|
|
#4831 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V
Uff, przeczytałam nowe posty. Ale naskrobałyście
![]() Odnośnie kosmetyków dla dziecka - od 2 dni czytam blog sroki. Myślałam, że jestem świadomym konsumentem, ale jednak kupiłam i używałam w ciąży kilku kosmetyków ze szkodliwym składem. Wywaliłam podkład (przenikające filtry) i krem na rozstępy dedykowany specjalnie dla kobiet w ciąży. A jak poczytałam co jest w chusteczkach nawilżanych i kosmetykach dla niemowląt to przeżyłam szok. Dobrze, że jeszcze nic z tych rzeczy nie kupowałam. Zrobiłam sobie listę dobrych kosmetyków i wydrukowałam ekologiczne sposoby na problemy skórne. Mam też coraz większą ochotę na pieluszki wielorazowe, ale tylko na dzień. Muszę poczytać dokładnie, jak się tego używa. Cytat:
|
|
#4832 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z wózkiem może to przeznaczeni i znajdziemy tańszy, ale bardziej skłaniam się ku twierdzeniu, że jesteśmy para pechowców:P Nieraz się sprawdziło. Edits wczoraj sprawdzałam i aukcja miała byc jeszcze kilka dni ![]() Cytat:
Smv z tą babka sie nie dogadasz. Celuj wyżej, a wiadomo, może jak wrócisz będzie inna dyrektorka.. Ciekawe jakie kupony z allegro będą Akurat resztę wyprawki skompletujemy.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
||
|
|
|
#4833 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Może pomyśl o nowym wózku? 2000 zł za używany wózek to sporo, dołożysz kilka stówek i masz nowy. Dla następnego dziecka będziesz miała nadal sprawny wózek. Pomyśl nawet o innym kolorze. Mi się podoba każdy kolor Joolza. Z dodatkami też nie ma co szaleć, bo zanim wyjdziesz na pierwszy spacer będzie już koniec marca więc śpiworek można sobie odpuścić. Oryginalna torba też nie jest niezbędna. Moim zdaniem warto kupić tylko ten dodatkowy daszek a resztę ewentualnie jak się okaże potrzebna.---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Wku.... mnie listonosz. Jestem cały dzień w domu, a ten idiota zostawił mi w skrzynce powiadomienie o przesyłce. Mąż przyniósł właśnie do domu. I jeszcze mam zawiadomienie z poniedziałku. Muszę się ubrać i pojechać na pocztę po przesyłkę poniedziałkową, potem do Rossmana po kosmetyki dla młodego i do Biedry po kapustę na bigos. A tak mi się nie chce
|
|
#4834 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4835 |
|
Wtajemniczenie
|
No i nie mogę spać
Co to mi się porobiło ![]() Smv, co za babsztyl głupi A o co chodzi z tymi kupnami na allegro? Skąd się je bierze i co obniżają? Nie rozumiem ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Żona_Marcina, właśnie... napisz nam jakie kosmetyki wybrałaś? Ja zamówiłam wszystko z emolium-od pierwszego dnia życia, bo sama lubię tą markę, ale nie czytałam nic na jej temat.
|
#4836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dziś wzięłam dzień wolny O 15 mam lekarza, a zaraz jadę na miasto pozałatwiać parę spraw i do Rossmana koniecznie ![]() PS. U mnie w biedronach też nie ma tych koszul
|
|
#4837 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie był pierwszy kurier:przyniósł kocyk i przytulanke kurke
|
|
#4838 |
|
Zadomowienie
|
U mnie są dwie takie większe Biedronki, w których jest szansa na rzeczy wyprzedażowe, ale położone daleko ode mnie więc na co dzień do nich nie chodzę. Jednak wczoraj do jednej z nich poszłam i co prawda koszul nie było, ale za to .... sandały (!) za 10 zł.
|
|
|
|
#4839 |
|
Raczkowanie
|
śliczny kocyk i kurka !!
Kochana daj znać jak uda się umówić na zabieg wycięcia migdałów Prawda, blok soroki otwiera oczy.... kurcze tylko teraz wszędzie jest tyle chemii że naprawdę trzeba się mega nagimnastykować aby choć trochę jej unikać... a jeszcze co do blogów, to polecam quchenne inspiracje co prawda nic z dziećmi związane, ale fajne przepisy podane ![]() SMV- Szczerze Ci powiem, ze skoro babka już teraz tak kombinuje, to nawet jeśli przedłuży Ci w końcu tą rozmowę, to potem i tak atmosfera będzie do dupy. Przepraszam ze tak bezpośrednio, ale zazwyczaj tak sprawa wygląda ;/ Myślę, że swoje się już nadenerwowałaś. Rozmowy z nią chyba nie mają większego sensu. Może faktycznie poszukaj wsparcia wyżej- kuratorium. I nie ma co zwlekać. aaaa i na macierzyńskim proponuję kolejna ciążę :P się Pani dyrektor ucieszy hihihi A mój starszak przyszedł dziś do mnie w nocy... ok 3 i mówi "mama moge przytulić" oj tak się rozczuliłam ze on wtulony spał a ja ryczałam :P ależ mi humor poprawił ostatnio taki "zimny" dla mnie był ![]() Co prawda się nie wyspałam bo już nie chciałam go ruszać i tak spałam z całą zdrętwiałą ręką... A rano mała zaczęła się wypychać tak dość silnie, młody akurat się przebudził i mówi do brzucha- "nie kop! my tu chcemy spać" z taką pełną powagą na twarzy no i znowu się poryczałam:P ze śmiechu ![]() A teraz bardzo proszę o mooocne kciuki na dziś. Mega ważny dzień. Po październikowych przebojach mamy dziś wizytę kontrolną z młodym u kardiologa... jezu stresuje się mega, ale bedzie dobrze, musi.
|
#4840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooo to ładnie. U nas same spieniacze do mleka, kalendarze, kapcie. Ale pojadę może dziś do jeszcze jednej biedrony na końcu miasta to może tam będzie coś ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
|
|
#4842 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Magnifica powodzenia na wizycie!
|
|
#4843 |
|
Wtajemniczenie
|
juuuuuhuuu w sobote jestem umówiona z położną
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- [QUOTE=EdithS;49654500]śliczności!!! A kocyk ocieplany czy bez wypełnienia w środku? Chyba też się skusze na kupno kocyka, chodzi mi po głowie od dłuższego czasu... /QUOTE] lekko ocieplany -jestem bardzo zadowolona z jakości wykonania . Chyba skusze się jeszcze na taki cieniutki właśnie ale poczekam na kupony ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Czy któraś z was zamawiała materacyk na allegro i moze polecić sprzedawce jakiegoś?
|
|
#4844 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, na pewno wszystko będzie dobrze. marta24171- współczuję i życzę zdrówka dla córci. Idę poprzeglądać rzeczy do małego i od jutra zabieram się za pranie. Aha i u mnie obwód brzucha w 33 tc wynosi 125 cm, ale w większości to jest moj tłuszczyk niestety, ale strasznie się pilnuję z wagą w tej ciąży bo niestety w pierwszej sobie pofolgowałam i nie zrzuciłam zbędnych kg i tą zaczynałam ze spora nadwagą
|
|
|
|
#4845 |
|
Wtajemniczenie
|
tez sobie brzucha zmierzyłam 110 cm
|
|
#4846 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=nusiekowa;49654505]juuuuuhuuu w sobote jestem umówiona z położną
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
My materac kupiliśmy w smyku, ale ten sam jest na allegro o 30zł tańszy Ja u tego allegrowicza zamówiłam większośc duperelek np. nosefrida itp. i płaci się jeden raz za przesyłkę tylko.
|
|
#4847 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
za wizytę!Cytat:
![]() Cytat:
ale dyrektorka zdecydowanie coś kombinuje więc uderzaj wyżej, bo z nią już chyba nic nie załatwisz... Cytat:
Cytat:
za wizytę!ja dzisiaj jadę po nowy telefon
|
|
|
#4848 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Niedługo ide na wizytę do poloznej, mam nadzieje ze wszystko ok ![]() Obudzilam sie nad ranem i oczywiście nie mogłam spać Cytat:
jak wyjedziesz ze szpitala to sie tym zajmiesz, teraz i tak nic nie zalatwisz a nerwy Ci niepotrzebne. Co za kobieta![]() Cytat:
nigdy nie wiadmo czy ktoś bliski przypadkowo nie znajduje sie w takim miejscu ![]() Cytat:
|
|
#4849 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=EdithS;49654710]
Cytat:
|
|
|
#4850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
87marta78 i mama_kasia88 trzymam kciuki za wasze strarsze pociechy. Musi byc dobrze Dzieki dziewczyny za wsparcie odnośnie wózka, żeby się jeszcze coś trafiło. Na razie nic poza joolzem nie wpadła nam w oko, a 2000 to cena maksymalna za wózek już i tak naciągnięta.A za tyle nowego raczej nie kupie, ale ja ogólnie lubie rzeczy używane. Suknie kupilam używana i mimo, że z racji wymiarów nie mogę sprzedać to i tak mniej straciłam niż moje kolezanki, nawet te które suknie sprzedały. Jednak pierwszy właściciel traci zawsze najwięcej. Załadowałam pierwszą pralkę i zmywarkę i ogarnęłam z grubsza. Jeszcze tylko poodkurzać, siebie ogarnąć i skombinować coś na obiad. debraM kupony obowiązuje w aplikacji mobilnej. Najpierw pobierasz aktualne kupony w specjalnej zakładce w tej aplikacji, robisz zakupy i przy płaceniu wykorzystujesz kupon. Chyba ostatnio były -20zł. nusiekowa ja kupywałam gryka-pianka-kokos z danpola z allegro. Pojechaliśmy odebrać osobiście i jeszcze parę drobiazgów wzięłam. Chyba 66zł zapłaciliśmy.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
|
#4851 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Miała pojechać do szpitala dzisiaj skonsultować cukry. I nie pojechałam. Spałam może ze dwie godziny, a to Młoda się wierciła, a to brzuch mnie bolał a na koniec tego wszystkiego rozbolała mnie głowa, nie wspomnę o przemiłym kurierze o 7.30!!
|
|
#4852 |
|
Wtajemniczenie
|
nie widziałam kocyków z la millou ale temu nic nie brakuje
Teraz czekam na paczki ze szmatami porodowymi i szlafrokiem
|
|
#4853 |
|
Wtajemniczenie
|
zmierzyłam się i u mnie 91 cm
![]() oglądam właśnie porody na polsat cafe
|
|
#4854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4855 |
|
Zadomowienie
|
nusiekowa az przejrzalam tego sprzedace polecanego przez Ciebie. Oglądałam u niego rożek z minky bo taki chcę kupić i ma fajne poduszki do karmienia.
Zamawiacie lub macie poduszki do karmienia. Może któraś coś poleci?
|
|
|
|
#4856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4857 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez kupiłam na Allegro i jestem zadowolona
|
|
#4860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.

znajdziecie ladniejszy zadbany i w dobrej cenie jeszcze jest czas kochana na zakup wozka 
Akurat resztę wyprawki skompletujemy.

za wizytę!
jak wyjedziesz ze szpitala to sie tym zajmiesz, teraz i tak nic nie zalatwisz a nerwy Ci niepotrzebne. Co za kobieta
Pewnie wiele z was wie z wiadomosci, o ataku terrorystycznym w Paryzu... wiec wczoraj jeszcze mnie to tak nie ruszylo, rozmawialam o tym z TZ dosc dlugo itd. ale dzis zaczelam czytac rozne artykuly, i lzy same mi polecialy....