Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-14, 23:01   #4261
toskaKrk
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
normalnie mnie teściowa ostatnio rozbawiła, pytała czy mam już wózek wybrany i mówiła, żebyśmy byle czego nie kupili, że już woli nam dołożyć i się nie wstydzić jak będzie z małą na spacer chodziła zadziwia mnie ta kobieta, jest zupełnie inna jak moja matka...
Fajnie, tak pozytywnie
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 23:07   #4262
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Mnie moj ojciec ostatnio probowal mi opchnac na wozek dla swego wnuka wozek po mnie Qrde staroc z PRL, bylby moze i fajny ale 25 lat stal w piwnicy to pordzewialy caly i poplesnialy w srodku a on "wypierzesz sobie i bedzie jak nowy", fuj

Lece też spac, bo jutro z rana czeka mnie glukoza, mniam!

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Fajnie, tak pozytywnie
nieraz mnie wkurza, ale wszystko by oddała dla swoich dzieci i pierwszej wnusi i gdyby nie ona to mój mąż nigdy nie zgodził by się na ivf, to że jestem w ciąży to wielkiej mierze jej zawdzięczam
teraz juz na prawdę idę do łóżka
dobranoc
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 23:09   #4263
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie moj ojciec ostatnio probowal mi opchnac na wozek dla swego wnuka wozek po mnie Qrde staroc z PRL, bylby moze i fajny ale 25 lat stal w piwnicy to pordzewialy caly i poplesnialy w srodku a on "wypierzesz sobie i bedzie jak nowy", fuj

Lece też spac, bo jutro z rana czeka mnie glukoza, mniam!
Szkoda że taki zaniedbany, bo na serio szał mógłby być

Kubusia wózek (kupiony dla Lili jeszcze) ma.......... równo 55 lat - ale wygląda jak ze sklepu

Cytat:
Gratki
A jeśli to nie tajemnica, to czym jeździcie? Zmieścicie 3 foteliki dziecięce?
Citroenem berlingo czerwonym
Ala już jeździ na poddupniku tylko, ale i tak będziemy jakiś większy kupować... chyba autobus
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 23:18   #4264
amelia177
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
My też mamy 3 drzwiowy :-(

Okej dziewczynki lecę spać, bo jutro lecę na gkukozee
Ja też lecę, właśnie skończyłam zupę koperkową na jutro...ufffffffff :/ Dobranoc

Powodzenia na glukozie, nie jest tak źle, bo już nie ma upałów dasz radę

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 23:24   #4265
Amelie04
Zakorzenienie

dziewczyny myslicie , ze jak wpisalam sobie wyniki badan w karte ciązy to doktorek bedzie zły ? :P
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 23:36   #4266
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Ci dam pindzio Ty Może głowe mi urwalo a ta że ja z wredoty milcze

Aha i od wczoraj zaczelam szkole rodzenia Bylo o PBKM (wyciaganie kasy :P ) i fajne zajecia z psychologiem na temat zmian. Ponoc az 80% kobiet doswiadcza w jakims stopniu "baby bluesa" po porodzie, co mnie uspokaja bo sama juz teraz chwilami mam jakies bezpodstawne lęki, to chyba od wahania hormonow. Z jednej strony mam chwile, kiedy nic sie na swiecie nie liczy tylko dziecko, to zeby bylo zdrowe i szczesliwe, a z drugiej mysli typu ze to przeciez ostatnie nasze chwile z TŻ tylko we dwoje i juz nigdy tak nie bedzie, koniec beztroskich wypadow np o 23:00 60km na lody w Malborku jak to bylo kiedys itp No zmiany, zmiany czuje. A i podobno najgorsza trzecia doba po porodzie, kiedy juz opada ta cala pierwsza euforia zwiazana z narodzinami dziecka i pojawia sie szara rutyna a jest sie jeszcze zmeczonym po porodzie, wtedy najlatwiej o chwilowe zalamanie. Mnie to podnosi na duchu, bo wiem ze nie bede w takiej sytuacji jedyna
Myślałam, że CI się może w główce poprzewracało jak wyruszyłaś w wielki świat

Kurde też mam lęki często jak to będzie, a ostatnio bardzo często
Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Hahahahahahaha dobre uśmiałam się
A co do wyprawki to poza ciuszkami nic nie mam, aa sorry dziś zamówiłam trzy butelkibutelki Avent
Ty choć masz coś po Michałku a ja te wszytskie pierdoły do kupienia. NAwet jak chodzi o nożyczki do pazurków cy takie tam
Cytat:

Pół dnia dumałam i wydumałam z tej samej firmy tylko taki http://krainamateracy.pl/hevea-mater...atis-p-64.html
Sklep w Krakowie, więc możnaby osobiście pomacać hmmm. Tylko jeszcze muszę kasę skądś skołować. Może jakiś bank napadnę
:
My tez mieliśmy brać lateksowy na poczatku, ale poczytałam opinie i ludzie pisali że trochę za miękki dla noworodka i już zgłupiałam. Trafiłam na filmik jak się specjalista wypowiadał, że super rozwiązaniem jest lateks z warstwą kokosową wulkanizowaną lateksem dzięki czemu z kokosem się nic nie dzieje. Do 9 miesiaca dzidzia śpi na kokosie czyli twardszej stronie a po 9 miesiącu odwracamy na lateks Faktycznie wydało mi się to najlepszym rozwiązaniem. Ten co znalazłaś to prawie ta sama cena więc sie zastanów i poczytaj. Jak sobie przypomnę gdzie ten filmik wynalazłam z poradami to wrzuce link
Cytat:

Ale mnie matka wkurzyła, wypatrzyłam fotelik na licytacji (Elve mam nadzieję, że nie ten sam co Ty) i jej o tym mówię, to ta, że szastam kasą, że przecież mogę pożyczyć od kogoś... k..wa nie płaci a liczy nam każdą p.......ną złotówkę wydaną na małą i ciągle tylko gada, że ździwiam...
łątwo się mówi pożyczyć. To nie apaszka kurde tylko drogie rzeczy i strach, że coś się stanie z nim i będzie nie miło później np z kuzynką. Ni eprzejmuj się i nic nie mów mamie jak takiego węża ma w kieszeni a w dodatku nie jej pieniądze
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
No i Pani dziękujemy już :P

Wylicytowałam za...................

26 pln

plus 25 kurier

Lecę płacić, bo się panna sprzedająca rozmyśli jeszcze :P
Ppppfffffffff fuksiara. JA nie umiem licytować. zawsze przegapię

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
dziewczyny myslicie , ze jak wpisalam sobie wyniki badan w karte ciązy to doktorek bedzie zły ? :P
A po co Ty wpisywałaś wyniki?
Stary 2015-07-14, 23:40   #4267
Amelie04
Zakorzenienie

jak prywatnie robie to zawsze wpisuje sobie sama, np jak robilam sobie sama cytologie

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

ten z kliniki nic mi w karte nie wpisuje, nawet wizyty mi nie wpisal ostatnia wpisana wizyta jest w 20 tyg...
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 23:42   #4268
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
no bardzo dziwne, za wizyty place 200zł, badania 200zł, poród CC 2500 + jeszcze latanie po specjalistach za skierowaniem ja sie wykoncze zaraz zadzwonie umowie sie do psychiatry, jak dostane skierowanie na CC a doktorek z kliniki bedzie mial jakies wąty jeszcze to chyba zejde. ile mnie to nerwow kosztuje.

a jak nie dostane skierowania to chyba sobie daruje to wszystko, najwyzej wykoncze sie przy Sn fizycznie i psychicznie
Nie wiem, czy na twoim miejscu dałabym 2500 zł za poród, nie dość, że daleko od Ciebie, to jeszcze bez pewności co do CC (a na tym ci przecież najbardziej zależy). Już bym chyba lekarzowi gdzieś bliżej wolała dać w łapę te 2000.

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
nie boję się

jedziemy po auto
Gratuluje kupna .
Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
przydał by się jeszcze przybornik ale kurde nie ma za 5 el robi już baldachim a ja nie chce go

ale mi mała wlazła na pęcherz , masakra co zamkne drzwi od wc to mam ochote je od nowa otwierać
Ja ostatnio jakoś inaczej ruchy odczuwam. Rzadziej kopniaki, a częściej takie rozpychanie się, przelewanie. Chyba malutka ma już coraz mniej miejsca.

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Nie nadrobie was dzis po pochlonela mnie nauka wpadam tylko prosic was o kciuki jutro o 9 rano mam teorie rano nede pisac ale jakby ktora spala jeszcze to juz w nocy niech sciska
A tak po za tym do doktorek dal mi na te bialko w moczu furaginum i latam sikac jak glupia a piczka tak piecze ze uuu masakra :P
No to trzymam kciuki .

Zmotywowałyście mnie rozmowami o wyprawce i mam już prawie wszystkie ubranka dla Kingi. Brakuje mi tylko z dwóch body i kombinezonu na jesień. Jestem z siebie dumna :p.
Stary 2015-07-14, 23:49   #4269
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość

Ja ostatnio jakoś inaczej ruchy odczuwam. Rzadziej kopniaki, a częściej takie rozpychanie się, przelewanie. Chyba malutka ma już coraz mniej miejsca.

.
No ja właśnie też tak mam. Kopniaczki rzadziej o wiele a takie rozpychanie bardziej, aż boli często. Jakby się chciała wypchać na zewnątrz
Stary 2015-07-14, 23:56   #4270
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
No ja właśnie też tak mam. Kopniaczki rzadziej o wiele a takie rozpychanie bardziej, aż boli często. Jakby się chciała wypchać na zewnątrz
moja atakuje od dwóch dni lewy bok, aż mam ochotę wyć tak się rozpycha. Wg USG z wczoraj już się główkowo ułożyła i teraz często dostaję z bańki prosto w pęcherz

A o materacu jeszcze doczytam, bo nie jest to najpilniejszy zakup
Jak coś to sklep w Krk jest więc Tż podjedzie w razie W.
Stary 2015-07-14, 23:58   #4271
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
No, dokładnie. A od paru dni tak mi żebra maltretuje, że aż strach pomyśleć, co będzie, jak jeszcze podrośnie i siły nabierze.
Stary 2015-07-15, 00:13   #4272
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
moja atakuje od dwóch dni lewy bok, aż mam ochotę wyć tak się rozpycha. Wg USG z wczoraj już się główkowo ułożyła i teraz często dostaję z bańki prosto w pęcherz
Moja tak z prawej
Cytat:
No, dokładnie. A od paru dni tak mi żebra maltretuje, że aż strach pomyśleć, co będzie, jak jeszcze podrośnie i siły nabierze.
Gabi dzisiaj mi żebra z prawej zmaltretowała i tak się rozpychała jakby miał mi brzuch pęknąć. Masakra.

Dobra grazynka umyta i spać Dobranoc laski
Stary 2015-07-15, 00:18   #4273
toskaKrk
Wtajemniczenie

Dobrej nocki
Stary 2015-07-15, 05:55   #4274
Malpka
Zakorzenienie

hej
obudził mnie skurcz o 4.30 i już nie mogę zasnąc a dziś dzień na nogach bo lekarz endo i moze do pracy podjade ze zwolnieniem i w domu robota i bede pewnie padnięta

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Hehe ale mi się śmiać chce jak wszystkie się wzięłyśmy za wyprawkę :P:P Ale to dobrze, bo działa motywująco
Ja przed chwilą przywiozłam 3 pełne kartony ciuszków po siostrzeńcu gdybym wiedziała ile siora tego ma, pewnie bym nie kupowała tyle sama chociaż też muszę mieć jakąś przyjemność. Zastanawiam się tylko, czy eliminować wszystkie niebieskie rzeczy, bo też mi się podobają :P Takie ma fajne kombinezoniki, buciki. Przecież niebieski nie jest tylko zarezerwowany dla chłopca, inaczej z różowym
ja bym niebieski zostawiła, moja Julka ślicznie w niebieskim wyglądała

Cytat:
Więcej się napisać nie dało ?! rzuciłam tylko okiem bo nnie dam rady nadrobić wróciliśmy padnięci bo 90km jazdy w jedną stronę, głodni więc szybko zrobiłam jajeczniczkę z pieczarkami, pomidorkiem i cebulką zieloną, myć się i lulu, bo tż jutro pierwszy dzień do pracy ale kupiliśmy auto nieduże ale chcieliśmy jak najmłodsze jak najtaniej kupić a budżet ograniczony - wiadomo za większe się więcej płaci. no i mamy - KIA PICANTO , czerwona, 5-cio drzwiowa z klimą, rocznik '09 , 56tys przebiegu. najważniejsze te drzwi bo ciężko by dziecko było wkładać przez fotel tak jak w poprzednim mieliśmy no i już blachy i ubezpieczenie mamy bo tu trzeba to odrazu załatwić, dlatego 2 razy trza było jeździć ale najważniejsze że jest i śmiga

*
brwo za zakup auta

Cytat:
No i Pani dziękujemy już :P

Wylicytowałam za...................

26 pln

plus 25 kurier

Lecę płacić, bo się panna sprzedająca rozmyśli jeszcze :P
ale bajer ten fotelik, i to moze dziecko w samochodzie jechać tak na płasko? Nie widziałam jeszcze takiego
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-15, 06:43   #4275
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
No to kciuki
i żeby Ci pęcherz nie przeszkadzał w zdawaniu

Oj tak pecherz tragedia , jak zasypialam to myslalam tylko aby mi dzis nie przeszkadzal :P

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
A czemu ten z kokosem a nie sam lateksowy ?

No to ojciec prać ) W sumie i tak to takie małe i pewnie z 2,3 pralki max będą wszystkiego więc luz...

Oj ja też bym miała kosmiczną zgagę:P

Ja też nie jestem jakoś czadowo zadowolona ze SR, te ćwiczenia nuda, albo hardcory jak te pompki ostatnio, filmy z lat 70, opowiastki "sponsorowane" przez firmy od wózków, krew pępowinową itp. a jak ostatnio były konkrety mówione przez położną, w stylu co zabrać do szpitala to gadała jakby ją ktoś gonił i skończyła przed czasem :/

Nie przejmuj się komentarzami rodziny, niech się sobą zajmują, nie mów w ogóle co kupujesz.

Co do gadania przez komórkę to ogólnie chyba to mało zdrowe ja jak krótko gadam to do ucha, a jak dłużej to zawsze głośnomówiący. Z takich hitów, to nie można niby jeść żarcia z mikrofalówki i trzymać się od niej z daleka jak działa.

Trzymamy kciuki! Zdasz, bo kto jak nie Ty W razie czego umów się z Nel, żeby Ci podpowiadała, w końcu razem się uczyłyście
Bede czytac odpowiedzi a ona przy dobrej mnie kopnie
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-15, 08:00   #4276
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Moj ostatnio chyba lezy w poprzek, bo czuje i widze na brzuchu doslownie jak mnie rozpycha jednoczesnie z lewej i prawej strony

Dobra, lece na badanie, jak mi sie nie chce na tej glukozie siedziec
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-15, 08:23   #4277
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Melduje się z pzychodni krew juz raz pobrana, glukoza jakimś cudem wypita..lubię słodkie ale to jakaś porażka. W ogóle siedzę tu juz od godziny a one przyjęły tylko 4 osoby takie powolne
Stary 2015-07-15, 08:38   #4278
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Chyba muszę sobie zrobić przerwę od wątku...a przynajmniej olać kwestie zakupowe tu poruszane :/ Druga noc niespana, nie mogłam zasnąć, bo cały czas miałam jakiś durny wewnętrzny niepokój, że podjęliśmy złe decyzje :/ Luby ma ze mnie ubaw po pachi, a ja jestem nieprzytomna ze zmęczenia i z nerwów :/ Żeby zasnąć musiałam na siłę przestawiać się na myślenie o czymkolwiek niezwiązanym z dzidziolem. W dodatku obolała skóra na brzuchu wcale mi w tym nie pomagała...Masakra.

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:

Elve, a jaką komodę kąpielową kupujesz?
Moja komoda z przewijakiem i wanienką już przyjechała dziś, ale 20 kg na plecach z parteru nie wniosę sama
Ja nie planuję typowego mebla z szufladami, więc taka ciężka nie będzie Zamówię taki zwykły stelaż z półkami, który ma na górze wanienkę przykrytą przewijakiem. Zależy mi na tym, żeby to było mobilne i zajmowało mało miejsca, na szuflady bym potrzebowała więcej.

Ależ okazja Mnie Jane Matrix w ogóle nie leży, nieporęczne toto, ciężkie, ale za taką kasę to pewnie i ja bym się skusiła, he he
Stary 2015-07-15, 08:47   #4279
krolewna1986
Wtajemniczenie

witam się z rańca dzisiaj wcześniej pobudka, bo mąż pojechał pograć w kosza, a ja się biorę za listę wyprawkową, bo przerażacie mnie jestem daaleko w ciemnej dooooopce, muszę zacząć ogarniać w końcu

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-15, 08:52   #4280
littlevenus
Raczkowanie

Dzien dobry siedzę juz pokłuta i czekam do 10.30. Jakos to cholerstwo wypilam, lekko nie bylo. Całą cytrynę mi pielęgniarka wcisnęła dumna z siebie jestem, że... Pawia nie puściłam
Stary 2015-07-15, 08:58   #4281
elvegirl
po drugiej stronie szafy

I pomyśleć, że mnie tak ta glukoza smakowała...
Stary 2015-07-15, 09:01   #4282
malinowa4
Zakorzenienie

dzień doberek słońce wyszło odrazu lepszy humor wstałam, zrobiłam tż śniadanie do pracy i myślę co dziś będę robić. od teraz będę miała więcej czasu na forum jak mąż w pracy
kurcze zmartwiłam się trochę wczoraj jak się kładliśmy jak będzie z naszymi finansami, narazie musimy trochę przyoszczędzić. na auto trochę poszło , najgorsze jest ubezpieczenie - 70eur miesięcznie i nie ma taniej, bo tż nie ma zniżek... a ja dostanę kasę na dziecko dopiero jak się urodzi więc jakieś 3 miesiące musimy sobie poradzić z jednej wypłaty. no i do końca tego miesiąca jeszcze będziemy żyli z odłożonej kasy, później tż dostanie wypłatę ale za połowę miesiąca bo w połowie zaczyna.. ale jest szansa, że dadzą mi troszkę pieniędzy "na wyprawkę" tylko muszę złożyć formularz i trochę nawymyślać że jeszcze nic nie mamy może jutro pójdę to załatwić tylko tż musi dziś dostać umowę bo bez tego ani rusz

Cytat:
Malinowa Picanto fajowe jest Nawet mojemu mężowi się wygodnie jeździło, ale wózka tam chyba w bagażnik się nie da zmieścić
ja mam taki wózek co się zmieści nawet za siedzeniem przednim a jak będę sam fotelik do wózka montować później to już wgl heeh

Cytat:

Zmotywowałyście mnie rozmowami o wyprawce i mam już prawie wszystkie ubranka dla Kingi. Brakuje mi tylko z dwóch body i kombinezonu na jesień. Jestem z siebie dumna :p.

ja też tak ostatnio czuję

a mi brakuje z ubranek tylko czapki z szaliczkiem na zimę heh

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
I pomyśleć, że mnie tak ta glukoza smakowała...
mnie też heeheh
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-15, 09:10   #4283
EMI2014
Rozeznanie

Cytat:
Cześć!

przyzwyczilam się do wiercenia dziury w brzuchu, wcześniej bardzo aktywne było moje dziecko. Teraz się rozpycha, kopie rzadko i do srodka a matka swiruje... kiedyś w nocy się budzilam, tak fikala a teraz się budze i ruszam brzuchem... martwię się, nie wiem czy nie jechać do lekarza.

Zdjęcie z ndz jak się wypiela teraz cisza, nic się nie rusza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1436944187993.jpg (48,7 KB, 26 załadowań)
EMI2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-15, 09:17   #4284
elvegirl
po drugiej stronie szafy

EMI, ale w ogóle się nie rusza, czy rusza się inaczej? Bo to jest różnica.
Stary 2015-07-15, 09:21   #4285
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość
Cześć!

przyzwyczilam się do wiercenia dziury w brzuchu, wcześniej bardzo aktywne było moje dziecko. Teraz się rozpycha, kopie rzadko i do srodka a matka swiruje... kiedyś w nocy się budzilam, tak fikala a teraz się budze i ruszam brzuchem... martwię się, nie wiem czy nie jechać do lekarza.

Zdjęcie z ndz jak się wypiela teraz cisza, nic się nie rusza
Jedź na IP, będziesz spokojniejsza. Ja nie chcę straszyć, ale choćbym miała jeździć codziennie jak będzie coś nie tak, to będę jeździła. Przypomnę tylko, że jak moja córcia przydusiła się pępowiną, to strasznie mało się ruszała, a jak się ruszyła, to było to bardzo dziwne poruszenie, poznasz na pewno tą "inność".

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-07-15, 09:26   #4286
EMI2014
Rozeznanie

W nocy spalam, jak się budze to nic, poruszam brzuchem to cos tam smyrnie. W dzień nie czuje, chodze cos tam robie to tez nic, prędzej się wypnie. Jak się poloze to tez musze ja zmotywować, taki leniuch! Do obledu mnie sprowadza. Wcześniej na wiele więcej bylo ja stac... czuje ze jest na dole i czasem kopie w pęcherz. Leze teraz na lewym boku to ja czuje może buzka do srodka jest ulozona

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
EMI, ale w ogóle się nie rusza, czy rusza się inaczej? Bo to jest różnica.
Rusza się ale inaczej i jakby mniej. Nie chce popadac w paranoje
Stary 2015-07-15, 09:27   #4287
niud
Wtajemniczenie

Jesteście szalone - wczoraj w okolicy południa byłam na bieżąco, a teraz musiałam nadrabiać Was godzinę...
Wczoraj jak wróciliśmy do domu to padłam od razu ( miałam chyba najgorszy dzień pod względem samopoczucia w ciąży ) i nie zdążyłam się pochwalić, że kupiliśmy wózek Oboje się cieszymy - mamy ważny kamień milowy za sobą

Cytat:
czym się różni zielony alantan od żółtego?
Dziewczyny dalej odpowiedziały, ale ja mam inne pytanie ? A co ze standardowym granatowym ? Któraś ma porównanie ? Granatowy jest bardzo "maziasty" ale działa błyskawicznie - potwierdziłam na sobie, zielony czy żółty podobnie działają ? Bo planowałam kupić ten klasyczny

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
też czytałam i też wybiorę hipp dla mojego malucha. Sama teraz stosuję tą oliwkę dla dzieci i jest super Poczytaj też o chusteczkach nawilżanych, wyszło że najtańsze niefirmowe są najlepsze
Czytałam, chusteczki chyba najbardziej mnie zaskoczyły. Wszystkie znane firmy pakują niezdrowe dla dziecka składniki, nie dziwne że potem na SR odradzają chusteczki ( do użycia tylko w wyjątkowych/wyjazdowych ) sytuacjach.

Cytat:
ale już otworzyłam i po co mi facet?!
Do zrobienia Braianka

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Nie wiem właśnie..tzn inaczej..ja już zwariowałam czy kupić te gaziki czy octenispet nie mam pojecia..chyba wstrzymam się, bo w czwartek mam mieć na sr wyprawę i o pielęgnacji..bo jużź mam mętlik w głowie
Octenisept na 100 %.

Cytat:
zwykle kompresiki spryskam tym octeniseptem i przemyje pępolmoże źle mówie to poprawcie mnie bo nie wiem a w zakamarkach patyczkiem kosmetycznym
Dokładnie tak mówili na SR

Cytat:
Strasznie sobie utrudniasz tym życie

Tak, szczebelki, właśnie trochę byłam negatywnie do nich nastawiona (mimo że przecież w normalnym łóżku materac też na oszczeblowaniu leży), ale mnie babka w sklepie przekonała, że płyta byłaby gorszym rozwiązaniem. Zobaczymy, najwyżej się kupi inne, ważne że teraz już jest, mogę nieco odetchnąć. Znaczy naprawdę nieco, bo jeszcze komoda kąpielowa, fotelik, podgrzewacz do butelek... że o sprawach higienicznych nie wspomnę
Myślisz/cie, że podgrzewacz do butelek ma sens ? Nie wystarczy ciepła woda ? Któraś miała i korzystała ? Znajoma TŻ chce nam odsprzedać za grosze ale mi się wydaje to zbytek, ale co ja tam wiem

Cytat:
Ale mnie matka wkurzyła, wypatrzyłam fotelik na licytacji (Elve mam nadzieję, że nie ten sam co Ty) i jej o tym mówię, to ta, że szastam kasą, że przecież mogę pożyczyć od kogoś... k..wa nie płaci a liczy nam każdą p.......ną złotówkę wydaną na małą i ciągle tylko gada, że ździwiam...
Jak ja się cieszę że od lat jesteśmy samodzielni i nasi rodzice mieszkają w bezpiecznej odległości i nic nie wiedzą o tym co i jak szykujemy.
Nie mów nic matce tak będzie chyba najlepiej
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-15, 09:28   #4288
EMI2014
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Jedź na IP, będziesz spokojniejsza. Ja nie chcę straszyć, ale choćbym miała jeździć codziennie jak będzie coś nie tak, to będę jeździła. Przypomnę tylko, że jak moja córcia przydusiła się pępowiną, to strasznie mało się ruszała, a jak się ruszyła, to było to bardzo dziwne poruszenie, poznasz na pewno tą "inność".
I co zrobili? Obserwali? Czy cc?
Stary 2015-07-15, 09:31   #4289
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Do zrobienia Braianka

Myślisz/cie, że podgrzewacz do butelek ma sens ? Nie wystarczy ciepła woda ? Któraś miała i korzystała ? Znajoma TŻ chce nam odsprzedać za grosze ale mi się wydaje to zbytek, ale co ja tam wiem
... i siostrzyczki

ja kupiłam podgrzewacz
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-15, 09:31   #4290
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość
I co zrobili? Obserwali? Czy cc?
natychmiast CC

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości