|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
![]() ![]() czekają na swoje czasy ![]() Cytat:
![]() mnie się teraz nie rozeszły i własnie widzę to po stanikach do karmienia które mam sprzed 4 lat. obwody muszę pozmniejszać o 5-7cm, a pamiętam że wtedy były BARDZO ciasne. i nie była to kwestia sadełka na plecach ![]() w poprzedniej ciąży żebra mi się rozeszły bardzo szybko i bardzo mocno. o 7-10cm w obwodzie. nie miałam jeszcze brzucha, a nie mogłam się dopiąć w żadną sukienkę sprzed ciąży - już tak w 7-9 tygodniu do zapięcia suwaka brakowało mi przynajmniej 5cm :/ właśnie w żebrach, bo w talii bez problemu. i też się martwiłam co będzie po ciaży. przed ciążą nosiłam staniki o obwodzie 70, a pod koniec ciąży 80 były bardzo ciasne... ale konkluzja - żebra sie zeszły. nie w tydzień i nie w dwa, trwało to chyba coś koło pół roku, kiedy zobaczyłam że faktycznie wszystkie staniki jakie mam są na mnie szalenie za szerokie, nawet najciaśniej zapinane. znów zaczęłam nosić staniki 70, no czasem 75 ale to takich mega "ciasnych" firm ![]() ![]() w ogóle to juz wiele razy słyszałam, że w ciaży ciało się zmienia przez 9 miesięcy, więc i 9 miesięcy potrzebuje, żeby wrócić do poprzedniego stanu. i trzeba dać mu ten czas, oczywiście wspomagać ćwiczeniami itd, ale dać czas ![]() Cytat:
![]() ![]() za to cała gama nivea to pod względem składowym mega syf :/ ja mam dość sporą alergię na niveę, a młoda odziedziczyła ją po mnie ze zdwojoną siłą, więc ja na niveę w ogóle nie patrzę :/ oczywiście - krem nivea w granatowej puszce mnie nie uczula... a wszystko inne tak ![]() Cytat:
![]() a do spania wkładasz coś między uda? to pomaga odciążać stawy biodrowe... Cytat:
![]() koszmar. i jaki poziom inteligencji :/ tak to jest jak sie dzieci biorą za palenie, picie i dzieciorobienie... ![]() mam znajome, które paliły całe swoje ciąże... jedna ograniczyła - z 2 paczek dziennie do jednej z hakiem :/ druga próbowała rzucać, ale nic jej z tego nie wyszło. na poporodowym też jarała. staram się nie oceniać, ale no nie rozumiem, zupełnie nie rozumiem... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4322 |
Wtajemniczenie
|
apropo oceniania innych dygresja mała
![]() ja generalnie staram się tego nie robić, ale czasem robię albo w nerwach, albo jak mi rączki opadają tak jak w tym przypadku..... otóż. ja czas grudniowy świąteczny uwielbiam, kocham i celebruję. te choinki, światełka, Mikołajów ![]() ale do jasnej ch****y..... do naszego bloku, z drugiej strony, jakoś chyba na początku roku wprowadzili się nowi.... widać, że lubią pierdółki, bibeloty, na balkonie jest wszystko łącznie z obrazkami na ścianie... ale ok. kłuje mnie to w oczy, ale każdy ma swój gust itp itd ale jednego nie zdzierżę.... jak przechodzę koło ich balkonu jak jest już ciemno to mnie krew zalewa...... balkon obwieszony jest światełkami świątecznymi i one są zapalane codziennie (!!!!)..... cale wakacje, teraz, codziennie (!!!!) dla mnie to profanacja... nie mogę tego strawić.....
#4323 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurde, będę spać w oparach amolu! Jednak chwyciłam od tż. Miałam się jeszcze do niego nie tulić :-/ a dopiero co przestałam smarkać w ubiegłym tygodniu :-/ Połączenie zgagi i bólu gardła. Tyle wygrać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4324 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie może nie najgorzej jeśli chodzi o wygląd.... opuchlizna może piekna nie jest, ale mi ginka powiedziała, żebym się nastawiła, że może być gorzej, że może to zasinieć wszystko później... ![]() tylko, że ja to czuje codziennie, mniej lub bardziej.... a jak mi brzuch twardnieje, bo coś porobie więcej to automatycznie ciśnie mi w kroczu i samopoczucie już jak po porodzie miedzy nogami wtedy.... muszę zapytać ginkę jeszcze raz o to na natępnej wizycie... i co z nim przy porodzie, jak mnie boli bez dotykania, to co dopiero w tym wszystkim..... a dla Ciebie zdrówka.... ja też choruję, dopiero co nad morzem się wychorowałam miesiąc temu i teraz znowu.....
Jaś 17.07.2011 ![]() Zuzia 28.11.2014 ![]() Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2014-09-10 o 21:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4325 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kasiu Twoi synowie są bezbłędni! Cytat:
poncz - najchętniej robię z wody z sokiem z cytryny (duuużo) i cukrem pudrem; można dodać łyżeczkę rumu, spirytusu, pigwówki, koniaku; może też być łyżka mocnej, gorzkiej herbaty. jeśloi tort jest z owocami, to dodaję trochę soku z tychże owoców ![]() krem: najprostszy - śmietana kremówka, ubita na sztywno, solo lub zmiksowana z mascarpone. do ubijania kremówki warto dodać łyżeczkę mąki zmieniaczanej - wtedy śmietana nie powinna się "posikać". dodatki typu "śmietan-fix" to zdzierstwo - w środku jest łyżeczka mąki ziemniaczanej + łyżeczka cukru-pudru ![]() jeśłi krem ma być owocowy - można dodać dobrze odsączone owoce, pokrojone w kawałki; a jeśli są dość mokre, to można najpierw dodać do nich namoczoną i podgrzaną (nie zagotowaną!) żelatynę; rozmieszać, i dodać do śmietany (z mascarpone lub bez). krem czekoladowy - czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej albo na parze, studzimy (jeśli się podczas studzenia "kawali" to podczas podgrzewania można dodać trochę słodkiej nieubitej śmietanki, ale nie za dużo), następnie taką przestudzoną trochę miksujemy z mascarpone, a na koniec ze śmietaną. Cytat:
piątka! pierwszy raz to zrobiłam jak miałam ze 4 lata, a potem mi to w dodatku zostało... ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4326 |
Zadomowienie
|
mój dzieć z uporem maniaka od kilku dni za wszelką cenę chce wypchnąć piętki na zewnątrz. Całymi dniami ! Do tego stopnia, że mam krzywy brzuszek bo tak sie rozpycha z lewej strony
![]()
#4327 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak byłam po orodzie i byłam w takim stanie że nie mogłam ręki podnieść, młodej nie byłam w stanie wyjąć z tej mydelniczki, ba, nie byłam sama w stanie utrzymać się na nogach - to dostawałam już esemesy od znajomych że chcą nie odwiedzić w szpitalu i na której sali leżę. miałam ekstra wymówkę wtedy, że nie wpuszczą nikogo bo szpital jest w remoncie, jest rzeładowanie i wpuszczają tylko jedną osobę do jednej acjentki na raz (to fakt, każdy odwiedzający dostawał identyfikator z numerem sali i łóżka - jak w recepcji nie było identyfikatora to znaczyło, że przy położnicy ktoś już jest i druga osoba wejść nie mogła!) - ale pisałam też otwarcie że jestem w złym stanie i nie chcę odwiedzin. po prostu. potrzebowałam wtedy Michała i potrzebowałam mamy (jesteśmy ze sobą blisko), która jako kobieta doświadczona ogarniała wszystko 3x lepiej niż ja i michał razem wzięci. kto miał strzelić focha, ten strzelił focha, a kto zrozumiał, ten zrozumiał i się spotkaliśmy po miesiącu czy dwóch, jak ja względnie doszłam do siebie. teściowa nie zrozumiała i miała focha :P ale to inna srawa. a wizyty dziciaków - tylko z zaświadczeniem lekarskim o stanie zdrowia. serio ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
teraz huggiesów w PL już nie ma, więc kupiłam bellę hapy i dadę z biedrony. Happy wyglądają bardzo przyzwoicie, są mięciuteńkie wg mnie (a krążą opinie że są sztywne?), mam nadzieję ze się sprawdzą ![]() ![]() Cytat:
![]() ja czasami odpijam łyczek TZ-owi, "na smaczek", tylko on aktualnie jest zakochany w dość charakterystycznych piwach, najchętniej pije Indian Pale Ale, a dla mnie one są za ciężkie :P ale chociaż powąchać można ![]() Cytat:
![]() za to czasami zdarza mi się, że mi się ta śmietana po prostu NIE UBIJA. tłukę ją i tłukę a ona nic. i to nie chodzi o konkretną markę, bo miałam już tak z lidlową, z łowiczem i z zottem i z czymś jeszcze. a innymi razy, te same śmietany, równie mocno schłodzone, ubijają się bez roblemu... kurde jakiś okruszek mi wlazł pod klawiaturę i mi literę "P" blokuje, muszę ją strasznie mocno wciskać, bo mi się inaczej nie wbija... ![]() Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4328 |
Zakorzenienie
|
Ela jako mama dziewczynki ktora kaszel miala caly sezon przedszkolny przerobilam mase syropkow( u nas kaszel glownie przez splywajacy katar i trzeci migdal) to na noc , na suchy uporczywy kaszel polecam syrop Levopront (nie wiem czy dostaniesz bez recepty) i Dexapico, oraz syrop Clemastinum albo Claritine ( sa bardziej na alergie ale nam lekarka przepisuje wlasnie przy kaszlu bo dziala rozkurczajaco na oskrzela i lagodzi kaszel) no a na krtaniowy u nas tylko inhalacje z Pulmicortu pomagaja,
z kolei na mokry kaszel taki co juz sie odrywa to syrop Flavamed albo inhalacje z Mucosolvanu i to tylko rano i do poludnia jesli nie masz inhalatora mozesz malego do wanny wsadzic na dlugo i dodac kilka kropel Olbas Oil , bedzie wdychal pare co rowniez nawilzy drogi oddechowe
#4329 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a z zzo bez konsultacji nie siałabym paniki. ja w każdym razie nie byłam na żadnej konsultacji, badań pod tym kątem nie miałam żadnych, a na znieczulenie to mnie wręcz namawiali :P w moim szpitalu nie ma ani praktyki takich konsultacji, ani wymagań co do badań w każdym razie a zzo robią na życzenie. a jak kobita nie jest przekonana to tłumaczą jej że właśnie tego najbardziej potrzebuje ![]() może u Was jest taka praktyka, bo łatwiej się dogadać z cieżarną niż z rodzącą ze skurczami i dlatego chcą sprawy formalne, omowienie znieczulenia, ewentualnych powikłań itd zrobić przed porodem. normalnie anestezjolog musi poinformować o wszystkim juz w trakcie porodu, a laska się drze (i prawidłowo) to im wtedy cieżko ![]() ![]() Cytat:
mnie mierzyli na IP jak juz przyjechałam do porodu. prze tych kilka tygodni do porodu miednica jeszcze się zmienia, więc pomiar teraz nie jest w żaden sosób decydujący ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a krem robię praktycznie tak samo, tylko dodaję jeszcze mąkę ziemniaczaną, oraz opakowanie mascarpone daję na 400ml śmietany ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4330 | ||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja mama też mi dała kilka szmatek po mnie (przecudowne śpiochy z pieskiem, które nie są rozpinane w kroku, więc nie za bardzo spełniają moje standardy i pewnie Jerzowi ich ani razu nie założę, tak samo jak nie założyłam Malwie, ale dzielnie je trzymam w szufladzie, bo są przeurocze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() swoją drogą to jest niesamowite - kiedyś lewatywy robili rutynowo wszystkim przed każdym porodem, jako standard. kobity robiły WSZYSTKO żeby tej lewatywy nie mieć. potemweszło w to "rodzić po ludzku" że to niby uwłaczające itd, wywalczyli. nie ma obowiązkowych lewatyw. i co się okazuje? że jak nie ma obowiazku to coraz więcej kobiet CHCE i sobie robi na życzenie ![]() z goleniem tak samo. kiedyś baby się nie goliły, golili je przed porodem i strasznie sie o to awanturowały. no to niby wolność wyboru i już nie trzeba się golić. to teraz każda wygolona chodzi i do porodu też tak przyjeżdża. kobietom to nie dogodzisz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() szczotka to dla mnie must have. jeśłi któraś kupowała butelki tomme tippee - warto kupić też szczotkę TT, bo w niej jest taka końcówka do mycia smoczków od wewnątrz ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() od kiedy pozamykali sklepy z dopalaczami, to tantum rosa, zwany potocznie CIPACZEM, stał się jednym z ulubionych odurzaczy wśród gimnazjalistów... ![]() http://www.miejski.pl/slowo-Cipacz ---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też robię torty z lukru plastycznego, ale moje takie ładne nie wychodzą ![]() [QUOTE=Indra83;48088364]Mnie TŻ wkurzył, bo mi powiedział, że macica mnie poboli Cytat:
inhalacje z soli morskiej jeśli macie nebulizator, duuuuuuuuużo pić, żeby wydzielinę rozrzedzić, i coś wykrztuśnego, flavamed bardzo dobry. z mucosolvanem bym uważała, jak ma uporczywy kaszel, bo mucosolvan wzmacnia odruch kaszlu... a na wieczór jak czekoladka pisze - levopront genialny, ale na receptę, dexa pico bardzo dobry, sinecod jeszcze miałam? przeciętny. wszystkie wyciszają odruch kaszlu i dziecko się w nocy nie męczy. Cytat:
hahahaha piękne! nadrobiłam wszystko. dzwonię do meża (jutro kończy audyt, dziś wyszli z biura o 21:12, pojechali na szybką kolację; reszta audytorów ma wolne a on jako wiodący zasiadł do pracy... i nadal pracuje ![]() ![]() |
||||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4331 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja już pospałam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:42 ---------- Poprzedni post napisano o 02:39 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4332 | |
Zakorzenienie
|
Kasiu - fajnie, ze trafilas w koncu do rozsadnej lekarki, mam nadzieje, ze to Cie troche uspokoi
![]() Keithlyn - ciesze sie, ze z dzieciem wszystko ok ![]() ![]() Kiara - Twoja tesciowa wymiata ![]() ![]() Manieczka - fajny przepis na chleb chyba tez wyprobuje ![]() Frau - mieszkam w miko, jezdże do pracy i lekarza przez swietochlowice ![]() Poprosze przepis ![]() Ja dzisiaj robie dyniowa z chili, imbirem i mleczkiem kokosowym Cytat:
![]() Nie spie od 5 ![]() ![]() Kolor wyszedl cudny ![]() Po malowaniu musze sie zabrac za zakupy (lozeczko, materac, gemini itp.) jestem w czarnej d...pie z tym wszystkim... Powiedzcie mi czy kupowac pieluchy newborn czy po prostu te najmniejsze z danej firmy.,.Dady widzialam newborn, Tesco tez, a juz pampersow sa oba rodzaje i nie wiem jaka jest miedzy nimi roznica ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4333 | ||
Zadomowienie
|
FrauGizela- chyba tak było jak mówisz, za długo to wszystko ubijałam i przebiłam
![]() Tż mnie oczywiście obudził jak szedł do pracy... zrobił sobie śniadanie do pracy potem się położył obok i mi mówi jaki on jest szcześliwy że ma nas, że z naszą córcią jest wszystko ok ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziękuje za przepis ![]() Dziś robie biszkopt skoro tyle osób go poleca to musi być dobry ! A jutro zrobie jakiś krem ![]() ...a z tym CIPACZEM to nawet nie wiedziałam ! Co ta młodzież nie wymyśli ![]()
![]() |
#4334 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Witaminki o tej porze roku to dobry pomysł, zwłaszcza, że zaczną się choróbska nie wiem czy na wygląd pomogą, ale napewno nie zaszkodzą. Ja cały czas brałam, bo się bałam, że mi hemoglobina spadnie, ale mam cały czas na najniższym poziomie i ani drgnie w jedną ani drugą więc zaczęłam brać co drugi dzień, bo i tak już dość tych tabletek biorę. Tylko dha biorę codziennie. Futbolowa trzymaj się i idź jak najszybciej na tą konsultację to będzie wszystko jasne. Ja trzymam kciuki, żeby to nie było nic groźnego. Indra pessar to nie marzenie, ale przynajmniej będziesz spokojniejsza. Mój lekarz nawet o nim nie wspominał, więc jak widać tu też każdy ma swoje zdanie. Ja dzisiaj się witam w 34 tc. Dzisiaj mamy wizytę i jestem ciekawa jak tam moja szyjka i jaki znowu "wyrok" usłyszę.
![]() |
#4335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4336 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiekszosc 1 to rozm. 2-5kg Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4337 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4338 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja się boję jaką wagę mojej Wandzi usłyszę za tydzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zdrówka dla małego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój wylazł praktycznie cały i troche mi przeszkadza ale ten pępek we śnie był okropny ![]() [QUOTE=silesianna;48090814] swoją drogą to jest niesamowite - kiedyś lewatywy robili rutynowo wszystkim przed każdym porodem, jako standard. kobity robiły WSZYSTKO żeby tej lewatywy nie mieć. potemweszło w to "rodzić po ludzku" że to niby uwłaczające itd, wywalczyli. nie ma obowiązkowych lewatyw. i co się okazuje? że jak nie ma obowiazku to coraz więcej kobiet CHCE i sobie robi na życzenie ![]() z goleniem tak samo. kiedyś baby się nie goliły, golili je przed porodem i strasznie sie o to awanturowały. no to niby wolność wyboru i już nie trzeba się golić. to teraz każda wygolona chodzi i do porodu też tak przyjeżdża. kobietom to nie dogodzisz ![]() Święte słowa ![]() Cytat:
![]() Beata Marcina cuda nie torty ![]() ![]() To może ktoś wie jak jest z tymi płynami do kąpieli? Spłukuje się, wymienia się wodę? |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4339 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4340 |
Zakorzenienie
|
ja nie splukiwalam, bo te plyny swietnie nawilzaja i nie trzeba juz potem smarowac niczym
#4341 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() hahaha dokładnie ![]() Kupiłam, bo rzeczywiście fajnie działa. Używałam raz przy infekcji (już podczas ciąży) i fajnie łagodziło objawy typu pieczenie, swędzenie i inne nieprzyjemności, a poleciła mi to Tantum położna, więc raczej bezpieczne w ciąży Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4342 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4344 |
Zakorzenienie
|
Beata piekne torty
![]() Kasia a jak masz ochote to nam narzekaj ![]() ![]() ![]() Lola ja mam bebhanten baby masc ochronna, ale nie wiem ktora lepsza, wzielam po prostu ta ![]() Keithlyn gratuluje udanej wizyty ![]() Silesianna no masz racje z ta lewatywa i goleniem kiedys i dzis ![]() Ja tez uwazam, ze jak tylko macie miejsce to kupcie przewijak ![]() ![]() ![]() Sloneczko kciuki za wizyte ![]() Begie moja kolezanka nie splukiwala, chyba nie trzeba ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4346 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na ziemi pojawił się cud... Edytowane przez LolaMontez Czas edycji: 2014-09-11 o 08:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4347 |
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() podczytuje wrzesniowki ![]() fajnie jest czytac jak im nadchodzi termin porodu i sie doczekac nie moga kiedy te skurcze i wody beda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4348 |
Wtajemniczenie
|
Heja!
Manieczka ja Ci pisałam, że miałam ten łupież różowaty? Tylko nie w ciąży... dziadostwo straszne, długo z tym walczyłam... Jadę zaraz jakieś krzesła do kuchni kupić, bo po moim ostatnim upadku wszystkie poszły na śmietnik i trochę pusto się zrobiło w kuchni przy stole ![]() Kurcze nadal nie doszły do mnie rzeczy zamówione przez all ![]() Miłego Dnia! Do później!
#4349 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() dzięki wielkie, zaraz poczytam co ez recepty i będziemy dzialać przed inhalatorem mój bohater ucieka z płaczem niestety.... ![]() Cytat:
szpital marzenie.... chciłabym zeby mnie ktos NAMAWIAL do znieczulenia.... ![]() ale chyba nie zdążę tam jak mnie złapią skurcze.... ![]() [QUOTE=silesianna;48090814] swoją drogą to jest niesamowite - kiedyś lewatywy robili rutynowo wszystkim przed każdym porodem, jako standard. kobity robiły WSZYSTKO żeby tej lewatywy nie mieć. potemweszło w to "rodzić po ludzku" że to niby uwłaczające itd, wywalczyli. nie ma obowiązkowych lewatyw. i co się okazuje? że jak nie ma obowiazku to coraz więcej kobiet CHCE i sobie robi na życzenie ![]() z goleniem tak samo. kiedyś baby się nie goliły, golili je przed porodem i strasznie sie o to awanturowały. no to niby wolność wyboru i już nie trzeba się golić. to teraz każda wygolona chodzi i do porodu też tak przyjeżdża. kobietom to nie dogodzisz ![]() no stara, jak to się nie pije? życia nie znasz! ![]() od kiedy pozamykali sklepy z dopalaczami, to tantum rosa, zwany potocznie CIPACZEM, stał się jednym z ulubionych odurzaczy wśród gimnazjalistów... ![]() http://www.miejski.pl/slowo-Cipacz ---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ---------- możesz ![]() super! wreszcie jakieś rzeczowe informacje! Cytat:
![]() no wlaśnie, bo ja się zaczęłam już zastanawiać czy ja rozróżniam suchy kaszel od mokrego.... ![]() ![]() ![]() no bo dla mnie suchy to takie szczekanie.... nic się nie dzieje, a kaszleć trzeba, no i czasem przestać nie można mokry to słychać, że się odrywa.... no i jemu się tam odrywa, ale napad kaszlu też miał.... to może mu się zaczyna odrywać dopiero i jest taki pół na pół? oszaleć można........ ![]() a rumianek ktoś pytał, ja liczę na to, że trochę mi zlagodzi odczucia "kroczne".... witam się, a Zuzia z czkawką wita ![]() za oknem ponuro, ale jutro ma być znów slońce
![]() |
#4350 |
Zakorzenienie
|
Kasia haha z tymi krzeslami to padlam
![]() No ja mam tylko nadz ze jutro druga dermatolog potwierdzi, ze to to i nic innego i ze Franiowi nie szkodzi ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.