|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
Cytat:
|
|
#4262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- nieraz mnie wkurza, ale wszystko by oddała dla swoich dzieci i pierwszej wnusi i gdyby nie ona to mój mąż nigdy nie zgodził by się na ivf, to że jestem w ciąży to wielkiej mierze jej zawdzięczam ![]() teraz juz na prawdę idę do łóżka ![]() dobranoc |
|
|
|
|
#4263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kubusia wózek (kupiony dla Lili jeszcze) ma.......... równo 55 lat - ale wygląda jak ze sklepu ![]() Cytat:
czerwonym ![]() Ala już jeździ na poddupniku tylko, ale i tak będziemy jakiś większy kupować... chyba autobus
|
|
#4264 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powodzenia na glukozie, nie jest tak źle, bo już nie ma upałów dasz radę
|
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny myslicie , ze jak wpisalam sobie wyniki badan w karte ciązy to doktorek bedzie zły ? :P
|
|
|
|
#4266 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde też mam lęki często jak to będzie, a ostatnio bardzo często Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- A po co Ty wpisywałaś wyniki?
|
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
jak prywatnie robie to zawsze wpisuje sobie sama, np jak robilam sobie sama cytologie
---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- ten z kliniki nic mi w karte nie wpisuje, nawet wizyty mi nie wpisal |
|
|
|
#4268 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluje kupna . Cytat:
Cytat:
.Zmotywowałyście mnie rozmowami o wyprawce i mam już prawie wszystkie ubranka dla Kingi. Brakuje mi tylko z dwóch body i kombinezonu na jesień. Jestem z siebie dumna :p.
|
|
#4269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A o materacu jeszcze doczytam, bo nie jest to najpilniejszy zakup Jak coś to sklep w Krk jest więc Tż podjedzie w razie W.
|
|
#4271 |
|
Zadomowienie
|
No, dokładnie. A od paru dni tak mi żebra maltretuje, że aż strach pomyśleć, co będzie, jak jeszcze podrośnie i siły nabierze.
|
#4272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobra grazynka umyta i spać Dobranoc laski
|
|
#4273 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobrej nocki
|
#4274 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
obudził mnie skurcz o 4.30 i już nie mogę zasnąc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Oj tak pecherz tragedia , jak zasypialam to myslalam tylko aby mi dzis nie przeszkadzal :P Cytat:
|
|
#4276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobra, lece na badanie, jak mi sie nie chce na tej glukozie siedziec
|
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się z pzychodni
krew juz raz pobrana, glukoza jakimś cudem wypita..lubię słodkie ale to jakaś porażka. W ogóle siedzę tu juz od godziny a one przyjęły tylko 4 osoby takie powolne
|
#4278 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Chyba muszę sobie zrobić przerwę od wątku...a przynajmniej olać kwestie zakupowe tu poruszane :/ Druga noc niespana, nie mogłam zasnąć, bo cały czas miałam jakiś durny wewnętrzny niepokój, że podjęliśmy złe decyzje :/ Luby ma ze mnie ubaw po pachi, a ja jestem nieprzytomna ze zmęczenia i z nerwów :/ Żeby zasnąć musiałam na siłę przestawiać się na myślenie o czymkolwiek niezwiązanym z dzidziolem. W dodatku obolała skóra na brzuchu wcale mi w tym nie pomagała...Masakra.
---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
Zamówię taki zwykły stelaż z półkami, który ma na górze wanienkę przykrytą przewijakiem. Zależy mi na tym, żeby to było mobilne i zajmowało mało miejsca, na szuflady bym potrzebowała więcej.Cytat:
Mnie Jane Matrix w ogóle nie leży, nieporęczne toto, ciężkie, ale za taką kasę to pewnie i ja bym się skusiła, he he
|
|
|
#4279 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się z rańca
dzisiaj wcześniej pobudka, bo mąż pojechał pograć w kosza, a ja się biorę za listę wyprawkową, bo przerażacie mnie jestem daaleko w ciemnej dooooopce, muszę zacząć ogarniać w końcu
|
|
#4280 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
siedzę juz pokłuta i czekam do 10.30. Jakos to cholerstwo wypilam, lekko nie bylo. Całą cytrynę mi pielęgniarka wcisnęła dumna z siebie jestem, że... Pawia nie puściłam
|
#4281 |
|
po drugiej stronie szafy
|
I pomyśleć, że mnie tak ta glukoza smakowała...
|
|
#4282 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień doberek
słońce wyszło odrazu lepszy humor wstałam, zrobiłam tż śniadanie do pracy i myślę co dziś będę robić. od teraz będę miała więcej czasu na forum jak mąż w pracy kurcze zmartwiłam się trochę wczoraj jak się kładliśmy jak będzie z naszymi finansami, narazie musimy trochę przyoszczędzić. na auto trochę poszło , najgorsze jest ubezpieczenie - 70eur miesięcznie i nie ma taniej, bo tż nie ma zniżek... a ja dostanę kasę na dziecko dopiero jak się urodzi więc jakieś 3 miesiące musimy sobie poradzić z jednej wypłaty. no i do końca tego miesiąca jeszcze będziemy żyli z odłożonej kasy, później tż dostanie wypłatę ale za połowę miesiąca bo w połowie zaczyna.. ale jest szansa, że dadzą mi troszkę pieniędzy "na wyprawkę" tylko muszę złożyć formularz i trochę nawymyślać że jeszcze nic nie mamy może jutro pójdę to załatwić tylko tż musi dziś dostać umowę bo bez tego ani rusz Cytat:
a jak będę sam fotelik do wózka montować później to już wgl heeh Cytat:
ja też tak ostatnio czuję a mi brakuje z ubranek tylko czapki z szaliczkiem na zimę heh ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- mnie też heeheh
|
||
|
|
|
#4283 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przyzwyczilam się do wiercenia dziury w brzuchu, wcześniej bardzo aktywne było moje dziecko. Teraz się rozpycha, kopie rzadko i do srodka a matka swiruje... kiedyś w nocy się budzilam, tak fikala a teraz się budze i ruszam brzuchem... martwię się, nie wiem czy nie jechać do lekarza. Zdjęcie z ndz jak się wypiela teraz cisza, nic się nie rusza
|
|
|
|
|
#4284 |
|
po drugiej stronie szafy
|
EMI, ale w ogóle się nie rusza, czy rusza się inaczej? Bo to jest różnica.
|
|
#4285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4286 | |
|
Rozeznanie
|
W nocy spalam, jak się budze to nic, poruszam brzuchem to cos tam smyrnie. W dzień nie czuje, chodze cos tam robie to tez nic, prędzej się wypnie. Jak się poloze to tez musze ja zmotywować, taki leniuch! Do obledu mnie sprowadza. Wcześniej na wiele więcej bylo ja stac... czuje ze jest na dole i czasem kopie w pęcherz. Leze teraz na lewym boku to ja czuje
może buzka do srodka jest ulozona---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4287 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Jesteście szalone - wczoraj w okolicy południa byłam na bieżąco, a teraz musiałam nadrabiać Was godzinę...
![]() Wczoraj jak wróciliśmy do domu to padłam od razu ( miałam chyba najgorszy dzień pod względem samopoczucia w ciąży ) i nie zdążyłam się pochwalić, że kupiliśmy wózek ![]() Dziewczyny dalej odpowiedziały, ale ja mam inne pytanie ? A co ze standardowym granatowym ? Któraś ma porównanie ? Granatowy jest bardzo "maziasty" ale działa błyskawicznie - potwierdziłam na sobie, zielony czy żółty podobnie działają ? Bo planowałam kupić ten klasyczny Cytat:
Do zrobienia Braianka Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie mów nic matce tak będzie chyba najlepiej
|
|||||
|
|
|
#4288 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4290 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.

zadziwia mnie ta kobieta, jest zupełnie inna jak moja matka...
Qrde staroc z PRL, bylby moze i fajny ale 25 lat stal w piwnicy to pordzewialy caly i poplesnialy w srodku a on "wypierzesz sobie i bedzie jak nowy", fuj 

Może głowe mi urwalo a ta że ja z wredoty milcze 

zaraz zadzwonie umowie sie do psychiatry, jak dostane skierowanie na CC a doktorek z kliniki bedzie mial jakies wąty jeszcze to chyba zejde. ile mnie to nerwow kosztuje.
.

05.07.2008