|
|
#1561 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI
jaaaaaaaaany połowe mam poprasowane...już nie moge
Czekam z niecierpliwością na TŻta bo naklejki na ściane przyszły dla młodego i trza je nakleić
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
Pisalyscie o podgrzewaczach do butelek, ja miałam używany ale z racji kp nie uzywalam go i pózniej sprzedałam. Teraz nie kupuje, jakby był potrzebny pózniej to zawsze mozna dokupić.
Smoczki kupowalam te 0-6. Na początku miałam TT a pózniej uzywalam aventa. U nas troche tych smoczkow poszło, bo w miarę czesto wymienialismy na nowe. Ja nie miałam czerwonej wstążki przy wózku i pamietam sytuacje jak na spacerze spotkałam jedną Polkę z mamą. Kojarzylysmy sie z collegu, dostałam wtedy taki wykład od tej mamy, że jak ja mogę bez wstążki i medalika jeździć itp. W wielkim szoku byłam, bo ja nigdy w taki sposob nie narzucam swojego myślenia a tu obca osoba tak sie wczuła
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2015-01-14 o 14:12 Powód: Literowka |
|
|
|
#1563 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do golenia to ja maszynka + mydło od zawsze i nigdy nie mam żadnych podrażnień. Dzisiaj akcja golenie, więc zobaczę jak sobie dam radę ![]() co do prania to ja jeszcze też nie zaczęłam mam zamiar od poniedziałku. Mam proszek i płyn lovelaCytat:
![]() Cytat:
za zakupy! powoli i wszystko będzie ![]() co do kondycji u mnie też już słabo, chodzę powoli, jak chciałam podbiec na autobus to myślałam, że umrę :P Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
majtki wezmę kilka sztuk bawełnianych oprócz siateczkowych, podobno fajne i tanie są w pepco Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
będzie korzystał z tej przy wózkuCytat:
![]() za zakupy!!ja byłam w 3 biedronkach i nigdzie prześcieradeł także chyba dziś siadam i zamawiam na allegro, albo poczekam do piątku na kupon, tylko nie wiem czy wytrzymam ![]() wieczorem idę do kina na "Uprowadzona 3"
|
|
|
#1564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina zazdroszczę wyjścia do kina
tez bym chciała iść na uprowadzoną ale nie mamy za bardzo z kim młodego zostawić ![]() Skończyłam niedawno czytać 'zaginioną dziewczynę' i teraz chętnie bym porownala z filmem.
|
#1566 |
|
Zadomowienie
|
a ja byłam w Tesco, bo któraś tu dziewczyna pisała o wyprzedażach i o to co kupiłam
rybaczki kosztowały 14 złotych, a za te spodenki w 2 paku zapłaciłam 5 zł
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
|
|
|
#1567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1568 |
|
Raczkowanie
|
no i bedzie pessar... szyjka 25mm otwarta... zastrzyki na plucka zrobione i czekam co dalej...
|
#1569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze, że jesteś pod fachową opieką na pewno Ci pomogą i nie urodzisz za wcześnie
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
|
|
|
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1572 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Luzna25 jakie ładne łowy!
|
|
#1573 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak byłam dzieckiem to zawsze o takim łóżkowym kombo marzyłam Cytat:
![]() Cytat:
.Idę zjeść obiadek i przejadę się do galerii, może coś wychaczę jeszcze a wszystko przez ZUS, jest kasiura na koncie - można szaleć ![]() No i spakowałam Młodą do szpitala, chyba wszystko... Swoje już wczoraj naszykowałam, przyjedzie TŻ z pracy to mi walizkę wyciągnie. Bo ja wejść to i bym weszła do tej dziury, ale pewnie bym nie wylazła olajakzam - dobrze, że lekarz szybko zareagował. Teraz tylko się oszczędzaj a maluszek jeszcze posiedzi w brzuszku
21.01.2010 r. 27.07.2012 r. 23.08.2014 r. ![]() 03.03.2015 - Jagódka TP: 25.08.2016 Edytowane przez asiulek8 Czas edycji: 2015-01-14 o 14:41 |
||||
|
|
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do lozeczka, fakt pseudo wejscie ze schodkow hehehe, ale bezpiecznie, i dobre rozwiazanie dla malucha w sumie, no i nie wysokie, z regalami na dole np corka TZ ma u siebie w pokoju tez cos podobnego ale z ikei, i metalowe, to juz jest mniej bezpieczne dla maluchow, tylko ze ona 8 lat ma niedlugo 9 to dla niej akorat a ja mialam duzy pokoj z siostra w starym budownictwie nigdy nie moglysmy sie dogadac i mama rozdzielila nam po pol pokoju meblami na srodek dla jednej i drugiej
|
|
|
|
|
#1575 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wysiedzisz, mnie się udało bez problemu:P
|
|
|
|
|
#1576 | |||||
|
Rozeznanie
|
Miałam dzisiaj udaną wizytę
Synek pięknie,proporcjonalnie rośnie, a wagowo jest średniakiem, bo dzisiaj zaczęłam 33tc, a ma 1870g. Bardzo mnie to cieszy, bo idzie po mamusi, tato miał grubo ponad 4kg po urodzeniu. I rozbawił mnie i doktorka, bo akurat spał i trzymał ręką siusiaka, chyba lovelas mi się szykuje na świat![]() Widzę, że każda z nas przynosi do domu ciekawe zakupy biedronkowe Kupiłam dzisiaj szlafrok (tylko 23zł!), ale to taki trochę grubszy. Były jeszcze cienkie w zbliżonej cenie, ale to bawełna z jakimś elastykiem, więc zrezygnowałam. [QUOTE=marta24171;49748741] Cytat:
Ja teraz siadam na kanapie, deska zniżona do dobrej wys. i włączam serial. Ogólnie to jestem w stanie prasować tylko podczas oglądania jakiś filmów asiulek8 Jeśli nie chcesz zniżać deski to usiądź na hokerze, wtedy będziesz prasować na półsiedząco, czyli nie będziesz się tak męczyć ![]() Cytat:
I mam nadzieję, że ten zwyczaj nie zniknie po kilku latach, dałaś mi żywy dowód na to, że można A z lamowaniem przed śniadaniem to dobra sprawa, jednak my codziennie nie praktykujemy... za to w niedzielę...![]() Cytat:
http://www.biustonoszedokarmienia.pl/index.php Cytat:
Miałaś szczęście z tym krwotokiem, dobrze, że się skończyło bez problemów. Trzymam kciuki za same dobre wiadomości na wizycie.Z niecierpliwością czekam na jakieś informacje odnośnie szczepionek. Mam dużo dylematów związanych z tym tematem;/ Chciałam też powstrzymać dawanie jakichkolwiek szczepionek przez pierwsze 2 miesiące, bo to jednak duże obciążenie dla tak małego i nierozwiniętego w pełni ciałka, a tu na wykładzie doktor nie widział w tym żadnych przeciwwskazań...nie chcę być przewrażliwioną matką, ale jakoś nie do końca ten autorytet wykładowy mnie przekonał ![]() Staniki w sklepie stacjonarnym podobno mogą zamówić do zmierzenia, więc trzymam się tej pozytywnej myśli ![]() Cytat:
2tyg. aresztu domowego;/ Także uważaj, mi wystarczyło się zarazić od kogoś w autobusie lub sklepie, bo nikt wśród rodziny/znajomych/klientów nie był chory. Gdybym wiedziała, że jest możliwość, to zaszczepiłabym się przed ciążą, a tak musiałam swoje wycierpieć, bo w ciąży nie można podac żadnych leków na to. No i bardzo niebezpieczne jest gdy się zachoruje na tydzień lub mniej przed porodem.
|
|||||
|
|
|
#1577 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=asiulek8;49754384]Super, i na zdjęciach widać, że ma sporo przegródek. Ja też tak jak crystal zostanę przy tej wózkowej, wydaje mi się że starczy z resztą pod wózkiem mam zapinany na suwak kosz to tam też co nieco można nawrzucać
![]() Fajne, tylko szkoda, że jakoś nie ma wejścia do tego łóżka z tych pseudo schodków Jak byłam dzieckiem to zawsze o takim łóżkowym kombo marzyłam Ja tam już poprałam wszystko, ale drugi raz nie mam zamiaru tego robić. Bo to chyba bez sensu ![]() Ja jestem w 31t, no właśnie jak już zrobione to szkoda byłoby musieć prać i prasować to jeszcze raz, chyba jak poleżą 2 msc w komodzie to będzie dobrze, nie wiem właśnie, tak to bym o tym nie myślała, ale szwagierki synek dostał infekcji, co lekarze zgonili na nieprane ubranka i szwagierka przyznała, że nie wiedziała, że te nowe ze sklepów też trzeba prać (a ja jej kiedyś wspomniałam) :P |
|
|
|
#1578 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=martunka88;49754586]Miałam dzisiaj udaną wizytę
Synek pięknie,proporcjonalnie rośnie, a wagowo jest średniakiem, bo dzisiaj zaczęłam 33tc, a ma 1870g. Bardzo mnie to cieszy, bo idzie po mamusi, tato miał grubo ponad 4kg po urodzeniu. I rozbawił mnie i doktorka, bo akurat spał i trzymał ręką siusiaka, chyba lovelas mi się szykuje na świat![]() Widzę, że każda z nas przynosi do domu ciekawe zakupy biedronkowe Kupiłam dzisiaj szlafrok (tylko 23zł!), ale to taki trochę grubszy. Były jeszcze cienkie w zbliżonej cenie, ale to bawełna z jakimś elastykiem, więc zrezygnowałam. Cytat:
za wizyte ladna waga
|
|
|
|
|
#1579 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Dawno nie pisałam, a to przez to, że cały czas coś robię. Sprzątam, piorę, gotuję, robię zakupy i dni lecą jak szalone. Staram się czytać co u Was, ale cytować nie miałam kiedy. Od poniedziałku czekam na gości do założenia domofonu i dojść jakoś nie mogą :/ Ubranka już poprałam, jedną porcję wyprasowałam, posortowałam, teraz czeka mnie reszta Pisałyście o teściowych, moja jest z tego rodzaju - nie wtrącać się, ale jeśli tylko spytam o coś albo poproszę to załatwia od razu, nie ma problemu. Nie wpada też niezapowiedziana, bo mówi, że teraz mam odpoczywać. Co do rzeczy do szpitala, to biorę podkłady takie z Belli i mam paczkę z Canpolu, jak będzie potrzeba to TŻ dokupi albo któraś z moich sióstr lub mama.Mam tez te podkłady na łózko w razie W ![]() Zostało mi kupić koszule do szpitala, ale to poczekam na ten kupon z allegro, może będzie się opłacało. Jak pomyślę, że to już za półtora miesiąca to powoli ogarnia mnie malutka panika Jutro rano na badania, a w poniedziałek wizyta kontrolna. Ciekawe co wymyśli moja pani doktor
|
|
|
|
#1580 |
|
Raczkowanie
|
Przyszedl ochraniacz na lozeczko rano
juz wyprany, zdazyl wyschnc, wyprasowany, czeka mala rzecz, a cieszy
|
#1581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie nawidze prasowac Ja to juz panikuje jak nie wiem ![]() 3mam kciuki za wizyte ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1583 |
|
Zadomowienie
|
martunka88
za wizytę!A ja dzisiaj taka podekscytowana jestem, już się nie mogę doczekać porodu! Ciekawe na jak długo ta zmiana mnie dopadła, jeszcze w ubiegłym tygodniu mogłabym płakać z powodu tego tematu
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
wsadzilam nogi do miski z woda , dodalam soli i olejku lawendowego, i robie male domowe spa
mi to sie zaczyna naprawde nudzic odkad siedze w domu |
|
|
|
#1585 |
|
Zadomowienie
|
jaki ładny! Mój razem z pościelką czeka na wypranie, ale to chyba zrobię na samym końcu bo i tak łóżeczka jeszcze nie mamy
|
#1586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj rozmawialismy z TZ, o tym jak maly czlowieczek wychodzi na swiat, i to jest nasze zycie itd. bo niby jestem swiadoma ze mam w sobie mojego synka itd. czuje go, kocham go, ale przeciez trzeba go urodzic, i ten pierwszy moment, jak sie go zobaczy... to sie smialam ze chyba w szoku bede jak to sie stanie poplakalo mi sie, takie to piekne a mam takie dni, ze plakac mi sie chce, jak sobie mysle o samym porodzie |
|
|
|
|
#1587 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
|
|
|
#1588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie pocytowało mi wszystkiego ![]() martunka za wizytę!
|
|
|
#1589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

za zakupy! powoli i wszystko będzie
A butelkę kupiłam na razie jedną, ale taką szerszą z aventu i już miała smoka.
także chyba dziś siadam i zamawiam na allegro, albo poczekam do piątku na kupon, tylko nie wiem czy wytrzymam 

na pewno Ci pomogą i nie urodzisz za wcześnie

bo nogi nie dawały mi stać. A na siedząco to tak głupio hehe