Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)! - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-30, 12:20   #4771
Cos_
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!

Wydaje mi sie ze fascynacja xboxem jest tylko na poczatku pozniej juz tak nie ciagnie. Ja uzywalam glownie do tego zeby pocwiczyc czy to zumbe inne tance czy trenera. Po ciazy planuje wrocic do tancow :P
Stary 2015-03-30, 12:20   #4772
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
po rozwodzie nie ma chyba? Ale np dziecko bez ślubu itd to idzie sie po zaświadczenie do swojego kościoła no to ksiądz wie
Ale to wie tylko ten jeden ksiądz z konkretnego kościoła tak?
Stary 2015-03-30, 12:23   #4773
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
ooo dobrze ze napisałyście o tych nożach ceramicznych..nie wiedziałam że to takie dziadostwo..... to nie kupie
Ja wiem czy dziadostwo, my mamy kilka, nie myjemy ich w zmywarce i nie trzymamy z innymi nożami tylko w specjalnym stojaku. I trzymają się długo, są bardzo ostre i są mocne

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
KejtiCe fajny wózek!

Dziewczyny! mam taką zgagę, że szok! czego nie zjem, czego się nie napiję to tak mnie pali! Dzisiaj musiałam kupić w Żabce mleko i je wypić pod sklepem, bo myślałam że padnę! Dobrze, że mieli pół litrowe, litra na raz nie dałabym rady wciągnąć! Normalnie wyglądałam jak jakiś mlekowy żul!
W nocy tż musi wstawać i grzać mi mleko. Śmiejemy się, że musi się wprawiać.
Cieszę się, że pomaga mi mleko. Ciekawe jak długo? Najgorzej to jak nic nie pomaga i się człowiek męczy.
Mam dokładnie tak samo, i już nie ma reguły co zjem, w samochodzie umieram na zgagę.
Stary 2015-03-30, 12:43   #4774
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Masija moze jakies kosmetyki ktorych nie ma w pl np.z p2 albo jest jeszcze jedna firma podobno maja bardzo fajne olejki pod prysznic czy zele. Redlipstickmonster polecala
oo, p2 zapomniałam! Dzięki
Popatrzę sobie do Red
Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Co kupić w de? Haha ja zawsze wszystko z pl wożę do pl tylko proszki, płyn do mycia naczyń fairy, chusteczki z Müllera żeby ubrania w praniu nie farbowały, dzieciatym parę razy super (podobno) specyfik przeciwko kolkom i kosmetyki penatena.
Ostatnio mam oliwke Weleda dla ciężarnych. Bardzo ją polecają, jest droga, ponoć czyni cuda, pachnie jak karton
Tańsze są perfumy celebrytek. Lepsze są wymienne szczoteczki do oral b (podobno).
Dzięki
Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
masija jak pielegnujesz wlosy? zaciekawilas mnie... ja ostatnio duzo czytam o alternatywnych metodach pielegnacji, jeszcze nie moge sie zdecydowac...
To tak:
myję codziennie, żelem z Facelle https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...sensitive.html ,
1 x z tygodniu myję czymś mocniejszym np. Isaną do farbowanych
Po każdym myciu odżywka lub maska -
Wax,
Ziaja Kakaowa https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ladzajaca.html,
odżywki z Ziaji http://www.maxdrogeria.pl/ziaja-odzy...EE0aAhmX8P8HAQ
Isana https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...e-spulung.html - uwielbiam
Garnier Awokado i m.karite https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...de-karite.html
I ogólnie tanie a polecane przez dziewczyny-włosomaniaczki
Akurat te bardzo mi pasują i często do nich wracam.

Do każdej odżywki dodaję 2 krople hydrolizatu keratyny.
2 x w tyg. płuczę włosy w soku z aloesu lub w kawie np. lub w occie (tutaj po farbowaniu np.)

Odżywkę po myciu, bez spłukiwania stosuję z Marion https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...oncowkami.html + na końce olej z pestek śliwki.

Staram się 2-3 x w tyg. jak mam czas nakładać oleje co najmniej na 2 h, czasami na noc.
Często, gęsto mieszam je ze sobą.

Wydaje się czasochłonne ale wcale nie jest
Niedawno miałam robioną kąpiel rozjaśniającą (ok 2 miesięcy temu) i włosy były w kiepskim stanie a teraz? Jest naprawdę ok

A, no i oczywiście czasami eksperymentuję z nowościami opisanymi przez np. anwen, wiesz jakaś żelatyna na włosy itp.
Cytat:
Lepiej zapytać gina.

Tak, tabletki do zmywarki w lidlu są tańsze sporo.
W Müller są też ściereczki vileda. Z jednej strony czyszczą z drugiej polerują. Takie fioletowe za 2,5e. Rewelacja. Raz przetrzeć płytę grzewczą czy zlew i się błyszczy.
To są takie trochę bajery. Nie to, co podstawowe artykuły, które się wozi z pl, np szynka, żurek i kabanosy kosmetyki z biedronki..
Haha u nas to samo-siostra chce tyyyylko wędlinę, mięso, kiełbasy, etc. No i wiadomo, żurki, musztardy, czekolady

Cytat:
Masija ja to bym wywiozła pół drogerii DM z Niemiec Bardzo lubię olejki Alverde - mają fajne składy! Ekstra jest z malwą dl kobiet w ciąży na rozstępy. Pięknie pachnie i wygładza skórę.
Ogólnie Alverde ma dobre kosmetyki. Niemieckie żele pod prysznic jakoś bardziej pachną i pienią się. Ogólnie Niemcy mają najlepsze środki czystości pod słońcem! Ja zażyczyłabym sobie jakiś żel do prania i płyn do płukania. I oczywiście czekolady! Nawet najtańsze z De smakują o wiele lepiej niż nasze Wedle itp. I jeszcze żelki

Twardnień jako takich nie mam, ale czasami wieczorem boli mnie prawy jajnik. Tak kłuje...
O tak, Alverde thx Olejki faktycznie cudownie pachną

Do prania to na pewno siostra kupi sporo więc o to nawet nie muszę prosić

Jak ja się cieszę, że mój tż nie lubi gier i nie jest maniakiem futbolu

Gdzie ta moja położna

Edytowane przez masija
Czas edycji: 2015-03-30 o 12:46
masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 12:47   #4775
Cos_
Zakorzenienie

Co do wlosow tez trzeba pamietac ze nie kazdym wlosom bedzie pasowac taka pielegnacja kiedys sie bawilam w taka pielegnacje olejowanie i inne takie ale moje wlosy tego nie lubia jedyne co im pasuje to im mniej tym lepiej.
Stary 2015-03-30, 12:48   #4776
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Ale to wie tylko ten jeden ksiądz z konkretnego kościoła tak?
No tak tylko, ale u nas tak jest ze trzeba jakies tam zsswiadczenia ze swojej parafii

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 12:54   #4777
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
No tak tylko, ale u nas tak jest ze trzeba jakies tam zsswiadczenia ze swojej parafii
Ahaaa
Stary 2015-03-30, 13:00   #4778
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Princesika - to o czym piszemy wie ksiadz z parafii ale zeby byc chrzestna trzeba miec zaswiadczenie ze swojej parafii ze mozna byc chrzestna, do tego spowiedz (ja musialam pieczatke/podpis ze spowiedzi miec..). Chyba ze chrzestna jest z parafii chrzczonego dziecka to bez zaswiadczenia bo i tak sobie sprawdza.

A orientujecie sie jak jest z chrztem dziecka kiedy rodzice na papierze sa jeszcze malzenstwem ale nie mieszkaja juz razem?
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 13:03   #4779
Marei
Zakorzenienie

Jak jedziemy do pl to kosmetyki ziaji kupuje. I serum eveline w dużych ilościach, super działają )) no i biedronkowe, też są ok.
No i pół mięsnego oraz żurek. Musztarde znalazłam tutaj niezłą, chrzan w lidlu się pojawia. Tz zupki chińskie. I przyprawy, duża jest różnica cenowa.

No a w drugą stronę jak pisałam chemia, głównie na święta mamy dostać paczkę i przyjadą... kabanosy!!! (no i rzeczy dla małego ).
Stary 2015-03-30, 13:09   #4780
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Co do wlosow tez trzeba pamietac ze nie kazdym wlosom bedzie pasowac taka pielegnacja kiedys sie bawilam w taka pielegnacje olejowanie i inne takie ale moje wlosy tego nie lubia jedyne co im pasuje to im mniej tym lepiej.
U mnie taka bogata pielęgnacja też się nie sprawdziła. Moim włosom służy najtańszy pokrzywowy szampon Np. po Elsseve, Dove itp. mam tłuste i oklapnięte włosy, takie strąki okropne. Najbardziej lubię Fitomed do włosów ciemnych, po nim mam takie błyszczące włosy Tylko ubolewam nad tym, że coraz trudniej go dostać w aptekach.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 13:14   #4781
mehja
Zakorzenienie

wszystko zależy od księdza
ostatecznie można to przemilczeć przed nim

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2015-03-30 o 13:16
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 13:18   #4782
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie taka bogata pielęgnacja też się nie sprawdziła. Moim włosom służy najtańszy pokrzywowy szampon Np. po Elsseve, Dove itp. mam tłuste i oklapnięte włosy, takie strąki okropne. Najbardziej lubię Fitomed do włosów ciemnych, po nim mam takie błyszczące włosy Tylko ubolewam nad tym, że coraz trudniej go dostać w aptekach.
A fitomed nie ma przypadkiem sklepu internetowego.? Jeszcze mozna zamowic do aptek doz w ciazy uzywam head shoulders bo jego zapach jeszcze wytrzymuje :P
Stary 2015-03-30, 13:37   #4783
Selis
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny, witam się w 31 tc

Dziś miałam dzień matki i poszalałam na zakupach lumpkowych, odbiłam sobie ostatnie dni/tygodnie, w których totalnie niczego Frankowi nie kupiłam i dziś poszalałam i uzupełniłam wyprawkę ubraniową

Wszystko było za 2 lub 3 zł za sztukę więc cięzko było się czemukolwiek oprzeć. Jeszcze kupiłam o wiele większe rzeczy na np 74 cm teraz będą dla synka siostry a potem będzie miał Franek

P.S nie mogę się przyzwyczaić do nowego wizażu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (82,4 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b.jpg (87,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg c.jpg (81,8 KB, 24 załadowań)
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 13:42   #4784
kejtiCe
Zakorzenienie

Selis super zakupy

Ale okrzyczę Cię! Miałam dać sobie miesiąc wstrzymania od lumpków, a przez Ciebie mam ochotę iść
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 13:49   #4785
Cos_
Zakorzenienie

Selis super łupy
Stary 2015-03-30, 13:59   #4786
industria
Zakorzenienie

selis, bardzo fajne ciuszki aż sie znowu chce iść na lumpy...ale dałam sobie bana na ciuszki noworodkowe, mam już dosyć, boje sie że mała nie przechodzi teraz jak coś mnie strasznie kusi to szukam w troche większym już rozmiarze na potem

masija, codziennie dodajesz do odżywki keratyny i nie masz przeproteinowanych włosów? ja używam keratyny max 2 razy w tygodniu.... boje sie siana... moje włosy zdecydowanie bardziej wolą emolienty ....

został mi obiad z wczoraj...polędwiczki z figami i makaron....przeżarłam sie, chyba umre
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 14:00   #4787
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
A fitomed nie ma przypadkiem sklepu internetowego.? Jeszcze mozna zamowic do aptek doz w ciazy uzywam head shoulders bo jego zapach jeszcze wytrzymuje :P
Jak skończy mi się szampon, którego używam zamierzam zamówić ogromną butlę z pompką ze strony Fitomedu.

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość

Dziś miałam dzień matki i poszalałam na zakupach lumpkowych, odbiłam sobie ostatnie dni/tygodnie, w których totalnie niczego Frankowi nie kupiłam i dziś poszalałam i uzupełniłam wyprawkę ubraniową

Wszystko było za 2 lub 3 zł za sztukę więc cięzko było się czemukolwiek oprzeć. Jeszcze kupiłam o wiele większe rzeczy na np 74 cm teraz będą dla synka siostry a potem będzie miał Franek

Jakie fajne łupy!

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 14:02   #4788
Cos_
Zakorzenienie

Industria też już staram się kupować większe rzeczy w lumpach. A ja jakoś ostatnio nie mam apetytu. ;/
Stary 2015-03-30, 14:03   #4789
pszczoua
Zakorzenienie

Kaja ja mam identyczne skurcze od jakiś 2-3 tygodni. Z Julkiem też tak miałam więc się nie przejmuje i liczę na równie szybki poród Macica widocznie tak intensywnie ćwiczy. W środę mam lekarza to się dowiem jak z szyjka...
Stary 2015-03-30, 14:07   #4790
barbaritka84
Rozeznanie

Monika, U mnie był problem z chrzestną, bo miała ślub cywilny, a ksiądz oczywiście wiedział bo przecież nazwisko zmieniła, więc powiedział że jeśli chcę zostać chrzestną to albo ma się rozwieźć albo ma nie mieszkać z mężem.
także chrzestni powinni być po ślubie kościelnym, bo cywilny to grzech, chyba że że sobą nie mieszkają.
barbaritka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 14:11   #4791
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie
Ja zanim doszłam do tego co mi pasuje to minęło hoohohoo
Cytat:
Jak jedziemy do pl to kosmetyki ziaji kupuje. I serum eveline w dużych ilościach, super działają )) no i biedronkowe, też są ok.
No i pół mięsnego oraz żurek. Musztarde znalazłam tutaj niezłą, chrzan w lidlu się pojawia. Tz zupki chińskie. I przyprawy, duża jest różnica cenowa.

No a w drugą stronę jak pisałam chemia, głównie na święta mamy dostać paczkę i przyjadą... kabanosy!!! (no i rzeczy dla małego ).

Selis super zakupy

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
selis, bardzo fajne ciuszki aż sie znowu chce iść na lumpy...ale dałam sobie bana na ciuszki noworodkowe, mam już dosyć, boje sie że mała nie przechodzi teraz jak coś mnie strasznie kusi to szukam w troche większym już rozmiarze na potem

masija, codziennie dodajesz do odżywki keratyny i nie masz przeproteinowanych włosów? ja używam keratyny max 2 razy w tygodniu.... boje sie siana... moje włosy zdecydowanie bardziej wolą emolienty ....

został mi obiad z wczoraj...polędwiczki z figami i makaron....przeżarłam sie, chyba umre
Chodziło mi o to, że do każdej odżywki Kurde no.. wiesz o co mi chodzi? Nie, że codziennie ale że każdą odżywkę doprawiam keratyną
Ale ostatnio (ok 2 tyg. ) dodaję praktycznie co drugi dzień i włosy są super, nie widzę żadnego przesytu

Ja już po położnej
Dzisiaj trochę takie pitu pitu, większość rzeczy wiedziałam ale i tak było ok. Na nast. zajęciach będzie poród omawiany, tego nie mogę się doczekać

Stary 2015-03-30, 14:21   #4792
mehja
Zakorzenienie

Selis ale cudeńka

ja miałam na osiedlu lumpek gdzie rzeczy dla dzieci były za 1-3zł i w tym tyg. go zamknęli a takie perełki można było tam znaleźć
Stary 2015-03-30, 14:35   #4793
masija
Zakorzenienie

Zastanawiam się jakie ciasto robić na święta i na chwilę obecną mam tylko sernik
Zrobiłabym jakieś muffinki ale nie mam pomysłu jakie i z czym.

A taki problem mam odnośnie allegro.
Kupujący wybrał po zakupie sposób zapłaty - zwykły przelew (czyli pewnie pocztowy). Ok.
Minęło równe 7 dni w sobotę do kiedy powinien wpłacić kasę.
Napisałam mu maila, że ma czas do dzisiaj do 24. a później zgłaszam sprawę do allegro.
Mogę chyba tak, co nie?
W końcu na wpłatę ma 7 dni, kontakt z gościem zerowy.. Kasy nadal nie mam..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-30, 14:50   #4794
mehja
Zakorzenienie

Masija możesz allegro nic nie pomoże bo miałam już taką sytuację ale będziesz mogła wystąpić o zwrot prowizji. A skoro z gościem nie ma kontaktu to wątpię, żeby zapłacił.
Stary 2015-03-30, 15:19   #4795
201710041131
Konto usunięte

Selis

Ja zrobiłam lazanię na obiad
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-30, 15:22   #4796
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Masija możesz allegro nic nie pomoże bo miałam już taką sytuację ale będziesz mogła wystąpić o zwrot prowizji. A skoro z gościem nie ma kontaktu to wątpię, żeby zapłacił.
ee, no to super..:/
Dzięki

A u mnie dzisiaj schab duszony z papryką i pomidorami

Napisałam do babki która sprzedaje te ochraniacze http://allegro.pl/ochraniacz-do-loze...193939555.html i powiedziała, że ona je szyje więc uszyje mi taki jaki chcę

Stary 2015-03-30, 15:32   #4797
Cos_
Zakorzenienie

Masija u mnie sernik,rafaello i keks

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-30, 15:56   #4798
kika1989wroc
Rozeznanie

Witam po weekendowej nieobecności
Miałam rozdanie dyplomów i strasznie mnie to wymeczylo. Jednak cały dzień poza domem to już dużo
Cytat:

Piękne lupy ile ja bym dała za takie ceny. Ostatnio postanowiłam wejść do jednego lumpeksu żeby się przekonać czy są jakieś rzeczy godne uwagi (to moja pierwsza w życiu wizyta w lumpeksie ) i powiem wam że body dosyć ze były sprane i takie szare aż to jeszcze ceny od 8 złotych dlatego miło patrzyć na wasze zakupy

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Zastanawiam się jakie ciasto robić na święta i na chwilę obecną mam tylko sernik

Kupujący wybrał po zakupie sposób zapłaty - zwykły przelew (czyli pewnie pocztowy). Ok.
Napisałam mu maila, że ma czas do dzisiaj do 24. a później zgłaszam sprawę do allegro.
Mogę chyba tak, co nie?
Co do allegro to możesz zgłosić ale poza zwrotem prowizji nic nie zrobią.
Może któraś ma sprawdzone przepisy na święta ? Bardzo chętnie skorzystam

Ja dzisiaj po wizycie synek pozostał chlopcem i powiem szczerze że jego "sprzęt " jest tak widoczny ze nie ma szans na zmianę płci waży już 1500 gram i n szczęście wszystko jest w porządku. Mone wyniki wzorowe, tylko martwi mnie długość szyjki bo z 3.6 zrobiła się 2.8 chyba trochę krótka ale lekarka nic nie mówiła. Mam odpoczywać wiecej

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Witam po weekendowej nieobecności
Miałam rozdanie dyplomów i strasznie mnie to wylmeczylo. Jednak cały dzień poza domem to już dużo
Cytat:

Piękne lupy ile ja bym dała za takie ceny. Ostatnio postanowiłam wejść do jednego lumpeksu żeby się przekonać czy są jakieś rzeczy godne uwagi (to moja pierwsza w życiu wizyta w lumpeksie ) i powiem wam że body dosyć ze były sprane i takie szare aż to jeszcze ceny od 8 złotych dlatego miło patrzyć na wasze zakupy

Cytat:

Mogę chyba tak, co nie?

Ja dzisiaj po wizycie synek pozostał chlopcem i powiem szczerze że jego "sprzęt " jest tak widoczny ze nie ma szans na zmianę płci waży już 1500 gram i n szczęście wszystko jest w porządku. Mone wyniki wzorowe, tylko martwi mnie długość szyjki bo z 3.6 zrobiła się 2.8 chyba trochę krótka ale lekarka nic nie mówiła. Mam odpoczywać wiecej
Stary 2015-03-30, 16:09   #4799
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Masija u mnie sernik,rafaello i keks
Oooo rafaello
Może zrobię
Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość

Piękne lupy
Przeczytałam w pierwszym momencie 'piękne d*py'...

Cytat:

U mnie standardowo żurek, zrobię pastę jajeczną z chrzanem i sos tatarski,sałatkę warzywną i chyba tyle. I tak jedziemy do moich rodziców i teściów więc nie będę szalała.
Tylko z ciastami mam problem

Hahha mówisz, że nie da się ukryć sprzętu I bardzo dobrze

Hm.. to faktycznie odpoczywaj.. A kiedy masz nast. wizytę?

Stary 2015-03-30, 16:18   #4800
TinaNeko
Raczkowanie

Cytat:
Oooo rafaello
Może zrobię

Przeczytałam w pierwszym momencie 'piękne d*py'...

U mnie standardowo żurek, zrobię pastę jajeczną z chrzanem i sos tatarski,sałatkę warzywną i chyba tyle. I tak jedziemy do moich rodziców i teściów więc nie będę szalała.
Tylko z ciastami mam problem

Hahha mówisz, że nie da się ukryć sprzętu I bardzo dobrze

Hm.. to faktycznie odpoczywaj.. A kiedy masz nast. wizytę?
A ja ciasta moze zrobic tylko tak zwane na zimno bo mam piecyk popsuty. Myslalam nad tiramisu,sernik na zimno i ze rafaello zrobie bo mam na nie ochote
TinaNeko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości