|
Notka |
|
W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#631 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 187
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#632 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#633 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 866
|
Cytat:
Przez wilgotno¶æ tutaj zupe³nie mi siê nie chce reanimowaæ loków. Na drugi dzieñ od razu je wi±¿ê w warkocz lub robiê koka. Bleh. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#634 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 187
|
Cytat:
Ja wiem, znam to. Mnie strasznie wolno w³osy schn± - kiedy¶ by³o 1,5 h gor±cym nawiewem przy d³ugo¶ci lekko za ramiona. Normalnie my¶la³am, ¿e mi ³apsko odpadnie z t± suszark± i chyba mam awersje do tego urz±dzenia teraz. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
Joanku - Krótkie w³osy s± jeszcze trudniejsze do ogarniêcia i upierdliwie, wiêc nie wiem czy jest sens ¶cinaæ bo i zapuszczanie potem mêczy. Mi siê wcale nic nie uk³ada, mam rogi po bokach i ¶miesznie to wygl±da ale chyba przez to wypadanie i w ogóle doceniam fakt ze mam te w³osy i ¿e wcale nie s± z³e. Mam wra¿enie, ¿e za bardzo niektórzy panikuj± - skrêt to nie koniec ¶wiata, jak siada to mo¿na chodziæ w rozprostowanych i nic siê z³ego nie stanie, albo spi±æ albo co¶.
Moja mama po jednej stronie w³osy ma a po jednej nie bo jej wypad³y, musi chodzic w peruce i cieszy³aby siê gdyby w tym ³ysym miejscu mia³a chocia¿ trochê tych swoich cienkich w³osów. Mi teraz po roku w³osy zaczê³y siê nieco krêciæ i falowaæ znowu, boki mam proste jak druty i nawet nie mogê sobie pozwoliæ na d³ug± fryzurê ale lubiê to jakie moje w³osy s±, moze same w sobie nie s± piêkne ale ³adne wystarczaj±co by mnie jako¶ upiêkszyæ w ca³okszta³cie. Wiêc jakby co to siê nie obra¿aæ bo tylko mówiê co my¶lê i ¿e nie ma co rozpaczaæ. ¯adne w³osy nie s± idealne, nie wszystkie s± takie ³atwe do wspó³pracy, czasami z natury nie mamy tak super jak inni ale grunt w tym, ¿e jest nam ciep³o w czachê i mamy unikatow±, naturaln± ozdobê. A gadanie typu 'najlepiej obciaæ' nie ma sensu bo to problemu nie za³atwia i tyle ^^ Raczej nikt z nas nie zamknie siê przed ¶wiatem maj±c nawet kopê siañska, momentami mam wra¿enie jakby ludzie celowo sobie wmawiali jakie to maj± co¶ badziewne mimo ¿e nie maj± a¿ wreszcie w to zaczynaj± wierzyæ. Wiem ¿e jako kobiety czujemy siê momentami ¼le bo cos nie wygl±da ¿e nawet ryczymy z tego powodu no ale jak siê popatrzy na to co mamy fajne albo z pozytywnej strony to siê robi lepiej ;D Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-10-20 o 23:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#636 | ||
Zakorzenienie
|
A¿ nie mogê czytaæ, ile wy suszycie te w³osy.
![]() Ja na prosto suszê 3-4 minuty, dyfuzorem mo¿e z 10. Cytat:
Id±c tokiem my¶lenia niektórych osób, powinnam od roku sobie ¿y³y podcinaæ, bo w³osy mi siê nie chc± ju¿ krêciæ. ![]() Cytat:
![]() Spójrzcie uwa¿nie po swoich znajomych, ka¿dy czasem wygl±da gorzej, ale nikt w zasadzie nie zwraca na to uwagi. Wiadomo, jakby kto¶ przyszed³ do szko³y/pracy, wygl±daj±c jak przemielone zombie, to rzuci siê to w oczy, ale w³osy? Krzywe loki/fale? Rozprostowane o 3-4 cm? Kto na to patrzy? Wiadomo, ¿e milej jest mieæ poczucie najpiêkniejszych w³osów w otoczeniu, ale nie od w³osów powinien zale¿eæ nasz nastrój. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Kazar Lady
Wiadomo¶ci: 22 900
|
¶ciê³am po³owê d³ugo¶ci, mia³am nie¼le przesuszone i cieniutkie ( chyba nie popalone) zastanawiam siê, co jest winowajc± ( jakie¶ 2 miesi±ce temu podcina³am koñcówki) czyzby jednak dyfuzor
![]() juz mi siê nie chce czekaæ, a¿ same wyschn±, a ciêzko mi zrezygnowaæ z fal nie wiem, co mam z nimi zrobiæ by siê tak nie niszczy³y |
![]() ![]() |
![]() |
#638 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 861
|
Czlowiek rano wchodzi na Wizaz zaspany z kawa, a tu go powalaja takimi fotami
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Noc z Vatika, niedlugo mycie i maska, i zobaczymy jak sie pokreca ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#639 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 979
|
Cytat:
A tak poza tym to zgadzam siê z Klaudenc, ¿e nie mo¿na daæ siê zwariowaæ. Wszystkie macie piêkne w³osy, ka¿da inne i tak ju¿ jest i bêdzie z nami krêconymi, ¿e jednego dnia wyjdzie super, drugiego trochê gorzej, a pewnie i tak wiêkszo¶æ ludzi nawet tego nie zauwa¿y ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#640 | ||
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 805
|
Cytat:
![]() Klaudenc, ma racjê,krótkie w³osy wymagaj± tak samo stylizacji.Ja w liceum przez 3 lata mia³am krótkie,wiec wiem ile siê musia³am nagimnastykowaæ by dobrze wygl±da³y a mia³am ju¿ dawno bzika na punkcie w³osów ![]() ![]() ![]() Dzisiaj pierwszy raz zamierzam u¿yæ waxa z olejami m.in makadamia.Ciekawa jestem efektu.Do maski jako gratis dodane by³o serum od¿ywcze z tej samej serii..i muszê powiedzieæ,¿e jest lepsze od tego z A+E.Dla mnie super! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-10-21 o 08:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ci sie udaje zrobic takie ladne zdjecia telefonem do lustra? Ja zawsze kombinuje z moim IPhonem i ciagle mi wychodza krzywe foty ![]() Siedze z duza iloscia dobroci na glowie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Moderator
|
Wiecie co, ja ju¿ w weekend centralnie po prostu rycza³am do poduchy, ¿e mam stres, ¿e nic siê nie uk³ada, ¿e ca³e po¶ladki i uda mam w popêkanych ¿y³kach, problemy ze zdrowiem i ci±gle co¶ boli, w³osy mi wylatuj± i s± wszêdzie i nawet nie mam siê komu wygadaæ jak akurat potrzebujê. Ka¿dy by w koñcu siê pod³ama³. Tyle ¿e nie zatruwam tym ¿ycia ka¿demu bo i po co jak mo¿na o czym¶ mi³ym porozmawiaæ.
Komplementy dostajê tylko od t¿ta, wiêc mo¿e nie zwracam uwagi na to co ludzie my¶l± i mówi± o moim wygl±dzie bo je¶li ju¿ to zwracaj± uwagê na ubranie albo makija¿. Nie widzê jednak sensu, wmawianie sobie na si³ê i szukanie dziury w ca³ym, problemu, którego nie ma. Wiêc wybaczta ludzie, ale chyba wredna ze mnie baba bo te¿ wola³abym mieæ takie 'problemy' jak w³osy, a dodatkowo ponury nastrój mnie ogarn±³ i musia³am zwróciæ na to uwagê. A rozprostowane w³osiê jak u martaakow czy maliniarki to mi siê ostatnio podoba bardziej jak loki i te¿ w takim chodzê, wszak kobieta zmienn± jest i czasami potrzebuje odmiany ![]() Curly - te¿ chcê t± maseczkê sobie kupiæ ale nie wiem czy szopy nie bêdzie. ma³olubne oleje tam s± dla mnie i dwa inne biovaxy mi nie pasowa³y. Miskaa - a mo¿e koñcówki nie lubi± jakiego¶ oleju który u¿ywasz albo od¿ywki czy maski i dlatego siê wysuszaj±? Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-10-21 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#643 | |
Kazar Lady
Wiadomo¶ci: 22 900
|
Cytat:
na pewno myjê wiêcej szamponem, susze suszark± dzis maska 24 sk³adniki z bingo i musze pomy¶leæ co dalej za du¿o olei nie u¿ywam, lniany, sezam, orzech w³oski, oliwa nie wyzusz± - zawsze k³adê olej na odzywkê |
|
![]() ![]() |
![]() |
#644 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 979
|
Cytat:
![]() Na moje w³osy koszmarnie wp³ywa³o farbowanie. Odk±d wróci³am do naturalnego koloru jest dobrze. Zainspirowana Wami, kupi³am ten olejek w Rossmannie i ju¿ 3 razy na³o¿y³am na ca³± noc na w³osy ![]() A je¿eli chodzi o pl±cz±ce siê w³osy córki, to olejek super pomaga, z tym ¿e za ka¿dym razem jak dot±d za du¿o go na³o¿y³am i w³osy nie wygl±da³y dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#646 |
Zakorzenienie
|
No, tak wyszlo dzisiaj. Obleci
![]() Troche obcielo z tylu, ale mowilam - pstrykanie fotek do lustra idzie mi jak krew z nosa. |
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 159
|
Dziêkujê raz jeszcze za mile s³owa
![]() Paula, jak ³adnie u Ciebie ![]() Dzi¶ zamiast twisted sista chwycilam do reanimacji olej+woda (brawo ja) bo mam w identyczej butelce, tylko kurka nieoznakowanej... A bylam taka zaaferowana porannym lataniem, ¿e sie nie zorientowa³am. Mam wiêc na glowie taka tlustawa mokra w³oszke. : brzydal: One to co prawda spij±, ale teraz jest przesmiesznie.
![]() |
#648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Zawsze mnie zastanawia to. Moje nie spijaj± olejów. Pomaga rozczesanie, je¶li przesadzi³am tylko ciut, a tak to do mycia siê nadaj± wy³±cznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Zadomowienie
|
Jak nawale nie wiadomo ile to tez tylko mycie zostaje, ale w sprayu bylo 3/5 TS 1/5 wody i tyle samo oleju.
Czyli wystarczaj±co ¿eby utluscic ale nie na tyle zeby nie spily ;p
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#650 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 368
|
Cytat:
U mnie mo¿e byæ podobnie jak u Ciebie ![]() ![]() ![]() jakisnick bosko w codzienniku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Moderator
|
Chyba kocham wcierki - mia³am niedawno siañsko to u¿y³am od¿ywki z lidla volume (piêknie nawil¿a) i codziennie wcieram ampu³ki z radical. I z dnia na dzieñ jak nie myjê jest bardziej nawil¿ono, po joannie rzepie te¿ tak mia³am. My¶la³am ¿eby umyæ dzi¶, ale nie potrzeba bo s± fajne nawet
![]() Znalaz³am kolejnego ciekawego bloga do czytania, bêdê mia³a co studiowaæ bo po weekendzie od szko³y wolne tydzieñ i chyba zanudzê siê na ¶mieræ i rozleniwiê. Od wakacji do ¶wi±t czas mi tak szybko leci jakby to by³a chwila dos³ownie, te¿ tak macie? |
![]() ![]() |
![]() |
#652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja psikacza do w³osów mam mniej wiêcej 1/10 od¿ywki b/s, reszta woda i i tak nie mogê za du¿o tego napsikaæ. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Je¶li nie spróbujesz to nigdy siê nie dowiesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#654 |
Zadomowienie
|
Twisted sista
![]() |
#655 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 020
|
Cytat:
O, Joanna Rzepa, Kiedy¶ u¿ywa³am, ale krótko, wiêc ciê¿ko mi mówiæ o efektach. Co do od¿ywki to sama nie wiem i spróbujê chyba podan± przez Ciebie Goodbye Damage. Chyba ¿e kto¶ jeszcze zna od¿yweczkê silikonow± na tak± pogodê? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Zakorzenienie
|
Jak ju¿ wspomina³am - je¶li Goodbye Damage, to tylko kuracja ekspresowa, bo od¿ywka nie jest udana.
|
![]() ![]() |
![]() |
#657 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 401
|
Cytat:
![]() ![]() A jak± od¿ywkê polecacie do takiego psikade³ka? Joa¶ka mo¿e byæ? Dziewczyny mam ogromna pro¶bê. Czy mog³yby¶cie poleciæ mi jak±¶ dobr± suszarkê z dyfuzorem, z funkcj± zimnego nawiewu, jonizacj± itp ? Czyli tak±, ¿eby kupiæ jedn±, a porz±dn±. ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#658 |
Zakorzenienie
|
Spojrza³am. Faktycznie, ale ekstra.
![]() Ja siê coraz bardziej lubiê z tym ¿elem organicznym Andalou. W za³±czniku w³osy stylizowane w³a¶nie na ten ¿el z odrobin± Joanny Styling Effect, bo chcê j± skoñczyæ. Tym razem na³o¿y³am duuu¿o ¿elu. Bardzo ³adnie siê odgniót³. Zdjêcia zrobione prosto po stylizacji. Chodzi³am potem po dworzu, nawet la³ deszcz i trochê zmok³am, a nie mia³am wielkiego puchu. Wygl±da mi na to, ¿e moje w³osy lubi± lekkie ¿ele w du¿ych ilo¶ciach. Podobnie kiedy¶ by³o z ¿elem Artiste. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Zakorzenienie
|
W ogóle, jak to jest... Patrzê w lustro i my¶lê: ale mam ju¿ d³ugie w³osy! A potem widzê te zdjêcia i: o rany jakie krótkie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Moderator
|
Nie chce mi siê tych w³osów isæ myæ, my³am w sobotê i to jeszcze od¿ywk± i ju¿ mam przychlast trochê nie ¿e t³uste tylko wymêczone pogod± itd.
![]() W przysz³ym tygodniu podcinam bo koñcówki s± ju¿ bebe. Mo¿e jak te szpice zetnê to jakie¶ fajniejsze bêd±. Doradzicie mi jakie serum do koñcówek warto kupiæ? Raz mia³am taki kosmetyk, szuka³am stacjonarnie czego¶ ale nic nie by³o fajnego to pomy¶la³am ¿e przy okazji przesy³ki zamówiê sobie co¶ z polskiej strony. Nie wiem tylko czy lepsze jest takie tradycyjne oleiste serum czy mleczko z silikonami np. z Marion. Zale¿y mi te¿ na przyzwoitej cenie bo nie chcê za jaki¶ olejek na koñcówki 40z³ wywalaæ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.