Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)! - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-12, 22:04   #1321
Cos_
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

Szuu wybaczam :P
Marei twoj kot urzekl mnie z chwila kiedy wrzucilas jego fotke do klubu Nawet nie chcesz wiedziec ile mam ciuszkow to i tak moim zdaniem niezbedne minimum a komoda z 5 szufladami to malo A ty bylas jakos stymulowana przy takim amh.?
Irmusia absolutnie sie nie gniewam oj tak dobrowolne wybieranie to by bylo cos :P
Stary 2015-04-12, 22:42   #1322
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Piekny jest haha ma charakterek. Moj Tz tez sie nie chcial dlugo zgodzic, musialam go bardzo przekonywac. Wiadomo koszt wiekszy. Teraz mi mama truje glowe, ze to glupota 2 koty i dziecko, ze siersc i takie tam.
Ja mam właśnie sporo znajomych w modelu 2 koty (lub3) i dziecko.
Mój sierści sporo zostawia, prawda, ale to jest do ogarnięcia a wszyscy znajomi chwalą, że z 2 kotami lepiej, mniej zajęcia. Tylko, że mieszkanie w Niemczech ciężko wynająć z jednym a co dopiero z 2
Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Szuu wybaczam
Marei twoj kot urzekl mnie z chwila kiedy wrzucilas jego fotke do klubu Nawet nie chcesz wiedziec ile mam ciuszkow to i tak moim zdaniem niezbedne minimum a komoda z 5 szufladami to malo A ty bylas jakos stymulowana przy takim amh.?
Irmusia absolutnie sie nie gniewam oj tak dobrowolne wybieranie to by bylo cos
Cos wszystkie kotki są piękne ale w nim zakochałam się od razu. To był "ten jedyny"

Właśnie nie miałam stymulacji. Gin mnie stymulowała psychicznie od kwietnia 2014 hihi, tzn marudziła, że jak chcę mieć dziecko to już, ja byłam nastawiona na "karierę" i chciałam 2-3lata poczekać, jednak.za 2-3 lata mogłoby być za późno i musiałam się oswajać z tą myślą. poza tym zimą 2013/2014 byłam bardzo chora i po tej chorobie zaleca się 0,5-1 roku nie zachodzić w ciążę. A gin na to, że zanim się uda i tak trochę minie. Ale chciałam receptę na nuvaring i zacząć się starać teraz od stycznia-lutego. Niestety jak wcześniej nuva był rewelacyjny, tak tym razem umierałam i drugi wyciągnęłam w połowie. Dostałam okres, potem pojechaliśmy na wakacje i postanowiliśmy, że co będzie to będzie, a od stycznia starania pełną parą. No i z wakacji wróciliśmy w trójkę byłam w szoku, ale gdzieś czytałam, że po odstawieniu anty łatwiej zajść w ciążę.
Stary 2015-04-12, 23:20   #1323
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość

Właśnie nie miałam stymulacji. Gin mnie stymulowała psychicznie od kwietnia 2014 hihi, tzn marudziła, że jak chcę mieć dziecko to już, ja byłam nastawiona na "karierę" i chciałam 2-3lata poczekać, jednak.za 2-3 lata mogłoby być za późno i musiałam się oswajać z tą myślą. poza tym zimą 2013/2014 byłam bardzo chora i po tej chorobie zaleca się 0,5-1 roku nie zachodzić w ciążę. A gin na to, że zanim się uda i tak trochę minie. Ale chciałam receptę na nuvaring i zacząć się starać teraz od stycznia-lutego. Niestety jak wcześniej nuva był rewelacyjny, tak tym razem umierałam i drugi wyciągnęłam w połowie. Dostałam okres, potem pojechaliśmy na wakacje i postanowiliśmy, że co będzie to będzie, a od stycznia starania pełną parą. No i z wakacji wróciliśmy w trójkę byłam w szoku, ale gdzieś czytałam, że po odstawieniu anty łatwiej zajść w ciążę.
fajna historia
ja też byłam teraz nastawiona na długie starania/leczenie/może nawet konieczność pogodzenia się z tym, ze więcej dzieci mieć nie będę a jednak.. Natura jest nieprzewidywalna. Po tym jak poroniłam, długo starałam się zajść w kolejną ciążę, miałam zabiegi w obrębie macicy, a potem po porodzie jakoś tak cykle wyglądały na bezowulacyjne, były za krótkie z mega obfitymi miesiączkami, jakoś czarno widziałam szanse na zajście w ciążę. A jednak niespodzianka
Także Marei kto wie, może jeszcze uda się Wam zmajstrować rodzeństwo dla synka
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 00:57   #1324
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
fajna historia
ja też byłam teraz nastawiona na długie starania/leczenie/może nawet konieczność pogodzenia się z tym, ze więcej dzieci mieć nie będę a jednak.. Natura jest nieprzewidywalna. Po tym jak poroniłam, długo starałam się zajść w kolejną ciążę, miałam zabiegi w obrębie macicy, a potem po porodzie jakoś tak cykle wyglądały na bezowulacyjne, były za krótkie z mega obfitymi miesiączkami, jakoś czarno widziałam szanse na zajście w ciążę. A jednak niespodzianka
Także Marei kto wie, może jeszcze uda się Wam zmajstrować rodzeństwo dla synka
Super, że się udało

A za parę lat może chociaż będzie jeszcze szansa kto to wie...

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-04-13 o 00:59
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 05:18   #1325
Millygirl
Zadomowienie

Marei piękny kot
Stary 2015-04-13, 07:18   #1326
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Kika, co do zębów mi ostatnio przytrafiło się coś strasznego. Ulamala mi się gorna jedynka przy samym dziasle. Przeryczalam całe przedpołudnie dzwoniac po dentystach i szukając kogoś kto mi to zrobi na juz. W końcu się udało, ale ze jestem w ciąży mam tymczasowy zabek na wkret, jak urodze to rtg i wówczas jakąś koronę porcelanowa mi zaloza. Teraz mam uważać jak gryze bo może wytrzymać kilka dni a może i kilka lat wg dentysty... Nikomu nie życzę takiej "przygody".

Szuu, współczuję sytuacji z babcia i trzymam kciuki żeby się poprawilo My wczoraj bylismy na ognisku i objadlam się kielbaskami jak mops W ogóle wczoraj cały dzień spędziłam z Julkiem na zewnatrz z przerwami na drzemkę i obiadek. Wróciliśmy do domu dopiero o 21
Tragedia z tym zębem, współczuję Ja myślałam, że to ja mam problemy, bo co chwilę coś się ukruszy, albo plomba wypadnie... ale nie przednie zęby! i zdrowe też mi nie wypadają...
Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Szuu przykro mi z powodu babci. Oby się nią dobrze zajęli teraz. A że dziadka nie wpuścili...

U nas aż tak nie grzało, lekkie chmury były, ale cieplutko

Dobrze, że kupiłam już balerinki.

Co do pakowania torby...to jak polecam naszykować sobie w domu też ciuchy dla siebie na wyjście ( wygodne). Chyba, że macie zaufanie do tż, że odpowiednie przywiezie
Moja położna też mi tak kazała. Reklamówka z czymś na chłodniejszy dzień i na cieplejszy, bo inaczej przywiezie pół szafy
Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
a ja na pewno czarne legginsy, bo mam w ciąży takie okropne nogi, że się w życiu z nimi nie pokażę chyba, że sukienka maxi..

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

czuję, że mój Tż przywiózłby pierwsze lepsze i udawał, że tak miało być i ładnie wyglądam
Ja też mam okropne nogi w ciąży. Mega cellulit i jeszcze siniak na siniaku... Czemu akurat teraz włosy rosną mi tam wolniej?

Cytat:
A ja za godzinę idę do kościoła, a potem wrócę po Tża i chyba pójdziemy na jakiś spacerek Początkowo myślałam też o lodach, ale... na stypę mieliśmy 10 blach ciasta i od czwartku to jemy, więc chyba długo nie tknę słodkiego po tym tygodniu

Też tak myślałam, żeby ubrać mojego Małego i chyba na zielono

Mieliśmy dziś jechać na Motor Show do Poznania i nie jedziemy.. A chciałam porównać zdjęcie z tamtego roku ze zdjęciem z tego roku
A ja byłam na naszych tradycyjnych lodach willisch...mmm... pycha!!

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Cos a może tylko ze tutaj dostaję konska wersję pół litra 2 x dziennie + całą strzykawke czegoś tam to może tez od tego

pszczoua niezly ten Twój tz

Ja poprosilam tz o jasne majciochy żeby mi przywiózł do szpitala bo mam jasna koszule i ciemne prześwituje. To przywiózł mi 5 par czarnych majtek
eh, te chłopy
Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość

nieee zwykła chyba najlepsza

po piątkowej wizycie wszystko ok, Maluszek waży 1738g Cos, jak coś dopisz mi wizytę na 8 maja

chciałam rodzic w innym szpitalu niż pracuje mój gin, ale wychodzi na to, że jednak tak nie będzie... trzeba przeżyć
duży maluszek
a czemu jednak zmiana szpitala?

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Mam coś dziwnego, co jakiś czas przechodzą mi po brzuchu takie jakby eee "prądy", od dołu do góry, nigdy tego nie miałam, miała któraś?
też tak mam, ale tylko na terenie bożeny... o co chodzi

Cytat:
Super, że się udało

A za parę lat może chociaż będzie jeszcze szansa kto to wie...
nie znasz dnia ani godziny
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 07:34   #1327
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Mnie tez sie spina jak chodze czy nawet siedze.

Jestem przytloczona ogromem rzeczy i ciuszkow nie mam poprostu gdzie tego wszystkiego chowac masakra :/ nawet nie chce wiedziec jak bedzie wygladac moja sypialnia po skreceniu lozeczek
Mnie ogrom rzeczy też przeraza, ale wszystko jest potrzebne. Ja co chwile przekladam te ciuszki itd a potem sama nie wiem gdzie co mam
Mialam dziś dłużej pospać a tu o 7 obudził mnie tel służbowy

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 07:48   #1328
masija
Zakorzenienie

Marei serio? A mówiła coś więcej ?

Dziewczyny, sorry ale uśmiałam się tylko przez Wasze odpowiedzi odnośnie oddychania

Co do spinania3 brzucha to mam cały czas niestety.

Justi dzieki Noo cyrk się dzieją. Mogłabym pisać i pisać o dziewczynach co obok leżą,np. I co im lekarze mówią

Ej czekam na obchod i jestem tak zdenerwowana...

Edytowane przez masija
Czas edycji: 2015-04-13 o 07:53
masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 07:56   #1329
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Marei serio? A mówiła coś więcej ?

Dziewczyny, sorry ale uśmiałam się tylko przez Wasze odpowiedzi odnośnie oddychania

Co do spinania3 brzucha to mam cały czas niestety.

Justi dzieki Noo cyrk się dzieją. Mogłabym pisać i pisać o dziewczynach co obok leżą,np. I co im lekarze mówią

A ja przeczytałam, że czekasz na obiad i myślę sobie: co ona się denerwuje? Śniadanie jyz zjadła i taka głodna czy jak? ;-)

Nie denerwuj się! Będzie dobrze
Stary 2015-04-13, 08:01   #1330
Domincia_1987
Zadomowienie

Masija bedzie dobrze
Daj znać potem co lekarz powiedział

Jedna z wielu
Stary 2015-04-13, 08:03   #1331
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
A ja przeczytałam, że czekasz na obiad i myślę sobie: co ona się denerwuje? Śniadanie jyz zjadła i taka głodna czy jak? ;-)

Nie denerwuj się! Będzie dobrze

peeewnie, rób ze mnie glodomora

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Masija bedzie dobrze
Daj znać potem co lekarz powiedział
Dzięki kochane, dam znać na pewno. Siedzę jak na szpilkach

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 08:24   #1332
justi699
Zakorzenienie

Hej jeju jaki miałam piękny sen śniło mi się baraszkowanie z tżtem ale mi tego brakuje, a co dopiero musi przeżywać tż

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
ciepły prysznic i odpoczywaj, w końcu przejdzie
a magnez masz?

już myślałam, ze tylko mi brzuch się spina jak chodzę ale widzę, że wy też tak macie?

pewnie do następnej wizyty, przynajmniej mój tak wypisuje

ja mam problemy z oddychaniem ale póki co tylko po wysiłku (a że teraz wszystko jest dla mnie wysiłkiem to sapię ciągle )
Noo,, tylko kazał przyjść za miesiąc czyli wychodzi chyba 6 maja
Cytat:
Też nie mam tej formy, to okropne uczucie

no włączyło jej się jeżdżenie po nocach

łykam aspargin 3x1, tam chyba też jest magnez z tego co kojarzę

jak leżę na plecach to ciężko mi oddychać, a wczoraj wieczorem serce mi waliło jak szalone

Bałam się tego ciepłego prysznica.. naszły mnie myśli, że ta ciezpła woda spowoduje skurcze ale przeszło już

mi się bardzo spina w kościele jak stoję, na taty pogrzebie jak klękałam, jak posprzątam za dużo, jak pochodzę..
Aspargin to magnez chyba właśnie

Mi się spina jak dużo pochodzę, i jak mam pęłny pęcherz
Cytat:

peeewnie, rób ze mnie glodomora

Dzięki kochane, dam znać na pewno. Siedzę jak na szpilkach
Też się zawsze stresowałam obchodem, a oni przyszli i nic konkretnego nigdy nie powiedzieli
żeby u Ciebie było inaczej

Dziewczyny, umiecie oddychać przeponą?

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

A na majówkach pierwsze porody

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 08:37   #1333
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

Piłyście waniliową colę? Widziałam w sklepie jakieś nowe rodzaje i namówiłam tz żeby wypróbować. Dla mnie to tak jakby do normalnej wsypać cukier wanilinowy. ochyda.
Piłam, mi kiedyś smakowała bardzooo, ale ostatnio weszła normalnie do żabki i już nie jest taka pyszna

Cytat:

nieee zwykła chyba najlepsza

po piątkowej wizycie wszystko ok, Maluszek waży 1738g Cos, jak coś dopisz mi wizytę na 8 maja

chciałam rodzic w innym szpitalu niż pracuje mój gin, ale wychodzi na to, że jednak tak nie będzie... trzeba przeżyć

Cytat:
Chciałam Wam wcześniej napisać, że jakiś nieznajomy darczyńca podłożył nam pod drzwi matę edukacyjną i ciuszki chłopięce, ale już okazało się, że to Tża siostra była tak późno, że już spaliśmy i nie otworzyliśmy jej drzwi

Byłam z Tżem na spacerze.. Droga powrotna była już taka powolna, bo wszystko mnie zaczęło boleć Od razu po przyjściu musiałam LECIEĆ na dwójeczkę, a teraz cały brzuch się spina i kręgosłup też boli..
Nawet nie mam nospy w domu

Cytat:

Mehja albo o butelce wina

Myboyismine rośnie pieknie

Cos a wspomniana już czekolada? albo gorzkie kakao?

Dziewczyny macie już problemy z oddychaniem? Nie tym po wysiłku tylko nawet nic nie robiąc?
Bo mnie właśnie dopadło. Mala chyba mocno naciska bo jak leżę, siedzę, to nie moge złapać oddechu, czuje nacisk między zebrami i serce mi wali jak szalone
Mam, mam już dobre 2 miechy tak. siedzę spokojnie az nagle załącza mi sie cieżki oddech, walenie serca.

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
Hej jeju jaki miałam piękny sen śniło mi się baraszkowanie z tżtem ale mi tego brakuje, a co dopiero musi przeżywać tż

Też się zawsze stresowałam obchodem, a oni przyszli i nic konkretnego nigdy nie powiedzieli

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Kiedyś uczyłam się oddychania na zajeciach w szkole aleee.. nie wiem czy dobrze to teraz robię

Hej Wam z pracy po raz ostatni !!

Korzystając z nieograniczonego internetu robię ostatnie zakupy Prześcieradełka, wczoraj wygrałam bodziaczki DZIEWCZĘCE na all z tesco i muszę wgl Blance pokupować ciuchów bo jak się ciepło zrobiło to.. stwierdziłam że nie ma w czym chodzić..

Mam pytanie odnośnie majtek wielorazowych. Ja w takich nie chodziłam, i stąd moje pytanie.. Kiedy zamierzacie w nich chodzić? W sensie że np w szpitalu? Czy po domu? Czy gdzie?

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 08:42   #1334
country111
Zakorzenienie

Cytat:

O MATKO
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 08:46   #1335
myboyismine
Zakorzenienie

te majtki wielorazowe lepsze od jednorazowych?? bo nie wiem czy kupic takie czy takie, czy wszystkie (poza tym jakoś strasznie wyglądają )
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 08:49   #1336
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

ciężarna z dużym wystającym brzuchem nie powinna się schylać. Trzeba kucać z prostymi plecami. Wiem, że potem ciężko wstać, ale pamiętam te zalecenia jeszcze z poprzedniej ciąży. Schylanie się jest niedobre dla macicy/łożyska/bobasa.

.

z kucek podnosi mnie tż ale jak go nie ma to nie wiem jak wstać ehh te uroki ciąży

Cytat:

Matko koleżanka mi właśnie napisała, że ona na moim miejscu poszła by na cesarke, bo po naturalnym często się zdarza, że źle zszyją tam na dole... takiego newsa jeszcze nie słyszałam.
no i po co cię straszy
mi koleżanka ostatnio powiedziała, że zazdrości mi że mogę rodzić SN bo ona po CC umierała i wolałaby się pomęczyć te kilka godzin SN niż potem tydzień po CC

Cytat:

kciuki za dobre wieści

Cytat:
mi też

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość

Korzystając z nieograniczonego internetu robię ostatnie zakupy Prześcieradełka, wczoraj wygrałam bodziaczki DZIEWCZĘCE na all z tesco i muszę wgl Blance pokupować ciuchów bo jak się ciepło zrobiło to.. stwierdziłam że nie ma w czym chodzić..

Mam pytanie odnośnie majtek wielorazowych. Ja w takich nie chodziłam, i stąd moje pytanie.. Kiedy zamierzacie w nich chodzić? W sensie że np w szpitalu? Czy po domu? Czy gdzie?
ale będziesz z domu pisać z nami?

chodzi ci o majtky siateczkowe? ja zacznę używać od razu w szpitalu a potem w domu, wiekszy przewiew będzie niż w zwykłych
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 08:53   #1337
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
te majtki wielorazowe lepsze od jednorazowych?? bo nie wiem czy kupic takie czy takie, czy wszystkie (poza tym jakoś strasznie wyglądają )
Haha nie wiemmm Ale mnie one też przeraziły i dlatego pytam gdzie się w takcih chodzi

Cytat:

z kucek podnosi mnie tż ale jak go nie ma to nie wiem jak wstać ehh te uroki ciąży

no i po co cię straszy
mi koleżanka ostatnio powiedziała, że zazdrości mi że mogę rodzić SN bo ona po CC umierała i wolałaby się pomęczyć te kilka godzin SN niż potem tydzień po CC

kciuki za dobre wieści

mi też

ale będziesz z domu pisać z nami?

chodzi ci o majtky siateczkowe? ja zacznę używać od razu w szpitalu a potem w domu, wiekszy przewiew będzie niż w zwykłych

Będę, będe. Musze lapka zrobić, póki co mam telefon

U mnie w szpitalu bez majtek, a po domu.. jakos nie wyobrażam sobie wyjść w takich na spacer? Mam wrażenie ze one są strasznie niewygodne..

Lena
Stary 2015-04-13, 08:59   #1338
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

za miesiąc u nas będą pierwsze rozpakowane :O

ja to gaszę światło na wątku więc pewnie tu sama zostanę (o ile uda mi się donosić tak długo )

Cytat:
ja tych jednorazowych nie kupuję

Cytat:

U mnie w szpitalu bez majtek, a po domu.. jakos nie wyobrażam sobie wyjść w takich na spacer? Mam wrażenie ze one są strasznie niewygodne..
nie wiem czy są wygodne bo też takich nie używałam po pierwszy porodzie
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 09:01   #1339
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Haha nie wiemmm Ale mnie one też przeraziły i dlatego pytam gdzie się w takcih chodzi

Będę, będe. Musze lapka zrobić, póki co mam telefon

właśnie myślałam, że ogólnie takie majty do szpitala... w domu sobie nie wyobrażam, tym bardziej gdzieś w takich wychodzić musiałabym mieć chyba jakieś wielkie grube dresy żeby nie było widać albo może jestem przewrażliwona
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 09:04   #1340
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie myślałam, że ogólnie takie majty do szpitala... w domu sobie nie wyobrażam, tym bardziej gdzieś w takich wychodzić musiałabym mieć chyba jakieś wielkie grube dresy żeby nie było widać albo może jestem przewrażliwona
To ja chyba też jestem przewrażliwiona i chyba se je daruje, bo nie wiem jak i gdzie je nosić.. o.O

Lena
Stary 2015-04-13, 09:06   #1341
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:

no i po co cię straszy
mi koleżanka ostatnio powiedziała, że zazdrości mi że mogę rodzić SN bo ona po CC umierała i wolałaby się pomęczyć te kilka godzin SN niż potem tydzień
Dziewczyny moimzdaniem nie ma co sie nakrecac,przeciez tak naprawde trudno nam stwierdzic co dla nas bedzie lepsze. Staram sie podchodzic jak najspokojniej bo zaczelam wychodzic z zalożenia, że i tak muszę to przetrwac - dziewczyny jesteśmy silne i damy radę

Jedna z wielu
Stary 2015-04-13, 09:23   #1342
rybkaa90
Zakorzenienie

Witam się po weekendowo!
Łóżeczko, komoda i przewijak już stoją! Cieszę się, bo w końcu będę mogła rozpocząć segregację ubrań.

Ja nie ogarniam tych majtek jedno, wielorazowych. Wzięłam dwie paczki siatkowych do szpitala, w domu to wolę bawełniane, swoje własne.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 09:39   #1343
justi699
Zakorzenienie

co do majtek- ja kliknęłam jednorazowe (sztuk 5) i wielorazowe (sztuk 2) myślę, te jednorazowe w szpitalu wykorzystać a wielorazowe w domu, ponoć szybko schną więc styknie może

ja to kompletnie nie umiem oddychać tą przeponą na sr wszyscy umieją (z moim mężem włącznie) a ja nie

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 09:44   #1344
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
to wybrała się o odpowiedniej porze

my wczoraj byliśmy na takim dłuższym spacerku, i gdyby nie potrzeba sikuuu i spinający sie brzuch mogłabym jeszcze pochodzić tęsknię już za dobrą formą
Gratki za wizytę!
U mnie też spadek formy, brzuch się ciągle spina i o dłuższych spacerach nie ma mowy

Cytat:

Mehja albo o butelce wina

Myboyismine rośnie pieknie

Cos a wspomniana już czekolada? albo gorzkie kakao?

Dziewczyny macie już problemy z oddychaniem? Nie tym po wysiłku tylko nawet nic nie robiąc?
Bo mnie właśnie dopadło. Mala chyba mocno naciska bo jak leżę, siedzę, to nie moge złapać oddechu, czuje nacisk między zebrami i serce mi wali jak szalone
też cieżko oddycham, ale przepona już uciśnięta, więc to normalne. Łapię zadyszki i szybko mi wali serducho
Cytat:
ciepły prysznic i odpoczywaj, w końcu przejdzie
a magnez masz?

już myślałam, ze tylko mi brzuch się spina jak chodzę ale widzę, że wy też tak macie?

pewnie do następnej wizyty, przynajmniej mój tak wypisuje

ja mam problemy z oddychaniem ale póki co tylko po wysiłku (a że teraz wszystko jest dla mnie wysiłkiem to sapię ciągle )
ja najbardziej sapię przy ubieraniu skarpet

Cytat:
Piłam, mi kiedyś smakowała bardzooo, ale ostatnio weszła normalnie do żabki i już nie jest taka pyszna

Mam, mam już dobre 2 miechy tak. siedzę spokojnie az nagle załącza mi sie cieżki oddech, walenie serca.

Kiedyś uczyłam się oddychania na zajeciach w szkole aleee.. nie wiem czy dobrze to teraz robię

chodziłam w nich w szpitalu i potem w domu już normalne majtki. W szpitalu było wietrzenie bożeny to łatwiej z siatkowymi i większy przewiew, a w domu to już normalne, bo i tak latałam sobie co chwilę pod prysznic się podmywać.

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 09:50   #1345
Princesika
Zakorzenienie

Heloooł, nadrabiam weekend

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Byłam wczoraj na Szybcy i wściekli Skończyło się po północy
Stary 2015-04-13, 09:51   #1346
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:

Potwierdzam, ja go właśnie łykam - 6 tabletek dziennie. To magnez z potasem.

Cytat:

Też się pomału do tego przymierzam
Cytat:
To ja chyba też jestem przewrażliwiona i chyba se je daruje, bo nie wiem jak i gdzie je nosić.. o.O
Wydaje mi się, że nie ma się co nakręcać i kupować, bo jest. U mnie w szpitalu i tak nie można majtek nosić a do domu nie kupuję. Będę nosić swoje bawełniane, ewentualnie dokupię jakieś jeszcze żeby mieć więcej. Będzie mi w takich wygodnie i komfortowo
Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Witam się po weekendowo!
Łóżeczko, komoda i przewijak już stoją! Cieszę się, bo w końcu będę mogła rozpocząć segregację ubrań.

Ja nie ogarniam tych majtek jedno, wielorazowych. Wzięłam dwie paczki siatkowych do szpitala, w domu to wolę bawełniane, swoje własne.
przygotowania pełną parą!
Stary 2015-04-13, 09:54   #1347
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Pytam bo przedwczoraj wzielam sobie przed snem bo mi sie strasznie lydka spinala i tak mi sie fajnie spalo moze to po magnezie
Ja mam takie skurcze łydek w nocy, że dramat
Biorę dużo magnezu a i tak mam

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:

Mieliśmy dziś jechać na Motor Show do Poznania i nie jedziemy.. A chciałam porównać zdjęcie z tamtego roku ze zdjęciem z tego roku
My też chcieliśmy jechać i ... zapomnieliśmy, że to było w ten weekend
Stary 2015-04-13, 09:56   #1348
country111
Zakorzenienie

Dziewczyny ile kupiłyście tych podkładów do przewijania w Rosmanie, bo ja na razie jedno opakowanie i nie wiem czy więcej nie wziąć
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 09:58   #1349
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Potwierdzam, ja go właśnie łykam - 6 tabletek dziennie. To magnez z potasem.

Też się pomału do tego przymierzam

Wydaje mi się, że nie ma się co nakręcać i kupować, bo jest. U mnie w szpitalu i tak nie można majtek nosić a do domu nie kupuję. Będę nosić swoje bawełniane, ewentualnie dokupię jakieś jeszcze żeby mieć więcej. Będzie mi w takich wygodnie i komfortowo

przygotowania pełną parą!
No własnie wczoraj patrzyłam co mi tam zostało na mojej liscie i były własnie te majtki i takem się zaczęłam zastanawiać
i nie chce ich, skoro w szpitalu bez majtek a w domu i tak nie bede ich nosić i tak..

Poczyniłam moje pierwsze zamówionko w h&m

Lena
Stary 2015-04-13, 10:00   #1350
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile kupiłyście tych podkładów do przewijania w Rosmanie, bo ja na razie jedno opakowanie i nie wiem czy więcej nie wziąć
a które toooo??

Lena
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości