|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Do jakiej długości zapuszczasz włosy? | |||
| do szczęki |
|
1 | 0,32% |
| do ramion |
|
8 | 2,53% |
| do łopatek |
|
12 | 3,80% |
| do zapięcia stanika |
|
67 | 21,20% |
| do pasa |
|
134 | 42,41% |
| do bioder |
|
27 | 8,54% |
| do kości ogonowej |
|
17 | 5,38% |
| za pośladki |
|
10 | 3,16% |
| do kolan |
|
2 | 0,63% |
| do kostek |
|
0 | 0% |
chcę móc deptać moje włosy!
|
|
3 | 0,95% |
| sama nie wiem |
|
6 | 1,90% |
| aż mnie wkurzą |
|
17 | 5,38% |
| Odpowiada mi moja długość, zapuszczam, aby pozbyć się gorszych partii włosów |
|
12 | 3,80% |
| Głosujący: 316. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów cz. V
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chociaż włosy mamy przecież tak różne. Najlepsze, jak u góry zrobi się ta aureola, a końcówki zbiją się w kilka cienkich strączków ![]() Czasem naprawdę trudno mi jest ocenić, czy stosuję za lekką pielęgnację (bo puch), czy za ciężką (bo strąki). Miałam w tym roku wypracować sobie plan pielęgnacji i znaleźć pewniaki kosmetyczne, a dalej jestem w czarnej Nie wiem, czy to już może ten moment, że lepiej nie będzie ![]() Trochę sobie jeszcze obiecuję po spadku wilgotności na zimę i po tym, że może moje naturalki nie będą się tak puszyć, bo póki co mają się jak pączki w maśle i pięknie świecą, no ale to niewiele ponad 10 cm włosów, zanim dorosną choćby do ramion, to mogę osiwieć ![]() Cytat:
) miała taką fazę, że zachęcona cudnymi efektami na blogach była przekonana, że intensywna pielęgnacja odpłaci się idealnym włosiem, ale niestety tak nie jest. Pewnych rzeczy się nie przeskoczy, nie każdy może mieć alabastrową cerę, nie każdy może mieć włosy, za którymi obejrzy się pół ulicy. Pielęgnacja (w szczególności moim zdaniem oleje) nie załatwią wszystkiego, czasem dla znośnego efektu trzeba się jeszcze zaprzyjaźnić ze stylizacją.
|
||||
|
|
|
#4712 |
|
Konto usunięte
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48388600]
Moim zdaniem kwestia u niej jest prosta- nie każdy może mieć włosy po kostki Po prostu to nie jest ten typ włosa, który wygląda dobrze przy konkretnej długości. W dodatku jak pisze Niusia, ona także wydaje mi sie bardzo chaotyczna w tym, co nakłada na włosy. Nie chodzi o to, by zaraz mieć plan i przesadzać w drugą stronę, ale czasem mniej znaczy więcej. Dosłownie. I odnoszę wrażenie, że ona nie potrafi zaakceptować swoich fal. Myślę, że przerzucenie się na CG co nieco poprawiłoby w wizualnym stanie jej włosów.[/QUOTE]Ona przecież bardzo długo wcale nie zabezpieczała włosów silikonami i wciąż pisała o końcówkach które ciągle ścina; teraz przesadza w drugą stronę. Często widzę na zdjęciu że włosy ewidentnie dostały za dużo produktów b/s. Druga kwestia jakości włosów - nie są imponujące, ale myślę że gdyby znalazła złoty środek wyglądałyby nawet atrakcyjnie. Po pierwsze powinna nie pakować wszystkiego na raz - gliceryna pod serum, proteiny na raz, olej na suche końcówki i odzywki z olejami b/s- przecież to środki które wielu osobom puszą włosy, wystarczy przesadzić, dwie krople za dużo i cały efekt oleju maski, mycia idzie w łeb. Ona chyba tego nie widzi i patrzy na wszystko jednostronnie - skoro odżywia włosy to jest dobrze, im więcej napsikam tym więcej skorzystają włosy - tak to u niej wygląda. Takie włosy nie lubią być wciąż przeciążane- o wiele lepsze efekty można uzyskać gdy czasem da się włosom odpocząć i nałoży coś lekkiego, efekty intensywnych pielęgnacyjnie seansów są potem lepsze, takie jest moje zdanie - sama to widzę u siebie, bogatsza maska da lepszy efekt gdy wcześniej parę razy użyję czegoś lekkiego na parę minut - u mnie na przemian idzie oleo rapair i maska rokitnikowa - włosy są ładne. Mam wrażenie, że ona przeciąża włosy nie patrząc na ich wygląd, związuje -bo ma nadzieje że trochę jeszcze pochowa włosy, one się najedzą tą masą produktów i zaczną ładnie wyglądać - to tylko wrażenie, ale bardzo mocno się odznacza jak czytam jej bloga. Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2014-10-03 o 19:45 |
|
|
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Użyłam kilka razy kallosa bananowego. Aż za bardzo odżywczy dla mnie po myciu. Pzedmyciowo jutro go wypróbuję. I chyba podjęłam decyzję o farbowaniu henną na mój naturalny. Jestem zmęczona farbowaniem i moje włosy też. Farbowanie odrostu na blond, potem henną całość jest czasochłonne. Ale cały czas się waham.
|
#4714 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz włosy różne, ale puszenie... łączy U mnie też jest ciekawie, bo właśnie ta aureolka, wlosy wydają się nie zbiete w takie osobne pofalowane pasma... a później jednak ku koncówkom następuje podział i rulonik na ostatnich 15 cm... Nawet kiedys miałam pomysł, żeby tu dodac zdjęcie takiego cudaka.Dokładnie, z włosów które nie mają potencjału nie zrobimy burzy loków czy tam tafli czy innych jakie nam się wymarzą. Nie można się wpatrywać ślepo we wzorce, ale troszeczkę zejść na ziemię i popatrzyć realnie na potencjał tego co mamy na głowie.. Da mnie dobrym wzorcem jest obejrzenie sobie zdjęć sprzed okresu gdy zaczęłam swojewłosy niszczyć. Wiem jak wyglądały i wiem do czego dażę. W sumie już to osiągnęłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Wolha wRedna Czas edycji: 2014-10-03 o 21:27 |
|||
|
|
|
#4715 |
|
Konto usunięte
|
Ja uważam że powinna zmienić podejście skoro aktualne okazuje się nieskuteczne, ale jej sprawa - prowadzi blog systematycznie i przedstawia bogate treści, można się wiele dowiedzieć - najfajniejsze są wpisy poglądowe na różne sprawy
, z pielęgnacyjnych również wiele wynoszę, ale moim zdaniem trochę brak jej dystansu - mimo to blog jest wart regularnego czytania, niewielu autorkom udało się mnie trwale zainteresować -czytam może 3,4 blogi z wszystkich o włosach.
|
|
|
|
#4716 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 9 cm to i tak dużo włosów, a 13 to bardzo bardzo dużo, osobiście nie chciałabym mieć aż tylu włosów, ale rozumiem, że chcesz je odzyskać, gdybym też miała tyle kiedyś, to też dążyłabym do odzyskania ich ![]() Cytat:
Ja z kolei przed okresem nastoletnim miałam bardzo mało włosów, poniżej przeciętnej, teraz przynajmniej jest przeciętnie Chociaż mam wrażenie, że ktoś spoza włosomaniactwa wciąż uznałby moje włosy za rzadkie, za gęste uważane są takie mające co najmniej ok. 11-12 cm w kucyku i więcej. [1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48388600]Erish, masz naprawdę imponującą długość ![]() [/QUOTE] Ojej, dziękuję! Cytat:
blask też jest ważny, przynajmniej trochę ratuje całość ![]() I jeszcze wracając do tematu bloga Henri, to też w sumie jedyny blog włosowy który czytam Lubię jej bloga, bo tak jak ja ma włosy nieidealne, jej posty są świeże, interesujące, pisze o sobie, własnych odczuciach zamiast udzielać porad powtarzanych na setkach blogów (typu 'jak pozbyć się puchu?', 'jak zrobić domową maseczkę?', 'jak zapobiec rozdwajaniu się końcówek?', 'co to jest olejowanie?'). Przed chwilą zobaczyłam, że dodała nowy post, i tam zdjęcia włosów w innym świetle - i stwierdzam, że jej końcówki wyglądają bardzo okej, chyba są nawet gęstsze od moich
|
|||
|
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
Rozkminy włosowe Henri mnie czasem rozwalają na łopatki, ale czytam i tak, bo coś ciekawego jej blog wnosi. I nie jest tablicą reklamową jak blog BHC. Najnowsza notka mnie "zabiła"
Poszła do salonu na darmową koloryzację, która jest promowaniem nowej farby z rozjaśniaczem do użytku domowego. Panie naciapały rozjaśniaczem również po naturalnych, niefarbowanych włosach
|
|
|
|
#4718 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie przeczytałam ten post i też mnie rozłożył na łopatki.
Po pierwsze widzę że w świecie "glamour-trendy" odrosty nazywa się teraz - naturalnym efektem ombre Po drugie - ona właśnie zaprzepaściła te swoje naście miesięcy noszenia okropnego odrostu - jak włosy będą dalej rosły to znów pojawią się ciemniejsze odrosty tam gdzie nie ma tych "naturalnych refleksów"... zapuszcza naturalne włosy a teraz juz ma pofarbowane na całej długości, nie widzę sensu, a jak dalej będzie pisać o swoich "naturalkach" to po prostu śmiech an sali. Dla mnie jedynym sensownym rozwiązaniem byłoby przyciemnienie rozjaśnionej części włosów do naturalnego koloru i tylko taka koloryzacja miałaby sens - a te jej przejechały rozjaśniaczem po niefarbowanych włosach.... Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2014-10-04 o 14:48 |
|
|
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Teraz dziewczyna będzie kombinować jak robić fotki włosom
Skład mówi sam za siebie, nie jest to niewinny produkt, pooglądałam sobie efekty, pomarańczowo-kaczkowate refleksy mnie nie kręcą ![]() Cytat:
. Nie mam nic przeciwko współpracom, jeżeli na blogu normą są wartościowe, przydatne treści. U tych pań raczej nimi kiepsko, reklama goni reklamę
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2014-10-04 o 15:29 |
|
|
|
|
#4720 |
|
Z deszczem w butach
|
Taką jej reklamę zrobiłyście, że też musiałam zajrzeć do tego posta
Włosy Henri w ogóle mi się nie podobają, a nie jestem fanatyczką idealnych włosów. Jak już kiedyś wspominałam jednym z blogów, które czytam, jest Włosowelove, która ma raczej cienkie włosy i zmaga się z wypadaniem, ale znajduję tam wiele interesujących dla mnie tekstów. Poza tym, co zrobić, ale najchętniej czytam blogi dziewczyn hennujących włosy
|
|
|
|
#4721 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A o tym o A. to nie wiedziałam nawet. Kurczę trzeba nadrobić zaległości blogowe, tylko nie wiem czy mi to nadrabianie na zdrowie psychiczne nie siądzie ![]() Cytat:
Powiadam Wam, że kocham Kallosa bananowego! Zastosowałam go dzisiaj i puchu nie ma. Nawet sie trochę balam bo użyłam do stylizacji pianki z Nivea (dzisiejszy zakup), a ona ma sporo nawilżaczy, ale jest bardzo dobrze. Zapach niestety u mnie ulotnił się wraz z wyschnięciem włosów, ale i tak test przeszedł pozytywnie. |
|||
|
|
|
#4722 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Martusiowy kuferek też lubię, to też posiadaczka cienkich włosów, to chyba ona nawet zaproponowała zreszenie się cienkowłosych blogerek - a ja jako cienkowłosa czytelniczka lubię takie blogi. Drugą kategorią u mnie są blogi, których autorki mają przepiękne i absolutnie niedostępne dla mnie włosy - na przykłąd piękne, gęste kręcioły czy fale, lubię pozaglądać i pozazdrościć. A tak w ogóle to mało co już teraz czytam i tak jak kiedyś zaczytywałam się w recenzjach, tak teraz coraz bardziej mi zwisa i powiewa opinia innych o danych kosmetykach. U mnie wystarczy czarne mydło i serum na końcówki i jest gites |
|
|
|
|
#4723 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najchętniej bym jej umyła normalnie włosy szamponem bez tych ceremoniałów, a potem nałożyła coś "pustego" z fryzjerskiej półki albo po prostu z parafiną. Kiedyś pisała, że dawniej drogeryjne kosmetyki jej służyły. Niektórym włosom "prawdziwa" pielęgnacja po prostu nie służy i tyle. Piszę w cudzysłowie, bo wcale nie uważam, że oleje to prawdziwa poprawa kondycji, a silikony to udawanie. Prawdę mówiąc wszystko poza szamponem bez oblepiaczy, ew lekką odżywką i szczotką to udawanie Niektórzy mają po takim skromnym zestawie piękne włosy, inni muszą kombinować. Cytat:
Cytat:
![]() Fajna też była notka BHC o jej włosach. Z niej się dowiedziałam, że po rozjaśniaczu włosy stają się grubsze Ciekawa teoria, nie powiemCytat:
![]() Cytat:
Może kiedyś też sobie kupię, drogi nie jest ![]() A ja jeszcze raz się powtórzę: uwielbiam parafinową Vatikę ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Melduję, że nowa wersja żółtej odżywki Gliss Kur okazała się bublem, skończy do golenia nóg Strasznie niewydajna, zlatuje z wlosów, nie daje poślizgu praktycznie wcale. Po przejechaniu ręką po suchych włosach, zostaje na niej jakby woskowa warstwa. Spłukiwałam solidnie, więc to jej wina. Nie przeproteinowała mnie, włosy po prostu są po niej kiepskie.A olej musztardowy fajny, poza tym, że lekko koloruje włosy w stronę zółto-pomarańczowego Właścielki ciemniejszych, cieplejszych blondow powinny być zachwycone
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2014-10-04 o 17:24 |
|||||
|
|
|
#4724 |
|
Miss Pudernica
|
Dla mnie A. i jej książka plus klepanie 2 zdań o niczym i zdjęcie, czyli niby-post, to jawne naciąganie i marketing. Z tego co widzę na fb czy forum anwen to piszą tam głównie młode dziewczyny, nieświadome wielu rzeczy i łase na fejm. Łatwo im cokolwiek wcisnąć.
U Henri bardzo mi się podobał post o LHC, ogólnie lubię jej styl pisania. I cenię, że jej posty są długie, nawet jak za bardzo duma nad włosami, to robi to dla siebie, nie kolekcjonuje fanek i jest taka normalna. Może dlatego mam takie przemyślenia, że ogólnie nie podoba mi się kierunek w który zmierza blogosfera - wymuskane zdjęcia, styl na bogato, mnóstwo sponsorowanych reklam. Kallosa bananowego kocham i ja! Jestem już w połowie litrowego opakowania, a kupiłam go w sierpniu.
Marzenia same się nie spełniają, marzenia się spełnia. Edytowane przez aante_e Czas edycji: 2014-10-04 o 17:27 |
|
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
Znacie może Satynowe mleczko do kręconych włosów od Marionu? Kuszą opinie
![]() Jeszcze kusi Artego ale cena wyższa ![]() Olejkowej kuracji Isany nie widziałam, za każdym razem widzę pustą półkę
|
|
|
|
#4726 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W ogole to jak patrzę na listę ulubionych blogów na bloglovinie to nie mam żadnego stricte włosowego. Przeglądam właśnie Martusiowy kuferek - skoro o cienkich włosach to akurat coś dla mnie
|
|
|
|
|
#4727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że komentarz o rozjaśniaczu zignorowałaCytat:
|
||
|
|
|
#4728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie dobrze prawisz, może jej by się przydał zestaw "nic-niemającego" Pantene lub cos zbliżonego. Naprawdę BHC napisała, że po rozjaśniaczu włosy są grubsze? ![]() Parafinowa Vatika trafi do mich zbiorów za jakiś miesiąc. Vatika + olej awokado i będe miala zapas na cała zimę. Cytat:
|
||
|
|
|
#4729 | ||
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Cytat:
po takie pozycje sięgnie głównie młodzież, bo im człowiek starszy tym bardziej świadomy, gdzie co można znaleźć i że te książki to głównie biznes dla autorki, a nie pożytek dla czytelnika.
|
|
#4730 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie pogrubienie włosa dają wyłącznie proteiny i barwniki, jej włosy musza być nietypowe Puszenie to puszenie, wiadomo, że całość będzie miała większą objętość, ale pojedynczy włos pozbawiony budulca będzie cieńszy. Widać to szczególnie na fotkach dziewczyn wracających do np. ciemnego blondu z jasnego. Jasne, pojedyncze włoski są jak pajęczynka w porównaniu do ciemniejszych. Swoja drogą, właśnie z takich powodów porównywanie kucyków mnie nie do końca przekonuje. Gładkie i proste mogą mieć mniej w obwodzie niż kręcone i spuszone, a naprawdę być gęstsze i grubsze. Można się nieźle zdziwić oglądając włosy wygładzone kosmetykami i prostownicą, gdy wcześniej znało się je jako burzę puchatych loków. Obwód kucyka zmniejszy się drastycznie, włosy postrzegane jako gęste, nagle stają się przeciętne. Widzę czasem po postach, że niektóre dziewczyny niepotrzebnie wpadają w kompleksy. Jeżeli już kucykowo porównywać, to ewentualnie podobne włosy, najlepiej znane nam z życia. Cytat:
A jak tam koktaile?![]() Dobra metoda Widzialam, że pojawiły się nowe serie Isany w tubkach: do zniszczonych, kręconych, farbowanychJa za to czaję się na przecenę psikacza Dove Cytat:
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2014-10-04 o 19:13 |
|||
|
|
|
#4731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Może nie wpadłam w kompleksy, ale smutne zdziwienie bylo na pewno. Jestem konsekwentna i od 2óch tygodni pije co dzień ( z przerwa na jeden weekend - ale nie chciałam zadziwiac ludzi na wyjeździe). Do smaku sie przyzwyczaiłam, nadal mi nie smakuje, ale już jakoś lepiej go toleruję. Zobaczymy za jakiś czas czy coś podziała
|
||
|
|
|
#4732 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Z Dove oglądałam krem BB i chyba się na niego skuszę. Jest w takim samym opakowaniu jak moje ulubione serum Dove, może będzie równie dobry. Poza tym najbliższy czas to będzie dla mnie życie na walizkach i głównie będę używać spraye i odżywki bs z braku czasu.
|
|
#4733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...-oil-care.html Albo https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...arganowym.html U mnie puste półki
|
||
|
|
|
#4734 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
|
|
#4735 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Olejek z Isany może i wydaje się drogi, ale ma aż 100 ml, a zazwyczaj sera, jedwabie są w mniejszych pojemnościach, np. 15, 30 ml. Więc cenowo wychodzi na to samo, albo nawet z przewagą dla Isany
|
|
|
|
|
#4736 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest tez z tej serii odzywka, ale jakoś mniej mnie interesuje, skład jest w zakładce opis produktu http://www.rossnet.pl/Produkt/Isana-...5673,1836,5820 Sera schodzą strasznie powoli w porównaniu do odżywek Mam już kilka typów do kupienia, ale muszę zużyć trochę:torba; Mam aktualnie eliksir odżywczy Elseve, Milargan Mili, eliksir Kallosa i olejek Bioelixire. Ten ostatni to mój faworyt, obłędnie pachnie Podobno można dostać w Naturze, w dziale stylizacja
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2014-10-04 o 20:21 |
|
|
|
|
#4738 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie średnio interesuje już większość włosowych blogów, nawet nie mam ochoty ich czytać.
Nie zużyję raczej jedwabiu CHI do końca. Włosy mam po nim świetne, ale co z tego skoro zapach mnie drażni, i jak od niczego nawet boli mnie od niego głowa. Nie mogę go zdzierżyć, a męczyć się nie zamierzam. Mojej mamie zapach się podoba więc oddam go jej i już. |
|
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze wypatrzyłam w Hebe dwufazówkę Pro Salon, ale w końcu zrezygnowałam, bo ma proteiny sojowe, glikol propylenowy i pantenol. Mnie tak samo, zdecydowanie wolę poczytać coś o pielęgnacji twarzy, niż o włosach, dla mnie włosomaniactwo to jest już prawie wyeksploatowana tematyka, bo cóż tu jeszcze można wymyślić? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

Chociaż włosy mamy przecież tak różne. 

) miała taką fazę, że zachęcona cudnymi efektami na blogach była przekonana, że intensywna pielęgnacja odpłaci się idealnym włosiem, ale niestety tak nie jest. Pewnych rzeczy się nie przeskoczy, nie każdy może mieć alabastrową cerę, nie każdy może mieć włosy, za którymi obejrzy się pół ulicy. Pielęgnacja (w szczególności moim zdaniem oleje) nie załatwią wszystkiego, czasem dla znośnego efektu trzeba się jeszcze zaprzyjaźnić ze stylizacją.

Strasznie niewydajna, zlatuje z wlosów, nie daje poślizgu praktycznie wcale. Po przejechaniu ręką po suchych włosach, zostaje na niej jakby woskowa warstwa. Spłukiwałam solidnie, więc to jej wina. Nie przeproteinowała mnie, włosy po prostu są po niej kiepskie.
Mam już kilka typów do kupienia, ale muszę zużyć trochę:torba;