|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6
Enedue ja kupowałam u tego sprzedawcy ten granatowy śpiworek. On jest z takiego materiału, że na lekki deszcz i lekki śnieg się nadaje.
---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Dolinka ale masakra z tą SR u Ciebie ![]() Enedue mamtowdupizm i tumiwisizm jak najbardziej wskazane w tej sytuacji. Jak olejesz Tż kilka razy, nie dostanie obiadu itp. to może coś do niego zacznie docierać... |
|
|
|
#4142 | ||
|
Zadomowienie
|
OO fajnie
pochwal się czy zakupy udane ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
I masz rację, idź sama jak masz się denerwować. ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
życzę lepszego samopoczucia |
||
|
|
|
#4143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zatlukalabym chyba za tekst o psychiatrze... Widocznie prosto z mostu sie z nim nie da i trzeba wziac na przetrzymanie, tyle ze to dla psychiki tez nie jets takie fajne |
|
|
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52797148]Dzień dobry
fatalna noc za mną... W ogóle ostatnio kiepsko sypiam, bo od wtorku kłuje mnie w lewym boku. Najpierw myślałam, że to młody gdzieś uciska, bo na usg był ułożony poprzecznie, ale kopie tylko na dole lub na górze, więc całkiem możliwe, że się obrócił. I zaczęłam czytać co to, to wychodzi, że może to być kolka nerkowa. Leków jako takich w ciąży na to nie ma, jedynie przeciwbólowe i rozkurczowe. A do tego jeszcze dzisiaj nad ranem obudził mnie ból zęba, którego nie umiem znaleźć nie wiem czy na dole, czy na górze, czy 6 czy 7... Ostatnio na przeglądzie u dentystki wszystko było ok, więc obstawiam, że boli mnie cały kawałek szczęki i 8 będzie znowu wychodzić, bo tak to zwykle u mnie jest. Siku wstawałam 3 razy i pomimo zasłoniętej rolety w pokoju obudziłam się o 7.40 - niewyspana, ale mowy nie ma o spaniu już, może po południu się przytulę do męża i pokimam chwilę ![]() Enedue jak sytuacja po wczoraj? Poszłaś na sr w końcu? My mamy dzisiaj, ale jak mężowi wczoraj przypomniałam, to nawet się uśmiechnął zadowolony ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Myślę, że to nie kolka nerkowa. Koleżanka to miała i mówiła, że to okropny ból, porównywalny z porodowym
|
|
#4145 |
|
Zadomowienie
|
od wczoraj 10 stron przybyło
spróbuję wszystko nadrobić ale mam nadzieję że same dobre wiadomości tam są!u mnie wczorajszy dzień był ekstremalnie beznadziejny mieliśmy zmienić mieszkanie, znaleźliśmy nowe - wpłaciliśmy zaliczkę, to wymówiliśmy no i wyszło wczoraj że właściciel nowego mieszkania nas wyrolował. Tzn. nie wiem czy jest po prostu takim skur...nem czy może jest chory psychicznie ale tak pozmieniał warunki umowy że to koszmar i na pewno tego nie podpiszemy Najgorsze że nie umiem panować nad emocjami i z tych nerwów tak mnie wczoraj brzuch bolał że myślałam że wyląduje na IP.
|
|
|
|
#4146 |
|
Konto usunięte
|
Kalusia teraz myślę, że to było jakieś zatwardzenie, bo po dłuższym posiedzeniu w wc jest lepiej
Benita masakra, nie wiem jak ludzie tak mogą Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52798348]Kalusia teraz myślę, że to było jakieś zatwardzenie, bo po dłuższym posiedzeniu w wc jest lepiej
Benita masakra, nie wiem jak ludzie tak mogą Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]O widzisz to dobrze, że tylko to
|
|
#4148 | |
|
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52797874][/COLOR]Dolinka ale masakra z tą SR u Ciebie
![]() [/QUOTE] No dokładnie. . A na dodatek to kurs dla par, więc jeśli partner nie zapłaci, to ja też nie mogę uczęszczać... tak się zarabia na ludziach-w ostatniej chwili wyciągnąć karty na stół, żeby nie było już możliwości znalezienia czegoś innego.. Cytat:
A w starym mieszkaniu nie możecie mieszkać do czasu znalezienia nowego? Pewnie właściciel jeszcze nikogo nie znalazł.. |
|
|
|
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzelda też ostatnio tak mialam że od wstania do pójść spac właśnie w lewym boku mnie klulo cały dzień, ale następnego dnia było ok, więc może Tobie też przejdzie
Czubasek pokazuj ![]() Dolinka witaj ponownie ;* może zbyt aktywnie spedzilas ten czas i teraz tak wszystko się do Ciebie odzywa? ;/ a jeszcze przeprowadzka na głowie, trzymaj się tam i zaglądaj do nas, będziemy starały sie naładować Cię dobrą energią! ;* OENEDUE też myślałam o takim albo tym granatowym co Gryzelda wstawiala ale na to będziesz miała jeszcze zapięcie od gondoli, więc nie powinien zmoknac, poza tym jest jeszcze folia, a w deszcz też chyba nie będziesz tak spacerować, co?Benita ale jak to nie odda Wam zaliczki?? Nie spisaliscie jeszcze żadnej umowy i sobie pozmienial jak chcial? ;/ może da się to JeszcE odkrecic? ;/ Ja już po wizycie, Malutka waży 957 g w następnym miesiącu, to już będzie III trymestr!! Mamy mieć III badanie prenatalne, gdzie jak to określił gin będziemy sprawdzać czy Lila nie ma zadnych chorob, bo do rej pory sprawdziliśmy wady, a teraz pod kątem chorób będzie badanie, mam na 20 października![]() Wyprzedza cały czas o tydzień do przodu według parametrow ułożona jest glowkowo, co mnie bardzo zdziwiło, bo ja cały czas bo bokach ja czuje, a gin powiedział że lokciami musi mi naparzac ;P Nie chciała pokazać buźki, bo jest odwrócona nią do mojego kręgosłupa, mały uparciuszek ![]() Seruszko pięknie bije, macica sięga już ponad pepek, a to kłucie to właśnie powiększająca macica może być, gin pokazał mi wielkość macicy przed ciążą, to ona ma jakieś 5 cm, a teraz powiedział że jest wielkości mojej głowy!! Więc może coś kluc i ciągnąć Pytałam o takie twarde kulki, które pojawiają mi się w nocy jak się kładę, to nie jest dziecko, najprawdopodobniej to skurcze przygotowujące macice do porodu, w różnych miejscach pojawiają się takie kule, one nie są bolesne, i bardzo dobrze, ze tak się dzieje, bo na tym etapie powinny się pojawiac ![]() Co do wyników, to glukoza powiedział że tragiczna, bo nie dam mu zarobić na leczeniu cukrzycy zauważył że w moczu ciut przyduzo mam tych leukocytów i mam brać zurawit 3x1, tylko nie zapytałam ile czasu, na opakowaniu napisane ze przez pierwsze 3 dni a potem po jednej tabletce i nie wiem czy zrobić tak, czy brać po 3 przez tydzień, zrobić badanie i zobaczyć czy z moczem juz ok??No i to by było na tyle chyba ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-09-17 o 12:16 |
|
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale z ta zmianą warunków umowy i zaliczką to bym nie odpusciła. Jakim prawem coś takiego robi? Jak coś zmienia i Wy się na to nie godzicie, to sorry ale zaliczka jest do oddania bez najmniejszego szmeru!
|
|
|
#4152 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Skończyłam prasować pierwszą połowę ciuszków. Ja muszę wymyśleć jakiś patent bo mi to bardzo wolno idzie Sylwuska gratuluję wizyty, twoja malutka też szybciutko rośnie ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- aaa i amówiłam sobie poduszkę rogala. Może teraz mi pomoże przy siedzeniu, a potem będzie dla malucha ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=5653859732
|
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
Benita - współczuję! Wez się skonsultuj z jakimś prawnikiem czy facet tak moze zrobić. Mam nadzieję, że się szybko coś wyklaruje!!
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
Benita walcz o zwrot zaliczki. Ja bym nie popuściła
Eh, mojego TŻ ostatnio też zdrowo szarpie, wczoraj wieczorem wrócił z pracy, zjadł kolację, ja leżałam już w łóżku i przeglądałam net. Przyszedł, burknął "cześć" i ani buzi, ani pocałuj się w dupę, nic, usiadł do komputera do jakiejś pieprzonej gry i jeszcze do mnie z pretensją, że siedze w domu to mogę mu wejść na tą grę i nadrobić trochę. No myślałam że szlag mnie trafi, zaczęłam się śmiać bo mnie to tak załamało. Potem się rozbeczałam jak zwykle, no ale koniec końców wyłączył laptopa i przyszedł do mnie do łóżka i do 2 gadaliśmy. Masakra, czasem mam wrażenie, że przechodzimy jakiś kryzys od kilku miesięcy. I oczywiście to ja zawsze wychodzę na winną Wkurzona jestem i smutna dzisiaj, więc jadę zaraz po kosmetyki dla dziecia i jak znajdę wenę to pobuszuję po lumpie, chociaż nawet nie wiem gdzie są u nas w mieście Trzymajcie się dziewcyzny, nadrobię wieczorem |
|
|
|
#4155 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pogadajcie z właścicielem, może da się cofnąć to wymówienie, wytłumaczcie jaka sytuacja. ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
trochę przegina, że co, że masz mu grę nadrabiać??? yyyy chyba sam siebie nie słyszał ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- To dobrze, może to tylko jakieś takie skurcze i rozciaganie tam, dlatego tak intensywnie czujesz. |
||||
|
|
|
#4156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A gdzie fotki ? ![]() Benita oże jescze się da coś zrobić w sprawie zaliczki ? Może skontaktuj się chociaż z radcą prawnym Co do szali, polecam duże i wełniane
|
|
|
|
|
#4157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5655296380
|
|
|
#4158 |
|
Zadomowienie
|
http://www.tvp.info/21662696/urzad-s...-w-listopadzie
yyyyyyy, ten nasz kraj jest naprawdę popieprz...... ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Ale zależy jakie wełniane, ja mam uczulenie na gryzienie po szyi Musi być delikatny raczej
|
|
|
|
#4159 | |
|
Zadomowienie
|
kalusia mówisz że w Lublinie taka dobra klinika okulistyczna? muszę poszukać informacji na ten temat, w sumie tam zaczynaliśmy naszą przygodę z okulistami ale wtedy jeszcze nikt nie mówił o operacji bo synek był malutki.
Cytat:
mujer jest jeszcze trochę czasu to może młody zdąży się obrócić. Ponoć mycie podłogi na kolanach to też dobra pozycja żeby zachęcić małe do obrócenia się Jest też ponoć możliwość że lekarz obróci dziecko jakoś naciskając na brzuch no ale nie wiem czy to się praktykuje faktycznie czy to tylko jakiś szarlatański zabieg. A co do kp i cc to na pocieszenie mogę powiedzieć że mam 3 koleżanki po cc które karmiły bardzo długo więc nie ma co odrazu się negatywnie nastawiać. W ogóle właśnie pozytywne nastawienie przy kp jest kluczem do sukcesu według mnie. Pamiętam jak w szpitalu dziewczyny lamentowały że dzieci nie jedzą, smarowały się glukozą itd no a dziecię przecież nie rodzi się na głodzie i też jest zmęczone i potrzebuje czasu żeby się rozkręcić. I jeszcze co do cc to jak już byłaby konieczna to ponoć i tak dobrze jest czekać aż poród sam się zacznie (w sensie odejście wód albo pierwsze skurcze) i wtedy dopiero ciąć. Ale w szpitalach chyba niezbyt chętnie to praktykują. o kurcze! ja jakoś tak skutecznie wyparłam konieczność porodu ze świadomości ze jeszcze do mnie nie dociera że już niedługo i nas to czeka |
|
|
|
|
#4160 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że remont szybko się skończy, Ty wrócisz do siebie, będziesz przy Tż i wtedy poczujesz się lepiej. A jeśli chodzi o szyjkę... leż bo to naprawdę bardzo pomaga i mam nadzieję, że i u Ciebie pomoże ![]() My też Cytat:
Co do Tż to dobrze, że tak go teraz traktujesz. Mam wrażenie, że takie coś lepiej działa na facetów niż rozmowa. Bo niestety często musi minąć trochę czasu zanim zrozumieją swój błąd. Mam nadzieję, że szybko się opamięta... Cytat:
![]() Współczuję samopoczucia... trudno mieć dobry nastrój jak co chwilę coś doskwiera :/ Mam nadzieję, że niedługo Ci się polepszy ![]() Cytat:
Sama zastanawiałam się nad takimi, tylko tego typu co Gryzelda zamówiła, ale już mam inny więc problem z głowy ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że szybko znajdziecie coś fajnego Cytat:
Duża dziewczynka ![]() U mnie macica też już nad pępkiem Dobrze, że zapytałaś o te kulki w brzuchu, teraz jesteś spokojniejsza, bo wiesz co to ![]() Więc teraz wg USG na kiedy termin? Cytat:
faktycznie najważniejsza rzecz to nadrobić mu zaległości w grze ![]() Ręce opadają ![]() Ja dziś z rana wybrałam się na targi zakupy, później pojechałam posiedzieć u mamy. Przyszły mi kosmetyki, które wczoraj dla siebie zamawiałam, więc już wieczorem wypróbuję maseczkę ![]() No i Pampersy dla Małej też przyszły ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wlasnie pije soczek na krew ;p
Musze isc na strych jeszcze raz przejrzec swoje ubrania i pozbyc sie bez sentymentow kolejnej polowy ![]() Jakos nie mam sil na nic dzisiaj i na pocieszenie wam powiem ze moj tz tez wczoraj mnie wkur.. Ale pogadalismy sobie i mam nadzieje ze bedxie lepiej :p |
|
|
|
#4162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kp można sobie jakoś rozkręcić, ale po cc nie od razu, o to mi chodzi.
Edytowane przez mujer Czas edycji: 2015-09-17 o 17:16 |
|
|
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4164 |
|
Zadomowienie
|
POPIJAMY WODĘ, przypominam kto tam niedopity
:P
|
|
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam za głupie pytanie ale botwinka to całe liście buraka czy tylko te łodyżki?
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie przed chwilą wypiłam prawie 0,5 l do tabletek
![]() A Sylwuska miałam Ci jeszcze napisać odnośnie Żurawitu. Mi gin kazała brać od wtorkowej wizyty. Biorę 1x1 kupiłam 36 tabletek, więc zjem to i zobaczymy czy mocz będzie lepszy. Bo u mnie coraz wyższe pH wychodziło
Edytowane przez Ani_qa Czas edycji: 2015-09-17 o 14:09 |
|
|
|
#4167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak dla mnie to całość jest botwinką, ja zawsze zupę gotuję trochę z łodyżek, trochę z buraka. |
|
|
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ sobie zażyczył a u nas się robi na rosołku zazwyczaj taki barszczyk jak do uszek, botwinki nigdy nie robiłam
|
|
|
#4169 |
|
Zadomowienie
|
Ale gorąco na dworze, zamknęłam balkon bo bucha żarem, a wiatrzysko takie że mi pranie poskręcało Nie chcę mi sie nawet wyłazić nigdzie w taki gorąc, totalnie zdziczeje w tym domu hehe tylko dzidy mi brakuje Pytanie mam, jak pielęgnujecie pięty? Jakiejś dobrej maseczki szukam, coby stopom dogodzić dziś, wymoczyć i nawilżyć. Mam wenę na malowanie paznokci chyba, najpierw muszę zrobić taki full wypas pedicure jednak. |
|
|
|
#4170 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() weźcie kogoś naślijcie na niego, niech oddaje zaliczkę! dużo? ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
![]() hormony robią swoje a oni tego nie rozumieją ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:13.

pochwal się czy zakupy udane 
nie wiem czy na dole, czy na górze, czy 6 czy 7... Ostatnio na przeglądzie u dentystki wszystko było ok, więc obstawiam, że boli mnie cały kawałek szczęki i 8 będzie znowu wychodzić, bo tak to zwykle u mnie jest. Siku wstawałam 3 razy i pomimo zasłoniętej rolety w pokoju obudziłam się o 7.40 - niewyspana, ale mowy nie ma o spaniu już, może po południu się przytulę do męża i pokimam chwilę
[/QUOTE]
spróbuję wszystko nadrobić ale mam nadzieję że same dobre wiadomości tam są!

faktycznie najważniejsza rzecz to nadrobić mu zaległości w grze