|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Dzięki dziewczyny
![]() Kejti ja Ci powiem, że się staraliśmy, a czasem też mnie łapią takie myśli - że nie wiem czy do końca wszystko sobie przemyślałam, że nie wiem czy damy sobie radę, ale to są tylko chwilowe myśli, potem już na maxa się cieszę z ciąży, z tego, że udało się nam, choć myśli były różne i obawy czy się uda... I wydaje mi się, że te wątpliwości, więź o wiele słabsza niż np. widzę u was czy jak wyobrażam sobie, że powinna ona tak a nie inaczej wyglądać, to wszystko jest spowodowane tymi małymi "dołkami", zamiast po prostu się cieszyć, to u mnie musi być zawsze "cieszę się, ale........", zawsze jakieś "ale"
|
|
|
|
#2882 |
|
Rozeznanie
|
Większość z Was chce porod wieczorem, a ja wręcz przeciwnie! Jak się zacznie wieczorem to chyba sama będę musiała się zawieźć do szpitala a Tż zostanie z Małą
tak wiec wole rano po odwiezieniu dziecka do niani...
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2884 |
|
Rozeznanie
|
Ale mnie brzuch boli i twardnieje, aż mnie bóle krzyżowe zlapaly przed chwila, mała strasznie szaleje wzięłam nospe i czekam mam nadzieje że zaraz przejdzie
|
|
|
|
#2885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do odczuc to kazda z nas inaczej przechodzi i odczuwa ciaze. Ja po sobie widze ze poprzednio bardziej sie ze soba cackalam, bardziej narzekalam, gorzej mi bylo. Teraz caly czas czuje sie ogolnie dobrze (przynajmniej oficjalnie), nie marudze nikomu itp. a glowne przyczyny zmeczenia to obowiazki i polaczenie brzuch + male dziecko ktore nie chodzi do zlobka i caly dzien jest ze mna. Na pewno nie raz jest gorzej, ledwo chodze, mam ochote sie polozyc i nie wstac do wieczora ale jak przestaje sie na tym skupiac to jakos leci. Ja sie juz o tym nie przekonam ale ciekawa jestem jak przezywa sie 3 i pozniejsze ciaze, na ile kobieta jest w stanie sie nad soba pouzalac. ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Ja soli fizjologicznej nie kupuje, nie pamietam zebym uzywala, chyba tylko woda przegotowana przemywalam a potem z kranu. Jak beda ropiec to sie kupi a jak nic nie bedzie sie dzialo to nie widze potrzeby. |
||
|
|
|
#2886 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hmm... koszykarki?
![]() Zróbmy zawody, która... ostatnia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
))Cytat:
|
|||
|
|
|
#2887 |
|
Raczkowanie
|
wow :d mnie w banku jak byłam w Polsce młodzi ludzie przepuszczali, ale starsze kobiety niestety nie i jeszcze się krzywiły...
![]() dobranoc do jutra
|
#2888 | |
|
Zadomowienie
|
Tak
Cytat:
Szczerze wam powiem, że nigdy na żywo nie widziałam nigdy kąpieli noworodka i boję się, że na początku będzie mi trudno, ale traktuje obawy jako normalne. A wogóle dzień dobry mnie zbudziło dziś piękne słoneczko i Tż, który już poszedł do pracy
|
|
|
#2889 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Cos trzymam bardzo mocno kciuki, dwa za każde z dzieciątek ;-) Szuuu jesteś mega uzdolniona. Też chciałabym sobie zrobić takie koszyki. Ogólnie szyć to jeszcze potrafię ale jak to wymyślić i wykroić? Ja brzusio dotykam i głaskam ale tylko z wieczora jak opowiadam maleństwu co u nas słychać albo jak śpiewam kołysanki. Staram się nie przesadzać ;-) Co do moich uczuć to jestem niezwykle szczęśliwa z powodu ciąży, nie miewam żadnych wątpliwości ani nic, ale ostatnio zaczynam źle się czuć ww własnym ciele :-( zwłaszcza gdy ubrania sprzed ciąży robią się ciasne :-( |
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak miałam z pierwsza ciaza, prawie rok starań a później myśli ze trzeba było poczekać, świat się nam wywroci do góry nogami i ze nie będziemy już niezalezni... Nawet pierwsze tydzień - dwa po porodzie lapaly mnie takie myśli mimo, ze nie mogłam się na Julka napatrzec...
Teraz jest zupełnie inaczej, jestem bardzo optymistycznie nastawiona, pewnie dlatego ze już jedno dziecko mam i wiem ile daje mi radości Mimo częstego zmęczenia nie mogę się doczekać kiedy maluszek przyjdzie na swiat ![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- A tak w ogóle zapomnialam się przywitać w 36tc a zarazem w 9 miesiącu Dziś wizyta, ciekawe ile mój klopsik waży
Edytowane przez pszczoua Czas edycji: 2015-04-22 o 07:27 |
|
|
|
#2891 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(ach, poczekaj, zaraz znowu na wątku o ozm będzie któraś mąrda pisała, że to ozm jest... więc lepiej głaszcz, głaszcz, żebyś ozm nie miała... )Cytat:
Hm... to jeszcze się muszę zastanowić..Może weź 2 i zobaczysz ![]() No ależ oczywiście! Ja będę jak te babki z bloga które szuuu tutaj wstawia Tydzień po porodzie ![]() Cytat:
![]() My planowaliśmy ale...nieco później. Tzn. zaczęliśmy starania z myślą, że dajemy sobie tak pół roku, rok. A tutaj bam, po 1 miesiącu starań ![]() Ale i tak jaka radość ![]() Okropnie się baliśmy, że będziemy mieć problemy z zajściem. Ale na szczęście wszystko jest ok. A co do tych myśli to ja mam w ciąży niesamowitą huśtawkę. Żal mi tych dni z tż'tem, tego luzu, spokoju, odpowiedzialności tylko za tż'ta i siebie. Wiem, że to się zmieni. Ale na razie nie jestem w stanie sobie uzmysłowić tego, jak silna może być ta matczyna miłość ![]() Ale i tak nie możemy się doczekać tego naszego małego dziecia ![]() A co do dzieci to ja miałam styczność z nimi ale i tak się boję wszystkiego. Bo to ja i tż będziemy teraz odpowiedzialni za dziecko a nie będziemy tylko ciocią i wujkiem, które jak dziecko zacznie płakać to oddamy do rodzica bo nie wiem co mu się dzieje ![]() Cytat:
Naprawdę aż miło się robi na sercu jak ktoś tak napisze w opozycji do tego, co słyszę non stop-jaka to nie będę zmęczona, zła etc...Dziękuję za słowa otuchy dziewczyny ![]() Cieszę się, że tż jest taki wyrozumiały i stara się zrozumieć co się ze mną dzieje.
|
|
#2892 |
|
Zadomowienie
|
Masija ja też sobie ostatnio myslałam, ze żal mi np wspólnych wakacji spedzonych tylko z tz, spontanicznych wyjśc itd. Jednak z drugiej strony jak sobie pomyślę czym zostanie to zastąpione to do oczu napływają łzy szcześcia.
Piza tym ostatnio dużo myślę o tym jak zniosę poród, jak to będzie i tak w duchu myślę sobie, że chciała bym być dzielna dla Tż bo wiem, że jemu na pewno ciężko będzie patrzeć na mój ból...
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
Masija - nie raz bedziemy niewyspane, zle, bezradne, itp. itd. ale.. przeciez nie to jest na pierwszym miejscu przy dziecku. Jakos nie moge pojac takiego straszenia macierzynstwem.. W sumie to smutne ze ktos kto ma dziecko w rozmowie z ciezarna zaczyna od: teraz to dopiero zobaczysz czy czegos w tym stylu..
|
|
|
|
#2894 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak my się potrafimy wzruszyć z tż'tem jak widzimy uśmiech innego dziecka, jego radość, to co dopiero przy swoim ![]() Heh też bym chciała być dzielna Ciekawe czy damy radę chociaż samodzielnie myśleć na porodówce![]() Cytat:
Ale właśnie też tego nie rozumiem po co mówi się takie rzeczy, jeśli nikt o nie nie pyta.. Naprawdę w ciągu ostatnich 2 tyg. słyszałam to od kilku kobiet. 2 przetrawiłam ale później mówiłam, co myślę bo miałam serdecznie dość takich 'rad'. Po jakąś cholerę zdecydowałam się na to dziecko, nie jestem głupia, żeby myśleć, że będzie cukierkowo. Ale nie samobiczuję się myślami, że też będzie tylko źle. Przecież dziecko (dla nas) cholerne szczęście. Zresztą.. tak jest przy każdej zmianie. Przy nowej pracy też się wszystko zmienia, jest ciężej, gorzej ale są momenty, gdzie jest lepiej. A jeszcze co do tych kobiet. Ja nie mogę patrzeć na ich miny. Mówią to z taką satysfakcją, z taką złością na to dziecko
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-04-22 o 08:15 |
||
|
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
Masija ja też nie rozumiem takich kobiet. Dziecko wnosi do życia tyle radości ze jak sobie przypomnę czasy kiedy nie było Julka mam wrażenie ze były jakieś takie smutne... Zgadzam się z monika, ze nieraz będziemy narzekać ze zmęczenia ale myślę ze żadna z nas nie będzie narzekać na to ze podjęła decyzję o dziecku
|
|
|
|
#2896 |
|
Zadomowienie
|
Mi na pierwszej wizycie ginka powiedziała żeby przerażających historii o porodach i o tym jak "dziecko daje popalić" słuchać jak najmniej bo stwierdziła ze swojego doswiadczenia, że chociaż niektóre kobity miały wzglednie znośny poród to i tak okropnie go demonizują niepotrzebnie.
Dziewczyny damtpy radę bo.... Jak nie my to kto na na na
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Anutka a ty w jakiej formie bierzesz fenoterol.?
Marei wyzsza sfera :P Masija tez tak mam czasami,boje sie ze oddalimy sie od siebie z tz tak bedziemy pochlonieci dziecmi. Co do tego straszenia macierzynstwem to mnie tez to denerwuje ze mowia zobaczysz jak to bedzie jak beda dzieci bla bla... |
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie dziewczyny
![]() I trzeba mieć takie nastawienie o jakim piszecie. Przecież to oczywiste, że jak podchodzi się do czegoś nowego z nastawieniem 'NA PEWNO' będzie źle, okropnie, nie dam rady to imo tak będzie. Ja wychodzę z założenia, że podchodzę pozytywnie ale mam z tyłu głowy, że będzie też na odwrót, będą i te przykre chwile. Cos my mamy z tż umowę, że jeżeli któreś z nas zauważy, że drugie jest za bardzo (ale tak bardzo za bardzo ) pochłonięte dzieckiem i zaniedbuje partnera i związek, to mamy siebie trzepnąć w głowę nawzajem![]() I wiem, że potrafimy bo parę razy już któreś z nas interweniowało przy innych sprawach ![]() Mam nadzieję, że teraz w razie czego będzie podobnie
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-04-22 o 09:08 |
|
|
|
#2899 |
|
Zadomowienie
|
Bez cytowania bo z tel....
Anutka gratulacje udanej wizyty ![]() Szuuu piekne koszyczki ![]() Coś kciuki żeby maluchy chciały jeszcze siedzieć w brzuszku ![]() Mi lekarz na bóle bożeny nic nie zapisaĺ,stwierdził że za mało odpoczywam... Sól fizjologiczną kupiłam 10 ampułek. I musiałam dokupić bo na chorego zwierzaka zużyłam. Dla mnie to przydatne,nawet jak mała nie zużyje. My zaczeliśmy się starać z myślą że to może potrwać...wiek około 30tkowy, wśród znajomych mnóstwo problemów z zajściem a nam poszło od razu ![]() Też czasem są myśli czy nie za szybko, że nie nacieszyliśmy się jeszcze życiem we dwoje,że to ogromnie zmieni nam życie... ale jest radość, z kompletowania wyprawki,z każdego ruchu czy kopniaka dziecka Wierzę że bedzie dobrze...
|
#2900 | |
|
Zadomowienie
|
U mnie jest drugi
![]() Cytat:
Bo nie wiedziałam jak to dalej będzie, bez pracy, studia mgr przede mną, no i właściwie zaledwie rok czasu spotykałam się z facetem Każdy powtarzał, że jakoś się ułoży, ale co tu ma się układać skoro mnie najnormalniej nie stać na dziecko?? No ale musze stwierdzić, że mieli rację :P Prace dostałam z umową o pracę, więc i macierzyński mi przysługuje Pracuje sobie do dziś poza bólem pleców wieczorem i czasami bólem kości hmmm..... jak się nazywają kości te pomiędzy nogami?? :P no ale wiadomo :P to nic mi nie jest, więc pracuję, a że praca biurowa to daję radę Ślub biorę we wrześniu (mam nadzieję, że uda mi się coś schudnąć do tego czasu :P ), zamieszkaliśmy z TŻ razem i mieszka nam się razem dobrze, pomimo obaw, bo wiadomo różnie to bywa po zamieszkaniu razem, odnowilismy kawałek kąta i czekamy spokojnie na poród i Noemi I teraz z perspektywy czasu wiem, że nie cofnęłabym czasu za nic, i nic bym nie chciała zmienić Pomimo, ze czasami mam różne myśli, czy sobie dam radę czy będę się umiała zajmować noworodkiem itd, ale jestem dobrej mysli! a Tak w ogóle to dzień dobry dziewczyny w ten piękny i słoneczny dzień w Lublinie! :P |
|
|
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Masija i to jest dobre rozwiazanie
Przeniesli mnie na inna sale |
|
|
|
#2902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo dobry ![]() Ja wogóle mam nadzieje, że dziecko nas zbliży do siebie jeszcze bardziej chociaż nie wiem czy po 8 latach bycia razem da się być jeszcze bliżej
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Do dr Wójcika z Siemiradzkiego
![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- U mnie na 90% termin CC to 2 czerwca ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
Bo ja to prawie wcale, tak mi dziwnie, czuję się jakbym do siebie sama gadała. Czasem coś tam powiem w stylu "co Ty tam tak fikasz królewno?" ale to przy Tż, jak sama jestem to nic nie mówię
|
|
#2904 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To tak jak u mnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
szuu - zdolniacha ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
ale tak "w standardzie" to nie
|
|||||||
|
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
A co do stosunku do ciąży. My staraliśmy się o dziecko ale nie sądziliśmy, że pójdzie tak szybko, że zaraz w 1cs. Ale cieszyliśmy się od razu i ja jakoś jestem pełna nadziei i radości i optymizmu. W ogóle nie słucham tekstów typu "wyśpij się teraz bo to ostatni raz". Coś za coś, coś stracę ale zyskamy z Tż o wiele więcej. I wiem, że to też jeszcze nas umocni, że teraz będzie tak rodzinnie, wszystko we troje. Nie mogę się doczekać
![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- I jeszcze mnie jakoś nie żal naszych spontanicznych wyjść we dwoje, teraz będą spontaniczne wyjścia we troje ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
|
|
#2906 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=moni_ka.g;51129307]Moze jeszcze dotrze..
A co do odczuc to kazda z nas inaczej przechodzi i odczuwa ciaze. Ja po sobie widze ze poprzednio bardziej sie ze soba cackalam, bardziej narzekalam, gorzej mi bylo. Teraz caly czas czuje sie ogolnie dobrze (przynajmniej oficjalnie), nie marudze nikomu itp. a glowne przyczyny zmeczenia to obowiazki i polaczenie brzuch + male dziecko ktore nie chodzi do zlobka i caly dzien jest ze mna. Na pewno nie raz jest gorzej, ledwo chodze, mam ochote sie polozyc i nie wstac do wieczora ale jak przestaje sie na tym skupiac to jakos leci. Ja sie juz o tym nie przekonam ale ciekawa jestem jak przezywa sie 3 i pozniejsze ciaze, na ile kobieta jest w stanie sie nad soba pouzalac Ja ci mogę odpowiedzieć na to pytanie, wkoncu to moja 3 ciąża i każda z nich przechodziłem inaczej. Na pewno nie przejmuje się tak wszystkim jak wcześniej i nie lecę z byle czym do lekarza bo wiem jakie są dolegliwości ciążowe, aczkolwiek ta ciąża na początku była dla mnie najcięższa, najgorzej ją odczuwalam, ale od II trymestru to czasem zapominam że mam brzuch, dobrze się czuję, wiadomo czasem jestem bardziej zmęczona ale ogólnie jest super
|
|
#2907 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry dzieczyny! Mega boli mnie głowa, Tż znokautował mnie podczas porannych
) - to chyba zemsta bo przedwczoraj kopnęłam go w skroń masija my też zawarliśmy umowę tzn. żeby nie wiadomo co by się działo w życiu to MY jesteśmy dla siebie najważniejsi i żeby nie zaniedbać związku Princesika ja nie gadam raczej, Tż nadrabia, przykleja się do mojego brzucha i drze się "tu tata!!! tata mówi!!! nie bij mamy!!!" po czym nie wiem czy Konradek nie dostaje zawału po takim ryku dzikim Ja ostatnio usłyszałam, że jestem najbardziej uśmiechniętą ciężarną jaką ta osoba widziała Miło to słyszeć ![]() Marei ja mogę być ostatnia, ale nie chcę w lipcu rodziiiić!! Mycha to jak potrafisz szyć to dasz radę, bo umiem tylko przyszywać "uszka" do ręczników i guzik przyszyć Idę chyba wziąć tabletkę bo mi ta głowa pulsuje |
|
|
|
#2908 |
|
Raczkowanie
|
Nasza ciąża tez nie była planowana, tz była, ale nie aż tak szybko
i jak sie dowiedziałem, że jestem w 6 tyg, całe moje życie się zmieniło tez jestem pełna obaw, jak nasze życie będzie wyglądać po przyjściu na świat małej, czy sobie poradzę ze wszystkimi obowiązkami, ale się straszni cieszę
|
#2909 |
|
Rozeznanie
|
O i ja tež się witam z Lublina
|
|
#2910 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

tak wiec wole rano po odwiezieniu dziecka do niani...

Dziś wizyta, ciekawe ile mój klopsik waży
)
Hm... to jeszcze się muszę zastanowić..
Tydzień po porodzie