Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-29, 10:41   #3871
dolinka881
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
A co masażu krocza to jak chcecie to robic? Bo ja jak sobie pomysle ze ledwo gole teraz bozene to myślałam żeby tz do tego zatrudnić, a niech chłopak ma hahah
Ja jakoś będę się gimnastykowala z nogą na kiblu. W końcu ten masaż jest dla kobiet w zaawansowanej ciąży, więc powinno się udać:p
Ja razem z olejkiem dostałam instrukcję masażu i wątpię żeby TZ się tego podjął:p to nie jest przyjemne masowanie, tylko rozciąganie i poszerzanie :p
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 10:42   #3872
0enedue
Zadomowienie

Cień najbardziej ciekawa jestem tego suchego szamponu

Fionka kobieta kot

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 10:48   #3873
dolinka881
Zadomowienie

Jeeej, u mnie dzisiaj studniówka! pozwolę sobie z tej okazji na słodycze i czipsiochy!

A jeszcze co do piersi, to mojej koleżance wyszły rozstępy właśnie po porodzie, bo dopiero jej biust urósł podczas karmienia także teraz pluje sobie w brodę, że od razu po porodzie przestała je smarować oliwka
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 10:50   #3874
0enedue
Zadomowienie

arty: Dolinka kolejna okazja do świętowania

Przegielam z sprzątaniem leżę i zdycham ..

Która z Was ma przepukline pepkowa? Bo nie pamiętam a mam pytanie :/

Iga 14.12.2015

Stary 2015-08-29, 10:51   #3875
kalusia87
Zakorzenienie

Dziewczynki, planuje może któraś z was wycieczkę do SuperPharm? Bo jestem bardzo ciekawa, ile tam kosztuje ten olejek Eucerin. Jakby był w jakiejś fajnej promocji to może poproszę koleżankę z pracy, żeby mi kupiła.
Stary 2015-08-29, 10:53   #3876
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Hej. Pospalam pierwszy raz od nie pamiętam kiedy. Tylko raz wstalam siku w nocy i udalo sie spać do 9.

Tak się zastanawiam nad ruchami mojej malej, mam wrażenie ze jest mniej aktywna niż wasze. Nigdy nie byla brykala dluzej niż 15 min.

A cycki tez se zrobię jak będzie trzeba, ale po drugim. No chyba ze natura mnie oszczędzi

A co masażu krocza to jak chcecie to robic? Bo ja jak sobie pomysle ze ledwo gole teraz bozene to myślałam żeby tz do tego zatrudnić, a niech chłopak ma hahah

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

A w ogóle to mialam sen erotyczny Pewnie dlatego tyle spalam.

Cos w stylu ze byłama ubrana w lateks w strój kota hahaha no ale jak przyjemnie było
U mnie Mąż zostanie zatrudniony do tej roboty
Lateksowa kotka?

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 10:54   #3877
0enedue
Zadomowienie

Kalusia a na stronie nie będzie ceny ?

Iga 14.12.2015

Stary 2015-08-29, 10:56   #3878
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Cień najbardziej ciekawa jestem tego suchego szamponu

Fionka kobieta kot
ja też, tyle, że nigdy nie używałam suchych szamponów, bo jak codziennie nie umyję głowy to chora jestem...i jakoś mi się wierzyć nie chce, że to daje taki efekt, jak umycie włosów? No, zobaczymy...

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 10:58   #3879
0enedue
Zadomowienie

Znaczy się ją suchego szamponu cały czas używam z Batiste czy jakoś tak i jestem zadowolona jest to moje wybawienie żeby myć włosy co 2 dzien no ale jestem ciekawa tego :₩

Iga 14.12.2015

Stary 2015-08-29, 10:59   #3880
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agrita8 Pokaż wiadomość
mam plan karmić do 4 miesiąca, jeśli w ogóle coś tam będzie
dłużej chyba nie, ale i tak wszystko wyjdzie w praniu.
a cycki to na bank zrobie jak będzie trzeba hahaha już powinnam kasę odkładać

czubasek a dlaczego u Ciebie kp tylko 8 tyg? tak chciałaś czy tak wyszło?

Kilka czynnikow sie na to zlozylo. Ja latalam.do szkoly wiec laktatotem odciagalam, pozniej malej wyszla alergia na laktoze i mielismy nutramigen.

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
A tych 2-5 kg w ogóle nie kupujesz? Widzę, że on ma dobre ceny na pampersy, wychodzi 52-59 gr za sztukę, za wysyłkę 1 szt 4 zł wiec szkoda jeździć za pampersami po sklepach, no chyba, że trafi się jakaś super promocja.

Jak długo Twoja Hania używała tych 3-6kg?
Kupie jedna paczke do szpitala tylko. A pozniej najwyzej dokupie jak urodzi sie drobinka.

Chyba do 4-5 miesiaca jakos. Bo ona 6 kilo to mialana pol roku.

Cytat:
arty: Dolinka kolejna okazja do świętowania

Przegielam z sprzątaniem leżę i zdycham ..

Która z Was ma przepukline pepkowa? Bo nie pamiętam a mam pytanie :/
Ja mam.

Tez przesadzilam ze sprzataniem. Mialam sprzatac jak mrble do malej dojada ale jakos nie.moge na pierdzielnik patrzec i juz mam wyszorowany jej pokoj, tz mi okna tylko umyje a mama firanki zalozy. Kuchnie wysprzatana. We wszystkich szafkach poukladane w kuchni i u malej.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 11:07   #3881
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Kalusia a na stronie nie będzie ceny ?
W gazetce do nie na, jest rabat na kosmetyki Eucerin ale na inną serię. Ciekawe, jaką mają cenę regularną. Zauważyłam, że w SP też uruchamiają jakiś program dla mam, nie czytałam jeszcze szczegółów
Stary 2015-08-29, 11:09   #3882
benita84
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
USG piersi ja będę miała, mój gin mówił, że obowiązkowo...
ciekawe... ja jeszcze nigdy takiego usg nie miałam. A kiedy będziesz je robiła? W sensie kiedy najlepszy czas na to?

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Ja planowałam schudnąć przed ciążą, a zamiast chudnąć to mimo diety i ćwiczeń tyłam :P Ale kto powiedział, że po ciąży schudnąć się nie da? :P
też miałam plan schudnąć przed ciążą ale zamaist tego przez zimę pare kg mi przybyło, a teraz to już w ogóle idzie lawiną... nie czuję się z tym dobrze, ale teraz już nic nie poradzę. Za to snuję plany jak to wezmę się za siebie od nowego roku

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Zlozylam l4. Teraz 30 dni i decyzja.
Ja na dg wiec kontrola jak nic- juz zbieran dokumenty
a czemu musi być kontrola? ja w pierwszej ciąży miałam l4 z dg i nikt mnie nie sprawdzał. A masz "chodzące" zwolnienie? to tego chodzącego to chyba nie mają za bardzo jak skontrolować? bo przecież jak nie musisz leżeć to zawsze możesz być na spacerze/poza domem.

Cytat:
Napisane przez agrita8 Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o imię to tż podoba się Jan, ale ja jeszcze chyba nie jestem do końca przekonana więc to na razie temat otwarty
Mnie sie podoba Leon, ale tż nie chce tego nawet słuchać a ja myśle, że tak fajnie - Leo no zobaczymy
ja chciałam Leopold ale tż powiedział że nigdy się na to nie zgodzi więc narazie omijamy temat imienia żeby się nie kłócić

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Co do płci dziecka to kiedyś chciałam mieć dwójkę i pierwszego chłopca, a drugą dziewczynkę
Później już było mi całkowicie obojętne, byle było
mi za pierwszym i drugim razem płeć była obojętna, byle dziecko było zdrowe i zdrowo się urodziło fakt że zawsze czułam że będę miała samych synów
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 11:18   #3883
kalusia87
Zakorzenienie

Już doczytałam. To takie coś jak Rossnę, standardowy rabat to 3%, jeśli robimy 2 razy w miesiącu zakupy za min 35 zł to rabat się zwiększa. Oprócz tego jest stała cena na Pampers Maxi Pack-39.99 i co dziesiąta paczka za grosz
Stary 2015-08-29, 11:24   #3884
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
też miałam plan schudnąć przed ciążą ale zamaist tego przez zimę pare kg mi przybyło, a teraz to już w ogóle idzie lawiną... nie czuję się z tym dobrze, ale teraz już nic nie poradzę. Za to snuję plany jak to wezmę się za siebie od nowego roku
No ja też planuję się za siebie wziąć, ale nie od samego początku nowego roku, bo nie wiem czy dam radę ;P Ale jak tylko się ogarnę ze sobą i z dzieckiem to mam zamiar zrobić coś z nadmiarem ciała. Planowaliśmy drugie dziecko jak najszybciej, ale chyba jednak odłożymy to o kilka miesięcy, dopóki nie doprowadzę się do ładu :P

synek
Stary 2015-08-29, 11:34   #3885
ogolnie
Zakorzenienie

Kalusia ale Ty oblatana jesteś w tym dzieciowym showbiznesie

Byłam w Pepco, kupiłam jedne bodziaki z długim rękawem, bardzo mi się spodobały i nie mogłam nie wziąć Pokażę Wam potem foto, ale kojarzy mi się, że któraś z Was już takie pokazywała
Dokupiłam też 2 pieluchy flanelowe i już mam komplet, chociaż teraz stwierdzam, że i tak 10 sztuk to o 5 za dużo...Ale co, nie zginie przecież
Do Rossmana nie szło wejść, tyle kobiet się nalazło, więc odpuściłam

Dolinka ja też będę dziś grzeszyć Warką 0%, prażynkami i wafelkami
A wlasnie zgrzeszyłam połową pizzerki z pierdonki A rosół czeka

Muszę posprzątać w pokoju znowu, bo wczoraj TŻ telewizor demontował i się naśmieciło W ogóle stwierdzam, że jak jest w domu to jest wszędzie pełno śmieci i kubków pozostawianych. No nie mogę tego mojego pajaca tego oduczyć, że kubki w najgorszym razie zostawia się w zlewie do umycia (chociaż wolałabym, żeby sam umył po sobie ale przyniósł inne zwyczaje ze swojego domu niestety...), a nie zostawia tam gdzie się wcześniej siedziało.

W sumie mam zajęć od cholery i więcej, ale jakoś nie mam weny. Ciuszki wyprane, część wyprasowana, druga część nadal leży na kupie, białe i pastelowe rozmiarami posortowałam, ale tak leżą i nie wiem co dalej, jak to wszystko zorganizować

Mocy - przybywaj!!!
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 11:34   #3886
0enedue
Zadomowienie

Jaki miałaś objaw ? Bo ja dzisiaj przy smarowaniu zauwazylam ze w okolicy pepka mam taki mały guzek który boli przy dotykaniu.. i tak się zastanawiam czy to nie to ? Oczywiście lekarz Google stowierdzil że to albo rak albo przepuklina

Iga 14.12.2015

Stary 2015-08-29, 11:35   #3887
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
No ja też planuję się za siebie wziąć, ale nie od samego początku nowego roku, bo nie wiem czy dam radę ;P Ale jak tylko się ogarnę ze sobą i z dzieckiem to mam zamiar zrobić coś z nadmiarem ciała. Planowaliśmy drugie dziecko jak najszybciej, ale chyba jednak odłożymy to o kilka miesięcy, dopóki nie doprowadzę się do ładu :P
Ja tak samo. W drugą ciążę o ile zdrowie pozwoli chciałabym zajść tak w listopad/grudzień 2016 Mam nadzieję wyglądać do tego czasu jak człowiek, a nie jak słoń
Stary 2015-08-29, 11:37   #3888
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Hahaha zapomnialam że ty core :d gubię się czasami :d
Spoko, też czasami u Was nie pamiętam

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Nie straszcie tymi cyckami

A przy kp można np. ćwiczyć ciężarkami 0,5kg-1kg? Ja kiedyś ćwiczyłam 2 kg i od tego czasu mam wyżej biust i jędrniejszy, ale nie wiem czy tak zostanei przy kp :/
zresztą, ja tak sobie planuje kp a nie wiadomo w ogole czy bedzie z tego chleb

ja wlasnie po sniadaniu, sucharek i woda tak mi to sił dodało, ze robie makijaz i smigam do rossmana pochodzic, bo TŻ w pracy i mi nudno. Przy okazji wymysle cos moze na dzisiejsza kolacje, bo mam plan uwieść TŻ jedzeniem...
A jak cwiczylas i co? Podziel się
Każda z nas planuje, a jak wyjdzie to się zobaczy

Cieszę się, ze dziś Ci lepiej

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Ja też obstawiam swoją treningowke mam nadzieje ze wystarczy;-)
Ją mam walizkę taką na wakacje, ale jej nie będę taszczyc i taka stara torbę ze studiów i zamierzam sobie kupić nową taką właśnie jak na treningi przyda się na potem

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Sylwoha, to chyba jest kwestia indywidualna, na przykład ja nie mam flaków po kp a karmiłam do 7 miesiąca tyle, że przed ciążą miałam rozmiar 75 B a w ciąży doszłam jedynie do 80 C, także różnica w biuście nie była zbyt wielka. Teraz jak będzie nie wiem, ale póki co zupełnie mnie to nie martwi
O to może chociaż raz to byłby plus moich małych cycek, bo ja przed to nawet A nosiłam

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Jeeej, u mnie dzisiaj studniówka! pozwolę sobie z tej okazji na słodycze i czipsiochy!

A jeszcze co do piersi, to mojej koleżance wyszły rozstępy właśnie po porodzie, bo dopiero jej biust urósł podczas karmienia także teraz pluje sobie w brodę, że od razu po porodzie przestała je smarować oliwka
O dobrze, ze mówisz, w takim razie czeka,nas jeszcze długie smarowanie

U mnie dziś znowu majonez i pomidor malinowy :Love: a teraz zagryzam herbatniki holenderskimi, takimi z czekoladą z jednej str, uwielbiam je

Dziewczyny czemu ja mam takiego lenia, nic mi się nie chce ;/

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 11:37   #3889
0enedue
Zadomowienie

Kalusia ja bardzo rzadko robie zakupy w sp .. jakoś mi nie po drodze .. ale jak będzie się opłacało dzięki tej karcie to kto wie

Iga 14.12.2015

Stary 2015-08-29, 11:37   #3890
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki miałaś objaw ? Bo ja dzisiaj przy smarowaniu zauwazylam ze w okolicy pepka mam taki mały guzek który boli przy dotykaniu.. i tak się zastanawiam czy to nie to ? Oczywiście lekarz Google stowierdzil że to albo rak albo przepuklina
Lekarz google jest do więc nie słuchaj.

Ja nie wiem, ale rozstępami się na brzuchu nie martwię, bo i tak miałam (co prawda już jasne prawie niewidoczne) a teraz mam takiego tygryska. dla mnie wazne zeby na cyckach nie było a smaruje sie jak mi sie chce i przypomni :P

Adka no własnie sie obawiam, ze jak sie nażre to mu ochota na minie
Stary 2015-08-29, 11:38   #3891
0enedue
Zadomowienie

Sylwuska wiesz czemu masz lenia ? Bo możesz go mieć ;D

Iga 14.12.2015

Stary 2015-08-29, 11:40   #3892
sylwoha
Zakorzenienie

Odpisze na szybko bo zAlegam w kuchni- dzis robimy grilla a ja lubie ciagle cos innego

Benita- zalozylam dg wciazy
Takze wiesz, dzialalnosc dzialala i dzialac bedzie. Tak sie zlozylo ze w ciazy zalozylam, chociaz duzo wcczesniej pracowalam w tej branzy.
Wiadomo, jak moge poki moge to podstawa wysoka wiec czepiac sie beda :p
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 11:42   #3893
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Ja tak samo. W drugą ciążę o ile zdrowie pozwoli chciałabym zajść tak w listopad/grudzień 2016 Mam nadzieję wyglądać do tego czasu jak człowiek, a nie jak słoń
No ja mam nadzieję, że około września/października dam radę zacząć starania

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Dziewczyny czemu ja mam takiego lenia, nic mi się nie chce ;/

Nie wiem czy Cię pocieszę, ale mam tak samo :P

synek
Stary 2015-08-29, 11:44   #3894
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Ciekawe ile z nas będzie w ciąży w przyszłym roku bo planuje kilka z tego co widzę, a ciekawe jak to wyjdzie w praniu

Biorę się za porządki, bo już patrzeć nie mogę na ten burdel na dziś ambitny plan - nasz pokoik (10m2 kurzu), moja szafa i przegląd butów, ubrań i sortowanie, rzeczy młodego - poukładać rozmiarami i pozapisywać czego nam jeszcze brakuje, zrobić z tego listę do portfela, żeby mieć pod ręką jak coś mi się trafi, zszyć spodnie, bo pękły na tyłku, zaszyć torbę na leżak, żeby się ją dało przez ramię powiesić Także do później laseczki I pamiętajcie - kobieta w ciąży jest zawsze najpiękniejsza!
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 11:50   #3895
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Kalusia ale Ty oblatana jesteś w tym dzieciowym showbiznesie
A bo jak już leżę to sobie czytam z nudów poza tym ja lubię sobie tak sprawdzać i porównywać na zakupy dzieciowe będę chyba z kalkulatorem chodzić i przeliczać cenę za szt albo inne jednostki.
Dzisiaj mam to samo nawet naczynia zmywam na raty bo co dłużej postoję to mi się słabo robi
Stary 2015-08-29, 11:51   #3896
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Szkoda, że u mnie w okolicy nie ma szkoły z tak fajnym programem Stwierdziłam, że muszę dać radę jakoś bez tego
A ta szkoła jest bezpłatna? Bo zapomniałam, a ciekawa jestem

Dokładnie Teraz zajmiemy się całkowicie przygotowaniami i czas jeszcze szybciej będzie leciał mam wrażenie

tak, szkoła jest bezpołatna
Cytat:
To Ty przynajmniej masz jasne, mi wyrosły czarne mam nadzieję, że po ciąży wypadną, bo jak nie to nie wiem...
Ja jestem pogodzona z losem - czarne włosy na brzuchu wyrosły mi już w etapie dorastania, golę je od jakich 13 lat. Chyba mój największy kompleks

Podłączają mi dzisiaj wodę
Zamówiliśmy okno, tż właśnie ładuje stare kaloryfery do wywiezienia na złom a na 14 idziemy na ślub kolegi. Idę kupić kartkę z życzeniami
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 11:59   #3897
simka234
Wtajemniczenie

Podziwiam was za ten czas na wizaż Wow...
Mi czasem czasu brak by po tyłku się podrapać

Nic mi się nie chce wczoraj też przesadzilam i w nocy dało mi w kość..Ale obiecałam siostrze upiec 2 placki na chrzest, biorę się za krem do murzynka..ehhh
Coś o pampkach pisalyscie ja kupiłam wcześniej z młodym bo promocja a tu dupa...okazało się że ma uczulenie i jak był maluski to tylko niektóre tolerowal np z Tesco loves baby czy z Lidla toy rus a po reszcie dupa czerwona ogień normalnie...
Potem jak był starszy to mniej reagował no pampersy mogłam założyć chociaż wcale jakościowo nie są lepsze niż te z Tesco ..
Teraz też kupię tylko New born do szpitala a potem się zobaczy...

Co do prania to młodemu pralam w loveli i było ok teraz już jak się tak strasznie Brudziński to niemieckim persilem pierzemy a do płukania lenor sensitiv po innym go sypie..pokrzywka od razu...

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 12:03   #3898
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Oto śpiworek
śliczny

Cytat:
To się chwalę
śliczne dla dziewczynek to zawsze takie cudeńka są chyba miałam taki sam albo bardzo podobny bodziak z długim w gwiazdki mój był kupiony w F&F

Cytat:
Napisane przez hope_35 Pokaż wiadomość
Dziewczyny - po wizycie w poradni kardiologicznej - serduszko zdrowe!!!! nie ma śladu po ubytku - albo błąd pomiaru, albo się zrosło. Przy okazji sprawdzone całe serce - jest prawidłowe Ale się cieszymy
super wiadomość

Cytat:
Mam pytanie,będziecie kupować stelaż pod wanienke czy nie? Jeśli nie to na czym będziecie stawiać? (Myślę o kąpieli jeszcze nie w łazience)
nie kupuję stelaża, wanienka będzie stała na podłodze
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 12:17   #3899
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwuska wiesz czemu masz lenia ? Bo możesz go mieć ;D
Ha! Dzięki, że mi przypomnialas

Cytat:
No ja mam nadzieję, że około września/października dam radę zacząć starania

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Nie wiem czy Cię pocieszę, ale mam tak samo
Trochę mnie to pocieszylo, ze nie jestem jedynym leniem

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52580288]Ciekawe ile z nas będzie w ciąży w przyszłym roku bo planuje kilka z tego co widzę, a ciekawe jak to wyjdzie w praniu

Biorę się za porządki, bo już patrzeć nie mogę na ten burdel na dziś ambitny plan - nasz pokoik (10m2 kurzu), moja szafa i przegląd butów, ubrań i sortowanie, rzeczy młodego - poukładać rozmiarami i pozapisywać czego nam jeszcze brakuje, zrobić z tego listę do portfela, żeby mieć pod ręką jak coś mi się trafi, zszyć spodnie, bo pękły na tyłku, zaszyć torbę na leżak, żeby się ją dało przez ramię powiesić Także do później laseczki I pamiętajcie - kobieta w ciąży jest zawsze najpiękniejsza![/QUOTE]

A na rzeczy malego masz już miejsce? Tzn jakieś meble czy cos? Bo ja w sumie tez bym chciała już to ogarnąć, bo wtedy najlepiej widać czego ile jest, ale komody nie mam ;/

A ja dziś nie sprzątam, posprzatam w następnym tyg, w weekend i tak nas nie będzie, bo jutro pewnie też do rodziców pojedziemy, więc wezmę du.pe w troki i będę ogarniac od poniedziałku ;P
Poza tym jeszcze dziś głowa mnie boli i już calkiem odechciewa sie wszystkiego, może przez też samopoczucie? ;/ przepraszam, ze Wam tu narzekam tak, w następnym tyg liczę na przypływ energii...

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Podziwiam was za ten czas na wizaż Wow...
Mi czasem czasu brak by po tyłku się podrapać

Nic mi się nie chce wczoraj też przesadzilam i w nocy dało mi w kość..Ale obiecałam siostrze upiec 2 placki na chrzest, biorę się za krem do murzynka..ehhh
Coś o pampkach pisalyscie ja kupiłam wcześniej z młodym bo promocja a tu dupa...okazało się że ma uczulenie i jak był maluski to tylko niektóre tolerowal np z Tesco loves baby czy z Lidla toy rus a po reszcie dupa czerwona ogień normalnie...
Potem jak był starszy to mniej reagował no pampersy mogłam założyć chociaż wcale jakościowo nie są lepsze niż te z Tesco ..
Teraz też kupię tylko New born do szpitala a potem się zobaczy...

Co do prania to młodemu pralam w loveli i było ok teraz już jak się tak strasznie Brudziński to niemieckim persilem pierzemy a do płukania lenor sensitiv po innym go sypie..pokrzywka od razu...
To dziwne, ze lenor go nie uczula, bo,niby sensitive, ale dla mnie wszystkie lenory pachną najintensywniej z wszystkich płynów do płukania, od początku uzywalas go do plukania?

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 12:23   #3900
ogolnie
Zakorzenienie

Benita a to tak wygodnie na podłodze będzie z tą wanienką? Praktykowałaś już to z pierwszym dzieciem?

Sylwuska pamiętam jedynie, że z Mel B trening na ramiona robiłam, co w sumie w większości zadziałało na cycki, a w mniejszym stopniu na ramiona, chociaż po 4 miesiącach regularnego ćwiczenia miałam ramiona jak marzenie A teraz znowu mam zwisy Także tego...
A poza tym to jakieś serie ćwiczeń wypatrzonych z neta robiłam, nie pamiętam nawet co to było, bo to 2 lata temu robiłam.

Posprzątałam, zjadłam kolejne pół pizzerki i Ehh...Jak TŻ wróci z pracy to jedziemy do teściów. Tak strasznie mi się nie chce
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości