Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)! - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-21, 22:25   #2881
201710041131
Konto usunięte

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

Dzięki dziewczyny

Kejti ja Ci powiem, że się staraliśmy, a czasem też mnie łapią takie myśli - że nie wiem czy do końca wszystko sobie przemyślałam, że nie wiem czy damy sobie radę, ale to są tylko chwilowe myśli, potem już na maxa się cieszę z ciąży, z tego, że udało się nam, choć myśli były różne i obawy czy się uda... I wydaje mi się, że te wątpliwości, więź o wiele słabsza niż np. widzę u was czy jak wyobrażam sobie, że powinna ona tak a nie inaczej wyglądać, to wszystko jest spowodowane tymi małymi "dołkami", zamiast po prostu się cieszyć, to u mnie musi być zawsze "cieszę się, ale........", zawsze jakieś "ale"
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 22:30   #2882
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Większość z Was chce porod wieczorem, a ja wręcz przeciwnie! Jak się zacznie wieczorem to chyba sama będę musiała się zawieźć do szpitala a Tż zostanie z Małą tak wiec wole rano po odwiezieniu dziecka do niani...
Stary 2015-04-21, 22:35   #2883
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Byłam tez dzis na wizycie u diabetologa, wszystko Oki, cukry w normie.
Do tego wszystkie badania wyszly mi bdb od ostatniego razu wyniki mi się nawet polepszyly- m.in. czerwone krwinki,hemoglobina i hematokryt
super, bardzo sie ciesze

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
Kupujecie sól fizjologiczną do przemywania oczek?
wziełam chyba z 10 ampułek przy okazji jakiegoś większego zamówienia
Stary 2015-04-21, 22:37   #2884
haniula1803
Rozeznanie

Ale mnie brzuch boli i twardnieje, aż mnie bóle krzyżowe zlapaly przed chwila, mała strasznie szaleje wzięłam nospe i czekam mam nadzieje że zaraz przejdzie
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 23:02   #2885
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
widziałyście ?
http://www.aniamaluje.com/2015/04/pr...rossman-i.html

ona wogóle była zaskoczona ciążą i mówiła o tym "jak to możliwe, jak to się mogło stać?" i jest jakaś taka bez uczuć, w ogóle się nie cieszy, nawet brzuszka nie pogłaszcze jak siedzimy w towarzystwie, nie interesuje się jakby tym, nie czyta itp. nawet ciuszki malutkie jej nie kręcą ani szykowanie wyprawki
Moze jeszcze dotrze..

A co do odczuc to kazda z nas inaczej przechodzi i odczuwa ciaze. Ja po sobie widze ze poprzednio bardziej sie ze soba cackalam, bardziej narzekalam, gorzej mi bylo. Teraz caly czas czuje sie ogolnie dobrze (przynajmniej oficjalnie), nie marudze nikomu itp. a glowne przyczyny zmeczenia to obowiazki i polaczenie brzuch + male dziecko ktore nie chodzi do zlobka i caly dzien jest ze mna. Na pewno nie raz jest gorzej, ledwo chodze, mam ochote sie polozyc i nie wstac do wieczora ale jak przestaje sie na tym skupiac to jakos leci.
Ja sie juz o tym nie przekonam ale ciekawa jestem jak przezywa sie 3 i pozniejsze ciaze, na ile kobieta jest w stanie sie nad soba pouzalac.

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Szuu jak mnie tu wczoraj przyjmowali to mowila mi babka na izbie zeby brzucha nie glaskac a jak patrzylam u wujka google to ze to podobno skurcze wywoluje
Yhm.. to samo dotyczy nadmiernego balsamowania brzucha. Owszem, smarowac trzeba ale ni tez mowiono zeby nie przesadzac z masowaniem, glaskaniem itp.

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Ja soli fizjologicznej nie kupuje, nie pamietam zebym uzywala, chyba tylko woda przegotowana przemywalam a potem z kranu. Jak beda ropiec to sie kupi a jak nic nie bedzie sie dzialo to nie widze potrzeby.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 23:15   #2886
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Towarzystwo hmm nie dorastam do piet
Hmm... koszykarki?

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Ciekawe, któta z nas pierwsza będzie rozpakowana
Zróbmy zawody, która... ostatnia

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
super gratki cukrzyca w ciąży to nic fajnego moja siostra miała, mniammm zaraz zjem pizze :d dziś miałam nieodparta chęć na surową marchewkę wiec musiałam po nią jechać iii po bezy śniły mi się po nocach
a wy macie jakieś ciążowe dziwne smaki?
nie mam pomysłu co by tu na obiad ugotować, jestem sama i nie chce mi sie jeść inaczej w dwójkę bo wtedy juz trzeba główkować bo tz wiecznie nienażarty
Na początku miałam tak na kebaby. Teraz na twarożek. Wcześniej pieczywo wasa z serkiem philadelphia, szynka finesse i pomidorem - chyba miesiąc tylko to jadłam, na śniadanie i kolacje
Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Hej pisze z telefonu wiec bez cytowania
Industria laktator elektryczny snow bear ale jest głośny strasznie, chyba ze wszystkie elektryczne tak bucza

Mehja narobilas ochoty ostatnio nalesnikami wiec dzisiaj też jadłam z nutella, truskawkami i bita smietana

Widzę, ze piszecie o glaskaniu brzucha, na SR zabraniają kategorycznie, ale przyznam szczerze, ze czasami glaskam.. Jakoś tak czuje przez to wiez z Małym

A jeszcze coś napisze a propos podejścia do ciąży i radości. U mnie ciąża to wpadka i czasami ciężko jest mi z tym, ze życie obraca mi się o 180 stopni. Czasami czuje, ze nie jestem jeszcze gotowa, bo w grudniu 20 lat skończyłam... Ale jednoczesnie potrafię się cieszyć i chociaż bałam się, ze nie będę umiała pokochać tego dziecka, ani martwic się o nie, to jak na USG II trymestru lekarz podejrzewał chore serduszko, to płakałam juz na fotelu, jak się okazało ze jest dobrze to czułam się najszczesliwsza na świecie
Też mam czasami wątpliwości. Ale damy radę ))
Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
Ale mnie brzuch boli i twardnieje, aż mnie bóle krzyżowe zlapaly przed chwila, mała strasznie szaleje wzięłam nospe i czekam mam nadzieje że zaraz przejdzie rosi:
Uuuu Ty się nam nie rozpakuj za szybko! Zaciskaj nogi jakby co
Stary 2015-04-21, 23:16   #2887
ultraviolwt188
Raczkowanie

wow :d mnie w banku jak byłam w Polsce młodzi ludzie przepuszczali, ale starsze kobiety niestety nie i jeszcze się krzywiły...
dobranoc do jutra
Stary 2015-04-22, 06:56   #2888
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Kupujecie sól fizjologiczną do przemywania oczek?
Tak

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny

Kejti ja Ci powiem, że się staraliśmy, a czasem też mnie łapią takie myśli - że nie wiem czy do końca wszystko sobie przemyślałam, że nie wiem czy damy sobie radę, ale to są tylko chwilowe myśli, potem już na maxa się cieszę z ciąży, z tego, że udało się nam, choć myśli były różne i obawy czy się uda... I wydaje mi się, że te wątpliwości, więź o wiele słabsza niż np. widzę u was czy jak wyobrażam sobie, że powinna ona tak a nie inaczej wyglądać, to wszystko jest spowodowane tymi małymi "dołkami", zamiast po prostu się cieszyć, to u mnie musi być zawsze "cieszę się, ale........", zawsze jakieś "ale"
Mi się wydaje, że większości z nas zdarzają się takie myśli. My też staraliśmy się o dzidzię a jak zrobiłam test i okazał sie pozytywny to zadzwoniłam z tej bezradności do Tż z rykiem.
Szczerze wam powiem, że nigdy na żywo nie widziałam nigdy kąpieli noworodka i boję się, że na początku będzie mi trudno, ale traktuje obawy jako normalne.

A wogóle dzień dobry mnie zbudziło dziś piękne słoneczko i Tż, który już poszedł do pracy

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 07:11   #2889
mycha_818
Zadomowienie

Dzień dobry!

Cos trzymam bardzo mocno kciuki, dwa za każde z dzieciątek ;-)

Szuuu jesteś mega uzdolniona. Też chciałabym sobie zrobić takie koszyki. Ogólnie szyć to jeszcze potrafię ale jak to wymyślić i wykroić?

Ja brzusio dotykam i głaskam ale tylko z wieczora jak opowiadam maleństwu co u nas słychać albo jak śpiewam kołysanki. Staram się nie przesadzać ;-)

Co do moich uczuć to jestem niezwykle szczęśliwa z powodu ciąży, nie miewam żadnych wątpliwości ani nic, ale ostatnio zaczynam źle się czuć ww własnym ciele :-( zwłaszcza gdy ubrania sprzed ciąży robią się ciasne :-(
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 07:36   #2890
pszczoua
Zakorzenienie

Ja tak miałam z pierwsza ciaza, prawie rok starań a później myśli ze trzeba było poczekać, świat się nam wywroci do góry nogami i ze nie będziemy już niezalezni... Nawet pierwsze tydzień - dwa po porodzie lapaly mnie takie myśli mimo, ze nie mogłam się na Julka napatrzec...

Teraz jest zupełnie inaczej, jestem bardzo optymistycznie nastawiona, pewnie dlatego ze już jedno dziecko mam i wiem ile daje mi radości Mimo częstego zmęczenia nie mogę się doczekać kiedy maluszek przyjdzie na swiat

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

A tak w ogóle zapomnialam się przywitać w 36tc a zarazem w 9 miesiącu Dziś wizyta, ciekawe ile mój klopsik waży

Edytowane przez pszczoua
Czas edycji: 2015-04-22 o 07:27
pszczoua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 07:51   #2891
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Szuu jak mnie tu wczoraj przyjmowali to mowila mi babka na izbie zeby brzucha nie glaskac a jak patrzylam u wujka google to ze to podobno skurcze wywoluje
Też mi to panie położne mówiły.. Że jak ma się właśnie jakieś problemy, przedwczesne skurcze, twardnienia, to żeby nie głaskać..

(ach, poczekaj, zaraz znowu na wątku o ozm będzie któraś mąrda pisała, że to ozm jest... więc lepiej głaszcz, głaszcz, żebyś ozm nie miała...)
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Bardzo mi się podoba ten drugi. Taki jak ten pierwszy mierzyłam ostatnio w smyku i jest totalnie beznadziejny... żaden roz miar mi nie pasował. Piersi wygladają w tym bardzo dziwnie- przynajmniej moje I mam mieszane uczucia... A co do tego drugiego, to właśnie nie wiem, jak wziąć rozmiar... 80 c czy 80 d....
Serio? Hm... to jeszcze się muszę zastanowić..

Może weź 2 i zobaczysz
Cytat:

taaak, już to widzę
No ależ oczywiście! Ja będę jak te babki z bloga które szuuu tutaj wstawia Tydzień po porodzie
Cytat:
Tak

Mi się wydaje, że większości z nas zdarzają się takie myśli. My też staraliśmy się o dzidzię a jak zrobiłam test i okazał sie pozytywny to zadzwoniłam z tej bezradności do Tż z rykiem.
Szczerze wam powiem, że nigdy na żywo nie widziałam nigdy kąpieli noworodka i boję się, że na początku będzie mi trudno, ale traktuje obawy jako normalne.

A wogóle dzień dobry mnie zbudziło dziś piękne słoneczko i Tż, który już poszedł do pracy
Taak, większość
My planowaliśmy ale...nieco później. Tzn. zaczęliśmy starania z myślą, że dajemy sobie tak pół roku, rok. A tutaj bam, po 1 miesiącu starań
Ale i tak jaka radość
Okropnie się baliśmy, że będziemy mieć problemy z zajściem.
Ale na szczęście wszystko jest ok.

A co do tych myśli to ja mam w ciąży niesamowitą huśtawkę.
Żal mi tych dni z tż'tem, tego luzu, spokoju, odpowiedzialności tylko za tż'ta i siebie. Wiem, że to się zmieni. Ale na razie nie jestem w stanie sobie uzmysłowić tego, jak silna może być ta matczyna miłość

Ale i tak nie możemy się doczekać tego naszego małego dziecia

A co do dzieci to ja miałam styczność z nimi ale i tak się boję wszystkiego. Bo to ja i tż będziemy teraz odpowiedzialni za dziecko a nie będziemy tylko ciocią i wujkiem, które jak dziecko zacznie płakać to oddamy do rodzica bo nie wiem co mu się dzieje

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Teraz jest zupełnie inaczej, jestem bardzo optymistycznie nastawiona, pewnie dlatego ze już jedno dziecko mam i wiem ile daje mi radości Mimo częstego zmęczenia nie mogę się doczekać kiedy maluszek przyjdzie na swiat
Lubię czytać takie słowa Naprawdę aż miło się robi na sercu jak ktoś tak napisze w opozycji do tego, co słyszę non stop-jaka to nie będę zmęczona, zła etc...

Dziękuję za słowa otuchy dziewczyny
Cieszę się, że tż jest taki wyrozumiały i stara się zrozumieć co się ze mną dzieje.

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 08:02   #2892
Domincia_1987
Zadomowienie

Masija ja też sobie ostatnio myslałam, ze żal mi np wspólnych wakacji spedzonych tylko z tz, spontanicznych wyjśc itd. Jednak z drugiej strony jak sobie pomyślę czym zostanie to zastąpione to do oczu napływają łzy szcześcia.
Piza tym ostatnio dużo myślę o tym jak zniosę poród, jak to będzie i tak w duchu myślę sobie, że chciała bym być dzielna dla Tż bo wiem, że jemu na pewno ciężko będzie patrzeć na mój ból...

Jedna z wielu
Stary 2015-04-22, 08:04   #2893
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Masija - nie raz bedziemy niewyspane, zle, bezradne, itp. itd. ale.. przeciez nie to jest na pierwszym miejscu przy dziecku. Jakos nie moge pojac takiego straszenia macierzynstwem.. W sumie to smutne ze ktos kto ma dziecko w rozmowie z ciezarna zaczyna od: teraz to dopiero zobaczysz czy czegos w tym stylu..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 08:14   #2894
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Masija ja też sobie ostatnio myslałam, ze żal mi np wspólnych wakacji spedzonych tylko z tz, spontanicznych wyjśc itd. Jednak z drugiej strony jak sobie pomyślę czym zostanie to zastąpione to do oczu napływają łzy szcześcia.
Piza tym ostatnio dużo myślę o tym jak zniosę poród, jak to będzie i tak w duchu myślę sobie, że chciała bym być dzielna dla Tż bo wiem, że jemu na pewno ciężko będzie patrzeć na mój ból...
Dokładnie, masz rację
Jak my się potrafimy wzruszyć z tż'tem jak widzimy uśmiech innego dziecka, jego radość, to co dopiero przy swoim

Heh też bym chciała być dzielna Ciekawe czy damy radę chociaż samodzielnie myśleć na porodówce
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Masija - nie raz bedziemy niewyspane, zle, bezradne, itp. itd. ale.. przeciez nie to jest na pierwszym miejscu przy dziecku. Jakos nie moge pojac takiego straszenia macierzynstwem.. W sumie to smutne ze ktos kto ma dziecko w rozmowie z ciezarna zaczyna od: teraz to dopiero zobaczysz czy czegos w tym stylu..
Monika Ty to wiesz, to oczywiste, jak to jest. Wiesz, co Cię czeka. Ja nie wiem, tylko zdaję sobie sprawę, mogę wyobrażać sobie co rodzice przechodzą przy dziecku. Huśtawka emocji.
Ale właśnie też tego nie rozumiem po co mówi się takie rzeczy, jeśli nikt o nie nie pyta..
Naprawdę w ciągu ostatnich 2 tyg. słyszałam to od kilku kobiet. 2 przetrawiłam ale później mówiłam, co myślę bo miałam serdecznie dość takich 'rad'.
Po jakąś cholerę zdecydowałam się na to dziecko, nie jestem głupia, żeby myśleć, że będzie cukierkowo. Ale nie samobiczuję się myślami, że też będzie tylko źle. Przecież dziecko (dla nas) cholerne szczęście.

Zresztą.. tak jest przy każdej zmianie. Przy nowej pracy też się wszystko zmienia, jest ciężej, gorzej ale są momenty, gdzie jest lepiej.

A jeszcze co do tych kobiet. Ja nie mogę patrzeć na ich miny. Mówią to z taką satysfakcją, z taką złością na to dziecko

Edytowane przez masija
Czas edycji: 2015-04-22 o 08:15
Stary 2015-04-22, 08:23   #2895
pszczoua
Zakorzenienie

Masija ja też nie rozumiem takich kobiet. Dziecko wnosi do życia tyle radości ze jak sobie przypomnę czasy kiedy nie było Julka mam wrażenie ze były jakieś takie smutne... Zgadzam się z monika, ze nieraz będziemy narzekać ze zmęczenia ale myślę ze żadna z nas nie będzie narzekać na to ze podjęła decyzję o dziecku
Stary 2015-04-22, 08:36   #2896
Domincia_1987
Zadomowienie

Mi na pierwszej wizycie ginka powiedziała żeby przerażających historii o porodach i o tym jak "dziecko daje popalić" słuchać jak najmniej bo stwierdziła ze swojego doswiadczenia, że chociaż niektóre kobity miały wzglednie znośny poród to i tak okropnie go demonizują niepotrzebnie.

Dziewczyny damtpy radę bo.... Jak nie my to kto na na na

Jedna z wielu
Stary 2015-04-22, 08:57   #2897
Cos_
Zakorzenienie

Anutka a ty w jakiej formie bierzesz fenoterol.?
Marei wyzsza sfera :P
Masija tez tak mam czasami,boje sie ze oddalimy sie od siebie z tz tak bedziemy pochlonieci dziecmi.
Co do tego straszenia macierzynstwem to mnie tez to denerwuje ze mowia zobaczysz jak to bedzie jak beda dzieci bla bla...
Stary 2015-04-22, 09:02   #2898
masija
Zakorzenienie

Dokładnie dziewczyny
I trzeba mieć takie nastawienie o jakim piszecie.
Przecież to oczywiste, że jak podchodzi się do czegoś nowego z nastawieniem 'NA PEWNO' będzie źle, okropnie, nie dam rady to imo tak będzie.

Ja wychodzę z założenia, że podchodzę pozytywnie ale mam z tyłu głowy, że będzie też na odwrót, będą i te przykre chwile.

Cos my mamy z tż umowę, że jeżeli któreś z nas zauważy, że drugie jest za bardzo (ale tak bardzo za bardzo) pochłonięte dzieckiem i zaniedbuje partnera i związek, to mamy siebie trzepnąć w głowę nawzajem
I wiem, że potrafimy bo parę razy już któreś z nas interweniowało przy innych sprawach
Mam nadzieję, że teraz w razie czego będzie podobnie

Edytowane przez masija
Czas edycji: 2015-04-22 o 09:08
Stary 2015-04-22, 09:03   #2899
Millygirl
Zadomowienie

Bez cytowania bo z tel....

Anutka gratulacje udanej wizyty

Szuuu piekne koszyczki
Coś kciuki żeby maluchy chciały jeszcze siedzieć w brzuszku
Mi lekarz na bóle bożeny nic nie zapisaĺ,stwierdził że za mało odpoczywam...

Sól fizjologiczną kupiłam 10 ampułek. I musiałam dokupić bo na chorego zwierzaka zużyłam. Dla mnie to przydatne,nawet jak mała nie zużyje.

My zaczeliśmy się starać z myślą że to może potrwać...wiek około 30tkowy, wśród znajomych mnóstwo problemów z zajściem a nam poszło od razu
Też czasem są myśli czy nie za szybko, że nie nacieszyliśmy się jeszcze życiem we dwoje,że to ogromnie zmieni nam życie... ale jest radość, z kompletowania wyprawki,z każdego ruchu czy kopniaka dziecka Wierzę że bedzie dobrze...
Stary 2015-04-22, 09:10   #2900
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny jaki macie stopień łożyska?
U mnie jest drugi

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Hej pisze z telefonu wiec bez cytowania :P
Industria laktator elektryczny snow bear ale jest głośny strasznie, chyba ze wszystkie elektryczne tak bucza

Mehja narobilas ochoty ostatnio nalesnikami wiec dzisiaj też jadłam z nutella, truskawkami i bita smietana

Widzę, ze piszecie o glaskaniu brzucha, na SR zabraniają kategorycznie, ale przyznam szczerze, ze czasami glaskam.. Jakoś tak czuje przez to wiez z Małym

A jeszcze coś napisze a propos podejścia do ciąży i radości. U mnie ciąża to wpadka i czasami ciężko jest mi z tym, ze życie obraca mi się o 180 stopni. Czasami czuje, ze nie jestem jeszcze gotowa, bo w grudniu 20 lat skończyłam... Ale jednoczesnie potrafię się cieszyć i chociaż bałam się, ze nie będę umiała pokochać tego dziecka, ani martwic się o nie, to jak na USG II trymestru lekarz podejrzewał chore serduszko, to płakałam juz na fotelu, jak się okazało ze jest dobrze to czułam się najszczesliwsza na świecie
U mnie rownież to była totalna wpadka, 3 dni ryczałam jak bóbr Bo nie wiedziałam jak to dalej będzie, bez pracy, studia mgr przede mną, no i właściwie zaledwie rok czasu spotykałam się z facetem Każdy powtarzał, że jakoś się ułoży, ale co tu ma się układać skoro mnie najnormalniej nie stać na dziecko?? No ale musze stwierdzić, że mieli rację :P Prace dostałam z umową o pracę, więc i macierzyński mi przysługuje Pracuje sobie do dziś poza bólem pleców wieczorem i czasami bólem kości hmmm..... jak się nazywają kości te pomiędzy nogami?? :P no ale wiadomo :P to nic mi nie jest, więc pracuję, a że praca biurowa to daję radę Ślub biorę we wrześniu (mam nadzieję, że uda mi się coś schudnąć do tego czasu :P ), zamieszkaliśmy z TŻ razem i mieszka nam się razem dobrze, pomimo obaw, bo wiadomo różnie to bywa po zamieszkaniu razem, odnowilismy kawałek kąta i czekamy spokojnie na poród i Noemi I teraz z perspektywy czasu wiem, że nie cofnęłabym czasu za nic, i nic bym nie chciała zmienić Pomimo, ze czasami mam różne myśli, czy sobie dam radę czy będę się umiała zajmować noworodkiem itd, ale jestem dobrej mysli!
a Tak w ogóle to dzień dobry dziewczyny w ten piękny i słoneczny dzień w Lublinie! :P
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 09:27   #2901
Cos_
Zakorzenienie

Masija i to jest dobre rozwiazanie
Przeniesli mnie na inna sale
Stary 2015-04-22, 09:43   #2902
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

Cos my mamy z tż umowę, że jeżeli któreś z nas zauważy, że drugie jest za bardzo (ale tak bardzo za bardzo) pochłonięte dzieckiem i zaniedbuje partnera i związek, to mamy siebie trzepnąć w głowę nawzajem
I wiem, że potrafimy bo parę razy już któreś z nas interweniowało przy innych sprawach
Mam nadzieję, że teraz w razie czego będzie podobnie
Masija chyba podkradnę od Ciebie ten pomysł Bardzo dobry
Ja wogóle mam nadzieje, że dziecko nas zbliży do siebie jeszcze bardziej chociaż nie wiem czy po 8 latach bycia razem da się być jeszcze bliżej

Jedna z wielu
Stary 2015-04-22, 09:47   #2903
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
a do jakiego lekarza chodzisz/idziesz w Krakowie?
Do dr Wójcika z Siemiradzkiego

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

U mnie na 90% termin CC to 2 czerwca

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Ja brzusio dotykam i głaskam ale tylko z wieczora jak opowiadam maleństwu co u nas słychać albo jak śpiewam kołysanki. Staram się nie przesadzać ;-)
(
O właśnie dziewczyny, a wy mówicie do brzucha?
Bo ja to prawie wcale, tak mi dziwnie, czuję się jakbym do siebie sama gadała.
Czasem coś tam powiem w stylu "co Ty tam tak fikasz królewno?" ale to przy Tż, jak sama jestem to nic nie mówię
Stary 2015-04-22, 09:51   #2904
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Apropo stanikow do karmienia ja polecam zaopatrzyć się tez w jakieś zwyklaki bez fiszbin. Pamiętam ze przez pierwsze 2-3 miesiące karmienia założenie stanika z fiszbinami kończyło się u mnie mega zastojami bolacymi piersiami...
ja zamawiam z fiszbinami ale dziewczynom które pierwszy raz będą karmić też bym poleciła bez fiszbin

Cytat:
Kurcze zalapuje chyba jakis dolek,jestem daleko od domu wiec z odwiedzinami ciezko. Na sali jakos specjalnie nie ma z kim pogadac
ciężko jest jednak leżeć daleko od domu

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Laurka wazy juz 1900g Glowke ma na dole, wszystko dobrze pobrano mi probe na paciorkowca

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość

Wicie gniazda też mam ale.póki co.zwycięża len
To tak jak u mnie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Dziewuszka)) na 99%! nawet na 3D mi Pan doktor na chwilkę włączył w ramach 2D )

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
Większość z Was chce porod wieczorem, a ja wręcz przeciwnie! Jak się zacznie wieczorem to chyba sama będę musiała się zawieźć do szpitala a Tż zostanie z Małą tak wiec wole rano po odwiezieniu dziecka do niani...
ja pamiętam, że przy Kubie panicznie nie chciałam rodzić w środku nocy...ale dlaczego to nie wiem

Cytat:
Lubię czytać takie słowa Naprawdę aż miło się robi na sercu jak ktoś tak napisze w opozycji do tego, co słyszę non stop-jaka to nie będę zmęczona, zła etc...
nic nie jest tylko czarne albo tylko białe....przecież wiadomo, że to nowa sytuacja etc...że człowiek ma prawo być zmęczony, zły, niewyspany...ale oprócz tego, że jesteśmy rodzicami jesteśmy też ludźmi. To tak jak z porodem....no nie oszukujmy się.....kolorowo nie jest...ale jak już się zobaczy szkraba na którego się tyle czekało to zapominasz o wszystkim....Nie znam matki która nawet zła, zmęczona i niewyspana powiedziała, że żałuje, że ma dziecko...jeden uśmiech, buziak czy w późniejszym wieku nagłe spontaniczne "bardzo Cię kocham wiesz..." wynagrodzi ABSOLUTNIE WSZYSTKO

szuu - zdolniacha super wyszło....

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Do dr Wójcika z Siemiradzkiego

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

U mnie na 90% termin CC to 2 czerwca

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

O właśnie dziewczyny, a wy mówicie do brzucha?
Bo ja to prawie wcale, tak mi dziwnie, czuję się jakbym do siebie sama gadała.
Czasem coś tam powiem w stylu "co Ty tam tak fikasz królewno?" ale to przy Tż, jak sama jestem to nic nie mówię
i nie sądzę żebym jakaś dziwna była....mam tak jak Ty, że czasem coś tam powiem w stylu "ale się rozbijasz" albo "błaaagam ułóż się inaczej" ale tak "w standardzie" to nie

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 09:54   #2905
Princesika
Zakorzenienie

A co do stosunku do ciąży. My staraliśmy się o dziecko ale nie sądziliśmy, że pójdzie tak szybko, że zaraz w 1cs. Ale cieszyliśmy się od razu i ja jakoś jestem pełna nadziei i radości i optymizmu. W ogóle nie słucham tekstów typu "wyśpij się teraz bo to ostatni raz". Coś za coś, coś stracę ale zyskamy z Tż o wiele więcej. I wiem, że to też jeszcze nas umocni, że teraz będzie tak rodzinnie, wszystko we troje. Nie mogę się doczekać

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

I jeszcze mnie jakoś nie żal naszych spontanicznych wyjść we dwoje, teraz będą spontaniczne wyjścia we troje

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
mogę wyobrażać sobie co rodzice przechodzą przy dziecku. Huśtawka emocji.
Ale właśnie też tego nie rozumiem po co mówi się takie rzeczy, jeśli nikt o nie nie pyta..
Naprawdę w ciągu ostatnich 2 tyg. słyszałam to od kilku kobiet. 2 przetrawiłam ale później mówiłam, co myślę bo miałam serdecznie dość takich 'rad'.
Po jakąś cholerę zdecydowałam się na to dziecko, nie jestem głupia, żeby myśleć, że będzie cukierkowo. Ale nie samobiczuję się myślami, że też będzie tylko źle. Przecież dziecko (dla nas) cholerne szczęście.

Zresztą.. tak jest przy każdej zmianie. Przy nowej pracy też się wszystko zmienia, jest ciężej, gorzej ale są momenty, gdzie jest lepiej.

A jeszcze co do tych kobiet. Ja nie mogę patrzeć na ich miny. Mówią to z taką satysfakcją, z taką złością na to dziecko
Zgadzam się z Tobą całkowicie
Stary 2015-04-22, 10:17   #2906
barbaritka84
Rozeznanie

[QUOTE=moni_ka.g;51129307]Moze jeszcze dotrze..

A co do odczuc to kazda z nas inaczej przechodzi i odczuwa ciaze. Ja po sobie widze ze poprzednio bardziej sie ze soba cackalam, bardziej narzekalam, gorzej mi bylo. Teraz caly czas czuje sie ogolnie dobrze (przynajmniej oficjalnie), nie marudze nikomu itp. a glowne przyczyny zmeczenia to obowiazki i polaczenie brzuch + male dziecko ktore nie chodzi do zlobka i caly dzien jest ze mna. Na pewno nie raz jest gorzej, ledwo chodze, mam ochote sie polozyc i nie wstac do wieczora ale jak przestaje sie na tym skupiac to jakos leci.
Ja sie juz o tym nie przekonam ale ciekawa jestem jak przezywa sie 3 i pozniejsze ciaze, na ile kobieta jest w stanie sie nad soba pouzalac

Ja ci mogę odpowiedzieć na to pytanie, wkoncu to moja 3 ciąża i każda z nich przechodziłem inaczej. Na pewno nie przejmuje się tak wszystkim jak wcześniej i nie lecę z byle czym do lekarza bo wiem jakie są dolegliwości ciążowe, aczkolwiek ta ciąża na początku była dla mnie najcięższa, najgorzej ją odczuwalam, ale od II trymestru to czasem zapominam że mam brzuch, dobrze się czuję, wiadomo czasem jestem bardziej zmęczona ale ogólnie jest super
barbaritka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 10:23   #2907
201710041131
Konto usunięte

Dzień dobry dzieczyny! Mega boli mnie głowa, Tż znokautował mnie podczas porannych i czuję jak pulsuje mi czacha (walnęłam o ścianę ) - to chyba zemsta bo przedwczoraj kopnęłam go w skroń

masija my też zawarliśmy umowę tzn. żeby nie wiadomo co by się działo w życiu to MY jesteśmy dla siebie najważniejsi i żeby nie zaniedbać związku

Princesika ja nie gadam raczej, Tż nadrabia, przykleja się do mojego brzucha i drze się "tu tata!!! tata mówi!!! nie bij mamy!!!" po czym nie wiem czy Konradek nie dostaje zawału po takim ryku dzikim

Ja ostatnio usłyszałam, że jestem najbardziej uśmiechniętą ciężarną jaką ta osoba widziała Miło to słyszeć

Marei ja mogę być ostatnia, ale nie chcę w lipcu rodziiiić!!

Mycha to jak potrafisz szyć to dasz radę, bo umiem tylko przyszywać "uszka" do ręczników i guzik przyszyć

Idę chyba wziąć tabletkę bo mi ta głowa pulsuje
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 10:31   #2908
ultraviolwt188
Raczkowanie

Nasza ciąża tez nie była planowana, tz była, ale nie aż tak szybko i jak sie dowiedziałem, że jestem w 6 tyg, całe moje życie się zmieniło tez jestem pełna obaw, jak nasze życie będzie wyglądać po przyjściu na świat małej, czy sobie poradzę ze wszystkimi obowiązkami, ale się straszni cieszę
Stary 2015-04-22, 10:33   #2909
barbaritka84
Rozeznanie

O i ja tež się witam z Lublina
barbaritka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 10:38   #2910
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez barbaritka84 Pokaż wiadomość
O i ja tež się witam z Lublina
ooo jak miło
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości