Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX ! - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-19, 19:49   #1711
Ultra81
Rozeznanie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !

Hej

Little - bardzo fajny strój na Wigilię. Ja dla Młodej już też mam, nawet dwa, tylko nie wiem, co zrobić, żeby akurat tego dnia zechciała to włożyć. Ostatnio sama wybiera ciuchy i sama próbuje się ubierać. Nie wiem, czy moje propozycje wigilijne zaszczyci zainteresowaniem

Debrah - super wiadomość z tym reportażem

Nancy - podziwiam, że Kuba tyle zjada

Sylwietta - nam się szykuje podobny Sylwester co Wam

Mika, Szaja - co do tablic z biedry, to na "naszej" Biedronce było napisane, że przyjmują zwroty z uwagi na wadliwy materiał. My swoją oddaliśmy, już mam dla Mychy nową.

Lenova - co do studiów - miałam Ci napisać, żebyś zrobiła jak czujesz (czyli rzuciła), ale doczytałam, że to już 4. rok. Osobiście spróbowałabym dokończyć, bo mało zostało. Wiem, że łatwo pisać, bo nie jestem w Twojej sytuacji. Sama zresztą rzuciłam doktorat, tyle że na samym początku, po 1. roku. Zrobiłam tak z dwóch powodów - pracowałam już i najzwyczajniej w świecie wybrałam całkiem fajną kasę, a poza tym na tyle odnalazłam się w pracy, że wiedziałam już, że na pewno nie chcę zostać na uczelni. Studia doktoranckie tylko mi przeszkadzały w spełnieniu się zawodowym (i finansowym, nie ma co kryć), tryb stacjonarny kolidował z robotą i w ogóle jakoś czułam, że się nie rozwijam tam. Mimo tego miałam w głowie, że ktoś powie, że "nie dałam rady" albo że "nie byłam wystarczająco dobra, by zrobić doktorat". Szczęśliwie olałam takie teksty, a gdyby nie tamta praca, nie robiłabym tego, co robię dziś zawodowo. Nigdy nie żałowałam decyzji, ale wewnątrz wiedziałam, że robię dobrze.
Mocno trzymam za Ciebie kciuki, by było Ci lepiej, niezależnie od tego, jaką decyzję podejmiesz.

Ania - hej Ale fajnie, że mama przylatuje

W ogóle to ja się dziś już lepiej czuję, dziękuję za życzenia zdrówka Mycha nadal się trzyma, więc jest szansa, że się nie rozłoży. Śmiejemy sie z tz, że ona jest za szybka, żeby przeziębienie zdążyło ją dopaść

Miłego

Edytowane przez Ultra81
Czas edycji: 2014-12-19 o 19:51
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 19:53   #1712
nancykenator
Zakorzenienie

Aga a gyros na słodko z ananasem? (kurczak w gyrosie, ryż i ananas z puszki do tego rodzynki i majonez)

Lenowa kurczę sama nie wiem co doradzić, mój tż do dzisiaj żałuje,że rzucił studia techniczne i zaczął ekonomiczne. Ale z drugiej strony, skoro się męczysz... Może dałoby radę jakiś dłuższy urlop?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 19:58   #1713
mikakrolikowa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49410098]O rany boskie!

Miałam pisać wczoraj i zapomniałam

Leoś, wszystkiego, co najwspanialsze w te Twoje 2 urodziny! buziaki od zapominalskiej ciotki
[/QUOTE]

I My się do życzeń dołączymy bo wczoraj mi posta zjadło
Leosiu STO LAT samych miłych chwil w życiu
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 20:00   #1714
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Dzięki dziewczyny za rady
Prześpię się z tym i jutro którąś wybiorę

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2014-12-19 o 20:03
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 20:08   #1715
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Współczuję

Byliśmy u neurologa, niby najlepszy w mieście, po 5 min obserwacji zdecydowanie wykluczył autyzm

Dziękuję na razie za namiar Zobaczę co powie ta neurologopeda do ktorej nas zapisałam

Podeślę Ci zaraz jakieś filmiki na pw, tylko nie wiem czy coś tam da się zauważyć, bo Piotrek od kilku miesięcy jak widzi, że go nagrywam to od razu musi obejrzeć

Mój to samo
No i jak, zeszło z Ciebie trochę?

nieśmiało zapytam - ja też mogę?

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Hej

Little - bardzo fajny strój na Wigilię. Ja dla Młodej już też mam, nawet dwa, tylko nie wiem, co zrobić, żeby akurat tego dnia zechciała to włożyć. Ostatnio sama wybiera ciuchy i sama próbuje się ubierać. Nie wiem, czy moje propozycje wigilijne zaszczyci zainteresowaniem

Debrah - super wiadomość z tym reportażem

Nancy - podziwiam, że Kuba tyle zjada

Sylwietta - nam się szykuje podobny Sylwester co Wam

Mika, Szaja - co do tablic z biedry, to na "naszej" Biedronce było napisane, że przyjmują zwroty z uwagi na wadliwy materiał. My swoją oddaliśmy, już mam dla Mychy nową.

Lenova - co do studiów - miałam Ci napisać, żebyś zrobiła jak czujesz (czyli rzuciła), ale doczytałam, że to już 4. rok. Osobiście spróbowałabym dokończyć, bo mało zostało. Wiem, że łatwo pisać, bo nie jestem w Twojej sytuacji. Sama zresztą rzuciłam doktorat, tyle że na samym początku, po 1. roku. Zrobiłam tak z dwóch powodów - pracowałam już i najzwyczajniej w świecie wybrałam całkiem fajną kasę, a poza tym na tyle odnalazłam się w pracy, że wiedziałam już, że na pewno nie chcę zostać na uczelni. Studia doktoranckie tylko mi przeszkadzały w spełnieniu się zawodowym (i finansowym, nie ma co kryć), tryb stacjonarny kolidował z robotą i w ogóle jakoś czułam, że się nie rozwijam tam. Mimo tego miałam w głowie, że ktoś powie, że "nie dałam rady" albo że "nie byłam wystarczająco dobra, by zrobić doktorat". Szczęśliwie olałam takie teksty, a gdyby nie tamta praca, nie robiłabym tego, co robię dziś zawodowo. Nigdy nie żałowałam decyzji, ale wewnątrz wiedziałam, że robię dobrze.
Mocno trzymam za Ciebie kciuki, by było Ci lepiej, niezależnie od tego, jaką decyzję podejmiesz.

Ania - hej Ale fajnie, że mama przylatuje

W ogóle to ja się dziś już lepiej czuję, dziękuję za życzenia zdrówka Mycha nadal się trzyma, więc jest szansa, że się nie rozłoży. Śmiejemy sie z tz, że ona jest za szybka, żeby przeziębienie zdążyło ją dopaść

Miłego
Cudowny tekst
Dobrze, że zdrówko lepiej
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 20:21   #1716
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

Insolito a ile mniej więcej jajek i sera żółtego ???
Na te dwie puszki tuńczyka to ja gotuję tak ok. 7 jajek, ser daje taki już z torebki starty, powiedzmy jest go tam ze 3-4 garści? Cebulka jedna srednia, tylko musi być drobno posiekana

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
No i jak, zeszło z Ciebie trochę?

nieśmiało zapytam - ja też mogę?

Cudowny tekst
Dobrze, że zdrówko lepiej
U neuro byliśmy w październiku Średnio jest dla mnie wiarygodna, skoro stawia tak zdecydowane osądy po 5 min. obserwacji i praktycznie bez wywiadu

Znaczy o filmiki? Jasne tylko poproś Szaje niech ci prześlę moją wiad, bo mi się w wysłanych nie zapisało, a komp mi się strasznie tnie dziś, żę kopiowałam te linki chyba z 10 min. I nie wiem czy zdążę Ci po kopiować bo Pietrek coś strasznie się wierci i wybudza jak mnie niema obok:rolleyes więc może zaraz muszę spadać. A Szaja zrobi tylko kopiuj-wklej mojej wiad.

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 20:26   #1717
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Insolito, odpowiedziałam PW wiesz co, jeśli u dziecka kompletnie nic na autyzm nie wskazuje - to da się to po 5 minutach określić, serio. Po prostu... wprawne oko widzi różne zachowania ze spektrum od razu i tyle.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 20:27   #1718
marsi11
Zakorzenienie

dziekuje wszystkim w imieniu Leosia za pamiec i piekne zyczenia.Wlasnie godz temu poszli goscie bo dzis robilismy imprezke.Splakalam sie bo to moje dziecko tak swiadomie przezywalo uroczystosc az piszczal na widok sztucznych ogni na torcie a swieczki dmuchal kilka razy.Postaram sie jutro wkleic zdjecia bo dzis padam na pyszczek.Zarwalismy wczoraj nocke z tz bo mielismy firmowa wigilie w takiej exclusive restauracji ze szok kazdy mialswojego kelnera nigdy nie bylam w takim miwjscu i myslalam ze bede sie zle czuc ale czasem fajnie poczuc sie jak vip hihi Marinka byla z nami bo nie chcialam podawac jej pokarmu przez butelke ale przespala caly wieczor.

debrah powodzenia za reportaz mam nadzieje ze juz podjelas decyzja

evel na pewmo jakaja ma policystyczne jajniki kilka moich kolezanek tez ma a czemu pytasz

Pstruku Lady prowadzi jakas grupe i pewnie za to ma $$ ale jak cos to pewnie mnie popraei

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

insolito ufff spokojniejsza??

marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 20:46   #1719
nafiyqa
Zakorzenienie

Witam sie po drzemce

Lenova, nie rezygnuj
Juz tak daleko zaszlas, bedziesz za jakis czas zalowac...

Debrah, pewnie, ze sie zgadaj!!

nancy dla glodomorka
U nas tez w tym temacie o wieeele lepiej.
Kuba zjada dwudaniowy obiad w zlobku, a w domu jeszcze jeden ze mna

hope, dawaj foty!!

To co, weekend
Dojrzalam, zeby pojsc do fryzjera, jutro ide ciachnac co nieco i juz dygaaam, chyba bardziej niz przed dentysta... Malo kiedy wychodze zadowolona z ciecia.

We wtorek zamowilam choinke, dostalam nr przewozowy , ale do dzis nie dojechala.
Chyba zapomnieli o mnie

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-12-19 o 20:48
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 20:52   #1720
laurka23
Zakorzenienie

Jestem do tyłu z postami bardzo, to co mam zaznaczone

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dzięki . Wczoraj tez usłyszałam sporo komplementów wiec jestem sama zadowolona. Czasem potrzeba zmian
Ładnie Ci w ciemnych włosach, zgadzam się z dziewczynami

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Little a jakis alko ze szklankami? Ballantines albo cos takiego?

Siedze w pracy od 7.30 i.....nie mam NIC do roboty.

Aaaaa pisalam wam juz ze Pietraszko znowu chory? Ostre zapalenie gardla i migdalkow. Wczoraj w nocy ponad 40st goraczki, drgawki.

Dzisiaj tesc z nim w domu. Mam disc jego chorob

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
Mam nadzieję że Pietraszko już lepiej, o oby się między Wami poukładało.

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Przesyłamy z Igorkiem spóźnione życzenia urodzinowe dla naszej dwuletniej Oleńki!

elllmi - gratulacje Cudownieee, pamiętam że wspominałaś że być chciała już drugie dzieciątko.

silver - trzymam kciuki żeby remont sprawnie poszedł!

Dyskutowałyście o ilości dzieci....ja bym chciała bardzo drugie ale muszę się powstrzymać niestety i zobaczyć jak się rozwinie sytuacja z Igorkiem. Niestety ale jeśli potrzebna będzie terapia itd. to nie damy rady finansowo.
Trzymam kciuki za wizytę, oby rozwiali wszelkie twoje wątpliwości

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
U nas z porządkiem jak u Silver i Hje.
Blanka porozrzuca,bawi się wszystkim na raz i ani myśli sprzatać tylko jak już nie ma gdzie stanąć to krzyczy "aje bajagan"
Staram się ją zachęcać do wspólnego sprzatania ale nie zawsze chce, więc myślę , że może nauczy się poprzez obserwację jak ja sprzątam ,albo pójdzie to w drugą stronę i nauczy sie że sprząta tylko mama
Dziś robiłyśmy pizzę i oczywiście dorwała się do mąki ,wyglądała jak młynarz,kuchnia jak młyn no i trzeba kupić zapasy mąki. Oczywiście sprzątała po sobie w taki sposób, że rozcierała ręką mąkę po podłodze

Czy Wasze dzieci tez chodzą i non stop śpiewają? U nas już wszyscy mieszkańcy znają na pamięć "stary donald... "Od rana do wieczora buźka jej się nie zamyka .
Młody czasem podśpiewuje sobie jajajajajajaja :P

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
A tak mi dzieciątko wczoraj padło
Śliczności!

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hehe a mój śpiewa po rusku

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

ja przepraszam ze uzylam slowa hodowla ale opieka nad noworodkiem to naprawde niewiele czynnosci w porownaniu z wychowaniem dwulatka i nie jest to kwestia spokojnego czy niespokojnego niemowlaka bo przy kazdym dziecku w zartach uzywalam slowa "hodowla" bo na wychowanie wg mnie przychodzi pora kilka miesiecy pozniej.
Debrah jutro Ci odpisze bo juz mi telefon pada

Ja zawsze mówiłam o tym etapie, że taki osesek to jest żywy przewód pokarmowy

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Mam jeszcze jedno pytanie: czy Wasze dzieci rozrozniaja "tak" i "nie" oraz ktorego z tych slow czesciej uzywaja? U nas sa klasyczne pady na podloge i placz z rozpaczy, ze czegos Yae zabronilam, ale "nie" mimo, ze zna praktycznie nie uzywa. Wlasciwie na wszystko jest odpowiedz "tak", chociaz w ok 20% przypadkow przewrotnie rzucone tylko
Michał zaś na wszystko odpowiada NIE z taką emfazą że ze śmiechu padam

Cytat:
O widzisz, to jest jakaś myśl! , boję się brązów bo przedobrzę chyba wtedy...

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

ogólnie jakby mnie było stac to zlecilabym to komus, pokazala styl jaki mi pasuje i inspiracje i niech ktoś wymyśla.. ale tak dobrze ni ma niestety.
Wiesz, ja też niedawno remontowałam. Generalnie wydaje mi się że takie duże meble, żeby nie przytłaczały i nie wydawały się zwaliste, powinny się maksymalnie wtapiać w tło, u mnie szafiszcza i drzwy do wnęki od ziemi do podłogi z białej płyty, i uważam to za strzał w 10. Ewentualnie jaśniutki szary bym zrobiła. W beże już bym nie szła, bo możesz nie trafić z odcieniem. Jeśli jednak zdecydujesz się na brązy, to przymierz do paneli czy aby się odcienie nie pogryzą.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 20:55   #1721
Konto usunięte

Nawijko, ja dzisiaj kobietę od łóżka zrypałam. Ja rozumiem, że jest okres przedświąteczny, ALE gdzie poszanowanie klienta? Mam wrażenie, że polscy przedsiębiorcy w du-pie to mają. Łóżko zamówione i opłacone 4 grudnia, dopiero 8 wyslali maila, że przyjmują do realizacji! Na to 6 dni roboczych mają - ale 6 dzień roboczy to był... 15 grudnia, dzisiaj dzięki Bogu 19 jest, a zero info. Zadzwoniłam, a kobieta na luzie: bo wie pani, bo teraz się odgrzebaliśmy, bo gorący okres... Zagotowało się we mnie, zjechałam, że rozumiem, ale psim obowiązkiem jest w takiej sytuacji wys,łać wiadomość mailową, a nie udawać, że sprawy nie ma.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-19, 20:59   #1722
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Jestem do tyłu z postami bardzo, to co mam zaznaczone

Ładnie Ci w ciemnych włosach, zgadzam się z dziewczynami

Mam nadzieję że Pietraszko już lepiej, o oby się między Wami poukładało.

Trzymam kciuki za wizytę, oby rozwiali wszelkie twoje wątpliwości

Młody czasem podśpiewuje sobie jajajajajajaja :P

Śliczności!

Ja zawsze mówiłam o tym etapie, że taki osesek to jest żywy przewód pokarmowy

Michał zaś na wszystko odpowiada NIE z taką emfazą że ze śmiechu padam

Wiesz, ja też niedawno remontowałam. Generalnie wydaje mi się że takie duże meble, żeby nie przytłaczały i nie wydawały się zwaliste, powinny się maksymalnie wtapiać w tło, u mnie szafiszcza i drzwy do wnęki od ziemi do podłogi z białej płyty, i uważam to za strzał w 10. Ewentualnie jaśniutki szary bym zrobiła. W beże już bym nie szła, bo możesz nie trafić z odcieniem. Jeśli jednak zdecydujesz się na brązy, to przymierz do paneli czy aby się odcienie nie pogryzą.
no właśnie tego się boję, że się pogryzie i myslę teraz o białym lub jasnym szarym, bo trzeba pamiętac tez ze to małe pomieszczenie jest, a mam dość cemną podłogę.
Ogólnie jestem tym etapem zmęczona już, nie jestem zadowolona z siebie i chyba bym bardziej pomyślała nad koncepcją teraz, bo nie wiem czy mi za ciemno nie wyjdzie. No nie mam tego zmysłu, żeby ocenić czy ok będzie jak jeszcze nie widzę efektu. Dopiero PO a wtedy to już trochę późno jest na zmianę.

Jak będę dokupywać stół to myślę albo nad całym białym albo łączonym z drewnem. Bo biały mi się taki bezpieczny i ożywający pomieszczenie wydaje.
No ale zrobiłam sobie ten fiolet w aneksie i kamień szary między szafkami (które będą białe) to będę musiała jakoś to teraz zgrać i żyć z tym, chociaż paruje mi już głowa od myślenia nad tym.
Za ciężkie to dla mnie, ja bym zleciła komuś kto by mi rozrysował w programie graficznym, jak widzę efekt to mogę sobie zmieniać, a tak na sucho to
Automatycznie współczuję tego Silver, bo ona ma więcej metrów do urządzenia (ale tylko w kwestii remontu to współczucie występuje;p)
No schrzanię pewnie i mi wyjdzie wiocha i za ciemno
Stary 2014-12-19, 21:21   #1723
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie tego się boję, że się pogryzie i myslę teraz o białym lub jasnym szarym, bo trzeba pamiętac tez ze to małe pomieszczenie jest, a mam dość cemną podłogę.
Ogólnie jestem tym etapem zmęczona już, nie jestem zadowolona z siebie i chyba bym bardziej pomyślała nad koncepcją teraz, bo nie wiem czy mi za ciemno nie wyjdzie. No nie mam tego zmysłu, żeby ocenić czy ok będzie jak jeszcze nie widzę efektu. Dopiero PO a wtedy to już trochę późno jest na zmianę.

Jak będę dokupywać stół to myślę albo nad całym białym albo łączonym z drewnem. Bo biały mi się taki bezpieczny i ożywający pomieszczenie wydaje.
No ale zrobiłam sobie ten fiolet w aneksie i kamień szary między szafkami (które będą białe) to będę musiała jakoś to teraz zgrać i żyć z tym, chociaż paruje mi już głowa od myślenia nad tym.
Za ciężkie to dla mnie, ja bym zleciła komuś kto by mi rozrysował w programie graficznym, jak widzę efekt to mogę sobie zmieniać, a tak na sucho to
Automatycznie współczuję tego Silver, bo ona ma więcej metrów do urządzenia (ale tylko w kwestii remontu to współczucie występuje;p)
No schrzanię pewnie i mi wyjdzie wiocha i za ciemno
a moze... zrob nam zdjecia jak to teraz wygląda to cos razem wykombinujemy )
Stary 2014-12-19, 21:22   #1724
hje
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49411558]Zagotowało się we mnie, zjechałam, że rozumiem, ale psim obowiązkiem jest w takiej sytuacji wys,łać wiadomość mailową, a nie udawać, że sprawy nie ma.[/QUOTE]

O, a Aros taki kulturalny i zaraz mejle pisał
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 21:26   #1725
meneq
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49410014]Aga, to popatrz na tę - robiłam kiedyś, smaczna, też delikatna ja rzecz jasna nie dodawałam maggi tylko sól, pieprz.

http://zmiloscidogotowania.blog.pl/2...i-pieczarkami/

poka! ja do ślubu rudas byłam

Meneq, zgadzam się, tyle, że... tu studia prawie na finiszu. I jak napisałam - skończyć i nie musi być psychologiem, może się dokształcić i iść w kierunku HR, pedagogiki czy jakimkolwiek innym - Lenova spójrz, koleżanka akurat tu pracuje:

http://www.swps.pl/katowice/oferta-edukacyjna

stąd kojarzę, że ogrom mają studiów, uczelnie są w Wawie, Sopocie, Wrocławiu, Katowicach, Poznaniu. Kończysz tę psychologię nieszczęsną, ale to takie studia - baza, Debrah pewnie potwierdzi - sama psychologia nie daje nic, ale jest punktem wyjściowym do róznych fajnych zawodów. Jeśli ty się dobrze z dziećmi czujesz - to po tym możesz niemal każdy kierunek pegagogiczny podyplomowo robić, wiesz?[/QUOTE]

Tak, wiem, ze na finiszu. Jednak ja lenove rozumiem, bo jeszcze bardziej na finiszu rzucilam wszystko a zdrowiem przyplacilam.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-19, 21:28   #1726
Konto usunięte

Hje, i widzisz - przynajmniej wiesz, na czym stoisz, prawda? Ot, kultura - jest opóźnienie, to należy powiadomić nabywcę.
Stary 2014-12-19, 21:28   #1727
nafiyqa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49411558]Nawijko, ja dzisiaj kobietę od łóżka zrypałam. Ja rozumiem, że jest okres przedświąteczny, ALE gdzie poszanowanie klienta? Mam wrażenie, że polscy przedsiębiorcy w du-pie to mają. Łóżko zamówione i opłacone 4 grudnia, dopiero 8 wyslali maila, że przyjmują do realizacji! Na to 6 dni roboczych mają - ale 6 dzień roboczy to był... 15 grudnia, dzisiaj dzięki Bogu 19 jest, a zero info. Zadzwoniłam, a kobieta na luzie: bo wie pani, bo teraz się odgrzebaliśmy, bo gorący okres... Zagotowało się we mnie, zjechałam, że rozumiem, ale psim obowiązkiem jest w takiej sytuacji wys,łać wiadomość mailową, a nie udawać, że sprawy nie ma.[/QUOTE]
To tez pieknie w gumki leca

Stary 2014-12-19, 21:33   #1728
misiaeel
Wtajemniczenie

wysprzątałam z Hanną całą kuchnię została tylko duża szafa i wsio swoją droga moja córka znowu odmówiła drzemki zasnęła o 18.45, ciekawe o której rano wstanie. ale za to ja mam taaaaki długi wieczór

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
jestem ruda.

kurtyna
pokaaaa! też chciałabym byc ruda
Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

Od kilku dni ogarnialam dom Teraz tylko czekac na goscia (moja mama dzisiaj przylatuje)

Ja mam ostatnio tyle potrzeb a tz mi zaczyna kazdego funta wypominac Nie zdzierze...

Moje mlodsze dziecko zaczelo gryzc gdy tylko cos jej nie spasuje :/ Njczesciej obrywa sie Gabi. Nie wiem juz co z tym robic

Nie czuje w tym roku magii swiat

Spoznione ale szczere sto lat dla Oli i Leosia!!!
do kidy mama zostaje?
mój też zaczął liczyć, jak nigdy
Cytat:

Byliśmy u neurologa, niby najlepszy w mieście, po 5 min obserwacji zdecydowanie wykluczył autyzm

Dziękuję na razie za namiar Zobaczę co powie ta neurologopeda do ktorej nas zapisałam
no to się chyba uspokoiłas?
Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość

Miłego

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dziekuje wszystkim w imieniu Leosia za pamiec i piekne zyczenia.Wlasnie godz temu poszli goscie bo dzis robilismy imprezke.Splakalam sie bo to moje dziecko tak swiadomie przezywalo uroczystosc az piszczal na widok sztucznych ogni na torcie a swieczki dmuchal kilka razy.Postaram sie jutro wkleic zdjecia bo dzis padam na pyszczek.Zarwalismy wczoraj nocke z tz bo mielismy firmowa wigilie w takiej exclusive restauracji ze szok kazdy mialswojego kelnera nigdy nie bylam w takim miwjscu i myslalam ze bede sie zle czuc ale czasem fajnie poczuc sie jak vip hihi Marinka byla z nami bo nie chcialam podawac jej pokarmu przez butelke ale przespala caly wieczor.

debrah powodzenia za reportaz mam nadzieje ze juz podjelas decyzja

evel na pewmo jakaja ma policystyczne jajniki kilka moich kolezanek tez ma a czemu pytasz

Pstruku Lady prowadzi jakas grupe i pewnie za to ma $$ ale jak cos to pewnie mnie popraei

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

insolito ufff spokojniejsza??

czekamy na zdjęcia
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Witam sie po drzemce

Lenova, nie rezygnuj
Juz tak daleko zaszlas, bedziesz za jakis czas zalowac...

Debrah, pewnie, ze sie zgadaj!!

nancy dla glodomorka
Kuba zjada dwudaniowy obiad w zlobku, a w domu jeszcze jeden ze mna

hope, dawaj foty!!

To co, weekend
Dojrzalam, zeby pojsc do fryzjera, jutro ide ciachnac co nieco i juz dygaaam, chyba bardziej niz przed dentysta... Malo kiedy wychodze zadowolona z ciecia.

We wtorek zamowilam choinke, dostalam nr przewozowy , ale do dzis nie dojechala.
Chyba zapomnieli o mnie
w ogóle i sprzedawcy i poczta polska w tym okresie przedświątecznym to jakaś porażka

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 21:35   #1729
Debrah
Zakorzenienie

Bokeh : na razie nidyrydy za duży tam jest burdel.
Może jak poskręcane będą szafki i przyjedzie blat + płyta ( w poniedziałek/wtorek)

Zaczynam żałować tego fioletu bo się muszę teraz pod to za bardzo układać, ale jakoś muszę teraz ogarnąć. Salonów tam nie będzie bo mieszkanko malutkie i budżet skromny, ale jednak jak ktoś ma " to wyczucie" to ze wszystkiego zrobi " to coś". Mi tego trochę brak.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-19, 21:35   #1730
nafiyqa
Zakorzenienie

O, wlasnie mi zaczal nr przewozowy dzialac :/
ehhh czyli dopiero w poniedzialek bedzie.

Stary 2014-12-19, 21:40   #1731
hje
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49412017]Hje, i widzisz - przynajmniej wiesz, na czym stoisz, prawda? Ot, kultura - jest opóźnienie, to należy powiadomić nabywcę.[/QUOTE]
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
zasnęła o 18.45, ciekawe o której rano wstanie. ale za to ja mam taaaaki długi wieczór
Pola bez drzemek najwcześniej chodzi spać o 21
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 21:53   #1732
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Wrocilysmy ze zlobka. Wolalam niesc ja kawal w deszczu niz jechac tramwajem, tylko zeby sie nie darla... W autobusie oczywiscie cos jej pod koniec jazdy nie pasowalo i histeria, kopanie, rzucanie sie. Jedno ciastko zjadla, drugim juz rzucila. Najlepsze- podobno jak wraca z moim tzem to jest aniol Nie rozumiem czemu taka roznica? Niedlugo mi profil na fejsie zaloza: Baba z wiecznie dracym sie dzieckiem z lini autobusowej nr xx.

kurcze, ale to az dziwne, w jedna strone ok , w druga masakra. z tz (niby ) ok z toba takie a(tra)kcje.... a wracaliscie kiedys z mala oboje?

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
jestem ruda.

kurtyna
ooooooooooo!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 21:57   #1733
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

Zupa ugotowana,Kuba spi.
Powiem Wam,ze Kuba JE, jestem zszokowana,jakie ilosci. Wczoraj pol miski krupniku, na drugie 1,5 plastra duszonego schabu,4 spore lyzki kaszy peczak, polowe glowki brokula i z 10 lyzek surowki z marchwi i jablka. Moj tz do wieczora nie mogl zebrac szczeny z podlogi
Brawo!!

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

BOKEH- B. tez mleko pije w nocy, czasami zarząda nawet dwóch butelek po 200 ml..... Ja nie mam pojecia skąd mu sie to bierze, przeciez juz bywalo ze SPAŁ i nie jadł, a nawet jak nie spał to jesc nie wołał. A teraz bez opamiętania wciaga.... Jeszcze bym zrozumiala jakby w dzien sie nie najadał, ale on zupy np potrafi zjesc wiecej niz tz i je normalnie:
-sniadanie- co sobie zazyczy: płatki, jajecznica, kanapki z róznosciami, i wtym stylu
-drugie sniadanie- przewaznie serek/jogurt z kajzerką (wkrusza sobie osródkę to serka)
-obiad dwudaniowy, z tym, ze miedzy pierwszym a drugim daniem jest przerwa
jak wróce to około 17 daje owoca albo kisiel chce
-kolacja- zalezy co chce: kanapki, tosty, parówki itp
-przed spaniem- mleko okoł 220ml
no i w nocy butla albo i nawet dwie.....
Piszesz że B. je co sobie zażyczy. To znaczy że on Ci mówi co chce zjeść? Daria je to co jej dam. Sama od siebie by nie powiedziała że woli np parówke a nie serek

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

silver, nie na swoim, nadal wynajmujemy
Udanych zakupow!
Jak tam dzisiejsze badanie? Jesli gdzies napisalas to przepraszam, nie zauwazylam
Nie pisałam jak było na wizycie. Usg wyszło trochę gorzej niż ostatnio ale to moze zalezec od tego ze np duzo pila i duzo moczu miala w nerce... Musimy dalej sie kontrolować i mieć nadzieję ze operacja nie bedzie potrzebna rosi:

Cytat:

Co u lekarza? Płytki wybrałaś?

:
Co do lekarza,napisałam wyżej.
A płytki wybrane panele też
Stary 2014-12-19, 21:58   #1734
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cześć dziewczyny. Nie mogę się od weekendu do Was wbić mimo że podczytuje. Ale zaczynam nadrabiać od wczoraj i nie mogę dłużej póki na to nie odpisze. ...
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Że będę wydawać w pisdu kasy na allegro
Mój przeklina dzień w którym kliknęłam pierwszy raz "licytuj"
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
o, przepraszam!!!!!!!!!!!
ja dalej lece kopiuj-wklej!
Rozwalilas system Pstryku. Padłam pod łóżko

Nadrabiam dalej.
PS. W poniedziałek miałam miła niespodziankę-dostałam zwrot za "grusze" ponad tysiąc złotych-to jak wygrana. Nie spodziewałam się . Pozatymze to ciężki okres u nas więc szał był jak zobaczyłam przelewprzelew Z tego tytułu kupiłam sobie stanik

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Na allegro of cors

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 22:00   #1735
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Mówisz do terapi, ja mam takie cos strasznie mi to utrudnia życie
I nawiazując do tego dlatego rzuciłam. Dwa kierunki studiów jeden na drugim roku licencjata ludzie którzy ze mna chodziło kończą mgr... To beznadziejne uczucie i naprawdę Lenova zastanów sie czy to chodzi o kierunek czy może o to ze jak nie dajesz rady to odpuszczasz bo ja tez wymigiwałam sie tym ze to nie dla mnie.... A teraz żałuje i tez czuje sie beznadziejnie wiadomo to tylko papierek ale ja go nie mam :/
Zaczniesz studia teraz znów inne to znów droga od początku teraz masz za sobą 4 lata, znów bedą musiały minąć 4 abyś była w tym samym miejscu... Wiem ze jet trudno bo ja sie poddałam

Mam dzis dość świątecznych gorączek, zakupów, bieganiny bo TRZEBA cos kupić

Byłam w Tesco i kupiłam lalkę z serii Disney księżniczki taka jakby malutka księżniczka jakieś 35 cm wysokości i takie sa śliczne wzięłam roszpunke bo przecenione z 130 na 64
Disney animator? Piekne sa i wlasnie roszpunka mi sie marzy. Ale to za jakis czas, choc cena baaardzo atrakcyjna. A pocahontas wyglada jak moja przyszla bratowa.

Wyjde zaraz z siebie. Dziecko nie dosc ze nie chce zasnac, to wylalo cala butelke 0.5l picia na lozko. Wyrzucila zawartosc 3 szuflad z nasza bielizna i ogolnie robi wszystko by mnie z rownowagi wyprowdzic..
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 22:08   #1736
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

nancy dla glodomorka
Kuba zjada dwudaniowy obiad w zlobku, a w domu jeszcze jeden ze mna ;
Brawo!!!!
Stary 2014-12-19, 22:12   #1737
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Brawo!!

Piszesz że B. je co sobie zażyczy. To znaczy że on Ci mówi co chce zjeść? Daria je to co jej dam. Sama od siebie by nie powiedziała że woli np parówke a nie serek

Nie pisałam jak było na wizycie. Usg wyszło trochę gorzej niż ostatnio ale to moze zalezec od tego ze np duzo pila i duzo moczu miala w nerce... Musimy dalej sie kontrolować i mieć nadzieję ze operacja nie bedzie potrzebna rosi:

Co do lekarza,napisałam wyżej.
A płytki wybrane panele też
Kciuki, żeby z tą nerką to tylko taki wynik jednorazowy był..

Jakie panele i płytki?
Stary 2014-12-19, 22:24   #1738
gojka24
Zakorzenienie

Evel ja mam policystyczne jajniki. Ciagle zapominam..
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 22:25   #1739
sylwietta1988
Zakorzenienie

Przeczytałam szybko

SILVER, tak B. mówi CO CHCE zjesc tzn trzeba sie go pytac co chce wymieniajac po kolei az wreszcie cos zaakceptuje bo jakbym mu dała pierwsze z brzegu danie to nie ma uja we wsi-nie zje jesli mu w gust nie trafie
Tyle dobrego,.ze na obiad je co mu dam- bez pytania

ide w kimono
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-19, 22:31   #1740
Lenova
Wtajemniczenie

A wiecie jak trudno żyć z tym że przed każdym weekendem ma się za przeproszeniem sraczke ze stresu,że nie śpi się choć powinno,że przed każdym zjazdem mam ochotę się zrzygać ze stresu,że muszę brać dwie magiczne tabletki by móc drżącym głosem ledwo wykrztusić z siebie prezentację. Jest mi z tym ciężko i dlatego właśnie nie obchodzą mnie te lata które straciłam i pieniądze. Tak szłam na pierwszy rok z założeniem że chce,czemu? Bo myślałam że pomogę sobie i ojcu . Głupie założenie i to moja zguba.
Kierunek jednak ciekawy owszem. Ale czuje się tam jak tępak że choćbym siedziała nad książką rok to i tak dostanę 3,5 bo pamięć jak u 80tki. Czuje się jak głupek bo jak jest jakieś zadanie badawcze czy coś do napisania to wypytuje wszystkie koleżanki żeby mnie poinstruowały. To mnie najbardziej zniechęca,że nie mam z tego ŻADNeJ radości.
Tak Debrah masz rację zawsze wycofuje się z trudnych sytuacji...
Ale idę jutro do szkoły ,nie rezygnuje bo MąŻ mi KAŻE studiować ,także idę na skazanie bo pan i władca rozkazuje. Swoją drogą zablokował mi wizaż na kompie
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości