Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII ) - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-27, 18:56   #2131
mala_19kw
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )

Elllmi-mój też był z tym u chirurga i wtedy ten lekarz wyciągał mu ten płyn strzykawką (taką większych rozmiarów ) i po wszystkim wstrzyknął mu jakiś tam antybiotyk (który mąż predzej miał przepisany przez niego na konsultacji i który na ten zabieg musiał wykupić i z nim do niego przyjść,kosztowało to nie mało pamiętam). I ten lekarz właśnie powiedział że nie daje mu gwarancji że to nie wróci (właśnie wróciło już jakiś czas temu tylko teraz zaczęło boleć ) i że wtedy to już trzeba będzie operacyjnie usuwać.
W ogóle był z tym u kilku lekarzy i nie umieli powiedzieć co to jest,dopiero ten chirurg stwierdził że to gangliony. A Twojemu co mówili? Że co to jest?

Little-szczerze mówiąc nie mamy pojęcia jak to będzie wyglądało. Pewnie będą nacinać te miejsca,wytną jakąś część z nadgarstka która ten płyn produkuje i tyle. Ale nie wiem dokładnie.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 19:01   #2132
ewulkaaa
Wtajemniczenie

czytałyście?

http://kobieta.onet.pl/zdrowie/psych...u-dzieci/8bshj

wg mnie dość ciekawe

po całym dniu bez drzemki ania zasnęłam w 7 minut o 19. Ale ja padam, naprawdę mam dość, nie wyobrażam sobie życia bez jej drzemki

mam ochotę położyć się obok niej i iść spać. Ale nie mogę - muszę powysyłać jakieś CVki. Miałam jeszcze poćwiczyć, posprzątać i ugotować obiad na jutro ale nie mam siły. Na rower tż poszedł sam, stwierdzam że nie jest aż tak brudno, a obiad ugotuję jutro [COLOR="Silver"]

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013

Edytowane przez ewulkaaa
Czas edycji: 2014-08-27 o 19:06
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 19:03   #2133
hope01
Zakorzenienie

Elllmi taka narośl, co to jak mu się to naciśnie to ugina się pod palcem

ja miałam narośl na kości przy kolanie, mam teraz wielką bliznę po wewnętrznej stronie nogi. Wycinane to miałam w wieku 11 lat. Chirurg powiedział że jakby nie wyciął, to się będzie powiększać. Na razie, mimo ostrzeżeń, nie czuję żeby się pojawiało od nowa.

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 19:05   #2134
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Młodzież mi dziś nie poszalała na drzemkowaniu,zdążyłam usmażyć placki(sztuk 15),zjeść jednego i relaks mój się zakończył w tym momencie

Elllmi-dziękuje
I pokaż fryzurke jak już ją po swojemu ułożysz

Za życzenia zdrowia dla męża również dziękuje,oby te życzenia miały wpływ.

Pstryczku-ogólnie to go nigdy tak jeszcze nie połamało konkretnie. Może z tego co ja pamiętam,raz się zdarzyło ale nie w takim stopniu. Przyczyn może być wiele,jeśli o tułów do pasa chodzi to miał wypadek za młodziaka,miał wtedy złamanie z przemieszczeniem obojczyka i był nastawiany i do tej pory to często mu doskwierało,na pogodę czy przy większym wysiłku. Później doszły mu problemy z rękoma,ma tzw Gangliony, tu gdzie mamy nadgarstki na zewnętrznej stronie zbiera mu się taka woda/ropa i robią się takie olbrzymie pęcherze/"gule" jest to na tyle uciążliwe że nie może ruszać dłońmi (na to czeka go operacja) i to mogło się przypałętać od ciężkiej pracy w zimnych warunkach. Na praktykach szef ich nie oszczędzał i miał pracę bardzo wysiłkową,a wiadomo młody organizm kiedyś musiał to odreagować. Jeśli chodzi o problemy z kolanami(bo te też się teraz pojawiły) to już może być typowo genetyczne albo też od wysiłku. Nie ma dokładnych wyjaśnień skąd takie schorzenia u tak młodej osoby,może badania coś wyjaśnią w tej kwestii póki co są tylko przypuszczenia.

Przepis wrzuce później
Cytat:
Elllmi-mój też był z tym u chirurga i wtedy ten lekarz wyciągał mu ten płyn strzykawką (taką większych rozmiarów ) i po wszystkim wstrzyknął mu jakiś tam antybiotyk (który mąż predzej miał przepisany przez niego na konsultacji i który na ten zabieg musiał wykupić i z nim do niego przyjść,kosztowało to nie mało pamiętam). I ten lekarz właśnie powiedział że nie daje mu gwarancji że to nie wróci (właśnie wróciło już jakiś czas temu tylko teraz zaczęło boleć ) i że wtedy to już trzeba będzie operacyjnie usuwać.
W ogóle był z tym u kilku lekarzy i nie umieli powiedzieć co to jest,dopiero ten chirurg stwierdził że to gangliony. A Twojemu co mówili? Że co to jest?

Little-szczerze mówiąc nie mamy pojęcia jak to będzie wyglądało. Pewnie będą nacinać te miejsca,wytną jakąś część z nadgarstka która ten płyn produkuje i tyle. Ale nie wiem dokładnie.
o kurde zdrówka dla was!

nie wiem co mam napisać, bo my nie mamy takich problemów (tfu tfu odpukać) ale brzmi to nieciekawie

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 19:18   #2135
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hje, po co szukasz problemu tam, gdzie go nie ma?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 19:41   #2136
ania13.03
Zadomowienie

Black nikt nie szuka problemu tylko Ty nadal nie rozumiesz o co chodzi. Za kazdym jednym razem kilka z nas gratulowalo Ci postepow Oliwki a Ty nagle wypadasz z tekstem (nie pierwszy raz), ze NIKT nie zauwaza tego co piszesz, ewentualnie podaje to w watpliwosc. Troche to przykre ale ok, nie ma sensu tego ciagnac. Prawdopodobnie nie bylo sensu nawet zaczynac...

A zmieniajac temat, uwazasz. ze po zareczynach czlowiek nie ma prawa sie juz odkochac/zmienic zdania/przejrzec na oczy (w niektorych przypadkach ) ?

Ewulko ciekawy tekst

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 19:42   #2137
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dziewczyny miałyście kiedyś takie ruchy w brzuchu/jelitach przypominające kopanie dziecka? :-P
Ja od jakiegoś czasu coś takiego mam i popadam w urojenia i myślę co to może być ?
no mam czasem i dziwnie sie wtedy czuje
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Dziekuje. To juz na mnie czeka

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

lenova rozwalilas mnie instruktorem wspinaczki
bokeh ale zeby az plakac?!
no tak mnie to rozbawiło serio. Bo dorobiłam sobie do tego historie (ale wtedy mnie to mega śmieszyło teraz w sumie nie )
Cytat:
Aga-zasypianie na noc to u nas wielka loteria. Ale przed 22 już śpi. Czasami zasypia mi po 20,czasami po 21,różnie bardzo.

Ifwka- nie robię nic szczególnego czego nie robiłam do tej pory
Sam się tak przestawił. Ale warunek jest jeden: śpi do tej 9 ale tylko i wyłącznie jak wezmę go powiedzmy po 6-7 do siebie do łóżka. Wtuli się wtedy we mnie i nic go nie rusza. Zawsze jak śpi ze mną to śpi dłużej i ma wtedy bardzo mocny sen. Widocznie zaspokaja potrzebę bliskości,czuje że jestem blisko,jest bezpieczny to i sen lepszy

Lenova- ja też mam często takie odczucia w brzuchu jak kopniaki malucha ale ja chleje hektolitry napojów gazowanych więc cóż się dziwić

Meneq-Yae przeboska

Jakiś czas temu dzwonił do mnie mąż że znowu był u lekarza (facet u którego robią nie mógł już patrzeć jak się biedak męczy i załatwił mu po znajomości wizytę u specjalisty,bo tak czekałby 3 miesiące ),no i wieści fatalne Czeka go szpital(już dziś chcieli go zostawić) i operacja-jak tylko wróci z tej ******* delegacji to musi zrobić masę badań i poważnie podejść do tego bo to już nie przelewki. W tak młodym wieku takie problemy zdrowotne W chwili obecnej ma reumatyczne zapalenie stawów.
zdrówka dla tż ! siostra tż będzie teraz mieć artroskopie kolan obu ! też ma reumatoidalne zapalenie stawów. Ta co u Nas była

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej

byłam u fryzjera i jeszcze nie wiem, czy jestem zadowolona, bo musze umyć włosy i po swojemu ułozyć i oczywiście znowu wydałam kasę na ciuchy dla Filipa dla siebie tylko torebkę

Lady spełnienia marzeńMała, spóźnione buziaki dla Ciebie

dziękuję za miłe słowa o mojej gadule

wygląda jakby stado kotów tam wpadło, a to tylko Yae

tego podciągnąć pod zasadę, że najpierw sylaby się nie da za nic

i jaka radość z tego, że się przewraca

u nas tak samo

brawa dla Blanki

o cholera, oby tylko wszystko się dobrze skończyło
ja z fryzjerem tez tak zawsze mam z emusze umyc i ulozyc. Niemniej poka
No i co tam nakupowałaś

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Elllmi robie jutro napad na tesco Wyczailam tez jegginsy dla siebie za 49 zl mam nadzieje, ze beda spoko lezec
czym to sie różni od legginsów ?

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hje, po co szukasz problemu tam, gdzie go nie ma?
A nie pomyślałaś, że mogło to źle zabrzmieć jak mówisz że nikt nie zwrócił uwagi na to jak mówi Oliwka. A nie przypominasz już sobie jak wszystkie byłyśmy pod wrażeniem jej mowy. A potem nagle piszesz, jakby z pretensją że nie wrzucasz teraz filmików z tym jak mowi bo nikt na to nie zwraca uwagi. Troche przesadzasz. Ania delikatnie zwróciła Ci uwagę a Ty ją oskarżasz o wonty Jak zwykle afera bo ktoś zwraca Ci uwagę

Aa w ogóle to Hania miała dziś odwiedziny Daria ja odwiedziłą i sie ładnie razem bawiły ))))

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-27, 19:46   #2138
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Pamietacie moje ekrany w oknach? To teraz tak wygladaja...Załącznik 5774678
Meneq, obśmiałam się Yae wymiata.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
wow, Meneq, jestem w mega szoku!!! Ja bym zawału dostała, autentycznie!!! Świetna jest
ej, zawału to byś dostala, gdybyś weszła do kuchni, a tu dziecko na stole siedzi i maca laptopa

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hejka.
ja juz po radzie, jakas taka bez sensu byla, nic sie nie dowiedzialam :/
plan ukladamy od jutra bo kolezanka z ktora ukladam nie miala czasu dzis a i mi srednio pasuje (mama zajeta dzis troche)

u nas fajnie mlody mowi, zazwyczaj bardze ladnie powtarza ale oczywiscie sa tez kwiatki, np. dźinga to wujek

dodalabym do tego jeszcze odpowiedni komentarz

a fewcia? a nie, przepraszam, ona ma BRZUCH!

Zgadzam sie

lady -

łooo, gdybyśmy jutro zaczęli to do października by nie był ułożony

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Yae jest cudowna! I ma super włoski, moja przy niej to dzidzia.

Btw - czy wy jesteście w stanie siedzieć przy kompie kiedy dziecko nie śpi? u nas no way, chyba, że 2 minuty jak teraz.

Zaczynam się bać, że Ami rezygnuje z drzemki w dzień. Taka zmiana to będzie szok i totalne przestawienie funkcjonowania.
daję nieraz radę, to od razu do pisania siadam do pracy, no ale moje się bawią razem

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
hah boska!

ale zadziwia mnie ilość zabezpieczen na szafkach my nie mamy nigdzie... no oprocz kontaktu. Jakos tak nie potrzeba
my też NIGDZIE, zreszta przy starszym dziecku to nierealne

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
a wiecie czego się obawiam że jeszcze chwila i o godzinie 16-17 będzie ciemno i trzeba będzie w domu siedziec

ej, ale czemu nie wyjdziesz?
tzn. ja pewnie patrzę z perspektywy mieszkania w centrum miasta, ja lubię wieczorami, światła, wystawy, dzieciaki to kochają

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać

Dziś byłam na glukozie. Jejuś nie pamietałam że to takie słodkie było. Jak sobie o tym przypomnę to mnie drgawki przechodzą.
Na szczęście nic mi nie było. Dobrze się czułam .
Przynajmniej książkę poczytałam przez te 2 h
fuj fuj fuj

A mogę się pochwalić ?
Dzisiaj jest u nas moja bratanica-3 lata,bo mama jej pilnuje. I zażyczyła sobie parówke to jej zrobiłam, a ona nie je to pytam czemu, to ta mówi że nie umie sama...moja mama poszła ją karmić a Blanka zabrała jej talerz i widelec i karmiła swoją straszą kuzynkę mówiąc "plosię Nata".
Moja duża dziewczynka <3

Meneq- Yae jest moją idolką po prostu !<3
Ona już może być instruktorką wspinaczki

Mała-to bardzo przykre co mówisz o tych urodzinach;/ Ale najwazniejsze że mąz pamięta.

A co do kompa przy dziecku-to absolutnie nie da rady przy Blance;/[/QUOTE]

3letnie dziecko NIE JE samo?

Cytat:
Dziewczyny miałyście kiedyś takie ruchy w brzuchu/jelitach przypominające kopanie dziecka? :-P
Ja od jakiegoś czasu coś takiego mam i popadam w urojenia i myślę co to może być ?
tak

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Ja jestem prawie w tym samym wieku, co Little, a jednak podpisuję się ręką i nogą pod tym, co napisałaś - już myślałam, ze jestem jakaś staroświecka, skoro tyle osób napisało, że to "normalne", że ktoś nagle zmienia panienkę, będąc zaręczonym, ale widzę, że jednak nie - uff. W moim otoczeniu, ludzie z moich roczników zaręczają się i biorą ślub. Nie zmieniają partnerów, nie czekają 988980 lat z rezerwowaniem terminów itp itd... Tylko od razu, pierścionek, sala, wyznaczony dzień i przygotowania pełną parą... Czasem jest to 2 lata do przodu, czasem pół roku, ale zaręczyny to zaręczyny, to coś oznacza przecież...
też mam takie zdanie
tzn. ja wiem, że różnie się dzieje, no ale jednak nie powinno tak być
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 19:46   #2139
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

a to jeszcze sie robi kontrole bioderek?
powodzenia!

No ja miałam zalecone. Jak byliśmy z Zuzką tam w 3 czy 4 mż to wpisano nam w książęczkę i lekarz kazał przyjśc po 18mż.

A Wy nie macie ??

Teraz opiszę jak to wyglądało.
To nie było usg, tylko kontrola chodzenia. Kazał ściągnąć buty i spodnie. Położyć Zuzkę na plecach. Rękoma posprawdzał bioderka, kości udowe, kolana i stopy. A później musiała chodzić ( na szczęście miała dobry humor i wręcz biegała w tą i we wta, musiałam ją za ręce trzymać by normalnie chodziła).
Generalnie powiedział, że wszystko jest ok .Postawa i jakieś tam.
Ale prawa stópka nie trzyma się do końca dobrze, leci do środka.
Mamy się zgłosić za 2-3 miesiące. Na razie nic nie robić.
A potem się zobaczy. Jak się nie poprawi to jakieś specjalne buty, ale nie ortopedyczne. Jak to stwierdził buty ortopedyczne to naciąganie rodziców na kasę.
Ale nie mówił nic dokładnie jakie to buty.
Mam nadzieję, że jednak jakoś samo jej się to poprawi i nie trzeba będzie więcej nic robić.

Przypominam tylko jakbyście pytały, że Zuzka miała szpotawośc stóp. Musiałyśmy masować. Na kontroli było wszystko ok. Możliwe że teraz ta stópka od tego właśnie.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 19:46   #2140
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:

Aa w ogóle to Hania miała dziś odwiedziny Daria ja odwiedziłą i sie ładnie razem bawiły ))))
Wygladaja jak jeansy

Super, ze wizyta udana Czekamy na zdjecia

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 19:50   #2141
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47890669]

tzn. ja pewnie patrzę z perspektywy mieszkania w centrum miasta, ja lubię wieczorami, światła, wystawy, dzieciaki to kochają

[/QUOTE]

Szaja bo Ty mieszkasz w dużym mieście.
A ja niby w mieście, ale u nas o godz 17 w jesieni - zimie życie w centrum umiera ( a są to 2 długie ulice tylko). Nic tu się nie dzieje. Nic nie ma.
Naprawdę nie ma co robić.

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2014-08-27 o 19:54
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-27, 19:50   #2142
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Wygladaja jak jeansy

skąd taki pomysł, że robiłam ?
Stary 2014-08-27, 19:51   #2143
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Black nikt nie szuka problemu tylko Ty nadal nie rozumiesz o co chodzi. Za kazdym jednym razem kilka z nas gratulowalo Ci postepow Oliwki a Ty nagle wypadasz z tekstem (nie pierwszy raz), ze NIKT nie zauwaza tego co piszesz, ewentualnie podaje to w watpliwosc. Troche to przykre ale ok, nie ma sensu tego ciagnac. Prawdopodobnie nie bylo sensu nawet zaczynac...
Przeecież tylko my mamy ciągle jakieś "ale"

Cytat:
A nie pomyślałaś, że mogło to źle zabrzmieć jak mówisz że nikt nie zwrócił uwagi na to jak mówi Oliwka. A nie przypominasz już sobie jak wszystkie byłyśmy pod wrażeniem jej mowy. A potem nagle piszesz, jakby z pretensją że nie wrzucasz teraz filmików z tym jak mowi bo nikt na to nie zwraca uwagi. Troche przesadzasz. Ania delikatnie zwróciła Ci uwagę a Ty ją oskarżasz o wonty Jak zwykle afera bo ktoś zwraca Ci uwagę

Akurat ja do Black pisałam o wątach Ale zresztą się zgadzam

Widzę, że Silver nie próżnuje na urlopie
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 20:02   #2144
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo juz sie za soba stesknily

Ja sie zegnam na kilka dni, wyjedzamy niedlugo (pociagiem ofkorz ) na wesele do mojej przyjaciolki (tam, gdzie ja swiadkuje).
Pewnie bede Was podczytywac ukradkiem.
Wracam niedlugo

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 20:06   #2145
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Wygladaja jak jeansy

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Oooo juz sie za soba stesknily

Ja sie zegnam na kilka dni, wyjedzamy niedlugo (pociagiem ofkorz ) na wesele do mojej przyjaciolki (tam, gdzie ja swiadkuje).
Wracam niedlugo
Udanej imprezki !
Stary 2014-08-27, 20:16   #2146
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
no mam czasem i dziwnie sie wtedy czuje

no tak mnie to rozbawiło serio. Bo dorobiłam sobie do tego historie (ale wtedy mnie to mega śmieszyło teraz w sumie nie )

zdrówka dla tż ! siostra tż będzie teraz mieć artroskopie kolan obu ! też ma reumatoidalne zapalenie stawów. Ta co u Nas była

No i co tam nakupowałaś

Cos jak jeansy ale nie takie sztywne, zazwyczaj z guma. Dla mnie zwykle jeansy sa za sztywne, mowiac kolokwialnie uwieraja w dupe A chce dokladnie te http://www.ffmoda.com/pl/dla-niej/jeans/hj42313608/

Cytat:
Ty bys nie robila zdjec

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 20:22   #2147
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Elllmi robie jutro napad na tesco Wyczailam tez jegginsy dla siebie za 49 zl mam nadzieje, ze beda spoko lezec

własnie nie wiem czy nie ma też jakiejś przeceny na inne ciuchy i akcesoria, bo kupiłam torebkę na metce 80zł, a na paragonie mi 54 nabiło nie żebym miała pretensje

Cytat:
no własnie nic konkretnego, tylko, że czasem się tak robi ble ble ble; tylko on się leczy w Austrii, bo tam jest ubezpieczony; ale ma dokłądnie coś takiego jak na zdjeciu (tylko mniejsze) https://www.google.pl/search?q=gangl...2F%3B220%3B331 ; a takie coś jak gangliony pierwsze słyszę, muszę mu podrzucić nazwę, niech zabłyśnie przed lekarzem

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Miałam jeszcze poćwiczyć, posprzątać i ugotować obiad na jutro ale nie mam siły. Na rower tż poszedł sam, stwierdzam że nie jest aż tak brudno, a obiad ugotuję jutro [COLOR="Silver"]
idealne podejście

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Elllmi taka narośl, co to jak mu się to naciśnie to ugina się pod palcem
nie, twarde to jest

Cytat:
No i co tam nakupowałaś
jutro pokaże, bo jeszcze nie myłam
a kupiłam taką kamizelkę http://www.clothingattesco.com/coats...ts-and-jackets ; koszulki z długim, bo powyrastał http://www.clothingattesco.com/tops+...ears,baby-boys i piżamkę na przecenie 70% ; a dla siebie torebkę http://www.ffmoda.com/pl/dla-niej/dodatki/lb42313896/ , tylko taniej mi się udało

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47890669]
tzn. ja pewnie patrzę z perspektywy mieszkania w centrum miasta, ja lubię wieczorami, światła, wystawy, dzieciaki to kochają [/QUOTE]

światła, wystawy u nas dwie latarnie się świecą i to tylko do północy, bo potem oszczędzanie prądu

Cytat:

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wracam niedlugo
udanej zabawy

Cytat:
Cos jak jeansy ale nie takie sztywne, zazwyczaj z guma. Dla mnie zwykle jeansy sa za sztywne, mowiac kolokwialnie uwieraja w dupe A chce dokladnie te http://www.ffmoda.com/pl/dla-niej/jeans/hj42313608/
były
a ja mierzyłam jeszcze takie fajne szare przetarte rurki, ale jakaś popaprana rozmiarówka, bo 38 nie wciągnęłam nawet na nogi; 40 zapięłam na wdechu, ale bałam się wypuścić powietrze, żeby zamek nie strzelił; a 42 spadły mi z tyłka

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 20:28   #2148
hje
Zakorzenienie

Ej, te wyprze w Tesco do kiedy
Stary 2014-08-27, 20:34   #2149
elllmi
Zakorzenienie

nie mam pojęcia, przypadkiem trafiłam

bokeh
, pamiętasz jak kiedyś pisałyśmy tu o tym, ze mama z córką mogą łatwiej sobie partner look stworzyć, niż z synkiem itd.; no to mi ostatnio się przez przypadek udało z Filipem i dopiero na zdjęciu się zorientowałam zdjęcia nie wstawię, bo facjata niewyjściowa, foszyłam na TŻ

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-27, 20:37   #2150
hje
Zakorzenienie

Cytat:

bokeh
, pamiętasz jak kiedyś pisałyśmy tu o tym, ze mama z córką mogą łatwiej sobie partner look stworzyć, niż z synkiem itd.; no to mi ostatnio się przez przypadek udało z Filipem i dopiero na zdjęciu się zorientowałam zdjęcia nie wstawię, bo facjata niewyjściowa, foszyłam na TŻ
To zamaluj i wrzuć
Stary 2014-08-27, 20:39   #2151
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

bokeh
e no... tak sie nie robi. Najpierw mówisz a potem, że nie :P. Żądam !

a kamizela dla Fifka super ! reszta w sumie też. Szukam takiej torebki, tylko w innym kolorze widziałam ostatnio dziewczyne w pociągu z taka malinową trochę jakby postarzaną. Była plakietka ale nie dojrzałam ((
Stary 2014-08-27, 20:48   #2152
s i l v e r
Zakorzenienie

Dopiero teraz mam trochę czasu więc idę poczytać
Stary 2014-08-27, 20:49   #2153
litllesweetangel
Lurker ;)

Jak juz gadamy o ciuchach Widziala moze ktoras w necie lub gdzies stacjonarnie niedrogie kurtki parki? szukam takiej do 80 zl Kiedys byly fajne za 60 na all ale juz nie ma ;/

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 20:51   #2154
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
To zamaluj i wrzuć

Cytat:
e no... tak sie nie robi. Najpierw mówisz a potem, że nie :P. Żądam !

a kamizela dla Fifka super ! reszta w sumie też. Szukam takiej torebki, tylko w innym kolorze widziałam ostatnio dziewczyne w pociągu z taka malinową trochę jakby postarzaną. Była plakietka ale nie dojrzałam ((
dobra, wrzucam, jak to powiedział mój tata: natury nie oszukasz, na zdjęciach sie wych0dzi tak, jak jest w rzeczywistości szkoda, że białej bluzki nie miałam

to trzeba było zapytać gdzie kupiła; ja kiedyś szłam z koleżanką i przed nami szła babka w świetnych spodniach w kwiatki, to podeszłam i zapytałam skąd ma (koleżanka uciekła na drugą strone ulicy, a to ona chciała wiedzieć); ale jak mi powiedziała nazwę firmy/projektanta/sklepu, to udałam mądrą i tyle mnie widziała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140823_172045 111111.jpg (192,8 KB, 84 załadowań)

Stary 2014-08-27, 20:55   #2155
hje
Zakorzenienie

Ale zaebiście wyglądacie!! No Filip Twój klon jak nic!
Stary 2014-08-27, 20:57   #2156
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Jak juz gadamy o ciuchach Widziala moze ktoras w necie lub gdzies stacjonarnie niedrogie kurtki parki? szukam takiej do 80 zl Kiedys byly fajne za 60 na all ale juz nie ma ;/
w tesco są....ale po 160

a tak w ogóle, to która tu kiedyś wspominała o milce oreo leżała dzisiaj w biedronce przy kasie i mi sie przypomniało, że czytałam tutaj, że pyyyycha; no i rzeczywiście, zeżarłam cała

Stary 2014-08-27, 20:59   #2157
Debrah
Zakorzenienie

Dzieci wam śpią? Ami miała drzemkę o 12 przez 1,5H, I teraz ani myśli spać jak na razie, szogun szaleje a mi się coraz bardziej chce spać. Mam rozpoczęte 3 książki na raz Ale Wcale nie mam kiedy ich czytać, chyba że o 1 w nocy kurczę. Trochę szkoda że nawet wieczorem nie mam na to chwili, w dzień na drzemce (jeśli jest) robię obiad itp więc właściwie ani przez chwilę nie mam czasu. Trochę to frustrujace kurczę, tak mi się marzy chociaż godzina z książką po całym dniu wieczorem. Niestety właśnie Ami przypina spinki do włosów stojąc na krześle (bez trzymanki: ) ), ciężki czas nastał ostatnio.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 21:00   #2158
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

dobra, wrzucam, jak to powiedział mój tata: natury nie oszukasz, na zdjęciach sie wych0dzi tak, jak jest w rzeczywistości szkoda, że białej bluzki nie miałam

to trzeba było zapytać gdzie kupiła; ja kiedyś szłam z koleżanką i przed nami szła babka w świetnych spodniach w kwiatki, to podeszłam i zapytałam skąd ma (koleżanka uciekła na drugą strone ulicy, a to ona chciała wiedzieć); ale jak mi powiedziała nazwę firmy/projektanta/sklepu, to udałam mądrą i tyle mnie widziała
czadersko <3

fakt szkoda białej bluzki ale i tak jest fajnie ! i nie wyszłaś najgorzej :P
Stary 2014-08-27, 21:00   #2159
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Pamietacie moje ekrany w oknach? To teraz tak wygladaja...Załącznik 5774678
piękna ozdoba w nich
moja Nat taki sam szogun, wszedzie włazi
Cytat:
ojezu przeciez lustrzanke dostalas Maruda

Lady z makoweczkami nie pilam do Ciebie takze chill

Co do zloba- potrzebowalismy tylko zaswiadczenie od lekarza, ze dziecko jest zdrowe, wazne 3 dni. Z sanepidu nic

U nas tez wyjec ;/ O wszystko! Wczoraj znowu jazde mi robila i bila jak wracalysmy ze zloba, pol h z dzieckiem a juz mialam dosc

Buciki kupilismy takie, Lasocki Kids baaardzo fajne, to nasze drugie tej marki i jestem zadowolona Cale skorzane, ladnie wykonane. Cena nie zabija, 90 zl.
tez mielismy lasockiego ale sandałki
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Poka poka, zawsze mi sie takie podobały

Jak Ty to robisz, moja codziennie po 6 pobudka.

Współczuję, ja też zawsze sobie tak marzyłam i na szczęście się udało, chociaż mój Tż rozwodnik i do końca było nie wiadomo czy kościelny unieważni, chciał brac cywilny szybko ale tak sobie myślałam że weźmiemy cywilny bez imprezy, a potem kościelnego się nie uda i nie chciałam. Ale na szczęście się doczekałam.

Ale jak, do samochodu się nie mieścicie czy potem nie masz jak do domu wnieść ??

Mój to różnie pamieta, niepamięta, przykro mi tylko bo zawsze prezent na ostatnią chwilę, co prawda wtedy wybieram to co chcę mieć.

U mnie wczoraj maskara. Mamy etap zaciskania pięści, tupania nogami itp. Nie wiem co z tym robic.
Buty fajowe, ja miałam sandałki lasocki i byłam zadowolona.

Meneq nie obraź się ale trochę jak melina to wygląda przez te okna
Cytat:
Yae jest cudowna! I ma super włoski, moja przy niej to dzidzia.

Btw - czy wy jesteście w stanie siedzieć przy kompie kiedy dziecko nie śpi? u nas no way, chyba, że 2 minuty jak teraz.

Zaczynam się bać, że Ami rezygnuje z drzemki w dzień. Taka zmiana to będzie szok i totalne przestawienie funkcjonowania.
przy Nat nie ma szans zaraz łapki sa na klawiaturze
Cytat:
Dzień dobry

Witam Was przy śniadaniu, tak tak a to dlatego że dziecię wstało o 11
Ale żeby nie było kolorowo to zasnęła o 23, i co godzinę budziła się z krzykiem tak do 4 chyba potem odsypiałyśmy , ale i tak się nie wyspałam ;/
Niech te zębiska jej wyjdą w koncu !!!

A mogę się pochwalić ?
Dzisiaj jest u nas moja bratanica-3 lata,bo mama jej pilnuje. I zażyczyła sobie parówke to jej zrobiłam, a ona nie je to pytam czemu, to ta mówi że nie umie sama...moja mama poszła ją karmić a Blanka zabrała jej talerz i widelec i karmiła swoją straszą kuzynkę mówiąc "plosię Nata".
Moja duża dziewczynka <3

/
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 21:02   #2160
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieci wam śpią? Ami miała drzemkę o 12 przez 1,5H, I teraz ani myśli spać jak na razie, szogun szaleje a mi się coraz bardziej chce spać. Mam rozpoczęte 3 książki na raz Ale Wcale nie mam kiedy ich czytać, chyba że o 1 w nocy kurczę. Trochę szkoda że nawet wieczorem nie mam na to chwili, w dzień na drzemce (jeśli jest) robię obiad itp więc właściwie ani przez chwilę nie mam czasu. Trochę to frustrujace kurczę, tak mi się marzy chociaż godzina z książką po całym dniu wieczorem. Niestety właśnie Ami przypina spinki do włosów stojąc na krześle (bez trzymanki: ) ), ciężki czas nastał ostatnio.

śpi od 20:30 i też miał drzemkę 1,5h koło południa Amelka odporna, może już niedługo pociągnie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Ale zaebiście wyglądacie!! No Filip Twój klon jak nic!
Cytat:
czadersko <3

fakt szkoda białej bluzki ale i tak jest fajnie ! i nie wyszłaś najgorzej :P

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości