Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-10, 13:29   #571
nouvelle2
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Witajcie panny Nouvelle masz brzusio lux ja taki miałam w 5 mc ciąży heh
Wiec ja wrzucam swój-dziś 30tc zaczęłam

Byłam w biedrze koszul nie było ale torbę sobie kupiłam za 10zl z 37.99 przeceniona... Taka dzieciowa z przegrodkami się przyda..
Bylam na Targu zobaczyć koszule donkarmienia - 44zl za te co allegro po 20zl chodzą.... O zgrozo..
piłeczka

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
o właśnie na takich cechach torby mi zależy, o jakich piszecie: by miała przegródki, była naprawdę pojemna, dobrej jakości i wygodna dla mnie, bo ta torba przy wózku, którą dostanę nie ma nawet paska na ramię, to typowo ozdobna przy wózku, a widziałam, że szwagierce już po 1 dziecku się siepie i pruje i mieści się w niej chyba tylko butelka, także zupełny bezsens...chyba zainwestuję, muszę to dziś tż ładnie przedstawić

ładny brzucholek!na allegro jednak chyba najtaniej dostaniesz te koszule, poza oczywiście tymi biedronkowymi.
te ze skip hopa mają maty do przewijania dołączone (chyba wszystkie modele)

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Nouvelle masz brzuszek jak moja sąsiadka o ona 33tydz. Myślałam, że małe brzuszki to bardzo wysokie dziewczyny mają, ale chyba i Ty i moja sąsiadka tak koło 160. A ja mam gigantyczny i przypominam kulę śniegową, chciałam nawet wrzucić ale tel padł. Chciałabym taki mniejszy, bo z kurtką mniejszy problem

Smv super brzuszek

Wiecie, że nam o lamowaniu to z pół godziny na SR mówiła. Pokazywała jak wyglądamy od środka, że szyjkę zamyka czop i nawet jak dziecko jest skierowane w dół, to nic nie podejrzy ani nikt go niczym nie dotknie, bo faceci takie porównania mają I że odgłosów też nie ma co się krepować, bo dziecko nas doskonale zna i nasze głosy, a mu też jest fajnie jak się pokołyszę. I że bardzo lamowanie pomaga przetrwać te zmiany w ciele kobiecie, bo czuje się atrakcyjniejsza i nie myśli tak o tym. I coś w tym jest.

Siedzę u rodziców, bo TZ przyjechał auto naprawiać i stwierdził, że mnie samej w wawie nie zostawi. Ale jutro wracamy, ja bym nie mogła już z rodzicami mieszkać. Jednak w domu,to w domu - u siebie.

Oczywiście moja mama niby już po dwóch razach przytakiwała, że zrozumiała, że ma nic dla małej nie kupować. Nawet ma przyjechać w ferie, żeby ze mną się przejśc po sklepach i poszaleć z zakupami dla małej pod moją kontrolą. I co nic z tego, przyjeżdżam a kupka rzeczy dla małej się powiększa, już i tak przebrałam i 1/5 rzeczy wybrałam, których sama może bym nie kupiła, ale nie chciałam by jej było przykro. A pozostałych plus to co mama zdążyła w dwa tygodnie nakupić jest tyle, że całe łóżeczko, bym zapełniła. Mama mówi, że jak mi się nie podoba to trudno, i jeszcze założę jak tu przyjadę i za mało ciuszków wezmę Nie mam siły na nią.
mam 162 cm

Moja teściowa podobno dla małej jakieś ciuszki kupiła aż się boję...

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
No to czas najwyższy sie ujawnić i pokazać Mamusię Marcową XXL
to my kończymy 31 tc : JA i Zosia

wielki tyłek i uda ale wszytsko po porodzie sie zmieni.
u mnie już z 20 kg na plusie.
ale nie przejmuję sie tym wcale i jestem chyba jedyna która nie przesadza z wielkością swojego ciałka że ma tu i uwdzie za dużo
co poradzę, płakac nie bede, deprechy mieć nie bede bo co to zmieni
Trzeba się akceptować
po tym opisie, to spodziewałam się jakiegoś wieloryba co najmniej fajnie wyglądasz, przecież nogi masz nadal szczupłe

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
Hej! Ojej, muszę nadrobić wątek. Tyle mnie nie było, że zatrzymałam się gdzieś w końcówce poprzedniej części...
Dziś przyleciałam z Polski. Wstałam o 3.30 i jestem wykończona. Tż przyjechał z gratami parę dni przede mną i oczywiście wchodzę do domu, a tu istna graciarnia i nic nie poukładane. Od pon. zabieram się za porządki ech.
Wczoraj miałam wizytę. Wyniki mam dobre, z małą też wszystko ok. Jest duża i lekarz mówi, że będzie na pewno ponad średnią. Strasznie ostatnio daje mi popalić, a raczej moim wnętrznościom. Wątrobę i żebra mam zgniecione i właściwie bolą mnie non stop. I oddycha mi się ciężko. No i przytyłam już sporo, nie chcę więcej!
Biorę się za nadrabianie tego, co naskrobałyście
Aha, nouvelle możesz mi dopisać na 1 stronie imię - Natalia. A wózek X-lander xa.
już dopisuję
Mnie też się ciężko oddycha. i mała po żebrach wali ostro

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 13:54   #572
lesyeux
Zadomowienie

nouvelle hehe bo to z półprofilu :p nogi mam jak dwa drzewa:P
Stary 2015-01-10, 13:58   #573
EdithS
Zadomowienie

Cytat:

ale nie przejmuję sie tym wcale i jestem chyba jedyna która nie przesadza z wielkością swojego ciałka że ma tu i uwdzie za dużo
Trzeba się akceptować
ładnie wyglądasz, kochanego ciałka nigdy za wiele, a jak jest takie do schrupania, to już w ogóle

Cytat:
Hej! Ojej, muszę nadrobić wątek. Tyle mnie nie było, że zatrzymałam się gdzieś w końcówce poprzedniej części...
Dziś przyleciałam z Polski. Wstałam o 3.30 i jestem wykończona. Tż przyjechał z gratami parę dni przede mną i oczywiście wchodzę do domu, a tu istna graciarnia i nic nie poukładane. Od pon. zabieram się za porządki ech.
Wczoraj miałam wizytę. Wyniki mam dobre, z małą też wszystko ok. Jest duża i lekarz mówi, że będzie na pewno ponad średnią. Strasznie ostatnio daje mi popalić, a raczej moim wnętrznościom. Wątrobę i żebra mam zgniecione i właściwie bolą mnie non stop. I oddycha mi się ciężko. No i przytyłam już sporo, nie chcę więcej!
Aha, nouvelle możesz mi dopisać na 1 stronie imię - Natalia. A wózek X-lander xa.
za wizytę!
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 14:07   #574
smv
Zakorzenienie

Lesy przesadzasz kozo brzuszek jest bjutiful!
Stary 2015-01-10, 14:07   #575
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Super ze wizyta sie udala
Ale mam dzis dzień lenia, masakra qstalam pozno i nie mam na nis sily, nawet z mopem sie nie specjalnie meczylam:/
U mnie w biedronce lipa, moze później podjadę jeszcze do drugiej alebtam tez pewnie bez szalu:/
Stary 2015-01-10, 14:23   #576
rona1906
Raczkowanie

mama_kasia zalezy jaki aparat, jak dla blizniakow to 3 kolka i mierza sie jednoczesnie . a jak zwykly aparat to 2 kolka i najpierw jedno a potem drugie i wlasnie wtedy zapis jest 2 razy dluszy.

EdithS dobrze sie czujemy, wychodzimy prawdopodobnie w poniedzialek )
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 14:32   #577
luzna25
Zadomowienie

Hejka A my byliśmy dzisiaj na dniu otwartym szpitala wszystko mi się nawet podobało i nawet sala porodowa mnie nie wystraszyła a mój TŻ z wszystkiego co mówiła położna to najbardziej mu się podobało "nie wskazane są masowe odwiedziny. Tylko mąż/partner powinien odwiedzać kobietę po porodzie i dzieciaczka, a reszta rodziny może sobie odpuścić odwiedziny i przyjść dopiero w domu" i mi też się to podoba, bo nie życzę sobie w szpitalu nikogo poza TŻ ani mamy, a tym bardziej teściowej, a o szwagrach już nie wspomnę

gratuluję Wam udanych wizyt
smv super, że już wyszłaś ze szpitala! w domu najlepiej
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 14:42   #578
Uliczkaz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
:Oj Trzymam kciuki żeby to coś w nerkach się zmniejszyło albo najlepiej znikło. Zdrówka dużo
Dziękujemy

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
W środę mieliśmy wizytę, mała waży 1830g - byłam w szoku, brzuch wydaje mi się stosunkowo nieduży na takiego dzidziusia. Pomiary ok, trzymała się za nosek, normalnie nie wierzę, że za 8tyg. będzie już z Nami

Trzymaj się Kochana, ściskam mocno, dla równowagi w końcu musi być lepiej
Bardzo ładna waga Ale i tak najważniejsze, że wszystko z Tobą i z nią jest ok
Dzięki. Masz rację, W końcu karta musi się odwrócić Może za to po porodzie będę się np. wysypiać? ;-)

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Pośmialiśmy się z lekarzem, bo już przestał mnie namawiać na cc. tylko zapytał czy chcę cc (większość kobiet po ivf ma cc) ja mu powiedziałam, że pierwszą córkę urodziłam naturalnie to i drugą chcę spróbować. Cc zawsze można zrobić. A on do mnie "o! Odważna, dzielna no dobra nie ma przeciwwskazań, to spróbujemy A kiedy pani rodziła ?" Ja na to, że 18 lat temu. A on " Ooo... To po takim czasie to trakujemy jak pierwszy" no i się uśmialiśmy z powtórnej pierworódki
Później zaliczyłam fryzjera, bo już odrorty miałam takie, że aż wstyd.
A następnie SR i było o połogu. Cieszę się, że był ze mną mmj Tadzik bo babka mówiła o baby blues i jak bardzo nam będzie potrzebny odpoczynek, sen, trochę czasu tylko dla siebie no i pomoc TŻa super to wszystko opisała i jak wyznaczyć granice babciom w pomocy. Jak wróciłam to już na pysio padałam a zasnąć i tak nie mogłam do 2:30
Miłego dzionka wam życzę
Hehhehe, u nas też będzie ponad 10 lat od 1. porodu, także chyba nie będzie taryfy ulgowej ;-)

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
mówili mówili położna poradziła kupić takie kółko do pływania dla dzieci(takie małe) i na nim siadać...

U nas też mówiła o baby blues:
1)przez pierwszy miesiąc zero odwiedzin-ten czas ma być dla rodziców i dziecka. (Jakos ciezko mi sobie wyobrazić moją rodzinkę która się tego stosuje )

2)Jak zapraszamy do domu gości to na paluszki i herbate a TŻ zapraszając teściową ma jej wspomnieć,ze stęsknił sie za jej sernikiem,pierogami,gołąb kami itp

3) Jak ktoś pyta co kupić małemu mówić ze pieniądze. po wejsciu do mieszkania ustawić wielki słój z napisem "Dla Oskarka" i wsadzić tam dwie stówki coby ludzie wiedzieli jakie kwoty wrzucać

4) Raz na tydzien mama wychodzi do kosmetyczki,fryzjera,na kawe z kolezankami

5) Raz w miesiacu tato zabiera mame na kolacje,kino,teatr bez dziecka

6)Co ma robić tato po przyjsciu z pracy?-przejmuje dziecko!!!!

Na tych punktach było troche śmiechu ale ogólnie jak słyszałam o tych wszytskich dolegliwościach po porodzie co mogą nam dokuczać to płakac mis ie chciało
Podobają mi się szczególnie pierwsze 3 punkty
Co prawda nie mam problemu z wizytami teściowej czy naszego rodzeństwa, ale dalsza rodzina faktycznie powinna dać sobie na wstrzymanie z odwiedzinami
Nie martw się na zapas tym, co będzie po porodzie! Naprawdę bywa różnie, ale najważniejsze, żeby mieć wsparcie Małża.

Cytat:
Zobaczcie jakie słodkie ubranka, ale ceny też mają

http://ubrankadochrztu.com/sklep
Widziałam już kiedyś tę stronę, piękne! ale faktycznie ceny kosmiczne.

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Będzie dobrze!
Dziękuję bardzo

Ojustyna
Dzięki za wieści Biedronkowe, te trzy akurat są najbliżej mnie, także sobie odpuszczamy ;-)

kasia_adm Śliczny kolorek Nasz to walnut brown Oba dobre i dla dziewczynek i dla chłopców Przy starszym dziecku też miałaś Bebe Confort?

Któraś z Was pisała o rozmiarze biustu i jego wpływie na karmienie. Ja przed pierwszą ciążą miałam tradycyjne 75b potem piersi jakoś szczególnie mi nie urosły, a karmiłam 13 miesięcy. Także trzeba być dobrej myśli, a nawet kiedy nie wyjdzie, nie ma co obarczać siebie winą. Maluchy i tak nas, rodziców, będą kochać najmocniej na świecie

Edytowane przez Uliczkaz
Czas edycji: 2015-01-10 o 14:44
Uliczkaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 15:16   #579
kasia_adm
Rozeznanie

Les dziewczyny dobrze piszą, ładnie wyglądasz. W brzuszek dużo poszło.
Uliczkaz z synem míałam inny wózek. Ten nie jest nowy, ale wystarczy tylko odświeżyć. Ja jestem zadowolona.
U mnie będzie trochę ponad 9lat od pierwszego porodu. Damy radę
Nouvelle jest brzuszek, ślicznie

Edytowane przez kasia_adm
Czas edycji: 2015-01-10 o 15:18
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 16:06   #580
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Hejka A my byliśmy dzisiaj na dniu otwartym szpitala wszystko mi się nawet podobało i nawet sala porodowa mnie nie wystraszyła a mój TŻ z wszystkiego co mówiła położna to najbardziej mu się podobało "nie wskazane są masowe odwiedziny. Tylko mąż/partner powinien odwiedzać kobietę po porodzie i dzieciaczka, a reszta rodziny może sobie odpuścić odwiedziny i przyjść dopiero w domu" i mi też się to podoba, bo nie życzę sobie w szpitalu nikogo poza TŻ ani mamy, a tym bardziej teściowej, a o szwagrach już nie wspomnę

U nas tez tak mówili o tych odwiedzinach, bardzo mądrze poza tym ciągle odwiedziny różnych osób mogę być krępujące dla współlokatorek na sali

Stary 2015-01-10, 16:46   #581
rona1906
Raczkowanie

Cytat:

A gdzie byly te dni otwarte?
Stary 2015-01-10, 16:57   #582
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
witamy

Hihi dobry pomysł. Ja słyszałam że samo nie wskura nic.bo lamowanie musi być całkowicie skończone w kobiecieto sperma przyczynia sie do przyspieszenia porodu
Na jednych to działa a na drugich nie. Warto spróbowac po 37tc.ja bede lamować na pewno
Ja też chce lamować !!!!!!!!!!!!!

mebelki złożone teraz jedziemy do Askota i do galerii-jak wytrwam to TŻ mnie do kina zabiera-szkoda ze w kinach nie mają leżanek
Stary 2015-01-10, 16:58   #583
marta24171
Rozeznanie

Cześć Laseczki
w końcu mam lapka,więc od razu do was piszę
Miałam dzisiaj księdza i wiecie co jak wychodził to złapał mnie za brzuszek i pobłogosławił a mi aż łezka poleciała-kolejny raz uświadomiłam sobie że zajście w ciąże i poród to prawdziwy cud

Za godzinkę idę do kościoła bo córcia ma jasełka - występuje jako gwiazdka, także mam treme a ona oczywiście niczym się nie przejmuje

Miłego wieczorka wam życzę, później nadrobię co naskrobałyście
Stary 2015-01-10, 17:10   #584
Uliczkaz
Raczkowanie

Cytat:
córcia jest ruchliwa, rusza się jak wcześniej, przy muzyce tańczy, brzuch idzie jak fala póki co nic się nie dzieje, ale leżę jeszcze więcej, by się psychicznie uspokajać. Ty też o siebie dbaj! przechodzą Ci bóle po nospie? Który masz teraz tc?
Jasne, odpoczywaj, ile tylko się da!
Mnie zazwyczaj pomaga No-spa forte w połączeniu z magnezem lub scopolanem. W razie kryzysu mam zresztą zastrzyki i dziś już wiem, że siostra mi go zrobi :/
A u nas to jest teraz 30+3, także fajnie byłoby wytrzymać jeszcze z 5 tygodni

kasia_adm
Musimy ;-) Ale myślę, że rozwarcie powinno następować szybciej i to mnie trochę pociesza
Z drugiej strony poprzednio Córa ważyła tylko 2,5 kg, mam nadzieję, że teraz Maluch nie będzie o wiele cięższy i większy ;-)
Uliczkaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 17:10   #585
nouvelle2
Zakorzenienie

A ja pojechałam odebrać zamówienie z reserved i przy okazji wdepnelam na wyprzedaż do kappahl i biedronki. W kappahlu Pani mi dorzuciła kilkanaście wieszaków dziecięcych Lubie od nich te wieszaki, mocne są. A z Biedronki przytargalam taki kosz na pranie za 40 złotych. Nie jest to może mistrzostwo designu, ale do garderoby będzie super

Stary 2015-01-10, 17:27   #586
smv
Zakorzenienie

Nouvelle pożycz kasiory bo widzę ze ty zakupoholiczka jesteś hehe
Stary 2015-01-10, 17:37   #587
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
A gdzie byly te dni otwarte?
Szpital Ujastek bo chyba Ty też jesteś z Krakowa??

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
A ja pojechałam odebrać zamówienie z reserved i przy okazji wdepnelam na wyprzedaż do kappahl i biedronki. W kappahlu Pani mi dorzuciła kilkanaście wieszaków dziecięcych Lubie od nich te wieszaki, mocne są. A z Biedronki przytargalam taki kosz na pranie za 40 złotych. Nie jest to może mistrzostwo designu, ale do garderoby będzie super
ja mam taki kosz na brudne pranie tyle, że ja do kupiłam w castoramie i z tego co pamiętam nieco drożej ale to już było z rok temu

za zakupy
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 17:48   #588
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
mam taki kosz w białaym kolorze dla nas, ale chyba osobny by się przydał dla małego, w każdym razie się sprawdza, nawet kot go sobie upatrzył i drapie pazurami także tego
Stary 2015-01-10, 17:50   #589
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:

Po to jestesmy
Bedzie dobrzenie smutaj.najważniejsze,że fachową opieke bedziesz miała rybko
dziękuję, wierzę , że będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
Hottie współczuję z cukrami ale pomyśl, że to już niedługo

U mnie w biedronce też byly podkłady na materac za10 zł, kupiłam jeden bo jeden już mam.ale za to nigdzie nie mogę znaleźć prześcieradeł

Ja dzisiaj zaczęłam 33 tydzień, 56 dni do porodu
na szczęście jeszcze tylko dwa miesiące

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Będzie dobrze, w szpitalu rozpiszą Ci dietę i unormują się. Ja jak zaczynałam miałam cukier po 150 - 180 po każdym posiłku, a na czczo ponad 100. Teraz jest już w normie, chyba że trochę spuszczę z tonu to podskoczy. Kryzys miałam jak wyszło mi kiedyś po kolacji 235, tak samo się popłakałam i zdenerwowałam. Mierzyłam 4 razy co godzinę sprawdzić czy na pewno spada. Od tamtej pory zmniejszyłam porcje, przetestowałam z 10 chlebów i w końcu jest jako tako.
dziś obiad po insulinie większy u cukier w normie , może nie będzie tak źle

co do torby ja mam swoją Babymoov ma przewijak, kocyk polarowy, pojemnik na smoczek, dużo przegródek. ma sporo kolorów - mnie się akurat taki trafił na licytacji chociaż piękny jest cały szary
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4912157550.jpg (27,4 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez Hottie07
Czas edycji: 2015-01-10 o 17:56
Hottie07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 18:03   #590
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:

mebelki złożone teraz jedziemy do Askota i do galerii-jak wytrwam to TŻ mnie do kina zabiera-szkoda ze w kinach nie mają leżanek
ale macie miły wieczór

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
Nouvelle pożycz kasiory bo widzę ze ty zakupoholiczka jesteś hehe
za te trzy ciuszki zapłaciłam 30 zł Kocham wyprzedaże

Cytat:

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

ja mam taki kosz na brudne pranie tyle, że ja do kupiłam w castoramie i z tego co pamiętam nieco drożej ale to już było z rok temu

za zakupy
no właśnie widziałam dzisiaj ten kosz w Castoramie, za 99 zł

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość

co do torby ja mam swoją Babymoov ma przewijak, kocyk polarowy, pojemnik na smoczek, dużo przegródek. ma sporo kolorów - mnie się akurat taki trafił na licytacji chociaż piękny jest cały szary
bardzo ładna

Stary 2015-01-10, 18:07   #591
EdithS
Zadomowienie

Cytat:

ooo, zazdroszczę! Z chęcią wyskoczyłabym i na zakupy i do kina

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Cześć Laseczki
Miałam dzisiaj księdza i wiecie co jak wychodził to złapał mnie za brzuszek i pobłogosławił a mi aż łezka poleciała-kolejny raz uświadomiłam sobie że zajście w ciąże i poród to prawdziwy cud

Za godzinkę idę do kościoła bo córcia ma jasełka - występuje jako gwiazdka, także mam treme a ona oczywiście niczym się nie przejmuje

też bym się wzruszyła w tej sytuacji

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość
Jasne, odpoczywaj, ile tylko się da!
Mnie zazwyczaj pomaga No-spa forte w połączeniu z magnezem lub scopolanem. W razie kryzysu mam zresztą zastrzyki i dziś już wiem, że siostra mi go zrobi :/
A u nas to jest teraz 30+3, także fajnie byłoby wytrzymać jeszcze z 5 tygodni

kasia_adm
Musimy ;-) Ale myślę, że rozwarcie powinno następować szybciej i to mnie trochę pociesza
Z drugiej strony poprzednio Córa ważyła tylko 2,5 kg, mam nadzieję, że teraz Maluch nie będzie o wiele cięższy i większy ;-)
wytrzymamy! Zobacz, ile już walczymy, a czas przeleciał w oka mgnieniu, więc jeszcze tylko kilka tygodni!

Cytat:

dziękuję za info o torbie, poczytam i o niej i porównam

nouvelle2 jesteś mistrzem zakupów! Ja jeszcze poluję na te a la koszyczki, które masz na swoim stoliku, jak fotki robisz!

Edytowane przez EdithS
Czas edycji: 2015-01-10 o 18:09
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 18:26   #592
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
ooo, zazdroszczę! Z chęcią wyskoczyłabym i na zakupy i do kina

też bym się wzruszyła w tej sytuacji

wytrzymamy! Zobacz, ile już walczymy, a czas przeleciał w oka mgnieniu, więc jeszcze tylko kilka tygodni!

dziękuję za info o torbie, poczytam i o niej i porównam

nouvelle2 jesteś mistrzem zakupów! Ja jeszcze poluję na te a la koszyczki, które masz na swoim stoliku, jak fotki robisz!
koszyczki w Ikei są, na allegro albo na jakiś stronkach handmade, o tutaj na przykład http://www.trzepizaury.com/ Kusi mnie żeby ten dywanik okrągły zamówić, byłby tak przed łóżeczko i pasowałby mi do takiej sznurkowej, plecionej pufy, którą będzie stała obok niego ... no ale to już na pewno nie w tym miesiącu.

Stary 2015-01-10, 18:42   #593
rona1906
Raczkowanie

Cytat:

za zakupy

Wlasnie tam leze na patologii )) i slyszalam te grupy przechodzace co rusz :p
Stary 2015-01-10, 18:45   #594
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:

Trzeba się akceptować
Super podejście, a z wagą nie przesadzaj, do xxl to ci duuuuuuuuuuużo brakuje za to po ciąży jak Zosia wyssie z ciebie wszystko to będziesz xxs i będą mówić "ta co cienia nie rzuca" hahaha
ślicznaś a te kg to chyba tylko w brzusio poszły

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
ten kosz kilka miesięcy temu chciałam w biedzie kupić a TŻ powiedział że nie teraz i później już nie było, szkoda że cena się nie zmniejszyła pomimo wyprzedaży, bo na ten biały miałam chrapkę

co do biedronek i toreb maluszkowych !! uwaga uwaga w Białymstoku jest ich masa w biedronce na wylotówce jak się jedzie na Zabłudów aż tam przy cmentarzu ! dzisiaj przejeżdżałam i coś mnie podkusiło że na pewno tam coś znajdę i się nie myliłam, kupiłam aż 2 !! więc będzie na zaś jedna z dinozaurem a druga czarna z małpami i lewkami jutro chyba pojadę szukać reszty tzn koszuli i podkładów

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2015-01-10 o 19:54
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 18:45   #595
smv
Zakorzenienie

Bolą mnie żebra juz oba... Hilfe!
Stary 2015-01-10, 18:48   #596
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
Super podejście, a z wagą nie przesadzaj, do xxl to ci duuuuuuuuuuużo brakuje za to po ciąży jak Zosia wyssie z ciebie wszystko to będziesz xxs i będą mówić "ta co cienia nie rzuca" hahaha
ślicznaś a te kg to chyba tylko w brzusio poszły

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

ten kosz kilka miesięcy temu chciałam w biedzie kupić a TŻ powiedział że nie teraz i później już nie było, szkoda że cena się nie zmniejszyła pomimo wyprzedaży, bo na ten biały miałam chrapkę
też się nad jasnym zastanawiałam, ostatecznie wybrałam ten, bo będzie mniej widoczny w dosyć ciemnym pomieszczeniu

Cytat:
Bolą mnie żebra juz oba... Hilfe!
mam to samo

idę jeść kolację

Stary 2015-01-10, 19:14   #597
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
1) W jakiej temperaturze pierzecie ubranka? Na większości jest 30 albo stopni, a ja czytałam, żeby zabić te wszystkie bakterie potrzeba 60 stopni...

2) Odcinacie metki z ubranek?
Ja piorę w 40 stopniach. Resztę bakterii i innego świństwa pozbywam się parą z żelazka A metek nie ucinam, ale zastanawiałam się nad tym. Z resztą większość jak patrzyłam to na szczęście te materiałowe, a nie takie sztywne a'la z papieru.

Cytat:
Witajcie panny Nouvelle masz brzusio lux ja taki miałam w 5 mc ciąży heh
Wiec ja wrzucam swój-dziś 30tc zaczęłam

Byłam w biedrze koszul nie było ale torbę sobie kupiłam za 10zl z 37.99 przeceniona... Taka dzieciowa z przegrodkami się przyda..
Bylam na Targu zobaczyć koszule donkarmienia - 44zl za te co allegro po 20zl chodzą.... O zgrozo..
Też już ładniutki
Zdzierstwo w biały dzień. Kupują na allegro, albo bezpośrednio u chińczyków a sprzedają z taką marżą!! Wrrrrr...

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Cześć Laseczki

Kciuki za córcię gwiazdkę

Cytat:

No widzisz. Na pewno się unormuje. Z resztą jeszcze tylko 2 miesiące to dasz radę

Byłam w H&M w jednym celu - kupić stanik do karmienia. Jak już znalazłam, to oczywiście nie było mojego rozmiaru i nie to, że nie było bo akurat się skończył Nie produkują takich małych!! Czy to moja wina, że cyce mi tak nie urosły??!! A miseczka o rozmiar większa, wielka jak nie wiem co, dwa moje by się zmieściły i jeszcze by miały luz!!

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 19:14   #598
Magnifica
Zakorzenienie

A ja byłam na łowach w biedronce
Nie ma u nas niestety ani koszul ani tych fajnych toreb, ale były za to śpiochy Disney'a. Dwie sztuki za 10 zł. Zostały same większe, ale i tak wzięłam. Nie zmarnują sie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0448.jpg (140,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0449.jpg (121,8 KB, 10 załadowań)
Stary 2015-01-10, 19:21   #599
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ja piorę w 40 stopniach. Resztę bakterii i innego świństwa pozbywam się parą z żelazka A metek nie ucinam, ale zastanawiałam się nad tym. Z resztą większość jak patrzyłam to na szczęście te materiałowe, a nie takie sztywne a'la z papieru.

Byłam w H&M w jednym celu - kupić stanik do karmienia. Jak już znalazłam, to oczywiście nie było mojego rozmiaru i nie to, że nie było bo akurat się skończył Nie produkują takich małych!! Czy to moja wina, że cyce mi tak nie urosły??!! A miseczka o rozmiar większa, wielka jak nie wiem co, dwa moje by się zmieściły i jeszcze by miały luz!!
Ja nawet nowe żelazko kupiłam parowe z tej okazji Też chyba nie będę szaleć z tymi temperaturami. Pieluchy tylko zamierzam w 90 stopniach prać.

A że nie było takich małych rozmiarów to chamstwo. A jakiego rozmiaru szukałaś?
Stary 2015-01-10, 19:32   #600
marta24171
Rozeznanie

My już po jasełkach,było pięknie.Oczywiście jak Maja występowała to płakałam jak bóbr,zresztą ja na wszystkich jej występach płaczę.
A w drodze powrotnej oczywiście zjechałam do biedry i też kupiłam kosz za 45 zł.zaraz wkleję fotkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0148.jpg (115,3 KB, 16 załadowań)

Edytowane przez marta24171
Czas edycji: 2015-01-10 o 20:01
marta24171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości