|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
ja też załamana
dzwoniłam spytać o wyniki z glukozy, krzywa jest za wysoka mam dostać skierowanie do diabetologa ryczeć mi się chce
|
|
#3752 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
![]() Powiem Ci, że dieta naprawdę nie jest straszna. Ogarniesz ją szybciutko. Mam nadzieję, że trafisz na dobrego diabetologa i wszystko Ci wytłumaczy |
|||
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
dzika śliwka ja mierzylam glukometrem w domu po posilkach cukier i byl w normie, nigdy nie mialam przekroczonego. na czczo zawsze mialam 70-85 max.. wiec tez normalny.. ale najwidoczniej z taka iloscia glukozy (75g) moj organizm sobie nie poradzil w odpowiednim czasie..
|
|
#3754 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakich owoców nie można jeść ? co z arbuzem ?
|
|
|
#3756 |
|
Zadomowienie
|
U mnie w tesco co chwile jakąś partie ciuszków przeceniają, moja mama ostatnio kupiła szlafroczek dla małego za 17zł😊 więc może uda się coś kupić 😊
Mam od kilku dni jakieś dziwne mrowienie pod prawą piersią 😕 nigdy nie miałam czegoś takiego i jest to dość irytujące 😑😕 Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
#3757 |
|
Zadomowienie
|
Dzika śliwa czkolada współczuję. Moja krzywa też nie najlepsza ale jestem ciekawa co powie lekarz w czwartek na ten temat.
Ja się dziś witam w pierwszym dniu 3 trymestru ale leci W tym tyg muszę położną załatwić..bo jeszcze tego nie zrobiłamSłabo się dziś czuję, po kawie moje ciśnienie to 100/60. A tak to mam 120/60. I nadal pulsują mi stopy.. Kurde te co rodzą czy co są na końcówce to dopiero mają przekichane więc wolę nie marudzić. Nie wiem który laktator ręczny sobie kupić bo wolę mieć w razie czego... Już czytałam co tam macie ale ja i tak zawsze się waham ze wszystkim
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
Taki kombinezon dziś na szybko wyhaczyłam w TKMaxx, podoba mi się bardzo, porządnie wykonany i cena też dobra, tylko nie wiem czy kolor biały nie będzie kłopotliwy... Chociaż z drugiej strony jak się dziecku uleje czy coś to chyba na każdym kolorze będzie widoczne
Doradźcie
|
|
#3759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A przepraszam, jak miałam problemy z ketonami w moczu, to kazała mi jeść białą bułkę i szklankę mleka przed snem. Edytowane przez dzikasliwka Czas edycji: 2015-08-10 o 12:02 |
|
|
|
|
#3760 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zdania w moim otoczeniu sa podzielone, jedne potrzebowaly juz w szpitalu inne kupily i ani razu nie uzyly mimo, ze karmily piersia. Ja jestem bardzo nastawione na KP ale jak bedzie potrzeba to po prostu podjade do sklepu i kupie laktator. Dziś jest to bardzo dostepny sprzecik wiec nie ma problemu z jego dostepnoscia Ah mnie czeka jutro glukoza, troszke sie stresuje bo ta z krwi ktora sie robi w 1 trymestrze byla tam hmm na pograniczu
|
|
#3761 |
|
Zadomowienie
|
iclosemyeyes Tez wczoraj widziałam ten kombinezon w naszym tkmaxxie i się zastanawiałam, jaki rozmiar wzięłas?
Co do kredytu to nie dostaniemy na takie mieszkanie jak chcemy,a mniejsze mnie nie satysfakcjonuje... Bezsensu-a jak za parę lat zdecydujemy się na drugie dziecko? To już zdecydowanie będzie za małe. Może przyjdą lepsze czasy, może w końcu zdecydujemy się na mdm,bo teraz chcieliśmy na szybko gotowe z rynku wtórnego. Tylko biorąc w mdm jeszcze masę kasy trzeba zainwestować, zacząć spłacać a jeszcze gdzieś mieszkać... Rodzice też narazie niezbyt pomóc mogą. Dziewczyny współczuję tej cukrzycy ważne że wykryta i lekarze zrobią co mogą.
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rozumiem, my niestety jesteśmy zmuszeni kupić nowe, bo chcemy się załapać na MDM (a w Krakowie załapać się na MDM z rynku wtórnego to cud!) i odbiór jak wszystko pójdzie zgodnie z planem pod koniec października 2016, a do tej pory będziemy mieszkać na wynajmie jeszcze. Ja się trochę boję tego obciążenia, kiedy trzeba będzie już płacić całą ratę i jednocześnie ciągle wynajmować, ale mąż mówi, że damy radę, że najwyżej się gdzieś zatrudni jeszcze na weekendy żeby dorobić niestety też nam nikt w rodzinie nie pomoże, bo czasy są kiepskie ![]() Co do cukrzycy, to Fasterko dobrze piszesz, ważne że dziewczyny macie wykrytą i pod kontrolą, gorzej by było nie wiedzieć dacie radę na pewno z dietą
|
|
|
#3763 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Więc możesz brać ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- I współczuje Wam przebojów z cukrzycą Dziewczyny
|
|
|
#3764 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super ten kombinezonik ja przed chwilą zrobiłam zamówienie w smyku,jak przyjdą ubranka to się pochwalę, kupiłam 2 kompleciki i rękawiczki 3 pary niedrapek za wszystko ponad 7 dych więc się opłacało ![]() Cytat:
zgadzam się co do laktatora,też chcę karmić kp ale są różne przypadki w razie w mąż może kupić i dowieź do szpitala,teraz nie będe sobie tym głowy zawracać OJ dziewczynki 'słodkie' trzymajcie się i głowa do góry,dacie radę z cukrzycą
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
mama mnie wcisnęła "po znajomosci" do diabetologa na środę na 15:30. Tylko taki mały myk, ja wizytę u gin dopiero mam w pt i wtedy mi miała dać skierowanie. teraz zastanawiam się czy nie zadzwonić do gin czy by mi wypisała skierowanie ( nobo bez skierowania mogę iść i donieść, ale z czym pójdę, jak wyniki krzywej cukrowej ma i tak moja gin a ja ich nie mam ? ) i ja w środę bym sobie wstąpiła po to skierowanie i pojechała prosto na tą konsultację. wiem, taka troche w gorącej wodzie kąpana jestem, ale ja naprawdę wolę wszystkie niejasności wyjaśnić jak najwcześniej i w razie gdyby była potrzeba to interweniować jak najszybciej się da.
|
|
#3766 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
![]() U mnie dziś też skwar w dalszym ciągu, ale w cieniu jest fajny chłodny wiaterek. Niestety mieszkanie mamy słoneczne, więc się dalej parzymy. Byłam dziś u gin, pokazałam moje wyniki z moczu przed i te po antybiotyku, powiedziała że wyniki obecne są ok, że bakterie po antybiotyku jeszcze przez jakiś czas będą się utrzymywać, ale ogólnie wynik moczu jest dobry już. Dała mi tylko tabletki na pęcherz z wit C i żurawiną ![]() Moja maleńka mimo upałów tak się ostatnio wierci, że brzuch mi cały faluje hi hi bawię się z nią naciskając na którąś część brzucha a ona "oddaje" po chwili w tym miejscu zazwyczaj jak na boku leżę A dziś rano po przebudzeniu aż się chichrać zaczęłam, bo czuję że kopie mnie pod żebrem, nacisnęłam lekko tam palcem i czułam coś małego, najwyraźniej stópka po chwili kopnęła i się odwróciła już he he
|
|
#3767 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chyba tam męża zaciągnę jak już będziemy kupować całą wyprawkę ![]() pochwal się zakupami ze Smyka koniecznie Cytat:
Cytat:
fajnie, że wszystkie nasze wątkowe dzieciaczki są aktywne
|
|
|
#3768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja lubi jeszcze jak wiatrak chodzi i wieje troszkę na nią he he wtedy bryka w brzuchu
|
|
|
#3769 |
|
Konto usunięte
|
Witam dziś i ja☺zaczęłam właśnie 25 tc. A nie dawno nie mogłam się doczekać 20 jak ten czas leci. Teraz nie mogę doczekać się 30 bo wydaje mi się ze już jakoś z górki to będzie zawsze bliżej porodu ☺ ja dziś z nowy szkok przeżyłam, wpadł mi do pokoju ogromny Bąk mutant, jeszcze takiego dużego życiu nie widziałam. Co najlepsze na początku myślałam ze to sąsiedzi kosiarka kosza trawę ☺dopiero po chwili jak się ujawnij to gapnelam się ze jestem w błędzie. Takiego pisku narobilsm na cały dom aż córkę wystraszylam, musiałam ja ratować bo bała się wyjść z pokoju i ucieklysmy z tamtad. Dobrze ze była teściową i go pogonila. Teraz siedzę z zamkniętymi oknami. ☺i chyba nie prędko je otworzę hehe. Moja niunia też ostatnio bardzo aktywna ale chyba też się wydtraszyla bo coś teraz cicho, nic się nie rusza.
|
|
|
|
#3770 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jakie materace kupujecie do łóżeczek?????
|
|
#3771 |
|
Konto usunięte
|
Ja na szczęście łóżeczko mam z głowy, bo zostało się po mojej córce i materac tak samo, wszystko w dobrym stanie. Gorzej u mnie będzie z wózkiem ☺
|
|
|
|
#3772 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, współczuje Wam tych cukrzycowych przeżyć. Czeko, ja nie uważam żebyś była w gorącej wodzie kąpana - to jasne, że chcesz jak najszybciej wiedzieć co i jak. Spróbuj zalatwic to skierowanie, moze sie uda
W Katowicach właśnie zaczęło grzmieć i padać. Alleluja! ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Przyłączam się do pytania o materacyk do łóżeczka. |
|
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję przebojów z cukrzycą... Mam nadzieję, że u mnie wyniki będą ok...
Właśnie wracam z odwiedzin w pracy, mąż po mnie przyjechał. Jeszcze musimy kilka rzeczy na mieście załatwić. Skwar jak nie wiem.... Dobrze, że mamy klimę w aucie. Jak na złość teraz jest tyle promocji i okazji na ubranka dziecięce, pieluchy itd. a my resztę kasy na koncie mamy. A gdzie tu do 27ego (dzień mojej wypłaty)...
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3775 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja mam laktator ręczny z aventu po corce i nowy z canpola. avent jest super, tylko wymienilam sobie nakładkę na wiekszą. canpola jeszcze nie uzywałam. jeszcze zastanawiam się nad elektrycznym, bo jestem nastawiona na karmienie moim mlekiem z butelki ![]() Cytat:
ja mam sam piankowy. przy corce mialam gryka pianka kokos i tez bylo ok. ale teraz po naczytaniu sie o robakach wolalam kupic inny ![]() dziewczyny nie przejmujcie się ta cukrzycą, jesli bedziecie stosować się do diety to nic zlego sie nie stanie. u mnie pierwsza krzywa wyszła wręcz za niska - cukier na czczo 68 a po glukozie tylko 87. ciśnienia tez nigdy wyzszego niz 90/60 nie mam ... |
||||
|
|
|
#3776 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja gryka-pianka-kokos
|
|
#3777 |
|
Rozeznanie
|
Fizjoterapeuci z którymi rozmawiałam mówią, że najlepszy lateksowy. No, ale koszt... Tak ze 250 zł to najbiedniej, a to już drożej niż łóżeczko, które sobie upatrzyłam
Ja chyba kupię kokos pianka, bo ta gryka mnie przeraża jakoś
|
|
|
|
#3778 |
|
Zadomowienie
|
|
#3779 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym te gryka-kokos są okrutnie twarde, a że niby EKO to rodzice dają się na to nabrać a tak naprawdę taki wynalazek tylko szkodzi pleckom malucha. Ponoć najlepszy lateks. Zresztą same przeczytajcie:http://www.dwapluscztery.pl/zdrowy-s...ybrac-materac/
|
|
|
#3780 | |||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Amelia16 Świetne wieści, jeśli chodzi o bliznę i pewność co do tego, że będzie dziewczynka
![]() Magdalena Wow, spora wyprawka. Cytat:
A teraz zapowiedziałam panu mężowi, ze będzie przemycał jedzenie na porodówkę - podobno podczas porodu nic nie można jeść. Będę sfrustrowana i głodna Cytat:
peachella Dobrze, że wszystko w porządku ![]() tylkokasia Kwitnąco wyglądasz - powiedziałabym, że wyglądasz na 25-27 góra ![]() wonderka Super, że tarczycowo jest ok. poznanianka Z tego, co widzę po zdjęciach, jesteś drobna, więc łatwiej Ci będzie urodzić dzieciaczka o mniejszej wadze. Poza tym mała mieści się w normie wagowej, nie masz się czym martwić. Cytat:
Cytat:
![]() Ale komentarze znajomych co do imienia - masakryczne. Znam kilka Paulin - optymistyczne, pewne siebie i zaradne dziewczyny. dzikasliwka Zazdroszczę trochę tej szkoły rodzenia, fajna sprawa. Cytat:
Robusta Ale fajnie się złożyło z wyprawką. Joyce Na pewno znajdziesz piękną sukienkę. Zachwycałam się koktajlowymi kreacjami z Happymum lub Elpasa. olilina Niedobrze z tą krzywą cukrową. Ale na pewno da się wyprowadzić wyniki na te dobre. Dzika Ropucha Współczuję nerwów z palącymi, jakby nie mogli wyjść na zewnątrz ![]() Cytat:
Nie przekreślam ZZO całkowicie, piszę o swoich odczuciach. Położna mówiła o zastrzykach z soli fizjologicznej w krzyż, podobno bardzo skuteczne przy porodowym bólu w dolnej cześci pleców. Cytat:
Mnie Wasz wybór bardzo się podoba, dobrze i pozytywnie się kojarzy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie jest masakryczne (w głowie mam tylko Fabiana z Małej syrenki), ale zdrobnienie Fabianek jakoś mi nie podchodzi. Cytat:
Gdybyście nazwali go Żyraf albo Myszon,to pewnie budziłby sensację. Normalne imię, dobrze się kojarzące - patrzę w rankingach - często wybierane, więc spora szansa, że w przedszkolu/ szkole nie będzie jedyny. Wg mnie szkoda zmieniać na inne, jeśli nie czujecie tamtych klimatów. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
O kurczę, niedorbze. Trzymam kciuki za wizytę... Cytat:
Ty tez? Oby skończyło się tylko na diecie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2015-08-10 o 16:38 |
|||||||||||||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.

dzwoniłam spytać o wyniki z glukozy, krzywa jest za wysoka 

ta insulina to w tabletkach czy zastrzyki? 

ale leci 

Doradźcie 
niestety też nam nikt w rodzinie nie pomoże, bo czasy są kiepskie 

Ja chyba kupię kokos pianka, bo ta gryka mnie przeraża jakoś