Styczniowe mamusie 2015, cz. VI - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-30, 17:15   #4111
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
Ma.ko-grunt to informacja ale to nie ich stracony czas, więc kogo to obchodzi
ja zapomniałam ostatnio w Pepco o małych wieszaczkach, ale dobrze się stało, bo w ten sam dzień dzwoni siostra i pyta, czy chcę od niej trochę małych wieszaczków, bo ma za dużo

tak właśnie. jak teraz poszłam po kartę bo powiedziałam że mnie dr przyjmie to jakąś młoda siksa pewnie z 10 lat młodsza ode mnie zrobiła minę srajacego kota, ale stała obok starsza która widziała że jestem w ciąży i kazała jej mnie szybko wpisac na listę

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
co do ip to najpierw ktg, pozniej zaspany ginekolog mnie zbadal - wszystko ok i pobrali krew do badan.
wyniki badan byly juz o 4:30 i mialam czekac na gina znow - przyszedl po 7 wyspany i rzeski i powiedzial, ze wszystko ok, wyniki ok, a brzuch i puchniecie - norma w ciązy
kazał mi czekac na neurologa, który od 7 nie miał ciaglę czasu, wiec o 9:30 powiedziałam, że wychodzę na własne żądanie, bo nie mam siły tu już kwitnąć, a czuję się w sumie gorzej niż lepiej, to nagle w 5 minut neurolog był. powiedział, że na migrenę przy przyjęciu powinni mi już podać sterydy (w ciąży ????) i że mam iść do neurologa po ciąży, a puchnięcie i brzuch to w sumie nie jego broszka.
chcieli, żebym znow czekała na ginekologa, ale wzięłam papiery, podziękowałam i pojechałam, bo po 6,5h nie miałam już siły...

a jak dostalam jakies zwykle tabletki przeciwbolowe i po 5 minutach je zwymiotowalam, i poszlam do poloznej, zeby mi dala nową, bo ta na pewno sie nie wchlonela, to powiedziala "no trudno, zdarza się" i mnie olała
Ja pitole jak tak można Człowieka potraktować a już kobietę w ciazy w szczególności ehh.

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Jestem po glukozie. Wszystko cacy. Jesli cos wyjdzie dostane list do domu jeśli nie nie dostane
Posluchalam serduszka spal akurat bo się nie ruszal.
Zmierzyla mi brzuch i rzeczywiście mam troche ponad norme ale to druga ciąża także. ..
Dala mi tez jakas ulotke o klasie karmienia piersią
Super że wszystko ok

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
co za babska. po co mówią jedno a potem inne wychodzi...

też mnie muzyki słuchanie wkurza ostatnio myślałam że jakaś dziwna jestem.
A co to kogo obchodzi że ją ledwo do nich idę ehh.
To obie jesteśmy dziwne hehe.

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
następna ma przeżycia z lekarzami
dobra jestes

ja też po wizycie:
wszystko OK! szyjka ok, Mały się tak rusza dlatego że mam duzo wód płodowych i ma gdzie szaleć
dostałam receptę na tardyferon fol mam brać raz dziennie i w następnym tygodniu iść znowu na morfo żeby zbadać czy coś ruszyło w górę ale sok z buraka nadal ma być obecny w mojej diecie

acha i następna wizyta 20.11
a USG III trym 17.11
)

Super że wizyta ok

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
tsss, no faktycznie, mała pomyłeczka.. tylko o tydzień
Haha, dobre z ta torbą!
Dpa nich to żadna różnica chyba. Heh.

Akrolow wcieloi Twojego posta
Dzięki, udało mi sie dostać do dermatologa. poogladala mnie i stwierdziła że to jakieś uczulenie kontaktowe. obstawia nowy stanik albo balsam na rozstepy. Dostałam masc Afloderm steryd ale tak jest zaognione i swedzi że wykupilam od razu.

i ode daliśmy sokowirowkr. Pierwsze soczki wypite. malz jabłko i marchew a ją dodatkowo burak

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 17:17   #4112
dusiolka
Zakorzenienie

Dzisiaj w labo sie tak wkurzalam..no przychodziły babki z 3-4latkami i tekstem ze one wejdą bez kolejki bo z małym dzieckiem.. Ładne mi małe dziecko ;/ Nie musze dodawać ze mnie nikt nie przepuścił..👀
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 17:28   #4113
mmgi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość

ale dziś już ok? ja po powrocie z przychodni kiepsko się czułam i tez wzięłąm no-spe
Tak, jak na razie ok. To pewnie te skurcze przepowiadające, ale nie sądziłam, że one są tak mocne i regularne i trochę się przestraszyłam.
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 17:39   #4114
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Mysle ze waga Ewki Małej jest jak najbardziej ok na ten wiek ciazy wiec jakos w szoku nie jestem;p tyle juz dzieciaczki mogą ważyć po prostu moja pewnie tez powyżej 2kg bedzie na najbliższej wizycie ważyła. Wole tak -przynajmniej wiem ze zdrowo sie rozwija jak rosnie,niżby miało byc mega chudziutkie ;p

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Smerfetka ale lekarz mierzył Ci poziom wod plodowych?czy po prostu tak sobie powiedział?
dzięki dziewczyny

racja, nie porównujcie się tak do mnie, bo ja przecież jedna z pierwszych z terminem a każdy tydzień robi różnicę, jesli chodzi o masę dzieciaczka

Cytat:
Katerina, oj kochana głowa do góry wiem że na pewno wam ciężko ale kaska może jakaś wpadnie? hmm?

Dusiolka, lekarz tak powiedział, bo mi połozna mówiła że możliwe że mam ich za mało bo się tak rusza a to jest na odwrót
Smerfetka, myślę że tak dumać to sobie ten lekarz może,
mi jedna gin w 20 tc jak prywatnie byłam, powiedziała, że za mało wód i że zagraża to dziecku ... a drugi gin powiedział, że jest wszystko ok
więc bez dokładnego pomiaru, nie mają do czego się odnosić i gdybają :P

Cytat:

Ja pitole jak tak można Człowieka potraktować a już kobietę w ciazy w szczególności ehh
ależ można, można najlepsze jest to, że jak powiedziałam, że wypisuję się na własną odpowiedzialność, to położna do mnie "że mało cierpliwa jestem i przesadzam" ...powiedziałam jej, że jak dla mnie sor to miejsce ostateczne, jak naprawdę się coś dzieje, i że oczekiwałam naprawdę pomocy. i że gdybym nie była w ciąży, to by mnie tu nie było, objawy zaczely mnie martwić przez wzglad na dziecko i to chcialam sprawdzic.
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 17:54   #4115
Maritxell
Zadomowienie

Też miałam kilka tyg temu wątpliwą przyjemność pojawienia się na IP. Nic związanego z ciążą, pojechałam w zasadzie po zastrzyk na tężec i w gabinecie (czekałam tylko godzinę, cud!) było 2 chirurgów i pielęgniarka. Pielęgniarka od razu się mną zajęła, opatrzyła ranę, była bardzo wyrozumiała, jak zauważyła, że zaczynam odlatywać (a widok krwi nigdy wcześniej mnie nie ruszał ) to zaopiekowała się mną, niczym mama A lekarze? Zapytali mnie, czy mogę mieć ten zastrzyk() bo oni nie wiedzą, czy można ciężarnym go robić i UWAGA UWAGA ja mam zadzwonić do swojego lekarza i się dowiedzieć. Tylko ból powstrzymał mnie od wykrzyczenia im w twarz co i nich myślę. Po namowie pielęgniarki, jeden z lekarz poszedł łaskawie zadzwonić do szpitala zakaźnego i potwierdził, że mogą mi dać ten zastrzyk. Koniec traumatycznej historii
Stary 2014-10-30, 17:55   #4116
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maritxell Pokaż wiadomość
Też miałam kilka tyg temu wątpliwą przyjemność pojawienia się na IP. Nic związanego z ciążą, pojechałam w zasadzie po zastrzyk na tężec i w gabinecie (czekałam tylko godzinę, cud!) było 2 chirurgów i pielęgniarka. Pielęgniarka od razu się mną zajęła, opatrzyła ranę, była bardzo wyrozumiała, jak zauważyła, że zaczynam odlatywać (a widok krwi nigdy wcześniej mnie nie ruszał ) to zaopiekowała się mną, niczym mama A lekarze? Zapytali mnie, czy mogę mieć ten zastrzyk() bo oni nie wiedzą, czy można ciężarnym go robić i UWAGA UWAGA ja mam zadzwonić do swojego lekarza i się dowiedzieć. Tylko ból powstrzymał mnie od wykrzyczenia im w twarz co i nich myślę. Po namowie pielęgniarki, jeden z lekarz poszedł łaskawie zadzwonić do szpitala zakaźnego i potwierdził, że mogą mi dać ten zastrzyk. Koniec traumatycznej historii
Masakra :-/
heffitka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 17:57   #4117
alb
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki, udało mi sie dostać do dermatologa. poogladala mnie i stwierdziła że to jakieś uczulenie kontaktowe. obstawia nowy stanik albo balsam na rozstepy. Dostałam masc Afloderm steryd ale tak jest zaognione i swedzi że wykupilam od razu.
Jak byś chciała wypróbować coś bez sterydów to moja córka ostatnio dostała krem vitella ictamo i to jest jedyne co działa na nią. Po sterydzie na moment było trochę lepiej a potem było jeszcze gorzej niż wcześniej tylko musiała byś dopytać czy w ciąży to można stosować bo nie ma info na opakowaniu
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 18:01   #4118
smerfetka2808
Zakorzenienie

Ale o to chodziło że położna mówiła ze mały tak sie bardzo rusza bo ma mało wod a lekarz powiedział ze jakby miał mało wód to by się nie ruszał aż tak intensywnie. A dokładnie mnie zbada za 3tyg to się wszystko okaże.

Heffitka no właśnie mnie to zdziwiło wiec może faktycznie co 3 tygodnie

katerina to będziesz mieć w połowie listopada nic się nie martw, zdążysz

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Martixell o ludzie! Co za debile!
Stary 2014-10-30, 18:19   #4119
alb
Zadomowienie

Cytat:
Ale o to chodziło że położna mówiła ze mały tak sie bardzo rusza bo ma mało wod a lekarz powiedział ze jakby miał mało wód to by się nie ruszał aż tak intensywnie. A dokładnie mnie zbada za 3tyg to się wszystko okaże.

Heffitka no właśnie mnie to zdziwiło wiec może faktycznie co 3 tygodnie

katerina to będziesz mieć w połowie listopada nic się nie martw, zdążysz

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Martixell o ludzie! Co za debile!
Ja po najbliższej wizycie kolejne będę mieć co 2 tyg. Już teraz mi się nie chce chodzić na wizyty ale właściwie to wtedy już niewiele czasu zostanie
Stary 2014-10-30, 18:26   #4120
smerfetka2808
Zakorzenienie

Alb no to pewnie się już zacznie częstsze chodzenie

A i zapisałam się do okulisty na 3.11 ciekawe jaka mi opinie wyda na temat SN
Stary 2014-10-30, 18:28   #4121
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:

Bedzie dobrze :-D
heffitka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 18:48   #4122
smerfetka2808
Zakorzenienie

Heffitka jakby nie było musi być dobrze
Stary 2014-10-30, 18:54   #4123
dusiolka
Zakorzenienie

Co do muzyki to zaczęła mnie w ciazy drażnić ciezka muzyka.. Teraz najchętniej same wolne kawałki bym słuchała;p

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Smerfetka a duza masz wadę?

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Wlasnie wpadłam na pomysł zeby dla dzidzi kupic krem avene cicalfate i moze nim dupke smarowac albo jakies zadrapania itp

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

I wode termalna by spryskiwać podrażnienia
Stary 2014-10-30, 18:57   #4124
ewka555
Zakorzenienie

A ja chcialabym pójść na basen. Tylko mnie zastanawia, czy jeszcze można ? ..
Stary 2014-10-30, 18:57   #4125
smerfetka2808
Zakorzenienie

Dusiolka bardzo dużą +6 i +6.5 ale nie wiem w jakiej kondycji jest moja siatkówka :/
Stary 2014-10-30, 19:00   #4126
charliss
Zadomowienie

Cytat:

hehe ciekawe.. bo moja wada wrazenia nie robila, ale to wiesz:/
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 19:07   #4127
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
A ja chcialabym pójść na basen. Tylko mnie zastanawia, czy jeszcze można ? ..
jasne, że można. Wybieram się, ale dojść nie mogę
Stary 2014-10-30, 19:07   #4128
Myszunia19
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Myszunia - synek rośnie ładnie a jego mama niech wypoczywa metoda porodu nie jest tak ważna jak posiadanie zdrowego dziecka, poza tym obrotu może dokonać nawet w ostatniej chwili
rośnie rośnie. Masz racje ale bardzo bym chciała urodzić naturalnie i mam nadzieje ze zmieni pozycję
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 19:09   #4129
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
jasne, że można. Wybieram się, ale dojść nie mogę
Ja mialam w 2 trym chodzić, ale zawsze cos, a to mi sie nie chcialo, albo TŻ, i ani razu nie bylam ale teraz straszna mam ochotę pójść, ale jakoś tak się trochę boje, sama nie wiem czego:p
Stary 2014-10-30, 19:11   #4130
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
Ja mialam w 2 trym chodzić, ale zawsze cos, a to mi sie nie chcialo, albo TŻ, i ani razu nie bylam ale teraz straszna mam ochotę pójść, ale jakoś tak się trochę boje, sama nie wiem czego:p
fajnie tak z tym makaronem na wodzie poleżeć ja bardziej z lenistwa nie doszłam.
w ogóle byłam w sklepie oglądałam koszule do karmienia... ohydztwo za 55-69 zł... Jak dla starej baby i lampeczkę z biedronki też dorwałam. Prosiaczek jest słodki
Stary 2014-10-30, 19:11   #4131
alb
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym nie poszła bo boję się infekcji
Stary 2014-10-30, 19:13   #4132
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Ja bym nie poszła bo boję się infekcji
Mialam o tym pisać, bo tez o tym myslalam :p.
Stary 2014-10-30, 19:33   #4133
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
ja też po wizycie:
wszystko OK! szyjka ok, Mały się tak rusza dlatego że mam duzo wód płodowych i ma gdzie szaleć
dostałam receptę na tardyferon fol mam brać raz dziennie i w następnym tygodniu iść znowu na morfo żeby zbadać czy coś ruszyło w górę ale sok z buraka nadal ma być obecny w mojej diecie
za wizytę

Cytat:
Napisane przez heffitka84 Pokaż wiadomość
Czyli jak następna wizyte masz 20.11 a dzisiaj bylas u doktorka tzn ze od teraz wizyty beda czestsze prawda? Teraz to juz za 3 tyg :-D
ja mam od początku ciąży wizyty co 3 tygodnie
pod koniec ciąży będę miała co 2 a w ostatnich tygodniach chyba od 37 albo 38 już co tydzień.

Cytat:
hmm oby maść pomogła.

możesz jeszcze wypróbować avene cicalfate https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...cicalfate.html
mi pomogła na twarz jak miałam plamy czerwone suche a żadna maść ze sterydami nie dawała rady. tylko to pomogło.

Cytat:
jestem w szoku

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 19:38   #4134
dusiolka
Zakorzenienie

Ja tak jak Alb boje sie infekcji o ktora u mnie starać sie nie trzeba specjalnie;p

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Znalazłam piosenkę ktora mnie nie denerwuje;d birdy-light me up
Stary 2014-10-30, 19:42   #4135
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Ja tak jak Alb boje sie infekcji o ktora u mnie starać sie nie trzeba specjalnie;p

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Znalazłam piosenkę ktora mnie nie denerwuje;d birdy-light me up
Haha mialam kiedyś fazę na ta piosenkę i w kolko jej sluchalam w ogóle birdy ma fajne piosenki.
Stary 2014-10-30, 19:42   #4136
fashionaddicted
Zakorzenienie

Jestem po wizycie
Dużo się dziś nie dowiedziałam
Ostatni dzień 30 tygodnia. Mała waży niecałe 1500g i jak to powiedział dosłownie lekarz "słoniątka nie będzie". Przewiduje, że może dobije do 3100...
Poskarżyłam się:P na ten ból po prawej stronie - tłumaczył mi, że się rozciągnęły żebra,bo jelita i reszta podchodzi do góry i uciskają na nerw przy przeponie - stąd też ból i stąd trudności w oddychaniu, ale powiedział, że na tym etapie to dobrze że boli, bo to znaczy, że brzuch i maleństwo są wysoko. Jak przestanie boleć i poczuje ulgę znaczy, że się obniżyli i idzie do porodu.

Następna wizyta 2.12
Mam zrobić krew i mocz do tego czasu

Poza tym - pytałam o obecność taty przy porodzie, powiedziałam, że nie znalazłam info na stronie szpitala.
Powiedział, że ogólnie szpitale nie przepadają za obecnością tatusiów, bo nigdy nie wiadomo jak zareagują i dlatego dużo szpitali wymaga szkoły rodzenia, ale oni nic nie mają na stronie bo nie robią problemów (może jak był inny ordynator to było inaczej...) -że jedynie mógłby być problem, gdyby rodziły dwie kobiety na raz i wtedy mogłyby się krępować, ale do momentu parcia i tak ojciec mógłby być, a potem by grzecznie wyprosili. Z tym, że powiedział, że przez 4 lata mieli raz sytuację, żeby dwie na raz rodziły:P

I uwaga - dwa razy po wizycie spotkałam się z uprzejmością w sklepie. Podeszłam z siostrą do biedronki, kolejki masakryczne, 4 kasy otwarte i dzwonili za sprzedawczynią na 5 kasę. Ja stałam tak na wylocie, że mogłam podejśc do kasy obok tej nowo otwartej. Obok mnie taki dziadek, któy też ewidentnie polował na nową kasę. I Pani podeszła a on do mnie, żebym poszła pierwsza bo jestem ewidentnie uprzywilejowana a on może poczekać.
A teraz wracając od rodziców poszłam do naszego takiego fajnego sklepu co wszystkie zakupy robimy. POszłam na wędliny i obsługiwany był jakiś Pan taki dość młody. Nie widział mnie, dużo brał i w pewnym momencie się obrócił po coś i mówi do sprzedawczyni taki zdziwiony, że może niech najpierw mnie obsłuży bo ja tak stoję i czekam i się męczę niepotrzebnie :P
Także :wow:

Edytowane przez fashionaddicted
Czas edycji: 2014-10-30 o 19:44
fashionaddicted jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 19:53   #4137
Kinqaa
Zakorzenienie

Fashion widzisz same dobre wieści

Mam okazję kupić ze 100 ciuszkow firmowych w bardzo dobrym stanie :p za jakieś 55f i się zastanawiam .. w sobotę jadę zobaczyć.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 19:54   #4138
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

zaraz, czy ja dobrze rozumiem, że na jednej sali porodowej mogą być dwie rodzące
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 19:57   #4139
kleo111
Zakorzenienie

Hejka
Podczytywałam Was dziś od rana, bo jechałam do Poznania, ale ciężko było mi odpisywać z komórki

Z ciekawości jak wróciłam też zmierzyłam swój brzuszek i mam 103 cm (30 tydzień ciąży)

Cytat:
Heffitka jakbym miała mieć cc to
mąż by się na pewno nie odważył być ze mną ale nie mam pojęcia czy gdzieś może być czy nie. Zawsse możesz zadzwonić iddo pytać albo maila napisać

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Kleo jak zgaga?

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Kinqa na noc się tak opychac?
Miło mi, że o mnie pamiętasz Zgaga trochę jakby ustąpiła, muszę uważać z jedzeniem i aż tak mnie nie męczy, ale coś czuje, że dziś będzie znowu powtórka z rozrywki, bo nie mogłam wytrzymać i objadłam się mandarynkami

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
Dobry

Kurde boje sie ze sie wczoraj zatrulam
W nocy bylo mi potwornie niedobrze, odbijalo mi sie i nie wiem jakim.cudem.nie zwymiotowalam. A dzis od switu potwornie boli mnie zoladek lub watroba(w kazdym razie nie brzuch ciazowy). Bolesnie.mi nawet lezec:
Nie moge Was nadrobic, cos mi w telefonie nie cofa sie do poprzednich stron
Fashion i jak się czujesz? Już troszkę lepiej??

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Po wizycie - bez usg
Szyjka zamknięta, na skurcze mam brać magnez i kategorycznie nie dotykać wtedy brzucha bo to je nasila. Zdrowa i wszystkie wyniki dobre, serduszko biło a nóżki skopały lekarza podczas badania
I to w momencie pytania czy ruchy są?
[/COLOR]
Hehe, Maluszek zrozumiał o co pani pyta i odpowiednio zareagował Super, że wszystko wporządku

Cytat:
pepa pytałaś co zamawiam na all, to już mówie.
Zamawiam u dwóch sprzedawców, bo nie każdy z nich ma wszystko co chce, wiec musze pomieszać. Tylko jeszcze musze wybrać co sie bardziej opłaca z tego co mają oboje i wybrać

Zamawiam u r_p77 i HealthWord
Oto ogólna lista:
Podkłądy do przewijania na łóżko,
pieluchy tetrowe,
czapeczki takie po kąpieli,
ochraniacz na materac pod prześcieradło,
szczoteczkę do zębów i masażu dziąseł BabyOno,
Smoczki ortodontyczne uspokajacze Avent 0-6m,
przewijak na komode 50x70,
prześcieradło na przewijak,
woreczki na zużyte pieluchy BabyOno,
bezpieczny komplet do paznokci,
Miękka szczoteczka+grzebyk BabyOno,
Prześcieradła frotte z gumką do łóżeczka,
higieniczne nakładki na deske sedesową 100szt,
Avent butelka antykolkowa + smoczek 0+ 125ml,
---||---- 260ml,
johnson's baby wkładki laktacyjne,
spray do noska NoseFrida,
Avent silikonowe osłonki na sutki,
Avent woreczki do przechowywania/mrożenia pokarmu,
Kocyk bawełniany dwustronny BabyOno,
poduszka klin 36x60,
prześcieradło do wózka/kołyski,
aspirator katarek (do odkurzacza),
podgrzewacz BabyOno,
torba-termoopakowanie Avent,
termometr do wody.

Oprócz tego Nianie Avent SCD 501, chyba ze nie dostaniemy monitora, to wtedy monitor oddechu z nianią Angelcare.
I jeszcze odłoże kase na laktator elektr. medela (mamusie polecały).
Pewnie jeszcze o czymś zapomniałam, ale to przy skłądaniu zamówienia pomysle
Wow, super zakupy Ja też muszę niebawem zamówić rzeczy kosmetyczne, mam nadzieje, że za dużo za to wszystko nie zapłacę

Cytat:
Napisane przez Ewka Pokaż wiadomość
moj maluszek dzis bez odezwu
Odpoczywa Mój też miewa różne nastroje, raz jest mniej a raz bardziej aktywny

Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość
Hej meldunek po wizycie. Zmieńcie na czerwono bo pisze z tel. No więc szyjka ok ale Karol obrócił się nogami na dol wiec na ten moment cesarka. Mam nadzieje ze jeszcze się odwróci. ... ma 35 - 40 cm i waży 1460 mam lezec i brać no spe i magnez w razie czego kroplowke. Nic nie robić tylko lezec. Oczywiście podczas badania szyjki musiała wpaść moja mama prosto z sali operacyjnej. Dobrze ze ona bo aż się spielam ze ktoś inny. No i według usg jest 31 tydzień a nie 30 i termin na 3 stycznia . Chyba się małemu spieszy.

kupiłam mu po drodze bluzę z kapturem na zamek w f & f i w biedrze te body były przecenione z Disneya na 15 zł a ręczniki na 13.

Jak będę na kompie to Was nadrobie
Gratulacje

Ale Ci się udało z body i ręcznikiem, ja niestety kupiłam pierwszego dnia w pełnej cenie.

Cytat:
heeej.
ledwo żyję, od 3 do 9:30 byłam na ip z tżtem.
żeby mi chociaż coś pomogli, ehhh.
pojechałam bo znów problem z brzuchem byl, do tego w nocy spuchly i zsiniały mi rece + migrena
a na ip 2 razy wymiotowałam.

pozniej byłam na usg 3 trym,
mam dziś 31t4d a wymiary małej odpowiadają 33t4d, 33t3d, więc jest dwa tyg do przodu, ale wszystko ok.
szacunkowa waga 2167g, ktoś nas pobije ?
lekarz powiedział tylko, że mała nie będzie ale ma po kim rosnąć.
aa no i ułożenie podłużne główkowe, wiec ok.
Oj, bidulko Czytałam całą Twoją historie, to miałaś przeboje w nocy. A służba zdrowia, hm Bez komentarza

Cytat:
o boshe!
a tak w ogóle to co Ty się tak nic nie odzywasz?

następna ma przeżycia z lekarzami
dobra jestes

o ludzie jaka wielka dziewczynka! super że wszystko ok!
ale to że Cię tak na IP potraktowali to szok poprostu! szok!

Myszunia, za wizytę i leżymy leżymy

ja też po wizycie:

acha i następna wizyta 20.11
a USG III trym 17.11

fashion, to jest taka mała lampeczka z oczkami i świńskim ryjkiem my tez będziemy mieć wspólny pokój dlatego taka wzięłam zaraz dodam fotki
Gratuluje udanej wizyty

Cytat:
Też miałam kilka tyg temu wątpliwą przyjemność pojawienia się na IP. Nic związanego z ciążą, pojechałam w zasadzie po zastrzyk na tężec i w gabinecie (czekałam tylko godzinę, cud!) było 2 chirurgów i pielęgniarka. Pielęgniarka od razu się mną zajęła, opatrzyła ranę, była bardzo wyrozumiała, jak zauważyła, że zaczynam odlatywać (a widok krwi nigdy wcześniej mnie nie ruszał to zaopiekowała się mną, niczym mama A lekarze? Zapytali mnie, czy mogę mieć ten zastrzyk bo oni nie wiedzą, czy można ciężarnym go robić i UWAGA UWAGA ja mam zadzwonić do swojego lekarza i się dowiedzieć. Tylko ból powstrzymał mnie od wykrzyczenia im w twarz co i nich myślę. Po namowie pielęgniarki, jeden z lekarz poszedł łaskawie zadzwonić do szpitala zakaźnego i potwierdził, że mogą mi dać ten zastrzyk. Koniec traumatycznej historii
No ręce opadają

A ja zamówiłam dziś muślinowe pieluszki, trochę drogie, ale robiłam większe zamówienie i za zdobyte punkty dostanę drugą paczkę gratis Czy któraś z Was miała z nimi do czynienia? Faktycznie są tak milutkie i przyjazne dla maluszka?

Instagram
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 20:03   #4140
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
zaraz, czy ja dobrze rozumiem, że na jednej sali porodowej mogą być dwie rodzące
Nooo w PL się jeszcze tak rodzi :p
W niektórych szpitalach.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości