|
|
#241 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Zapuszczanie włosów cz. VII
|
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kładłam na godzinę czasami na godzinę i nic się z kolorem nie działo. [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;52014022] Opanowałam nowego warkocza [/QUOTE]Jak go robisz? Fajny efekt. Kilka dni temu opanowałam warkocz z 4 pasm. Wiem, że dla wielu to pewnie żadne osiągnięcie, ale ja akurat nie umiałam więc dla mnie to nowość. |
|
|
|
|
#243 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=2t3G...ion_2910852969 |
|
|
|
|
#244 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Od jakiegoś czasu zapuszczam włosy. Zaczynałam od kilku centymetrów przy głowie. Aktualnie są przed ramię. Aktualnie mam blond włosy - niestety musze je choć trochę rozjaśniać kiedy pojawiają się odrosty. Oczywiście włosy się przesuszają i niszczą. Czy sa jakieś mniej inwazyjne środki rozjaśniające włosy?
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#246 |
|
Konto usunięte
|
Też mnie to zastanawia xD Myślę, że te pomiary obwodu kucyków mają za duży margines błędu z racji całego tego "ściskania". Plus różnica w strukturze włosa - z prostych włosów zawsze będzie cieńszy warkocz niż z kręconych.
Edytowane przez 1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 Czas edycji: 2015-07-08 o 17:40 |
|
|
|
#247 |
|
Konto usunięte
|
Ona tak naprawdę ma włosy dość cienkie co widac szczególnie gdy robi sobie jakaś fryzurę typu kok czy warkocz na prostych włosach -warkocz jest bardzo cienki, natomiast rozpuszczone robią duże wrażenie...
Druga sprawa że każde proste włosy będą mniejsze objętościowo od zakręconych. Tak jak Viekki myślę że różnica w wyglądzie warkocza to właśnie zasługa tego że włosy są sztywniejsze i zakręcone, przez co nie da się ich tak ścisło zapleść. Annulka21 - dziękuję za link do warkocza bardzo skomplikowany
Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2015-07-08 o 18:02 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Po zużyciu a raczej zmęczeniu Kallosa Karatin nie planuję kupować więcej odżywek z keratyną. Nie zauważam osłabnięcia efektu pomimo tego, że prawie nie dostarczam keratyny w pielęgnacji. Ja czasem też, ale to z lenistwa. Po 10 minutach mam taki sam efekt, tak samo jak zresztą po wszystkich innych produktach, moje włosy są z tych, na które przetrzymywanie nijak nie działa. |
||
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;52014699]https://www.youtube.com/watch?v=2t3G...ion_2910852969[/QUOTE]
Dziękuję bardzo, chociaż to chyba dla mnie zbyt skomplikowane. No przynajmniej do zastosowania na sobie samej ![]() [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;52016590]Też mnie to zastanawia xD Myślę, że te pomiary obwodu kucyków mają za duży margines błędu z racji całego tego "ściskania". Plus różnica w strukturze włosa - z prostych włosów zawsze będzie cieńszy warkocz niż z kręconych.[/QUOTE] Błąd pomiaru musi być - skoro w profesjonalnych pomiarach najróżniejszego rodzaju i typu się go przyjmuje, to co dopiero w zabawie "domowymi sposobami". Moim zdaniem w takim mierzeniu bardziej prawdopodobne jest określenie sobie różnicy. W tym przypadku, widzisz, że stosując różne metody zagęszczenia włosów, kucyk się pogrubił, masz np zamiast 7 cm - 8. Ta sama osoba mierząc sobie włosy, raczej w miarę podobnie je za każdym razem ściska. To tak jak z ważeniem. Warto ważyć się na tej samej wadze, bo dzięki temu znamy nasze wahania wagi. Cytat:
|
|
|
|
|
#250 |
|
Raczkowanie
|
Nie, nie, cały czas obcinał mnie fryzjer. Prze kilka lat miałam bardzo krótkie włosy, aż mi się do długich zatęskniło. Zapuszczam i idzie mi nieźle.
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#252 |
|
Konto usunięte
|
Denerwuje mnie to że w sklepach z kosmetykami profesjonalnymi nie podaje się składów produktów. Chciałam sobie kupic ampułki ale już w dwóch sklepach po prośbie o składy spotkałam się z odmową... więc chyba sobie odpuszczę. Jak kupię w ciemno to pewnie spotkam się z alkoholowo proteinową bombą a to ostatnie czego moje włosy potrzebują.
Tak samo na blogu BHC, nowy wpis - zwyczajna reklama produktów - linia niby do włosów uwrażliwionych - więc byłoby to coś dla mnie, ale składów oczywiście brak... tak sie zastanawiam dla kogo powstał ten wpis - chyba tylko dla producenta reklamowanych kosmetyków w podzięce za darmowy zabieg - bo informacji nie ma w nim żadnych. :/ Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2015-07-10 o 10:51 |
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do BHC zaglądam sporadycznie. Jej blog od dłuższego czasu ma spory odsetek postów reklamowych + nie lubię autorki. Została mi ostatnia ampułka Placety. Jutro kupię Saponics ![]() Czy możecie mi polecić wcierkę, która zafundowała Wam wysyp bejbików i ma aplikator taki jak w Joannie Rzepie? Wysyp jest tym do czego dążę, a opakowanie z aplikatorem przydałoby mi się także po zużyciu oryginalnej zawartości. Do Joanna nie chcę wracać, bo nic nie robiła, a jej zapach mnie zabijał. |
|
|
|
|
#254 |
|
Konto usunięte
|
Zawsze przeszukuję internet gdy zainteresuje mnie jakiś produkt - niestety w większości przypadków te produkty są tylko w sklepach profesjonalnych plus ewentualnie jakiś pokazowy film pokazujący jak taki zabieg wygląda w zakładzie fryzjerskim. Te popularniejsze ampułki czy kuracje udostępniane na blogach w dużej mierze składają się z protein niestety.
Ja wysyp bejbików mam zawsze po stosowaniu nafty dwa razy w tygodniu przez minimum 1,5 miesiąca, ale nie wiem czy u Ciebie to wchodzi w grę. ![]() Nadal jestem bardzo zadowolona z maski inebrya smooth - używam jej po każdym myciu na godzinę i włosy zawsze prezentują się dużo lepiej niż zwykle.
Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2015-07-10 o 14:18 |
|
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zachowałaś aplikatora po Rzepie? Pamiętam, że brązowe odżywki z Rossmana miały taki dziubek. Wcierek nie pamiętam.
WYMIANA Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację. Dieta cud- seks i głód. Edytowane przez Dolczi Czas edycji: 2015-07-10 o 14:31 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#256 |
|
Konto usunięte
|
Ja już od ponad roku mam dwie butelki po rzepie i ich pilnuję :P
|
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najwięcej małych włosków wyrosło mi właśnie po Saponics'ie, mały busz, który teraz ma jakieś 6cm. Jak skończę Jantar wrócę do niego.
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
chimay masz piękne i długie włosy
Widać, że encanto się u Ciebie spisało.A ja dzisiaj hennuję
|
|
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, czy zdzierżę tę dziegciową kurację Vis Plantis. Jak kiedyś narzekałam, że mi różne odżywki m.in. Kallosy śmierdziały, tak teraz muszę przyznać, że to były zapachy, tylko po prostu mi nie pasowały, a tutaj jest smród i odór i to na dodatek bardzo trwały Nie stosuję na raz serum z odżywka, tylko na zmianę, bo inaczej bym nie dała rady. Dwukrotne mycie rypiącym szamponem nie usuwa smrodu całkiem ze skóry głowy i tak sobie to podśmierduje jeszcze parę godzin, a następnego dnia po zmoczeniu włosów przed myciem znowu się aktywuje.A co do aplikatorów, to został mi fajny z tego zestawu od trychologa. Bardzo cienka strzykawka 2 ml z bardzo precyzyjnie pracującym tłokiem i jeszcze cieńszą nasadką, którą można wyciskać dosłownie kroplę po kropli. Edytowane przez chimay Czas edycji: 2015-07-10 o 17:18 |
|
|
|
|
#260 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niemniej dziękuję za radę ![]() Któraś Inebrya będzie moja zimą - to już postanowiono. Przyda mi się jako zabiezpieczacz dla całej długości. Teraz nie tego nie potrzebuję, ale po ubieglej zimie przekonałam się, że właśnie wtedy moje włosy zachowują się najgorzej. Cytat:
Buteleczkę po Rzepie przechowywałam dośc długo. Przelałam do niej nawet nieszczęsnego Seboradina Niger. Wyrzuciałam ponieważ z tworzywem z którego jest zrobiona, zaczęły dziać się dziwne rzeczy. Przezroczyszty plastik robił się taki jakby białawy. Cytat:
![]() O Saponicsie i jego działaniu na bejbihery słyszałam także od viekki, a że mam go w drogerii obok, czas sprawdzić na sobie Myślę, że moja ośmiomiesięczna zabawa we wcieranie różnych cudowności non stop przynosi jakieś rezulalty. Mam sporo bejbików. Nie jest to może las, ale trudno mi je dostrzec ze względu na to, że u mnie zawsze coś odstaje ponieważ nie mam tafli. Zmierzyłam też ostatnio kucyk i wyszło mi 8,5 cm. Dotychczas było to 8 cm. Nie cieszę się jednak jakoś wybitnie ponieważ 0,5 cm to bardzo niewielka różnica i łato mogłam się pomylić. W każdym razie zmierzę włosy tak za ponad pół roku. Ciekawe co wtedy będzie
|
|||
|
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#262 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#263 |
|
Czarna owca
|
Aaale postów napisałyście
Trudno za Wami nadążyć! W temacie blogów włosowych to czytam rzadko, bo zawsze mi coś w końcu nie pasuje (na przykład reklamy). Wolę zapytać tutaj ![]() Czerwień prawie zeszła mi z włosów, teraz są jakby jasnobrązowe z domieszką bordo na pewno schodzi ładniej niż nieszczęsny niebieski, więc z chęcią w niedalekiej przyszłości powtórzę zabieg 'piankowania'
|
|
|
|
#264 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Najlepiej jest się po prostu wybrać do sklepu stacjonarnego, jeśli masz taką możliwość, obejrzeć kosmetyk. Nie wiem z jakiego jesteś miasta. Cytat:
Cytat:
Rozumiem wpisy sponsorowane, ale nie rozumiem niemal każdego wpisu sponsorowanego. Dzisiaj na włosy wpadł szampon cedrowy i Aussie Miracle Moist. Ostatnio moje włosy dostają raz w tygodniu któregoś z armii moich Biovaxów (do ciemnych, blond albo olejkowego) a w każdy inny dzień zwykłą odżywkę silikonową (najczęściej John Frieda). Na długość poniżej obojczyka wpada kropelka silikonowego serum. Szczerze? Włosy nie są w ogóle obciążone, ani przesuszone czy w gorszym stanie, a taką "dietę" stosuję niemal od miesiąca. I sprawdza się na moich włosach znakomicie, bo ani razu nie odnotowałam przychlastu. Edytowane przez fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 Czas edycji: 2015-07-11 o 08:17 |
|||
|
|
|
#265 |
|
Konto usunięte
|
ja wpadam na bloga BHC tylko wtedy gdy robi jakiś wpis o powrocie do naturalnego koloru włosów. Sama wracam do naturalek więc jest to temat bliski mojemu sercu. Natomiast co do wpisów sponsorowanych najbardziej mnie chyba zraził ten o robocie kuchennym, gdzie zachwycała się nim w co drugim zdaniu
Edytowane przez 60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed Czas edycji: 2015-07-11 o 09:29 |
|
|
|
#266 |
|
Konto usunięte
|
Będę musiała poprosić kogoś, żeby zrobił zdjęcie moich włosów w jednolitym świetle, bo cień potrafi niesamowicie przekłamać ich kolor
![]() Wrzucam fotkę po wyżej opisanej "diecie"
|
|
|
|
#267 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U góry pięknie widać ten jasniejszy kolor. Osiągnęłaś bez niszczenia i kombinowania to przy czym Anwen spaliła włosy.Już drugi dzień cieszę się z efektu jaki osiągnęłam maska Vatika. Wcześniej mnei puszyła, a wystarczyło dodać solidną łyżkę oleju, konkretnie z lnianki. Nie dość, że włosy spuszone tylk tyle co zawsze (bo jednak tafla u mnie nie istnieje ) to jeszcze ładnie wygładzone. Trochę się niestety rozprostowały .
|
||||
|
|
|
#268 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#269 | |
|
Czarna owca
|
Cytat:
bardzo żałuję, że z telefonu nie widzę większości Waszych zdjęć, pośliniłabym się czasem w pracy ![]() Ostatnio doszłam do wniosku, że mam duże szczęście, bo rzeczy, na które nacinają się początkujące włosomaniaczki i ślepo w nie wierzą, u mnie się sprawdzają np. brak SLS i SLES. Dzięki łagodniejszym detergentom prawie zażegnałam problem łupieżu z przesuszenia skóry głowy. Czaję się teraz na szampon Organix kokosowy... bo pięknie pachnie. Tylko cena mnie trochę odstrasza, ale może zaszaleję. Jedyne, czym sobie trochę na początku szkodziłam, to całkowite odstawienie silikonów. Teraz używam serum silikonowego, czasem jakaś maska z lekkimi silikonami i jest dobrze. Włosy nie są tak przyklapnięte jak za czasów używania odżywki Dove, ale nie są też tak zniszczone jak za czasów, gdy na widok silikonów niemal robiłam znak krzyża, taki, jakimi nasi przodkowie odstraszali demony jeszcze tylko pozbyć się do końca nerwicy i będzie dobrze!
|
|
|
|
|
#270 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo mnie się wręcz nie chce z nim kombinować Włosy sobie rosną, ja nigdy nie farbowałam włosów czarną farbą na długości - poza pierwszym razem, później zawsze nakładałam farbę tylko na odrost, przez co czerń nigdy nie wyszła chamska. Zaczął przebijać mój kolor, teraz na długości przeciągnęłam brąz i całość w jednolitym świetle ma niemal niewidoczne przejscie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

bardzo skomplikowany

Nie stosuję na raz serum z odżywka, tylko na zmianę, bo inaczej bym nie dała rady. Dwukrotne mycie rypiącym szamponem nie usuwa smrodu całkiem ze skóry głowy i tak sobie to podśmierduje jeszcze parę godzin, a następnego dnia po zmoczeniu włosów przed myciem znowu się aktywuje.
tp
na pewno schodzi ładniej niż nieszczęsny niebieski, więc z chęcią w niedalekiej przyszłości powtórzę zabieg 'piankowania'
.