|
|
#211 |
|
BAN stały
|
Dot.: Dlaczego nie podobam się mężczyznom?
Autorka napisała: "Co do aspektu seksualnego - niestety, z tym nie mam problem. Nie korzystam, bo nie chce. Potrzebuję być pewna drugiej osoby żeby cokolwiek zrobić."
|
|
|
|
|
#212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeszcze do głowy mi przyszło jedno- gdzie mieszkasz i pracujesz/uczysz się? W większym mieście jest więcej możliwości spotykania ludzi. A środowisko w którym się obracasz też wiele znaczy. Ja pracując w szpitalu poznaje baaardzo dużo ludzi i to bardzo zróżnicowanych. Jakbym łapała każdego to w odwiedzających moich ulubionych pacjentów na dzień 3 fajnych facetów bym mogła wyłapać .
|
|
|
#213 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale ona NIE JEST przy kości. Ma wage w normie. Norma. Normalna czyli. Jezusie nazareński, jak do ściany. NORMALNAAAA ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Autorko a jakie są Twoje wymagania odnośnie facetow? Bo tacy przebojowi przystojniacy są z reguły bardzo dobrze zauwazalni. Podobnie jak ich podryw (na jedną noc). Nie wierze, ze skoro jestes ładna i fajna, to nie wzdycha do Ciebie żaden zwyczajny porzadny chłopak. Moze zwyczajnie tego nie zauważasz? |
|
|
|
|
|
#214 |
|
Konto usunięte
|
Mnie też się wydaje, że autorka może po prostu wybierać nieodpowiednich facetów.
|
|
|
|
|
#215 |
|
Konto usunięte
|
autorko, napisz coś więcej dlaczego nie wychodziło, co się działo tuż przed końcem relacji, jak argumentowali to faceci albo jak ty argumentowałaś kiedy kończyłaś relację.
i przyrzekam, jak jeszcze raz ktoś z obecnych zacznie temat jej wagi, to będę się domagała tymczasowego bana dla tej osoby
|
|
|
|
|
#216 |
|
Przepompownia Ścieków
|
Smutne, że takie wątki kończą się z reguły właśnie tym, czym teraz. Już w swoim pierwszym wpisie w tym wątku przepowiedziałam jego los
Dobrze, że odezwały się bardziej racjonalne Wizażanki. Serio, tu nie chodzi o wygląd, ile razy jeszcze Autorka ma to napisać? Kto nie wierzy, niech nie wierzy, ale nie musi wmawiać nikomu, że jest brzydki/gruby/wstrętny, bo to jest po prostu krzywdzące dla drugiej osoby. Kiedyś na innym forum pewien użytkownik napisał, że na forach pisze w taki sposób, w jaki mówiłby do człowieka oko w oko. Jak dla mnie to bardzo dobra zasada. Forum to nie szambo, ani zlot anonimowych hejterów, chociaż wielu chciałoby, żeby tak było. Na szczęście Bóg wymyślił moderację ![]() A żeby nie offtopować: Autorko - co to znaczy, że wg kolegów jesteś walnięta? Edytowane przez xenon88 Czas edycji: 2015-08-24 o 17:23 |
|
|
|
|
#217 |
|
BAN stały
|
No, pisała.
Pisała, że schudła mnóstwo czy tam bardzo wiele i wymieniła szokującą liczbę 10 kilo. Ogarnijcie się, naprawdę.
|
|
|
|
|
#218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Albo po prostu ty jesteś normalna ale oni tacy krejzole
|
|
|
#219 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
autorka jest śliczna i szczupła i młoda problem pozostał - jakieś pomysły? |
|
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
ok, to koniec tematu wagi, bo to tematu tabu najwyraźniej, poszukajmy przyczyny gdzie indziej
jest kilka tekstów, które wypowiedziane przez laskę, powodują, że mam ją za idiotkę, te teksty to: -jestem dojrzalsza od rówieśniczek -dużo przeżyłam jak na swój wiek -jestem inna niż wszystkie idąc dalej, denerwują mnie skróty używane przez wiele lasek podczas rozmów internetowych czyli: cb (ciebie), nwm (nie wiem), tb (tobie) i tym podobne do tego robienie spacji przed kropką, albo dawanie kropki przed znakiem zapytania/wykrzyknikiem, odpowiednio: "kończę już ." "o co ci chodzi.?" rozumiem jeszcze na siłę niechlujność w pisaniu żeby zaoszczędzić czas (choć sam tego nie robię), ale przecież kropka czy spacja to dodatkowy znak, więc zabiera więcej czasu robisz któreś z wymienionych, autorko? |
|
|
|
|
#221 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() od siebie dodam jeszcze do tych tekstów: - jestem introwertyczką [jako wytłumaczenie nieśmiałości, cipowatości, niedomyślności i jako argument nadrzędny do osiągania celów, bo przecież ona jako introwertyczka nie może bla bla bla i jeśli zależy ci na jej uczuciach, to ple ple ple; często w wypowiedzi łączone ze słowem zmuszać, przykład: dlaczego mam się zmuszać?] Edytowane przez 201803080934 Czas edycji: 2015-08-24 o 18:06 |
|
|
|
|
|
#222 |
|
Przyczajenie
|
mi się wydaje, że powód może być prosty. z tego co autorka pisze, ma pewnie taką hm, bardzo "zmysłową" urodę, do tego duże piersi itd., a przy tym wszystkim dochodzi rozrywkowy styl bycia (chociaż nadal nie wiadomo jeszcze, co oznacza to tajemnicze "walnięta" według kolegów). wydaje mi się, że połączenie tych wszystkich cech daje po prostu taki efekt, że faceci widzą w niej przede wszystkim tę seksualność, i nic poza tym. po prostu jest to takie krzykliwe ociekanie seksapilem, znam takie dziewczyny. oczywiście mogę się mylić, niech autorka sama się ustosunkuje. jeśli rzeczywiście tak jest to może pomogło by nie wiem - jakiś skromniejszy strój, zmiana zachowania na trochę bardziej stonowane? wiem, może głupio to brzmi, bo ciężko się tak zmienić na pstryknięcie palcem, i to specjalnie pod facetów, ale może warto spróbować pójść w tym kierunku, jeśli autorka szuka poważnej relacji i chce by zauważono w niej coś więcej.
|
|
|
|
|
#223 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Skromniejszy strój? Według mnie trzeba podkreślać swoje atuty ale w dobrym guście. Sama mam duży biust i przez jakiś czas się go wstydziłam i chowałam, to chyba daje odwrotny skutek do zamierzonego, nie? Kobieta powinna być pewna siebie i nie chować tego czego inne mogą jej zazdrościć. Oczywiście nie mówimy tu o sytuacjach kiedy cyce są całe na wierzchu i do tego mini ledwo zakrywająca tyłek oraz 15 cm obcasy. Mi to się osobiście wydaje, że autorka jeszcze nie spotkała odpowiedniego mężczyzny, takiego który by docenił jej zalety wewnętrzne, a nie tylko te zewnętrzne. Tacy też istnieją ;-). I nie ma co panikować, bo ma dopiero 23 lata, a nie 33 ;-). Edytowane przez ilovechocolatee92 Czas edycji: 2015-08-24 o 18:19 |
|
|
|
|
|
#224 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
tylko tak jak piszesz, zrezygnowanie np. z bardzo dużych dekoltów i mini itd. nie wiemy jak autorka się ubiera (lub to przeoczyłam). jeśli dziewczyna ma duży biust to i tak to widać nawet w zwykłym t-shircie, a dekolt "do pępka" powoduje po prostu czasem taki a nie inny odbiór.
|
|
|
|
|
|
#225 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#226 | |
|
znaczy piżmak
|
Cytat:
moją uwagę zwrócił ten fragment wypowiedzi.Tak jakbyś zmieniła się ze skrajności w skrajność. Z konfliktowej imprezowiczki w odludka. Ludzie pamiętają Ciebie "walniętą" z przeszłości, a z kolei nie dajesz poznać nowym osobom swojej spokojnej strony przez to, że zamykasz się w domu. A jaka jesteś naprawdę? Wciąż masz poczucie, że musisz stawiać sobie granice? Czy czujesz się tak w miarę spokojnie wewnętrznie sama ze sobą? Potrzeba chyba czegoś po środku, czerpania przyjemności ze standardowych rzeczy, wydarzeń, relacji. Może częstszego wychodzenia na ten basen i do kina? Może w nowe miejsca, by poznać nowe osoby?
|
|
|
#227 |
|
BAN stały
|
Nie tabu. Nudu.
![]() Z tymi tekstami jest to jakiś pomysł, ale nie wydaje mi się, aby autorka zagadywała właśnie tak.
|
|
|
|
|
#228 | |
|
Konto usunięte
|
OFFTOP
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#229 |
|
Raczkowanie
|
Ja też jestem sama, nie licząc mojego ff z którym zamierzam juz sie nie widywac. nie bylam w normalnym zwiazku, faceci też najchętniej ciągnęliby mnie od razu do łóżka... z wyglądu też niczego mi nie brakuje, ostatnio popracowałam trochę nad sobą, ale to chyba nie o to chodzi... jak jestem na dyskotece to owszem wielu kolesi do mnie podchodzi, ale wiadomo czego tam szukają... jestem dość nieśmiała, powściągliwa chociaż zdarzy mi się też szalony dzień
mimo tego jakoś nie sypią mi sie zaproszenia na randki, praktycznie ich nie dostaje, nie mam kolegów... ostatni rok bawiłam sie w internet, poznałam czterech, jeden od razu sie w mnie zakochal, nie potrafiłam odwzajemnić jego uczucia. wydaje mi się ze jestem niedostępna i pociąga mnie niedostępność tzn zazwyczaj w głowie zawracają mi kolesie zajęci albo spoza mojej ligi ot kilka czynników które sobie uświadomiłam, jak sie je zbierze do kupy to jednak jest się nad czym zastanowić...Mam również kilka koleżanek dokładnie to 3, są jak na moje oko atrakcyjne i lepsze od mnie w kilku dziedzinach, nie są niesmiale, a jednak normalnego faceta im brak i to od killku lat ![]() Mniej ciśnienia, więcej nowych znajomych, nie patrzeć na nowy target od razu jak na kandydata na męża zająć się sobą i być szczęśliwym...hm jestem w podobnej sytuacji a sama tak kadzę ![]() :b rzydal: ajajajaj
|
|
|
#230 |
|
Raczkowanie
|
Widzisz Autorko i tak źle i tak niedobrze. Ja jestem od Ciebie trochę młodsza, ale mam problem trochę podobny, ale trochę inny
Bardzo brakuje mi jakiegokolwiek zainteresowania, nigdy nie byłam w żadnym związku, moja jedyna randka w życiu to moja studniówka( średnio udana). Gdy wypada mi wesele to nie mam kogo zaprosić itp. więc troszkę Ci zazdroszczę, że przynajmniej wiesz, że podobasz się facetom. A co do Twojego problemu. Po pierwsze, mogę się mylić, bo nie mam doświadczenia, ale wydaje mi się, że obecnie faceci późno dojrzewają w sensie emocjonalnym. Zazwyczaj imprezy, koledzy, zabawa...A znaleźć takiego, z którym można sensownie porozmawiać nie jest tak łatwo. Dlatego zawsze ja gdy myślę o sobie mówię, że chciałabym mieć mężczyznę a nie chłopaka, najlepiej kilka lat starszego. Skoro spotykasz się z dużym zainteresowanie( nawet krótkotrwałym) to z pewnością umiesz rozpoznać na początku, czy facet liczy na jedną noc czy może warto by było bardziej się nim zainteresować. Na dłuższą metę to nie zda egzaminu, ale jeśli np. wymyśliłabym sobie, że moją wadą jest to, że za mało się uśmiecham to poszłabym na jakąś imprezę czy inne spotkanie z ludźmi i zagrała rolę uśmiechniętej. Zobaczyłabym wtedy czy jest jakaś różnica. Może tą metodą dojdziesz do sedna swojego problemu. I na pewno w głębi serca tkwi u Ciebie przypuszczenie, co może ludziom przeszkadzać. W końcu wydaje mi się, że opowieści o kobiecej intuicji nie są bezpodstawne
|
|
#231 |
|
Przyczajenie
|
Przepraszam za wczorajszą ciszę, ale miała strasznie zabiegany dzień. Już nadrabiam zaległości!
Co do moich poprzednich związków i krótkich epizodów to nie ma jednego, stale powtarzającego się schematu. Jak się oficjalnie rozstałam ze swoim ostatnim partnerem, co było właśnie te 4 lata temu to spotykałam samych zajętych. Żonaci, zaręczeni, z dzieckiem i dziewczyną itp itd. Takie relacje się rozpadały od razu jak się dowiadywałam, że ktoś chce ze mnie zrobić tą trzecią. Potem byłam bardzo zauroczona chłopakiem, który był niesamowicie przystojny, ale był dziwny. Początkowo ponoć też mu się podobałam, ale szybko mu przeszło. Koło niego probowałam się jeszcze trochę zakręcić, ale nie widziałam reakcji, więc odpuściłam. Wydaje mi się, że akurat jemu mogła faktycznie nie odpowiadać moja figura, tylko, że teraz ma dziewczyne, która jest uwaga...GRUBA. Naprawdę. Miałam wtedy jakiś adoratorów, nie za dużo, ale miałam. Nie odpowiadali mi wizualnie, z charakteru byli super, ale nie umiałam sie zmusić do regularnego spotykania się z nimi. Jak teraz o tym myślę, to hmm podoba się raczej takim spokojnym, ułożonym facetom. A mnie ciągnie do TAJEMNICZYCH i jak się zawsze na końcu okazuje za tą tajemniczością stoją jakieś zatargi z prawem, wrodzona głupota, albo zapędy do cwaniactwa i zdradzania. Co do zakończania moich relacji - to zawsze się tak samo rozpływa, w momencie kiedy czuję, że jestem dla kogoś zapchaj dziurą to się przestaję odzywać, jak delikwent dalej drąży, to po prostu piszę wprost, że nie chce kontynuować znajomości i tyle. Czasem jest też tak, że facet się przestaje odzywać no i ja wtedy zawsze odpuszczam. Im więcej znoszę porażek tym łatwiej mi szybko ucinać źle rokujące relacje. O, był jeszcze jeden chłopak - spotykaliśmy się ze sobą, bo obydwoje byliśmy zdesperowani i nie było nikogo innego pod ręką. Mimo, że mi na nim nie zależy to znowu zadaje sobie pytanie - co ze mną jest nie tak, że chciał mnie jedynie na chwilę. Myślę, że chodzilo mu o seks czyli standard :P Był w sumie jeszcze jeden, dobrze się zapowiadało, ale niestety poznałam właśnie PANA TAJEMNICZEGO i wpadłam po uszy. Edytowane przez Anielka0 Czas edycji: 2015-08-25 o 10:00 |
|
|
|
|
#232 |
|
Konto usunięte
|
No to w ogole nie rozumiem wątku
Nikt nie chce byc z Toba w związku bo wybierasz sobie na potencjalnych partnerów same slabe, fatalnie rokujące egzemplarze. Koniec pieśni. Partnerów na poważnie rekrutuje sie wlaśnie ze "spokojnych ułożonych facetow", ręczę ze kazda z wizażanek bedaca w fajnym szczęśliwym związku (nie liczę jakichś toksykow) tworzy go z normalnym kolesiem. Takim, jakiego Ty byś skreslila, bo nie jest tajemniczy czy nie ma zawiasów ![]() To nie jest kwestia Twojego wygladau, charakteru czy zainteresowań, tylko wyborów. Nawet gdybyś byla chodzącym idealem to i tak"nikt by Cie nie chcial"- bo twój target zwyczajnie z założenia nikogo nie chce. I nic na to nie poradzisz. Jak chcesz normalnego związku to zrezygnuj z TAJEMNICZYCH, a jak chcesz TAJEMNICZYCH to przygotuj sie na bycie ff, tą trzecia albo zdradzaną. Wszystkiego miec nie można. |
|
|
|
|
#233 |
|
Przyczajenie
|
Masz trochę racji, ale te tajemnicze jednostki jakoś znajdują sobie dziewczyny i z nimi są, czasem długo. Czyli znowu dochodzimy do mojego początkowe pytania - dlaczego nie ze mną?
|
|
|
|
|
#234 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Naprawdę być chciała być zdradzaną partnerką głupiego kryminalisty ? Bo tak te swoje obiekty westchnień opisałaś
|
|
|
#235 |
|
Przyczajenie
|
nie, nie, głupio to zabrzmiało co napisałam :P Nie chciałabym, tak samo chciałabym mieć normalnego, ogarniętego faceta, a ciągnie mnie do jakiś elementów społecznych, albo po prostu idiotów.
Znacie jakieś rady jak to zmienić? |
|
|
|
|
#236 | |
|
plum plum
|
Cytat:
Po drugie - jeśli ciągną Cię badboye, to z nich żaden materiał na chłopa. Oni mogą być w związkach, najczęściej tak długo, aż partnerka nie skapnie się, że psychikę ma w strzępach, a rogami przebiła się z parteru na 10 piętro. Tzn takie fascynacje moim zdaniem są normalne w Twoim wieku, upolujesz jakiegoś badboya, skończysz z nim źle i zmądrzejesz. Możesz też wybrać drogę na skróty, zobaczyć, o co naprawdę chodzi w toksykach (o uzależniającą huśtawkę emocjonalną tak naprawdę), poczytać na ten temat, popatrzeć sobie na efekty takich związków (poczytaj wizaż), przemyśleć to wszystko dokładnie. Wracając do Twojej metafory, że jesteś jak zupa pomidorowa, to tajemniczy faceci są jak tiramisu albo inny deser. Wiesz, jak się kończy jedzenie tiramisu na śniadanie, obiad i kolację?
|
|
|
|
#237 |
|
.
|
też mnie ciągnęło do pewnego tajemniczego pana. fajnie się dogadywaliśmy w każdej materii, łącznie z łóżkową. później uraczył mnie informacją, że jest żonaty
|
|
#238 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Masz jakąś radę, jak to zmienić? ;P Wydaje mi się, że jakiejś specjalnej recepty na to nie ma, sama musisz się przestawić. Wiem, nie pomogłam Ci tym, ale no pomyśl sama - cóż można w takim przypadku napisać... hmm... |
|
|
|
|
|
#239 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chcesz kilkumiesięcznego związku z TAJEMNICZYM, który będzie Cię oszukiwał i wykorzystywał? Już z założenia byś chciała? No to z takim nastawieniem masz co chciałaś - "szczere", żonate, kłamliwe pierdoły chcą być z Tobą. Narzekania na niemożność znalezienia sobie własnego toksyka przekraczają moją percepcję. A co do tych (tfu!) TAJEMNICZYCH, którzy mimo wszystko nie są beznadziejni i do czegoś by się mogli nadać (co się prawie nie zdarza), to taka postawa dziewczęcia nie jest ich targetem. Nie jesteś dość interesująca, nie jesteś dość - przepraszam - myśląca. To podejście, które zaprezentowałaś w późniejszych postach sprawia, że macki opadają. Jak byś nie wyglądała, interesujący, inteligentny, "tajemniczy" i przystojny facet może sobie znaleźć interesującą, inteligentną, "tajemnicza" i ładną, po co miałby się użerać z Tobą, Twoim ciągłym znudzeniem i "wariactwem" najbardziej odstraszającego typu? Albo NAPRAWDĘ GRUBĄ sobie znajdzie, z którą będzie miał o czym porozmawiać i która nie kopnie go w d... za to, że się okaże rozsądnym i sympatycznym facetem. Jeśli takie jest Twoje podejście to sorry, dostajesz właśnie to, o co się prosisz. "Facetów" nie wartych funta kłaków. A od tych TAJEMNICZYCH, którzy mogą się Tobą zainteresować, to nic tylko uciekać, bo to będą same męty lecące na ciało. Chociaż w sumie może by Ci się przydało, może byś się odrobiny rozsądku nabawiła. Dajesz facetom dookoła do zrozumienia, że niczym interesującym dla Ciebie nie są, to na jakiej zasadzie oczekujesz powodzenia? Życzeniowo? Mają się pchać do laski, która ich kopnie jako zapchajdziury, bo czeka na bad boya? Nie chcę pisać, że jesteś pusta... ale skoro dla Ciebie najważniejszy jest wygląd chłopa a charakter, który Ci odpowiada jest nieistotny, jeśli facet nie wygląda jak trzeba to czego Ty się spodziewasz? Przestań się zachowywać jak pusta dziuńka to może się spodobasz jakiemuś mężczyźnie, który zasługuje na to, żeby go tak nazywać. |
|
|
|
|
|
#240 | |
|
.
|
Cytat:
może ja mam dziwne priorytety, ale dla mnie ważne są obie kwestie i nie chciałabym się zmuszać do seksu z facetem, który mnie całkiem nie kręci. chyba za bardzo lubię siebie i cenię swój czas, żeby skończyć tak: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=815741 a twoje obruszenie się do tego sprowadza.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.

.
Dobrze, że odezwały się bardziej racjonalne Wizażanki. Serio, tu nie chodzi o wygląd, ile razy jeszcze Autorka ma to napisać?
Kto nie wierzy, niech nie wierzy, ale nie musi wmawiać nikomu, że jest brzydki/gruby/wstrętny, bo to jest po prostu krzywdzące dla drugiej osoby.

może ja mam dziwne priorytety, ale dla mnie ważne są obie kwestie i nie chciałabym się zmuszać do seksu z facetem, który mnie całkiem nie kręci. chyba za bardzo lubię siebie i cenię swój czas, żeby skończyć tak: