Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-06, 20:35   #2581
insolito
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Marsi, byłaś na tym ktg ?

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 20:37   #2582
marsi11
Zakorzenienie

Insolito nie bo mi odmowiono
Jutro jakaja bedzie pytac swojego gina czy mnie przyjmie

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 20:43   #2583
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

brak słów . Nawet nie chce myśleć jak się denerwujesz przez to

Właśnie ciekawe jak tam Jakaja czuje się po 1 listopada, bo ona chyba dość zabiegana wcześniej była. Mam nadzieje, że wsio ok i teraz odpoczywa

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .

Edytowane przez insolito
Czas edycji: 2014-11-06 o 20:45
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 20:44   #2584
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Marsi dla mnie to nierealne z tym ktg ze takie rzeczy s ie dzieją, nie rozumiem jak mogli Ci odmówić
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 21:07   #2585
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

co za patafiany !!!!!!!!!
Stary 2014-11-06, 21:11   #2586
Ewik86
Zakorzenienie

Szok z tym ktg! Takie rzeczy to chyba tylko u nas

Domcia dziś w ogóle nie spała w dzień. Pierwszy raz. Zasnęła o 20. W szoku jestem, że tyle wytrzymała.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 21:13   #2587
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

zdążyłam już posprzątać w drugim pokoju a Ona nadal siedzi;p obecnie przekłada kucyki i lalki takie malutkie do garażu z klocków, wszystko oczywiście z pozycji nocnikowej
Mnie by chyba dupa zamarzła

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
No właśnie: ) jeśli dziecko je to ma się zupełnie inna perspektywę.
Pola sobie z buzi wyciąga, jak tylko poczuje

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

ps, Czy już tylko my zostałyśmy w pieluchach?
My

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
s
Ja odkrylam, ze mamy kanal TVP Abc, na ktorym non stop leca stare bajki

Mialam racje- to byli oszusci!
Miś i Karolcia np.

Tępe ch.je...

Aga, u nas dzisiaj było 18 stopni, wczoraj 20. W cieniu

Dziś wreszcie dzień bez drzemki i młoda śpi od 20 Z racji tego, w końcu się sama ukąpałam i odfutrzyłam nogi, bo po prawie miesiącu by jednak pasowało
I utwierdziłam się dzisiaj w przekonaniu, że na trampolinę ABSOLUTNIE nie powinno sie iść bez uprzedniego skorzystania z wc
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 21:19   #2588
nafiyqa
Zakorzenienie

DEBRAH, ktore puzzle w koncu wybralas?

HJE, zaciekawilas mnie ta trampolina

Serio macie takie parcie na odpieluchowanie juz?
Ja tam w ogole o tym nie mysle.

Zerkam na ugotowanych.
Jejku, jaki ten Witkowski jest wnerwiajacy :/

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 21:24   #2589
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Zerkam na ugotowanych.
Mnie też

Ja oglądam Przyjaciółki, ale zaraz chyba pójdę spać

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 21:32   #2590
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

Zerkam na ugotowanych.
Ja też nie myśle o odpieluchowaniu - jedyne co to biorę pod uwagę że młode sygnalizuje i zmieniam jej pampa nawet wtedy kiedy jest suchy (bo czasem mówi, że siusiu jest zanim je zrobi), żeby nie było, że ignoruję komunikat. Mówię, że jeśli chce jej się siusiu to ma czystą pieluchę i może robić.

Nie wybrałam bo nie było mnie przy kompie, oglądałam puzzle przy drzemce młodej, potem poszłyśmy się bawić, czyli u babci to głównie po łóżku skakać
Mniej się tu bawi zabawkami, albo taki etap albo kręcą ją nowe kąty i zakamarki których nie zna, a że pomysły ma szalone odpada korzystanie z neta intensywniej niż zerknięcie od czasu do czasu na forum z komórki.

Przyznam wam się, że o ile ograniczyłam prawie do zera tv i kompa przy Małej, to chodzę z telefonem przy doopie, zerkam na forum czy fb jak ją karmię np, głupio mi trochę, bo ona od dawna mi podaje telefon jak np wychodzę z pokoju, żebym miała przy sobie "pjosie, maś, tenie " ("tenie" to telefon, troszkę dziwny zlepek) i trochę mam moralniaka z tego powodu, że ona matkę z telefonem kojarzy. Owszem, mnostwo czasu się bawimy i 24h jestem z nią, to chyba taki substytut kontaktu z ludźmi to zerkanie w wyświetlacz;/

Teraz właśnie będe wybierać puzzle.
I kupię przez allegro też z arosa naciśnij mnie i jakąś jedną książkę dla siebie (albo wychowanie bez nagrod i kar wreszcie, albo stein, albo coś nowego juula czego nie czytałam), bo żal mi promocji nie wykorzystać.
Tym samy będzie zniżka arosa + bon z allegro i może ta darmowa dostawa?

Szaja - a co do kotkow to mi się podobają kociaki z MałegoArtysty na fb, widziałaś?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 21:32   #2591
hje
Zakorzenienie

Powiem tak, pampers by się przydal
Stary 2014-11-06, 21:40   #2592
nafiyqa
Zakorzenienie

Hahaha dobra jestes

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 21:43   #2593
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha dobra jestes
No grawitacja niestety swoje robi
Stary 2014-11-06, 21:49   #2594
jakajakaja5
Raczkowanie

Hejka

Powoli powracam do świata aczkolwiek jeszcze trochę zawirowań w pracy jest.... :/
Podczytywałam Was a co ?! Dużo się dzieje !

Hope szok !!! oby Dominike szybko poprawnie zdiagnozowali
Dziewczyny gratulacje za nowe prace i staże
Prezenty świąteczne hmmm odległa odległość . Ja się w rzeczywistości osadzić nie mogę :/
Dołączamy do chorowitków. najpierw jelitówka a po tygodniu kaszel i katar o maj gad!!! i tak jest zawsze jak ja pracuje na swieta.

Moja mama nie ogarnia Krzysia. A Krzyś w otwarty sposób przy mnie nie akceptuje jej. ( jak sa sami to babcia jest cacy - wiem bo czasami słyszałam przez telefon albo na niani ) a jak ja jestem to pokrzykuje na nią, odgania . Debrah uwież mi że Twoja mama nie jest jezcze taka zła, tylko Ty musisz sie dalej meczyć a mi został jeden dzień :p. Dużo by pisać ale odliczam godziny do wolności i wyjazdu mamy. mam serdecznie dosc. i nie poprosze jej o pomoc jak sie dziewczynki urodzą bo to bez sensu bedzie.

Jutro otatnie 3d bo to już 28 tc. Tak jak Marsi pisała popytam czy przyjmą ją na ktg.

No a ja szukam nowego żłobka bo jednak liche te dofinansowanie mają ( o ile mają) i na mieiąc po wliczeniu żywienia 1100 wychodzi :/ d.u.p.a !!!!!! bo program z UE już się skończył
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 21:58   #2595
gojka24
Zakorzenienie

Kurde ale mam stresa. Tzn chodzi mi o moja P, jak sobie poradzi. JUtro idziemu na 9 i mam nadzieję, że zostaniemy do 11- 11.30, bo później obiad i Paula ma drzemkę. W poniedziałek chciałabym, aby była od 8-8.30 aż do obiadu, w środę żeby mój tato odebrał ją po podwieczorku a we czwartek już tż normalnie, czyli ok 16.30. Boję się, że to za krótki okres adaptacyjny , ale nie inaczej nie bardzo mam jak to ogarnąć. Zobaczymy jak jutro będzie. Zresztą narazie na miesiąc, na okres próbny idę.

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Hejka

Powoli powracam do świata aczkolwiek jeszcze trochę zawirowań w pracy jest.... :/
Podczytywałam Was a co ?! Dużo się dzieje !

Hope szok !!! oby Dominike szybko poprawnie zdiagnozowali
Dziewczyny gratulacje za nowe prace i staże
Prezenty świąteczne hmmm odległa odległość . Ja się w rzeczywistości osadzić nie mogę :/
Dołączamy do chorowitków. najpierw jelitówka a po tygodniu kaszel i katar o maj gad!!! i tak jest zawsze jak ja pracuje na swieta.

Moja mama nie ogarnia Krzysia. A Krzyś w otwarty sposób przy mnie nie akceptuje jej. ( jak sa sami to babcia jest cacy - wiem bo czasami słyszałam przez telefon albo na niani ) a jak ja jestem to pokrzykuje na nią, odgania . Debrah uwież mi że Twoja mama nie jest jezcze taka zła, tylko Ty musisz sie dalej meczyć a mi został jeden dzień :p. Dużo by pisać ale odliczam godziny do wolności i wyjazdu mamy. mam serdecznie dosc. i nie poprosze jej o pomoc jak sie dziewczynki urodzą bo to bez sensu bedzie.

Jutro otatnie 3d bo to już 28 tc. Tak jak Marsi pisała popytam czy przyjmą ją na ktg.

No a ja szukam nowego żłobka bo jednak liche te dofinansowanie mają ( o ile mają) i na mieiąc po wliczeniu żywienia 1100 wychodzi :/ d.u.p.a !!!!!! bo program z UE już się skończył

jej, masakryczne ceny. To ja przeżywam, że w tym miesiącu mam zapłacić coś ponac 400zł, pożniej ponad 300, że to strasznie dużo. Żlobek prywatny u nas 500zł. Choć u nas z płacą wyższą niż 1000zł ciężko (wszedzie praktycznie dają zlecenie). Jaram się, że mam 1600 brutto ale u mnie to prawie Ukraina
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 22:01   #2596
Debrah
Zakorzenienie

Gojka : kciuki bo to by była dla was wymarzona opcja z pracą dla ciebie!
No i jednak znasz placowkę od środka wtedy, to na pewno daje jakiś tam psychiczny komfort..
Stary 2014-11-06, 22:06   #2597
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie to jakimi zabawkami bawią się teraz Wasze pociechy? Bo ja mam wrażenie, że nie mamy nic stosownego do wieku, a pomysłu brak...

u nas traktorki, traktorki, traktooooooorki

my jeszcze tez w pielchach,mi sie tam jakos nie spieszno. gdyby sam dal znac ze chce, ze juz jest gotowy tak jak Yae np. to ok ale tak to najwczesniej zaczne na wiosne

marsi - porazka z tymi badaniami!

cos jeszcze chcialam... aaaaaaaaa
dziekuje za wszystkie odp dotyczace wit C. im wiecej odp tym bardziej wiem ze nic nie wiem - jak zawsze jestescie niezawodne

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

gojka -- bedzie dobrze!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 22:10   #2598
Debrah
Zakorzenienie

bożesz, to mną trzeba być żeby mieć myślenicę nad puzzlami dla niespełna 2-letniego dziecka ;/
Stary 2014-11-06, 22:12   #2599
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Gojka : kciuki bo to by była dla was wymarzona opcja z pracą dla ciebie!
No i jednak znasz placowkę od środka wtedy, to na pewno daje jakiś tam psychiczny komfort..

No właśnie znam ja od środka i zawsze mówiłam, że dziecka tam nie dam, bo wiele rzeczy widziałam. Teraz nie mam wyjścia, bo w środku roku szkolnegoo mi jej nigdzie nie wezmą. Niani mi się nie opłaca,a co do dziadków to moja mama odpada- pracuje 8-16. tato zmianowo, ale czasem wypadnie mu dniówka, a teściowa- owszem przyjedzie,ale zraz będzie że ją to czy tamto boli. No generalnie liczyć na nią nie mogę, więc zostaje tylko opcja przedszkola. Choć z drugej strony patrząc nie wiem jak jest w tym przedszkolu do którego chciałam ją dać od września (oba bardzo blisko naszego miejsca zamieszkania), tutaj przynajmniej będę non stop to będę miała jakąs "kontrolę". Zobaczymy jak to będzie.

lece spać, jutro jak wrócimy to sie odezwe
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 22:21   #2600
Kija80
Zadomowienie

Szajka!!! wymyśl jakieś fajne książeczki na mikołajki dla siedmiolatków pliiiiiz Potrzebujemy do szkoły, wstępnie myślimy o czymś edukacyjnym za 15, góra 20 zł (bo do tego będzie coś słodkiego więc żeby nie wyszło za drogo). Patrzyłam na arosie ale na komórce źle mi się szuka
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 22:26   #2601
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

moja od pół godziny siedzi na nocniku i czereśniową ogląda
A co to? Bajka?
Cytat:
aaaaaaaa powiem Wam rewelacje- jaka zaje...a jest nasza służba zdrowia

dzwonie umowić się na ktg (małą jest owinięta pępowiną) prywatnie- odmowiono mi nieważne,że jeszcze kilka tyg temu jeżdziłam tam co drugi dzień, zmieniły się procedury i gdyby coś bylo nie tak na zapisie to oni nie biorą odpowiedzialności

w szpitalu bez wsazań medycznych, tak o dla mojego spokoju też nie wykonują, musialabym przyjechać z jakąś dolegliwością by wykonano mi ktg
ch..uj że dziecko jest owiniete pępowiną a ja odchodzę od zmysłów i nie spie po nocach
niech to szlag, w przyszłym tyg mam wizytę u gina i będę się upierać by położył mnie do szpitala, ja nie chce osiwieć

przepraszam za słownictwo ale zagotowałam się, przecież tu chodzi o życie mojego szkraba
Szok!szok, szok, szok!
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Napisałam w klubie moje bolączki i to też wyjaśnia czemu mnie niema
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Przepraszam dziewczyny...napisałam w k. Nie wiem kiedy wrócę tak na stałe, okropny czas jak dla mnie, jakieś psychotropy chyba niedługo będę brała...

Tulę Was. Potem zajrzę do k.
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Poszłam włączyć pranie. Mała została z puzzlami. Wracam a tu taki obrazek.

Cytat:
ja dzisiaj odkryłam śliczną bajkę na mini mini Parauszek. i co się okazało. to polska bajka jest genialnie nakręcona i bardzo sympatyczna
jutro zobaczę co to za baja
Cytat:
Przed nami jeszcze daleeeeeeka droga do całkowitego odpieluchowania.
Dopiero zaczęła siusiać do nocnika i ubikacji , ale nie woła sama tylko ja tak co pół godz lub co godz jej mówię "chodź siku zrobić". Przeważnie robi, ale zdarza jej się nasiusiać na panele, z tym że od razu czuje że jej coś po nogach leci i przerwa. Woła mnie ("mama , ojej) i lecimy na ubikacje i tam kończy sikanie Małymi kroczkami może kiedyś nam się uda całkowicie odłożyć pieluchy.
Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
No to teraz piszę. Pierwszy raz spotkałam się z rozmową o pracę na dworzeBardzo miło, wszystko ładnie pięknie, ale problem z dzieckiem, bo od 2.5 roku przyjmują, a w wyjątkowych sytuajach młodsze. No, ale że zrobiłam dobre wrażenie i mam wykształcenie, to zostałam zaprowadzona do dyrekcji. Rozmawiałam z właścicielem, bo to prywatne przedszkole. A pani dyr od razu, że przecież my się znamy. no to zaczełam, że tak że prktyki, wolontariat, badania do pracy przeprowadzałam. No i tekst, że od 2.5 roku przyjmują itp. Aż właściciela pyta: Potrzebujemy pracowanika? No tak. No właśnie, to musimy pomóc. Właśnie zaniosłam dokumenty. Muszę kupić tylko ciapki, pościel, przynieść ubranka na zmianę i pampresy. Resztę daje przedszkole. Zaczynam od środy, Paulinka jutro na 9 ma przyjść, będę z nią na sali. W poniedziałek jeszcze pójdze i zobaczymy jak dalej. W razie Wu może zostać w grupie popołudniowej od 16 do 18 a potem te ost pół godz ze mną może być jak będę ogarniała. Rewelacja poprostu. Mogę powiedzieć, że wolontariat się opłaca

Aaaa i w weekendy czasem bede musiala pracowac, na osobnej umowie za osobne pieiądze, bo wlasciciel ma dom weselny i czasem biezre pracowaikow. Chyba, że chcę to mogę co weekend. Chciałabym, ale szkoda mi dziecka.

A teraz lecę pozałatwiać sprawy i ogólnie się ogarnąć, bo z wrażenia mam tak dzień rozbity, że szok..
GRATULUJE!
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
U nas puzzle leżą w kącie, młoda nie jest zainteresowana. Ma fazę na rozpoznawanie literek, pokazuje A B T M D E S O W Gadać nie bardzo umie ale wie która literka jest która

Cytat:
Bokeh slyszalam ze zima znowu licha bedzie
Ja mam nadzieję , że nie będzie zimy. Bo tym naszym "pięknym" wózkiem po śniegu daleko nie zajedziemy :/
A znów z drugiej strony chciałabym żeby Daria zobaczyła śnieg i żeby na sanki mogła iść

Ja na chwilkę wpadłam. Przyznaję , że przeleciałam Was na szybko bo po pracy nie mam sił. Już spać mi się chce. Jutro na szczęście wolne mam ale sobotę pracuję do 17.30.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-11-06 o 22:29
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 22:32   #2602
Debrah
Zakorzenienie

Kija: wow, to Twój synek na prawdę wymiatał z puzzlami, aż ciężko uwierzyć, nadal lubi układać?
Stary 2014-11-06, 22:41   #2603
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Domcia dziś w ogóle nie spała w dzień. Pierwszy raz. Zasnęła o 20. W szoku jestem, że tyle wytrzymała.
Daria dziś spała 15 min .... czyli też prawie nic. Mnie nie było bo w pracy byłam , ale mąż mi mówił... Rano wstała o 6,50. 15 min spała popołudniu, a wieczorem zasnęła dopiero po 21.... nie wiem co to się dziś porobiło
mam nadzieję , że nie zrezygnuje całkiem z drzemki
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
I utwierdziłam się dzisiaj w przekonaniu, że na trampolinę ABSOLUTNIE nie powinno sie iść bez uprzedniego skorzystania z wc

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Mnie też

Ja oglądam Przyjaciółki, ale zaraz chyba pójdę spać
Tez lubisz ten serial? ja uwielbiam
Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość

Kciuki za usg
Cytat:
Kurde ale mam stresa.
Powodzenia jutro
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
cos jeszcze chcialam... aaaaaaaaa
dziekuje za wszystkie odp dotyczace wit C. im wiecej odp tym bardziej wiem ze nic nie wiem - jak zawsze jestescie niezawodne
Stary 2014-11-06, 22:44   #2604
Kija80
Zadomowienie

Szajuś znalazłam linki które kiedyś podsyłałaś, te z CED, może coś z tego by się nadało. Można wybierać w ciemno czy są lepsze i gorsze? Nie znam tej serii i nie wiem jak to wygląda w środku, co byłoby dobre dla chłopców a co dla dziewczynek? Chyba że któraś jest świetna a unisex
Stary 2014-11-06, 22:45   #2605
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

no ta seria kto to dobra jest
trefl też w porządku, jakość super

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Jeszcze my w pieluchach i chyba tak już zostanie

my też

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Szaja a mogłabyś jakies tytuły o nocniku podrzucić , mamy KUPĘ ale bez efektów może więcej poczytamy i cos się uda

Dajcie linka do sklepu Aros na allegro nie mogę znaleźć
nie, bo nie kupowałam nigdy

Cytat:
jestem dziewczynki Szybko odniosę się do tego do czego muszę i piszę co u nas, bo pewnie jesteście ciekawe

Marsi porażka z tą służbą zdrowia. Strasznie współczuję i trzymam kciuki.

A co do psa to pogrubione mnie rozwaliło. Mam małego psa, ale jak ręką przez woreczek? Brzydzę się dlatego szukam czegoś jednorazowego. Sprzątam i wyrzucam. Chyba właśnie wytne z tekturki prostokąt, zrobię rynienkę i do woreczka.

My też w pieluszkach i daleka droga przed nami jeszcze.

No to teraz piszę. Pierwszy raz spotkałam się z rozmową o pracę na dworzeBardzo miło, wszystko ładnie pięknie, ale problem z dzieckiem, bo od 2.5 roku przyjmują, a w wyjątkowych sytuajach młodsze. No, ale że zrobiłam dobre wrażenie i mam wykształcenie, to zostałam zaprowadzona do dyrekcji. Rozmawiałam z właścicielem, bo to prywatne przedszkole. A pani dyr od razu, że przecież my się znamy. no to zaczełam, że tak że prktyki, wolontariat, badania do pracy przeprowadzałam. No i tekst, że od 2.5 roku przyjmują itp. Aż właściciela pyta: Potrzebujemy pracowanika? No tak. No właśnie, to musimy pomóc. Właśnie zaniosłam dokumenty. Muszę kupić tylko ciapki, pościel, przynieść ubranka na zmianę i pampresy. Resztę daje przedszkole. Zaczynam od środy, Paulinka jutro na 9 ma przyjść, będę z nią na sali. W poniedziałek jeszcze pójdze i zobaczymy jak dalej. W razie Wu może zostać w grupie popołudniowej od 16 do 18 a potem te ost pół godz ze mną może być jak będę ogarniała. Rewelacja poprostu. Mogę powiedzieć, że wolontariat się opłaca

Aaaa i w weekendy czasem bede musiala pracowac, na osobnej umowie za osobne pieiądze, bo wlasciciel ma dom weselny i czasem biezre pracowaikow. Chyba, że chcę to mogę co weekend. Chciałabym, ale szkoda mi dziecka.

A teraz lecę pozałatwiać sprawy i ogólnie się ogarnąć, bo z wrażenia mam tak dzień rozbity, że szok..
no to udanej pracy

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
pierwsze i te z trefla

u Nas podobnie, szczegolnie przed kąpielą, zauwazylam, że lubi sikać do wanny... Bo sadzam ją przed kapaniem na nocnik to nie chce i placze stawiam do wanny i sika... jedyne kiedy sika to zaraz po przebudzeniu, biore ją na nocnik i zrobi siku. Ogólnie wie wszystko jak pytam gdzie sie robi siusiu pokazuje na nocnik, no ale to tyle jeśli chodzi o temat odpieluchowania. Kuiłam ostatnio majteczki w SH po 1zl sztuka jak nówki myślałam jej ubierać zamiast pieluchy ale nie wiem czy to dobry pomysł?

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

wymyśliłam sobie ejszcze, że na prezent na dwa latka kupimy kuchnię drewnianą, dziś gotowała duplo i karmiła królika

No i nie wiem wszystkie takie drogawe

Jakie macie pomysły na prezent na urodziny? Na mikolaja, na swieta?
bokeh, majtki z SH nie nówki? weź to wywal... sobie byś noszone gacie brała?

Prezent... na urodziny to czaję się na nowości duplo 2015

http://www.thebrickfan.com/lego-dupl...ages-revealed/

BARDZO podoba mi się też wielkie domino z czuczu, ale wątpię, by Dorotka miała na nie ochotę

http://www.czuczu.pl/pierwsze-memory-zwierzeta-wsi-2/

Może wanienka dla bobasa?

Kotek z ikei na Mikołajki

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
A w jakiej porze roku? Bo poza latem to sukcesu szybkiego nie wroze
a czemu? Agatka odpieluchowana na początku marca, w ciągu tygodnia. Na dwór, bo zimno, dawałam pieluchę ale nie sikała i tak do niej od kwietnia, zrobiło się cieplej, pielucha zdjęta była

Cytat:
Nie idzie

Ooo brawo!

Oby ta torbiel nie byla niczym powaznym ;/ Tez mialam robione EEG po omdleniu z drgawkami do teraz nie mam wynikow, bo glupie cipy nie chcialy mi wydac, a bylam za malo asertywna zeby sie klocic

Zawsze mozesz pojechac na ip i sciemnic troszke, ze slabo czujesz ruchy

Mamy taki( zaplacilam chyba 15-20 zl wiecej) Byl szal przez jakis czas, tate zaciagala do niego

Spoko u nas tez sie nie zapowiada na odpieluchowanie

Mialam racje- to byli oszusci! Probowali zalozyc mi konto w banku, ale to tak latwo nie idzie. Musialabym zrobic im przelew potwierdzajacy lub wyslac skan dowodu( a tego nie zrobilam, w sumie nie wiem czemu wyslalam w kwestionariuszu nr dowodu ale na to nic zrobic w sumie nie moga).Opieprzylam goscia przez telefon i sie troche zooral jak mu wyjasnilam w jakis sposob probuje zalozyc na mnie konto Jutro pojde na policje i przekaze im maile i nr konta z ktorego zrobili mi falszywy przelew(mam od nich dyche ). Napisalam na fejsie do wlascicielki firmy pod ktora prawdopodobnie sie podszywaja, ale nie odczytala jeszcze ;/

omg, ale numer! dobrze, że nie dałaś się nabrać

Cytat:

Właśnie ciekawe jak tam Jakaja czuje się po 1 listopada, bo ona chyba dość zabiegana wcześniej była. Mam nadzieje, że wsio ok i teraz odpoczywa
też się zastanawiałam właśnie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 22:54   #2606
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Kija: wow, to Twój synek na prawdę wymiatał z puzzlami, aż ciężko uwierzyć, nadal lubi układać?
Układał przez kilka miesięcy, może z rok tak intensywnie, doszedł do 120 części z tym że na początku z pomocą (proste rysunki, oczywiście z kubusiem ). Potem puzzle powoli go przestawały interesować a teraz istnieje dla niego już tylko lego
Stary 2014-11-06, 22:55   #2607
meneq
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48833462]no ta seria kto to dobra jest

trefl też w porządku, jakość super

my też

nie, bo nie kupowałam nigdy

no to udanej pracy

bokeh, majtki z SH nie nówki? weź to wywal... sobie byś noszone gacie brała?

Prezent... na urodziny to czaję się na nowości duplo 2015

http://www.thebrickfan.com/lego-dupl...ages-revealed/

BARDZO podoba mi się też wielkie domino z czuczu, ale wątpię, by Dorotka miała na nie ochotę

http://www.czuczu.pl/pierwsze-memory-zwierzeta-wsi-2/

Może wanienka dla bobasa?

Kotek z ikei na Mikołajki

a czemu? Agatka odpieluchowana na początku marca, w ciągu tygodnia. Na dwór, bo zimno, dawałam pieluchę ale nie sikała i tak do niej od kwietnia, zrobiło się cieplej, pielucha zdjęta była

omg, ale numer! dobrze, że nie dałaś się nabrać

też się zastanawiałam właśnie [/QUOTE]

Bo czesciej siusia i trudniej, co jest moim zdaniem przy bardzo malym dziecku dodatkowym utrudnieniem. Ile Agatka miala wtedy?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 22:59   #2608
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Która o fajne książki pytała? popatrzcie:

http://www.srokao.pl/2013/12/kto-sie-schowa.html

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Meneq, niecałe 21 miesięcy
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 22:59   #2609
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

no własnie miałam pisać,że dziś miałyśmy się na kawce spotkać ale nie wyszlo z mojej strony ale widzę że Jakaja sama się odezwała

Silver- Leos w zeszłym roku dostał sanki pod choinkę i co z tego,że nawet raz na nich nie jeździł dziś mu opowiadalam o balwanie- też się nie mogę doczekać ale jak u nas nie będzie to na pewno pojedziemy chociaż na tydzień do austrii tam na pewno sniegu nie zabraknie
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 23:01   #2610
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Witam się!

Cytat:
Spoko u nas tez sie nie zapowiada na odpieluchowanie
Mialam racje- to byli oszusci! Probowali zalozyc mi konto w banku, ale to tak latwo nie idzie. Musialabym zrobic im przelew potwierdzajacy lub wyslac skan dowodu( a tego nie zrobilam, w sumie nie wiem czemu wyslalam w kwestionariuszu nr dowodu ale na to nic zrobic w sumie nie moga).Opieprzylam goscia przez telefon i sie troche zooral jak mu wyjasnilam w jakis sposob probuje zalozyc na mnie konto Jutro pojde na policje i przekaze im maile i nr konta z ktorego zrobili mi falszywy przelew(mam od nich dyche ). Napisalam na fejsie do wlascicielki firmy pod ktora prawdopodobnie sie podszywaja, ale nie odczytala jeszcze ;/
Chyba nie jestem w temacie. ..o co chodzi? Straszne co piszesz. Dobrze ze jesteś czujna! !
Cytat:
Teraz właśnie będe wybierać puzzle.
I kupię przez allegro też z arosa naciśnij mnie i jakąś jedną książkę dla siebie (albo wychowanie bez nagrod i kar wreszcie, albo stein, albo coś nowego juula czego nie czytałam), bo żal mi promocji nie wykorzystać.
Tym samy będzie zniżka arosa + bon z allegro i może ta darmowa dostawa?

Szaja - a co do kotkow to mi się podobają kociaki z MałegoArtysty na fb, widziałaś?
I na jakie się zdecydowałas?

MARSI Żenada z tym ktg:banghead:

GOJKA gratulacje ogromne. A o Paulina napewno da radę i szybko się zaklimatyzuje.

Przeleciałam Was pobieżnie. . Ja powoli ogarniam prezenty.
Dziś przyszły rzeczy z mellisa and.... i już się nie mogę doczekać kiedy mały dostanie swój prezent.
Przyszły tez książki z all m. In. Jesień i zima z czeresniowej. Może wstyd się przyznać ale tyle razy czytałam ze macie te książki a kupiłam dopiero teraz. No ale czekają na Mikołajki.
Potrzebuje jeszcze jakies pomysły na prezent dla małego. SZAJA? MAM do rozdysponowania 300zł - i co tu wybrać? napewno sanki. Ale co jeszcze? Chciałam jakieś fajne książeczki-on uwielbia. Ale jakie?
Dziś Antonio dostał tablicę magnetyczna-dawno nic od tak nie dostał od nas, więc zamówiłam mu ją. A w zestawie jeszcze fajna taka mini np. Do auta. I u nas jest szał. Przynajmniej dziś był pół dnia i tylko "mamo pisiu".

Co do odpieluchowania-na chwile obecną nie mam na to parcia. Antonio często mówi kiedy jest w trakcie robienia siusiu. Tyle że płacze gdy chce go bez pieluchy Posadzić na nocnik (w Spodniach siada często) moze ze to jeszcze nie czas. Może to przyjdzie z dnia na dzień -jak np. odzwyczajenie od smoczka? Nie wiem. Ale jak nie to z wiosenno-letnią porą weźmiemy się za naukę.

A teraz zmykam spać. Jutro nie idę do pracy wiec cały dzień z synciem to super. Jutro żegnamy dużo zabawek. W końcu porządki. Musze zrobić miejsce na stolik. Chyba kupię najtańszy lack z Ikei i juz. Przynajmniej żal nie będzie a i mały jest a przecież u nas jeden pokój i zero miejsca. .jeszcze tylko pomysł na dobre rozwiązanie (mebel) co pomieści dużo zabawek a zajmie mało miejsca. ...

P.s. HOPE trzymam kciuki.

P.s.2 Debrah trefl ma fajne i porządne puzzle. Polecam

DOBRANOC

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-11-06 o 23:03
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości