![]() |
#2041 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)
Cytat:
Ja mam najgorsze chwile po kapieli bo placz jest ogrooomny, mam wtedy kryzys psychiczny. Chcialabym jak najszybciej ja ubrac a tu sie nie da bo tu pielucha tu kremik itp....rece mi sie wtedy trzesa, ona placze....buuu Ale nie mysl o sobie w najgorszych kategoriach, poczatki sa ciezkie ale rade dac musimy. A noszenie kolysanie nic nie daje? Musi dostac smoczka cyca ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2042 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2043 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czesto slysze takie opinie. Jednak natura to natura. Jesli nie ma wskazan do cc to chyba nie ma co ciac sie na zyczenie. Kostka, mam nadzieje ze dojdziecie z Jerzykiem do konsensusu ![]() Kasia, ja na zolwiach sie nie znam. Wole jednak futerkowe zwierzaki- najlepiej ssaki ![]() Indra, mialam kiedys dwa welony i straaaasznie brudzily. Co dwa dni trzeba bylo im wode wymieniac bo trzeciego dnia nie bylo ich juz widac. Ale ja mialam je w kuli i nie bylo tam filtra. Jesli masz jakis dobry filtr to moze bedzie inaczej. Teraz mam (u mojej mamy) bojownika i w tej samej wodzie moze byc i dwa tygodnie.
![]() |
#2044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak w no dzisiaj mialam, mala spala z nami, tylko pobudka na karmienie i przewijanie. Po 2 nieprzespanych prawie nocach musialam tak zrobic...ona jadlaa ja usypialam heh. Ale jej sie pieknie beklo przed chwila ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2045 |
Zadomowienie
|
Kupilam oslonki na sutki (jakies francuskie) - rozmiar S. Wygladaja jak jakies murzynskie
![]() ![]() mam pytanie - jak wyparzac??? czytalam przy instrukcji laktatora, zeby wrzucic wszystkie czesci do wrzacej wody i gotowac 10min. tak, zeby czesci nie dotykaly dna. Ale jak to zrobic? myslicie, ze mozna polozyc jakas sciereczke na dno? od razu wyparzylabym tez smoczki i te nakladki murzynskie.
#2046 |
Rozeznanie
|
aaaa no to jutro rodzisz..ładna data będzie
na obiad wołowinka z fasolką szparagową /marchewką buraczki i ziemniaczki ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- no właśnie..jak wyparzałyście.. smoczki..laktatory we wrzątku na sitku jakimś ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2047 |
Zakorzenienie
|
Na opakowaniu smoczka było napisane by wyparzać przez 5 min przed pierwszym użyciem więc wrzuciłam do gara z wrzątkiem i gotowałam 5 min. Laktatora nie mam więc nie wiem jak się wyparza.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2048 |
Wtajemniczenie
|
Słoneczko - dziękuję za informacje
![]() ![]() ![]() Z kremem to trochę dziwne, ale chyba coś przeczuwałam, bo spakowałam sobie do torby 6 próbek kremu ![]() I takie głupie pyt. jeszcze - jak u Was było z lampkami? chodzi mi o to, czy jak dziecko płacze w nocy to musze zapalać górne światło, czy miałyście jakies lampki czy łóżkach? Pytam, bo u nas była tylko 1 lampka na salę (podobno resztę ukradli pacjenci :/). Kurka, zaczęłam się stresować czy mnie przyjmą czy nie powiedzą pani idź se pani gdzie indziej :P Aa i napisz mi proszę ile w końcu płaciliście za tę całą odzież ochronną TŻ? ![]() Fiorella - po porodzie i tak sutki się zmienią ![]() Ja wyparzam tak, że wkładam tę rzecz do miski, gotuję wodę, zalewam, lezy tam sobie jakieś z 10 min i później wyjmuję, przekładam na jakąs ściereczke, czekam aż wyschnie i koniec. Nie bawiłam się w gotowanie w garnku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2049 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja byłam na takiej małej sali 3 osobowej i tam były takie lampy nad łóżkami, ale dawały po oczach, normalne światło i taka lampa nad umywalką, ale też za mocna. Zostawiałyśmy sobie światło w łazience i to nam wystarczało. Za poród rodzinny płaci się 50 zł.
![]() |
#2050 |
Zakorzenienie
|
Polazlam po ta wedla karmelowa, bo tak zachwalalyscie. Ale dupy nie urwało. Trochę smakuje jak krówki. Co nie zmienia faktu,że pożarłam pół Tabliczki i jeszcze Bounty
![]() To żarcie mnie wykończy w tej ciąży!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2051 |
Zakorzenienie
|
Zanet nie mam pojecia co Ci doradzic. Moze sciagnij rano swoj pokarm i zobacz ile go jest? Czarna magia to dla mnie i nie ukrywam, ze przeraza mnie to czy dam rade...
![]() Magdula super, ze juz do domku ![]() ![]() Indra jak ruchy??? My wrocilismy ze spaceru. Nie moge uwierzyc, ze jest taka ladna pogoda ![]()
![]() |
#2052 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A też u Was tak było, że jedna łazienka na 2 sale? W sensie, że w mojej części były tak sale ustawione, że mamuśki z jednej sali były po jednej stronie łazienki, a mamuśki z drugiej - po drugiej stronie i do łazienki były 2 wejścia (z sal, nie z korytarza). Tak jakby łazienka była po środku tych sal ![]() Dziękuję jeszcze raz! I przepraszam, że męczę, ale dobrze jest się przygotować a masz świeże info ![]() anuszka nie kuś! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2053 |
Zadomowienie
|
Kiara z opowieści tylko wiem, jak mnie wiozły to pytałam gdzie, żeby Tż trafił to mówiły, że na położnictwo trzecie.
Spoko jak mogę pomóc to pytaj ![]()
#2054 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A wiecie, że we Francji w ogóle odchodzi się od wyparzania? Nową rzecz zalecają tylko umyć pod bieżącą wodą. Ale ja i tak wyparzę ten pierwszy raz.
![]() |
#2055 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tiera hormony skacza i stad wahania nastrojow ![]() chyba kazda musi przez to przejść Cytat:
![]() ale nie wiem, czy wpuszcza CIe w kolejke ![]() super! to się teraz zacznie prawdziwe zycie ![]() ![]() nie usnelam, o nie ![]() byliśmy na ktg i sa regularne skurcze, choć nie mocne, ale zmiana w stosunku do poprzedniego tygodnia jest ![]() pielegniarka powiedziała, ze skurcze sa takie, ze może być z tego porod mimo ze maja tylko 40%. sama nie wiem, co myslec o tym. tylko się nakręcam. wstawie zdjecie może ktoras się bardziej zna niż ja ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2056 |
Zadomowienie
|
Słoneczko, tak w ogóle to gratuluję - Oskarek będzie miał kuzyna, rówieśnika
![]() ![]()
#2057 |
Zakorzenienie
|
Zanet teraz dopiero zobaczyłam zdjęcie
![]() Martha no to chociaz cos sie rozkreca u Ciebie ![]()
#2058 |
Zadomowienie
|
spokojnie, mi się nie spieszy
![]()
#2059 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2060 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2061 |
Zadomowienie
|
Słoneczko święta racja. Wiesz ja do tej pory podchodzilam do tematu tak ze odwrotu już nie ma a poza tym nie ja jedna... każda z Was praktycznie mówiła ze do zniesienia ino bólu się zapomina.... i taki scenariusz przyjelam. ale dopiero teraz gdy Silesianna tak dlugo cierpi, Czekoladka tez swoje wycierpiala to dotarło do mnie ze przecież nie zawsze scenariusz jest tak optymistyczny. Niestety sa tez takie scenariusze jak u Silesianny i tego sie wlasnie zaczelam bać. Pozostaje mi mieć nadzieję ze tak u mnie nie będzie. Oby !!! Dziękuję za słowa otuchy
![]() Anuszka wg mnie karmelowa Wedla jest super. A mojemu mężowi dupe urywa... on na raz zjada całą. Ja ew. dam radę zjeść 1 rzadek. Martha super !!!! :brokuł: będzie kolejny dzidziol ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Justyna to sobie pospalas ![]()
#2062 |
Wtajemniczenie
|
Justyna to wątkowy śpioch
![]() Paulinko nie można z góry zakładać, że będzie ciężko... tego nikt nie wie... chociaż ja wolę się nastawić że będzie ciężko... taki charakter...
#2063 |
Wtajemniczenie
|
Ja na szybko teraz, wrocilismy od okulisty, z oczkami wszystko dobrze, retinopatii nie widac, kontrola za miesiac
![]() Szybka gratulacje!!! Biedna silesianna, tyle sie omeczy...
#2064 |
Rozeznanie
|
Kobitki werandujecie dzieciaczki?
Bo mi to nie do końca wychodzi.. ubieram małą w czapę i przykrywam kocykiem w łóżeczku(łóżeczko jest po drugiej stronie pokoju jak okno) i otwieram okno ale, że na dworze teraz ciepło i słońce to w pokoju temperatura się nie obniża ani o jeden stopień owszem jest świeże powietrze ale mała w czapie a w pokoju ciepło. Co do karmieni też nie ogarniam i mam mega problem. Ogólnie moja córunia tylko je i śpi cały czas (za napięcie mięśniowe miaała tylko 1 pkt przy porodzie ogólnie było niedotlenienie) i ciągle mam obawy, że jest coś w związku z tym nie tak i dlatego ona taka mało aktywna. Nakarmienie wybudzam ją co 3 godziny i zawsze tak piła mx 20 minut i znów spała a teraz z nerwami łapie cycka i pije nawet 40 minut a potem ulewa i pręży się..nie wiem co robić czy po 20 minutach brać ją od tego cyca na siłęi karmić częściej a w mniejszych ilościach.
#2065 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2066 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas jeszcze doszły potem problemy z przybieraniem na wadze i w 2 miesiącu zaczęłam dawać 1 butlę mm dziennie i od tej pory mała była spokojniejsza i wszystko się nam jakoś uregulowało itp. więc może to też mój pokarm nie był taki treściwy ![]() Cytat:
SUper ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Na mleko daj sobie jeszcze trochę czasu, pomasuj piersi, może laktatorem spróbuj rozruszać laktację? Cytat:
Albo posmaruj mlekiem ten smoczek to może wtedy zechce.. Cytat:
![]() a laktatora nie wyparzałam za każdym razem tylko myłam Cytat:
Ostatnio przeglądałam moje stare ktg z z 1 ciąży robione dzień po tp i tam były skurcze dochodzące do 100 spokojnie a ja tego nie czułam ![]() Ale może u Ciebie niedługo coś ruszy w temacie porodu ![]() Ja już naprawdę mam wrażenie, że nigdy nie urodzę ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2067 |
Zakorzenienie
|
Eclariss jeeeny nie pomoge chyba. Ale.skoro pije 40 min to chyba ma taka potrzebe. Mysle, ze nie ma sensu jej odbierac od piersi na sile...
I czy masz zalecenia wybudzac mala? Ja sie nie znam. Czytalam jedynie, zeby karmic na zadanie...myslalam, ze nie trzeba wybudzac... Jakie to wszystko skomplikowane...niech wypowiedza sie doswiadczone mamusie ![]()
![]() |
#2068 |
Rozeznanie
|
No córcia ogólnie urodziła się z niską wagą i jeszcze potem spadło wychodziłyśmy z szpitala z 2700g..kazali wybudzać żeby piła i żeby melko się produkowało.
#2069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby na zadanie ale ja mam karmic co 2h zgodnie z zaleceniami pediatry, czasami mala budzi sie sama, ale czasami musze ja budzic. A moja jakby jadla 40 min cieszylabym sie ![]() ![]() Mala dostarcza mi dzis atrakcji.... Od 14 znow seria karmien piersia co chwila + ulewanie prawie po kazdym, podczas gdy wczesniej bywaly dni ze nie ulala wcale... ![]() Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-11-05 o 15:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2070 |
Zakorzenienie
|
Jeeeeny czarna magia dla mnie to karmienie
![]() ![]() Ja ide pod prysznic, staran sie bozene trzymac ogarnieta w razie w haha ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.