|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)
|
|
|
|
#3152 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam 27 ale będę się razem z wami cieszyć i dzień później ![]() Cytat:
Cytat:
Facet nie ma pomagać kobiecie , on ma tak samo w tym uczestniczyć jak i ona . Idzie do pracy to go nie ma , to zrozumiałe ale wraca i jest obecny a nie wielki panicz z piwem przed tv siada bo zmeczony . Ja tez pracuje caly dzien przy dziekcu i tez jestem zmeczona ..praca ''po godzinach'' jest i dla jednego i dla drugiego rodzica .. no przykro mi bardzo Cytat:
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
Weszłam na forum a tu ponad 60 wiadomosc - no WAY !
![]() Miałam ciężki dzien, lece spac a czytać bede jutro Doczytałam o zaproszeniach do klubu - dziewczyny, ktore nie maja dostępu napiszcie mi wiadomosc prywatna, tak mi bedzie łatwiej Was wpisać jutro na pewno to zrobie z rana
|
#3154 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Dziewczynki
![]() Jak tam ranek? Heh, to ja już totalne próchno, bo mam 31, a jak urodzę będzie 32... Kolega Małżonek trzy lata starszy ![]() Cytat:
Zresztą w pierwszej ciąży też oglądałam wcześnie, natomiast kupowałam bardzo późno, bo nie miałam miejsca na trzymanie klamotów ![]() Ciuszków tych pierwszych pewnie znowu sporo od znajomych dostanę - mamy system przechodni - kolejne mam po Żuku, więc tylko trochę dokupię. Na razie jak odwiedzam jakieś lumpki, to i za malutkimi patrzę. Ale zacznę jakieś konkretne zakupy jak poznam płec. Cytat:
Wg. mnie idealny jest II trymestr, bo jeszcze na chodzi się jest, ganianie po sklepach nie jest problemem, a czasu jeszcze sporo ![]() Z tego co wiem to z badaniami jest tak: Prenatalne - wszystkie badania płodu w czasie ciąży, które mają na celu wykluczenie lub potwierdzenie ewentualnych chorób i nieprawidłowości rozwojowych. Dzielą się na inwazyjne i nieinwazyjne. Z kolei badania nieinwazyjne dzielą się na badania oparte o usg, testy z krwi matki oraz inne np. echo serca czy usg dopplerowskie. Standardowo podczas zdrowej ciąży wykonuje się 3 usg tzw.prenatalne - na początku ciąży, ok. 20 tc i na ok. 2 tygodnie przed porodem. Genetyczne - badanie robione tylko raz w czasie ciąży (między 11 a 14 tc) mające na celu określenie prawdopodobieństwa wystąpienie niektórych chorób genetycznych. Najczęściej wykonywane składa się z dwóch elementów - usg (często jest traktowane jako usg prenatalne) oraz testów z krwi. Są też metody bardziej inwazyjne, ale raczej się ich nie wykonuje jeśli nie ma po temu wyraźnych wskazań. Cytat:
Cytat:
![]() Generalnie oboje nerwusy jesteśmy, i przed ciążą nieraz "kłaki fruwały", a w ciąży - zresztą bardzo przez męża upragnionej i wyczekanej (to on mnie na Dziecia namawiał ), pełen spokój i harmonia. Po urodzeniu Żuka w sumie też, bo się małżonek wczuł bardzo - np. sam kąpał maluch, bo ja się bałam. Do teraz dzielimy się jakoś w miarę równo, żeby było śmieszniej, to mąż się budzi, jak Żuk płacze, ja podobno śpię jak zabita. Jedyne w sumie czego Bartek nie robi, to obcinanie paznokci ![]() Zdecydowanie nie narzekam, trafił mi się chyba Tata na Medal ![]() Cytat:
![]() No i gratuluję, że się udało ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U mnie dalej kicha, wiec jutro biorę wolne - czytaj będę chora z chorym dzieckiem i mężem w domu ![]() A w ogóle musimy Żuka do fryzjera zabrac, a to wyższa szkoła jazdy, bo nie chce da się obciąc za żadne skarby... no i znowu będę za nim po całym salonie ganiała |
|||||||
|
|
|
#3155 |
|
Zadomowienie
|
roxana_lu to z ktorego roku im mca jest Twoj synek?Remek jest z lipca 2010
a nad mezem tzreba niestety pracowac przez caly czas i wymagac, niestety matce nikt nie da chorobowego ,to jak praca na 2 etaty .. a ja odebralam wyniki i TSH skoczyło mi az na 10!wieczorem musze zadzwonic do endo bo w dzien to ona pracuje w szpitalu. morfologia nadal marna,,kilka parametrow ponizej normy ,mocz,wole nie myslec bo dopiero wczoraj dalam i chyba pojade do gina kolo srody piatku bo niewiem czy ten pon wypali.... moze dlatego tak kiepsko sie czuje i nic mi sie nie chce... mam nadzieje ze 2trymestr przyniesie ze soba wiecej dobrego samopoczucia chyba pora zaczac sie oszczedzać...
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Vea, masz racje... Za wczesnie na pokoik i tego typu sprawy ![]() Wiadomo marzyc i rozmyslac sobie moge jak go urzadzic itd, ale pewnie po polowkowym wezmiemy sie za wszystko |
|
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
no mi dzis tez niedobrze bylo z rana teraz juz dobrze bogu dzieki ![]() ja juz sie rozgladam za rzeczami ale kupie wiekszosc jak sie dzidzia urodzi bo bedziemy sie wyprowadzali ale przed przeprowadzka pare rzeczy kupic musze: wozek, fotelik do auta .. kolyske dostane od szwagierki poki co wysrarczy poki sie nie wyprowadzimy na pierwsze 1-2 miesiace ciuszkow tez dostane troche ale tylko jesli bedzie to dziewczynka bo po tych dzieciakach od szwagierki jak synek to oczywiscie rozowego mu nie dam i kupie cos
|
#3158 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeśli źle się czujesz, to może coś jest na rzeczy - może nie odkładaj jednak gina... popatrzy na wyniki, powie Ci czy i co jest nie tak i od razu zaczniecie działac Co do oszczędzania, to jak najbardziej czas Cytat:
![]() Ale planowac, ogląda, szukac inspiracji jak najbardziej już możesz... o ile tylko masz ochotę Ja np. wózek miałam wybrany jakoś w 4-5 mc - kiedy tylko się dowiedziałam jaki fotelik od znajomych dostaniemy A kupiliśmy na dwa tygodnie przed terminem ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
ale z Was gaduły ![]() spróbuję nadrobić ale nie wiem jak mi to pójdzie moje samopoczucie jest do dupy ... nie mam pomysłu na obiad, pogoda za oknem mi nie sprzyja
|
|
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak mąż ugotuje (czytaj: rozmrozi wywar i dorzuci do niego pomidory od teściowej), to i zupa pomidorowa
|
|
|
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na męża nie mam co liczyć, zawsze jak mówię, żeby coś zrobił na obiad to słyszę pytanie "to gdzie jedziemy na obiad"? |
|
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
ojj frytki bym se zjadla ..
chyba zrobie bo mam rybe dzis do niej frytki beda pasowały
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
Smacznie u Was dzisiaj dziewczyny
Jak czytam co dzis gotujecie to tez chetnie zjadlabym to ![]() Ale jak ja mialabym to przygotowac to niewiadomo czy zjadlabym... Masz tu babo placek. Kiedy w koncu przyjdzie ten czas, ze bez wyjatkow wszystko bedzie mi smakowac
|
|
|
|
#3164 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny.
Ale pospałam, ponad 12h Idę sobie zaraz grzanki zrobić z żurawiną i serem brie Gdzie kupię fajne dżinsy ciążowe? Już mi powoli ciasno w moich spodniach
|
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho
![]() Gizela ja zamierzam w hm kupić ciążowe ciuchy. Ja dziś mam obiad z głowy, mam fasolkę po bretonsku z wczoraj ale chyba jakieś ciasto upiekę. My już po porannym spacerku
|
#3166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, ja bym chętnie gdzieś na obiad wyskoczyła... może jutro namówię męża, bo nam niedaleko podobno świetną pizzerię otworzyli ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W h&m sa bardzo fajne
|
|
|
|
|
#3168 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny !
Witam na wstępie nowe mamusie Ja dziś średnio wyspana, młody urządził w nocy godzinny koncert od 1.20 nie wiem co biedakowi było a później przed 6 pobudka.vea zdrówka dla Ciebie i Twojej rodzinki ! roxana wysłałam Ci PW odnośnie zaproszenia do klubu ![]() ja dziś z rańca poszalałam w reserved bo miałam bon na 200 pln który na gwiazdkę dostałam
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
Aa pizze tez bym wciągnęła haha no teraz się za obiad biorę w hm jest za drogo dla mnie 40 e to za dużo za parę spodni a ich ze 3 szt trzeba żeby mieć na zmianę. Także ja szukam na ebay za te 40 e będę mieć Co najmniej 2 pary
|
#3170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heh, ja mam nadzieję, że poszaleję sobie w H&M bo jest szansa, ze na urodziny dostanę bon Cytat:
![]() Miałam plan, żeby teraz na wyprzedaży zapolowac, ale jakoś mi ciągle nie po drodze. Więc albo dostane ten bon albo będę szukała lumpka z ciążowymi ciuchami - podobno we Wrocławiu w kilku są... a jak nie, to Facebook albo Allegro
|
||
|
|
|
#3171 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Witaj i kciuki za genetyczne Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale tu sporo nowych dziewczyn ![]() Cytat:
Choć nie można każdego wrzucać do jednego wora i może u Ciebie będzie inaczej. Cytat:
A tak w ogóle mój synek z października 2010
|
|
#3172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chociaż spokojnie mam luz jeszcze w spodniach , jeszcze troszkę może pochodzę w moich. Fajne mają spodnie, dobre jakosciowo? na stronie h&m to mało do popatrzenia.
|
||
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
Ah Tez bym do kumpka poszła gdyby jakiś tu był taki gdzie to dostane u nas są 2 i ona z cenami powyżej normy i z małym wyborem rzeczy . Niestety
|
#3174 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze odwołali mi dzisiejszą wizyte
Mój lekarz się rozchorował,będzie dopiero 4 lutego. Właśnie się zapisałam do internisty...bo do dzisiaj mam L4,a żaden gin nie ma terminu na już. Mam nadzieję,że nie będzie mi robił problemu i przepisze do powrotu mojego lekarza tego 4...Ale jestem zła, a najgorsze,że wczoraj tak myślałam,że byłyby jaja jakby mi odwołali wizyte. No to sobie wykrakałam...
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
W pierwszej ciąży miałam spodnie z h&m i bardzo je polecam. Wygodne, nie niszą się tak bardzo ogólnie dobre jakościowo. Teraz też kupiłam jedna parę. Nie są jakoś bardzo tanie, bo zapłaciłam 150 zł, ale to jedyne spodnie, które miałam zamiar nabyć ( nie licząc tych z poprzedniej ciąży, które są takie typowo wiosenno- letnie )
|
#3176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mega szkoda z tym lekarzem. Miałaś mieć teraz jakieś badania? myślę że internista nie powinien robić problemów ze zwolnieniem
|
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powinien wystawić, chyba
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to moja siostra takie perełki zawsze znajdzie jeszcze jej męża siostra jest w ciąży więc jak nie mi to jej da
|
|
|
|
|
#3179 |
|
Zadomowienie
|
liczyłam po cichu na USG. Mam też słabe wyniki krwi i liczyłam,że coś mi więcej powie. Poza tym kilka pewnie typowych dolegliwości,które chciałam zgłosić. Ogólnie wiadomo co swój lekarz to swój. Mam nadzieję,że tj piszesz ten internista nie będzie robił problemów. Jeśli jednak zrobi to będe musiała szukać gin prywatnie ...na już. Tego wolałabym uniknąć.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#3180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak już coś kupię to później ani razu nie założę :p
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

Witamy 

Facet nie ma pomagać kobiecie , on ma tak samo w tym uczestniczyć jak i ona . Idzie do pracy to go nie ma , to zrozumiałe ale wraca i jest obecny a nie wielki panicz z piwem przed tv siada bo zmeczony . Ja tez pracuje caly dzien przy dziekcu i tez jestem zmeczona ..praca ''po godzinach'' jest i dla jednego i dla drugiego rodzica .. no przykro mi bardzo 

moje samopoczucie jest do dupy ... nie mam pomysłu na obiad, pogoda za oknem mi nie sprzyja