Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)! - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-16, 17:02   #2251
Marei
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

Soleil Dlaczego za mało? Odzywasz się na ile masz czas, to ma być przyjemność, a nie przymus
Stary 2015-04-16, 17:02   #2252
country111
Zakorzenienie

Jakby któraś jeszcze nie miała torby to jest promocja w SP przy zakupach za 35zł http://www.superpharm.pl/gazetka/ogladaj/
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 17:06   #2253
Marei
Zakorzenienie

Widziałam wlasnie Stokke w kolorze szary melanż z gondolą. Bardzo ładny, ale wydaje się malutki. No i ta torba z przodu...
Mimo wszystko prezentuje się świetnie

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-04-16 o 17:18
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 17:36   #2254
Cos_
Zakorzenienie

Country u mnie nie ma SP
Myslalam ze to torba do wozka

Edytowane przez Cos_
Czas edycji: 2015-04-16 o 17:37
Cos_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 17:54   #2255
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Paznokietki zrobione Pepco zaliczone- kupiłam tego słodkiego marynarskiego rampersika dla Franka i kilka bodziaków na 68, Leosiowi też trochę rzeczy. Spodobało mi się Jak będę w Wadowicach-będę tam zaglądać

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
tak, normalne lampki jak choinkowe tylko jasne takie mam w salonie (nie dałam rady objąć wszystkich, mam 20, teraz biorę 10)
dzięki

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość

Ale mi się opłaca być na l4- dostaję 350zł więcej niż gdyby pracowała normalnie nic tylko na l4 siedzieć
u mnie różnie- czasem trochę więcej płacą niż bez chorobowego czasem mniej. Ale generalnie trochę żal, ze jednak poszłam na l4 na całą ciążę, bo na stówę bym więcej zarabiała (podwyżka na koniec roku mnie ominęła no i niestety... awansik). No ale, co się odwlecze to nie uciecze mam nadzieję.

Cytat:
To ja wam jeszcze podam namiar na Cotton Ball, skąd moja koleżanka zamawiała kilka kompletów:
http://cottonovelove.pl/COTTON-BALL-LIGHTS,c,1#t

po lewej jest kreator do stworzenia własnej kompozycji. Ja stąd zamówię tylko jeszcze nie wiem jakie kolory
zapisałam sobie, dzięki

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość

Jak myślę o tym Twoim cieście to strasznie głodna jestem..
już pożarte

Cytat:
a z ciuchami to zapomniałam, ze będziemy karmić i muszą mieć wygodny dostęp do mleczarni. A już się cieszyłam, że w lecie w swoim ciuchach będę śmigać- a raczej mam takie że całą bluzkę musiałabym do góry podwijać. trzeba będzie się zaopatrzeć w bluzki i sukienki z dużym dekoltem
no właśnie ja z tego względu kupuję sobie już bluzki z myślą o karmieniu, bo nie chcę tak podwijać go góry i cały bebzol odkrywać Jakieś tam sukienki na ramiączkach mam na lato i one się nadadzą, ale jeszcze się rozglądam za takimi ubraniami.

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, czy to http://www.aptekagemini.pl/leko-d-de...-x-100szt.html będzie się nadawało do pępka czy lepiej kupić Octenisept?
miałam coś podobnego, ale ostatecznie i tak używałam octeniseptu

Cytat:
Dzięki.
Zobaczymy co położna powie na sr.

W ogóle wczoraj były zajęcia o porodzie. Zapomniałam zapytać o paznokcie Ale dowiedziałam się, że nie warto brać opłaconej położnej do porodu. Babka twierdziła, że na 4 rodzące są 2 położne i nie ma opcji, że jak akcja się rozkręci to zostaje się samemu. W tym szpitalu w którym chce rodzić na jeden pokój porodowy przypada jedna rodząca. I nie ma żadnych ukrytych opłat za poród rodzinny.
Dużo mówiła też o roli osoby towarzyszącej, żeby absolutnie nie zmuszać partnera do porodu rodzinnego. Oczywiście zakazać facetowi oglądania bożeny! Mówiła, że spotkała się z tym że faceci zamiast robienia zdjęć dzidziusiowi i mamie od pasa w górę, radośnie cykają fotki kroczu. Miała też taką sytuację, że tatuś jak zobaczył dziecko, całe we krwi, maziach, sinofioletowe i rodzące się łożysko - zemdlał i to tak niefortunnie, że rozwalił sobie całą głowę i dostał wstrząsu mózgu...
A i co do ubioru w trakcie porodu, dobrze żeby była to koszula rozpinana, do połowy uda. Tak, żeby można było kangurować od razu po i dać pierwszego cyca.
a ja zapytałam kosmetyczki i powiedziała, że muszę zdjąć hybrydy przed porodem- wszystkim klientkom zdejmuje Jeszcze mojej gin zapytam czy stopy mogę sobie zrobić.

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość

eee bez przesady, nie bede wszystkich ciuchów kupować specjalnie pod cyca, mam zamiar chodzić w moich przedciążowych letnich bluzkach a tam też nie mam dostępu do cyca....poza tym ja na spacer mam zamiar mleko do butelki odciągać i nie świecić cycami przy ludziach...jakoś mi sie to nie podoba
ja to napisałam ze swojego punktu widzenia Dla mnie akurat karmienie w zwykłych ciuchach oznacza często świecenie cycami albo nawet brzuchem, bo trzeba bluzkę do góry podnieść- miałam to przy Leosiu i teraz chcę tego unikąć. A jak dajesz butelkę to problem z głowy.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 17:58   #2256
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Mycha - żadna ze mnie bohaterka. Jak tylko poczuje ze cos jest nie tak to pierwsza pojadę do szpitala, a póki co uważam na siebie.

Marei - za mało odpoczywam (choc odzywam się też za mało). Tylko ze ja zawsze odpoczywalam aktywnie, a teraz mam siedzieć, a najlepiej leżeć i to mnie denerwuje! Tzn dla mojego Malucha zrobię wszystko co trzeba, ale tak mi jakoś dziwnie...

Edytowane przez Soleil_Rouge
Czas edycji: 2015-04-16 o 17:59
Soleil_Rouge jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 18:01   #2257
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

Facet czasami się przydaje.
noo od czasu do czasu

Cytat:

bo tak w ogóle to byłam w trakcie załatwiania skierowania na CC, ale ordynator naszego oddziału położniczego twierdzi, że skoro nie jeżdżę na wózku, nie chodzę w gorsecie, to teoretycznie mogę rodzić.. Na porodówkę mam zabrać historię choroby i on będzie decydował o tym na gorąco.

ale d.pek- idź do ortopedy on Ci napisze, że zaleca cc i będzie cięcie Ja tak miałam za pierwszym razem. Teraz już nie potrzebuję, bo mam "stan po cięciu" i to się od razu kwalifikuje zdaniem mojej gin do kolejnego cięcia. Gdyby nie to znów poszłabym do ortopedy. Idź jeśli się boisz komplikacji

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Byłam właśnie u.mojego gina, posiew ujemny juto do domciu
.

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
To dobrze, ze Cie wypuszczaja.
Mnie cycki tez zaczely bolec kilka dni temu, a brzuch dzis.
mnie też znów cyce bolą A w "ciążarówce" pisze, że rosną
Stary 2015-04-16, 18:07   #2258
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
mnie też znów cyce bolą A w "ciążarówce" pisze, że rosną
mnie sutki się zrobiły strasznie wrażliwe

Kejti po przeczytaniu posta Tassi nie ryzykowałabym sn i załatwiała to cc
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 18:10   #2259
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Nie mogłam się oprzeć jak je zobaczyłam

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wyrabiam z waszymi postaci. Nie wiem czemu. Zawsze byłam na bieżąco a od tygodnia nie ogarniam. Czytam i chce cos podpisać a tu 10 nowych stron wiec moje podpisywanie nieaktualne.

.
biedna jesteś z tymi siniakami a morfologię masz ok? Mi w pierwszej ciąży robiły się takie krwiaki na stopach Nie wiem z przeciążenia czy co? Niestety nie zniknęły do dziś
Stary 2015-04-16, 18:15   #2260
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Czy któras z Was kupiła albo ma zamiar kupić monitor oddechu? Ja przeczytałam kilka przerażających historii, i chyba się zdecyduję...

Ja kupilam, z tego co pamietam taki jak Solei Rouge tylko ona ma jeszcze z kamerka a ja bez
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 18:23   #2261
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki bardzo za odpowiedź. Myślałam o Tobie, gdy to pisałam..
Byłam u neurologa, ale on twierdzi, że nie jest ginekologiem i nie może wydawać opinii o tym w jaki sposób rozwiązanie ma nastąpić..
Najwyżej zapiszę się do jakiegoś neurochirurga prywatnie, bo na NFZ już na pewno nie mam co liczyć. Tylko boję się, że będzie jak z tym neurologiem - wizyta praktycznie bezsensowna, bo wydał tylko opinię do lekarza prowadzącego ciążę, a w tym przypadku kasę będę musiała dać.
Mam skierowanie na rezonans z października, ale nie zrobiłam w ciąży, a dopiero niedawno się dowiedziałam, że rezonans magnetyczny nie jest szkodliwy dla dziecka.

U neurochirurga byłam ostatni raz w październiku i on powiedział, że trochę bałaganu w tym kręgosłupie jest, więc chyba zapiszę się na wizytę do tego samego, żeby nie jeździć od lekarza do lekarza.
aaa czyli u Ciebie to sprawa neurologa. Ja musiałąm iść do ortopedy. I nie mogłam zrobić żadnych badań w ciąży, więc dobrze, że nie zdecydowałaś się na ten rezonans. U mnie było tak, że ortopeda napisał, że zaleca cc i z tą kartką poszłam do szpitala i tam bez gadania zrobili mi cięcie.

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość

Teście przyszli jak już byliśmy w domu, ale też długo nie męczyli, posiedzieli 15 minut. Także wizyt się nie obawiam. Jedynie teraz nie będę dzwonić po nikogo tylko te pierwsze chwile chcę spędzić tylko z tż
też mam taki zamiar, ale w praktyce pewnie wszyscy przyjadą do szpitala

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
ja znowu zaginelam... przepraszam. Teraz mam juz nowy komputer wiec od kilku dni staram sie nadrobic, ale ciezko mi to idzie. Za to sprawdzalam czesto czy prypadkiem ktoras z Was sie juz nie rozpakowala Na szczescie nie
Ostatnia wizyte mialam tydzien temu i gin mnie nastraszyl, ze jak nie zwolnie tempa to ide do szpitala, bo szyjka ma tylko 2 cm. na szczescie poki co wszystko jest ladnie zamkniete, ale dal mi troche do myslenia i juz od tygodnia po pracy odpoczywam, w dni wolne staram sie lezec, wszystkie obowiazki domowe przeszly na Tz.
W ogole to chyba gin zaczal jakos inaczej liczyc tygodnie, bo w zeszly wtorek powiedzial 32+6, czyli wynika ze dzis jest 34+1 i porod za 6 tygodni a nie za 8 jak wstepnie bylo zakladane??? tydzien temu maluszek wazyl 1800g i gin kazal sie wstrzymac z porodem do konca 37 tygodnia. Tak wiec zaciskam nogi zreszta musze zaciskac nawet dluzej bo do 20/05 pracuje!

Torbe do szpitala juz spakowalam - nigdy nie wiadomo...
Pokoj dziecka jeszcze nie jest gotowy, imienia nie wybralismy... w ogole nie jestesmy jeszcze gotowi na porod zaraz zaczne szukac w necie imion dla chlopca i dla dziewczynki, bo trzeba w koncu cos wymyslec!! choc jak znam zycie to Mala sie zaraz obudzi i zamiast szukania bedzie karmienie, przewijanie, zabawy itp... w ogole nie mam czasu dla siebie
uważaj na siebie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
U mnie to tak nie dziala...
u mnie też nie. To że zwalą się do szpitala nie oznacza, ze jak tylko wrócimy do domu to nie będą przychodzić I właśnie kawka, herbatka, ciasto...
Stary 2015-04-16, 18:45   #2262
siacha_ck
Zakorzenienie

Dziewczyny zaraz mnie cholera weźmie. Siedzę z Wiki w kolejce do ortopedy już 2 godziny. Mamy 23 numerek, ale do z tego jak wysyła na rtg i później te osoby wracają i wchodzą bez kolejki. Dla mnie to bezsens zapisywać tyle osób w jednym dniu

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 19:10   #2263
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Nie mogłam się oprzeć jak je zobaczyłam
Piękne
Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
sukinsyny z wodociągów stwierdzili że mój przypadek jest skomplikowany i trzeba go konsultować z mecenasem, nosz kurnaaa! i opięta sukienka średnio pomogła, bo tam taka małpa jest kierowniczką logistyki
ale poprosiłam ją o wstawiennictwo, i powiedziałam że bedziemy sie często widywać bo bede sie przychodzić przypominać . bedzie mnie miała dosyć

tak wygląda złożone teraz musze zrobić porządek tam gdzie ma stać- bo póki co w tym roku jest jeden wielki pierdo*nik i wstawić je w miejsce dolecowe
Moje dzisiaj przyszło

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie Czy wszystkie proszki dla dzieci mają taki mocno dzidziusiowy zapach? Czy jest jakiś który pachnie w miare normalnie? Nie wiem czy to ciąża czy co ale lovela dla mnie jest
Ja mam jelenia i żadnego zapachu nie ma

Cytat:
Czy któras z Was kupiła albo ma zamiar kupić monitor oddechu? Ja przeczytałam kilka przerażających historii, i chyba się zdecyduję...
Ja raczej nie kupię,. Słyszałam że czasem włącza się "fałszywy alarm " a mamy omal zawału nie dostaną. ..

Cytat:
Jakby któraś jeszcze nie miała torby to jest promocja w SP przy zakupach za 35zł http://www.superpharm.pl/gazetka/ogladaj/
Fajna, a gdzie jest sp ?
Stary 2015-04-16, 19:59   #2264
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
Fajna, a gdzie jest sp ?
Przy rynku jak coś możemy jutro ją obejrzec na żywo, w magnolii albo na bielanach w tesco i chyba w Młynie
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 20:05   #2265
haniula1803
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
Piękne

Moje dzisiaj przyszło

Ja mam jelenia i żadnego zapachu nie ma

Ja raczej nie kupię,. Słyszałam że czasem włącza się "fałszywy alarm " a mamy omal zawału nie dostaną. ..

Fajna, a gdzie jest sp ?

Tez się zastanawiam nad tym monitorem oddechu i tyle opini co ludzi
Młoda tak mi skacze bo bozenie ze aż boli w takich chwilach się boje
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 21:55   #2266
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
ja to napisałam ze swojego punktu widzenia Dla mnie akurat karmienie w zwykłych ciuchach oznacza często świecenie cycami albo nawet brzuchem, bo trzeba bluzkę do góry podnieść- miałam to przy Leosiu i teraz chcę tego unikąć. A jak dajesz butelkę to problem z głowy.
Masz rację. W HM kupiłam dwie bluzki topy do karmienia, bardzo dobre wyjście i wcale nie są drogie.

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
Marei - za mało odpoczywam (choc odzywam się też za mało). Tylko ze ja zawsze odpoczywalam aktywnie, a teraz mam siedzieć, a najlepiej leżeć i to mnie denerwuje! Tzn dla mojego Malucha zrobię wszystko co trzeba, ale tak mi jakoś dziwnie...
Znam to, kiedyś tylko aktywnie odpoczywałam, jak musiałam zrezygnować ze sportu ciężko było znaleźć coś, co relalsuje. Ale się da ) parę tygodni wytrzymasz, najważniejsze, żeby małe było zdrowe
Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
Dziewczyny zaraz mnie cholera weźmie. Siedzę z Wiki w kolejce do ortopedy już 2 godziny. Mamy 23 numerek, ale do z tego jak wysyła na rtg i później te osoby wracają i wchodzą bez kolejki. Dla mnie to bezsens zapisywać tyle osób w jednym dniu
Przypomina mi się wizyta u okulisty na ceglanej- świetni lekarze, ale kolejki przeokropne.
I ile czekałyście?

Dzisiaj na szkole rodzenia było o porodzie i chyba zdecyduję się na mały spokojny szpital w mieście obok. Żadna klinika.

Co do monitora oddechu, jest jeden minus. Trzeba pamiętać, by wyłączyć go jak wyciągamy maleństwo z łóżeczka, inaczej będzie piszczeć jak dziecko wyciągniemy.

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-04-16 o 21:58
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 21:59   #2267
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Masz rację. W HM kupiłam dwie bluzki topy do karmienia, bardzo dobre wyjście i wcale nie są drogie.

Znam to, kiedyś tylko aktywnie odpoczywałam, jak musiałam zrezygnować ze sportu ciężko było znaleźć coś, co relalsuje. Ale się da ) parę tygodni wytrzymasz, najważniejsze, żeby małe było zdrowe

Przypomina mi się wizyta u okulisty na ceglanej- świetni lekarze, ale kolejki przeokropne.
I ile czekałyście?

Dzisiaj na szkole rodzenia było o porodzie i chyba zdecyduję się na mały spokojny szpital w mieście obok. Żadna klinika.
3 godziny, dopiero o 20 wyszliśmy.
Na szczęście nic nie będziemy robić z tym ganglionem. Jak młody się urodzi i pójdziemy sprawdzić bioderka to mamy przyprowadzić Wiki na kontrol.
Dostałam maila i jutro będzie już paczka od rp

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 22:16   #2268
fartuch
Zakorzenienie

Udało mi się kupić monitor oddechu Angelcare używkę za 140 zł a nówka prawie 340zł
A co do fałszywych alarmów to wolę się zerwać z łóżka te 5 razy w roku niepotrzebnie, niż spać spokojnie do rana i zastać przykrą niespodziankę.
Stary 2015-04-16, 22:47   #2269
201710041131
Konto usunięte

Dobrze, ze ten dzien sie juz kończy

Z babcia nie jest za dobrze, w sobotę i niedziele jedziemy z Tz ja pionizowac, w ogóle nie ma tam fizjoterapeuty Ja dzisiaj ćwiczyłam z nią czynno-biernie ale tez mi ciezko było ja dźwigać

Potem tata obtarł cały zderzak i jest do wymiany...

A na koniec mama wyjechała na 3 tygodnie do sanatorium

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 22:51   #2270
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Udało mi się kupić monitor oddechu Angelcare używkę za 140 zł a nówka prawie 340zł
A co do fałszywych alarmów to wolę się zerwać z łóżka te 5 razy w roku niepotrzebnie, niż spać spokojnie do rana i zastać przykrą niespodziankę.
Fartuch to fajnie Ci sie trafiło. Tez mam Angelcare, moja siostra tez ma i jej sie fałszywy alarm nigdy nie włączył. No tak trzeba pamietać żeby wyłączyć po wyjęciu dziecka ale potem robi sie to odruchowo.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 23:02   #2271
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

Z babcia nie jest za dobrze, w sobotę i niedziele jedziemy z Tz ja pionizowac, w ogóle nie ma tam fizjoterapeuty Ja dzisiaj ćwiczyłam z nią czynno-biernie ale tez mi ciezko było ja dźwigać

jutro będzie nowy, lepszy dzień
Stary 2015-04-17, 00:21   #2272
ultraviolwt188
Raczkowanie

Dziewczyny z moim łożyskiem wszystko wporzadku jestem wściekła na lekarza który mi to powiedział 2 tygodnie w stresie, i jeszcze mnie tz wkurza mała wazy 1600 za 2 tyg wizyta, kamień z serca tez dzis miałam SR iiiii powiem Wam ze jestem zadowolona rodzi sie samemu w intymnym klimacie, mozna wchodzić do wanny, spacerować, ubrania tylko dla siebie leginsy, dresy zeby nie latać w piżamie, ubrania dla dziecka tylko na wyjście, sala pózniej jednoosobowa z łazienka, czasem kogoś dokooptują, ale rzadko to sie zdarza wszystkie środki higieniczne na miejscu tez bez płatne, pieluszki, podkłady, majtki jednorazowe, nie spodziewałam sie, ze bedzie, az tak pozytywnie, jedyny minus ze nie ma intensywnej opieki dla noworodków i jak sie cos dzieje to transportują do miasta oddalonego o 30 km. śpijcie spokojnie

Edytowane przez ultraviolwt188
Czas edycji: 2015-04-17 o 00:22
ultraviolwt188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 05:40   #2273
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
3 godziny, dopiero o 20 wyszliśmy.
Na szczęście nic nie będziemy robić z tym ganglionem. Jak młody się urodzi i pójdziemy sprawdzić bioderka to mamy przyprowadzić Wiki na kontrol.
Dostałam maila i jutro będzie już paczka od rp
Ojjj trochę trwało. Najważniejsze, że jest ok
Cytat:
Też tak uważam
Cytat:

Trzymamy kciuki za babcie
Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z moim łożyskiem wszystko wporzadku jestem wściekła na lekarza który mi to powiedział 2 tygodnie w stresie, i jeszcze mnie tz wkurza ala:ala: mała wazy 1600 za 2 tyg wizyta, kamień z serca tez dzis miałam SR iiiii powiem Wam ze jestem zadowolona rodzi sie samemu w intymnym klimacie, mozna wchodzić do wanny, spacerować, ubrania tylko dla siebie leginsy, dresy zeby nie latać w piżamie, ubrania dla dziecka tylko na wyjście, sala pózniej jednoosobowa z łazienka, czasem kogoś dokooptują, ale rzadko to sie zdarza wszystkie środki higieniczne na miejscu tez bez płatne, pieluszki, podkłady, majtki jednorazowe, nie spodziewałam sie, ze bedzie, az tak pozytywnie, jedyny minus ze nie ma intensywnej opieki dla noworodków i jak sie cos dzieje to transportują do miasta oddalonego o 30 km. śpijcie spokojnie
Super )))
Poza tym jeśli robiłaś usg genetyczne, powinnaś mieć w opisie coś o placenta. Ja mam z tyłu, czyli hinterwand.

Ponoć w małych szpitalach mają więcej czasu dla rodzącej, przy okazji są dobrze przygotowani jakby coś się działo z dzieckiem. w klinice jak coś się dzieje, od razu wzywają lekarzy z oddziału noworodków, bo tak wygodniej a oni zajmują się kolejnymi pacjentami.
nie wiem jak jest w innych szpitalach, ale tutaj te małe przyjmują od skończonego 36 tygodnia (36+0), wcześniej tylko klinika.
Stary 2015-04-17, 06:33   #2274
Cos_
Zakorzenienie

Szuu musisz babcie mobilizowac,niech sie tak latwo nie poddaje!

Moje dzieciaczki nie lubia ktg
Stary 2015-04-17, 06:45   #2275
masija
Zakorzenienie

Cytat:

Oby dzisiaj był lepszy dzień
Cytat:
Dziewczyny z moim łożyskiem wszystko wporzadku jestem wściekła na lekarza który mi to powiedział 2 tygodnie w stresie, i jeszcze mnie tz wkurza mała wazy 1600 za 2 tyg wizyta, kamień z serca tez dzis miałam SR iiiii powiem Wam ze jestem zadowolona rodzi sie samemu w intymnym klimacie, mozna wchodzić do wanny, spacerować, ubrania tylko dla siebie leginsy, dresy zeby nie latać w piżamie, ubrania dla dziecka tylko na wyjście, sala pózniej jednoosobowa z łazienka, czasem kogoś dokooptują, ale rzadko to sie zdarza wszystkie środki higieniczne na miejscu tez bez płatne, pieluszki, podkłady, majtki jednorazowe, nie spodziewałam sie, ze bedzie, az tak pozytywnie, jedyny minus ze nie ma intensywnej opieki dla noworodków i jak sie cos dzieje to transportują do miasta oddalonego o 30 km. śpijcie spokojnie
Super Bardzo fajnie jak tak jest

Przeglądam stronę z metamorfozami kobiet które schudły, po ciąży np. i tak już bym chciała zacząć ćwiczyć

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 06:49   #2276
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
No naprawdę super! Aż czytam z zazdrością ;-)

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość

A kto lubi jak się go podsłuchuje? Twoje to jeszcze więcej mają do ukrycia, bo porozumiewają się między sobą ;-)

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ----------

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

Przeglądam stronę z metamorfozami kobiet które schudły, po ciąży np. i tak już bym chciała zacząć ćwiczyć
Zawsze mam ochotę na ćwiczenia i dietę, gdy oglądam takie coś, ale tylko wtedy ;-) Gdy mam ruszyć tyłek, to ochota odjeżdża w siną dal ;-)
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 06:51   #2277
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość

Haha Lena grzecznie się daje ale Blanka bardzo nie lubiła

Dziś mi się całkiem dobrze spalo. Czekam na obchod i spirzam na chatę :P

Tylko kurde nie mogę znaleźć wyniku z gr krwi a im potrzeba do wypisu. Trudno najwyżej dowioze.

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 07:13   #2278
masija
Zakorzenienie

Lightbulb Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość

Zawsze mam ochotę na ćwiczenia i dietę, gdy oglądam takie coś, ale tylko wtedy ;-) Gdy mam ruszyć tyłek, to ochota odjeżdża w siną dal ;-)
Mam tak samo

Ale oglądam te dziewczyny po ciąży i jest naprawdę...wow!

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Haha Lena grzecznie się daje ale Blanka bardzo nie lubiła

Dziś mi się całkiem dobrze spalo. Czekam na obchod i spirzam na chatę :P

Tylko kurde nie mogę znaleźć wyniku z gr krwi a im potrzeba do wypisu. Trudno najwyżej dowioze.
Noo, w końcu

Stary 2015-04-17, 07:19   #2279
201710041131
Konto usunięte

Dzięki dziewczyny, racja - dzis bedzie nowy lepszy dzien, musi byc

Cos, Kaja jak to badanie kto wyglada? Trzeba leżeć nieruchomo przez jakis czas?

Ultraviolwt ale Ci zazdroszczę

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

Oj tak! Tez lubię przeglądać takie zdjęcia Daje to nadzieje, że skoro one mogły to znaczy, ze sie da

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 07:24   #2280
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny, racja - dzis bedzie nowy lepszy dzien, musi byc

Cos, Kaja jak to badanie kto wyglada? Trzeba leżeć nieruchomo przez jakis czas?

Ultraviolwt ale Ci zazdroszczę

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Oj tak! Tez lubię przeglądać takie zdjęcia Daje to nadzieje, że skoro one mogły to znaczy, ze sie da

Pani oplata Cię 2 pasami. Jeden powyżej, drugi poniżej pępka. Na środku każdego z nich masz takie jakby 2 plastikowe kółka.
Smarują je żelem, przykładają do brzucha i włączają ktg

Ja leżałam przez 40 minut i pani mówiła, żebym raz leżała na plecach, raz na boku. W zależności od tego czy małą było słychać czy nie.
Strasznie uciekała albo kopała jak szalona

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości