Mamusie styczniowe 2016, cz. III - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-26, 18:12   #1021
baby montana
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III

w moim przypadku się nie sprawdza, ta moja więcej czasu spędza dalej na ulicy niż w domu, sama się przygarnęła i dalej jest bardziej uliczna niż domowa

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 18:12   #1022
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
Hariett szacun ze wzięliśmy tego kotka ze schroniska.
Ja ba sierść kupiłam za 300 zł odkurzacz co sam łazi po mieszkaniu...
Irytacja przed hsg? A po co?!
Chcieliśmy dorosłego z małą szansą na nowy dom - ja chciałam od początku Ciapka, ale on co chwilę coś łapał - a to koci katar, a to chorobę skóry. Tż się w Koko zakochał (może się zapierać, ja i tak wiem że tak było ), więc jak powiedzieli że Ciapka szybko nie dadzą, a ja kota chciała już, natychmiast to wzięliśmy Koko. Tyle że jej serio w życiu braki absolutnie nie przeszkadzają... Jak pisałam, suchą karmę wciąga aż miło, po schodach lata jak opętana. Nie jest waleczna, raczej fuczy i odchodzi, a czasem jak ją zbyt wkurzymy to nas capnie bezzębną szczęką Przefajna jest, np. jak jest na podłodze kocyk to na niego nie stanie, tylko obchodzi bokiem, wyjątek robi dla naszych przedłóżkowych dywaników które jak wszyscy wiedzą są JEJ

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 18:16   #1023
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny polecacie coś do smarowania cycków? Bo od kilku dni chce się wściec, tak mnie swędzą, że głowa mała.
ja stosowałam ten krem do masażu dla ciężarnych Rossa ale swędziało mnie po nim to dokupiłam oliwkę dla dzieci i teraz smaruję się nią wieczorem. A rano smaruję się z perfecty tym KLIK ładnie pachnie, szybko sie wchłania że nie muszę stać i czekać rano i nic się nie klei później no i przynajmniej za dnia nic mnie nie swędzi

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

tylko ja smaruję tym nie tylko cycki ale i brzuch i nogi i w ogóle
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 18:20   #1024
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
ja stosowałam ten krem do masażu dla ciężarnych Rossa ale swędziało mnie po nim to dokupiłam oliwkę dla dzieci i teraz smaruję się nią wieczorem. A rano smaruję się z perfecty tym KLIK ładnie pachnie, szybko sie wchłania że nie muszę stać i czekać rano i nic się nie klei później no i przynajmniej za dnia nic mnie nie swędzi

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

tylko ja smaruję tym nie tylko cycki ale i brzuch i nogi i w ogóle
Potrzebuje coś na cycoliny a przy okazji na brzuch

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 18:21   #1025
kinga1701
Zakorzenienie

Dziękuje dziewczyny za gratulacje do młodych rodziców. Ja nie wiem skąd mały taki duży, oboje są drobnej budowy ale lepiej taki niż malutki

ahnessy witaj

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
niektóre z was zamawialy z all rzeczy potrzebne do szpitala?
Ja będę zamawiać, ale zrezygnowałam z ciuchów, raczej dodatki.

Do nas zaraz znajomi z moim bratem z Polski przyjeżdżają jak się cieszę tak dawno nikogo nie widziałam.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 18:24   #1026
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

No to kupuj Mnie przestało swędzieć po oliwce właśnie z Babydream. Możesz jeszcze kupić olej ze słodkich migdałów czy lniany czy jakikolwiek ale może Ci przeszkadzać zapach a dwa to ze nie będzie się tak wchłaniał

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Moja kumpela mi właśnie mówiła, że jej kumpela urodziła. W 26 tygodniu.. mała miała 1 kg Problemy z płuckami, jelitami i w ogóle..
Stary 2015-08-26, 18:26   #1027
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
No to kupuj Mnie przestało swędzieć po oliwce właśnie z Babydream. Możesz jeszcze kupić olej ze słodkich migdałów czy lniany czy jakikolwiek ale może Ci przeszkadzać zapach a dwa to ze nie będzie się tak wchłaniał

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Moja kumpela mi właśnie mówiła, że jej kumpela urodziła. W 26 tygodniu.. mała miała 1 kg Problemy z płuckami, jelitami i w ogóle..
Jeśli chodzi o wchłanianie się kremów, to nie należę do cierpliwych osób. Zawsze jak się wysmaruje, to akurat w tym czasie sobie wymyśle coś robić

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 18:29   #1028
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dlatego ja smaruję się po wieczornej toalecie, już leżąc w łóżku Kładę się, smaruję brzucha i cycki (albo Tż ) i dzięki temu masuję brzuch żeby lepiej się wchłonęło a i sprawiam że skóra jest bardziej elastyczna No i gadam do dziecia i później zaczyna pukać Takie 5 min i przynajmniej skóra fajna Później się ubieram w pidżamę, siku i spać
A rano to to masło moment się wchłania
Stary 2015-08-26, 18:31   #1029
hariett
Zadomowienie

Cytat:
U mnie w dalszej rodzinie urodził się chłopiec w okolicy 22tc. Lekarze go odratowali, mały ma teraz ok. 3 latek, miał ogromne problemy ze zdrowiem, w sumie dalej ma, wiecie - trzylatek, a nawet nie płacze, nie śmieje się, o innych rzeczach nie wspominając... Cały czas rehabilitowany na wszytko.
Choć w okolicach 26 tc urodził się braciszek mojej koleżanki i teraz jest zdrowym kilkulatkiem Więc to dużo zależy od przypadku.

Stary 2015-08-26, 18:33   #1030
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

to fakt dużo zależy od przypadku no ale 3 tyg w brzuchu też robi różnicę Eh.. ale jak się czyta takie historie to aż dreszcz przechodzi.. nie możesz przytulić takiego malutkiego, bo przecież ciągle pod rurkami i w ogóle
Stary 2015-08-26, 19:04   #1031
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny polecacie coś do smarowania cycków? Bo od kilku dni chce się wściec, tak mnie swędzą, że głowa mała.
Mnie nie swedza ale za to caly czas mi z nich leci a juz z lewej wybitnie :-/

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 19:07   #1032
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dobra zrobiłam przelicznik kosmetyków dla dziecia - 37 zł W tym mam tylko oliwkę, krem do pupy, krem ogólny, krem na wiatr i płyn do mycia Wszystko z Rossa jednak bo wyszło najtaniej i najwięcej kosmetyku
Stary 2015-08-26, 19:10   #1033
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie
Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego zacnego grona
Witam oczywiscie nowa mamusie

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 19:10   #1034
Eleo765
Zadomowienie

dziewczyny, jakis czas temu znalazlam te strone i dzial Ciaza i macierzynstwo bardzo mnie wciagnal. Ta pani uzywa pieluszek wielorazowych i wiele razy o nich pisala, polecam http://domowa.tv/pieluszki-wielorazo...iacu-uzywania/ Testuje tez duuuzo wozkow
Stary 2015-08-26, 19:14   #1035
kinga1701
Zakorzenienie

A ja jakoś nie lubię domowa tv nie mam zaufania do jej recenzji. Ma zbyt wiele współpracy i jakoś mało miarodajne jej opinie mi się wydają co niektórych produktów.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 19:17   #1036
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

o pieluchach to już tu była jakiś czas temu dyskusja ja u siebie zebrałam wszystkie linki do info które (przynajmniej mi) były i są potrzebne
Stary 2015-08-26, 19:18   #1037
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
A ja jakoś nie lubię domowa tv nie mam zaufania do jej recenzji. Ma zbyt wiele współpracy i jakoś mało miarodajne jej opinie mi się wydają co niektórych produktów.
Ja właśnie co rusz trafiam tam na opinie wózków. I tylko te najdroższe są według niej super. Przynajmniej ja odnoszę takie wrażenie.
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 19:18   #1038
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

co do testowania wózków to ja oglądam u freelance mamy i mamy gadżety
Stary 2015-08-26, 19:23   #1039
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra zrobiłam przelicznik kosmetyków dla dziecia - 37 zł W tym mam tylko oliwkę, krem do pupy, krem ogólny, krem na wiatr i płyn do mycia Wszystko z Rossa jednak bo wyszło najtaniej i najwięcej kosmetyku
jaaaj super! zazdroszczę Rossa mamusiu jak ja bym chciała do Polski na tydzień polecieć zakupy w Tesco, Rossie, Biedzie i Naturze zrobić albo chociaż do siostry do Anglii po śpiochy z sansbury czy jak tam się to pisze.

A póki co zrobiłam zakupy na allegro. Kupiłam dwa prześcieradła do łóżeczka, ochraniacz na całe łóżeczko, komplet pościeli do wózka (ale nie minky tylko normalne, doszłam do wniosku że różnica w cenie jest normalna no i minky nie można w cieplejszej wodzie niż 30 stopni prać), 5 pieluch flanelowych bo mama powiedziała że mogą się przydać, szczotkę do butelek i pierwszą butelkę, książkę z przepisami dla dzieci jak tak dalej pójdzie to zbankrutuję przed porodem, powinnam przestać buszować po allegro. Ale mam już mocne postanowienie - ciuchów nie kupuję bo muszę przejrzeć co mam, we wrześniu kupię szumisia i woombie, w październiku tens (jeśli pozwolą mi używać w szpitalu), w listopadzie nianie (bo siostra mi jednak nie kupiła, byłą w bardzo złym stanie ). Wózek kupujemy pod koniec ciąży razem, a wyprawkę moją do szpitala też pewnie w listopadzie kupię. No i chyba w sumie tyle, bo łóżeczko i fotelik są, sterylizator mam, podgrzewacz też. Chociaż znając życie, jeszcze jakieś głupoty na allegro kupię

Aaaa i...od kilku godzin nic nie jadłam, nareszcie udało mi się (po raz pierwszy od dobrych dwóch tygodni!) pójść skutecznie do łazienki, a czuję jakieś takie bąbelkowe stukanie pod pępkiem - nawet sobie nie wyobrażacie jaką mam nadzieję że to mała!

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

Edytowane przez baby montana
Czas edycji: 2015-08-26 o 19:26
Stary 2015-08-26, 19:26   #1040
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Jezzzzu, nawet nic mi nie mów o kudłach Mojej kotce wypadają strasznie, są wszędzie, dosłownie! Już mam tego dość. Kupiliśmy specjalistyczną karmę, witaminki, codziennie jest czesana ale to nic nie daje! Już nie wiem co robić

U mojego kota zrobiła różnice nowa szczotka - furminator. Żadna inna tak nie wyczesala. Efekt genialny.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 19:28   #1041
hariett
Zadomowienie

O, lubię domowa.tv Ja u niej głównie o pieluchach czytałam i trochę o chustach. Wózki też, ale bardziej jak kupić/sprzedać wózek, conieco o fotelikach... No ale głównie jednak wielo. Mnie dzięki niej wiele rzeczy zaświtało.

Stary 2015-08-26, 19:38   #1042
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
U mojego kota zrobiła różnice nowa szczotka - furminator. Żadna inna tak nie wyczesala. Efekt genialny.
u mnie użycie szczotki na kocie skończyłoby się wydrapaniem skóry mojej lub męża

Stary 2015-08-26, 19:39   #1043
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
jaaaj super! zazdroszczę Rossa mamusiu jak ja bym chciała do Polski na tydzień polecieć zakupy w Tesco, Rossie, Biedzie i Naturze zrobić albo chociaż do siostry do Anglii po śpiochy z sansbury czy jak tam się to pisze.

A póki co zrobiłam zakupy na allegro. Kupiłam dwa prześcieradła do łóżeczka, ochraniacz na całe łóżeczko, komplet pościeli do wózka (ale nie minky tylko normalne, doszłam do wniosku że różnica w cenie jest normalna no i minky nie można w cieplejszej wodzie niż 30 stopni prać), 5 pieluch flanelowych bo mama powiedziała że mogą się przydać, szczotkę do butelek i pierwszą butelkę, książkę z przepisami dla dzieci jak tak dalej pójdzie to zbankrutuję przed porodem, powinnam przestać buszować po allegro. Ale mam już mocne postanowienie - ciuchów nie kupuję bo muszę przejrzeć co mam, we wrześniu kupię szumisia i woombie, w październiku tens (jeśli pozwolą mi używać w szpitalu), w listopadzie nianie (bo siostra mi jednak nie kupiła, byłą w bardzo złym stanie ). Wózek kupujemy pod koniec ciąży razem, a wyprawkę moją do szpitala też pewnie w listopadzie kupię. No i chyba w sumie tyle, bo łóżeczko i fotelik są, sterylizator mam, podgrzewacz też. Chociaż znając życie, jeszcze jakieś głupoty na allegro kupię
Ja też tęskniłam za Rossem w UK Ale spędziłam parenaście godzin w drogeriach i znalazłam odpowiedniki kosmetyków

Co do zakupów - ja to mam całą listę we wrześniu 200 zł na allegro, w październiku szlaban (ale wypad do UK jest to dlatego), w listopadzie fotelik, w grudniu szpitalna wyprawka i w styczniu to co zostanie Ale najchętniej bym siedziała cały czas na allegro Ostatnio patrzyłam na kombinezony no ale łóżeczko kupiłam i w ogóle.. Jednak lumpów sobie nie odpuszczę
Stary 2015-08-26, 20:00   #1044
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
u mnie użycie szczotki na kocie skończyłoby się wydrapaniem skóry mojej lub męża

Ja czesze w grubej bluzie i rękawiczkach narciarskich
Stary 2015-08-26, 20:03   #1045
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dokladnie, ja tez do mojego kupilam i jest fenomenalny . Moj kot oczywiscie sprzeciwia sie czesaniu ale ja mam wiecej sily i troche sposobu na niego ;-)

Wysłane z tapatalka

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Ja czesze w grubej bluzie i rękawiczkach narciarskich
Ja mojego wyrzucam za drzwi, na klatke schodowa, on sie troche boi to latwiej go okielznac :-D

Wysłane z tapatalka
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 20:08   #1046
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Chyba muszę też powoli zrobić dokładną listę z wyceną. A tak się zastanawiam, czym sie różni kocyk minky za 50 zł od tego za 90? Chodzi mi o ocieplane...

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 20:10   #1047
baby montana
Zakorzenienie

co do Rossa i tęsknoty - tu nie ma drogerii, w UK są Bootsy itd, a tutaj albo coś w stylu Douglasa z samymi markówkami, albo kosmetyki supermarketowe. Zawsze jak jestem w PL to robię zapas kosmetyków dla długo

Stary 2015-08-26, 20:11   #1048
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Chyba muszę też powoli zrobić dokładną listę z wyceną. A tak się zastanawiam, czym sie różni kocyk minky za 50 zł od tego za 90? Chodzi mi o ocieplane...

Moze jakością (gramatura) minky?
Stary 2015-08-26, 20:45   #1049
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Moze jakością (gramatura) minky?
pewnie tak. albo wykonaniem - niektóre czasem mi się takie trochę niechlujne wydają. no i marketing

ej jestem prawie pewna że te dziwne uderzenia co czuję to dziecko a nie jelita z akcentem na prawie. jak wy to odróżniałyście na początku?

(i zabijcie mnie, a raczej zabierzcie mi kartę kredytową. kupiłam jednak nianię, na ebayu znalazłam w dobrej cenie tuż obok mojej siostry, jutro jedzie mi odebrać. jak dobrze że mąż nie ma dostępu do mojej historii zakupów )

Stary 2015-08-26, 20:45   #1050
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Dokladnie, ja tez do mojego kupilam i jest fenomenalny . Moj kot oczywiscie sprzeciwia sie czesaniu ale ja mam wiecej sily i troche sposobu na niego ;-)

Ja mojego wyrzucam za drzwi, na klatke schodowa, on sie troche boi to latwiej go okielznac :-D
My mamy furminator i kot daje się nawet czesać, ale mam wrażenie że mogłabym ją wyczesywać w nieskończoność a kudły cały czas na szczotce by były

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości