|
|
#1981 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
Mogę mieć pytanie ?
-Blanka od jakiegoś czasu , może tak z 2-3 tyg. ciągle bączy ...W nocy to juz jest apogeum, bączek przy każdym przekręceniu, i to takie dorosłe ;/ Na poczatku to wydaje się zabawne no ale jak to trwa dzień w dzien to troszkę mnie martwi. Czy skaza białkowa może wracac? A może w ogóle nie minęła tylko była"niewidoczna". A może to o coś innego chodzi? Ona ogólnie je w miarę zdrowo. Staram się by wszystko było zróżnicowane. Dużo kasz, owoców i warzyw. Mleka nie chce pić, więc jej gotuje kasze na mleku, czasem serek zje. Może taka jej natura? |
|
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Elllmi i normalnie z P-nej do wielogłów jechaliście z Kościoła?
|
|
|
|
#1983 | ||||||
|
Lurker ;)
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47856034]Lady, absolutnie nie te buty! koszmarne ortopedycznie.[/QUOTE]
masz na mysli te koszmarki slippersy czy skorzane z all? :P Slippersy lans od makoweczek .Cytat:
Wiadomo, ze czasu coraz mniej ale niektore mamy to totalnie sobie zlaly. Ich strata ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My zostawialismy mala na godzine dziennie po sniadaniu, trwalo to tydzien. Aha i ja zawsze mowie jej, ze idziemy zloba bawic sie z dziecmi.Cytat:
Hope my tez myslimy juz o slubie ( mimo, ze oddalam jakis czas temu pajacowi pierscionek :P) Tylko, ze my nie chcemy wesela. W ogole kusi mnie wizja slubu tylko ze swiadkami. Chcialabym miec to juz za soba, irytuje mnie ta cala slubna organizacja i spina( brat sie zeni w przyszlym roku, juz mi uszami ten slub wychodzi). Sukienki tez nie bede brac z salonu, szukam krotkiej, skromnej do 400 zl. Ani grosza wiecej na suknie na jeden raz :P
|
|
#1984 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A co do konika to nie wiem....mój chrześniak ma takiego jak ten pierwszy i jak do nich jeździmy to Igor się nim nie interesuje, jak go posadze to złazi od razu.
|
|
#1985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zespół 4000 Katering 120 za os/2 dni (za 1d. 90 bodajże) łacznie chyba ok. 19 000 wyszło, z upustem (w tym tort, napoje, placki, owoce)Osobno mieliśmy paczki dla gości - 25000 Kamerzysta 3000 Fotograf 500 zł (po znajomości) Suknia 1200 (szyta) Garniak chyba 500 Strojenie sali i kościoła 1500 Za wszelkie ozdoby, przypinki, butonierki, bukiet itp. chyba ok. 400 zł było Zaproszenia 1,20 za szt. ~250 Obrączki 2200 Za całe wesele wyszło łącznie ok. 36 tysi ![]() Właśnie weszłam na forum, żeby o tym napisać ![]()
|
|
|
|
|
#1986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko obiad dla rodziców i rodzenstwa
|
|
|
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas różnie z tym, np. nasz ślub i wesele były u mnie I dużo takich par znam, albo właśnie ślub u pm, a potem wesele u pana (mój wujek - ślub w Krk, wesele w Gn; ponad godzina jechania) A np. w tą sobotę u nas we wsi był i ślub i wesele, a pan młody stąd |
|
|
|
|
#1988 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No co do zarobków, to są fajne - pracuje tam 4. miesiąc teraz, a odkąd go przyjęli, to skoczyły mu już dwukrotnie, a nie zaczynał od najniższej krajowej, także tego... Jest bardzo dobrze. Są z niego bardzo zadowoleni, jest młodym spawaczem z małym doświadczeniem, ale za to jest dobry, dokładny i precyzyjny, a chyba są to ważne cechy w tym zawodzie. A co do "starych", to wiadomo, spawacze z dużym doświadczeniem wyciągają naprawdę duuuużą kasę i o to mojemu chodzi, żeby też dojść do takiego momentu. W jego zakładzie też tak jest. Cytat:
Czyli w tej kwocie jest sala z jedzeniem i pokojami dla części gości (jedzenie super, sala piękna), fotograf, kamerzysta, zespół. Z tym że nasze wesele było od 16:30 mniej więcej, do 2:00 nad ranem i uważam, że to była idealna długość, bo o tej porze goście byli już padnięci, zwłaszcza ci przyjezdni z Łukasza strony, a mnie tak stopy bolały, że myślałam, że mi wejdą w tyłek... :/ Cytat:
- może to jeszcze nie jest godne życie, ale już będzie wszystko w porządku, no i przede wszystkim to mieszkanie oddzielnie. Cytat:
Co się dzieje?
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-08-26 o 14:50 |
||||
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
no bo ja tak to myślę.. każdy mówi, że ślub to zbędny wydatek itp. niektórzy faktycznie nie chcą po prostu wesela i rozumiem. Ja akurat chce, TZ też. I wracając do kwestii wydatków, to dużo osób z którymi już gadałam mówi mi że przynajmniej połowa im się wróciła, ale przeważnie ponad połowa.
wczoraj liczyliśmy wstępnie gości to z 105 się nazbierało ale na bank z 10 z tego odleci
|
|
|
|
#1990 |
|
Lurker ;)
|
Tress ja mysle o wiekszym hardcorze
Dwoje swiadkow i my. Tylko. Jako obiad poslubny isc sobie na duzeee sushi i z glowy :PA najchetniej bym chciala tak miala Meneq( dobrze pamietam?), ze skladaja papiery tylko i sa malzenstwem
|
#1991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My zaproszonych gości mieliśmy 220, już na początku wiedzieliśmy, że odpadnie ok. 20, a potem poodmawiali inni (z daleka, za granicą itp.) i zostało w końcu 150 Jedna siostra tż miała wesele na 230 osób
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-08-26 o 15:03 |
|
|
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
wiadomość od Sylwii:
ojej, ale zamieszania wywołałam! nic sie nie dzieje, młode wyje od rana, dopiero kwadrans temu spacyfikowąłam do spania |
|
|
|
#1993 |
|
Wtajemniczenie
|
U Sylwi to chyba chodzi jednak o to że Bartulo daje się we znaki....tak przynajmniej wywnioskowałam po jej komentarzu na FB...Oby!
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1995 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta maskotka - bujak to taka sobie, wg mnie za duże toto, lepiej tego konika; my mamy konika całego drewnianego i jak się już Filip złapie uchwytów, to na serio mocno się trzyma i sam nie puści a jak się boisz upadku, to może coś takiego http://allegro.pl/little-tikes-bujak...509231527.html ; kupilismy dla TŻ chrzesniaka i super jest, łatwo się wsiada/zsiada, siedzenia fajnie wyprofilwoane Cytat:
wiem, że daleko trochę, ale nie znalazłam bliżej nic, co by mi pasowało mysleliśmy o ślubie gdzieś bliżej sali, ale nie było wolnego terminuCytat:
ja miałam kiedyś taka wizję jak Ty, nie chciałam wesela i tej całej "szopki", wolałam gdzieś jechać za tą kasę, ale TŻ się uparł...no i dzięki bogu, bo było meeeeega i nie żałuję ani jednej wydanej złotówki
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, nie martwcie sie! o ja tepa dzida, alem zamieszała! Bartoszo szaleje, wyrzynaja sie piątki (4 w pakiecie), leje i nie da sie wyjsc i nie ma taty! bo M. pojechał z autem do mechanika i juz go nie ma 4 godz bo cos sie gosciowi zepsuło i musi czekac
wyje, wscieka sie, przewrócił na siebie dwumetrowego fikusa i wylał mi mleko na dywan oby do wieczora, bo teraz kimie, mam nadzieje ze jak wstanie to mu sie poprawi nastrój ![]()
|
|
|
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nadal jestem "asia", "mama" mowi widzac moje zdjecie. |
|
|
|
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tyle;pesz...ale zimno dziś;/
|
|
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze pamietasz, ale w 2,5 roku po zawarciu malzenstwa ubzduralismy sobie ceremonie, ale tylko w gronie rodzinnym - bedzie nas 9 osob. ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Dzis mialam przygode na placu zabaw: byly trzy dziewczynki poza Yae - jedna w zblizonym wieku aczkolwiek dopiero uczyla sie chodzic i dwie wczesnopodstawowkowe, z ktorych jedna o niezly lobuziak - kazde drzewo, plot trzepak jest jej, im wyzej, szybciej, tym lepiej, druga spokojna, nieco mlodsza, ale dzielnie probujaca dotrzymac kroku kolezance. No i do tego Yae, ktora uwielbia nasladowac starsze dzieci - efekt taki, ze sciagalam ja z "dachu" zjezdzalni - wysokosc ok. 1,8m - na ulamek sekundy przed upadkiem... |
|
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
Hope, napiszę Ci zaraz na priv jak nas to wszystko wyszło, ale nie wiem czy chcesz, bo duuuuużo (sama teraz jestem w szoku)
|
#2001 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
odkad mam netCytat:
Ł= Ł=ę a Filip sam wchodzi i schodzi z niego duzego macie__ Nati mi literki popryestawiala |
||
|
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
elllmi fajny ten Kwiat Lotosu
|
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do gości, to u nas nie pojawiło się koniec końców z 6 osób na samym weselu już, choć potwierdzali, że będą - nienawidzę takiej bezmyślności.
|
|
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
Czytam was jak tylko mam czas,jak zmienię tel to będę pisać na bieżąco-póki co mam z tym małe problemy bo ja i mój tel zadajemy na innych falach ![]() W sobotę byliśmy na grillu,organizował go kolega z pracy Mariusza, byli też pozostali koledzy(mają swoją paczkę) ze swoimi partnerami. Oni znali się już nieco wcześniej i koniecznie chcieli poznać mnie. No to odwaliłam się,wzięliśmy małego i pojechaliśmy. Mały poznał tam koleżankę i nawet się nie nudzil,ja nieco gorzej bo towarzystwo pilo a my z tz nie,więc ja ciężko miałam znaleźć wspólny język z niektórymi paniami W każdym razie byliśmy przeszło 3 godziny,mąż w końcu nie musiał słuchać że znowu nas nie było,mały miał z kim się bawić(wszędzie ciągnął mnie za sobą i dziewczynka która ma 2,5 roku oznajmiła wszystkim że jestem jej mamą ). Po grillu zaczęło nas konkretnie rozkładać(byliśmy nad jeziorem wieczorem) ale mnie leki postawiły na nogi na tomiast mojego męża polamalo konkretnie,dziś ledwo z łóżka wyszedł,a pojechał w delegacje do torunia. Tak go wszystko boli że poszedł nawet tam do lekarza ale musi pilnie iśc do ortopedy.Póki co jest jeszcze w delegacji,mimo że nic nie robi(bo nie daje rady) to ciągle go tam trzymają No i dziś kolejne święto które spędzam bez niego
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie siostry tż miały wesela robione "swojsko", czyli placki, żarło itp. robili oni sami + kucharka, trochę mniej im wyszło niż za katering by dali. No i im się pozwracało po ponad 10 tys., jedni budowe domu zaczęli, drudzy pokój odremonotwali
|
|
|
|
|
#2006 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja polecam, nie mam żadnych zastrzeżeń do tego lokalu![]() Cytat:
w tym kolega TŻ, który od tamtej pory udaje, że nas nie zna (a poza tym wisi TŻowi kasę )
Edytowane przez elllmi Czas edycji: 2014-08-26 o 16:34 |
|||
|
|
|
#2007 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Pewnie mnie już nie pamietacie, ale nie odzywam się bo nie mam nic sensownego do napisania.Jakiegoś doła złapałam czy cuś Poza tym w domu jest trochę napięta atmosfera, bo brat tź puścił kantem swoją narzeczoną. Byli ze soba ponad 2,5 roku. w święta BN się zaręczyli a w przyszłym roku miał być ślub, no ale pojechał za granicę do roboty i przywiózł sobie nową pannę( ich wspólną koleżanka) także no...A tak to u nas ok. Witek szaleje jak opętany. Trzeba mieć oczy dookoła głowy. Wszędzie włazi. W łazience włazi na stołek i odkręca wodę w umywalce no szogun jakich mało się robi. Podczytuję czasami co tam u was więc w miarę wiem co się dzieję ![]() Gratuluję kolejnych ciąż na wątku ![]() Sylwia trzymam kciuki aby wam się tym razem ułożyło na dobre. Mam nadzieję, że facet dojrzał i zrozumiał co nieco |
|
|
|
#2008 |
|
Lurker ;)
|
Sarah to dlaczego sie nie odzywasz skoro czytasz od lipca?
![]() Elllmi mi sie i tak odmienilo- kiedys w ogole bylam 'antyslubowa'. Po co sie deklarowac itp Mialam takie dosc feministyczne podejscie do zycia. W sumie troszke mi tego zostalo jeszcze. Wyobraz sobie jak musi bolec mnie to bezrobocie i rzekome utrzymywanie przez tza ![]() Karusia sorry ale czemu piszesz, ze 'puscil kantem' ? Nie byl szczesliwy to zmienil partnerke normalna sprawa, zareczyny to nie klodka bez kluczyka.
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2014-08-26 o 17:35 |
|
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
"Nie był szczęśliwy, to zmienił partnerkę - NORMALNA SPRAWA" - no właśnie nie, to nie jest normalne, że ktoś się zaręcza i nagle, zupełnie z dupy, zmienia partnerkę... Dlatego, moim zdaniem, pisanie, że puścił kantem, jest jak najbardziej uzasadnione - tym bardziej, że to Karusia zna tę sprawę najlepiej i najtrafniej może się wypowiedzieć na ten temat.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-08-26 o 18:48 |
|
|
|
#2010 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
byłam dzisiaj na rozmowie o pracę. w niedzielę wysłałam cv do Rossmanna, wczoraj zadzwonili i dzisiaj już rozmowa dużo ludzi było bardzo, nie sądzę, że mnie przyjmą bo dużo pytali o dyspozycyjność. a ja dla Hani nie mam żłobka, niańki ani żadnej babci czy kogoś do pomocy no ale zobaczymy w przeciągu 2 tygodni mają dzwonić. sylwia mam nadzieję, że Wam się tym razem ułoży trzymam kciuki za to ogromne!!!silver Daria przeurocza Hania przy oć macha rączka, uwielbiam to ewulka zdrówka hje super Pola skacze! Hania jeszcze nie tak odważnie ![]() insolito współczuję tugez:/ co za bęcwały na tym pogotowi Black brawo za podjęcie decyzji ![]() hope wesele ania heej ![]() Lady brawo za postepy Pietraszka u nas tez się baaaaaaaaaaardzo poprawiło z jedzeniem
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
chyba jednak taki czas wlasnie...
a kiedyś byłam wulkanem energii, zawsze broniłam swojego zdania itd.
) elllmi gdzie miałaś wesele? 
I dużo takich par znam, albo właśnie ślub u pm, a potem wesele u pana (mój wujek - ślub w Krk, wesele w Gn; ponad godzina jechania) A np. w tą sobotę u nas we wsi był i ślub i wesele, a pan młody stąd 

ale na bank z 10 z tego odleci

więc to by było po 5godz, chyba za długo jak na pierwsze razy..... Chociaż na cały dzień u mojej mamy np zostawał, ale to wiadomo, u znajomej osoby
w tym kolega TŻ, który od tamtej pory udaje, że nas nie zna (a poza tym wisi TŻowi kasę
Poza tym w domu jest trochę napięta atmosfera, bo brat tź puścił kantem swoją narzeczoną. Byli ze soba ponad 2,5 roku. w święta BN się zaręczyli a w przyszłym roku miał być ślub, no ale pojechał za granicę do roboty i przywiózł sobie nową pannę( ich wspólną koleżanka)