John Frieda Brilliant Brunette, Enhancing Conditioner Odżywka dla brunetek

John Frieda Brilliant Brunette Odżywka Do Włosów Ciemnych Chroniąca Kolor Colour Protecting 250 ml

• 7 października 2023 o 22:31
    Nawilżenie suchych włosów z lekkim przyciemnieniem odcienia kosmyków niwelującym miedziane odcienie
    Tubkę odżywki w odcieniach brązu o malutkiej pojemności 50 mililitrów kupiłam na promocji w Dealzie 3za9, co okazało się być dobrym ruchem na przetestowanie przed ewentualnym zakupem wersji o większej pojemności. Tubka miękka, łatwo wyciska się z niej porcję kosmetyku, ale odkręcanie zakrętki i jej gubienie problematyczne przez jej lekko mleczną barwę, która łatwo stapia się z otoczeniem. Kolor beżowego karmelu, lekki zapach, nie drażni ani nie zachwyca. Konsystencja bardziej płynnej niż gęstej odżywki, Niewielka ilość wystarczyła na szybkie i dokładne rozprowadzenie, nie spływała z włosów w trakcie kilku minut noszenia, dokładnie spłukiwała się w ciągu chwili pod wpływem mocnego strumienia wody. Tubka 50ml wystarczyła mi na 6 tygodni pielęgnacji po myciu włosów 2 razy w tygodniu. Moje włosy należą do długich, sięgają blisko talii w formie mokrej, po wysuszeniu kończą się za linią łopatek; kręcone w typach 3a, 3b, 3c i 4a, naturalnie brązowe, w czasie mocnego nasłonecznienia przyjmują ciepłe odcienie, oscylujące w okolicach miedzi; końcówki mają wspomnienia rozjaśniania, są przesuszone i matowe. Staram się zapanować nad grzywą regularnym olejowaniem i stosowaniem dociążających oraz regenerujących kosmetyków Mam wrażenie, że nawilża i wygładza włosy, bo stały się bardzo miękkie i błyszczące, w dotyku wręcz śliskie, bardziej sypkie, łatwo się je rozczesywało, a kolor wydawał się być ciemniejszy o dwa tony od nasady, a końcówki o 4 tony zciemniały.
  • 28 lipca 2023 o 16:35
    Gdyby nie ta cena
    Cudowny produkt do włosów, idealnie podkreśla kolor, trochę przyciemna, ożywia potrafi zdziałać cuda jeśli chodzi o kolor, jego odcień i intensywność. Poza tym odżywka nie ma jakiś mega właściwości pielęgujących, włosy łatwo się rozczesują, są pachnące i generalnie śliczne ze względu na kolor :) Cena w Polsce niestety nie jest przystępna, w rossmanie kosztuje 35 złotych. w GB te szmapony kosztuja max 2-3 funciaki. Jak ktos ma rodzinke w Anglii, to zamawiac hurtem u nich szampony i odzywke, bo warto
  • 17 stycznia 2023 o 20:34
    Jestem zadowolona, choć miałam większe oczekiwania
    Odżywkę używałam wraz z szamponem z tej samej serii. Spodziewałam się, że zniweluje on miedziane tony, które w świetle dają o sobie znać w moich ciemnobrązowych włosach. Niestety, tego oczekiwania duet szampon + odżywka nie spełniły. Natomiast coś, czym jestem zachwycona, to blask moich włosów - są jak tafla, pomimo tego, że są grube i bardzo gęste! Świetnie się rozczesują, a efekt umycia utrzymuje się nawet 3-4 dni, ponieważ po użyciu tych kosmetyków zdecydowanie mniej się przetłuszczają! Ma ponadto przyjemny zapach. Niemniej jednak uważam, że odżywka jest dość droga jak na swoją wydajność (w porównaniu do zwykłych drogeryjnych szamponów w przedziałach cenowych 10-15 zł wypada słabo), no i za te pieniądze mogłaby dodawać włosom objętości. Jeśli będzie w promocji, to kupię.
    Zalety:
    • włosy się błyszczą, są jak tafla
    • łatwo się rozczesują
    • długo zachowują świeżość
    • mało się przetłuszczają
    Wady:
    • odżywka nie dodaje objętości
    • mało wydajna
    • dość droga
  • 14 marca 2022 o 21:11
    Pogłębienie koloru
    Lekko pogłębia i ociepla kolor, przyjemnie wygładza włosy. Formuła lekka, przez co nie jest. Zbyt wydajna. Nawilża i lekko nabłyszcza. Nie jest to mój ulubiony wariant - za słabo wpływa na kolor, a inne warianty lepiej pielęgnują
    ExAmino
    18 sierpnia 2021 o 11:26
    Błyskotliwa brunetka
    Tak bym chciała być tytułowana :) Ale niestety żadnych olśnień przy tej odżywce nie doznałam. Dobrze, że kupiłam ją za śmieszne pieniądze (6 zł?) bo regularna cena jest dla mnie szczerze nieuzasadniona - znam duuużo drogeryjnych (równie silikonowych) odżywek, które robią lepsza robotę (pantene repair niech będzie najlepszym przykładem) Tuba jest elegancka, wygodna, szampon gęsty i pokolorowany na brązowo, sporo się Pan Frieda naobiecywał, ale ja mówię: sprawdzam! Za słabe nawilżenie, brakuje mi dociążenia końcówek (ekstremalnie poniszczonych -muszę być uczciwa), miękkości i blasku. Włosy są spuszone, trudno je rozczesać, plączą się w ciągu dnia. Obietnicy podbicia koloru już wcale nie rozumiem - lepiej się brunatnić jakimiś płukankami z orzechów niż dopatrywać pogłębienia koloru przez odżywkę, która sama jest bladoszarobura. Być może produkt nie jest dedykowany do włosów tak słabych jak moje (pocovidowa m-a-s-a-k-r-a, serio), ale jak na taką posh i glamour markę to jestem zawiedziona
    Zalety:
    • bardzo fajne opakowanie, lekkie, poręczne, wygodne, lubię
    • gęsta konsystencja, łatwo się nakłada na włosy i nie spływa
    • pachnie no elegancko, taki salon fryzjerski bardzo profesjonalny i luksusowy
    • lekko dociąża i dopatruję się blasku, rozświetlenia
    Wady:
    • jeżeli taka tubka kosztuje regularnie z 40 zł to jest to zdecydowany przerost formy na treścią
    • mało wydajny kosmetyk, naprawdę sporo musiałam nałożyć, żeby mieć poczucie, że coś z tego będzie
    • nie ułatwia rozczesywania
    • nie nawilża
    • i nawet nie udaje (co potrafią silikonowe potworki), że włosy wyglądają ładnie, zdyscyplinowanie i zdrowo