Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-05, 11:50   #2101
Fionka_31
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Acapella podobno takie plemienia mogą sie zdarzyć ale jak cie to uspokoi i masz taka możliwość to zadzwon do gina.

Ogarnelam wisnie. Okazalo sie ze tz juz polowe zjadl wiec szybko poszlo.

Siedzę w domu. Okna pozamykane, żaluzje zasłonięte i jakos daje rade.

Zaraz ogarne łazienkę i będę z siebie zadowolona

Sylwuska ja mam poduszkę bo do kompletu do kołyski dostaliśmy taka płaska i kolderke ale nie będę teraz używała tzn nie przez pierwsze miesiące.

Mnie to wszystko przeraza czasami nie wiem o czym wy piszecie. Haha

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 11:51   #2102
rudaska
Zakorzenienie

Kalusia a ten artykuł - no cóż po łebkach. Jak w ogóle omówić taki temat w kilku zdaniach? Szczegolnie jak się chce rozważyć wszystkie kwestie. Ale bardzo mi się podoba porównanie do znieczulenia u dentysty. Bo ja np. Nienawidzę i rezygnuję gdy tylko mogę a każdy dentysta chce mnie znieczulać bo wtedy pacjent lepiej współpracuje. Czuję się dyskryminowana
Stary 2015-08-05, 11:52   #2103
lobofylia
Raczkowanie

Acapella zrob tak jak mi gin mówił. Idz sie podmyj ale nie siedz w wannie. Porządnie sie podmyj. Załóż wkładkę. Kladz sie tak jak pisałam. Jak do 1 lub 2h nie przejdzie to pojedz. Ale to nogi wyżej musza być i lewy bok. I nie myj za ciepla woda. Jak to tylko jakieś naczynka albo szyjka podrazniona to przejdzie.
lobofylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 11:53   #2104
Fionka_31
Zakorzenienie

Oenedue juz masz jeżyny?

Stary 2015-08-05, 11:56   #2105
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Szczotka tez potrzebna nawet jak lekko lysy jest dzidzius w superpharm teraz jedt zestaw nozyczki cazki za 9zl.i laktator za 50 zl
Szkoda, ze nie ma u mnie tego sklepu:/

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Sylwia ja na początku nie będę używać poduszeczki.
Do przykrywania też nie wiem czy pościel czy kocyk... U nas jest ciepło w domu i chyba kocyk na początek.
Szczoteczka to właśnie do ciemiączka też
Ja pościeli nie kupuje, już podjęłam decyzje. Jak Mała bedzie starsza to wtedy będzie spała pod kołderką, na razie powtórek i będę miała kocyk.

On z drugiej strony ma plusz, ale zawsze mozesz przykrywac go bawełniana strona

Ok szczotka rozumiem,w taki razie po co grzebien? chyba nie jest jednak potrzebny.

Adka ta wkładka fajna, ale właśnie dla kogoś kto ma wannę super sprawa, ja mam brodzik i nie będę dala rady sie tak schylac, niewygodnie mi bedzie, więc u mnie do wanienki plastikowej to odpada.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 11:56   #2106
zaneta_b
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Właśnie czytam ile foto książka u was kosztuje ??? W sensie w Polsce ??? 300 złotych ??? (
Adka zależy tak na prawdę jaka fotoksiążka. Jak chcesz jakąś ładniejsza np na papierze fotograficznym i więcej stron to niestety tak kosztuje :-( ostatnio robiłam chrzesnicy z komunii to wyszło mi 230zł. A jakość - masakra! Gdyby nie to że miałam 130zł zniżki to bym reklamację składała bo koszmarna była!

A co do wyprawki... Mnie to chyba nikt nie pobije. Ja na razie jak coś piszecie o wyprawkach to sobie kopiuj wklej z nadzieją że kiedyś to ogarnę... Także nawet nie mam listy swojej wyprawkowej przygotowanej. Już nie mówiąc o zakupach. W lesie są...
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 11:57   #2107
Fionka_31
Zakorzenienie

Wiecie co. Tak sobie pomyślałam ze na wysoka ciążę będę musiała troche ciuchów pokupować i to tez nieźle po kieszeni będzie. Bo np sama kurtka czy płaszczyk nawet z lumpa moze kosztować a jeszcze ze dwie pary spodni i kilka bluzek. Fuck

Stary 2015-08-05, 11:57   #2108
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Dwa kocyki minky kupujesz i poduszkę tez?

U Ciebie to pewnie jest ten Fakty, ale w Pl on niedostępny i się zastanawiam co tu kupić, czy zamawiać przez neta czy szukać czegoś polskiego.

nie kupuje poduszki, chyba ze taka plaska calkiem moze sama uszyje, zeby tlyko wygladalo

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Nikt mi nie odpisze?
Lez kobito. jak bedzie krew to jedz. a wgl to zadzwon di ginekologa i powiedz jak masz byc spokojniejsza ;*

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 11:59   #2109
syylwuska
Zakorzenienie

Fionka uwierz, ze mnie też. Czasem aż mi wstyd jakie głupie pytania zadaje, ale mi to po prostu trzeba jak chłop, krowie na miedzy , bo się na tym nie znam i nigdy aż tak się Tym nie interesowalam.

Stary 2015-08-05, 12:00   #2110
lobofylia
Raczkowanie

Sylwia spoko to normalne ze ma się tyle pytań itd u mnie z racji syna max w zimę jest 18 takiemu noworodkowi może być zimno. Wiec ja w razie co chce miec cienki kocyk. Będę kłaść go spać body bawełniany pajac i śpiwór. Ew do grzeje kocykiem
Stary 2015-08-05, 12:00   #2111
0enedue
Zadomowienie

Sylwuska coś ala chińskie danie z kurczakiem chodziło za mną dosyć długo

Fionka taaak dorwałam na Targu )

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 12:03   #2112
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwia spoko to normalne ze ma się tyle pytań itd u mnie z racji syna max w zimę jest 18 takiemu noworodkowi może być zimno. Wiec ja w razie co chce miec cienki kocyk. Będę kłaść go spać body bawełniany pajac i śpiwór. Ew do grzeje kocykiem
Dzięki juz zrozumiałam

Żaneta ja też nie mam swojej tylko wydrukowalam dziewczyn i z nich korzystam

Włączyłam wiatrak, bo tylko siedzę a płynie po mnie i jeszcze głowa mnie boli ;/

Stary 2015-08-05, 12:04   #2113
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja pościeli nie kupuje, już podjęłam decyzje. Jak Mała bedzie starsza to wtedy będzie spała pod kołderką, na razie powtórek i będę miała kocyk.

Ok szczotka rozumiem,w taki razie po co grzebien? chyba nie jest jednak potrzebny.

Adka ta wkładka fajna, ale właśnie dla kogoś kto ma wannę super sprawa, ja mam brodzik i nie będę dala rady sie tak schylac, niewygodnie mi bedzie, więc u mnie do wanienki plastikowej to odpada.

xz superpharm mozna przez neta chyba zamawiac ?

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Adka zależy tak na prawdę jaka fotoksiążka. Jak chcesz jakąś ładniejsza np na papierze fotograficznym i więcej stron to niestety tak kosztuje :-( ostatnio robiłam chrzesnicy z komunii to wyszło mi 230zł. A jakość - masakra! Gdyby nie to że miałam 130zł zniżki to bym reklamację składała bo koszmarna była!

A co do wyprawki... Mnie to chyba nikt nie pobije. Ja na razie jak coś piszecie o wyprawkach to sobie kopiuj wklej z nadzieją że kiedyś to ogarnę... Także nawet nie mam listy swojej wyprawkowej przygotowanej. Już nie mówiąc o zakupach. W lesie są...
szok jakie ceny.. az nie wierze.
Ogarniesz wypraweke nie masz sie

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 12:07   #2114
lobofylia
Raczkowanie

Fionka ja mam plan chodzić w ciuchach które mam tak wymyśliłam ze przytyje max 10 ale juz mam 7 na zimę mam kupiony w lumpie duuuzy plaszcz za cale 12zl. A zamierzam w sukienkach ciągle chodzić kupie rajty grube tylko ja w ogóle mimo ze normalnie szczupła jestem chodze w szerokich ubraniach wiec moje s i m mimo 7kg+ i brzucha duuuuzego mi pasują
Stary 2015-08-05, 12:14   #2115
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też pewnie nie kupię, bo nie widzę potrzeby póki co. W zimie ciepło w domu, wiosną i latem lepiej przykrywać się czymś cieńszym...

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Wiecie co. Tak sobie pomyślałam ze na wysoka ciążę będę musiała troche ciuchów pokupować i to tez nieźle po kieszeni będzie. Bo np sama kurtka czy płaszczyk nawet z lumpa moze kosztować a jeszcze ze dwie pary spodni i kilka bluzek. Fuck
Ja mam nadzieję, że jakoś się w moje będę wciskać. Bylebym miała w co do lekarza się ubrać No, ale płaszcz/kurtka obowiązkowy, spodnie jakieś... Zawsze jeszcze zostaję ciepłe legginsy, ale do lekarza nie lubię w legginsach.
Stary 2015-08-05, 12:14   #2116
zaneta_b
Rozeznanie

Ja na razie poza spodniami ciążowymi nie kupowałam nic. I tak chodziłam zawsze w szerszych bluzkach. Jak na razie są ok. I mam nadzieję że jak najdłużej tak będzie. Gorzej właśnie z jakąś kurtką czy czymś. Kupiłam sobie bluzę na razie trochę większa na jesień może starczy. A potem nie wiem :-( może coś na olx znajdę używanego w okolicy
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 12:17   #2117
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:

Grzebień chyba dla dziewczynek jak mają dłuższe włosy bo mam ale przy chłopcu nigdy go nie używałam

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość

ja nawet listy nie robię, pierwszej c miałam wszystko ładnie opisane a teraz to jakoś olewka w sumie wiem co trzeba i jakoś tak narazie nie spieszno
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 12:17   #2118
Ani_qa
Zakorzenienie

Ja zamówiłam na all spodnie ciążowe i mam nadzieję, że nie będę musiała odsyłać
Stary 2015-08-05, 12:20   #2119
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam zimno w domku poza tym u mnie z racji astmy sa rozszczrlnione okna wiec będę cienkim kocykiem przykrywac. Nie kupuje żadnych mat itd wiec np bedr tez w domu na kocyk dziecko klasc

Minky nie kupuje. Dostałam dla starszego w prezencie nie podoba mi sie

Poduszkę daje tzw motylek lub Rogal żeby dziecku glowa nie latala w wózku ani w foteliku. tylko taka będę mieć i tex jedną bo np jak zaśnie maluch w foteliku to mu głowa lata w poduszce jest trzymana.

Rożek do szpitala u mnie zadna babcia ani mąż nie weźmie na początku bez mi tez przy pierwszych dobach bedzie lepiej

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Acapella ja ci odpisałam
A jaki rożek wg Ciebie lepszy? Miękki czy ten usztywniany?
Stary 2015-08-05, 12:24   #2120
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Fionka ja mam plan chodzić w ciuchach które mam tak wymyśliłam ze przytyje max 10 ale juz mam 7 na zimę mam kupiony w lumpie duuuzy plaszcz za cale 12zl. A zamierzam w sukienkach ciągle chodzić kupie rajty grube tylko ja w ogóle mimo ze normalnie szczupła jestem chodze w szerokich ubraniach wiec moje s i m mimo 7kg+ i brzucha duuuuzego mi pasują
Ja jednak kupię pewnie w lumpie spodnie ciążowe jakieś, bo sukienki mnie wnerwiają, a pewnie i tak długo nie wcisnę się w nic starego. Całej zimy nie chcę zasuwać w kieckach. Płaszcz/kurtka mnie przeraża, mam zboczone gusta, pewnie ciężko będzie mi coś znaleźć.
Jak paczałam to reszta ciuchów się jakoś wciśnie... Chyba

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Bo z wlosami to jest tak, ze ciaza jakos tak na to wplywa- ze wlosy sa w fazie katagenu- czyli nie dochodza do fazy telogenu i prawie nie wypadaja.
Czyli to co normlanie by wypadlo siedzi. I konczy sie ciaza i to co zostalo wstrzymabe wypada.
Czesto jest tak, ze przez ciaze przyzwyczajamy sie do gestosci nabytej i potem jest wielki placz bo sie wlosy rzadkie.
A one wracaja do stanu wyjscia.
Niech wam chociaz nie przyjedzie do glowy scinac dradtycznie wlosow bo to nic nie da

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Moje wcale nie zgęstniały, ani też nie wypadają mniej niż przeciętnie. Mam nadzieję, że w związku z tym to jest stan stabilny i nie będzie tąpnięć Natomiast co ciekawe, włosy na nogach rosną mi znacznie mniejsze i wolniej. Zwykle byłam futrzata a tu dosłownie miodzio. Jeszcze nigdy w życiu mi tak nie przerzedły nogi Mam nadzieję, że za to po porodzie nie zaczną rosnąć ze zdwojoną siłą

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Hejka
mam do was pytanie, oczywiście temat przewinął się parę razy, ale jak dotyczy mnie to jestem posrana teraz... Od wczoraj po lamingu mam brązowy śluz, nie to, że krwawię czy jakoś dużo tego tylko po prostu śluz jest brązowy... Zauważyłam dopiero na wkładce późnym wieczorem, w nocy i dziś jest tak samo. Czy to normalne czy nie bo nie wiem czy panikować i dzwonić do lekarza?

Mervie i Sweetviolet bardzo dziękuję za odpowiedzi w sprawie becikowego
Kurcze, ja nie wiem, nie miałam plamień do tej pory żadnych. Pewnie bym jednak męczyła jakiegoś gina, ale skoro tu mówią, żę ok, to może tak jest...
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 12:28   #2121
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Kalusia a ten artykuł - no cóż po łebkach. Jak w ogóle omówić taki temat w kilku zdaniach? Szczegolnie jak się chce rozważyć wszystkie kwestie. Ale bardzo mi się podoba porównanie do znieczulenia u dentysty. Bo ja np. Nienawidzę i rezygnuję gdy tylko mogę a każdy dentysta chce mnie znieczulać bo wtedy pacjent lepiej współpracuje. Czuję się dyskryminowana
No bo założenie jest takie, że jeśli jest taka potrzeba, kobieta dostanie zzo, a nie że KAŻDA dostanie. Dziewczyny wcześniej pisały, że zzo wcale nie jest takie super, może wywołać komplikacje i zahamować akcje porodową. Na pewno nikt nie chce się nad rodzącymi pastwić a to sugeruje artykuł. Tak jak wcześniej pisały dziewczyny, dobra położna sama powinna przewidzieć, czy takie znieczulenie będzie konieczne
Stary 2015-08-05, 12:28   #2122
mujer
Zadomowienie

Straszycie tymi wyprawkami.
Ja mam (tylko dlatego, że większość dostałam):
miliard ciuchów (w spadku od koleżanki) w tym bodziaki, pajace, czapeczki, skarpetki, niedrapki, spodenki, śpiochy, kaftaniki, sweterki...
3 pieluchy flanelowe (kupiłam przy okazji jakoś tak bez sensu ;D)
kołderkę (w spadku)
kosz mojżesz z kołderką plus 2 prześcieradła do kosza
pokrowiec na przewijak i stolik, który usiłuję przerobić na komodę pod przewijak
butelkę niekolkową, czy jak jej tam tez kupiłam nie wiem, co mi odbiło
2 wanienki (w spadku, jedna z leżaczkiem)

Wyprawka robi się skomplikowana, zaczynam się czuć jak po przeczytaniu Języka niemowląt (nim przeczytałam sądziłam, że jakoś to ogarnę, a po lekturze uznałam, że jak się mam wdrażać w takie plany, podobno łatwe ;D, to sprawa nabiera kosmicznego rozpędu i że wogle nie wiem, jak z tym młodym mam zyć )
Stary 2015-08-05, 12:29   #2123
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Ja zamówiłam na all spodnie ciążowe i mam nadzieję, że nie będę musiała odsyłać
Nowe zamawialas czy uzywane? Ja wcziraj w lumpie tez sobie kupiłam spodnie, nieciazowe, Ale takie miękkie i przylegle, a najfajniejsze jest to, ze są na gumie i to takiej szerszej i podwyższony stan mają, coś właśnie na ala brzuszek i to jest takie luzniejsze, ze na teraz i trochę większy brzuszek też się zmieści.

Siostra ma chyba,jakieś 2 pary ciążowe to mówiła, że da, zobaczymy czy będą dobre.

No ale kurtka albo płaszcz to obowiazkowo trzeba będzie kupić.
Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
A jaki rożek wg Ciebie lepszy? Miękki czy ten usztywniany?
JA będę kupowała miękki, bo w tym twardszym to ciężko też dziecko wyczuć,i gdzieś czytałam na blogu, ze ten jest bardziej praktyczny. Tylko są przeróżne ceny, tanie i drogie i nie wiem czym się tu,kierować.

Stary 2015-08-05, 12:35   #2124
0enedue
Zadomowienie

Z czego będziecie kupować butelki te antykolkowe przypomnijcie bo miałam zanotować a mi umknęło

Te rożki to widziałam ze niektóre mają wyjmowany twardy wkład ..

Macie tez taki slomaniany zapał ? Mię umiem się do tego obiadu zabrać

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 12:35   #2125
Fionka_31
Zakorzenienie

A ja mam większość ciuchów obcisłych wiec mam mus zakupienia. Są poniektóre rozciagliwe owszem, ale jak paczę na brzuchy w 8mcu to nie ma szans ze się wcisne

Stary 2015-08-05, 12:35   #2126
Ani_qa
Zakorzenienie

Kalusia ja chyba kupię miękki rożek... Jakoś te usztywniane średnio mi się widzą.
Stary 2015-08-05, 12:38   #2127
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja do dentysty chodze prywatnie. Kasy troche trzeba wydac ale na nfz sie boje. Jak ostatnio poszlam to chciala mi robic zeby bez rekawiczek. Zwialam natychmiast.
Ojej, to widać nie pamiętasz dawnych czasów. Dentystę nawiedzałam od 5 roku życia regularnie. Wówczas nikomu nie śniło się o takim bajerze jak rękawiczki Takie luksusy to tylko w hamerykańskich gabinetach, które to dopiero się pojawiały i były drastycznie drogie.
Nic mi się nie stało, a przegrzebano mi paszczę miliardy razy.

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Ja idę do dentysty bo mnie pobolewa zab i nawet nie mysle na fundusz.

Dzis gin na 16:30 i tym razem koniecznie listę z pytaniami musze zrobić.

Chyba uzależniam sie od arbuza pierwsze co jak wstalam to poszłam troche zjeść

Czy można go zakonserwować lub zamrozić na jesień haha
Hm, ja zazwyczaj nie mam pytań do gina. O co Wy pytacie? Bo m nie gin ciągle pyta, czy mam pytania i czemu nie mam Troche i głupio, może mu jednak zrobię jakąś listę?

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Ja mam zęby do naprawy w tym jeden do rwania, ale u mnie w mieście sami beznadziejni dentysci i biorą takie siano że w pale się nie mieści. Kiedyś wydałam kupę kasy na plomby i mam już je z 7 lat i nic się nie dzieje,ale tej lekarki już u nas nie ma...A na nfz chodziłam trzy lata temu i mi zepsuła dwa zęby,i tak czy inaczej musiałam iść do drogiego,dobrego lekarza. Masakra.

Halwaya ja też nie przeskoczylabym niani. Wolę już zrezygnować z pracy na rzecz urlopu wychowawczego niż zatrudniać opiekunke. Nie wiem,takie podejście.
A jakie to są wysokie ceny za dentystę? Z ciekawości pytam, bo ja jestem zmuszona i tak chodzić prywatnie. Nie mogę ryzykować, że mi NFZ zdemoluje resztę szczęki.

Cytat:
Napisane przez katarzynaxxx89 Pokaż wiadomość

Co do okulisty to nie musi być zawsze i dentysta też bo teraz nie mam wogóle w karcie ciaży dentysty ale do dent lepiej iść a o okuliście to nawet nie wiedziałam że trzeba w 1 Ciąży nie byłam i nic się nie stało

Ja tam myślę, że zarówno dentysta i okulista to tylko jeśli trzeba. Do okulisty warto iść jak się ma wadę wzroku. Ja raczej nie przewiduję problemów z powodu oczów, ale na wszelki wypadek się przejdę, w sumie i tak dawno nie byłam. A jestem krótkowidzem i noszę kontakty (-4,5).

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Z czego będziecie kupować butelki te antykolkowe przypomnijcie bo miałam zanotować a mi umknęło

Te rożki to widziałam ze niektóre mają wyjmowany twardy wkład ..

Nie wiem, kupiłam taką z napisem 0% BPA w Rossmannie.
Stary 2015-08-05, 12:38   #2128
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Nowe zamawialas czy uzywane? Ja wcziraj w lumpie tez sobie kupiłam spodnie, nieciazowe, Ale takie miękkie i przylegle, a najfajniejsze jest to, ze są na gumie i to takiej szerszej i podwyższony stan mają, coś właśnie na ala brzuszek i to jest takie luzniejsze, ze na teraz i trochę większy brzuszek też się zmieści.
Kupiłam nowe, bo znalazłam takie bez pasa ciążowego, tylko z wszytymi bocznymi gumkami. Takie do noszenia pod brzuchem.
Mierzyłam jedna z pasem to...masakra

Cytat:

Lovi albo Tommee Pie.

Mam to samo... nie chcę mi się nawet ziemniaków obrać
Stary 2015-08-05, 12:39   #2129
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Z

Ja właśnie mysle ze zajadę po pizze jak będę wracała od gina haha.

U mnie na termometrze ponad 40st ! I nie cchce mi sie z domu wychodzić

Stary 2015-08-05, 12:40   #2130
mujer
Zadomowienie

Ach i jeszcze:
Wstaję dziś o poranku (4 rano aghr) i paczam, a mi czubek brzucha dziwnie sterczy. Co to kurde było i czy powinnam się martwić?
Zaraz mi zlazło, ale dziwne takie. No chyba nie młody, jak mniemam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości