Zapuszczanie włosów cz. V - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: Do jakiej długości zapuszczasz włosy?
do szczęki 1 0,32%
do ramion 8 2,53%
do łopatek 12 3,80%
do zapięcia stanika 67 21,20%
do pasa 134 42,41%
do bioder 27 8,54%
do kości ogonowej 17 5,38%
za pośladki 10 3,16%
do kolan 2 0,63%
do kostek 0 0%
chcę móc deptać moje włosy! 3 0,95%
sama nie wiem 6 1,90%
aż mnie wkurzą 17 5,38%
Odpowiada mi moja długość, zapuszczam, aby pozbyć się gorszych partii włosów 12 3,80%
Głosujący: 316. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-03, 18:38   #4711
chimay
Zakorzenienie

Dot.: Zapuszczanie włosów cz. V

Cytat:
Napisane przez GoldHairCare Pokaż wiadomość
Proszę bardzo
Załącznik 5804938
Masz włosy, które są moim ideałem i do takiego stanu chciałabym doprowadzić swoje Nie za długie, idealna objętość, fajny bałagan

Cytat:
Napisane przez Erishkigal Pokaż wiadomość
Hej, wstawię miesięczną aktualizację włosów
Długość bez zmian, ok. 83 cm. Zdjęcie o dziwo bez lampy, po prostu trafiłam na dobre światło Końcówki niestety były w cieniu więc wyszły trochę gorzej, musicie mi uwierzyć na słowo, że tak było
Mnie się podoba blask, ale domyślam się, że przy Twoich dążeniach do długości końcówki są ważniejsze.

Cytat:
Napisane przez Wolha wRedna Pokaż wiadomość
Ja mam dokładnie odwrotną sytuację jeśli chodzi o puszenie. Końcówki prawie nie spuszone za to wokół głowy i na długości aureolka
Piona Chociaż włosy mamy przecież tak różne.
Najlepsze, jak u góry zrobi się ta aureola, a końcówki zbiją się w kilka cienkich strączków
Czasem naprawdę trudno mi jest ocenić, czy stosuję za lekką pielęgnację (bo puch), czy za ciężką (bo strąki).

Miałam w tym roku wypracować sobie plan pielęgnacji i znaleźć pewniaki kosmetyczne, a dalej jestem w czarnej Po prostu używam bez entuzjazmu tego, co stoi na wannie, bo nie widzę w ogóle różnicy w działaniu odżywek. Nic nie robi mi efektu wow, nic nie likwiduje puchu bardziej niż pozostałe odżywki, wszystko działa prawie tak samo.
Nie wiem, czy to już może ten moment, że lepiej nie będzie

Trochę sobie jeszcze obiecuję po spadku wilgotności na zimę i po tym, że może moje naturalki nie będą się tak puszyć, bo póki co mają się jak pączki w maśle i pięknie świecą, no ale to niewiele ponad 10 cm włosów, zanim dorosną choćby do ramion, to mogę osiwieć

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Mam koleżankę z włosami a'la Henri - spuszone, ale ani fale ani loki, nie da się ich wygładzić. Miała różne długości i zawsze poniżej ramion włosy robią się cienkie, zbijają w 3 pasma, im dalej tym jest ich coraz mniej. Używa serum, masek, sporo kombinowała z pielęgnacją i nic. Ponieważ często u mnie nocowała to mam poròwnanie jak jej włosy reagowały po moich kosmetykach - tak jak u Henri, nic nie robiły Niestety taka natura.
Chyba większość włosomaniaczek (tfu, nie znoszę tego słowa) miała taką fazę, że zachęcona cudnymi efektami na blogach była przekonana, że intensywna pielęgnacja odpłaci się idealnym włosiem, ale niestety tak nie jest. Pewnych rzeczy się nie przeskoczy, nie każdy może mieć alabastrową cerę, nie każdy może mieć włosy, za którymi obejrzy się pół ulicy. Pielęgnacja (w szczególności moim zdaniem oleje) nie załatwią wszystkiego, czasem dla znośnego efektu trzeba się jeszcze zaprzyjaźnić ze stylizacją.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 19:41   #4712
201801220933
Konto usunięte

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48388600]
Moim zdaniem kwestia u niej jest prosta- nie każdy może mieć włosy po kostki Po prostu to nie jest ten typ włosa, który wygląda dobrze przy konkretnej długości. W dodatku jak pisze Niusia, ona także wydaje mi sie bardzo chaotyczna w tym, co nakłada na włosy. Nie chodzi o to, by zaraz mieć plan i przesadzać w drugą stronę, ale czasem mniej znaczy więcej. Dosłownie. I odnoszę wrażenie, że ona nie potrafi zaakceptować swoich fal. Myślę, że przerzucenie się na CG co nieco poprawiłoby w wizualnym stanie jej włosów.[/QUOTE]

Ona przecież bardzo długo wcale nie zabezpieczała włosów silikonami i wciąż pisała o końcówkach które ciągle ścina; teraz przesadza w drugą stronę. Często widzę na zdjęciu że włosy ewidentnie dostały za dużo produktów b/s. Druga kwestia jakości włosów - nie są imponujące, ale myślę że gdyby znalazła złoty środek wyglądałyby nawet atrakcyjnie. Po pierwsze powinna nie pakować wszystkiego na raz - gliceryna pod serum, proteiny na raz, olej na suche końcówki i odzywki z olejami b/s- przecież to środki które wielu osobom puszą włosy, wystarczy przesadzić, dwie krople za dużo i cały efekt oleju maski, mycia idzie w łeb. Ona chyba tego nie widzi i patrzy na wszystko jednostronnie - skoro odżywia włosy to jest dobrze, im więcej napsikam tym więcej skorzystają włosy - tak to u niej wygląda. Takie włosy nie lubią być wciąż przeciążane- o wiele lepsze efekty można uzyskać gdy czasem da się włosom odpocząć i nałoży coś lekkiego, efekty intensywnych pielęgnacyjnie seansów są potem lepsze, takie jest moje zdanie - sama to widzę u siebie, bogatsza maska da lepszy efekt gdy wcześniej parę razy użyję czegoś lekkiego na parę minut - u mnie na przemian idzie oleo rapair i maska rokitnikowa - włosy są ładne.

Mam wrażenie, że ona przeciąża włosy nie patrząc na ich wygląd, związuje -bo ma nadzieje że trochę jeszcze pochowa włosy, one się najedzą tą masą produktów i zaczną ładnie wyglądać - to tylko wrażenie, ale bardzo mocno się odznacza jak czytam jej bloga.

Edytowane przez 201801220933
Czas edycji: 2014-10-03 o 19:45
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 20:27   #4713
Dolczi
Zakorzenienie

Hej.
Użyłam kilka razy kallosa bananowego. Aż za bardzo odżywczy dla mnie po myciu. Pzedmyciowo jutro go wypróbuję. I chyba podjęłam decyzję o farbowaniu henną na mój naturalny. Jestem zmęczona farbowaniem i moje włosy też. Farbowanie odrostu na blond, potem henną całość jest czasochłonne. Ale cały czas się waham.

Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację.

Dieta cud- seks i głód.

Dolczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 21:25   #4714
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Piona Chociaż włosy mamy przecież tak różne.
Najlepsze, jak u góry zrobi się ta aureola, a końcówki zbiją się w kilka cienkich strączków
Czasem naprawdę trudno mi jest ocenić, czy stosuję za lekką pielęgnację (bo puch), czy za ciężką (bo strąki).

Chyba większość włosomaniaczek (tfu, nie znoszę tego słowa) miała taką fazę, że zachęcona cudnymi efektami na blogach była przekonana, że intensywna pielęgnacja odpłaci się idealnym włosiem, ale niestety tak nie jest. Pewnych rzeczy się nie przeskoczy, nie każdy może mieć alabastrową cerę, nie każdy może mieć włosy, za którymi obejrzy się pół ulicy. Pielęgnacja (w szczególności moim zdaniem oleje) nie załatwią wszystkiego, czasem dla znośnego efektu trzeba się jeszcze zaprzyjaźnić ze stylizacją.
Heh, piąteczka wiesz włosy różne, ale puszenie... łączy U mnie też jest ciekawie, bo właśnie ta aureolka, wlosy wydają się nie zbiete w takie osobne pofalowane pasma... a później jednak ku koncówkom następuje podział i rulonik na ostatnich 15 cm... Nawet kiedys miałam pomysł, żeby tu dodac zdjęcie takiego cudaka.

Dokładnie, z włosów które nie mają potencjału nie zrobimy burzy loków czy tam tafli czy innych jakie nam się wymarzą. Nie można się wpatrywać ślepo we wzorce, ale troszeczkę zejść na ziemię i popatrzyć realnie na potencjał tego co mamy na głowie.. Da mnie dobrym wzorcem jest obejrzenie sobie zdjęć sprzed okresu gdy zaczęłam swojewłosy niszczyć. Wiem jak wyglądały i wiem do czego dażę. W sumie już to osiągnęłam

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Ona przecież bardzo długo wcale nie zabezpieczała włosów silikonami i wciąż pisała o końcówkach które ciągle ścina; teraz przesadza w drugą stronę. Często widzę na zdjęciu że włosy ewidentnie dostały za dużo produktów b/s. Druga kwestia jakości włosów - nie są imponujące, ale myślę że gdyby znalazła złoty środek wyglądałyby nawet atrakcyjnie. Po pierwsze powinna nie pakować wszystkiego na raz - gliceryna pod serum, proteiny na raz, olej na suche końcówki i odzywki z olejami b/s- przecież to środki które wielu osobom puszą włosy, wystarczy przesadzić, dwie krople za dużo i cały efekt oleju maski, mycia idzie w łeb. Ona chyba tego nie widzi i patrzy na wszystko jednostronnie - skoro odżywia włosy to jest dobrze, im więcej napsikam tym więcej skorzystają włosy - tak to u niej wygląda. Takie włosy nie lubią być wciąż przeciążane- o wiele lepsze efekty można uzyskać gdy czasem da się włosom odpocząć i nałoży coś lekkiego, efekty intensywnych pielęgnacyjnie seansów są potem lepsze, takie jest moje zdanie - sama to widzę u siebie, bogatsza maska da lepszy efekt gdy wcześniej parę razy użyję czegoś lekkiego na parę minut - u mnie na przemian idzie oleo rapair i maska rokitnikowa - włosy są ładne.

Mam wrażenie, że ona przeciąża włosy nie patrząc na ich wygląd, związuje -bo ma nadzieje że trochę jeszcze pochowa włosy, one się najedzą tą masą produktów i zaczną ładnie wyglądać - to tylko wrażenie, ale bardzo mocno się odznacza jak czytam jej bloga.
Wiesz, nie mnie oceniać jak Henri traktuje swoje włosy. Ona zaczynała troszke inaczej niż my, bo LHC w porównaniu do polskiej blogosfery to inna bajka. Ja jej życze jak najlepiej i np. ze zdjęć podziwiam, że potrafisz dostrzec czy włosy są przeciażone i czy dostały za dużo b/s. Jeśli chodzi o jej kombinowanie, to nie mam nic przeciwko. Uważam, że ma wręcz matematyczno - analityczne podejście do próbowania nowych kosmetyków i połączeń. W ogóle w potopie tych wszystkich włosów idealnych na blogach, Henri wydaje mi się bardziej swojska

Cytat:
Napisane przez Dolczi Pokaż wiadomość
Hej.
Użyłam kilka razy kallosa bananowego. Aż za bardzo odżywczy dla mnie po myciu. Pzedmyciowo jutro go wypróbuję. I chyba podjęłam decyzję o farbowaniu henną na mój naturalny. Jestem zmęczona farbowaniem i moje włosy też. Farbowanie odrostu na blond, potem henną całość jest czasochłonne. Ale cały czas się waham.
Spróbuj,co Ci szkodzi? Przecież wrócić do farbowania zawsze będziesz mogła. Mówisz że bananek odżywczy? To jutro ląduje na mych spuszonych kallosem algowym kudłach. Miałam wypróbować maske Equilibra, ale jak sobie pomyślalam, że zawarta w niej keratyna i aloes mogą mi sprawić kolejne 4 dni chodzenia z puch - upem to wymiękłam. Chcę chociaż jutro wyglądać względnie.

Edytowane przez Wolha wRedna
Czas edycji: 2014-10-03 o 21:27
Wolha wRedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 21:35   #4715
201801220933
Konto usunięte

Ja uważam że powinna zmienić podejście skoro aktualne okazuje się nieskuteczne, ale jej sprawa - prowadzi blog systematycznie i przedstawia bogate treści, można się wiele dowiedzieć - najfajniejsze są wpisy poglądowe na różne sprawy , z pielęgnacyjnych również wiele wynoszę, ale moim zdaniem trochę brak jej dystansu - mimo to blog jest wart regularnego czytania, niewielu autorkom udało się mnie trwale zainteresować -czytam może 3,4 blogi z wszystkich o włosach.
Stary 2014-10-03, 22:14   #4716
Erishkigal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Czy dobrze oczyszcza? Nakładam na noc olej rycynowy na skórę a inny na długość i zmywam za jednym razem - zostawia włosy bardzo fjane tez użyty sam. Mój kolor też w każdej sytuacji wygląda inaczej Ja w kucyku mam 9 cm przed wypadaniem było 13-14 :/
To może się na niego skuszę, ale nie wiem czy nie lepiej byłoby kupić zestaw szampon i maska z jednej serii
9 cm to i tak dużo włosów, a 13 to bardzo bardzo dużo, osobiście nie chciałabym mieć aż tylu włosów, ale rozumiem, że chcesz je odzyskać, gdybym też miała tyle kiedyś, to też dążyłabym do odzyskania ich
Cytat:
Mamy troszke podobnie, jak widzę. Moje mają ok. 8 cm. Nie wiem dokładnie, bo mierzyłam ostatnio jakoś wiosną. 8-9 cm uważam za włosy średniej grubości. Moim marzeniem i optymalną grubością jest tak 10 cm. Powyżej to już jak dla mnie włosy co raz mniej wygodne i cięższe w pielęgnacji. Mam porównanie, bo przed nastoletnią burzą hormonalną miałam o wiele grubsze włosy i nienawidziałam ich mycia i czesania. Też mam raczej grube pojedyncze włoski, a przedziałek jest dość szeroki. Z moich obserwacji wynika, że takie grube włosy o ile na długości da się pięknie nawilżyć i zmiękczyć to jednak końcówki tylko krótko po myciu bywają miekkie. Najczęściej są dość szorstkie i niemiłe w dotyku.
Dla mnie też tak 9-10 cm jest w sam raz, więcej już nie chciałabym Ja z kolei przed okresem nastoletnim miałam bardzo mało włosów, poniżej przeciętnej, teraz przynajmniej jest przeciętnie Chociaż mam wrażenie, że ktoś spoza włosomaniactwa wciąż uznałby moje włosy za rzadkie, za gęste uważane są takie mające co najmniej ok. 11-12 cm w kucyku i więcej.
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48388600]Erish, masz naprawdę imponującą długość Lubię Twoje włosy, a gdy jeszcze mogę sobie wyobrazić jak wyglądają przy twojej urodzie...
[/QUOTE]
Ojej, dziękuję!
Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość

Mnie się podoba blask, ale domyślam się, że przy Twoich dążeniach do długości końcówki są ważniejsze.
Dziękuję blask też jest ważny, przynajmniej trochę ratuje całość

I jeszcze wracając do tematu bloga Henri, to też w sumie jedyny blog włosowy który czytam Lubię jej bloga, bo tak jak ja ma włosy nieidealne, jej posty są świeże, interesujące, pisze o sobie, własnych odczuciach zamiast udzielać porad powtarzanych na setkach blogów (typu 'jak pozbyć się puchu?', 'jak zrobić domową maseczkę?', 'jak zapobiec rozdwajaniu się końcówek?', 'co to jest olejowanie?'). Przed chwilą zobaczyłam, że dodała nowy post, i tam zdjęcia włosów w innym świetle - i stwierdzam, że jej końcówki wyglądają bardzo okej, chyba są nawet gęstsze od moich
Erishkigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 14:21   #4717
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Rozkminy włosowe Henri mnie czasem rozwalają na łopatki, ale czytam i tak, bo coś ciekawego jej blog wnosi. I nie jest tablicą reklamową jak blog BHC. Najnowsza notka mnie "zabiła" Jak pozbyć się różnicy między naturalkami a farbowanymi? Najbardziej rozsądna opcja to znaleźć dobrego fryzjera i poprosić o dopasowanie farbowanych do odrostu. Idealnie nigdy nie będzie, trzeba będzie poprawiać co jakiś czas, ale włosy będą wyglądały naturalnie. Co zrobiła BHC? Poszła do salonu na darmową koloryzację, która jest promowaniem nowej farby z rozjaśniaczem do użytku domowego. Panie naciapały rozjaśniaczem również po naturalnych, niefarbowanych włosach
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 14:44   #4718
201801220933
Konto usunięte

Właśnie przeczytałam ten post i też mnie rozłożył na łopatki.
Po pierwsze widzę że w świecie "glamour-trendy" odrosty nazywa się teraz - naturalnym efektem ombre ...

Po drugie - ona właśnie zaprzepaściła te swoje naście miesięcy noszenia okropnego odrostu - jak włosy będą dalej rosły to znów pojawią się ciemniejsze odrosty tam gdzie nie ma tych "naturalnych refleksów"... zapuszcza naturalne włosy a teraz juz ma pofarbowane na całej długości, nie widzę sensu, a jak dalej będzie pisać o swoich "naturalkach" to po prostu śmiech an sali.

Dla mnie jedynym sensownym rozwiązaniem byłoby przyciemnienie rozjaśnionej części włosów do naturalnego koloru i tylko taka koloryzacja miałaby sens - a te jej przejechały rozjaśniaczem po niefarbowanych włosach.... Taka z niej "ekspertka" od włosów, że chyba przestanę czytać jej bloga tak jak to zrobiłam już dawno z blogiem anwen :/

Edytowane przez 201801220933
Czas edycji: 2014-10-04 o 14:48
Stary 2014-10-04, 15:08   #4719
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Teraz dziewczyna będzie kombinować jak robić fotki włosom Wcześniej trzeba było w ostrym słońcu, żeby odrost nie wygladał tak mysio i ciemno. Teraz dodatkowo trzeba będzie ukrywać kondycję po "farbie" Biedne te nieswiadome dziewczyny, które się skuszą

Skład mówi sam za siebie, nie jest to niewinny produkt, pooglądałam sobie efekty, pomarańczowo-kaczkowate refleksy mnie nie kręcą

Cytat:
1021522 Lightening Powder: Potassium Persulfate, Sodium Metasilicate, Sodium Persulfate, Ammonium Chloride, Kaolin, Sodium Lauryl Sulfate, CI 77891 / Titanium Dioxide, EDTA, Cyamopsis Tetragonolobus Gum / Guar Gum, Hydrogenated Polydecene, Calcium Stearate, (F.I.L C26485/7)

1152289 Lightening Crème: Aqua / Water, Cetearyl Alcohol, Propylene Glycol, Deceth-3, Laureth-12, Ammonium Hydroxide, Oleth-30, Lauric Acid, Glycol Distearate, Polyquaternium-22, Ethanolamine, Silica Dimethyl Silylate [Nano] / Silica Dimethyl Silylate, Penta sodium Carbomer, Parfum / Fragrance (F.I.L C164140/2)

437013 Developer Crème: Aqua / Water, Hydrogen Peroxide, Cetearyl Alcohol, Sodium Stannate, Trideceth-2 Carboxamide MEA, Pentasodium Pentetate, Phosphoric Acid, Ceteareth-25, Tetrasodium Pyrophosphate, Glycerin, (F.I.L C12793/21). 1084344 B

Conditioning Shampoo: Aqua / Water, Sodium Laureth Sulfate, Dimethicone, Disodium Cocoamphodiacetate, Cetyl Alcohol, Hydroxystearyl Cetyl Ether, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Sodium Benzoate, Sodium Chloride, Sodium Hydroxide, PPG-5-Ceteth-20, Salicylic Acid, Propylene Glycol, 2-Oleamido-1,3-Octadecanediol, Carbomer, Citric Acid, Parfum / Fragrance, (F.I.L C44041/5)
A pani A. to przedsiębiorcza babka, już się nawet nie kryje. Sama napisała, ze żal jej było wydać 6 stów na lokówkę, więc napisała do firmy. Oczywiście przysłali, takie życie czołowych blogerek .

Nie mam nic przeciwko współpracom, jeżeli na blogu normą są wartościowe, przydatne treści. U tych pań raczej nimi kiepsko, reklama goni reklamę

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2014-10-04 o 15:29
Stary 2014-10-04, 15:44   #4720
daggmara
Z deszczem w butach

Taką jej reklamę zrobiłyście, że też musiałam zajrzeć do tego posta

Włosy Henri w ogóle mi się nie podobają, a nie jestem fanatyczką idealnych włosów. Jak już kiedyś wspominałam jednym z blogów, które czytam, jest Włosowelove, która ma raczej cienkie włosy i zmaga się z wypadaniem, ale znajduję tam wiele interesujących dla mnie tekstów.

Poza tym, co zrobić, ale najchętniej czytam blogi dziewczyn hennujących włosy

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 16:50   #4721
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Rozkminy włosowe Henri mnie czasem rozwalają na łopatki, ale czytam i tak, bo coś ciekawego jej blog wnosi. I nie jest tablicą reklamową jak blog BHC. Najnowsza notka mnie "zabiła" Jak pozbyć się różnicy między naturalkami a farbowanymi? Najbardziej rozsądna opcja to znaleźć dobrego fryzjera i poprosić o dopasowanie farbowanych do odrostu. Idealnie nigdy nie będzie, trzeba będzie poprawiać co jakiś czas, ale włosy będą wyglądały naturalnie. Co zrobiła BHC? Poszła do salonu na darmową koloryzację, która jest promowaniem nowej farby z rozjaśniaczem do użytku domowego. Panie naciapały rozjaśniaczem również po naturalnych, niefarbowanych włosach
Bo Henri może, rozkminia za dużo, ale przynajmniej nadal robi to dla siebie, anie tak jak BHC dla reklamy. Ja juz osobiście na BHC nie mam siły. Aż weszłam zobaczyć co ona znowu wyczyniła. Dziewczyna najpierw "leczyła" włosy samą naturą, a teraz jak widac powrót do korzeni i to tych "droższych". No cóż. W sumie w moich oczach to ona już straciła wszystko.

Cytat:
Teraz dziewczyna będzie kombinować jak robić fotki włosom Wcześniej trzeba było w ostrym słońcu, żeby odrost nie wygladał tak mysio i ciemno. Teraz dodatkowo trzeba będzie ukrywać kondycję po "farbie" Biedne te nieswiadome dziewczyny, które się skuszą

Skład mówi sam za siebie, nie jest to niewinny produkt, pooglądałam sobie efekty, pomarańczowo-kaczkowate refleksy mnie nie kręcą

A pani A. to przedsiębiorcza babka, już się nawet nie kryje. Sama napisała, ze żal jej było wydać 6 stów na lokówkę, więc napisała do firmy. Oczywiście przysłali, takie życie czołowych blogerek .

Nie mam nic przeciwko współpracom, jeżeli na blogu normą są wartościowe, przydatne treści. U tych pań raczej nimi kiepsko, reklama goni reklamę
Jej rewelacyjne zdjęcią też mnie powalają... Mam pod henną dokładnie to samo co ona więc wiem jak się mus biedna postarać, żeby ten mysi odrost wyglądał ładnie

A o tym o A. to nie wiedziałam nawet. Kurczę trzeba nadrobić zaległości blogowe, tylko nie wiem czy mi to nadrabianie na zdrowie psychiczne nie siądzie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Taką jej reklamę zrobiłyście, że też musiałam zajrzeć do tego posta

Włosy Henri w ogóle mi się nie podobają, a nie jestem fanatyczką idealnych włosów. Jak już kiedyś wspominałam jednym z blogów, które czytam, jest Włosowelove, która ma raczej cienkie włosy i zmaga się z wypadaniem, ale znajduję tam wiele interesujących dla mnie tekstów.

Poza tym, co zrobić, ale najchętniej czytam blogi dziewczyn hennujących włosy
Ja w sumie wchodze aktualnie tylko na bloga Henri, naszej Kascysko, Anwen (ale tylko na MWH) i od jakiegoś czasu podoba mi się blog Martusiowy Kuferek czy jakoś tak. Jego autorka wydaje mi się bardzo sympatyczna osobą. Włosowelove lubiłam do czasu jak zobaczyłam jej post o pielęgnacji włosów u dzieci. Trochę mnie tym przeraziła, bo poglądy na ten temat mam skrajnie sie różniące, a i wymiana zdań w kmentarzach niezbyt mnie do niej nastroiła.

Powiadam Wam, że kocham Kallosa bananowego! Zastosowałam go dzisiaj i puchu nie ma. Nawet sie trochę balam bo użyłam do stylizacji pianki z Nivea (dzisiejszy zakup), a ona ma sporo nawilżaczy, ale jest bardzo dobrze. Zapach niestety u mnie ulotnił się wraz z wyschnięciem włosów, ale i tak test przeszedł pozytywnie.
Stary 2014-10-04, 16:57   #4722
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:

Ja w sumie wchodze aktualnie tylko na bloga Henri, naszej Kascysko, Anwen (ale tylko na MWH) i od jakiegoś czasu podoba mi się blog Martusiowy Kuferek czy jakoś tak. Jego autorka wydaje mi się bardzo sympatyczna osobą. Włosowelove lubiłam do czasu jak zobaczyłam jej post o pielęgnacji włosów u dzieci. Trochę mnie tym przeraziła, bo poglądy na ten temat mam skrajnie sie różniące, a i wymiana zdań w kmentarzach niezbyt mnie do niej nastroiła.
A jakoś słabo pamiętam tego posta, ale ona chyba nawet olejuje włosy dziecku? Ja też olejowałam, jak walczyłam z ciemieniuchą, bo tak się robi ale 10msc dziecku generalnie tylko myję i myślę, że jeszcze długo na tym poprzestaniemy.

Martusiowy kuferek też lubię, to też posiadaczka cienkich włosów, to chyba ona nawet zaproponowała zreszenie się cienkowłosych blogerek - a ja jako cienkowłosa czytelniczka lubię takie blogi.

Drugą kategorią u mnie są blogi, których autorki mają przepiękne i absolutnie niedostępne dla mnie włosy - na przykłąd piękne, gęste kręcioły czy fale, lubię pozaglądać i pozazdrościć.

A tak w ogóle to mało co już teraz czytam i tak jak kiedyś zaczytywałam się w recenzjach, tak teraz coraz bardziej mi zwisa i powiewa opinia innych o danych kosmetykach. U mnie wystarczy czarne mydło i serum na końcówki i jest gites

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 17:23   #4723
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Bo Henri może, rozkminia za dużo, ale przynajmniej nadal robi to dla siebie, anie tak jak BHC dla reklamy. Ja juz osobiście na BHC nie mam siły. Aż weszłam zobaczyć co ona znowu wyczyniła. Dziewczyna najpierw "leczyła" włosy samą naturą, a teraz jak widac powrót do korzeni i to tych "droższych". No cóż. W sumie w moich oczach to ona już straciła wszystko.
Henri w moich oczach jest szczera, autentyczna. Wiele jej pomysłów mnie nie przekonuje, ale szanuję ją za to, że nie próbuje zakrzywiać rzeczywistości.
Najchętniej bym jej umyła normalnie włosy szamponem bez tych ceremoniałów, a potem nałożyła coś "pustego" z fryzjerskiej półki albo po prostu z parafiną. Kiedyś pisała, że dawniej drogeryjne kosmetyki jej służyły. Niektórym włosom "prawdziwa" pielęgnacja po prostu nie służy i tyle. Piszę w cudzysłowie, bo wcale nie uważam, że oleje to prawdziwa poprawa kondycji, a silikony to udawanie. Prawdę mówiąc wszystko poza szamponem bez oblepiaczy, ew lekką odżywką i szczotką to udawanie Niektórzy mają po takim skromnym zestawie piękne włosy, inni muszą kombinować.

Cytat:
Jej rewelacyjne zdjęcią też mnie powalają... Mam pod henną dokładnie to samo co ona więc wiem jak się mus biedna postarać, żeby ten mysi odrost wyglądał ładnie
Tym bardziej, że Polska to nie jest słoneczny kraj

Cytat:
A o tym o A. to nie wiedziałam nawet. Kurczę trzeba nadrobić zaległości blogowe, tylko nie wiem czy mi to nadrabianie na zdrowie psychiczne nie siądzie
Nie wiem czy warto
Fajna też była notka BHC o jej włosach. Z niej się dowiedziałam, że po rozjaśniaczu włosy stają się grubsze Ciekawa teoria, nie powiem

Cytat:
Ja wchodzę na różne blogi, zazwyczaj klikam w listę nowych notek blogów obserwowanych. Interesują mnie głównie nowości i dla nich jestem w stanie przebrnąć przez blogi niezbyt lubianych blogerek

Cytat:
Powiadam Wam, że kocham Kallosa bananowego! Zastosowałam go dzisiaj i puchu nie ma. Nawet sie trochę balam bo użyłam do stylizacji pianki z Nivea (dzisiejszy zakup), a ona ma sporo nawilżaczy, ale jest bardzo dobrze. Zapach niestety u mnie ulotnił się wraz z wyschnięciem włosów, ale i tak test przeszedł pozytywnie.
Ciekawe jest to z bananowym... Byłam praktycznie pewna, że od algowego będzie się różnił zapachem, a tu zdziwienie.
Może kiedyś też sobie kupię, drogi nie jest

A ja jeszcze raz się powtórzę: uwielbiam parafinową Vatikę Ostatnio odlałam sobie z 10ml serum Kallosa do pojemniczka i dałam kilka kropelek Vatiki. Tej mieszanki używam jak normalnego serum. Miałam czasem taki problem, że ostatnie 10c m włosów zamieniało się w suchary np. następnego dnia po myciu. Jakby traciły wilgoć. Koszmarek. Po mieszance są gładkie i nawilżone do następnego mycia. Jeżeli ktoś ma podobny problem, polecam pokombinować z parafiną.

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Melduję, że nowa wersja żółtej odżywki Gliss Kur okazała się bublem, skończy do golenia nóg Strasznie niewydajna, zlatuje z wlosów, nie daje poślizgu praktycznie wcale. Po przejechaniu ręką po suchych włosach, zostaje na niej jakby woskowa warstwa. Spłukiwałam solidnie, więc to jej wina. Nie przeproteinowała mnie, włosy po prostu są po niej kiepskie.

A olej musztardowy fajny, poza tym, że lekko koloruje włosy w stronę zółto-pomarańczowego Właścielki ciemniejszych, cieplejszych blondow powinny być zachwycone

Czas edycji: 2014-10-04 o 17:24
Stary 2014-10-04, 17:23   #4724
aante_e
Miss Pudernica

Dla mnie A. i jej książka plus klepanie 2 zdań o niczym i zdjęcie, czyli niby-post, to jawne naciąganie i marketing. Z tego co widzę na fb czy forum anwen to piszą tam głównie młode dziewczyny, nieświadome wielu rzeczy i łase na fejm. Łatwo im cokolwiek wcisnąć.

U Henri bardzo mi się podobał post o LHC, ogólnie lubię jej styl pisania. I cenię, że jej posty są długie, nawet jak za bardzo duma nad włosami, to robi to dla siebie, nie kolekcjonuje fanek i jest taka normalna. Może dlatego mam takie przemyślenia, że ogólnie nie podoba mi się kierunek w który zmierza blogosfera - wymuskane zdjęcia, styl na bogato, mnóstwo sponsorowanych reklam.

Kallosa bananowego kocham i ja! Jestem już w połowie litrowego opakowania, a kupiłam go w sierpniu.

Edytowane przez aante_e
Czas edycji: 2014-10-04 o 17:27
aante_e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 17:32   #4725
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Znacie może Satynowe mleczko do kręconych włosów od Marionu? Kuszą opinie

Jeszcze kusi Artego ale cena wyższa

Olejkowej kuracji Isany nie widziałam, za każdym razem widzę pustą półkę
Stary 2014-10-04, 17:32   #4726
Mrs Mysza
Raczkowanie

Cytat:

Blog BHC, tak samo z resztą jak blog A., już dawno zniknął z mojego bloglovina, ale tak z czystej ciekawości zaglądnęłam na ten wpis... Trochę ręce opadają.

W ogole to jak patrzę na listę ulubionych blogów na bloglovinie to nie mam żadnego stricte włosowego. Przeglądam właśnie Martusiowy kuferek - skoro o cienkich włosach to akurat coś dla mnie
Mrs Mysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 17:38   #4727
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mrs Mysza Pokaż wiadomość
Blog BHC, tak samo z resztą jak blog A., już dawno zniknął z mojego bloglovina, ale tak z czystej ciekawości zaglądnęłam na ten wpis... Trochę ręce opadają.

W ogole to jak patrzę na listę ulubionych blogów na bloglovinie to nie mam żadnego stricte włosowego. Przeglądam właśnie Martusiowy kuferek - skoro o cienkich włosach to akurat coś dla mnie
Zeknęłam sobie własnie na komentarze i rozbawił mnie ten. Niegrzeczne światło Szkoda, że komentarz o rozjaśniaczu zignorowała

Cytat:
Anonimowy4 października 2014 16:49
zniknął pomarańczowo rudy odcień, który podobno był winą światła..... ale całość bardzo na plus!

Natalia4 października 2014 16:55
Był W rzeczywistości nie było to tak widoczne jak na zdjęciach. Teraz jest całkowicie ok
Stary 2014-10-04, 17:41   #4728
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:
Henri w moich oczach jest szczera, autentyczna. Wiele jej pomysłów mnie nie przekonuje, ale szanuję ją za to, że nie próbuje zakrzywiać rzeczywistości.
Najchętniej bym jej umyła normalnie włosy szamponem bez tych ceremoniałów, a potem nałożyła coś "pustego" z fryzjerskiej półki albo po prostu z parafiną. Kiedyś pisała, że dawniej drogeryjne kosmetyki jej służyły. Niektórym włosom "prawdziwa" pielęgnacja po prostu nie służy i tyle. Piszę w cudzysłowie, bo wcale nie uważam, że oleje to prawdziwa poprawa kondycji, a silikony to udawanie. Prawdę mówiąc wszystko poza szamponem bez oblepiaczy, ew lekką odżywką i szczotką to udawanie Niektórzy mają po takim skromnym zestawie piękne włosy, inni muszą kombinować.

Tym bardziej, że Polska to nie jest słoneczny kraj

Nie wiem czy warto
Fajna też była notka BHC o jej włosach. Z niej się dowiedziałam, że po rozjaśniaczu włosy stają się grubsze Ciekawa teoria, nie powiem

Ja wchodzę na różne blogi, zazwyczaj klikam w listę nowych notek blogów obserwowanych. Interesują mnie głównie nowości i dla nich jestem w stanie przebrnąć przez blogi niezbyt lubianych blogerek

Ciekawe jest to z bananowym... Byłam praktycznie pewna, że od algowego będzie się różnił zapachem, a tu zdziwienie.
Może kiedyś też sobie kupię, drogi nie jest

A ja jeszcze raz się powtórzę: uwielbiam parafinową Vatikę Ostatnio odlałam sobie z 10ml serum Kallosa do pojemniczka i dałam kilka kropelek Vatiki. Tej mieszanki używam jak normalnego serum. Miałam czasem taki problem, że ostatnie 10c m włosów zamieniało się w suchary np. następnego dnia po myciu. Jakby traciły wilgoć. Koszmarek. Po mieszance są gładkie i nawilżone do następnego mycia. Jeżeli ktoś ma podobny problem, polecam pokombinować z parafiną.

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Melduję, że nowa wersja żółtej odżywki Gliss Kur okazała się bublem, skończy do golenia nóg Strasznie niewydajna, zlatuje z wlosów, nie daje poślizgu praktycznie wcale. Po przejechaniu ręką po suchych włosach, zostaje na niej jakby woskowa warstwa. Spłukiwałam solidnie, więc to jej wina. Nie przeproteinowała mnie, włosy po prostu są po niej kiepskie.

A olej musztardowy fajny, poza tym, że lekko koloruje włosy w stronę zółto-pomarańczowego Właścielki ciemniejszych, cieplejszych blondow powinny być zachwycone
Henri sie po prostu stara, a nie robi notki na odwal.

W sumie dobrze prawisz, może jej by się przydał zestaw "nic-niemającego" Pantene lub cos zbliżonego.

Naprawdę BHC napisała, że po rozjaśniaczu włosy są grubsze? No ja moge co najwyżej powiedzieć, że po rozjaśniaczu ma się stug siana, który ma zawrotną objętość. Dodałam tutaj kiedyś swój stóg siana gdy pokazywałam tragedię włosowa od której zaczynałam. Fakt, wtedy myślałam, że mam bardzo grube włosy. Pielęgnacja mi ten pogląd zweryfikowała

Parafinowa Vatika trafi do mich zbiorów za jakiś miesiąc. Vatika + olej awokado i będe miala zapas na cała zimę.

Cytat:
Dla mnie A. i jej książka plus klepanie 2 zdań o niczym i zdjęcie, czyli niby-post, to jawne naciąganie i marketing. Z tego co widzę na fb czy forum anwen to piszą tam głównie młode dziewczyny, nieświadome wielu rzeczy i łase na fejm. Łatwo im cokolwiek wcisnąć.

U Henri bardzo mi się podobał post o LHC, ogólnie lubię jej styl pisania. I cenię, że jej posty są długie, nawet jak za bardzo duma nad włosami, to robi to dla siebie, nie kolekcjonuje fanek i jest taka normalna. Może dlatego mam takie przemyślenia, że ogólnie nie podoba mi się kierunek w który zmierza blogosfera - wymuskane zdjęcia, styl na bogato, mnóstwo sponsorowanych reklam.

Kallosa bananowego kocham i ja! Jestem już w połowie litrowego opakowania, a kupiłam go w sierpniu.
U A. sytuacja zrobiła sie już troszke niezdrowa. Jakiś czas temu czytałam u niej jeden ze starszych postów. Taki z 2011 czy 2012. Przeczytałam wraz z komantarzami i mam pewne wnioski. Te 2-3 lata temu zabawa we włosomaniactwo była o wiele żadszym zjawiskiem. Interesowały się nim dziewczyny, które na prawde chciały coś u siebie zmienić i potrafiły też myśleć. Może teraz kogoś obrażę, ale wtedy to była "elita". Dziewczyny fajne, myślące, nie nastawione na zysk (bo sponsoring blogowy był malo znanym pojęciem). Teraz za pielęgnację bierze się gimbaza, która ma w głowach pstro i biorąc pod uwage komentarze nie potrafi czytać ze zrozumieniem i zadaje najbardziej oczywiste pytania. Blogi są mało odkrywcze, treści sie powtarzają bo i nie ma się co dziwić skoro o pielęgnacji powiedziano już tyle. Po prostu temat powli zaczyna się wyczerpywać, ale niektórzy tego nie widzą.
Stary 2014-10-04, 18:14   #4729
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Olejkowej kuracji Isany nie widziałam, za każdym razem widzę pustą półkę
A u mnie pełne półki, ale czekam na promocję :p

Cytat:
U A. sytuacja zrobiła sie już troszke niezdrowa. Jakiś czas temu czytałam u niej jeden ze starszych postów. Taki z 2011 czy 2012. Przeczytałam wraz z komantarzami i mam pewne wnioski. Te 2-3 lata temu zabawa we włosomaniactwo była o wiele żadszym zjawiskiem. Interesowały się nim dziewczyny, które na prawde chciały coś u siebie zmienić i potrafiły też myśleć. Może teraz kogoś obrażę, ale wtedy to była "elita". Dziewczyny fajne, myślące, nie nastawione na zysk (bo sponsoring blogowy był malo znanym pojęciem). Teraz za pielęgnację bierze się gimbaza, która ma w głowach pstro i biorąc pod uwage komentarze nie potrafi czytać ze zrozumieniem i zadaje najbardziej oczywiste pytania. Blogi są mało odkrywcze, treści sie powtarzają bo i nie ma się co dziwić skoro o pielęgnacji powiedziano już tyle. Po prostu temat powli zaczyna się wyczerpywać, ale niektórzy tego nie widzą.
Ja mam swoją teorię, że dużo blogerek widzi co się dzieje, że kończy się era blogosfery, a w związku z tym darmowe paczki kosmetyków i innych, więc chce wycisnąć jak najwięcej. Jedna modowa blogerka też wydaje książkę po takie pozycje sięgnie głównie młodzież, bo im człowiek starszy tym bardziej świadomy, gdzie co można znaleźć i że te książki to głównie biznes dla autorki, a nie pożytek dla czytelnika.
Stary 2014-10-04, 19:12   #4730
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawdę BHC napisała, że po rozjaśniaczu włosy są grubsze? No ja moge co najwyżej powiedzieć, że po rozjaśniaczu ma się stug siana, który ma zawrotną objętość. Dodałam tutaj kiedyś swój stóg siana gdy pokazywałam tragedię włosowa od której zaczynałam. Fakt, wtedy myślałam, że mam bardzo grube włosy. Pielęgnacja mi ten pogląd zweryfikowała
W notce "Moje włosy - jakie one są?".
U mnie pogrubienie włosa dają wyłącznie proteiny i barwniki, jej włosy musza być nietypowe Puszenie to puszenie, wiadomo, że całość będzie miała większą objętość, ale pojedynczy włos pozbawiony budulca będzie cieńszy. Widać to szczególnie na fotkach dziewczyn wracających do np. ciemnego blondu z jasnego. Jasne, pojedyncze włoski są jak pajęczynka w porównaniu do ciemniejszych.

Swoja drogą, właśnie z takich powodów porównywanie kucyków mnie nie do końca przekonuje. Gładkie i proste mogą mieć mniej w obwodzie niż kręcone i spuszone, a naprawdę być gęstsze i grubsze. Można się nieźle zdziwić oglądając włosy wygładzone kosmetykami i prostownicą, gdy wcześniej znało się je jako burzę puchatych loków. Obwód kucyka zmniejszy się drastycznie, włosy postrzegane jako gęste, nagle stają się przeciętne.

Widzę czasem po postach, że niektóre dziewczyny niepotrzebnie wpadają w kompleksy. Jeżeli już kucykowo porównywać, to ewentualnie podobne włosy, najlepiej znane nam z życia.

Cytat:
Parafinowa Vatika trafi do mich zbiorów za jakiś miesiąc. Vatika + olej awokado i będe miala zapas na cała zimę.
Fajnie to brzmi A jak tam koktaile?

Cytat:
Dobra metoda Widzialam, że pojawiły się nowe serie Isany w tubkach: do zniszczonych, kręconych, farbowanych

Ja za to czaję się na przecenę psikacza Dove

Cytat:
Ja mam swoją teorię, że dużo blogerek widzi co się dzieje, że kończy się era blogosfery, a w związku z tym darmowe paczki kosmetyków i innych, więc chce wycisnąć jak najwięcej. Jedna modowa blogerka też wydaje książkę po takie pozycje sięgnie głównie młodzież, bo im człowiek starszy tym bardziej świadomy, gdzie co można znaleźć i że te książki to głównie biznes dla autorki, a nie pożytek dla czytelnika.
Coś w tym jest...

Czas edycji: 2014-10-04 o 19:13
Stary 2014-10-04, 19:31   #4731
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:

Cos w tym chyba jest. Szkoda bo to brzmi jak "nachapać sie póki jest czas". O właśnie, jako że sama na siebie zarabiam, to szanuję swóje fundusze i jeśli moge cos za darmo znaleźć w internecie to to robię.

Cytat:
W notce "Moje włosy - jakie one są?".
U mnie pogrubienie włosa dają wyłącznie proteiny i barwniki, jej włosy musza być nietypowe Puszenie to puszenie, wiadomo, że całość będzie miała większą objętość, ale pojedynczy włos pozbawiony budulca będzie cieńszy. Widać to szczególnie na fotkach dziewczyn wracających do np. ciemnego blondu z jasnego. Jasne, pojedyncze włoski są jak pajęczynka w porównaniu do ciemniejszych.

Swoja drogą, właśnie z takich powodów porównywanie kucyków mnie nie do końca przekonuje. Gładkie i proste mogą mieć mniej w obwodzie niż kręcone i spuszone, a naprawdę być gęstsze i grubsze. Można się nieźle zdziwić oglądając włosy wygładzone kosmetykami i prostownicą, gdy wcześniej znało się je jako burzę puchatych loków. Obwód kucyka zmniejszy się drastycznie, włosy postrzegane jako gęste, nagle stają się przeciętne.

Widzę czasem po postach, że niektóre dziewczyny niepotrzebnie wpadają w kompleksy. Jeżeli już kucykowo porównywać, to ewentualnie podobne włosy, najlepiej znane nam z życia.

Fajnie to brzmi A jak tam koktaile?

Dobra metoda Widzialam, że pojawiły się nowe serie Isany w tubkach: do zniszczonych, kręconych, farbowanych

Coś w tym jest...
Znam to aż za dobrze. Rozjaśniane az straszyły w porównaniu z nowymi.

Może nie wpadłam w kompleksy, ale smutne zdziwienie bylo na pewno.

Jestem konsekwentna i od 2óch tygodni pije co dzień ( z przerwa na jeden weekend - ale nie chciałam zadziwiac ludzi na wyjeździe). Do smaku sie przyzwyczaiłam, nadal mi nie smakuje, ale już jakoś lepiej go toleruję. Zobaczymy za jakiś czas czy coś podziała
Stary 2014-10-04, 19:44   #4732
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:

Jakoś tak 15 zł za Isane wydaje mi się dużo, po prostu centuś ze mnie :p

Z Dove oglądałam krem BB i chyba się na niego skuszę. Jest w takim samym opakowaniu jak moje ulubione serum Dove, może będzie równie dobry.
Poza tym najbliższy czas to będzie dla mnie życie na walizkach i głównie będę używać spraye i odżywki bs z braku czasu.
Stary 2014-10-04, 19:47   #4733
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem konsekwentna i od 2óch tygodni pije co dzień ( z przerwa na jeden weekend - ale nie chciałam zadziwiac ludzi na wyjeździe). Do smaku sie przyzwyczaiłam, nadal mi nie smakuje, ale już jakoś lepiej go toleruję. Zobaczymy za jakiś czas czy coś podziała
Szacun w takim razie
Cytat:
Jakoś tak 15 zł za Isane wydaje mi się dużo, po prostu centuś ze mnie :p

Z Dove oglądałam krem BB i chyba się na niego skuszę. Jest w takim samym opakowaniu jak moje ulubione serum Dove, może będzie równie dobry.
Poza tym najbliższy czas to będzie dla mnie życie na walizkach i głównie będę używać spraye i odżywki bs z braku czasu.
Miałam na myśli tę Isanę
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...-oil-care.html
Albo https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...arganowym.html

U mnie puste półki
Stary 2014-10-04, 19:50   #4734
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
A to przepraszm, myślałam że chodzi o olejowe serum w sprayu. Na maski w ogóle nie zwróciłam uwagi.
Stary 2014-10-04, 20:10   #4735
Erishkigal
Raczkowanie

Cytat:
Tej pierwszej chyba się już nie znajdzie, u mnie nie było i wzięłam tę drugą. Szkoda, bo pierwsza ma ładniejsze opakowanie

Olejek z Isany może i wydaje się drogi, ale ma aż 100 ml, a zazwyczaj sera, jedwabie są w mniejszych pojemnościach, np. 15, 30 ml. Więc cenowo wychodzi na to samo, albo nawet z przewagą dla Isany
Stary 2014-10-04, 20:12   #4736
Mrs Mysza
Raczkowanie

Cytat:
Nie znam, ale jak gdzieś spotkam to za pewne przytargam do domu
Mrs Mysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 20:18   #4737
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Erishkigal Pokaż wiadomość
Tej pierwszej chyba się już nie znajdzie, u mnie nie było i wzięłam tę drugą. Szkoda, bo pierwsza ma ładniejsze opakowanie

Olejek z Isany może i wydaje się drogi, ale ma aż 100 ml, a zazwyczaj sera, jedwabie są w mniejszych pojemnościach, np. 15, 30 ml. Więc cenowo wychodzi na to samo, albo nawet z przewagą dla Isany
Wróciła na Rossnet http://www.rossnet.pl/Produkt/Isana-...6701,1836,5820 może mieli jakiś problem z dostawcą

Jest tez z tej serii odzywka, ale jakoś mniej mnie interesuje, skład jest w zakładce opis produktu
http://www.rossnet.pl/Produkt/Isana-...5673,1836,5820

Sera schodzą strasznie powoli w porównaniu do odżywekMam już kilka typów do kupienia, ale muszę zużyć trochę:torba;
Mam aktualnie eliksir odżywczy Elseve, Milargan Mili, eliksir Kallosa i olejek Bioelixire. Ten ostatni to mój faworyt, obłędnie pachnie

Cytat:
Napisane przez Mrs Mysza Pokaż wiadomość
Nie znam, ale jak gdzieś spotkam to za pewne przytargam do domu
Podobno można dostać w Naturze, w dziale stylizacja

Czas edycji: 2014-10-04 o 20:21
Stary 2014-10-04, 20:54   #4738
Erishkigal
Raczkowanie

Cytat:
Wróciła na Rossnet http://www.rossnet.pl/Produkt/Isana-...6701,1836,5820 może mieli jakiś problem z dostawcą

Jest tez z tej serii odzywka, ale jakoś mniej mnie interesuje, skład jest w zakładce opis produktu
http://www.rossnet.pl/Produkt/Isana-...5673,1836,5820

Sera schodzą strasznie powoli w porównaniu do odżywekMam już kilka typów do kupienia, ale muszę zużyć trochę:torba;
Mam aktualnie eliksir odżywczy Elseve, Milargan Mili, eliksir Kallosa i olejek Bioelixire. Ten ostatni to mój faworyt, obłędnie pachnie
Moja pierwsza myśl po zobaczeniu linku - 'o rany, muszę w poniedziałek lecieć do najbliższych Rossmannów i jej poszukać!', ale przecież mam tę drugą maskę, ktora ma identyczny skład, tylko inną kompozycję zapachową, i szału u mnie nie robi, więc chyba nie ma sensu
Stary 2014-10-04, 22:04   #4739
swan999
Zakorzenienie

A mnie średnio interesuje już większość włosowych blogów, nawet nie mam ochoty ich czytać.

Nie zużyję raczej jedwabiu CHI do końca. Włosy mam po nim świetne, ale co z tego skoro zapach mnie drażni, i jak od niczego nawet boli mnie od niego głowa. Nie mogę go zdzierżyć, a męczyć się nie zamierzam. Mojej mamie zapach się podoba więc oddam go jej i już.

http://DKMS.pl
swan999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 22:37   #4740
chimay
Zakorzenienie

Cytat:

Też szukam psikacza. To znaczy jeden już od 2 dni mam, Elseve Arginine x3 Light. Kupiłam bo: nie wali po oczach alko, nawilżaczami i keratyną, a połaczenie tych składników wśród tego typu odżywek jest częste. Planuję używać regularnie na spuszony wierzch jako wygładzacz. Tylko nie wiem, jak to będzie z argininą używaną często, bo jak pisała Kascysko (i sama się zresztą przekonałam), proteiny to kiepski pomysł w produktach b/s, ale czy aminokwasy też?

Jeszcze wypatrzyłam w Hebe dwufazówkę Pro Salon, ale w końcu zrezygnowałam, bo ma proteiny sojowe, glikol propylenowy i pantenol.

Cytat:
Napisane przez swan999 Pokaż wiadomość
A mnie średnio interesuje już większość włosowych blogów, nawet nie mam ochoty ich czytać.
Mnie tak samo, zdecydowanie wolę poczytać coś o pielęgnacji twarzy, niż o włosach, dla mnie włosomaniactwo to jest już prawie wyeksploatowana tematyka, bo cóż tu jeszcze można wymyślić?
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości