Najlepszy jedwab do włosów - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-11, 20:47   #121
Magdzia94
Zakorzenienie

Dot.: Najlepszy jedwab do włosów

Cytat:
Napisane przez Ekstazaa Pokaż wiadomość
Ano tak, oczywiście, że bez alkoholu. Innego pod uwagę nie biorę. No, a to nie jest jedno i to samo? Jeśli nie powinnam go stosować na całe włosy, bo wysuszy, to na końcówki chyba również, bo będzie to samo ? Mam dylemat okropny, bo włosy nie są w najlepszej kondycji,a nie chce tego pogorszyć..
Nie jest jedno i to samo. Jedwab to w zasadzie środek do zabezpieczania końcówek, bo są w nim same silikony, które nie odżywiają włosów. Jeżeli używasz na całość to te silikony Ci się gromadzą i gromadzą, ( zakładam że koleżanki nie wiedzą o oczyszczaniu włosów z silikonów) i wtedy włosy Ci sie pogarszają.
Jedwab jak najbardziej ale na końcówki w celu ochrony

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-12, 10:08   #122
Sylweczka91
Raczkowanie

Moim zdaniem jedwab z Delii , pozniej Marion
Sylweczka91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-12, 12:01   #123
Ekstazaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Nie jest jedno i to samo. Jedwab to w zasadzie środek do zabezpieczania końcówek, bo są w nim same silikony, które nie odżywiają włosów. Jeżeli używasz na całość to te silikony Ci się gromadzą i gromadzą, ( zakładam że koleżanki nie wiedzą o oczyszczaniu włosów z silikonów) i wtedy włosy Ci sie pogarszają.
Jedwab jak najbardziej ale na końcówki w celu ochrony
Koleżanki? Nie wiem, nie pytałam ich o to. No to dzięki w każdym razie za jednoznaczną opinię, bo mi na pewno rozjaśniłaś tą sprawę z jedwabiem
Ekstazaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-20, 19:39   #124
RUDY LIS
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ekstazaa Pokaż wiadomość
Koleżanki? Nie wiem, nie pytałam ich o to. No to dzięki w każdym razie za jednoznaczną opinię, bo mi na pewno rozjaśniłaś tą sprawę z jedwabiem
Madzia ma rację na temat jedwabiu, zwykły sylikon zaklejający włosy owszem wygładza ale to wszystko Przy częstym stosowaniu jedwabiu zalecane jest mycie szamponem oczyszczającym np.raz na 2 tygodnie.
Ja osobiście używam olejków arganowych są lekkie nie przetłuszczają włosów i odżywiają je Radzę poczytać o arganie
RUDY LIS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-20, 20:13   #125
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RUDY LIS Pokaż wiadomość
Madzia ma rację na temat jedwabiu, zwykły sylikon zaklejający włosy owszem wygładza ale to wszystko Przy częstym stosowaniu jedwabiu zalecane jest mycie szamponem oczyszczającym np.raz na 2 tygodnie.
Ja osobiście używam olejków arganowych są lekkie nie przetłuszczają włosów i odżywiają je Radzę poczytać o arganie
Najzwyklejszy szampon z SLES zmywa silikony zawarte w jedwabiach A mówisz o naturalnym oleju arganowym, czy o silikonowych olejkach z dodatkiem tego oleju? Bo ostatnio jest na nie szał, na Nashi Argan Oil, Orofluido i inne, bardzo podobne składowo sera. Jeśli chodzi o olej arganowy to popieram, jest bardzo fajny, ale jednak trzeba przyznać, że jest sporo równie dobrych, a tańszych olejów, które dają podobny efekt, np. olej makadamia.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-20, 20:51   #126
RUDY LIS
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Najzwyklejszy szampon z SLES zmywa silikony zawarte w jedwabiach A mówisz o naturalnym oleju arganowym, czy o silikonowych olejkach z dodatkiem tego oleju? Bo ostatnio jest na nie szał, na Nashi Argan Oil, Orofluido i inne, bardzo podobne składowo sera. Jeśli chodzi o olej arganowy to popieram, jest bardzo fajny, ale jednak trzeba przyznać, że jest sporo równie dobrych, a tańszych olejów, które dają podobny efekt, np. olej makadamia.
Stosuję od lat tylko profesjonalne kosmetyki do włosów i nie znam się na drogeryjnych niestety "czysty" olej arganowy jest bardzo drogi polecam Nashi firmy landoll mam już drugą buteleczkę i jestem MEGA zachwycona włoski mięciutkie błyszczące dobrze się układają (wspomnę że mam trudne włosy grube i lekko falowane) i mimo zawartości alkoholu nie wysusza włosków aj nie przetłuszcza włosów jak jedwab odradzam NUXE bardzo wysusza po dłuższym stosowaniu
Stary 2012-02-20, 21:35   #127
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RUDY LIS Pokaż wiadomość
Stosuję od lat tylko profesjonalne kosmetyki do włosów i nie znam się na drogeryjnych niestety "czysty" olej arganowy jest bardzo drogi polecam Nashi firmy landoll mam już drugą buteleczkę i jestem MEGA zachwycona włoski mięciutkie błyszczące dobrze się układają (wspomnę że mam trudne włosy grube i lekko falowane) i mimo zawartości alkoholu nie wysusza włosków aj nie przetłuszcza włosów jak jedwab odradzam NUXE bardzo wysusza po dłuższym stosowaniu
Moja mama ma Nashi i wg mnie lepiej już nawet kupić zwykły jedwab CHI :/ I jeszcze ten alkohol wysoko w składzie. Wg mnie Orofluido dużo lepsze- bez alkoholu i dodatkowy olej z papirusa. Ale to i tak nie ma porównania do normalnego oleju, który aż taki drogi nie jest Jak dla mnie- szkoda wydawać tyle kasy na te sera silikonowe. Ale jak Tobie służy to dobrze Ja nie byłam zadowolona. Ale dla mnie to i tak kosmetyk bardziej do stylizacji, niż do pielęgnacji...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-21, 07:49   #128
RUDY LIS
Przyczajenie

Cytat:
Moja mama ma Nashi i wg mnie lepiej już nawet kupić zwykły jedwab CHI :/ I jeszcze ten alkohol wysoko w składzie. Wg mnie Orofluido dużo lepsze- bez alkoholu i dodatkowy olej z papirusa. Ale to i tak nie ma porównania do normalnego oleju, który aż taki drogi nie jest Jak dla mnie- szkoda wydawać tyle kasy na te sera silikonowe. Ale jak Tobie służy to dobrze Ja nie byłam zadowolona. Ale dla mnie to i tak kosmetyk bardziej do stylizacji, niż do pielęgnacji...
powiem Ci że wypróbowałam i Alfaparf (kryształki i olejki) i yellow i farouka i różne rzeczy aż znalazłam nashi każde włosy są inne i znalezienie odpowiedniego kosmetyku czasem troszeczkę trwa
Stary 2012-03-15, 19:12   #129
BeMyLilou
Przyczajenie

Słuchajcie, włosy lubią jedwab, najlepiej z Biosilku, jest go mało i kosztuje ok. 7zł. Flakonik jest dobry, ale pamiętajcie, nie dla każdego przynosi wymarzony efekt. Jak dla mnie włosy są zbyt tłuste i używam notorycznie - mała kropelka na rękę, wielkości główki od szpilki. Włosy są po nim wysuszone, bardzo matowe i jednak mają coś z naturalnego blasku. Ja używam go w połączeniu z szamponem Timotei i dobrze działają oba
BeMyLilou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-16, 20:28   #130
em!L!a
Raczkowanie

potrzebuje jedwabiu/serum zabezpieczające końcówki, waham się między biovaxem jedwab w płynie
a własno ukręconym czymś z mazideł z hydrolizowanym jedwabiem i np keratyną? co będzie lepsze? wiadomo że biovax silk bedzie miał konserwanty, ale czy są one bardzo szkodliwe?

2 cel -> 60kg (BMI: 21.50)
Od stycznia na diecie MM: 64,2 (-15,8kg)
18.05.2013

Edytowane przez em!L!a
Czas edycji: 2012-03-16 o 20:30
em!L!a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-16, 21:57   #131
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez em!L!a Pokaż wiadomość
potrzebuje jedwabiu/serum zabezpieczające końcówki, waham się między biovaxem jedwab w płynie
a własno ukręconym czymś z mazideł z hydrolizowanym jedwabiem i np keratyną? co będzie lepsze? wiadomo że biovax silk bedzie miał konserwanty, ale czy są one bardzo szkodliwe?
Konserwanty włosom nie szkodzą... prędzej skórze (ale też bym nie przesadzała, chyba, że ktoś ma bardzo wrażliwą skórę), ale chyba serum ma być do włosów? Jak sama ukręcisz, to nie będzie to miało takiego zastosowania, jak serum silikonowe. A jeśli chodzi o Biovax, to wg mnie ich serum jest lepsze od jedwabiu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-17, 15:51   #132
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Potrzebuję pomocy kogoś obeznanego w temacie Szukam olejku, który mogłabym stosować zarówno na wilgotne włosy po umyciu, jak na suche. Cel: ochrona końcówek, wygładzenie puszących się włosów. Silikony generalnie mi niestraszne Zawęziłam poszukiwania do trzech:
1. Joico Restorative Oil
2. kryształki Alfaparf
3. L'Oreal serum Absolut Repair
Ktoś miał choć dwa z tych wymienionych i może je porównać? Już zgłupiałam po czytaniu recenzji i nie wiem, czy jest sens wydać stówę na Joico, czy np. Alfaparf zrobi z włosami to samo?
Stary 2012-03-18, 20:17   #133
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lukrecja_Borgia Pokaż wiadomość
Potrzebuję pomocy kogoś obeznanego w temacie Szukam olejku, który mogłabym stosować zarówno na wilgotne włosy po umyciu, jak na suche. Cel: ochrona końcówek, wygładzenie puszących się włosów. Silikony generalnie mi niestraszne Zawęziłam poszukiwania do trzech:
1. Joico Restorative Oil
2. kryształki Alfaparf
Ktoś miał choć dwa z tych wymienionych i może je porównać? Już zgłupiałam po czytaniu recenzji i nie wiem, czy jest sens wydać stówę na Joico, czy np. Alfaparf zrobi z włosami to samo?
Ja Ci za bardzo nie pomogę, chociaż Joico składowo niezły. L'oreala podejrzewam o denata w składzie Alfaparf jest bardzo chwalony, ale też wychodzi drożej (tzn. porównując cenę z KWC) niż olejek Joico Jest go o połowę mniej.
Stary 2012-03-18, 21:11   #134
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Cytat:
Ja Ci za bardzo nie pomogę, chociaż Joico składowo niezły. L'oreala podejrzewam o denata w składzie Alfaparf jest bardzo chwalony, ale też wychodzi drożej (tzn. porównując cenę z KWC) niż olejek Joico Jest go o połowę mniej.
Dzięki za odpowiedź Denat, czyli, że wysusza włosy? Bo się nie znam
Dalej nie wiem, chyba zrobię losowanie
Stary 2012-03-18, 21:29   #135
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedź Denat, czyli, że wysusza włosy? Bo się nie znam
Dalej nie wiem, chyba zrobię losowanie
Alcohol denat., etanol. Może wysuszać. Nie wiem jak jest z tym olejkiem, ale moja mama miała kilka w podobnych buteleczkach (właśnie z profesjonalnego loreala) i wszystkie miały ten składnik Tak czy inaczej, ja bym chyba wzięła Joico albo Alfaparf, jeśli chcesz coś z tego przedziału cenowego Podejrzewam, że i jeden, i drugi kosmetyk ma swoje zwolenniczki.
Stary 2012-03-18, 21:38   #136
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Cytat:
Alcohol denat., etanol. Może wysuszać. Nie wiem jak jest z tym olejkiem, ale moja mama miała kilka w podobnych buteleczkach (właśnie z profesjonalnego loreala) i wszystkie miały ten składnik Tak czy inaczej, ja bym chyba wzięła Joico albo Alfaparf, jeśli chcesz coś z tego przedziału cenowego Podejrzewam, że i jeden, i drugi kosmetyk ma swoje zwolenniczki.
Dzięki raz jeszcze, przynajmniej jedno wykreślone z listy
Stary 2014-08-26, 21:44   #137
_Angelina_
Wtajemniczenie

poszukuje czegos nowego do zabezpieczania końcówek po umyciu.
do te pory stosowałam CHI i serum z GP
a co wy stosujecie?
tylko bez biosilków mi tutaj
Stary 2014-08-27, 08:57   #138
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Angelina_ Pokaż wiadomość
poszukuje czegos nowego do zabezpieczania końcówek po umyciu.
do te pory stosowałam CHI i serum z GP
a co wy stosujecie?
tylko bez biosilków mi tutaj
Chcesz z proteinami jedwabiu? John Frieda Frizz Ease ma jedwab w składzie.
Jak wystarczą same silikony + dodatek oleju to np eliksir Gliss Kur. Ostatnio mam serum Stapiza Argan'de i też nieźle się sprawuje jeśli chodzi o końcówki.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-27, 21:40   #139
_Angelina_
Wtajemniczenie

hm szczerze to się nad tym nie zastanawiałam - zależy mi na czymś co bedzie chroniło kóncówki
sprawdzę to, co mi poleciłaś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-28, 11:48   #140
damningg
Przyczajenie

Cytat:
1. Joico Restorative Oil
2. kryształki Alfaparf
To ja coś powiem o kryształkach
Zarówno ja, jak i moja mama używamy kryształków Alfaparf i jesteśmy bardzo zadowolone.
Buteleczka na pierwszy rzut oka wydaje się być mała, ale starcza na długo, ponieważ ja używam dosłownie tylko kropli na moje włosy. Używam tego kosmetyku na suche włosy, przeważnie po prostowaniu. Dzięki temu moje włosy nie sterczą, są gładkie i nie puszą się! (Mam kręcone włosy, więc "suchość" to u mnie normalność). Co więcej włosy są bardziej nabłyszczone i wydają się być zdrowsze.
Kryształków jeszcze nigdy nie nakładałam na wilgotne włosy, ale myślę, że równie dobrze by się sprawdziły.
Dodam jeszcze, że rozmawiając z ekspedientką w sklepie, w którym kupowałam te kryształki powiedziała, że Alfaparf to dobra firma i kryształki są lepsze od jedwabiu.

+ jeżeli chodzi o ochronę końcówek, to używam spray z Alfaparf (http://www.alfaparf.it/download/Imma...mi-lino-13.jpg) ze względu na prostowanie. Również go polecam!
damningg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-28, 12:56   #141
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez damningg Pokaż wiadomość
To ja coś powiem o kryształkach
Zarówno ja, jak i moja mama używamy kryształków Alfaparf i jesteśmy bardzo zadowolone.
Buteleczka na pierwszy rzut oka wydaje się być mała, ale starcza na długo, ponieważ ja używam dosłownie tylko kropli na moje włosy. Używam tego kosmetyku na suche włosy, przeważnie po prostowaniu. Dzięki temu moje włosy nie sterczą, są gładkie i nie puszą się! (Mam kręcone włosy, więc "suchość" to u mnie normalność). Co więcej włosy są bardziej nabłyszczone i wydają się być zdrowsze.
Kryształków jeszcze nigdy nie nakładałam na wilgotne włosy, ale myślę, że równie dobrze by się sprawdziły.
Dodam jeszcze, że rozmawiając z ekspedientką w sklepie, w którym kupowałam te kryształki powiedziała, że Alfaparf to dobra firma i kryształki są lepsze od jedwabiu.
U mnie Cristalli Liquidi działają jak zwykłe serum czyli po prostu zabezpieczają końcówki. Wizualnie nie robią nic, nie wygładzają, nie nabłyszczają, ale tak mam ze wszystkimi silikonowymi zabezpieczaczami końcówek.

Co do przewagi kryształków nad jedwabiem, to nie zgadzam się z ekspedientką. Wszystkie sera, jedwabie, kuracje, większość olejków to są bardzo zbliżone do siebie produkty, które składają się przede wszystkim z silikonów, jakiegoś oleju, substancji zapachowych, czasem jakiegoś ekstraktu/witaminy/protein.
Co więcej moim zdaniem większość sprzedawczyń po prostu nie zna się na tym, co sprzedaje i na włosach, tylko klepią formułki, które wymyślił producent. Ja akurat moją flaszkę kryształków dostałam od koleżanki, która kupiła je jako kurację nabłyszczającą (nie zadziałała). Byłyśmy wtedy razem na zakupach, ja poprosiłam o serum do końcówek i kiedy oglądałam owe kryształki pani oświadczyła mi, że to nie dla mnie, bo nie nadaje się jako serum. I dała mi serum arganowe Stapiza. Które tak samo jak Cristalli Liquidi ma silikon lotny + dimetikonol + olej. Więc o co chodzi? Ano o stary chwyt marketingowy - wyprodukować taki sam produkt tylko sprzedawać go w różnych odsłonach, podczas gdy niewiele się one między sobą różnią.
Stary 2014-08-28, 17:55   #142
_Angelina_
Wtajemniczenie

chimay aja zdecydowałam się na gliss kura
jutro wyruszam na polowanie
Stary 2014-08-28, 18:55   #143
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Angelina_ Pokaż wiadomość
chimay aja zdecydowałam się na gliss kura
jutro wyruszam na polowanie
Ewentualnie jeszcze ten eliksir Syossa ma taki sam skład jak eliksir Gliss Kura, więc jak coś, to mogą być zamienniki.
Stary 2014-08-28, 20:43   #144
_Angelina_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Ewentualnie jeszcze ten eliksir Syossa ma taki sam skład jak eliksir Gliss Kura, więc jak coś, to mogą być zamienniki.
chyba widziałam je w rossmanie

jestes kochana

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości