Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-15, 15:07   #1201
asiulek8
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
to oznacza diete i pomiary codzienne jesli moge spytac Bo naprawde nie mam pojecia.
dla maluszka dasz rade
Z tego co na razie powiedział przez telefon to tak. Ścisła dieta (w sam raz przed świętami) i po każdym posiłku pomiar glukozy. Na szczęście bez zastrzyków z insuliny. Damy radę, ale trochę się podłamałam i popłakałam. Liczyłam na to, że jednak tym razem wyniki będą ok. No nic, jeszcze dzisiaj podjadę po skierowanie, żeby jak najszybciej się umówić na jakąś wizytę w tej poradni.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 15:08   #1202
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Super,że wszystko ok,

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 15:10   #1203
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
jestem
wszystko ok
termin bez zmian na 03.03
waga małej 1250 )
i przytyłam od początku 7.3 kg:O 1.7 kg jak na ostatnim ważeniu :O a się ludziłam że bedzie cos mniej
super wieści
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 15:12   #1204
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Dodzwoniłam się do mojego lekarza. No i niestety cukrzyca. Mam jeszcze dzisiaj jechać po skierowanie do poradni dla cukrzyków
o jej zawsze coś , ale musi być dobrze

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-15, 15:20   #1205
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
to jedź Kochana, będzie dobrze

Dziewczyny, miałyście kiedyś jakiś sprzęt agd z lidla? Bo jest blender w fajnej cenie i się mocno zastanawiam nad kupnem...
Ja ostatnio kupowałam gofrownicę z lidla i jest ok. Najlepiej porównać sobie moc tych lidlowych z tymi lepszymi.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 15:29   #1206
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Byłam w lidlu dzisiaj i wyszukałam spodenki 62/68 rozm za 2 sztuki 17,99 i oto chwale się moją zdobyczą

w rzeczywistości spodenki jedne są takie bordowe,a drugie ciemno zielone
bardzo ładne

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamuśki kochane
W weekend miałam odwyk od wizażu i dopiero teraz skończyłam was nadrabiać. Byłam dzisiaj z córką u kontroli u lekarza i całe szczęście już jest ok, osłuchowo czysta gardło ładne i zero smarków.
Niunia ona- powodzenia na wizycie
Michuru- współczuję ci bardzo, może jeszcze da się to naprawić, ale nic na siłę, może TŻ jak na jakiś czas się rozstaniecie to zrozumie swój błąd, czasami taka rozłąka dobrze działa na związek.
EdithS- śliczna choinka, mój mąż ma kupić w sobotę ciekawe jaki badyl w tym roku przywiezie

JoaMro- fajnie, że się odezwałaś, zdrówka życzę, szkoda że wyszło tak z szyjką i cukrzycą ale jak mówią co nas nie zabije to nas wzmocni,

Aha niunia ona gratuluję 30 tc ja zaczynam w czwartek masakra jak ten czas szybko leci
oj bardzo szybko leci ja muszę iśc zwolnienie zanieść a tak mi się nie chce

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
żaden wstyd oj ja też może będzie coś fajnego dla maluszków

a najlepsze jest to, że wiele osób śmieje się z biedronki, a każdy robi tam zakupy
ja na forum wizazu czytalam bo jest tez o biedronce , byly to poczatki pisania na forum o biedrze bodajze 2008 rok i padlo na forum pytanie czy nie wstydzicie sie wchodzic do tego sklepu biedronka
boze stwierdzilam taka bieda w kraju a jeszcze wymyslaja;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-15, 15:35   #1207
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Z tego co na razie powiedział przez telefon to tak. Ścisła dieta (w sam raz przed świętami) i po każdym posiłku pomiar glukozy. Na szczęście bez zastrzyków z insuliny. Damy radę, ale trochę się podłamałam i popłakałam. Liczyłam na to, że jednak tym razem wyniki będą ok. No nic, jeszcze dzisiaj podjadę po skierowanie, żeby jak najszybciej się umówić na jakąś wizytę w tej poradni.
nie płakuniaj bedzie dobrze!

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

dziewczyny na polsat cafe leci program porody-właśnie podają znieczulenie lasce-i ona tak biedna płakała.... nie wiem jak wy ale ja samego porodu się jakoś nie boję ale cholera tego zastrzyka w kręgosłup to masakrycznie
Stary 2014-12-15, 15:38   #1208
ojustyna
Zadomowienie

ale ze mnie dzisiaj zwłoki, nawet nie mam głowy co cytowania itp. czy tylko ja mam dzisiaj taki beznadziejny dzień? chyba odchodzi mi wczorajszy dzień, najwyraźniej się przemęczyłam i dzisiaj do końca dnia w łóżeczku grzecznie, dzidziol mały mój ma za to energii za nas dwoje, fika tak że się zastanawim czy wzystko dobrze
Stary 2014-12-15, 15:48   #1209
JoaMro
Raczkowanie

Dziękuję za wszystkie miłe słowa. Też mam nadzieję, że jak najmniej niespodzianek mnie jeszcze czeka.
Cytat:
to oznacza diete i pomiary codzienne jesli moge spytac Bo naprawde nie mam pojecia.
dla maluszka dasz rade
To ja jako słodka mama mogę odpowiedzieć (choć wydaje mi się, że była jeszcze jedna weteranka z cukrzycą i dietą rozpoznaną w 22 tyg wsrod nas).
Asiulek8 przyzwyczaisz się. Ogólne zasady diety są takie, że zero słodyczy i przekąsek typu chipsy, chleb ciemny - dużo dziewczyn zachwala żytni lub orkiszowy, u mnie tylko razowy zwykły nie podnosi cukru. Z owocow nie je sie bananów i winogron. Najlepsze są jabłka, kiwi, grejfruty. Mozna raz dziennie. Do kazdego posiłku warzywko. Je sie male posiłki 6-8 x dziennie.I po kazdym mierzy sie cukier + pomiar na czczo. Mi zajęło ok. tygodnia żeby się nauczyć mniej więcej co mogę a czego nie. Każdy ma trochę inaczej. Masz o tyle lepiej ode mnie, że możesz chodzić. Wyższy cukier można zbić nawet niewielką aktywnością. Ja daję sobie radę dietą a po 2h miałam 222mg/dl. Na pewno też dasz radę.

A w Święta, to oprócz słodyczy, mam zamiar spróbować wszystkiego tylko w małych ilościach i sprawdzić jak cukier, bo to jest bardzo indywidualna kwestia. Poprosiłam tylko mamę z babcią, żeby zrobiły kilka uszek i pierogów z mąki razowej.

Edytowane przez JoaMro
Czas edycji: 2014-12-15 o 15:59
JoaMro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 15:55   #1210
jalouse
Wtajemniczenie

Nacytowalam sie, napisalam i jakis blad wyskoczyl i skasowalo sie. U was tez tak w kulki leci ostatnio?

Gratulacje wizyt.

Asiulek, wspolczuje cukrzycy, zwlaszcza przed swietami.

Edith, moja tesciowa ma blender z lidla i jest beznadziejny, bo trzeba sie napracowac, zeby nawet miekkie rzeczy zblendowac. Tylko nie pamietam jaka ma moc, ale jakas mala. Ja kupilam sobie o mocy 700 W i jest super.

Edytowane przez jalouse
Czas edycji: 2014-12-15 o 16:04
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 15:57   #1211
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość

Moja koleżanka tez zachwala turystyczne jako główne, mowi ze sprawdziło sie w przypadku ich dwoch córek tez chyba takie bede miała

Moja kruszynka dzisiaj osiągnęła juz 1100g , musze ja namówić jeszcze zeby zaczęła ładnie sama oddychać

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jezeli chodzi o płyny do higieny intymnej bardzo polecam białego jelenia ( zdjecie w załączniku )
To chyba najlepszy plyn jaki miałam - a przetestowałem ich wiele wcześniejszym faworytem była Pliva
Na SR położna zachwalała

Cytat:
super!! !!

TŻ przywiózł dziś do domu choinkę w doniczce i......jakąś godzinę temu skończyliśmy ją ubierać normalnie, to co roku ubierałam choinkę dzień przed wigilią, albo nawet w wigilię, a w tym roku nie mogłam już wytrzymać... i siedzę właśnie rozmarzona w blasku światełek i bombek
Ja się nie mogę doczekać przyszłych świąt

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
no, dziewczyny, ja juz prawie spakowana. została masa książek, które nie wiem gdzie upcham i kilka drobiazgów. dziś się nie wyprowadzam, nie da rady, choć nie powiem, chciałabym, ale na dniach na pewno. do ojca. już z nim rozmawiałam i powiedział, ze nie ma problemu, ale trzeba to dograć. może się jutro albo pojutrze uda. powiedzmy, że pogadaliśmy i on nie widzi sensu ciągnąć tego dalej. ja nie widzę sensu błągania, proszenia, przemawiania mu do rozumu czy też obdzwaniania jego rodziny. i tak to nic nie da. i tak wszyscy się zaraz dowiedzą, że się rozstaliśmy. niby najważniejszy test - ciąża, dziecko i wszystko z tym związane - a my tak nagle się wyłożyliśmy na całego. nie robię z niego drania, bo mimo wszystko wiem, że na dziecko się nie wypnie, to nie jest ucieczka od ojcostwa z jego strony, za dobrze go znam. ale nasz związek przestał mu odpowiadać, a wiecie, parom bez ślubu łatwiej powiedzieć papa. niestety, sam przyznał - bardzo zły timing. miał nadzieję, że nie podejmę tak błyskawicznej decyzji o wyprowadzce, bo mi byłoby lepiej zostać tutaj, on byłby pod ręką, miał nadzieję pomóc przy synku po porodzie. ale ja po prostu nie mogę tak żyć. wykończyłabym się psychicznie. w dodatku robiłabym sobie nadzieję, że to stan przejściowy, że zaraz do siebie wrócimy. kto wie, czy by nawet tak nie było, nawet teraz się zastanawiam, bo kończyć ten związek to ostatnie, czego chcę. ale nie tylko ja mam tutaj coś do powiedzenia.

tylko nie jestem pewna co teraz, jak to wszystko ogarnę w zasadzie sama, z kasą z połowy etatu. jak przekażę nowinę rodzicom. koszmar. kurde, aż sama nie wierzę, że to się dzieje naprawdę. nie wiem, ile razy płakałam przez ostatnią dobę.

żal mi teraz tych4lat przyjaźni, 1,5rocznego związku, psa i kota (pies zostanie z nim, ja zabieram kociaka), trochę mojej teściowej, bo wiem, że to będzie dla niej ciężki szok, trudny do zaakceptowania. no i przede wszystkim synka, bo będzie się wychowywał w rozbitej rodzinie. tak jak ja kiedyś. mam tylko nadzieję, że historia się nie powtórzy i będzie miał dużo lepszego ojca niż ja miałam.

także nawet nie wiem, kiedy do Was znowu zawitam. kiedy będę miała okazję. ale na pewno to zrobię, żebyście wiedziały, że żyję i (mam nadzieję) mamy się z maleństwem dobrze

JoaMro mam nadzieję, że wszystko ok i że szyjka już się dalej skracać nie będzie.
Trzymaj się !

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Dzis kolo godz. odeszla moja kochana psinka, ktorej zdjecie zamieszczalam w poprzednim watku.
Boze swiety udusila sie koscia.. nie pytajcie prosze jsk dlaczego etc, bo chce mi sie wymiotowac z zalu i tesknoty.. moja biedna kruszynka ;( byla z nami 10 lat ;(
O matko!
Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Crystal, Zielone_Oko- też bardzo mi sie Hensvik podoba i to był mój no 1 od początku, aż ostatnio zaczęłam miewać straszne bóle pleców, zwłaszcza w nocy, keidy się wiercę nie mogąc znaleźć odpowiedniej pozycji, a potem wstaję połamana... Do czego dążę- wiem, że to łóżeczko nie ma wyciąganej barierki bocznej, a to oznacza, że trzeba się będzie do dzieciątka mocno schylać, kiedy już będzie leżało w dolnej częsci,a wtedy już lekkie to już ono nie będzie No i teraz się zastanawiam, czy je brać, czy szukać nowego
Chyba zrezygnuję z tego łóżeczka i nie ze względu na brak wyjmowanych szczebelek ale , że jest częściowo zabudowane a tą stroną będzie stało przy łóżku , a wiadomo chce mieć oko na Małą, więc chyba zdecydujemy się na zwykłe białe łóżeczko..

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
yyyyyyyyy DZIEWCZYNY kupiłam wózek!!!

MASAKRA

taki spontan niech się dzieje co chce

czaiłam się na niego już kilka dni. aż wreszcie aukcja się zakończyła. na moje szczęście nikt go nie kupił
Napisałam do babki, że jestem bardzooo zainteresowana tym wózkiem. ale finansowo mogę pozwolić sobie na niego dopiero w styczniu.
a Babka do mnie, żebym podała termin do kiedy ma mi zarezerwować wózek. To napisałam do 9 stycznia ( wypłata będzie) .
a ona ok. opuściła mi jeszcze 50zł bo oczywiście podpytałam o mały rabacik.
i mam tylko przelac teraz 100zł takiej zaliczki która pokryje potem wysyłke. a na allegro dałam juz KUP TERAZ

całość wyniesie mnie 1300zł

FULL ZESTAW Quinny Buzz

a o to KAROCA mojej Zosi
Niezła bryka

Gratuluję udanych wizyt

Byłam dzisiaj w lumpie i kupiłam Małej dwie pary dżinsów po 3zł , sweterek za 3zł i 3 pajace po 4zł. Jedyne czego moja córka nie ma to ani jednej sukienki, w sklepach ceny kosmos a w lumpie takich malusich nie ma

i w ogóle to zrobiło mi się przykro bo moja mama dzisiaj do mnie z tekstem , że powinniśmy inne imię wybrać , jest tyle ładnych np. Ania, Marysia

Edytowane przez zielone_oko
Czas edycji: 2014-12-15 o 15:59
zielone_oko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 16:13   #1212
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Ja ostatnio kupowałam gofrownicę z lidla i jest ok. Najlepiej porównać sobie moc tych lidlowych z tymi lepszymi.
Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość

Edith, moja tesciowa ma blender z lidla i jest beznadziejny, bo trzeba sie napracowac, zeby nawet miekkie rzeczy zblendowac. Tylko nie pamietam jaka ma moc, ale jakas mala. Ja kupilam sobie o mocy 700 W i jest super.
dziękuję Dziewczyny, porównam moce i poklikam jeszcze w necie, może jakąś promocję złapię, pomału się zaczynają
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 16:25   #1213
87marta78
Zadomowienie

Cytat:
ja dzisiaj zaczełam uwaga 30 tydzień boziu
Możemy sobie przybić piątke
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 16:35   #1214
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
nie płakuniaj bedzie dobrze!

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

dziewczyny na polsat cafe leci program porody-właśnie podają znieczulenie lasce-i ona tak biedna płakała.... nie wiem jak wy ale ja samego porodu się jakoś nie boję ale cholera tego zastrzyka w kręgosłup to masakrycznie
a ja od wielu kobiet slyszalam ze znieczulenie wcale tak nie boli bardzo wiadomo troche napewno grunt nie podchodzic do wszystkiego z panika bo bol bedzie podwojny tak przynajmniej sobie mowie ja
bardziej sie obawiam takiej sytuacji, jak opowiadala mi wczoraj kolezanka, ze po porodzie, zszywali ja, i znieczulenie zdazylo przestac dzialac, a naprawde nie bylo sensu robic kolejnego, bo zszyc to jest chwila. wiec zostala oczyszczona wewnatrz i szyta bez znieczulenia

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
bedzie dobrze nie plakaj dobrze, ze bez zastrzykow

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
dla ciebie i dla niuni jej, jak ten czas leci

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość

i w ogóle to zrobiło mi się przykro bo moja mama dzisiaj do mnie z tekstem , że powinniśmy inne imię wybrać , jest tyle ładnych np. Ania, Marysia
Ja bym byla nie mila w takiej chwili nawet dla mojej mamy, i bym cos odpowiedziala, ze miala swoj czas, ze jest ci bardzo przykro, bo to wy wybieracie, a jak komus sie nie podoba to nie musi, ale takich tekstow rzucac tez nie trzeba w wasza strone, to wasze dziecko.
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 16:39   #1215
87marta78
Zadomowienie

Witajcie
i po dzisiejszej wizycie, dowiedziałam się tylko tyle, że mam kiepskie wyniki moczu ( do powtórki za tydzień), podobno od tego może mnie tak bolec w nocy, dostałam reklamówkę leków, które mam brać przez tydzień i zrobić ponownie badania.Pani doktor zbadała mnie na fotelu i tak to wszystko wyszło dobrze.
I o dziwo- waga pokazała +1kg ( przez 3 tyg)
Położna ( bo była jakaś inna) powiedziała, że nie widać po mnie tych kg, że widocznie idą w brzuch. Ale to dobrze, bo szybko potem zlecą
Mam nadzieję na max 3kg do końca ciąży Byłoby super
Stary 2014-12-15, 16:49   #1216
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
a ja od wielu kobiet slyszalam ze znieczulenie wcale tak nie boli bardzo wiadomo troche napewno grunt nie podchodzic do wszystkiego z panika bo bol bedzie podwojny tak przynajmniej sobie mowie ja
bardziej sie obawiam takiej sytuacji, jak opowiadala mi wczoraj kolezanka, ze po porodzie, zszywali ja, i znieczulenie zdazylo przestac dzialac, a naprawde nie bylo sensu robic kolejnego, bo zszyc to jest chwila. wiec zostala oczyszczona wewnatrz i szyta bez znieczulenia
moja siostra z kolei opowiadała, że zrobili jej zastrzyk ze znieczuleniem po porodzie, żeby zszyć krocze i lekarz nie poczekał, aż znieczulenie zacznie działać tylko od razu zabrał się do akcji i ona też wszystko czuła

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Witajcie
i po dzisiejszej wizycie, dowiedziałam się tylko tyle, że mam kiepskie wyniki moczu ( do powtórki za tydzień), podobno od tego może mnie tak bolec w nocy, dostałam reklamówkę leków, które mam brać przez tydzień i zrobić ponownie badania.Pani doktor zbadała mnie na fotelu i tak to wszystko wyszło dobrze.
Położna ( bo była jakaś inna) powiedziała, że nie widać po mnie tych kg, że widocznie idą w brzuch. Ale to dobrze, bo szybko potem zlecą
a ile waży Twoje Maleństwo?
za wizytę! Trzymam kciuki by wyniki po lekach za tydzien się polepszyły
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 16:53   #1217
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
moja siostra z kolei opowiadała, że zrobili jej zastrzyk ze znieczuleniem po porodzie, żeby zszyć krocze i lekarz nie poczekał, aż znieczulenie zacznie działać tylko od razu zabrał się do akcji i ona też wszystko czuła
Ja bym sie nie dala Mowilam kolezance czemu sie nie darla o znieczulenie, a ona ze glupio jej tak jakos bylo, i wstyd. No to cierpiala bardzo, ja bym sie darla chyba nie umiem sobie tego wyobrazic, porod piekny, a po porodzie taki koszmar otrzymac jeszcze na pamiatke. przeciez to sa sytuacje ktore sie nie musza zdarzyc nawet.... ale sama tez sie nie odzywala.
A kiedys gdzies na forum czytalam ze dziewczyna byla bez sil po porodzie, i poprostu poszla pod narkoze do czyszczenia i szycia.

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Witajcie
za wizyte
oby nastepne wyniki byly lepsze
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 16:53   #1218
87marta78
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

a ile waży Twoje Maleństwo?
za wizytę! Trzymam kciuki by wyniki po lekach za tydzien się polepszyły
Nie wiem ile waży, bo nie miałam usg, dostałam dopiero skierowanie. Będę robiła usg w przyszłym tyg to wszystko będę wiedziała
Stary 2014-12-15, 17:10   #1219
Hottie07
Zakorzenienie

witajcie

ja dziś po krzywej - na czczo 83 miałam. Czekam teraz na wyniki, pewnie będą po 18

mocz mam nadal dobry - tak się cieszę, że białka brak,ciśnienie też trochę niższe, hemoglobina mi rośnie.

w środę wizyta , ale jest dobrze

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
yyyyyyyyy DZIEWCZYNY kupiłam wózek!!!

MASAKRA

taki spontan niech się dzieje co chce

czaiłam się na niego już kilka dni. aż wreszcie aukcja się zakończyła. na moje szczęście nikt go nie kupił
Napisałam do babki, że jestem bardzooo zainteresowana tym wózkiem. ale finansowo mogę pozwolić sobie na niego dopiero w styczniu.
a Babka do mnie, żebym podała termin do kiedy ma mi zarezerwować wózek. To napisałam do 9 stycznia ( wypłata będzie) .
a ona ok. opuściła mi jeszcze 50zł bo oczywiście podpytałam o mały rabacik.
i mam tylko przelac teraz 100zł takiej zaliczki która pokryje potem wysyłke. a na allegro dałam juz KUP TERAZ

całość wyniesie mnie 1300zł

FULL ZESTAW Quinny Buzz

a o to KAROCA mojej Zosi
gratuluję zakupu i witam w klubie buzzów

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
dziewczyny co myślicie o tej sukience??

http://allegro.pl/trendy-mama-mala-c...894157205.html
też się nad nią zastanawiałam - ładnie wygląda

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość

No bez jaj

ja żrę bez opamiętania a kg lecą. Teraz założyłam sobie kalendarz i spisuję, co jadłam danego dnia. Dzięki temu zmniejszyłam liczbę słodyczy
ja się akurat tym nie przejęłam, bo mi powiedziała, że 7 kg od początku to dużo - to stwierdziłam, że nie będę z nią dyskutować - a sama jest wielka i gruba, jak mi powie następnym razem, że dużo to się zapytam ile ona ma tych kg po dzieciach

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Czy tylko mnie boli tak w łopatkach i pod zebrem? Powiedzcie ze cierpienie ze mną dzielicie
ja dzielę cierpienie - mam takie ciągnięcie w łopatkach zwłaszcza jak dłużej na plecach poleżę albo posiedzę przed laptopem

Cytat:
Byłam w lidlu dzisiaj i wyszukałam spodenki 62/68 rozm za 2 sztuki 17,99 i oto chwale się moją zdobyczą

w rzeczywistości spodenki jedne są takie bordowe,a drugie ciemno zielone
ale śliczne

Cytat:
jestem
wszystko ok
waga małej 1250
i przytyłam od początku 7.3 kg:O 1.7 kg jak na ostatnim ważeniu a się ludziłam że bedzie cos mniej
super , wiedziałam, że wszystko będzie ok , a mała jaka już duża dziewczynka

Cytat:
nie stresuj się na pewno szybko się przyzwyczaisz i wszystko będzie dobrze, a zdrowie maluszka najważniejsze

Cytat:
Witajcie
za wizytę , a mocz na szczęście szybko się poprawia
Stary 2014-12-15, 17:21   #1220
kasia.
Rozeznanie

Cytat:
takie zabobony nasze babcie w to wierzą moja szwagierka miała straszną zgagę a dziecko miało normalną ilość włosów

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

ja zaczęłam temat zwrotów, więc go dokończę Pani w obsłudze bez problemu przyjęła mi te lampki choinkowe- zapytała tylko jaka jest przyczyna, że chce je zwrócić a najśmieszniejsze jest to, że w ogóle nie sprawdziła czy święcą i mówiła, że termin na zwrot to 3 dni od daty zakupu pewnie taka polityka sklepu

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

oj przykro mi może nie są takie złe jak Ci się wydaje?? kiedy masz wizytę u lekarza, aby to skonsultować??
Z tymi zwrotami to jest tak,że można zwrócić tylko towar kupiony przez internet. Jeżeli kupiony w stacjonarnym sklepie to tylko dobrawola sklepu. Moja mama chciała ostatnio zwrócić towar kupiony w merkurym taki market budowlany i nie chcieli przyjąć. Dzwoniła do rzecznika praw konsumenta nawet, ale nic nie wskórała
Cytat:
jestem
wszystko ok
waga małej 1250 )
i przytyłam od początku 7.3 kg:O 1.7 kg jak na ostatnim ważeniu :O a się ludziłam że bedzie cos mniej
no i gitara
Cytat:

Dziewczyny, miałyście kiedyś jakiś sprzęt agd z lidla? Bo jest blender w fajnej cenie i się mocno zastanawiam nad kupnem...
My mamy blender z lidla, dostaliśmy go w ramach prezentu ślubnego (w czerwcu) i niestety już się zepsuł, nie całkowicie ale nie łączy z jedną częścią. Do samego jego działania nie mieliśmy zastrzeżen - dobrze rozdrabniał,mielił itp
Cytat:
Witajcie
ważne że leki, dostałaś i na pewno będzie lepiej

kasia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 17:28   #1221
87marta78
Zadomowienie

No mam nadzieję, że poprawi mi się po lekach. Ale jestem teraz taka spokojna, bo wiem, że z małą wszystko dobrze, szyjka ok. Więc reszte jakoś wytrzymam Jeszcze tylko na usg zobaczę moja malutką i lekarz potwierdzi, że wszystko super - to więcej do szczęścia mi nie będzie potrzebne Z radością będę czekała na poród
Stary 2014-12-15, 17:41   #1222
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziś 15 więc zostało 3 miesiące do rozwiązania... zaczynamy 7 miesiąc
ale super
u mnie też równo trzy miesiące do terminu rozwiązania

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 17:46   #1223
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-15, 17:46   #1224
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
ale super
u mnie też równo trzy miesiące do terminu rozwiązania
I u mnie

Zjadłam kebab na obiad. Leże i trawie.

Mówie ostatnio do tżta, że wyglądam jak pasibrzuch (szczególnie w gatkach i przykrótkiej koszulce).
A on: przestań! Przecież nie jesteś gruba tylko nosisz w brzuchu naszego synka.
Jaki on jest kochany...
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 17:51   #1225
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Właśnie nei wiem, bo nie pytałam położnej, ale dziś mam wizytę w szpitalu, więc postaram się pamiętać... To jest właśnie takie uczucie jakby od wewnętrzej strony dzieciaczek kopał w szyjkę Pewnie się okaże, że to 'zwykłe' kopniaki w pęcherz, ale strasznie mało przjemne

Właśnie jak dla nas to był wózek bez wad O ile takie istnieją Jedyne, do czego mogłam się przyczepić to ten żółty kolor w budce, żadna tam wada techniczna, ale dla mnie kwestia eliminująca Wiem, że jest też wersja szaro-czarna, ale jej na żywo nie widziałam- wtedy bym pewnie rozważyła głębiej zakup No ale trafiliśmy później jeszcze na Mutsy Igo Urban Nomad (jest bardzo fajny, ale jak dla nas zbyt wysoka cena z wszystkimi niezbędnymi dodatkami no i mały koszyk) i Britax Affinity, no i ten ostatni wygrał 'casting'

Super zdjęcia

Na 15.40 mam usg nerek- boję się i mam nadzieję, że ta bakteria nie wpływa w żaden negatywny sposób na maluszka
ja właśnie brałabym go w tej wersji czarno-szarej jak już Dzisiaj chciałam pooglądać go dokładnie w sklepie, ale oczywiście nie mieli, tylko zwykłe evo. I w tych zwykłych ta gondola jest jakoś tak strasznie nisko
Bardzo spodobał mi się ten Mutsy Igo Urban Nomad, nie znałam go wcześniej Ale cena jak za Joolza, więc chyba joolz wygrywa u mnie w zestawieniu.
Britax podobny troszkę do evo xt Chciałabym pooglądać je wszystkie na żywo, ale u mnie w mieście w sklepach są same Bebetto i xlandery

Stary 2014-12-15, 17:57   #1226
87marta78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
I u mnie

Mówie ostatnio do tżta, że wyglądam jak pasibrzuch (szczególnie w gatkach i przykrótkiej koszulce).
Jaki on jest kochany...

Mój TŻ też mówi zawsze jak narzekam, że jestem gruba:
- Nie jesteś, tylko masz w brzuchu naszą Bunię
Stary 2014-12-15, 18:10   #1227
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:

Mi sie zdaje ze i bez zgagi moj maluszek bedzie miec sporo wloskow, jesli to genetycznie, zwlaszcza od strony TZ, nawet kobiety w rodzinie piekne dlugie wlosy i niestety na ciele tez widoczne i ciemne oczywiscie, a mezczyzni te wlosy jakies twarde maja mocne Ja dzis latarke przystawialam to dostawalam odpowiedz To piekne tak porozumiewac sie z wlasnym dzieckiem w brzuchu nie widzac go
muszę spróbować tej zabawy z latarką, czytałam o tym niedawno

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Dzięki za link, na zdjęciach widać dużą różnicę. Zabieg na pewno jest trudny, do byle jakiego lekarza nie ma co iść. Na operację zdecydowałabym się za kilka lat (dopiero 1 dziecko w drodze, a chciałabym 2 lub 3 mieć), to w sumie już mogę zacząć odkładać kasę

W takiej samej sytuacji jestem. Szkoda, że nie wystarczy wzmocnić biustu ćwiczeniami
to jesteśmy w identycznej sytuacji Bo ja też planuję 2 albo trójkę dzieci, a w ciaży jestem dopiero pierwszy raz póki co nie ma sensu czytać za wiele, bo metody i tak ulegną zmianie

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
jestem
wszystko ok
waga małej 1250 )

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:

ja mam różne sprzęty lidlowskie i wszystko działa bez zarzutu tylko jeżeli chcesz to dostać w sklepie, to najlepiej iść na samo otwarcie

Edytowane przez nouvelle2
Czas edycji: 2014-12-15 o 18:27
Stary 2014-12-15, 18:11   #1228
aaakarolina
Wtajemniczenie

podczytywałam cały dzień na komórce, więc nie pamiętam co komu odpisywać

niunia i marta brawo za wizyty i wagi!

asiulek- współczuję cukrzycy, ale wszystko da radę wyrównać dietą, a jeszcze tylko 3 miesiące na pewno łatwo nie będzie, ale pamiętaj, że to dla dziecka

ja jutro mam wizytę, zobaczymy ile ważę jutro bez usg, ale jestem już umówiona na sobotę, więc wtedy będę wiedziała ile waży mała.
Kupiłam w biedronce płyn do prania do kolorów, więc mam już i do białego i do kolorów w styczniu chyba zacznę pranie
Stary 2014-12-15, 18:26   #1229
nouvelle2
Zakorzenienie

nusiekowa
a to nie jest tak, że najpierw znieczulają Cię miejscowo, a dopiero potem wkłuwają się w kręgosłup? bo ja byłam przekonana, że własnie tak to wygląda

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Dodzwoniłam się do mojego lekarza. No i niestety cukrzyca. Mam jeszcze dzisiaj jechać po skierowanie do poradni dla cukrzyków

pomyśl sobie o plusach tej sytuacji, siłą rzeczy będziesz się teraz zdrowo odżywiała, po ciąży łatwiej będzie Ci zrzucić kilogramy będzie dobrze, głowa do góry!

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość

Na SR położna zachwalała

Ja się nie mogę doczekać przyszłych świąt

Trzymaj się !

O matko!

Chyba zrezygnuję z tego łóżeczka i nie ze względu na brak wyjmowanych szczebelek ale , że jest częściowo zabudowane a tą stroną będzie stało przy łóżku , a wiadomo chce mieć oko na Małą, więc chyba zdecydujemy się na zwykłe białe łóżeczko..

Niezła bryka

Gratuluję udanych wizyt

Byłam dzisiaj w lumpie i kupiłam Małej dwie pary dżinsów po 3zł , sweterek za 3zł i 3 pajace po 4zł. Jedyne czego moja córka nie ma to ani jednej sukienki, w sklepach ceny kosmos a w lumpie takich malusich nie ma

u mnie tak z imieniem teściowa cuduje

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
I u mnie

Jaki on jest kochany...
no my to się widzimy na porodówce, pamietaj!

u mnie dziś na obiad hamburger i frytki w galerii
tż przekochany

Stary 2014-12-15, 18:28   #1230
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Mój TŻ też mówi zawsze jak narzekam, że jestem gruba:
- Nie jesteś, tylko masz w brzuchu naszą Bunię
Dobrze, że oni tacy wyrozumiali są
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości