Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-14, 15:24   #1591
nusiekowa
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Miałam dzisiaj udaną wizytę Synek pięknie,proporcjonalnie rośnie, a wagowo jest średniakiem, bo dzisiaj zaczęłam 33tc, a ma 1870g. Bardzo mnie to cieszy, bo idzie po mamusi, tato miał grubo ponad 4kg po urodzeniu. I rozbawił mnie i doktorka, bo akurat spał i trzymał ręką siusiaka, chyba lovelas mi się szykuje na świat
casanova hehe
Stary 2015-01-14, 15:26   #1592
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Sliczna z ciebie mamusia. I super z brzuszkiem wyglądasz.
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
położna na SR też tak radziła:duzy podkład na łózko,podkład ala bella pod pośladki i wietrzymy (z kołderki robimy namiocik)
I ta opcja mi się podoba Najlepszy sposób na zdrowe "wietrzenie się".

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie
Zainspirowałyście mnie do działania Wczoraj kupiłam sobie do szpitala takie malutkie kosmetyki, a dziś mąż już nie mógł się doczekać i pojechał do moich rodziców po łóżeczko, bo będzie je malował i właśnie zaczyna działać i jeszcze przyszedł dziś mi kocykokołderka z poduszeczką dla niemowlaka(na później) z minky Mam worek ciuchów od szwagierki i nie wiem, kiedy najwcześniej mogę zacząć prać, żebym nie musiała jeszcze raz tego robić??
Nadrabiając Was przeszukiwałam allegro i chyba zaraz zamówię szyte literki z imieniem Wy już tak dużo macie, ale to dobrze, moja mama też jest zdania, by pozałatwiać, co trzeba, a później czekanie na Maluszka zostanie
Gratulacje za zakupy Już coraz mniej czasu, więc powoli powinnyśmy wypełniać nasze listy Ja mam w planie jeszcze pod koniec stycznia/ na początku lutego dokupić pozostałe rzeczy i już tylko czekać..

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 15:26   #1593
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
Przyszedl ochraniacz na lozeczko rano juz wyprany, zdazyl wyschnc, wyprasowany, czeka mala rzecz, a cieszy
sliczny w pralce prałaś?
Stary 2015-01-14, 15:26   #1594
smv
Zakorzenienie

A takie ochraniacz jak jest ala gabkowy w środku to tez trzeba prac? Rety ja to nic nie wien
Stary 2015-01-14, 15:31   #1595
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Zrobiłam zdjęcie koleżance, wstawię więc i tu
My z Niki na dzień przed rozpoczęciem 32tc

Od przodu i z bokensa:

Załącznik 5885304

Załącznik 5885305
śliczna z Ciebie dziewczyna.

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 15:31   #1596
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
a o co chodzi z tą wstążką? bo nigdy o tym nie słyszałam

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

byłam,widziałam ,ledwo wysiedziałam -ale film fajowy
u mnie w rodzinie traktuje się to jako symbol chrześcijański, do wózka przyczepia się poświęcony medalik na wstążeczce, na której robi się kokardkę i wtedy łatwiej kokardkę przypiąć do wózka (w gondoli z tyłu nad podusią). Tak jak osoba wierząca nosi na szyi, tak tu przypina się do wózka. Dla mnie to obojętne jaki kolor ma wstążeczka.

Ale słyszałam różne zabobony, że np koniecznie trzeba przypiąć coś czerwonego, by odstraszało złe moce i duchy.
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 15:37   #1597
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
siostra mówila, że jej sie nie przydał, póki co się wstrzymuje z zakupem, nie mieszkam na pustyni, najwyżej TŻ kupi

moja kondycja-ehh jaka komdycja, masakra, tylko parę kroków i sapię jak emeryt w aptece

śliczna mamusia i brzusio
Czytałyście, że ospa atakuje w PL?Kurde jeszczze mi brakuje ospy, nie pamietam czy chorowałam w dzieciństwie czy też nie
Ja też nie kupuję podgrzewacza. Mam też tylko jedną butelkę, którą akurat dostałam na SR. Nastawiam się na karmienie piersią.

Moja kondycja też nie najlepsza. Codziennie ćwiczę pół godzinki i pod koniec mam lekką zadyszkę. A jak pójdę z psem na spacer to ledwo dochodzę do domu.

O ospie słyszałam, czytałam też o innych chorobach zakaźnych w krajach europejskich, spowodowanych zaprzestaniem szczepień dzieci przez rodziców.
Boję się tych szczepień, ale gorsza już choroba.

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
żona_marcina Rozmawialam dzis z TZ o tym zelu, chcialby zebym kupila, ale powiedzialam ze najpierw spytamy mojego gina, czy praktykuja to czy szkoda wydawac pieniedzy, bo polozna bedzie zajeta czyms innym niz zeby pamietac o zaaplikowaniu mi zelu co do tesciowej, wspolczuje.... tez czlowiek, ale nachodzic codziennie, to mozna byc zmeczonym od tego....
U mnie w szpitalu przy porodzie "żądzą" położne. Lekarz może nie wiedzieć o co chodzi z tym żelem

Stary 2015-01-14, 15:37   #1598
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
u mnie w rodzinie traktuje się to jako symbol chrześcijański, do wózka przyczepia się poświęcony medalik na wstążeczce, na której robi się kokardkę i wtedy łatwiej kokardkę przypiąć do wózka (w gondoli z tyłu nad podusią). Tak jak osoba wierząca nosi na szyi, tak tu przypina się do wózka. Dla mnie to obojętne jaki kolor ma wstążeczka.

Ale słyszałam różne zabobony, że np koniecznie trzeba przypiąć coś czerwonego, by odstraszało złe moce i duchy.
dobrze napisalas Ja bede miec z aniolkiem, a to dlatego, ze moja mama mocno wierzy w anioly.
a z babcia rozmawialam ostatnio przez telefon, to pytala sie czy juz mamy kupiona czerwona wstazeczke z medalikiem do wozka
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 15:37   #1599
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

Ja nie miałam czerwonej wstążki przy wózku i pamietam sytuacje jak na spacerze spotkałam jedną Polkę z mamą. Kojarzylysmy sie z collegu, dostałam wtedy taki wykład od tej mamy, że jak ja mogę bez wstążki i medalika jeździć itp. W wielkim szoku byłam, bo ja nigdy w taki sposob nie narzucam swojego myślenia a tu obca osoba tak sie wczuła
To ja się przyznam, że dopiero teraz mnie oświeciłaś o co chodzi z tymi czerwonymi wstążkami czy sznurkami. Zastanawiałam się po co sznurek przy nosidełku, które dostałam, ale na wszelki wypadek nie odcinałam

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
witaj z powrotem
co do golenia to ja maszynka + mydło od zawsze i nigdy nie mam żadnych podrażnień. Dzisiaj akcja golenie, więc zobaczę jak sobie dam radę
co do prania to ja jeszcze też nie zaczęłam mam zamiar od poniedziałku. Mam proszek i płyn lovela

współczuję teściowej, ja na szczęście mam taką, która się nie wtrąca, przynajmniej bezpośrednio do nas nic nie mówi. Dzwoni raz na tydzien, dwa, a przyjeżdża tylko wtedy jak zaprosimy

za zakupy! powoli i wszystko będzie
co do kondycji u mnie też już słabo, chodzę powoli, jak chciałam podbiec na autobus to myślałam, że umrę :P

ale piękna mama i brzuszek też super!!

ja zwyklych podpsaek nie biorę, tylko te większe poporodowe, zresztą u mnie w szpitalu podobno daja, ale wolę mieć jakieś swoje...
majtki wezmę kilka sztuk bawełnianych oprócz siateczkowych, podobno fajne i tanie są w pepco

też będę musiała poczytać o tych sprawach urzędowych po porodzie żeby TŻ ogarnął wszystko na czas
Dziękuję
Ja też muszę popytać jak to jest z urzędowymi formalnościami.

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
no i bedzie pessar... szyjka 25mm otwarta... zastrzyki na plucka zrobione i czekam co dalej...
Trzymajcie się :przytu l:

Cytat:
Przyszedl ochraniacz na lozeczko rano juz wyprany, zdazyl wyschnc, wyprasowany, czeka mala rzecz, a cieszy
Dobry wybór wzoru
Ja też będę zamawiać, ale dopiero po jakimś miesiącu od narodzin małej. Na początek nie będę jej niczym zasłaniać, bo pewnie i tak będę siedzieć nawet w nocy i patrzeć czy wszystko OK. Ochraniacz by mnie tylko denerwował

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
śliczna z Ciebie dziewczyna.
Dziękuję kochana

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 15:39   #1600
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
śliczny na allegro kupowałaś?

nie pocytowało mi wszystkiego

martunka za wizytę!
Na allegro posciel rowniez bedzie pod kolor
Stary 2015-01-14, 15:41   #1601
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
zamowione przez przyszla babcie do wozka http://mietowystolik.blogspot.nl/201...-do-wozka.html

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

ja wczoraj az 8 kupilam nie mam zadnych takich, a przydadza sie po porodzie, i do szpitala wezme 3 sztuki bo moga okazac sie wygodniejsze niz te siateczkowe, a u nas nie ma jakiegos zakazu dot. co bede nosic na d... po porodzie....
świetne te kokardki, aż musze sobie zamówić

I majciochy zwykłe też wezmę, tylko kupię większy rozmiar bo po pierwsze urosła mi trochę pupa a po drugie te podkłady są ogromne i w zwykłe majtki chyba się nie zmieszczą

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Przy takich mega podpaskach to te siatkowe majty słabo trzymają jak dla mnie. Majtki co innego. Tez zamierzam w miare możliwości dbac o wietrzenie. Ale wstajac do dziecka w szpitalu bez majtek, to maskara Poprzednio w szpitalu w którym rodziła, to zakładałyśmy po kryjomu, jak było po obchodzie, położne przymykały oko (kobiety). W szpitalu, w którym teraz zamierzam rodzic, są bardziej wyrozumiali i zalecają, jak się leży chociaż zdejmować.
Niech mi tylko jakiś lekarz każe paradować z gołą du.. to

Stary 2015-01-14, 15:43   #1602
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie kupuję podgrzewacza. Mam też tylko jedną butelkę, którą akurat dostałam na SR. Nastawiam się na karmienie piersią.

Moja kondycja też nie najlepsza. Codziennie ćwiczę pół godzinki i pod koniec mam lekką zadyszkę. A jak pójdę z psem na spacer to ledwo dochodzę do domu.

O ospie słyszałam, czytałam też o innych chorobach zakaźnych w krajach europejskich, spowodowanych zaprzestaniem szczepień dzieci przez rodziców.
Boję się tych szczepień, ale gorsza już choroba.

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

U mnie w szpitalu przy porodzie "żądzą" położne. Lekarz może nie wiedzieć o co chodzi z tym żelem
To chyba zajde sie spytac poloznych ktore tam pracuja.....bo to na tym samym pietrze, a moja polozna to tam nie pracuje nawet to co ona mi powie a pozniej wyjdzie inaczej a w sumie prawda moj lekarz to co on moze wiedziec....
Stary 2015-01-14, 15:43   #1603
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość

Dziewczyny a jak wygląda załatwianie formalności po urodzeniu dziecka?
1.TŻ musi jechać zgłosić ten fakt do USC?
2.Akt urodzenia jest od ręki czy się czeka?
3.A gdzie się załatwia PESEL?
4.I jeszcze zgłoszenie do ubezpieczyciela jak ktoś ma ubezpieczenie grupowe o wypłatę świadczenia, czy coś jeszcze poza tymi punktami?
Jestem kompletnie zielona w tym temacie...
1. Tak i od razu niech weźmie swój i Twój dowód osobisty, bo mój nie wziął i chodził dwa razy.
2. Akt urodzenia dostaję się od ręki.
3. U mnie PESEL załatwia się w urzędzie gminy.
4. Do ubezpieczenia też z dowodem osobistym może iść TŻ tylko sprawdź najpierw czy masz uregulowane wszystkie składki bo oni potrafią się wszystkiego doczepić.

Aha i jeszcze becikowe to do Ośrodka Pomocy Społecznej. Tyle pamiętam sprzed 5 lat jak mi się coś przypomni to napiszę.

Co do podgrzewacza to ja przy pierwszej córci miałam i bardzo mi się przydał, karmiłam ją piersią tylko 3 tygodnie i później tylko butelka więc podgrzewacz jak dla mnie się baaaaardzo przydał.

Wstążeczkę czerwoną z bozią też mam po córci i już czeka na przypięcie.

Zmykam dziewczyny na jakieś 2 godzinki, TŻ dzisiaj na służbie więc mam okazję na mały wypadzik do znajomej. Piszcie dużo żebym miała miłą lekturkę na wieczór. papapapa

Edytowane przez marta24171
Czas edycji: 2015-01-14 o 15:49
marta24171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 15:44   #1604
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
a najlepiej to bym sie wypisala od razu po porodzie do domu i w domu odpoczywala , w niektorych krajach tak jest, ze kilka godz. po porodzie jak nic sie nie dzieje wysylaja do domu, a tu d.... bede 4 dni sie meczyc
Czytałam, że w krajach, w których się to praktykuje często dochodzi do wypadków. Kobiety są pozostawione same sobie, często nie wiedzą jak się zająć maleństwem, nie maja czasu choć chwilę odpocząć i zdarza się, że np. upuszczają dziecko z braku sił, albo dostają krwotoków. Ja chyba wolę poleżeć pod kontrolą

Stary 2015-01-14, 15:45   #1605
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
świetne te kokardki, aż musze sobie zamówić

I majciochy zwykłe też wezmę, tylko kupię większy rozmiar bo po pierwsze urosła mi trochę pupa a po drugie te podkłady są ogromne i w zwykłe majtki chyba się nie zmieszczą

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

mama z tego blogu zamowila, ale doczytalam ze sprzedaz maja na allegro a wy tu czesto piszecie o jakis kodach promocyjnych czy czyms podobnym
majty to wzielam takie luzniejsze troche na mnie, bo to dwa miesiace jeszcze wiec napewno mi d.... urosnie, a jak piszesz do tych podkladow to lepiej miec rozmiar wiekszy majtow
Stary 2015-01-14, 15:47   #1606
żona_marcina
Rozeznanie

Zapomniałam wam powiedzieć, że dzisiaj dostałam skurcze przepowiadające.
Rany, poród tuż tuż

Stary 2015-01-14, 15:49   #1607
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam, że w krajach, w których się to praktykuje często dochodzi do wypadków. Kobiety są pozostawione same sobie, często nie wiedzą jak się zająć maleństwem, nie maja czasu choć chwilę odpocząć i zdarza się, że np. upuszczają dziecko z braku sił, albo dostają krwotoków. Ja chyba wolę poleżeć pod kontrolą
o tym nie myslalam....nie nawidze szpitali i lekarzy
Stary 2015-01-14, 15:51   #1608
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
wow :O strasznie duży...
ciekawostka taka - mój dziadek jak się urodził ( a był to rok 1946) ważył 6 kg! Na szczęście dla kobiet w mojej rodzinie nikt już nie powtórzył tego rekordu :P

---------- Dopisano o 01:46 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ----------

a jak dzidziuś? córcia czy syn? imię wybrane? termin też mam na 6.03 i w sumie fajnie by było gdyby się sprawdził data jakaś ładna

---------- Dopisano o 01:48 ---------- Poprzedni post napisano o 01:46 ----------

Ta sama firma? Jeny nie miałam pojęcia. Dzięki za info
Do szpitala na razie kupiłam własnie Pampersy Premium 1. A teraz czekam w końcu na jakieś promocje na pieluszki gdziekolwiek.

6 kg....boshe...jakbym miala takie dziecko rodzic to bym umarla na miejscu. Podziwiam Twoja prababcie.

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Hejo dziewczęta
Widzę, że większość z nas już torby szykuje
Ja mam ostatnio paskudny humor i ciągle ryczę, chyba przeraża mnie powaga sytuacji

ja nie rycze ale za to czepiam sie co chwila o cos. Wszystko mnie drazni, ledwo otworze oczy.

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
A kupujecie może podgrzewacz czy to zbędny wydatek? Ja mam upatrzone trzy w rozsądnej cenie, pasujące do różnych butelek, słoiczków i zarazem z funkcją sterylizacji i zastanawiam się czy kolejnego kuponu z Allegro na to nie przeznaczyć. Sama pamiętam jak nieraz podgrzewałam siostrzeńcowi mleko w garnku z wodą, że zwykle podgrzewało się za bardzo, potem studziłam pod strumieniem wody i trochę to wszystko trwało.
http://allegro.pl/domowy-podgrzewacz...950954997.html

http://allegro.pl/promocja-podgrzewa...868832275.html

http://allegro.pl/podgrzewacz-snow-b...976898142.html

Powiem wam ze podgrzewaczs to taki sredni wydatek. Jesli chodzi o mm to polecam duzo bardziej nasypac sobie wieczorem odpowiednia ilosc mm do butelek a obok miec termos. Wychodzi duzo szybciej niz w podgrzewaczu.
Jesli natomiast idzie o sloiczki to rownie dobrze sprawdza sie mikrofela i tez szybko....oczywiscie jak mikrofeli brak to wiekszg problem ale mozna w sumie sloiczsk w garnku w goracdj wodzie podvrzac...a z reguly ze sloiczkami to sie czlowiekowi juz tak nie spieszy jak z mm np.w nocy

Ja kupilam w pierwszej ciazy podgrzewacz i niedawno sprzedalam bo kompletnie mi sie nie przydal. Do 8 mies.bylismy na piersi a pozniej ten termos nam sie swietnie sprawdzal.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 15:51   #1609
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
myśle ,że po porodzie będzie nam wszstko jedno-czy widać gołą dupe czy nie
Stary 2015-01-14, 15:51   #1610
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Rany, poród tuż tuż
ooo rany już skurcze przepowiadające a w którym tygodniu jesteś?? aaaaa poród coraz bliżej
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 15:51   #1611
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Rany, poród tuż tuż
Ja nawet nie wiem czym one sa
porod za nie cale 2 miesiace juz.... czytalam ze wiekszosc kobiet rodzi przed terminem ok. tydzien, dwa.
Stary 2015-01-14, 15:52   #1612
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Rany, poród tuż tuż
jeeej ja jeszcze nie miałam...
Stary 2015-01-14, 15:53   #1613
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
1. Tak i od razu niech weźmie swój i Twój dowód osobisty, bo mój nie wziął i chodził dwa razy.
2. Akt urodzenia dostaję się od ręki.
3. U mnie PESEL załatwia się w urzędzie gminy.
4. Do ubezpieczenia też z dowodem osobistym może iść TŻ tylko sprawdź najpierw czy masz uregulowane wszystkie składki bo oni potrafią się wszystkiego doczepić.

Aha i jeszcze becikowe to do Ośrodka Pomocy Społecznej. Tyle pamiętam sprzed 5 lat jak mi się coś przypomni to napiszę.

Co do podgrzewacza to ja przy pierwszej córci miałam i bardzo mi się przydał, karmiłam ją piersią tylko 3 tygodnie i później tylko butelka więc podgrzewacz jak dla mnie się baaaaardzo przydał.

Wstążeczkę czerwoną z bozią też mam po córci i już czeka na przypięcie.

Zmykam dziewczyny na jakieś 2 godzinki, TŻ dzisiaj na służbie więc mam okazję na mały wypadzik do znajomej. Piszcie dużo żebym miała miłą lekturkę na wieczór. papapapa
dziękuję

żona_marcina mocno bolały?
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 15:55   #1614
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Na allegro posciel rowniez bedzie pod kolor
podasz link?
Stary 2015-01-14, 15:57   #1615
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
Rany, poród tuż tuż
Jakie to uczucie? Zaczęłam 33tc, a jeszcze ich nie miałam, albo przegapiłam. Da się to przegapić? Miałam zapyta gina na dzisiejszej wizycie i zapomniałam;/

Skoro szlafrok w dobrej cenie mam, to szukam teraz koszuli do karmienia. Jakoś tych najtańszych z miśkami nie przeboleję:P Znalazłam na all dwie w dobrej cenie i wydają się wygodne (zwłaszcza ta ze sznureczkiem zawiązywanym, co prawda nie ma rękawków, ale w domu przeważnie w takich śpię)
http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...868022435.html
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...805682320.html
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 15:59   #1616
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
U nas się tak robi ale to działa na zasadzie takiej, ze mama jak nic sie nie dzieje decyduje czy chce wyjść szybciej do domu. Jeżeli potrzebuje pomocy to raczej nie ma problemu, aby polezala pare dni w szpitalu.
Wydaje mi sie, że niektóre kobiety szybciej dochodzą do siebie po porodzie w domu i dlatego decydują sie na wyjście szybsze. Do mnie na poczatku codziennie przychodziła polozna wiec nie byłam zostawiona sama sobie.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 16:00   #1617
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
jaaaaaaaaany połowe mam poprasowane...już nie moge ide obiada robic.
Czekam z niecierpliwością na TŻta bo naklejki na ściane przyszły dla młodego i trza je nakleić Pochwale się póżniej efektem końcowym
koniecznie się pochwal
Cytat:
no i bedzie pessar... szyjka 25mm otwarta... zastrzyki na plucka zrobione i czekam co dalej...
bedzie dobrze, nie jedej pessar pomógł przetrzymac ciążę, jesteś pod dobra opieką
martunka88 za wizytę, piękne wymiary maluszka

Cytat:
ja tez brałam szary w grochy, super wygląda
my po obiedzie, objadłam się jak bąk, ale pierwsze pranie ciuszków zrobione
Stary 2015-01-14, 16:01   #1618
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrzs ze juz jestez po zastrzykach...bo teraz nawet jakby cos przed terminem poszlo to juz naprawde bardzo bezpiecznie. Ciaza prawie donoszona a plucka juz rozwiniete.

[QUOTE=martunka88;49754586]Miałam dzisiaj udaną wizytę Synek pięknie,proporcjonalnie rośnie, a wagowo jest średniakiem, bo dzisiaj zaczęłam 33tc, a ma 1870g. Bardzo mnie to cieszy, bo idzie po mamusi, tato miał grubo ponad 4kg po urodzeniu. I rozbawił mnie i doktorka, bo akurat spał i trzymał ręką siusiaka, chyba lovelas mi się szykuje na świat
Widzę, że każda z nas przynosi do domu ciekawe zakupy biedronkowe Kupiłam dzisiaj szlafrok (tylko 23zł!), ale to taki trochę grubszy. Były jeszcze cienkie w zbliżonej cenie, ale to bawełna z jakimś elastykiem, więc zrezygnowałam.

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość

Trzeba sobie ułatwiać życie Ja teraz siadam na kanapie, deska zniżona do dobrej wys. i włączam serial. Ogólnie to jestem w stanie prasować tylko podczas oglądania jakiś filmów
asiulek8 Jeśli nie chcesz zniżać deski to usiądź na hokerze, wtedy będziesz prasować na półsiedząco, czyli nie będziesz się tak męczyć

Też mam taki rytuał. Nawet jak mąż wstawał do pracy na 7 to ja razem z nim, a najwyżej później szłam na drzemkę godzinną I mam nadzieję, że ten zwyczaj nie zniknie po kilku latach, dałaś mi żywy dowód na to, że można A z lamowaniem przed śniadaniem to dobra sprawa, jednak my codziennie nie praktykujemy... za to w niedzielę...

Też szukałam "nietypowych" rozmiarów. Podałam wcześniej link, zerknij, może coś wybierzesz. Tylko powstaje pytanie- 65JJ czy może raczej 65K (raczej tak w Polsce oznaczają)?
http://www.biustonoszedokarmienia.pl/index.php

Tak, ja jako pierworódka uznałam, że więcej dowiedziałam się nt. porodu i połogu tutaj z forum Miałaś szczęście z tym krwotokiem, dobrze, że się skończyło bez problemów. Trzymam kciuki za same dobre wiadomości na wizycie.
Z niecierpliwością czekam na jakieś informacje odnośnie szczepionek. Mam dużo dylematów związanych z tym tematem;/ Chciałam też powstrzymać dawanie jakichkolwiek szczepionek przez pierwsze 2 miesiące, bo to jednak duże obciążenie dla tak małego i nierozwiniętego w pełni ciałka, a tu na wykładzie doktor nie widział w tym żadnych przeciwwskazań...nie chcę być przewrażliwioną matką, ale jakoś nie do końca ten autorytet wykładowy mnie przekonał
Staniki w sklepie stacjonarnym podobno mogą zamówić do zmierzenia, więc trzymam się tej pozytywnej myśli

Mnie zaatakowała na święta 2tyg. aresztu domowego;/ Także uważaj, mi wystarczyło się zarazić od kogoś w autobusie lub sklepie, bo nikt wśród rodziny/znajomych/klientów nie był chory. Gdybym wiedziała, że jest możliwość, to zaszczepiłabym się przed ciążą, a tak musiałam swoje wycierpieć, bo w ciąży nie można podac żadnych leków na to. No i bardzo niebezpieczne jest gdy się zachoruje na tydzień lub mniej przed porodem.

Gratuluje wizyty

Tak sobie mysle ze w sumie jak sie zacznie luty to juz moga naprawde niezle ruszyc porody. Bo sporo mamus bedzie juz mialo 36 tc albo i nieco wiecej wiec juz duze prawdopod

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 16:02   #1619
87marta78
Zadomowienie

Cytat:
Rany, poród tuż tuż
Kurcze, nie wiem czy umiem rozpoznac skurcze, bo moja mala jest tak aktywna, że nie wiem czy to nie ona.
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 16:03   #1620
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Rany, poród tuż tuż
ja chyba jeszcze nie miałam, chyba bo może miałam ale nie wiedziałam, że to to

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości