Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :) - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-22, 11:02   #1651
NOK84
Raczkowanie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
ja sobie zrobiłam ,,przeliczenie,, jak do Mai, ją rodziłam na początku lipca, teraz urodzę na początku sierpnia, mała była maleńka. Więc chyba giganta nagle nie urodzę i wzięłam kombinezon na r 68 z Cocodrillo a już w prezencie dostałam kombinezon na r74 więc mam dwa a na r62 mam śpiworek... Myślę że wykorzystam wszystko albo choć część... W tej cenie bralam w ciemno... Przekalkulowałam jedynie ,,na oko,, Potem w październiku lezka by mi się zakręciła żeby dać 229zł za sam kombinezon... Z reszta, zaraz porobię fotki wam wrzucę.. Bo kupilam też butki zimowe w r 001 i w r 002 przecenione chyba z 35zł na 9,99zł też z Cocodrillo i spodnie zimowe r68 z 129zł na 19,90... Jestem bardzo zadowolona z jakości...

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

no, wg mnie to też jest chyba najrozsądniejsze
cena jest rzeczywiście super, chyba wezmę 74
butki za 9,9 !!! pokaż, pokaż

Cytat:
o to jak porządną spacerówkę to w smyku masz teraz promocję na maclaren spacerówkę
zauroczyła mnie
bardzo dobra firma i jeszcze inglesiny mi się podobają

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
Z butelek chciałam Dr browna kolezanka mi poleciła i myslałam o wyparzaniu wrzatkiem,
miałam, używałam bardzo długo i z czystym sumieniem mogę polecić - choć mycie jest trochę kłopotliwe ze względu na to ustrojstwo odpowietrzające w środku
NOK84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 11:03   #1652
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Cytat:

jej coś ty tak robiła? Ja siedzę od rana jeszcze łóżko nie zlożone tez się za coś wziąć trzeba ...
Prasowałam dwie wielkie wymiętoszone zasłony .. nienawidzę tego robić , ponad godzine nad zelazkiem stalam

Cytat:
Hejka

Macie juz upatrzone wózki dla malucha?
Mam , na strychu u teściow czeka na zabranie do domu

Też tak miałam jak wy w pierwszej ciązy . Zastanawialam sie jaki to smoczek bedzie lepszy ktory materacyk zdrowszy i jaka butelkę najlepiej wybrać. Teraz wrzucam na luz , inaczej do tego wszystkiego podchodze Nie muszę miec tysiąca ''pierdółek pomagaczy'' bo wiem że niektóre z nich na prawde są zbędne . Choć nie powiem że miło wspominam czas kompletowania tamtej wyprawki ..

A co do butelki to ja juz pisalam . u mnie numer jeden to Dr Brown . Dość drogie te cholery ale dzieki nim zniknęły wzdęcia i problemy z brzuszkiem u Adasia

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Zywiec zdroj to woda zrodlana tak samo ta z rosmana moge sie zalozyc natomiast mineralna chyba nie wskazana dla niemowlaka a poza tym jak zagotujesz to ci sie sporo syfu wytrąci
Ja na poczatku bede gotowac zwykla zrodlanką .. Mineralna u maluszka odpada

Edytowane przez Niespodziewajka25
Czas edycji: 2015-04-22 o 11:05
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 11:03   #1653
majka242007
Zakorzenienie

ale się zasiedziałam z wami
idę coś robić, obiad jakiś trochę ogarnąć i o 15 muszę wyjść już do gin żeby potem w kolejce do 20 nie siedzieć...
Ostatnio mi sie udało byłam na miejscu o 16 a weszłam 17:30 bo o 17 zaczynała przyjmować i byłam chyba 6... Dziś wyjdę chwilkę wcześniej więc powinnam być przed 16... Wolę tam godzinę czy 15 poczekać niż być o 17 i do 20 kwitnąć jak nie lepiej...
Wkurza mnie to że na godziny się nie wchodzi no ale coż zrobic... Ważne że lekarka jak dla mnie idealna W sumie jedna z lepszych tu u nas... Jest jedynie jeszcze dwóch ginekologów tu w pobliżu ,,jej jakości,,
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 11:10   #1654
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
a juz ci mowię bo mam jedną kupioną...

babydream woda dla niemowląt od urodzenia 1l- niegazowana
Naturalna woda mineralna ze źródeł skalnych parku krajobrazowego Hoher Flaming
Odpowiednia dla przygotowania żywności dla niemowląt.
Nie wymaga przegotowania
odpowiednia dla diety ubogiej w sód
jest gotowa do użytku
neutralna w smaku
nasycona dwutlenkiem węgla
niskomineralizowana
Dzieki

Cytat:
Napisane przez NOK84 Pokaż wiadomość
ja kupuję dokładnie taką
http://www.niam.pl/en/ots/1050-woda_...oj_niegazowana
wydaje mi się że to jest niskozmineralizowana ale jednak nie źrodłana choć nie wiem.... sprawdzę jak będę w domu
w każdym razie ta na pewno ma atest dla dzieci - a nie wszystkie go mają a poza tym moja pediatra twierdziła że dla niemowlaka jest jak najbardziej ok - więc ja się tego trzymam
Najlepiej to kupic zrodlana zbyt dużo sodu i co2 nie jest wskazane dla niemowląt.

A co do baniakow 5l tak sobie mysle i nie wiem czy to dobry pomysł zeby otwarta woda tak dlugo lezala..... na zwyklej 1.5l pisza zeby wypić w ciagu 24h
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 11:11   #1655
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne takie czajniki są z ustawianiem temperatury ,
Ja do mleka modyfikowanego co prawda używałam wody mineralnej niegazowanej a nie wody z kranu więc taki czajnik raczej dla mnie odpada ale później jak dzieć większy to rzeczywiście może być wygodne
Ja bede uzywac wodh zrodlanej i wlasnie w tym czajniku ja tylko podgrzewac do 40st
Stary 2015-04-22, 11:12   #1656
NOK84
Raczkowanie

Cytat:
ale się zasiedziałam z wami
idę coś robić, obiad jakiś trochę ogarnąć i o 15 muszę wyjść już do gin żeby potem w kolejce do 20 nie siedzieć...
Ostatnio mi sie udało byłam na miejscu o 16 a weszłam 17:30 bo o 17 zaczynała przyjmować i byłam chyba 6... Dziś wyjdę chwilkę wcześniej więc powinnam być przed 16... Wolę tam godzinę czy 15 poczekać niż być o 17 i do 20 kwitnąć jak nie lepiej...
Wkurza mnie to że na godziny się nie wchodzi no ale coż zrobic... Ważne że lekarka jak dla mnie idealna W sumie jedna z lepszych tu u nas... Jest jedynie jeszcze dwóch ginekologów tu w pobliżu ,,jej jakości,,
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam w 30 minut przyjęła 6 pacjentek? to ona w ogóle bada?
Stary 2015-04-22, 11:17   #1657
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
A co do baniakow 5l tak sobie mysle i nie wiem czy to dobry pomysł zeby otwarta woda tak dlugo lezala..... na zwyklej 1.5l pisza zeby wypić w ciagu 24h
Na zywcj chyba nie ma takiej informacji? Tak czy siak ja pije duzo wody niegazowanej i na pewno dluzej jak 48h nie bedzie taki baniak u mnie stal kot tez pije zywca

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Zreszta u mnie 5l wejda "w zycie" dopiero przy mm i kaszkach, bo mam zamiar sprobowac kp i mam nadzieje, ze mi wyjdzie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-22, 11:17   #1658
Anev0
Zakorzenienie

tak że Dr brown bede kupowac butelkę a jak z czyszczeniem tej rurki odpowietrzajacej wyjmuje się czy szczotką?
Jakie pojemnosci kupować ej butelki? czy lepiej jakiś zestaw o ile jest?

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 11:19   #1659
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Na zywcj chyba nie ma takiej informacji? Tak czy siak ja pije duzo wody niegazowanej i na pewno dluzej jak 48h nie bedzie taki baniak u mnie stal kot tez pije zywca

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Zreszta u mnie 5l wejda "w zycie" dopiero przy mm i kaszkach, bo mam zamiar sprobowac kp i mam nadzieje, ze mi wyjdzie
Mam zywiec zdrój i wlasnie coś takiego pisze. Ale to tez pewnie inaczej jak pije sie prosto z gwinta wiadomo u mnie taki baniak przez tydzien by schodził bo tylko ja pije wode no i dzidzia będzie pic ale za duzo to nie zejdzie dla niego )
Stary 2015-04-22, 11:23   #1660
magdowe
Zadomowienie

Hej Sierpnióweczki

Przepraszam ze ostatnio mnie tak mał ale mam troche problemów rodzinnych z moją sis.
Do tego jeszcze za 2 tyg wesele a ja nie mam się w co ubrać. Pójdziemy pewnie tylko na trochę dopóki moja Ami nie bedzie zmęczona bo ja wieczorami kiepsko się czuje. Jaki moge kupić krój sukienki zeby pasowała tez na po ciąży? Bo szkoda mi trochę wydac ponad 200 zł na ciążowa i wyjść w niej raz na 4 godziny. Poradzicie coś? Najlepiej zamówiłabym coś przez neta.
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 11:24   #1661
NOK84
Raczkowanie

Cytat:

ja kupuje w 1,5l ale też sporo u nas tego schodzi choć odkąd mamy britę to trochę mniej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-22, 11:26   #1662
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Hej Sierpnióweczki

Przepraszam ze ostatnio mnie tak mał ale mam troche problemów rodzinnych z moją sis.
Do tego jeszcze za 2 tyg wesele a ja nie mam się w co ubrać. Pójdziemy pewnie tylko na trochę dopóki moja Ami nie bedzie zmęczona bo ja wieczorami kiepsko się czuje. Jaki moge kupić krój sukienki zeby pasowała tez na po ciąży? Bo szkoda mi trochę wydac ponad 200 zł na ciążowa i wyjść w niej raz na 4 godziny. Poradzicie coś? Najlepiej zamówiłabym coś przez neta.

Może jakaś tuniczka i spodnie? w zależności jaką masz figure dobrze na czas ciazy odcinane pod biustem sukienki się sprawdzają

Ślub

ŻONKA
Stary 2015-04-22, 11:30   #1663
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Sierpnióweczki

Kup taka luzna, nietaliowana, na pewno cos na allegro znajdziess

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
ja kupuje w 1,5l ale też sporo u nas tego schodzi choć odkąd mamy britę to trochę mniej
Tez mamy brite, ale jej nie powinno sie pic nieprzegotowanej wiec nas to nie urzadza w zaden sposob

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Tez mamy brite, ale jej nie powinno sie pic nieprzegotowanej wiec nas to nie urzadza w zaden sposob
Stary 2015-04-22, 11:30   #1664
NOK84
Raczkowanie

Cytat:
tak że Dr brown bede kupowac butelkę a jak z czyszczeniem tej rurki odpowietrzajacej wyjmuje się czy szczotką?
Jakie pojemnosci kupować ej butelki? czy lepiej jakiś zestaw o ile jest?
rurka jest połączona z takim lekiem jakby i tego się nie da rozmontować, ale do każdej butelki dołączona jest taka spaecjalna szczoteczka do mycia tej rurki

ja miałam na mieszankę te duże butelki chyba 240 to są jeśli dobrze pamiętam a na wodę / herbatkę jedną mała, co do ilości tych dużych to jest tak naprawdę kwestia jak ci będzie wygodnie i ile chcesz na nie wydać bo one dość drogie są i jak będzie ci się chciało myć i wyparzać w nocy po każdym jedzeniu to wystarczy jedna ale myślę że fajnie mieć więcej dla wygody
Stary 2015-04-22, 11:31   #1665
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
Hej Sierpnióweczki

Takie trapezowe najlepiej czyli bez wciecia w talii rozszerzajace sie ku dolowi polecam przejrzec strone Mango tylko no nie kazdenu pasuje taki kroj
Stary 2015-04-22, 11:32   #1666
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Ah szkoda gadać znowu o jakąś głupotę mi na środku ulicy się rozplakal położył na ziemi i Turlal ze złości prawie na ulicę ja płakałam razem z nim nie umiałam go powstrzymać no . Bił mnie jsk go na ręce wzięłam żeby ba chodnik dać no potem ale się mocno do niego przytuliłam i mu.przesxlo . Loda którego mu kupiłam mogłam juz wywalić był w połowie na naszych ciuchach ludzie oczywiście się gapili jakbym nie wiadomo co temu dziecku robiła a ja powtarzałam mu przestań uspokoj się stój juz potem krzyknęła z niemocy przecież go nie zostawię na ulicy no .z������ a miał był spokojny wypad na lody i do parku ..
Jak ja Cię rozumiem
Żuk zaczyna pokazywać na co go stać, a stać na wiele, więc już kilka razy miałam akcję pt. łap wrzeszczącego malucha pod pachę i w nogi, zanim ktoś zadzwoni na policję
Niestety, trzeba przetrzymać, duuużo siły życzę

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Właśnie zmierzyłam i mam 107/62
Puls 84...
Za niskie ???
Nie, bardzo dobrze
Dzisiaj na wizycie u gina 100/60 i powiedział, że bardzo ok i dodał, że jak chcę to kawkę mogę. No to po wyjściu strzeliłam sobie duże latte z podwójnym mlekiem i drożdżówką z rodzynkami

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
A z jakiegoś konkretnego powodu kupujecie nuk-a ? W sensie maja dobre opinie itd ?
Raz, że przemawia do mnie to co mówią, piszą i pokazują o stymulowaniu rozwoju paszczy u dziecia. Dwa mają bardzo dobre opinie "na zewnątrz" i moi znajomi też bardzo chwalili. Trzy, że mają całe linie - komplementarne do siebie - czyli butle, kubki, smoki, szczoteczki etc... A cztery, Żuk je zaakceptował (chodzi o smoki, Lovi, Avent i coś jeszcze leciały natychmiast z wózka), wiec od półtora roku testuję i mogę spokojnie 5+ wystawić za jakość

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Stosuje wszystko co naturalne i bezpieczne. Jak nie przejdzie to wybiore sie do innego lekarza choc mam nadzieje ze jakos dam rade. Przykro sie człowiekowi robi jak spotyka Cie taka sytuacja. Masz zaufanego lekarza , za którego dasz sie pokroic a tu taki numer...

Wiadomosc z ostatniej chwili: Moja szwagierka własnie pojechała rodzic lezy juz na porodówce w pięknej sukmanie porodowej. Wody jej odeszły ale nie ma rozwarcia ani skurczy... Pielegniarki mówia ze pewnie nad ranem urodzi. Eh wracaja wspomnienia
Aaa... jak tam szwagierka

Zawsze pytam farmaceutę przed kupieniem leku - taki nawyk - bo niestety też mi się zdarzyło, że lekarza "zaćmiło"

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Wózek o taki w kolorze szarym Mieści się w standarowych drzwiach 80cm Jest dość ciężki, ale mieszkam w domku więc nie będę musiała go dźwigać na piętra Trochę się obawiam, ponieważ nie widziałam go na "żywo", a jest to nowość 2015 i dostępny jest dopiero w aż dwóch sklepach w PL Nie ma żadnych opinii, ale pani z tego sklepu zrobiła mi dodatkowe zdjęcia i jako specjalistka od wózków bliźniaczych doradziła, który wybrać w tej kwocie
Śliczna bryka

Cytat:
Napisane przez IwonaS Pokaż wiadomość
Witam się wcześnie rano, dzisiaj przypada mi badanie po obciążeniu glukozą, napój smaczny po dodaniu cytryny jak lemoniada teraz muszę siedzieć 2h ale dam rade. A tak sie bałam tego badania, mam nadzieję że wyniki nie będą najgorsze☺
No widzisz, nie taki diabeł straszny

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
majka ja juz sie dowiadywalam jak to u nas w klinice jest i nie ma czegos takiego, ze trzeba lezec bez majtów z psiuta na wierzchu
Luzne spodnie dresowe albo spodnie od pizamy tez moge miec, jesli mi tak wygodniej...

Jesli chodzi o smoczki i butelki to poczytalam troche i decyzja padla na Nuka
Generalnie nigdzie nie mogą Cię zmusić... cała reszta to kwestia asertywności własnej

Cytat:
Do mleka z piersi tez sie przydadza, przynajmniej u mnie, bo mam zamiar sciagac i chce zeby maz tez karmil. Nie chce byc uwiazana to raz, a dwa chce zeby tz nawiazywal wiez z coreczka

Takze wczoraj ogladalam asortyment Nuka i zdecydowalam, ze na poczatek kupie dwie butelki szklane, jedna 120ml, druga 240ml i smoczki wlasnie z ta najmniejsza dziurka czylj do wody albo mleka z piersi. Chce butelki szklane, bo beda bardziej higieniczne i latwe do wyparzenia. A jak mala zacznie sama chwytac butelke to kupi sie z tworzywa, bo sa lzejsze i jak rzuci nia to nic sie nie rozbije.

Jedyny dylemat mam czy brac lateksowe czy silikonowe. Czytalam wczoryj o zaletach i wadach jednych i drugich i nie wiem... podobno najlepiej imituja piers smoczki lateksowe, a z drugiej strony z silikonowych troszke trudniej sie pije przez co maluch sie nie zniecheca do piersi (slyszalam, ze jak maluszki pija z butelki to pozniej przy piersi sie denerwuja, ze trzeba sie napracowac )

Wiec moze na poczatek silioonowe poki maluch nie ma zabkow... a pozniej lateksowe...
Ja bym szkła nie brała Jest cięższe, bardziej się grzeje i łatwiej je uszkodzić przy myciu. Bezpieczniej też się je przewozi, a jeśli będziesz chciała iść z butlą na spacer, to to ma znaczenie. Jeśli stosujesz ich płyn do mycia butelek (polecam!) to żaden osad się nie robi i butle nie matowieją A wyparza się tak samo - czy szkło czy plastik przelewasz wrzątkiem i po robocie.

I nie brałabym butli 120 ml - spokojnie możesz wziąć większe - dłużej posłużą

Polecam silikonowy smok, jest trwalszy od lateksu i można go spokojnie wyparzać Zęby też mu nie straszne Co do szybkości przepływu, to nie ma znaczenia z czego jest smok, ale jaki ma rozmiar dziurki - NUK ma to dobrze poopisywane

Cytat:
A jaką wodę kupowałaś? Ja używałam Żywiec Zdrój , jeszcze ja przegotowywałam ale znalazłam w rossmanie taką wodę kupiłam jedną... Nie trzeba jej przegotowywać, wystarczy podgrzać... Co o niej sądzicie? Jakies doświadczenia???
Dziecko nie powinno pić wody mineralnej na początku - tylko źródlaną. Matka karmiąca też lepiej źródlaną, a jeśli już mineralną, to niskozmineralizowaną
U mnie Żuk od początku na Żywcu (nie przegotowanym) i kranówce przepuszczonej przez Britę i zagotowanej. Nic się nie działo i nie dzieje.

Cytat:
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam w 30 minut przyjęła 6 pacjentek? to ona w ogóle bada?
Chyba tylko na liście odhacza

Mravka, jak tam wizyta?

U mnie na wizycie szału nie było - nie udało się zrobić usg, bo aparat był zajęty, ale serduszka posłuchałam. Do wagi się nie przyznam, ale reszta ok... w sumie waga też powiedział, że ok, ale trochę mi i tak wstyd
Za to znowu przyplątała się infekcja, ale przynajmniej wiem dlaczego - odnowiła mi się nadżerka I fajnie, bo wiem dlaczego krwawienia i skąd infekcje, a nie fajnie, że nic z tym w ciąży zrobić się nie da, czyli infekcje będą wracały

Ach, miałam jeszcze Wam wkleić - zobaczyłam u koleżanki na Fejsie i się zagotowałam... jak dobrze, że Żuk jeszcze nieszkolny :/
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...,17789278.html

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

Edytowane przez vea7
Czas edycji: 2015-04-22 o 11:35
vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 11:33   #1667
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
cena jest rzeczywiście super, chyba wezmę 74
butki za 9,9 !!! pokaż, pokaż
proszę...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20150422_002.jpg (27,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150422_003.jpg (29,9 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150422_004.jpg (32,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150422_005(1).jpg (81,8 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150422_007(1).jpg (48,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150422_008(1).jpg (58,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150422_009(1).jpg (56,3 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150422_010(1).jpg (47,9 KB, 3 załadowań)
Stary 2015-04-22, 11:41   #1668
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki

Najlepiej to kupic zrodlana zbyt dużo sodu i co2 nie jest wskazane dla niemowląt.

Ta woda z żywca ma certyfikaty i jest polecana dla niemowląt od1go dnia życia, jak dodatkowo się ją przegotuje to już masz super pewność że jest ok.
Woda nie ma ważności 24h jak jest przegotowana i zamknięta w butelce. Możesz spokojnie mieć baniak 5l przygotowany...

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
ostatnim razem otworzyła gabinet o 16:10 ... mam nadzieję że dziś też tak zrobi... Ale ostatnim razem to w ogóle w szoku byłam bo 3 babki przede mną tylko skierowanie brały już do szpitala więc szybko poszlo... Zazwyczaj 20-30 min spędza z jedną.

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Hej Sierpnióweczki

pisałam już ... w taboo są mega promocje na naprawdę super kiecki... Ja kupiłam sobie teraz chyba ze 129zł na 35zł przecena... A takie wyjściówki też są bo też patrzyłam za czymś na komunię i ceny super z 230zł na 70zł np...
Taboo są w CH ...
Stary 2015-04-22, 11:42   #1669
NOK84
Raczkowanie

Cytat:
Może jakaś tuniczka i spodnie? w zależności jaką masz figure dobrze na czas ciazy odcinane pod biustem sukienki się sprawdzają
też chciałam zaproponować taki zestaw a i do końca ciąży jeszcze się przyda

Cytat:
---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

[/COLOR]

Ja czasem piję taką, mąż też - zresztą mój mąż to i kranówkę potrafi wypić ale on budowlaniec to uodporniony Ale Zuzia zawsze przegotowaną albo mineralną

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-22, 11:45   #1670
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
u nas schodzi bardzo dużo wody więc nie stresuję się... w 2 dni na pewno ogarniemy baniak 5l

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Dobra spadam bo już 13 dochodzi

Miłego dnia
Stary 2015-04-22, 11:45   #1671
Anev0
Zakorzenienie

majka242007 Swietne rzeczy kupiłaś a stacjonarnie czy przez neta?"

NOK84 A ile trzeba mieć wygodnie butelek? 4? 2x2 dwie waskie dwie szerokie? wyparzałaś je wrzatkiem?

Ślub

ŻONKA
Stary 2015-04-22, 11:46   #1672
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość

Wózek o taki w kolorze szarym Mieści się w standarowych drzwiach 80cm Jest dość ciężki, ale mieszkam w domku więc nie będę musiała go dźwigać na piętra Trochę się obawiam, ponieważ nie widziałam go na "żywo", a jest to nowość 2015 i dostępny jest dopiero w aż dwóch sklepach w PL Nie ma żadnych opinii, ale pani z tego sklepu zrobiła mi dodatkowe zdjęcia i jako specjalistka od wózków bliźniaczych doradziła, który wybrać w tej kwocie
Ale fajnie, dzieciaczki będą razem w gondoli?

Cytat:
Hej Sierpnióweczki

Ja bym postawiła na taki krój: http://st.mngbcn.com/rcs/pics/static...87621_74_B.jpg
w ciąży będzie ładnie pokazywał brzuszek, a po będzie taki lejący.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 11:53   #1673
beaciorq
Zadomowienie

Majka powodzenia na wizycie
Stary 2015-04-22, 11:59   #1674
MsLullaby
Zakorzenienie

A mi siostra uszyje coś takiego dla synka z tym ze pościel będzie do wózka i poduszka,będzie tak płaska jak kocyk

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 12:02   #1675
NOK84
Raczkowanie

Cytat:

NOK84 A ile trzeba mieć wygodnie butelek? 4? 2x2 dwie waskie dwie szerokie? wyparzałaś je wrzatkiem?

ja miałam tylko te szerokie - jakoś mi się wydawały wygodniejsze do mycia i w ogóle bardziej mi się podobały i miałam jedna 120 ml na wodę/soczek i 3 szt 240 ml na mieszankę ale tak jak pisałam Zuzia bardzo często jadła więc tak było nam wygodnie - myślę że na początek duże wystarczą 2 , zawsze możesz później dokupić

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
A mi siostra uszyje coś takiego dla synka z tym ze pościel będzie do wózka i poduszka,będzie tak płaska jak kocyk

Ale boskie!!! gdzie to można kupić????
Stary 2015-04-22, 12:03   #1676
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
ja miałam tylko te szerokie - jakoś mi się wydawały wygodniejsze do mycia i w ogóle bardziej mi się podobały i miałam jedna 120 ml na wodę/soczek i 3 szt 240 ml na mieszankę ale tak jak pisałam Zuzia bardzo często jadła więc tak było nam wygodnie - myślę że na początek duże wystarczą 2 , zawsze możesz później dokupić

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Ale boskie!!! gdzie to można kupić????
Moja siostra szyje z,najlepszej jakości minky na zdjęciu jest link do jej fb tam jest pełna galeria ale można też samemu coś wymyślić żeby uszyła

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 12:05   #1677
springtime
Rozeznanie

vea -

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość

Ale fajnie, dzieciaczki będą razem w gondoli?

Ja bym postawiła na taki krój: http://st.mngbcn.com/rcs/pics/static...87621_74_B.jpg
w ciąży będzie ładnie pokazywał brzuszek, a po będzie taki lejący.
W środku gondoli jest tak przegroda, żeby dzieci sobie nie przeszkadzały, a przy okazji pozwala to na więcej miejsca dla dzieci i nie leżą jak śledzie Spacerówki są już osobno, ale jak na wózki do 80cm i obok siebie, są dość spore

Co do sukienki wydaje mi się, a ostatnio sporo sukienek mierzyłam, że najkorzystniej wygląda się jak jednak talia jest zaznaczona. Nawet ta tali pod biustem jak teraz Także odcinane pod biustem, ewentualnie marszczone na brzuszku, a z tyłu już nie, polecam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1060761.jpg (45,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060759.jpg (69,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060768.jpg (77,5 KB, 8 załadowań)
Stary 2015-04-22, 12:05   #1678
Mirabelka_90
Zadomowienie

Ja właśnie teraz przeglądam butelki i smoczki i zastanawiam się które i po ile sztuk

A i dziewczyny jakby któraś już miała listę wyprawkową kosmetyczno-pielęgnacyjno-apteczną to byłabym ogromnie wdzięczna jakbyście się podzieliły swoimi wyborami
A ta promocja na nuka w smyku to tylko stacjonarnie?
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 12:12   #1679
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
proszę...
Oooo... fajne

Cytat:
Ja nie NOK, ale mogę odpowiedziec
Na początek jedną - o ile chcesz kp - na wszelki wypadek do wody czy herbatki. Jak się okaże, że będziesz ściągała mleko albo karmiła mm to druga się przyda na zmianę

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 12:15   #1680
majka242007
Zakorzenienie

ogarnęłam obiad na biegu , jak wrócę to tylko wstawię i się pomalowałam... ekspres normalnie... więc znów relax na wizażu hihi

Cytat:

przez neta

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Majka powodzenia na wizycie
dziękuję przyda się, zwlaszcza żeby kolejki nie było ;/

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
taką samą zamawiam tylko zdecydować się nie umiem na wzór...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości