Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-08, 09:55   #4831
żona_marcina
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Uff, przeczytałam nowe posty. Ale naskrobałyście

Odnośnie kosmetyków dla dziecka - od 2 dni czytam blog sroki. Myślałam, że jestem świadomym konsumentem, ale jednak kupiłam i używałam w ciąży kilku kosmetyków ze szkodliwym składem. Wywaliłam podkład (przenikające filtry) i krem na rozstępy dedykowany specjalnie dla kobiet w ciąży.

A jak poczytałam co jest w chusteczkach nawilżanych i kosmetykach dla niemowląt to przeżyłam szok. Dobrze, że jeszcze nic z tych rzeczy nie kupowałam. Zrobiłam sobie listę dobrych kosmetyków i wydrukowałam ekologiczne sposoby na problemy skórne.

Mam też coraz większą ochotę na pieluszki wielorazowe, ale tylko na dzień. Muszę poczytać dokładnie, jak się tego używa.

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
No i od 3 w nocy nie spałam bo czekała mnie rozmowa z dyr. Zadzwoniłam i ch** by to strzelił. Znów ona nie wie czy się umowa należy czy nie. Jestem tak wściekła poryczalam się TŻ i mamie do telefonu.
Jutro chyba wychodzę o ile moja szyjka będzie ok a jest na pewno bo nic się z nią tam nie działo..
Odechciało mi się wszystkiego ;(
Współczuję całej sytuacji. Ludzie potrafią być okropni. Nie stresuj się, nic Ci to nie da, a może tylko zaszkodzić. Wiem, że łatwo powiedzieć, ale stres dla was teraz jest niewskazany.

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 09:57   #4832
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Rosiek gdzie jestes
Nie denerwuj sie wozkiem znajdziecie ladniejszy zadbany i w dobrej cenie jeszcze jest czas kochana na zakup wozka
Moj sie spelnia przed komputerem w gry wojenne
Crystal wszystko się sprawdza o grach też prowadząca mówiła.
Z wózkiem może to przeznaczeni i znajdziemy tańszy, ale bardziej skłaniam się ku twierdzeniu, że jesteśmy para pechowców:P Nieraz się sprawdziło.

Edits wczoraj sprawdzałam i aukcja miała byc jeszcze kilka dni

Cytat:
W 4 oczy juz tyle razy rozmawiałam z nią ze szkoda gadać. Kręci coś a jak wyjdę ze szpitala to pojadę do kurator
ium może tam mi pomogą. Mam dość stresów nerwów ;/

Smv
z tą babka sie nie dogadasz. Celuj wyżej, a wiadomo, może jak wrócisz będzie inna dyrektorka..

Ciekawe jakie kupony z allegro będą Akurat resztę wyprawki skompletujemy.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 10:05   #4833
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Ale mam doła. Wczoraj zadecydowaliśmy, że bierzemy ten wózek co oglądaliśmy w weekend. Bo czekalam na jedną babkę, bo do mnie napisała, że też ma joolza srebrnego i myślałam, ze może taniej. Odpisała wczoraj przed samą szkołą rodzenia, okazało się, że wózek bardziej zniszczony, mniej dodatków, krócej na gwarancji a cena ta sama. I jeszcze spoza Wawy to trzeba przesyłkę doliczać. To stwierdziliśmy, że kupujemy tamten. Już nawet antracyt zaczął mi się najbardziej podobać ze wszystkich kolorów. Wróciliśmy po 22 ze szkoły, to już nie dzwoniłam. A dziś aukcji na allegro już nie ma My to z TZ dwaj pechowcy.
To nie pech tylko przeznaczenie. Może pomyśl o nowym wózku? 2000 zł za używany wózek to sporo, dołożysz kilka stówek i masz nowy. Dla następnego dziecka będziesz miała nadal sprawny wózek. Pomyśl nawet o innym kolorze. Mi się podoba każdy kolor Joolza. Z dodatkami też nie ma co szaleć, bo zanim wyjdziesz na pierwszy spacer będzie już koniec marca więc śpiworek można sobie odpuścić. Oryginalna torba też nie jest niezbędna. Moim zdaniem warto kupić tylko ten dodatkowy daszek a resztę ewentualnie jak się okaże potrzebna.

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Wku.... mnie listonosz. Jestem cały dzień w domu, a ten idiota zostawił mi w skrzynce powiadomienie o przesyłce. Mąż przyniósł właśnie do domu. I jeszcze mam zawiadomienie z poniedziałku.

Muszę się ubrać i pojechać na pocztę po przesyłkę poniedziałkową, potem do Rossmana po kosmetyki dla młodego i do Biedry po kapustę na bigos. A tak mi się nie chce

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 10:15   #4834
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość

Odnośnie kosmetyków dla dziecka - od 2 dni czytam blog sroki. Myślałam, że jestem świadomym konsumentem, ale jednak kupiłam i używałam w ciąży kilku kosmetyków ze szkodliwym składem. Wywaliłam podkład (przenikające filtry) i krem na rozstępy dedykowany specjalnie dla kobiet w ciąży.

A jak poczytałam co jest w chusteczkach nawilżanych i kosmetykach dla niemowląt to przeżyłam szok. Dobrze, że jeszcze nic z tych rzeczy nie kupowałam. Zrobiłam sobie listę dobrych kosmetyków i wydrukowałam ekologiczne sposoby na problemy skórne.

Mam też coraz większą ochotę na pieluszki wielorazowe, ale tylko na dzień. Muszę poczytać dokładnie, jak się tego używa.

Współczuję całej sytuacji. Ludzie potrafią być okropni. Nie stresuj się, nic Ci to nie da, a może tylko zaszkodzić. Wiem, że łatwo powiedzieć, ale stres dla was teraz jest niewskazany.
a jakie kosmetyki dla dziecka uważasz za bezpieczne?

Cytat:
Crystal wszystko się sprawdza o grach też prowadząca mówiła.
Z wózkiem może to przeznaczeni i znajdziemy tańszy, ale bardziej skłaniam się ku twierdzeniu, że jesteśmy para pechowców:P Nieraz się sprawdziło.

Edits wczoraj sprawdzałam i aukcja miała byc jeszcze kilka dni

Smv
z tą babka sie nie dogadasz. Celuj wyżej, a wiadomo, może jak wrócisz będzie inna dyrektorka..

Ciekawe jakie kupony z allegro będą Akurat resztę wyprawki skompletujemy.
zobaczysz, że jeszcze Wam się trafi lepszy! A może na wyprzedażach mają teraz jakieś korzystne cenowo wózki w sklepach? patrzyłaś?

Cytat:
To nie pech tylko przeznaczenie. Może pomyśl o nowym wózku? 2000 zł za używany wózek to sporo, dołożysz kilka stówek i masz nowy. Dla następnego dziecka będziesz miała nadal sprawny wózek. Pomyśl nawet o innym kolorze. Mi się podoba każdy kolor Joolza. Z dodatkami też nie ma co szaleć, bo zanim wyjdziesz na pierwszy spacer będzie już koniec marca więc śpiworek można sobie odpuścić. Oryginalna torba też nie jest niezbędna. Moim zdaniem warto kupić tylko ten dodatkowy daszek a resztę ewentualnie jak się okaże potrzebna.

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Wku.... mnie listonosz. Jestem cały dzień w domu, a ten idiota zostawił mi w skrzynce powiadomienie o przesyłce. Mąż przyniósł właśnie do domu. I jeszcze mam zawiadomienie z poniedziałku.

Muszę się ubrać i pojechać na pocztę po przesyłkę poniedziałkową, potem do Rossmana po kosmetyki dla młodego i do Biedry po kapustę na bigos. A tak mi się nie chce
hehe, ja miałam identyczną akcję z listonoszem wczoraj, złość mi przeszła jak tz przytargał paczkę
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 10:22   #4835
debraM
Wtajemniczenie

No i nie mogę spać Co to mi się porobiło

Smv, co za babsztyl głupi Od początku ściemniała i nie chciała dać Ci tej umowy i tylko Cię zwodziła. Ciekawe na co ona liczyła, że zapomnisz, że przestanie Ci zależeć? Durną baba... narób je koło tyłka i wcale się tym nie przejmuj.

A o co chodzi z tymi kupnami na allegro? Skąd się je bierze i co obniżają? Nie rozumiem

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Żona_Marcina, właśnie... napisz nam jakie kosmetyki wybrałaś? Ja zamówiłam wszystko z emolium-od pierwszego dnia życia, bo sama lubię tą markę, ale nie czytałam nic na jej temat.

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 10:24   #4836
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:

A jak poczytałam co jest w chusteczkach nawilżanych i kosmetykach dla niemowląt to przeżyłam szok. Dobrze, że jeszcze nic z tych rzeczy nie kupowałam. Zrobiłam sobie listę dobrych kosmetyków i wydrukowałam ekologiczne sposoby na problemy skórne..
Ja też właśnie zaczęłam czytać. Aż strach się bać, co producenci tam ładują...

A ja dziś wzięłam dzień wolny O 15 mam lekarza, a zaraz jadę na miasto pozałatwiać parę spraw i do Rossmana koniecznie

PS. U mnie w biedronach też nie ma tych koszul
Stary 2015-01-08, 10:28   #4837
nusiekowa
Wtajemniczenie

A u mnie był pierwszy kurier:przyniósł kocyk i przytulanke kurke zakup przez allegro:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kocyk.jpg (90,8 KB, 43 załadowań)
Stary 2015-01-08, 10:32   #4838
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość

PS. U mnie w biedronach też nie ma tych koszul
U mnie są dwie takie większe Biedronki, w których jest szansa na rzeczy wyprzedażowe, ale położone daleko ode mnie więc na co dzień do nich nie chodzę. Jednak wczoraj do jednej z nich poszłam i co prawda koszul nie było, ale za to .... sandały (!) za 10 zł.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 10:42   #4839
mama_kasia88
Raczkowanie

śliczny kocyk i kurka !!

Kochana daj znać jak uda się umówić na zabieg wycięcia migdałów Mam nadzieje że długo czekać nie będziecie musieli... a nie chcielibyście skonsultować tego jeszcze z innym laryngologiem? Ile córcia ma lat?

Prawda, blok soroki otwiera oczy.... kurcze tylko teraz wszędzie jest tyle chemii że naprawdę trzeba się mega nagimnastykować aby choć trochę jej unikać... a jeszcze co do blogów, to polecam quchenne inspiracje co prawda nic z dziećmi związane, ale fajne przepisy podane

SMV- Szczerze Ci powiem, ze skoro babka już teraz tak kombinuje, to nawet jeśli przedłuży Ci w końcu tą rozmowę, to potem i tak atmosfera będzie do dupy. Przepraszam ze tak bezpośrednio, ale zazwyczaj tak sprawa wygląda ;/ Myślę, że swoje się już nadenerwowałaś. Rozmowy z nią chyba nie mają większego sensu. Może faktycznie poszukaj wsparcia wyżej- kuratorium. I nie ma co zwlekać.
aaaa i na macierzyńskim proponuję kolejna ciążę :P się Pani dyrektor ucieszy hihihi

A mój starszak przyszedł dziś do mnie w nocy... ok 3 i mówi "mama moge przytulić" oj tak się rozczuliłam ze on wtulony spał a ja ryczałam :P ależ mi humor poprawił ostatnio taki "zimny" dla mnie był
Co prawda się nie wyspałam bo już nie chciałam go ruszać i tak spałam z całą zdrętwiałą ręką... A rano mała zaczęła się wypychać tak dość silnie, młody akurat się przebudził i mówi do brzucha- "nie kop! my tu chcemy spać" z taką pełną powagą na twarzy no i znowu się poryczałam:P ze śmiechu

A teraz bardzo proszę o mooocne kciuki na dziś. Mega ważny dzień. Po październikowych przebojach mamy dziś wizytę kontrolną z młodym u kardiologa... jezu stresuje się mega, ale bedzie dobrze, musi.

Skończony 40 tc- czekamy córeczko
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 10:45   #4840
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
A mój starszak przyszedł dziś do mnie w nocy... ok 3 i mówi "mama moge przytulić" oj tak się rozczuliłam ze on wtulony spał a ja ryczałam :P ależ mi humor poprawił ostatnio taki "zimny" dla mnie był
Co prawda się nie wyspałam bo już nie chciałam go ruszać i tak spałam z całą zdrętwiałą ręką... A rano mała zaczęła się wypychać tak dość silnie, młody akurat się przebudził i mówi do brzucha- "nie kop! my tu chcemy spać" z taką pełną powagą na twarzy no i znowu się poryczałam:P ze śmiechu

A teraz bardzo proszę o mooocne kciuki na dziś. Mega ważny dzień. Po październikowych przebojach mamy dziś wizytę kontrolną z młodym u kardiologa... jezu stresuje się mega, ale bedzie dobrze, musi.
Stary 2015-01-08, 10:47   #4841
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
U mnie są dwie takie większe Biedronki, w których jest szansa na rzeczy wyprzedażowe, ale położone daleko ode mnie więc na co dzień do nich nie chodzę. Jednak wczoraj do jednej z nich poszłam i co prawda koszul nie było, ale za to .... sandały (!) za 10 zł.

Oooo to ładnie. U nas same spieniacze do mleka, kalendarze, kapcie. Ale pojadę może dziś do jeszcze jednej biedrony na końcu miasta to może tam będzie coś

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Stary 2015-01-08, 10:48   #4842
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
A u mnie był pierwszy kurier:przyniósł kocyk i przytulanke kurke zakup przez allegro:
śliczności!!! A kocyk ocieplany czy bez wypełnienia w środku? Chyba też się skusze na kupno kocyka, chodzi mi po głowie od dłuższego czasu...

Cytat:
śliczny kocyk i kurka !!

Kochana daj znać jak uda się umówić na zabieg wycięcia migdałów Mam nadzieje że długo czekać nie będziecie musieli... a nie chcielibyście skonsultować tego jeszcze z innym laryngologiem? Ile córcia ma lat?

Prawda, blok soroki otwiera oczy.... kurcze tylko teraz wszędzie jest tyle chemii że naprawdę trzeba się mega nagimnastykować aby choć trochę jej unikać... a jeszcze co do blogów, to polecam quchenne inspiracje co prawda nic z dziećmi związane, ale fajne przepisy podane

SMV- Szczerze Ci powiem, ze skoro babka już teraz tak kombinuje, to nawet jeśli przedłuży Ci w końcu tą rozmowę, to potem i tak atmosfera będzie do dupy. Przepraszam ze tak bezpośrednio, ale zazwyczaj tak sprawa wygląda ;/ Myślę, że swoje się już nadenerwowałaś. Rozmowy z nią chyba nie mają większego sensu. Może faktycznie poszukaj wsparcia wyżej- kuratorium. I nie ma co zwlekać.
aaaa i na macierzyńskim proponuję kolejna ciążę :P się Pani dyrektor ucieszy hihihi

kochany synuś trzymam mocno kciuki!!!! daj znać po wizycie!

Magnifica powodzenia na wizycie!
Stary 2015-01-08, 10:51   #4843
nusiekowa
Wtajemniczenie

juuuuuhuuu w sobote jestem umówiona z położną bede zwiedzac porodówke

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

[QUOTE=EdithS;49654500]śliczności!!! A kocyk ocieplany czy bez wypełnienia w środku? Chyba też się skusze na kupno kocyka, chodzi mi po głowie od dłuższego czasu...
/QUOTE]

lekko ocieplany -jestem bardzo zadowolona z jakości wykonania . Chyba skusze się jeszcze na taki cieniutki właśnie ale poczekam na kupony

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Czy któraś z was zamawiała materacyk na allegro i moze polecić sprzedawce jakiegoś?
Stary 2015-01-08, 10:52   #4844
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Hej kochane
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, na pewno wszystko będzie dobrze.
marta24171- współczuję i życzę zdrówka dla córci.
Idę poprzeglądać rzeczy do małego i od jutra zabieram się za pranie.
Aha i u mnie obwód brzucha w 33 tc wynosi 125 cm, ale w większości to jest moj tłuszczyk niestety, ale strasznie się pilnuję z wagą w tej ciąży bo niestety w pierwszej sobie pofolgowałam i nie zrzuciłam zbędnych kg i tą zaczynałam ze spora nadwagą
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 10:55   #4845
nusiekowa
Wtajemniczenie

tez sobie brzucha zmierzyłam 110 cm
Stary 2015-01-08, 11:00   #4846
EdithS
Zadomowienie

[QUOTE=nusiekowa;49654505]juuuuuhuuu w sobote jestem umówiona z położną bede zwiedzac porodówke

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
śliczności!!! A kocyk ocieplany czy bez wypełnienia w środku? Chyba też się skusze na kupno kocyka, chodzi mi po głowie od dłuższego czasu...
/QUOTE]

lekko ocieplany -jestem bardzo zadowolona z jakości wykonania . Chyba skusze się jeszcze na taki cieniutki właśnie ale poczekam na kupony

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Czy któraś z was zamawiała materacyk na allegro i moze polecić sprzedawce jakiegoś?
a u kogo kupowałaś kocyk?
My materac kupiliśmy w smyku, ale ten sam jest na allegro o 30zł tańszy co zauważyłam po czasie oczywiście... np. u tu http://allegro.pl/materac-danpol-gry...937209818.html, tylko nie wiem czy chciałabyś gryko-kokos.
Ja u tego allegrowicza zamówiłam większośc duperelek np. nosefrida itp. i płaci się jeden raz za przesyłkę tylko.
Stary 2015-01-08, 11:00   #4847
aaakarolina
Wtajemniczenie

dzień dobry ale pospałam dziś, nawet na siku nie wstawałam

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość

Moja mała na każdej wizycie wychodzi równo z terminem, jakiś mały statystyk mi się trafił Dzisiaj, a w zasadzie wczoraj był 32t5d i Maleńka waży 1986g Przynajmniej poród będzie łatwiejszy z taką drobinką
A w ogóle to poszłam na wizytę na 15, okazało się, że coś pomieszałam, bo byłam zapisana na 19 i weszłam dopiero o 17

A mnie nie drażni tak moja waga, a przytyłam już 13kg jak to, że przeraźliwie się garbię. Mam już mocno zaokrąglone plecy, łopatki wiszą, a ja jak się prostuję to mi się brzuch naciąga i nie mogę tak długo wytrzymać. Strasznie brzydko to wygląda
za wizytę!

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tyle drukujecie, że nie nadążam z czytadłem Dopiero skończyłam nadrabiać ostatnie 2 dni
U nas masakra, od poniedziałku ciągle coś mamy do zrobienia po pracy, byliśmy u mamy TŻ-a, we wtorek odebrać kosz mojżeszowy, wczoraj przyjechał facet z firmy budującej szafy pomierzyć wnęki, ale jak nas podliczył, to mu podziękowaliśmy- chyba będziemy musieli szukać stolarza, który zrobi nam je pod wymiar, może uda się to taniej załatwić Ostatecznie zostaje nam IKEA
Dziś mamy hydraulika na wieczór zabukowanego, bo coś nam w łazience przecieka... No jak nie urok, to sraczka :/ Ciekawe ile to nas wyniesie
A jeśli chodzi o maluszka, to wczoraj się tak maleńko ruszała, że się zaczęłam martwić, wieczorem wcale jej nie czułam, dopiero dzisiaj rano troszkę pokopała...
Wizytę mam w poniedziałek, ale jeśli znów tak będzie, to trzeba będzie do szpitala jechać to sprawdzić chyba... A swoją drogą w sobotę wizytujemy oddział porodowy Nie mogę się doczekać
Miłego dnia kochane
nie martw się, teraz jest mniej ruchów, bo maluchy mają mniej miejsca, a jak go czujesz to wszystko jest ok

Cytat:
No i od 3 w nocy nie spałam bo czekała mnie rozmowa z dyr. Zadzwoniłam i ch** by to strzelił. Znów ona nie wie czy się umowa należy czy nie. Jestem tak wściekła poryczalam się TŻ i mamie do telefonu.
Jutro chyba wychodzę o ile moja szyjka będzie ok a jest na pewno bo nic się z nią tam nie działo..

nie denerwuj się
ale dyrektorka zdecydowanie coś kombinuje więc uderzaj wyżej, bo z nią już chyba nic nie załatwisz...

Cytat:
śliczne

Cytat:
śliczny kocyk i kurka !!

kochany synuś
za wizytę!

ja dzisiaj jadę po nowy telefon może w końcu będę ładniejsze zdjęcia wstawiać
Stary 2015-01-08, 11:02   #4848
ewka5891
Zakorzenienie

Dzien dobry

Niedługo ide na wizytę do poloznej, mam nadzieje ze wszystko ok
Obudzilam sie nad ranem i oczywiście nie mogłam spać

Cytat:

Nie myśl teraz o tym kochana jak wyjedziesz ze szpitala to sie tym zajmiesz, teraz i tak nic nie zalatwisz a nerwy Ci niepotrzebne. Co za kobieta

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Hormony mi wariuja strasznie Pewnie wiele z was wie z wiadomosci, o ataku terrorystycznym w Paryzu... wiec wczoraj jeszcze mnie to tak nie ruszylo, rozmawialam o tym z TZ dosc dlugo itd. ale dzis zaczelam czytac rozne artykuly, i lzy same mi polecialy....
Mnie zawsze ruszają takie wiadmosci nigdy nie wiadmo czy ktoś bliski przypadkowo nie znajduje sie w takim miejscu

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Hej,przepraszam że nic wczoraj nie pisałam ale późno wróciliśmy i niemiałam już sił.Byliśmy z Mają u laryngologa i okazało.się że ma III migdalek do wycięcia i od rana wydzwaniam na oddziały laryngologiczne ale jest masakra nikt nie odbiera.Zadzwoniłam też do prywatnej kliniki i zaśpiewali mi 2000 zł za zabieg.
Mam nadzieje, że w koncu dodzwonisz sie do szpitala, bo cena w prywatnej klinice to jakiś żart

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 11:04   #4849
nusiekowa
Wtajemniczenie

[QUOTE=EdithS;49654710]
Cytat:
juuuuuhuuu w sobote jestem umówiona z położną bede zwiedzac porodówke

a u kogo kupowałaś kocyk?
My materac kupiliśmy w smyku, ale ten sam jest na allegro o 30zł tańszy co zauważyłam po czasie oczywiście... np. u tu http://allegro.pl/materac-danpol-gry...937209818.html, tylko nie wiem czy chciałabyś gryko-kokos.
Ja u tego allegrowicza zamówiłam większośc duperelek np. nosefrida itp. i płaci się jeden raz za przesyłkę tylko.
kupowałam u allegrowicza :MakaszkaHandMade :http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=34319109 (ktoś tu kiedyś polecał tego allegrowicza)
Stary 2015-01-08, 11:05   #4850
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Ale fajny gruby. Tez mi się marzy z la millou

87marta78 i mama_kasia88 trzymam kciuki za wasze strarsze pociechy. Musi byc dobrze

Dzieki dziewczyny za wsparcie odnośnie wózka, żeby się jeszcze coś trafiło. Na razie nic poza joolzem nie wpadła nam w oko, a 2000 to cena maksymalna za wózek już i tak naciągnięta.A za tyle nowego raczej nie kupie, ale ja ogólnie lubie rzeczy używane. Suknie kupilam używana i mimo, że z racji wymiarów nie mogę sprzedać to i tak mniej straciłam niż moje kolezanki, nawet te które suknie sprzedały. Jednak pierwszy właściciel traci zawsze najwięcej.

Załadowałam pierwszą pralkę i zmywarkę i ogarnęłam z grubsza. Jeszcze tylko poodkurzać, siebie ogarnąć i skombinować coś na obiad.

debraM kupony obowiązuje w aplikacji mobilnej. Najpierw pobierasz aktualne kupony w specjalnej zakładce w tej aplikacji, robisz zakupy i przy płaceniu wykorzystujesz kupon. Chyba ostatnio były -20zł.

nusiekowa
ja kupywałam gryka-pianka-kokos z danpola z allegro. Pojechaliśmy odebrać osobiście i jeszcze parę drobiazgów wzięłam. Chyba 66zł zapłaciliśmy.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17

Stary 2015-01-08, 11:07   #4851
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
tez mam taki plan z tym że ja miałam zawsze bardzo bolesne miesiączki - bez tabletki w pierwszy dzien sie nie obyło -tak wiec ten teges liczę że dam rade
Ja przez pierwsze dwa dni zawsze na lekach na receptę. I to jeszcze w odpowiednim momencie musiałam brać, bo jak trochę za późno się zdarzało to była masakra...

Cytat:

Co za niepoważna baba. A kto ma wiedzieć czy umowa Ci się należy czy nie? Jak nie wie takich rzeczy to po co jest dyrektorką?! Sama się wkurzyłam, bo wiem jak to jest chodzić za kimś i się prosić o ten głupi kawałek papieru. Ja bym tego tak nie zostawiła, w du...e bym miała, że bym jej narobiła koło du..y, ale skargi bym na pewno napisała!

Cytat:
Kciuki zaciśnięte

Miała pojechać do szpitala dzisiaj skonsultować cukry. I nie pojechałam. Spałam może ze dwie godziny, a to Młoda się wierciła, a to brzuch mnie bolał a na koniec tego wszystkiego rozbolała mnie głowa, nie wspomnę o przemiłym kurierze o 7.30!!

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 11:11   #4852
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale fajny gruby. Tez mi się marzy z la millou
.
nie widziałam kocyków z la millou ale temu nic nie brakuje
Teraz czekam na paczki ze szmatami porodowymi i szlafrokiem
Stary 2015-01-08, 11:11   #4853
aaakarolina
Wtajemniczenie

zmierzyłam się i u mnie 91 cm

oglądam właśnie porody na polsat cafe
Stary 2015-01-08, 11:13   #4854
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ja przez pierwsze dwa dni zawsze na lekach na receptę. I to jeszcze w odpowiednim momencie musiałam brać, bo jak trochę za późno się zdarzało to była masakra...
gdzieś czytałam ,ze bóle porodowe to takie mocniejsze bóle miesiączkowe -ale ja tak bolesne miesiaczki miałam że chyba większego bólu bym nie wytrzymała...no na pewno będzie ciekawie
Stary 2015-01-08, 11:13   #4855
marcia45
Zadomowienie

nusiekowa az przejrzalam tego sprzedace polecanego przez Ciebie. Oglądałam u niego rożek z minky bo taki chcę kupić i ma fajne poduszki do karmienia.

Zamawiacie lub macie poduszki do karmienia. Może któraś coś poleci?

7.7.2012 godz 17

Stary 2015-01-08, 11:14   #4856
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
zmierzyłam się i u mnie 91 cm

oglądam właśnie porody na polsat cafe
ja też
Stary 2015-01-08, 11:14   #4857
JoaMro
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
No i nie mogę spać Co to mi się porobiło

Smv, co za babsztyl głupi Od początku ściemniała i nie chciała dać Ci tej umowy i tylko Cię zwodziła. Ciekawe na co ona liczyła, że zapomnisz, że przestanie Ci zależeć? Durną baba... narób je koło tyłka i wcale się tym nie przejmuj.

A o co chodzi z tymi kupnami na allegro? Skąd się je bierze i co obniżają? Nie rozumiem

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Żona_Marcina, właśnie... napisz nam jakie kosmetyki wybrałaś? Ja zamówiłam wszystko z emolium-od pierwszego dnia życia, bo sama lubię tą markę, ale nie czytałam nic na jej temat.
Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
a jakie kosmetyki dla dziecka uważasz za bezpieczne?

zobaczysz, że jeszcze Wam się trafi lepszy! A może na wyprzedażach mają teraz jakieś korzystne cenowo wózki w sklepach? patrzyłaś?

hehe, ja miałam identyczną akcję z listonoszem wczoraj, złość mi przeszła jak tz przytargał paczkę
Co prawda pytanie nie do mnie, ale ja też kupowałam na podstaiwe tej strony. Tak ogólnie to Rossmann Babydream i HiPP są dobre, choć to zależy od kosmetyku. Wszystkie popularne, nawet te drogie są be.
Stary 2015-01-08, 11:15   #4858
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
nusiekowa az przejrzalam tego sprzedace polecanego przez Ciebie. Oglądałam u niego rożek z minky bo taki chcę kupić i ma fajne poduszki do karmienia.

ja mam taka wielką,podłużną poduche z granulkami do spania i ją będe wykorzystywać do karmienia
Stary 2015-01-08, 11:20   #4859
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Super ten kocyk
Ja tez kupiłam na Allegro i jestem zadowolona

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 11:21   #4860
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:

Taką bede miała, ale dotrze do mnie w lutym.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości