Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-14, 14:09   #1561
nusiekowa
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

jaaaaaaaaany połowe mam poprasowane...już nie moge ide obiada robic.
Czekam z niecierpliwością na TŻta bo naklejki na ściane przyszły dla młodego i trza je nakleić Pochwale się póżniej efektem końcowym
Stary 2015-01-14, 14:10   #1562
ewka5891
Zakorzenienie

Pisalyscie o podgrzewaczach do butelek, ja miałam używany ale z racji kp nie uzywalam go i pózniej sprzedałam. Teraz nie kupuje, jakby był potrzebny pózniej to zawsze mozna dokupić.

Smoczki kupowalam te 0-6. Na początku miałam TT a pózniej uzywalam aventa. U nas troche tych smoczkow poszło, bo w miarę czesto wymienialismy na nowe.

Ja nie miałam czerwonej wstążki przy wózku i pamietam sytuacje jak na spacerze spotkałam jedną Polkę z mamą. Kojarzylysmy sie z collegu, dostałam wtedy taki wykład od tej mamy, że jak ja mogę bez wstążki i medalika jeździć itp. W wielkim szoku byłam, bo ja nigdy w taki sposob nie narzucam swojego myślenia a tu obca osoba tak sie wczuła

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2015-01-14 o 14:12 Powód: Literowka
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 14:14   #1563
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
witam się z rana Mamusie
Dawno mnie nie było ale jak pisałam jeszcze w starym roku, trochę się u nas nadziało... Na szczęście ogarnęliśmy się z tematami i już wróciło wszystko do normy
przez ostatnie 3 dni nadrabiałam Was więc nadążam ale wybaczcie cytować nie będę bo tyyyle tematów poruszacie że szok
Widzę że większość z Was spakowało już torbę do szpitala, ja jeszcze nie mam niczego naszykowanego ale powoli kompletuje, i nie muszę mieć żadnej szmaty porodowej, dają szpitalną
Mam takie pytanie, powiedzcie mi czym się golicie? bo ostatnio jak goliłam się maszynką to tak się pozacinałam jakbym pod kosiarkę wpadła. Macie może jakieś sprawdzone metody?
Pranie też widzę u każdej na tapecie, ja jeszcze nie zaczęłam, szukam taniego płynu do prania Jelp może któraś widziała jakieś promocje?
Jeszcze co do TŻ to mój ostatnio tak się przeją pomocą w domu że wziął sobie nadgodziny i nie dość że teraz to już wszystko ma mojej głowie to siedzę sama jak kołek a on w pracy od 7,30 do 18,30 no ale na mój ZUS musi zarobić bo okazało się że za grudzień musiałam zapłacić w pełnym wymiarze a wogóle ZUS to jakaś masakra...
witaj z powrotem
co do golenia to ja maszynka + mydło od zawsze i nigdy nie mam żadnych podrażnień. Dzisiaj akcja golenie, więc zobaczę jak sobie dam radę
co do prania to ja jeszcze też nie zaczęłam mam zamiar od poniedziałku. Mam proszek i płyn lovela

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Moja nie oczekuje, że będę prowadziła z nią dialog, tylko słuchała co mówi.
Każda wizyta przebiega w następujący sposób:
1. "Gdzie masz ciapy".
Za każdy razem pada pytanie, dlaczego nie noszę ciapów, bo mi zmarzną nogi.
Za każdym razem odpowiadam, że nienawidzę ciapów, że mi ciepło, że mamy w domu ogrzewanie podłogowe więc podłoga ma temperaturę mojego ciała. Nie pomaga, ale ja na dzień dobry już jestem wkurzona.
2. "A wiesz, że..."
I tu najświeższe plotki od koleżanek z kółka różańcowego i sąsiadek. Plotki są tak okropne, dotyczą tak intymnych spraw innych ludzi, że nie jestem w stanie ich słuchać. Za każdym razem jej przerywam i mówię, co mnie to nie interesuje i nikomu do tego, jak żyją inni ludzie.
Najbardziej lubi obmawiać swoją rodzinę.
3. "Ja wam nic nie mówię, ale.."
I tu padają dobre rady.

Na szczęście mój pies zawsze na nią szczeka więc wiem, kiedy się zbliża. I wtedy szybko gonię do łazienki i biorę dłuuugą kąpiel. Jak nie zdążę, to mam karną godzinkę

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

To jego matka, więc nie mogę mu zabronić zapraszania jej do siebie do domu. Nie wyobrażam sobie jej ubliżyć, jakoś musze przeboleć jej wizyty

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Koniec tego narzekania, idę do sklepu po coś na obiad. Strasznie zgłodniałam. Pa pa
współczuję teściowej, ja na szczęście mam taką, która się nie wtrąca, przynajmniej bezpośrednio do nas nic nie mówi. Dzwoni raz na tydzien, dwa, a przyjeżdża tylko wtedy jak zaprosimy

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
No i jestem.. Kupiłam te pepcowe ale 5 sztuk potem. Poszlam do innego sklepu i były te same o złotówkę droższe.
Kupilam nożyczki dla malucha szczotkę do włosków majty podkłady ceratki na łóżko płyn do kąpieli baby dream rossmana i krem do pielęgnacji z tej samej firmy. W sumie wydalam na wszystko ok 60zl..
Bylam w dzieciowym i pościel - taka brzydka aż 180zl!szooook to już na allegro są piękniejsze!
Koszul nie kupiłam bo po 30zl były a te same najtańsze na all po 17 zł wiec zamówię na alegroszu..

Troszkę mi lżej na duszy ze coś mam ale kondycja moja ma wiele do życzenia. Podczas zakupów strasznie mi brzuch ciążyl masakra toczylam się przez miasto aż wstyd ;/ a plecy to mi zaraz odpadna.
A teraz mały mnie głowa tłucze po pipci w środku bo czuję takie pyk pyk..
za zakupy! powoli i wszystko będzie
co do kondycji u mnie też już słabo, chodzę powoli, jak chciałam podbiec na autobus to myślałam, że umrę :P

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
A kupujecie może podgrzewacz czy to zbędny wydatek? Ja mam upatrzone trzy w rozsądnej cenie, pasujące do różnych butelek, słoiczków i zarazem z funkcją sterylizacji i zastanawiam się czy kolejnego kuponu z Allegro na to nie przeznaczyć. Sama pamiętam jak nieraz podgrzewałam siostrzeńcowi mleko w garnku z wodą, że zwykle podgrzewało się za bardzo, potem studziłam pod strumieniem wody i trochę to wszystko trwało.
http://allegro.pl/domowy-podgrzewacz...950954997.html

http://allegro.pl/promocja-podgrzewa...868832275.html

http://allegro.pl/podgrzewacz-snow-b...976898142.html
ja na razie nie kupuję, w razie potrzeby dokupię później, teraz szkoda mi kasy

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Zrobiłam zdjęcie koleżance, wstawię więc i tu
My z Niki na dzień przed rozpoczęciem 32tc

Od przodu i z bokensa:

Załącznik 5885304

Załącznik 5885305
ale piękna mama i brzuszek też super!!

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
U nas tez TZ mamusia wszystko za niego robiła, ale na szczęście pracował poza domem i sam się musiał wtedy ogarnąć. Jak już zamieszkalismy razem nawet nie mieliśmy okazji sie docierac, bo jakoś tak naturalnie wychodzi, że się wszystkim dzielimy. Jedynie ja się nie wtrącam do auta, a za to wszystko załatwiam z serii dokumentów, opłat, wybierania jakiś dupereli do mieszkania czy np dla maluszka.

A co do kanapek, to u nas się wszyscy znajomi z tego śmieją. Bo jak plotkowałyśmy z dziewczynami o lamowaniu, to mówiłam, że ja lubie najbardziej rano i o tej porze dnia mogłabym codziennie, wiec te jak usłyszały, że wstaje i robię mężowi kanapki to stwierdziły, że nie za darmo I tak u nas kanapki sa synonimem lamowania

Dziewczyna a oprócz tych bella mama i majtek siateczkowych bierzecie do szpitala zwykłe bawełniane plus zwykłe podpaski większe?

Co do tetrowych w pepco to ja macałam, ale się nie zdecydowałam. Za to mam z tesco kolorowe i te są bardzo fajne w dotyku.
ja zwyklych podpsaek nie biorę, tylko te większe poporodowe, zresztą u mnie w szpitalu podobno daja, ale wolę mieć jakieś swoje...
majtki wezmę kilka sztuk bawełnianych oprócz siateczkowych, podobno fajne i tanie są w pepco

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Tout Ty z zawodu jesteś modelką? Bardzo ładnie wyglądasz, ciąża Ci służy!!!!!!!

no właśnie też się zastanawiam odnośnie podpasek, ale chyba kupię w razie czego, jak nie użyję, to jak wróci @ to się nie zmarnują. A gatki bawełniane wezmę na pewno

Co do smoczków to kupiłam 0-6 z nuka 2 sztuki, zobaczymy jak się sprawdzą i potem tż będzie dokupywać jak będą potrzebne A butelkę kupiłam na razie jedną, ale taką szerszą z aventu i już miała smoka.

Dziewczyny a jak wygląda załatwianie formalności po urodzeniu dziecka?
1.TŻ musi jechać zgłosić ten fakt do USC?
2.Akt urodzenia jest od ręki czy się czeka?
3.A gdzie się załatwia PESEL?
4.I jeszcze zgłoszenie do ubezpieczyciela jak ktoś ma ubezpieczenie grupowe o wypłatę świadczenia, czy coś jeszcze poza tymi punktami?
Jestem kompletnie zielona w tym temacie...
też będę musiała poczytać o tych sprawach urzędowych po porodzie żeby TŻ ogarnął wszystko na czas

Cytat:
Co myslicie? Nie jest tak ładna jak ta, którą pokazywała nouvelle, ale chociaż mieści się w moim budzecie. Słyszałyście o tej firmie?
http://www.pinkorblue.pl/W-podrozy/T...-1.html#review
Tu wiecej zdjec
https://www.google.pl/search?q=lassi...h=699#imgdii=_
bardzo ładna

Cytat:
bardzo ładna ja też wciąż poszukuję torby do wózka, ale obiecałam tż, że wezmę taki krój unisex, żeby i on mógł z tej torby korzystać, jak będzie z Małą - to był najlepszy argument, który go przekonał, nawet takie fotki w necie znalazłam, jak faceci mają przez ramię przepasane te torby, bo tak to mi buczał, że kolejny wydatek wymyśliłam
u mnie nie ma szans żeby TŻ wyszedł z torbą na ramieniu będzie korzystał z tej przy wózku

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie
Zainspirowałyście mnie do działania Wczoraj kupiłam sobie do szpitala takie malutkie kosmetyki, a dziś mąż już nie mógł się doczekać i pojechał do moich rodziców po łóżeczko, bo będzie je malował i właśnie zaczyna działać i jeszcze przyszedł dziś mi kocykokołderka z poduszeczką dla niemowlaka(na później) z minky Mam worek ciuchów od szwagierki i nie wiem, kiedy najwcześniej mogę zacząć prać, żebym nie musiała jeszcze raz tego robić??
Nadrabiając Was przeszukiwałam allegro i chyba zaraz zamówię szyte literki z imieniem Wy już tak dużo macie, ale to dobrze, moja mama też jest zdania, by pozałatwiać, co trzeba, a później czekanie na Maluszka zostanie
za zakupy!!

ja byłam w 3 biedronkach i nigdzie prześcieradeł także chyba dziś siadam i zamawiam na allegro, albo poczekam do piątku na kupon, tylko nie wiem czy wytrzymam

wieczorem idę do kina na "Uprowadzona 3" mam nadzieję, że wysiedzę
Stary 2015-01-14, 14:14   #1564
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
bardzo ładna ja też wciąż poszukuję torby do wózka, ale obiecałam tż, że wezmę taki krój unisex, żeby i on mógł z tej torby korzystać, jak będzie z Małą - to był najlepszy argument, który go przekonał, nawet takie fotki w necie znalazłam, jak faceci mają przez ramię przepasane te torby, bo tak to mi buczał, że kolejny wydatek wymyśliłam
Masz racje Edits musze to przemyslec, przeciez TZ tez bedzie z wózkiem jezdził, a dwóch toreb nie kupie

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 14:19   #1565
ewka5891
Zakorzenienie

Karolina zazdroszczę wyjścia do kina tez bym chciała iść na uprowadzoną ale nie mamy za bardzo z kim młodego zostawić
Skończyłam niedawno czytać 'zaginioną dziewczynę' i teraz chętnie bym porownala z filmem.

Synek

Stary 2015-01-14, 14:30   #1566
luzna25
Zadomowienie

a ja byłam w Tesco, bo któraś tu dziewczyna pisała o wyprzedażach i o to co kupiłam

rybaczki kosztowały 14 złotych, a za te spodenki w 2 paku zapłaciłam 5 zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0253.jpg (70,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0257.jpg (163,5 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0255.jpg (115,2 KB, 2 załadowań)
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 14:31   #1567
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Karolina zazdroszczę wyjścia do kina tez bym chciała iść na uprowadzoną ale nie mamy za bardzo z kim młodego zostawić
Skończyłam niedawno czytać 'zaginioną dziewczynę' i teraz chętnie bym porownala z filmem.
zaginioną dziewczynę ostatnio oglądałam i polecam! na wieczorny seans z TŻ jak znalazł!
Stary 2015-01-14, 14:32   #1568
olajakzam
Raczkowanie

no i bedzie pessar... szyjka 25mm otwarta... zastrzyki na plucka zrobione i czekam co dalej...
Stary 2015-01-14, 14:35   #1569
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
no i bedzie pessar... szyjka 25mm otwarta... zastrzyki na plucka zrobione i czekam co dalej...
oj współczuje dobrze, że jesteś pod fachową opieką na pewno Ci pomogą i nie urodzisz za wcześnie
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 14:38   #1570
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 14:39   #1571
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
dobrze, że jesteś pod opieką, a dzięki temu maluch posiedzi jeszcze kilka tygodni u Ciebie, a to teraz bardzo ważne! trzymaj sie!
Stary 2015-01-14, 14:39   #1572
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
to dobrze, że w odpowiednim czasie trafiłaś pod fachową opiekę! a pessar założą Ci w tym szpitalu? trzymaj się

Luzna25 jakie ładne łowy!
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 14:40   #1573
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Co myslicie? Nie jest tak ładna jak ta, którą pokazywała nouvelle, ale chociaż mieści się w moim budzecie. Słyszałyście o tej firmie?
http://www.pinkorblue.pl/W-podrozy/T...-1.html#review
Tu wiecej zdjec
https://www.google.pl/search?q=lassi...h=699#imgdii=_
Super, i na zdjęciach widać, że ma sporo przegródek. Ja też tak jak crystal zostanę przy tej wózkowej, wydaje mi się że starczy z resztą pod wózkiem mam zapinany na suwak kosz to tam też co nieco można nawrzucać

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
mama_kasia88 co myslisz o takim rozwiazaniu? Nie jest to wysokie, i widac, ze bezpieczne dla malucha widzialam podobne, ale nie wygladaly jakos tak bezpiecznie, a stad napewno nie ma jak wypasc.
Fajne, tylko szkoda, że jakoś nie ma wejścia do tego łóżka z tych pseudo schodków Jak byłam dzieckiem to zawsze o takim łóżkowym kombo marzyłam

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie
Zainspirowałyście mnie do działania Wczoraj kupiłam sobie do szpitala takie malutkie kosmetyki, a dziś mąż już nie mógł się doczekać i pojechał do moich rodziców po łóżeczko, bo będzie je malował i właśnie zaczyna działać i jeszcze przyszedł dziś mi kocykokołderka z poduszeczką dla niemowlaka(na później) z minky Mam worek ciuchów od szwagierki i nie wiem, kiedy najwcześniej mogę zacząć prać, żebym nie musiała jeszcze raz tego robić??
Nadrabiając Was przeszukiwałam allegro i chyba zaraz zamówię szyte literki z imieniem Wy już tak dużo macie, ale to dobrze, moja mama też jest zdania, by pozałatwiać, co trzeba, a później czekanie na Maluszka zostanie
Ja tam już poprałam wszystko, ale drugi raz nie mam zamiaru tego robić. Bo to chyba bez sensu

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
a ja byłam w Tesco, bo któraś tu dziewczyna pisała o wyprzedażach i o to co kupiłam

rybaczki kosztowały 14 złotych, a za te spodenki w 2 paku zapłaciłam 5 zł
Ładne, kurde ja nie widziałam takich spodenek, a z wielka chęcią też bym wzięła. Ja się kiedyś napaliłam na F&F, że niby duży dział dziecięcy więc pojechałam. I ... Więcej jest w Tesco niż w tym całym ich sklepie .

Idę zjeść obiadek i przejadę się do galerii, może coś wychaczę jeszcze a wszystko przez ZUS, jest kasiura na koncie - można szaleć

No i spakowałam Młodą do szpitala, chyba wszystko... Swoje już wczoraj naszykowałam, przyjedzie TŻ z pracy to mi walizkę wyciągnie. Bo ja wejść to i bym weszła do tej dziury, ale pewnie bym nie wylazła

olajakzam - dobrze, że lekarz szybko zareagował. Teraz tylko się oszczędzaj a maluszek jeszcze posiedzi w brzuszku

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2015-01-14 o 14:41
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 14:45   #1574
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Super, i na zdjęciach widać, że ma sporo przegródek. Ja też tak jak crystal zostanę przy tej wózkowej, wydaje mi się że starczy z resztą pod wózkiem mam zapinany na suwak kosz to tam też co nieco można nawrzucać

Fajne, tylko szkoda, że jakoś nie ma wejścia do tego łóżka z tych pseudo schodków Jak byłam dzieckiem to zawsze o takim łóżkowym kombo marzyłam

Ja tam już poprałam wszystko, ale drugi raz nie mam zamiaru tego robić. Bo to chyba bez sensu

Ładne, kurde ja nie widziałam takich spodenek, a z wielka chęcią też bym wzięła. Ja się kiedyś napaliłam na F&F, że niby duży dział dziecięcy więc pojechałam. I ... Więcej jest w Tesco niż w tym całym ich sklepie .

Idę zjeść obiadek i przejadę się do galerii, może coś wychaczę jeszcze a wszystko przez ZUS, jest kasiura na koncie - można szaleć

No i spakowałam Młodą do szpitala, chyba wszystko... Swoje już wczoraj naszykowałam, przyjedzie TŻ z pracy to mi walizkę wyciągnie. Bo ja wejść to i bym weszła do tej dziury, ale pewnie bym nie wylazła

olajakzam - dobrze, że lekarz szybko zareagował. Teraz tylko się oszczędzaj a maluszek jeszcze posiedzi w brzuszku
najwazniejsze do torby wejdzie
co do lozeczka, fakt pseudo wejscie ze schodkow hehehe, ale bezpiecznie, i dobre rozwiazanie dla malucha w sumie, no i nie wysokie, z regalami na dole np corka TZ ma u siebie w pokoju tez cos podobnego ale z ikei, i metalowe, to juz jest mniej bezpieczne dla maluchow, tylko ze ona 8 lat ma niedlugo 9 to dla niej akorat a ja mialam duzy pokoj z siostra w starym budownictwie nigdy nie moglysmy sie dogadac i mama rozdzielila nam po pol pokoju meblami na srodek dla jednej i drugiej
Stary 2015-01-14, 14:49   #1575
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
witaj z powrotem
co do golenia to ja maszynka + mydło od zawsze i nigdy nie mam żadnych podrażnień. Dzisiaj akcja golenie, więc zobaczę jak sobie dam radę
co do prania to ja jeszcze też nie zaczęłam mam zamiar od poniedziałku. Mam proszek i płyn lovela

współczuję teściowej, ja na szczęście mam taką, która się nie wtrąca, przynajmniej bezpośrednio do nas nic nie mówi. Dzwoni raz na tydzien, dwa, a przyjeżdża tylko wtedy jak zaprosimy

za zakupy! powoli i wszystko będzie
co do kondycji u mnie też już słabo, chodzę powoli, jak chciałam podbiec na autobus to myślałam, że umrę :P

ja na razie nie kupuję, w razie potrzeby dokupię później, teraz szkoda mi kasy

ale piękna mama i brzuszek też super!!

ja zwyklych podpsaek nie biorę, tylko te większe poporodowe, zresztą u mnie w szpitalu podobno daja, ale wolę mieć jakieś swoje...
majtki wezmę kilka sztuk bawełnianych oprócz siateczkowych, podobno fajne i tanie są w pepco

też będę musiała poczytać o tych sprawach urzędowych po porodzie żeby TŻ ogarnął wszystko na czas

bardzo ładna

u mnie nie ma szans żeby TŻ wyszedł z torbą na ramieniu będzie korzystał z tej przy wózku

za zakupy!!

ja byłam w 3 biedronkach i nigdzie prześcieradeł także chyba dziś siadam i zamawiam na allegro, albo poczekam do piątku na kupon, tylko nie wiem czy wytrzymam

My byliśmy wczoraj na tym filmie wysiedzisz, mnie się udało bez problemu:P
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 14:52   #1576
martunka88
Rozeznanie

Miałam dzisiaj udaną wizytę Synek pięknie,proporcjonalnie rośnie, a wagowo jest średniakiem, bo dzisiaj zaczęłam 33tc, a ma 1870g. Bardzo mnie to cieszy, bo idzie po mamusi, tato miał grubo ponad 4kg po urodzeniu. I rozbawił mnie i doktorka, bo akurat spał i trzymał ręką siusiaka, chyba lovelas mi się szykuje na świat
Widzę, że każda z nas przynosi do domu ciekawe zakupy biedronkowe Kupiłam dzisiaj szlafrok (tylko 23zł!), ale to taki trochę grubszy. Były jeszcze cienkie w zbliżonej cenie, ale to bawełna z jakimś elastykiem, więc zrezygnowałam.

[QUOTE=marta24171;49748741]
Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Z prasowankiem schodzi się najdłużej, ja miałam 3 podejścia bo nogi nie dawały mi stać. A na siedząco to tak głupio hehe W ogóle jak wstaję rano to są już spuchnięte kostki...

No coś Ty dlaczego głupio ja tam zniżam sobie deskę do wysokości jak siedzę i lecę z koksem, inaczej na stojąco to musiałabym chyba co 15 minut robić przerwy
Trzeba sobie ułatwiać życie Ja teraz siadam na kanapie, deska zniżona do dobrej wys. i włączam serial. Ogólnie to jestem w stanie prasować tylko podczas oglądania jakiś filmów
asiulek8 Jeśli nie chcesz zniżać deski to usiądź na hokerze, wtedy będziesz prasować na półsiedząco, czyli nie będziesz się tak męczyć

Cytat:
smv ja tez mezowi kanapki robilam. Od l4 przestalam bo jakbym sie o 6 przebudziła to bym już nie zasnela. Ale lubiłam mu robic, on dłuzej spal, razem wypilismy kawe, pogadalismy. Taki nasz poranny rytułał. Zeby nie bylo, jestesmy razem ponad 10 lat, mieszkamy pewnie z 7, wiec to juz nie etap motylków, choc kto wie moze one nie mijaja
Idz na te zakupy poprawisz sobie humor.

Witam sie z rana
Też mam taki rytuał. Nawet jak mąż wstawał do pracy na 7 to ja razem z nim, a najwyżej później szłam na drzemkę godzinną I mam nadzieję, że ten zwyczaj nie zniknie po kilku latach, dałaś mi żywy dowód na to, że można A z lamowaniem przed śniadaniem to dobra sprawa, jednak my codziennie nie praktykujemy... za to w niedzielę...

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
W następnym kończę temat wyprawki tj. szyję poszewki na kocyko-rożek, kupię koszule i wybiorę wstępnie staniki. Niestety mam problem ze stanikiem, bo nie ma mojego rozmiaru. Gdyby któraś zobaczyła w sklepie internetowym stanik do karmienia rozmiar 65 JJ ewentualnie 70 JJ proszę dać mi znać!
Też szukałam "nietypowych" rozmiarów. Podałam wcześniej link, zerknij, może coś wybierzesz. Tylko powstaje pytanie- 65JJ czy może raczej 65K (raczej tak w Polsce oznaczają)?
http://www.biustonoszedokarmienia.pl/index.php

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość
Faktycznie, przyszło baaaardzo dużo osób I całkowicie zgadzam się z Tobą- dr Nowak z prędkością światła przeleciał wszystkie te tematy :/ Ja już rodziłam, a czuję niedosyt, a co dopiero dziewczyny, które zostaną mamami po raz pierwszy... Najbardziej po macoszemu omówił chyba połóg- bo tylko o kp, a przecież tu też są stany zagrażające nie tylko zdrowiu, ale i życiu- np. krwotok... Mnie to niestety spotkało, na szczęście dzień wcześniej była u mnie położna i uczuliła, co może się wydarzyć.
Co do Engerixu- my z Małżem też chcieliśmy go kupić. Poradzę się w tej sprawie jeszcze pediatry, do której chodzimy z Olą. Ta dr jest też epidemiologiem- później podzielę się opinią
Aha- we wtorek idę do mojej gin. Może pozwoli mi pójść na ćwiczenia?
I jeszcze co do sklepu- niestety, nie mają w stacjonarnym wszystkiego, co znajduje się na stronie :/ Ale mam nadzieję, że będzie akurat to, co chcesz zakupić

Lecę do lekarza
Miłego dnia
Tak, ja jako pierworódka uznałam, że więcej dowiedziałam się nt. porodu i połogu tutaj z forum Miałaś szczęście z tym krwotokiem, dobrze, że się skończyło bez problemów. Trzymam kciuki za same dobre wiadomości na wizycie.
Z niecierpliwością czekam na jakieś informacje odnośnie szczepionek. Mam dużo dylematów związanych z tym tematem;/ Chciałam też powstrzymać dawanie jakichkolwiek szczepionek przez pierwsze 2 miesiące, bo to jednak duże obciążenie dla tak małego i nierozwiniętego w pełni ciałka, a tu na wykładzie doktor nie widział w tym żadnych przeciwwskazań...nie chcę być przewrażliwioną matką, ale jakoś nie do końca ten autorytet wykładowy mnie przekonał
Staniki w sklepie stacjonarnym podobno mogą zamówić do zmierzenia, więc trzymam się tej pozytywnej myśli

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
Czytałyście, że ospa atakuje w PL?Kurde jeszczze mi brakuje ospy, nie pamietam czy chorowałam w dzieciństwie czy też nie
Mnie zaatakowała na święta 2tyg. aresztu domowego;/ Także uważaj, mi wystarczyło się zarazić od kogoś w autobusie lub sklepie, bo nikt wśród rodziny/znajomych/klientów nie był chory. Gdybym wiedziała, że jest możliwość, to zaszczepiłabym się przed ciążą, a tak musiałam swoje wycierpieć, bo w ciąży nie można podac żadnych leków na to. No i bardzo niebezpieczne jest gdy się zachoruje na tydzień lub mniej przed porodem.
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 14:53   #1577
Lila_17
Rozeznanie

[QUOTE=asiulek8;49754384]Super, i na zdjęciach widać, że ma sporo przegródek. Ja też tak jak crystal zostanę przy tej wózkowej, wydaje mi się że starczy z resztą pod wózkiem mam zapinany na suwak kosz to tam też co nieco można nawrzucać

Ja jestem w 31t, no właśnie jak już zrobione to szkoda byłoby musieć prać i prasować to jeszcze raz, chyba jak poleżą 2 msc w komodzie to będzie dobrze, nie wiem właśnie, tak to bym o tym nie myślała, ale szwagierki synek dostał infekcji, co lekarze zgonili na nieprane ubranka i szwagierka przyznała, że nie wiedziała, że te nowe ze sklepów też trzeba prać (a ja jej kiedyś wspomniałam) :P
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 14:57   #1578
crystal25
Zakorzenienie

[QUOTE=martunka88;49754586]Miałam dzisiaj udaną wizytę Synek pięknie,proporcjonalnie rośnie, a wagowo jest średniakiem, bo dzisiaj zaczęłam 33tc, a ma 1870g. Bardzo mnie to cieszy, bo idzie po mamusi, tato miał grubo ponad 4kg po urodzeniu. I rozbawił mnie i doktorka, bo akurat spał i trzymał ręką siusiaka, chyba lovelas mi się szykuje na świat
Widzę, że każda z nas przynosi do domu ciekawe zakupy biedronkowe Kupiłam dzisiaj szlafrok (tylko 23zł!), ale to taki trochę grubszy. Były jeszcze cienkie w zbliżonej cenie, ale to bawełna z jakimś elastykiem, więc zrezygnowałam.

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość

Trzeba sobie ułatwiać życie Ja teraz siadam na kanapie, deska zniżona do dobrej wys. i włączam serial. Ogólnie to jestem w stanie prasować tylko podczas oglądania jakiś filmów
asiulek8 Jeśli nie chcesz zniżać deski to usiądź na hokerze, wtedy będziesz prasować na półsiedząco, czyli nie będziesz się tak męczyć

Też mam taki rytuał. Nawet jak mąż wstawał do pracy na 7 to ja razem z nim, a najwyżej później szłam na drzemkę godzinną I mam nadzieję, że ten zwyczaj nie zniknie po kilku latach, dałaś mi żywy dowód na to, że można A z lamowaniem przed śniadaniem to dobra sprawa, jednak my codziennie nie praktykujemy... za to w niedzielę...

Też szukałam "nietypowych" rozmiarów. Podałam wcześniej link, zerknij, może coś wybierzesz. Tylko powstaje pytanie- 65JJ czy może raczej 65K (raczej tak w Polsce oznaczają)?
http://www.biustonoszedokarmienia.pl/index.php

Tak, ja jako pierworódka uznałam, że więcej dowiedziałam się nt. porodu i połogu tutaj z forum Miałaś szczęście z tym krwotokiem, dobrze, że się skończyło bez problemów. Trzymam kciuki za same dobre wiadomości na wizycie.
Z niecierpliwością czekam na jakieś informacje odnośnie szczepionek. Mam dużo dylematów związanych z tym tematem;/ Chciałam też powstrzymać dawanie jakichkolwiek szczepionek przez pierwsze 2 miesiące, bo to jednak duże obciążenie dla tak małego i nierozwiniętego w pełni ciałka, a tu na wykładzie doktor nie widział w tym żadnych przeciwwskazań...nie chcę być przewrażliwioną matką, ale jakoś nie do końca ten autorytet wykładowy mnie przekonał
Staniki w sklepie stacjonarnym podobno mogą zamówić do zmierzenia, więc trzymam się tej pozytywnej myśli

Mnie zaatakowała na święta 2tyg. aresztu domowego;/ Także uważaj, mi wystarczyło się zarazić od kogoś w autobusie lub sklepie, bo nikt wśród rodziny/znajomych/klientów nie był chory. Gdybym wiedziała, że jest możliwość, to zaszczepiłabym się przed ciążą, a tak musiałam swoje wycierpieć, bo w ciąży nie można podac żadnych leków na to. No i bardzo niebezpieczne jest gdy się zachoruje na tydzień lub mniej przed porodem.

za wizyte ladna waga
Stary 2015-01-14, 15:02   #1579
87marta78
Zadomowienie

Hej dziewczyny
Dawno nie pisałam, a to przez to, że cały czas coś robię.
Sprzątam, piorę, gotuję, robię zakupy i dni lecą jak szalone.
Staram się czytać co u Was, ale cytować nie miałam kiedy.
Od poniedziałku czekam na gości do założenia domofonu i dojść jakoś nie mogą :/

Ubranka już poprałam, jedną porcję wyprasowałam, posortowałam, teraz czeka mnie reszta a tego tyle, że nie chce mi się.

Pisałyście o teściowych, moja jest z tego rodzaju - nie wtrącać się, ale jeśli tylko spytam o coś albo poproszę to załatwia od razu, nie ma problemu. Nie wpada też niezapowiedziana, bo mówi, że teraz mam odpoczywać.

Co do rzeczy do szpitala, to biorę podkłady takie z Belli i mam paczkę z Canpolu, jak będzie potrzeba to TŻ dokupi albo któraś z moich sióstr lub mama.Mam tez te podkłady na łózko w razie W

Zostało mi kupić koszule do szpitala, ale to poczekam na ten kupon z allegro, może będzie się opłacało.

Jak pomyślę, że to już za półtora miesiąca to powoli ogarnia mnie malutka panika

Jutro rano na badania, a w poniedziałek wizyta kontrolna. Ciekawe co wymyśli moja pani doktor
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 15:03   #1580
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Przyszedl ochraniacz na lozeczko rano juz wyprany, zdazyl wyschnc, wyprasowany, czeka mala rzecz, a cieszy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150114_145852.jpg (72,9 KB, 19 załadowań)
Stary 2015-01-14, 15:04   #1581
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Najważniejsze, ze jesteś pod dobrą opieką

Synek

Stary 2015-01-14, 15:07   #1582
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Dawno nie pisałam, a to przez to, że cały czas coś robię.
Sprzątam, piorę, gotuję, robię zakupy i dni lecą jak szalone.
Staram się czytać co u Was, ale cytować nie miałam kiedy.
Od poniedziałku czekam na gości do założenia domofonu i dojść jakoś nie mogą :/

Ubranka już poprałam, jedną porcję wyprasowałam, posortowałam, teraz czeka mnie reszta a tego tyle, że nie chce mi się.

Pisałyście o teściowych, moja jest z tego rodzaju - nie wtrącać się, ale jeśli tylko spytam o coś albo poproszę to załatwia od razu, nie ma problemu. Nie wpada też niezapowiedziana, bo mówi, że teraz mam odpoczywać.

Co do rzeczy do szpitala, to biorę podkłady takie z Belli i mam paczkę z Canpolu, jak będzie potrzeba to TŻ dokupi albo któraś z moich sióstr lub mama.Mam tez te podkłady na łózko w razie W

Zostało mi kupić koszule do szpitala, ale to poczekam na ten kupon z allegro, może będzie się opłacało.

Jak pomyślę, że to już za półtora miesiąca to powoli ogarnia mnie malutka panika

Jutro rano na badania, a w poniedziałek wizyta kontrolna. Ciekawe co wymyśli moja pani doktor
ja dzis zaczynam prac ubranka a pozniej prasowanie, na sama mysl tez mi sie nie chce nie nawidze prasowac
Ja to juz panikuje jak nie wiem
3mam kciuki za wizyte

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
Przyszedl ochraniacz na lozeczko rano juz wyprany, zdazyl wyschnc, wyprasowany, czeka mala rzecz, a cieszy
piekny jest Ja mam w planie kupic ochraniacz i spiworek, w komplecie, ale za nic w swiecie nie moge sie zdecydowac, a mam kilka na oku i u mnie ciezko o rozmiar do naszego lozeczka a niby taki klasyczny rozmiar
Stary 2015-01-14, 15:07   #1583
EdithS
Zadomowienie

martunka88 za wizytę!

A ja dzisiaj taka podekscytowana jestem, już się nie mogę doczekać porodu! Ciekawe na jak długo ta zmiana mnie dopadła, jeszcze w ubiegłym tygodniu mogłabym płakać z powodu tego tematu
Stary 2015-01-14, 15:08   #1584
crystal25
Zakorzenienie

wsadzilam nogi do miski z woda , dodalam soli i olejku lawendowego, i robie male domowe spa mi to sie zaczyna naprawde nudzic odkad siedze w domu
Stary 2015-01-14, 15:08   #1585
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
jaki ładny! Mój razem z pościelką czeka na wypranie, ale to chyba zrobię na samym końcu bo i tak łóżeczka jeszcze nie mamy
Stary 2015-01-14, 15:12   #1586
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
martunka88 za wizytę!

A ja dzisiaj taka podekscytowana jestem, już się nie mogę doczekać porodu! Ciekawe na jak długo ta zmiana mnie dopadła, jeszcze w ubiegłym tygodniu mogłabym płakać z powodu tego tematu
Tez tak mam Wczoraj rozmawialismy z TZ, o tym jak maly czlowieczek wychodzi na swiat, i to jest nasze zycie itd. bo niby jestem swiadoma ze mam w sobie mojego synka itd. czuje go, kocham go, ale przeciez trzeba go urodzic, i ten pierwszy moment, jak sie go zobaczy... to sie smialam ze chyba w szoku bede jak to sie stanie poplakalo mi sie, takie to piekne
a mam takie dni, ze plakac mi sie chce, jak sobie mysle o samym porodzie
Stary 2015-01-14, 15:19   #1587
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

Ja nie miałam czerwonej wstążki przy wózku i pamietam sytuacje jak na spacerze spotkałam jedną Polkę z mamą. Kojarzylysmy sie z collegu, dostałam wtedy taki wykład od tej mamy, że jak ja mogę bez wstążki i medalika jeździć itp. W wielkim szoku byłam, bo ja nigdy w taki sposob nie narzucam swojego myślenia a tu obca osoba tak sie wczuła
a o co chodzi z tą wstążką? bo nigdy o tym nie słyszałam

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
byłam,widziałam ,ledwo wysiedziałam -ale film fajowy
Stary 2015-01-14, 15:20   #1588
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
śliczny na allegro kupowałaś?

nie pocytowało mi wszystkiego

martunka za wizytę!
Stary 2015-01-14, 15:21   #1589
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
najwazniejsze ,że jesteś pod dobra opieką
Stary 2015-01-14, 15:21   #1590
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
a o co chodzi z tą wstążką? bo nigdy o tym nie słyszałam

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

byłam,widziałam ,ledwo wysiedziałam -ale film fajowy
ja jeszcze w lutym zamierzam iść na "50 twarzy Greya" więc muszę dać radę dzisiaj
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości