Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-10, 08:29   #511
rona1906
Raczkowanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
uwaga mam głupie pytania, proszę się nie śmiać

1. Jak stoicie prosto (z wyprostowaną głową) i sam wzrok spuścicie na dół widzicie pępek?

2. Czy Wasze pępki "wyskakują". w sensie są wypukłe?
Moj nie jest wypukly, ale mam nad nim przepukline ktora mi sie juz nie chowa chyba w zadnej pozycji...

Robia mi ktg 2 razy po pol godziny, zaluje ze nie zdazylam zjesc sniadania przed
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 08:35   #512
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Suszone morele bez siarki, batoniki Babydream i jakieś inne z musli i owocami suszonymi bez chemii, acha i jeszcze małe herbatniki orkiszowe. Wszystko z Rossmana. Nie powinno zaszkodzić małemu przy karmieniu piersią.
W moim szpitalu żarcie jest okropne a znając mojego męża to przyniósłby mi cytrusy, czekolady i jogurty
To widzę, że myślimy podobnie, też obstawiałam batoniki musli i suszone owoce Nie wiem tylko co wziąć TŻ na czas porodu bo on za takimi średnio przepada (najbardziej by się ucieszył z nachosów i salsy )

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Nie wiem ile w tym prawdy, ale czesto czytam ze lekarka mowi ciezarnej zeby pofikac bo moze przyspieszy to porod jak termin juz sie zbliza albo jest przeterminowana ale dzis cos wyczytalam ze warto spytac lekarza o fikanie w 3 trymestrze. bo jak sa problemy to lekarze nie zalecaja.... ja wrocilam do zywych i fikac bede codziennie, wiec jak urodze za wczesnie to powiem ze to przez fikanie

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

przybij piateczke mi tez wyszly pomimo smarowania sie dwa razy dziennie a czasami nawet trzy wewnatrz ud, na piersiach, na brzuchu juz jest jeden, i bioderka.... nie nawidze ich, ale nic nie zrobimy
U mnie wyszły na brzuchu ale od spodu, że normalnie ich nie widziałam bo nie mam w domu takich luster, wszędzie się widzę do pasa. Uświadomił mi to w czwartek TŻ, bo zrobił mi zdjęcie spodu brzucha i jak je zobaczyłam to się popłakałam
Eh, a tak się cieszyłam, że codzienne smarowanie jednak pomaga

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
mi jeszcze nie wylazły, ale boję się że to taka cisza przed burzą, przyjdzie końcówka i jak mnie sypnie to się nie pozbieram.
U mnie wcześniej się pojawiły tylko takie czerwone plamki na przedłużeniach starych z okresu dojrzewania ale po wejściu 7 miesiąc bardzo mi urósł brzuch no i jest efekt

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Witam. Poklocilam sie z TZ on nic nie rozumie. Twierdzi ze przesadzam. Boże daj mi siłę.
Spokojnie, pewnie szybko się pogodzicie
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 08:42   #513
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny załamałam się. Zamówiłam dwa staniki do karmienia, rozmiar B75, bo ja jestem totalne bezbiuście...i wyglądam w nich tak tragicznie, że się opisać nie da. Jak 14latka która zaczyna przygode ze stanikiem, nic tylko je skarpetkami wypchać. W życiu w niczym nie wyglądałam tak aseksualnie jak w tych stanikach

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

mój ma ten sam styl pocieszania. Ja swojemu mówię, że chcę już marzec, żeby Pola była z Nami, na co ten mi odp : do czego mi się tak śpieszy, powinnam cieszyć się chwilą, dziecko już jest, a nic przy nim nie trzeba robić, nie płacze po nocy...Czasami myślę, że gdyby mnie prowadziła kobieta to wykazała by więcej empatii niż gin-facet.
sprawdź w hm widzialam staniki do karmienia z lekkim push up fajne za 59,9 ze znizka z newslettera to jeszcze taniej bedzie

Cytat:

1. Jak stoicie prosto (z wyprostowaną głową) i sam wzrok spuścicie na dół widzicie pępek?

moj jest w środku jak wczesniej

Cytat:
Ostatnio zostałam poinformowana przez znajomą, że w 3 trym. należy zaprzestać fikania z TŻ, bo może to wywołać, skurcze i poród. Serio? Zaprzestajecie A jeśli tak to od kiedy? Sorki, że ja z tak intymnym pytaniem z grubej rury
nam lekarz kazał fikac a 32 tydzień kończymy. Mówił ze jak nie ma przeciwskazan np skracajaca sie szyjka to mozemy ile ochoty mamy

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 08:45   #514
aaakarolina
Wtajemniczenie

Dzień dobry mamuśki

Tak szalejecie z wpisami, że nie dam rady pocytować...

Dziś już zdecydowanie lepszy humor, wczoraj wieczorem spotkałam się z koleżankami, miałam posiedzieć chwilę, a wróciłam do domu o 1 było bardzo fajnie

Co do pępka to go widzę ale niedużo brakuje żeby wyszedł na zewnątrz TŻ się z niego śmieje

Idę szykować jakieś śniadanko
Stary 2015-01-10, 09:09   #515
nouvelle2
Zakorzenienie

Hej hej ja juz od 7.30 nie spie, bo teściowa nas telefonem obudziła

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 09:25   #516
nusiekowa
Wtajemniczenie

witajcie! ja tak na szybko bo zbieramy się do szpitala na wizyte z położną,póżniej shopping a na koniec wisienka na torcie czyli składanie mebelków
Miłego dzionka wam życze!!!!

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Hej hej ja juz od 7.30 nie spie, bo teściowa nas telefonem obudziła
ranny ptaszek z teściowej
Stary 2015-01-10, 09:27   #517
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
witajcie! ja tak na szybko bo zbieramy się do szpitala na wizyte z położną,póżniej shopping a na koniec wisienka na torcie czyli składanie mebelków
Miłego dzionka wam życze!!!!

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

ranny ptaszek z teściowej
ehh szkoda gadać

Stary 2015-01-10, 09:28   #518
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ostatnio zostałam poinformowana przez znajomą, że w 3 trym. należy zaprzestać fikania z TŻ, bo może to wywołać, skurcze i poród. Serio? Zaprzestajecie A jeśli tak to od kiedy? Sorki, że ja z tak intymnym pytaniem z grubej rury
ja to juz zapomniałam co to fikanie
Stary 2015-01-10, 09:29   #519
nouvelle2
Zakorzenienie

Aktualizacja brzuszkowa, koniec 31 tc sorry za te gacie

Stary 2015-01-10, 09:30   #520
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam. Poklocilam sie z TZ on nic nie rozumie. Twierdzi ze przesadzam. Boże daj mi siłę.
spokojnie niunia ! zjedz coś dobrego! Faceci to specyficzny gatunek
Stary 2015-01-10, 09:30   #521
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Hej ja nie śpie od 7 bo kochany mąż mnie obudził wstając do pracy, a teraz siedzę i ziewam,ale córka już też na nogach i nici ze spania.Jutro jadę na zakupy po kosmetyki i ostatnie rzeczy potrzebne do małego a w przyszłym tygodniu mam zamiar spakować torbę do szpitala.

Co do fikania to niestety przez skracająca się szyjkę mam zakaz aż do 37 tc później mozemy bez ograniczeń tylko że mój TŻ już mi zapowiedział że nie ma mowy on krzywdy dziecku robić nie będzie, na to ja mu żeby się nie zdziwił jak kiedyś obudzi się związany i bez spodni
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 09:33   #522
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
nieeee no jest brzuchol!

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Hej ja nie śpie od 7 bo kochany mąż mnie obudził wstając do pracy, a teraz siedzę i ziewam,ale córka już też na nogach i nici ze spania.Jutro jadę na zakupy po kosmetyki i ostatnie rzeczy potrzebne do małego a w przyszłym tygodniu mam zamiar spakować torbę do szpitala.

Co do fikania to niestety przez skracająca się szyjkę mam zakaz aż do 37 tc później mozemy bez ograniczeń tylko że mój TŻ już mi zapowiedział że nie ma mowy on krzywdy dziecku robić nie będzie, na to ja mu żeby się nie zdziwił jak kiedyś obudzi się związany i bez spodni
moj jak na ostatniej wizycie sie dowiedział ,ze Oskar główką do dołu już to TŻ powiedział że teraz to już wogóle blokada,że dziecka po głowie stukac nie będzie-koniec i kropka i nici z fikania
Stary 2015-01-10, 09:33   #523
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
sliczny brzuszek, też bym taki chciała a nie mój wielki bebzol
Chociaż wczoraj przyszla do mnie w odwiedziny koleżanka której nie widziałam z 3 m-c i mi powiedział że pieknie wygladam bo tylko mi poszło w brzuch, nie powiem bo miło mi się zrobiło
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 09:34   #524
zielone_oko
Zakorzenienie

Mordka świetne zakupy

Cytat:
mamuski wlasnie był listonnosz z moim szlafroczkiem jestem strasznie zadowolona-bawełna i super leży
Polecam jakby ktoś szukał czegoś lekkiego do szpitala:
http://allegro.pl/bawelniany-szlafro...946674088.html
Dodałam do obserwowanych

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
Cóż mogę o sobie napisać za 2 tygodnie kończę 27 lat, od ponad 4 lat jestem żonką cywilną a od 2,5 kościelną :P
To nasze pierwsze dziecko, synek, na 90% Mateusz.
Ciąża przebiega dobrze, co prawda biorę luteinę bo progesteron od początku nie chciał sam rosnąć, ale ogólnie przechodzę ją dość bezobjawowo
Witaj

Niunia_ona nie denerwuj się tak

Hej Wam
Wczoraj na SR mieliśmy o kp i problemach z kp. Uczyłyśmy się na lalkach jak przystawiać dziecko do piersi itp. Moja Mała była spokojna , a jak wzięłam lalkę na ręce to jak zaczęła się wypinać aż bolało, chyba zazdrosna była
Stary 2015-01-10, 09:39   #525
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
nieeee no jest brzuchol!

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

moj jak na ostatniej wizycie sie dowiedział ,ze Oskar główką do dołu już to TŻ powiedział że teraz to już wogóle blokada,że dziecka po głowie stukac nie będzie-koniec i kropka i nici z fikania
Zjadłam owsianke z 7 łyżek płatków i tak go ładnie wywalilo, że musiałam się pochwalić

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
sliczny brzuszek, też bym taki chciała a nie mój wielki bebzol
Chociaż wczoraj przyszla do mnie w odwiedziny koleżanka której nie widziałam z 3 m-c i mi powiedział że pieknie wygladam bo tylko mi poszło w brzuch, nie powiem bo miło mi się zrobiło
Same patrzymy na siebie zawsze bardzo krytycznie, także koleżanka na pewno ma rację

Stary 2015-01-10, 09:39   #526
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość

Hej Wam
Wczoraj na SR mieliśmy o kp i problemach z kp. Uczyłyśmy się na lalkach jak przystawiać dziecko do piersi itp. Moja Mała była spokojna , a jak wzięłam lalkę na ręce to jak zaczęła się wypinać aż bolało, chyba zazdrosna była
kochana
Stary 2015-01-10, 09:51   #527
lesyeux
Zadomowienie

witamy

Cytat:

Hihi dobry pomysł. Ja słyszałam że samo nie wskura nic.bo lamowanie musi być całkowicie skończone w kobiecieto sperma przyczynia sie do przyspieszenia porodu
Na jednych to działa a na drugich nie. Warto spróbowac po 37tc.ja bede lamować na pewno

nouvelle jest brzuszek pod ciuchami sie skrywa

nusiekowa udanych zakupów oraz cierpliwosci w skł.mebliu mnoe zawsze awantura jak przyszło skrecac cokolwiek z ikea
Stary 2015-01-10, 09:56   #528
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
witamy

Hihi dobry pomysł. Ja słyszałam że samo nie wskura nic.bo lamowanie musi być całkowicie skończone w kobiecieto sperma przyczynia sie do przyspieszenia porodu
Na jednych to działa a na drugich nie. Warto spróbowac po 37tc.ja bede lamować na pewno

nouvelle jest brzuszek pod ciuchami sie skrywa

nusiekowa udanych zakupów oraz cierpliwosci w skł.mebliu mnoe zawsze awantura jak przyszło skrecac cokolwiek z ikea
A ja właśnie bardzo lubię składać meble z ikei, tam wszystko tak intuicyjnie się robi. I instrukcje tez maja sensowne

Stary 2015-01-10, 10:02   #529
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
j
Może być ciężko kupić nową, dużą, białą komodę za taką kwotę nawet dziś w Biedronce oglądałam białą komódkę, ale małą- za 149zł a tam pewnie najtaniej

także zastanów się mocno nad tą sosnową
poszukam, a może mi się uda może nie w jysku a w komisach popatrzę chociaż jakoś dość mam starych rupieci, tym baaardziej że w pokoju stoi jeszcze meblościanka rodem z prlu bo narazie nie stać na nowe

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Mowisz o misiu maskotce
taaaak taki misio przytulak pluszak maskotka, jest najcudowniejszy z cuuudownych

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
A wiecie co Mój TŻ wymyślił? Ze kupi folie malarską na łóżko pod pokrowiec bo boi się ze materac będzie musiał wywalić jakby ze mnie pocieklo... Trzymajcie mnie hahhaha
Najgorsze jest to ze mowie ze kupie te ceraty i się podlozy to ten ze to za małe i musi być folia..
hahaha poleciał z fantazją, ciekawa jest jego wyobraźnia, zwłaszcza mnie zastanawia "ilość" tych wód że aż folia malarska
Stary 2015-01-10, 10:05   #530
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:

Mój jest jeszcze ciut wklęsły, ale tak minimalnie. Pewnie go nie wywali do przodu jak antenki

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Odnosnie pierwszego to jeszcze go widze ale jest 'na horyzoncie' i bardzo tesknie za widokiem stop gdy patrze w dol, bez wychylania sie
A co do drugiegi to jeszcze mi go nie wywalilo ale jestem juz chyba bliska tego a strrrasznie mi sie to nie podoba.

A w ogole to mimo codziennego smarowania wylazly mi rozstepy na brzuchu i biodrach :/
Ech... dlatego ja się nie smaruję (z czystego lenistwa), bo jak mają wyjść to wyjdą. Liczę, że mam ten gen co mama, bo nie miała ani jednego rozstępu w żadnej ciąży

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
witam kochane w nowym wątku - ale lecicie z tym pisaniem

gratuluję wizyt

smv super, że wyszłaś do domku, ale oszczędzaj się

wczoraj zrobiłam pierwsze pranie rzeczy małej, dziś drugie , a to pierwsze już wyprasowałam

ale ja mam strasznego doła, mam problemy z tą dietą cukrzycową, dostałam insulinę , ale na niej nie jest lepiej - czeka mnie w poniedziałek szpital

odechciało mi się wszystkiego
Przed każdym posiłkiem masz brać insulinę? Kurdę, bo ja się wybieram skonsultować moje wyniki od dwóch dni, ale jest taka pogoda, że mną rzuca na prawo i lewo, takie wiatrzysko, no i trochę się obawiam chodzić na zewnątrz...

Cytat:
W końcu brzusio się pokazał

Chyba miałam w nocy jakiś skurcz dosłownie 2 sekundy to trwało. A bolało....

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 10:11   #531
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:

mój nie wystaje i caaałe szczęście bo jestem wrażliwa w tym miejscu i bym chyba zwymiotowała jakby mi ocierała bluzeczka o pępuszka taki ze mnie cudak, ale za to baaaardz się spłycił, ledwo najmniejszego opuszka tam wsadzić można,a była taaaaka dziura

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Kochane czytam Was ale typowo dzisiaj nie mam natchnieniana cytowanie

Kolorowych snów

Mnie dopadła chyba rwa kulszowa. Chodze jak pokraka. Jedynie leżenie daje ulge. A jak mam wstac to tez horror jakby całe moje ciało było jednym wielikm bolącym siniakiem przewracanie sie na bok też horror
A masażysta koło mnie śpi i chrapie

Do jutra
jak moja córcia gdzieś uciska to wstaje i tak się bujam na boki i kołysze aż się troszkę przesunie, bo czasami miałam tak że myślałam że zejdę z tego świata, taaki ból (a mówią że ciąża to błogosławieństwo i najpiękniejszy okres w życiu kobiety - kłamczuchy)
Stary 2015-01-10, 10:13   #532
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
no w końcu coś widać ślicznie kochana
Stary 2015-01-10, 10:14   #533
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
nieeeee !!! pytałam swojego gin czy nie ma żadnych zakazów na TŻa i nie nie nie nie, do samego końca można bzyku bzyku wręcz wskazane, a kiedy przyjdzie czas to może i przyspieszy, biebieta tak skonstruowana, że wcześniej naturalnie porodu nie wywołasz, tylko jak już jesteś na to gotowa, a ile w tym prawdy ? zooobaczymy
mój TŻ co prawda ma za każdym razem obiekcje, że chyba już nie, ale co do czego to jest fikanie, tylko później brzuszek całuje i pyta czy nic złego nie zrobił, na co ja że wręcz przeciwnie, bo szczęśliwa mama to szczęśliwa dzidzia
Stary 2015-01-10, 10:14   #534
ewka5891
Zakorzenienie

Hej

Coraz ciężej mi sie spi w nocy dodatkowo wichura za oknem nie ułatwiała spania

Mamuska chciałabym zobaczyć minę Twojego Tzta jak rano obudzi sie związany

Ja stosowalam sex jako sposob na przyspieszenie porodu ale niestety w moim przypadku nie zadziałało, Tz nigdy nie miał oporów. Dodatkowo mieszkałam wtedy na 3 piętrze i czesto wychodziłam na spacery długie i wbiegałam czesto po schodach ale to tez nie pomogło

Nouvelle bardzo zgrabnie wygladasz

Cytat:
Nie denerwuj sie kochana. Ja tez mam wrazenie czasami, że moje słowa w rozmowie z Tztem trafiają w prożnie

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2015-01-10 o 10:17 Powód: Lit
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 10:22   #535
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Niunia ty wyluuuzuj z tym TŻem, to tylko facet a ty sobie głowe zaprzątasz głupotami , nu nu nuu po co ci stres i nerwy?

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
niezłe galotki a brzusio teraz przynajmniej widaać, chociaż i tak malusi, jak w 5 miesiącu, będzie malusia dzidzia

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
to chyba taka fantazja facetów, jak mi to mój powiedział, to go postawiłam do pionu, żeby sobie nie schlebiał, że aż tak daleko nie sięga, przez cały kanał rodny
Stary 2015-01-10, 10:27   #536
mama_kasia88
Raczkowanie

Nouvell jaki fajny brzuszeczek Taki zgrabniutki a nózki umięśnione troszeczkę:P A galoty przynajmniej wygodne:P

Niunia- a o co poszło? Wygadaj się, moze trochę nerwy zejdą

Rona a jak wyglada ktg przy bliźniakach ? Masz aż 4 "kółka" na brzuchu? Czy każdego osobno sprawdzają? kiedy do domku?

ojustyna ja widze ze Ty taka nie wyżyta jesteś i super :P pozazdrościć...
U nas jeśli chodzi o lamowanie to słabo... od początku był zakaz, i dosłownie na palcach jednej ręki moge policzyć ile razy zakazu się nie trzymaliśmy :P inna sprawa ze mi np w tej ciąży ochota na seks odeszła daaaalekooo , aż żal :P Mam nadzieje ze po porodzie jakoś się to unormuje

a za 4 dni wizytka
No i dziś zaczynamy równo 30t0d

U mnie dziś i jutro imprezy rodzinne, więc życze Wam spokojnych weekendów i "ułożonych" tż

Skończony 40 tc- czekamy córeczko
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 10:45   #537
lesyeux
Zadomowienie

hottie kurcze to naprawde kłopoty z tym cukrem. W szpitalu unormują to i podpowiedzą jak ten cukier utrzymać na dobrym poziomie.
Bedzie dobrze
Stary 2015-01-10, 10:49   #538
EdithS
Zadomowienie

Dzień dobry Mamusie,

gratuluję kolejnyc udanych wizyt!
Wczoraj odwiedziła mnie koleżanka z pracy i przywiozła mi prezent i kartkę urodzinową (zaległe sprzed miesiąca) od wszystkich współpracowników, aż mi się miło zrobiło, że chcieli pamiętać pogadałyśmy, poplotkowałyśmy i wieczór przyjemnie minął

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Hej mamuski , czlowieka chwile nie ma i juz tyle do nadrobienia
Ja leze w szpitalu od wczorajszej wizyty, az do poniedzialku. Profilaktycznie podaja mi sterydy na rozwoj pluc u moich maluszkow nudno tu jakos i lepiej jedak lezy sie w domu, ale jak mus to mus. Poza tym u mnie od wczoraj same stresy, kazalam siostrze wrocic samochodem TZ do domu, bo odrazu na oddzial mnie dali, a ona pechowo rozwalila mu zderzak na parkingu. Nie musze mowic jaka byla jego reakcja... Nasze samochody to jego oczko w glowie, mam nadzieje ze tylko do porodu a dzis okazalo sie, ze sa jakies problemy z ubezpieczeniem drugiego samochodu i trzeba zaplacic zalegla rate, bo komis tego nie zrobil, a pamietam, ze mowil ze na bank oplacone do lutego i zeby tylko aneks z agentem zrobic i nie bedzie problemu. Mialam dzwonic i go "zwyzywac" , ale maz mowi, ze szkoda sie sadzic i denerwowac o 200 zl... Jak to mowia: jak nie urok to sraczka
jak się czujecie?

Cytat:
Oto i szlafrok-siega do kolan prawie(mam 176cm wzrostu)
ładnby zakup, a jaka Mamusia, ulala

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Ja za wami nie nadążam

Dzisiaj zaliczyłam wizytę u gina, dokupiłam wszystkie brakujące i kończące się kosmetyki, posprzątałam, poprasowałam, ugotowałam obiad i ..... padłam.
Nie mam siły ruszyć się z kanapy.

I przed chwilą opierdzieliłam męża, bo chciał położyć na stole pomięty obrus. Jego zdaniem "wyprostuje się na stole jak poleży". Leń śmierdzący, nie chce mu prasować i jeszcze mi przeszkadza, gdy akurat siedzę na naszym wątku.

Ja dostałam dzisiaj kartę ruchów dziecka. Mam codziennie od 9 rano liczyć ruchy dziecka. Przy dziesiątym ruchu mam wpisać godzinę i tyle. 10 ruchów dziennie wystarczy.

Edith - przejęłam się Twoim brzuchem. Nam na SR mówili, że brzuch się obniża na 4 tygodnie przed porodem.
kurcze, jesli u mnie tak jest, to w 37tc by się zaczęło, bo leci 33 teraz, ale to już bezpieczny czas, więc mogę rodzić we wtorek pokażę się mojej położnej, zobaczymy co mi powie.

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
Hej mamuśki !

Można dołączyć do Waszego grona ?
Termin mam na 26 marca, w brzuszku rośnie sobie synek
Podczytywałam Was czasami, ale niestety ze względu na pracę nie mogłam być na bieżąco

Pozdrawiam Iza
witaj

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość
Dzięki, dziewczyny

Super! Upolowanej okazji zazdroszczę

Oj, ja też na to liczę Ja mogę nawet i leżeć do końca, oby Maluszek miał się lepiej
A jak Twoja Córeczka? Rusza się tak, jak zwykle? Myślę, że być może właśnie się przekręciła i dlatego masz wrażenie obniżenia brzucha. U mnie jest czasem odwrotnie, Maluch pcha się bardzo w górę
córcia jest ruchliwa, rusza się jak wcześniej, przy muzyce tańczy, brzuch idzie jak fala póki co nic się nie dzieje, ale leżę jeszcze więcej, by się psychicznie uspokajać. Ty też o siebie dbaj! przechodzą Ci bóle po nospie? Który masz teraz tc?

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
To wybierz się teraz bo jest w promocji.

U mnie to samo Nie smutaj się.

U nas nic mega przebrane.

My sie wprowadzilismy jak juz w ciazy bylam to pomagałam w remontach, bo trzeba było. Ale farby i klejów TZ nie pozwalał się tykać.

My po wizycie, wszystko ok. Na następne ustalamy plan porodu.
Gin zalecił dużo seksu, podomież łatwiej bedzie przy porodzie(to samo mówiła babka na szkole) i mowi, że dobrze scala związek przez 6 tyg postu w połogu gdy nie można i kolejnymi paroma gdy woli się spać:P
jeżeli dotrwam do 37tc, to potem też chciałabym zastosować lamowanie (spodobał mi się nowy wyraz) na przyspieszenie porodu. Położna tak powiedziała mojej siostrze, tylko zaznaczyła, że to musi być DOBRY PORZĄDNY seks
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 11:04   #539
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,a ja od rana na zakupach byłam,biedronkę zaliczyłam ale szału nie było-kupiłam tylko torbę dla dziecka za 10 zł przyda się do lekarza lub na inne wyjazdy
Super torba! Ja chyba muszę objechać wszystkie biedronki w okolicy

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
ja czuję, że też taka będę, jak o tym myślę, to już mi się załącza... ale to chyba naturalne, w końcu my nosimy Maleństwo 9 miesięcy, czasem walczymy o jego zdrowie w brzuchu, potem cały trud porodu. Jak już się urodzi i jest w domu to jako rodzic robisz wszystko, co dla dziecka najlepsze. A tu zjeżdża się ktoś w odwiedziny i nie zważa na dobro malca, ani zasady rodziców, tylko się rządzi "życiem" tego malucha. To jak tu nie być lwicą?
Ja zawsze jak miałam do czynienia z czyimś maleńkim dzieckiem to pytałam najpierw jego rodzica o zdanie, by wiedzieć, co sobie życzy, a czego nie.
No właśnie ja się boję, że będę taką kwoką, co nikogo do dziecka nie dopuści, A już najbardziej nienawidzę jak ktoś najpierw pójdzie na papierosa, a potem się nad takim maluszkiem pochyla. Sama nigdy nie paliłam i i zapach fajek z daleka wyczuje, a jak ktoś chucha dziecku to mnie , aż nosi...

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość

no więc rano dowiedziałam się, że najprawdopodobniej nie będę mogła karmić piersią jestem na lekach w związku z moją chorobą i na pewno nie mogę ich odstawić
no i się popłakałam, że będę złą mamą, bo nawet nie będę mogła spróbować
na szczęście TŻ bardzo wspiera, mówi, że to nie ma znaczenia, że inne rzeczy są ważniejsze i że będę najlepszą mamą dla naszej małej...
ale mimo wszystko tak mi smutno
I TŻ ma rację. Karmienie piersią to nie wszystko. Szczególnie, że to nie jest Twój wybór. Co innego jakbyś mogła, a nie chciała. Będziesz najlepszą matką dla swojego dziecka, bo dasz mu wszystko, co możesz mu dać najlepszego. Głowa do góry

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Wyrwałam sie z domu i oczywiście byłam na lumpach

Zapłaciłam 25 zł za wszystko
Poza tym w biedrze była sterta tych nakładek ochronnych na materac 60x120 z 19,90 na 10 zł przecenione to kupiłam.
Cudne zakupy! I to za jaką kwotę. Gratulacje

Cytat:
Śliczny brzuszek

Cytat:
Ty nie strasz, bo ja w takim razie już powinnam dawno urodzić

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
jeżeli dotrwam do 37tc, to potem też chciałabym zastosować lamowanie (spodobał mi się nowy wyraz) na przyspieszenie porodu. Położna tak powiedziała mojej siostrze, tylko zaznaczyła, że to musi być DOBRY PORZĄDNY seks
Mnie się też baaaardzo spodobał ten nowy wyraz
Stary 2015-01-10, 11:05   #540
Hottie07
Zakorzenienie

cześć mamusie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość

Przed każdym posiłkiem masz brać insulinę? Kurdę, bo ja się wybieram skonsultować moje wyniki od dwóch dni, ale jest taka pogoda, że mną rzuca na prawo i lewo, takie wiatrzysko, no i trochę się obawiam chodzić na zewnątrz...
mam brać przed obiadem i przed kolacją , bo mam wtedy najgorsze pomiary mimo , że porcje mam chyba dwu latka. lekarz kazał mi jeść więcej - zwiększyłam porcję , a cukier tak wiwindował wieczór, że się popłakałam....

Cytat:
hottie kurcze to naprawde kłopoty z tym cukrem. W szpitalu unormują to i podpowiedzą jak ten cukier utrzymać na dobrym poziomie.
Bedzie dobrze
dziękuję już nie mam do tego siły całą ciążę mam coś - jakby nie mogło być normalnie. Przepraszam, że się wam żalę....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości