|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Kurcze tak sie wkurzyłam, że aż mnie brzuch boli. Nasza wieś ma zrobić jakiś wieniec dożynkowy czy coś. I zbierają po 100 albo 150 zł od rodziny. Chyba ich brzydko mówiąc po☠☠☠..... Wole coś małemu kupić a nie. A mama ma 1000 zł renty to też dla niej dużo. No wiecie co. Nie maja co wymyśleć. Jest we wsi 20 domów to ja nie wiem co to ma być.
#2822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2823 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-08-11 o 18:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2824 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2825 |
Zadomowienie
|
Odnośnie tych składek - to moja babcia wpłacała parę lat temu do Koscioła 1500zł na remont dachu bo ksiądz ogłosił że Ci co nie dadzą to ich nazwiska będą na liscie wywieszone w Kościele
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2826 |
Raczkowanie
|
Powiedziałam, że nie daję. Mamie głupio to wymysliła ze da 50 zł. Tylko, że wisi jeszcze nam kase bo musiala kupić lodówkę z dnia na dzień bo stara padła.
Ale to takie wiejskie A CO LUDZIE POWIEDZĄ. Ja nawet nie chodze do tego kościoła. Chodzę do innej parafii ![]() Zobacyzmy co jutro pani sołtysowa powie. Jak dla nich mało te 100 zl to niech zapłaci za nas ![]() Tylko, że się nagadają, bo ja przecież mam takiego bogatego męża z własnym warsztatem i jeszcze w soboty na wesela chodzi. ![]() Chyba jeszcze mi hormony ciążowe buzują, bo tak mnie to wkurzyło, że nie macie pojecia. Mogę się przed którąś wepchać w kolejkę porodowa? Bo już mi się nie chce czekać na swoją kolej.
Razem 12.08.2006 ![]() Czy zostaniesz moją żoną? 17.03.2012 ![]() Ślub 22.06.2013 ![]() Edytowane przez neska1412 Czas edycji: 2014-08-11 o 19:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2827 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2828 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wykąpaliśmy Tymka i wiecie co, w szpitalu dziewczyny kąpały maluchy bez żadnych wanienek, wiaderek i my też dzisiaj tak zrobiliśmy. Okazało się to najszybszym i najprostszym sposobem i dopóki młody trochę nie podrośnie do wiadra to będziemy go kąpać tylko ręcznie. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2829 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
![]() |
#2830 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a wypozyczenie na testowanie to 20zl - i tylko i az( taniauzywana chusta tkana np z Womaru to 60zl). Kapaliscie pod kranem czy jak? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2831 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S5300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2832 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tż usiadł w wannie na półce (bo mamy trójkątną z półką) położył młodego na nogach najpierw na brzuszku a potem na pleckach i tak go umyslismy na leżąco z każdej strony. ![]() Edytowane przez h4linka Czas edycji: 2014-08-11 o 19:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2833 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śliczna Hania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() 30 sierpnia mamy wesele i muszę być jak nowo narodzona, chociaż nie wiem jak to zrobię ![]() Mały od wczoraj nam płakał, nie wiedziałam od czego. Zjadłam dwie kromki chleba z nasionami, który upiekła mama i chyba od tego go bolało. Kupki też nie mógł zrobić. Na szczęście popołudniu już mu przeszło
![]() |
#2834 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() To podobnie, jak była chrzczona moja siostrzenica młodsza, akurat był czerwiec, więc trochę po komuniach. I ksiądz w kościele (małym) na mszy zaczął wyczytywać nazwiska dzieci, które od komunii nie były w kościele...paranoja! Cytat:
Nasza Hania się lubi kąpać, widzę, że sprawia jej to przyjemność ![]() ![]() A wczoraj dostała zabawki do kąpieli, więc jak już ciut podrośnie, to będzie mieć frajdę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2835 |
Zadomowienie
|
Niby od urodzenia ale próbowaliśmy dwa razy i jakoś nam nie podeszło, jak widzę na necie filmiki to te dzieci jakieś wielkie są. Póki co w rękach mi wygodniej. Tak samo po większej dwójce nie bawię się w chusteczki tylko pakuję małego pod kran.
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2836 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2837 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gin w szpitalu przy wypisie mi mówił, żeby się powstrzymać od współżycia, to go wyśmiałam...nawet o tym nie myślę ![]() Cytat:
Ja jakoś nie wyobrażam sobie kąpania w wiaderku ![]() ![]() Kurcze, dziewczyny, wczoraj na spacerze coś mnie użarło w nogę, chyba jakaś meszka czy coś. Spuchło mi to niemiłosiernie. Nie wiem, czy mogę wziąć wapno przy kp?! Wolę też niczym nie smarować. Może znacie jakieś domowe sposoby?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2838 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2839 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jesli chodzi o krwawienie to jak to u Was wyglada? Kurde u mnie jutro dopiero tydzien po porodzie a praktycznie krew leci mi tylko jak mala possie
![]() A i przy ranie po cieciu z jednej strony mam takie twarde i mnie boli... To normalne? Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#2840 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bylam na ostrym dyzurze ginekologicznym i okazalo sie, ze to nie przepuklina ( ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2841 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2842 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wapno jesli jest zwykle bezsmakowe i w ciazy mozna to przy kp tez jak na moj gust ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Miksowane truskawki, cukier i pol kubka smietany prosto z lodowki. Mniam kocham chlodny koktajl truskawkowy w takie upalne dni ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2843 | ||
Raczkowanie
|
hej byla mowa o kupkach to i ja sie wlacze..
moj Szymek robi ich srasznie malo, od tygodnia gdzies nie robi w ogole w nocy, z czego bardzo sie ciesze, ale np dzisiaj przez caly dzien zrobil malego kleksa i nawet kupa nie mozna tego nazwac...a problemy z brzuszkiem i tak ma chociaz jeszcze nie jest tak zle.. Ale mnie tez martwi ta kupa, choc moze niepotrzebnie.. Cytat:
Cytat:
![]() Jezu znowu zjadlam ciasto kruche takie tluste bylo fuj, no ale zezarlam i mam wyrzuty sumienia, kurde no-nie moge sie powstrzymac! Gorzej niz w ciazy jeszcze! help!
![]() |
#2844 |
Zakorzenienie
|
Marta to juz sie nie martwie skoro tez tak mialas
![]() A te szwy rozpuszczalne to kiedy sie rozpuszczaja:P? Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Co do apetytu to ja jakos nie mam wiekszego... Powiedzialabym ze nawet mniej jem ![]() No i dzisiaj sie wazylam i jest kilogram mniej niz 2.dni temu:P moze do konca miesiaca jeszcze troche zejdzie ![]() I moja kochana mamuska kupila mi kolagen na rozstepy i jakis specjalny do kapieli dla malej ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#2845 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, odzywala się The Fall? Miala wstawić się dzisiaj do szpitala.
#2846 |
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie, z synkiem ok, rośnie, ma się dobrze. Mi u położnej skoczyło ciśnienie, miałam 140/90 i strasznie się wystraszyłam, bo ten ból głowy wcześniejszy... no ale spadło po tabletce, pewnie to ta powalona pogoda. Oznak porodu zero. A z ciekawych informacji- mam jakiś zastój w prawej nerce. Co jest bardzo dziwne, bo boli mnie lewa strona i dlatego go prosiłam o zerknięcie... nic się z tym nie robi, podobno to norma w ciąży.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2847 |
Rozeznanie
|
Jej no to sie zdziwilam, ze po cc nie przypisali Ci zastrzykow przeciwzakrzepowych.... przy poprzednim cc tez mialam serie do wybrania w brzuch, teraz rowniez dostawalam w szpitalu przez 7 dni pobytu i do domu przypisano mi 10 zastrzykow z Fraxiparine....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2848 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2849 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zostawiacie z kims dziecko czy bierzecie ze soba? Ja mam wesele 20 wrzesnia i sie zastanawiamy czy isc, jak to bedzie z karmieniem itp, czy ktos bedzie chcial zostac z takim dzieciaczkiem. A jak wezmiemy ją ze sobą to nic sie nie pobawie. Zostaje nam zrezygnowac, no chyba ze mala nie urodzi sie do tego czasu ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2850 |
Zadomowienie
|
Ogladam internetowa szkole rodzenia i mowia w niej ze krzyk jest dobry w trakcie porodu bo pomaga sie rozluznic, otworzyc i szybciej urodzic a u mnie w szpitalu mowili ze tylko wyczerpuje kobiete i nic dobrego nie wnosi. Badz tu czlowieku madry i zadecyduj co o tym myslisz....
![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- 10dni to TP...jejku to tylko 1,5 tygodnia WOW kiedy to minelo...Jeszcze niedawno mialam zagrozenie przedwczesnym porodem ![]() Ciekawe jak moja szyjka sie miewa, czy costam sie dzieje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:39.