|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
to ja pokażę malutką i dorosłą Lilę i lecę robić lazanię
|
#3602 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Najważniejsze, że wszystko OK ![]() Cytat:
Cytat:
![]() hehehe moja dzisiaj mnie tak zestresowała. Najpierw widziała chłopaka, później dziewczynkę na 100%. Nie wierzę tej babie. Chyba faktycznie dowiem się dopiero jak się urodzi, a w domu przygotuję 2 torby - niebieską i różową. Trzymam kciuki, żeby nic wielkiego nie wyszło! |
||||
|
|
|
#3603 | |
|
Zadomowienie
|
Piękna, na drugim robi minę jakby się obraziła że jej do domu nie chcesz wpuscić
Cytat:
|
|
#3604 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przejdę się do swojego. Moje ma duży dział dziecięcy a też już chciałabym chociaż bieliznę dla maluszka mieć załatwioną. Cytat:
Cycki mi opadły Cytat:
![]() Ja nie wiem jak ludzie mogą takie rzeczy mówić. Cytat:
Witam. Opowiem Wam wczorajszą przygodę. Wyszłam sobie na zakupy o 21.00. (No bo wiecie, że my my późno kładziemy się spać to dla mnie normalna godzina). Pojechałam do Carrefoura na zakupy- proszek do prania i paprotkę i już płacę a przy bramce zaczęło pikać. Ja w szoku ale dobra. Wyjmuję stare paragony, stare chusteczki,(ogólnie śmietnik w kieszonkach) i mam tam szminkę (którą kupiłam 2 lata temu). No i ochroniarz mnie wziął do pokoju zwierzeń i tam zaczyna mnie przepytywać skąd, co i w ogóle. Nie powiem- miałam ubaw bo nie spodziewałam się, że wieczorne wyjście do sklepu może się tak skończyć. tylko bałam się, że będę musiała drugi raz zapłacić za tą samą szminkę bo wyjdzie jakieś głupi zbieg okoliczności i jeszcze trafię na jakąś czarną listę. Ale koniec w końcu nie znaleziono takiego numeru seryjnego i mogłam iść do domu.Tylko się martwię czy te takie urządzenie do wykrywania kodów jest bezpieczne. Wiecie, takie coś co np. na lotnisku mają. Bo też mnie tam "zbadali". ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
Cytat:
Gratulacje wizyt ![]() Śliczna
|
|
|
#3605 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale dzieci różnie rosną wiadomo echa serca nie miałam ale chyba któraś mamusia miała tylko która ? Cytat:
Cytat:
badanie nieprzyjemne to fakt, ale masz już za sobą ale kociak Cytat:
kolega miał insulinę w tym penie i mu pikała więc zdarza się różnie
|
|
#3606 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja mam teściów za płotem, ale nie szkodliwi są jak się "jednym uchem wpuszcza, a drugim wypuszcza". I już umieją nie pomagać we wszystkim, chociaż jak się dziecko urodzi to pewnie im się znowu na jakiś czas "pomoc" włączy
Ostatnio wtedy wsadzałam małą w wózek i jazda Wilk syty i owca cała ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sporo zależy od tego jaki magnez bierzemy, bo wchłanialność jest naprawdę różna. Chyba najlepiej ustalić z lekarzem strategie działania. Ja się cieszyłam jak miałam takie skurcze, które szło łatwo opanować. Najgorsze to te co trzymają długo i pól h naciągania mało co daje, a potem łydki i tak cały dzień bolą i przy byle złym kroku wszystko wraca |
|||
|
|
|
#3607 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale tutaj Pan ochroniarz był chyba bardziej przejęty całą sytuacja niż ja bo jak zobaczył, że mam brzuch i jeszcze buraka na twarzy to tylko uspokajał "ale niech się Pani nie denerwuje"... No trochę wstyd było te pomięte paragony pokazywać .
|
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak robią to echo serca dziecka? Mi ostatnio oglądali z 20 min serce małej, bo miałam skierowanie z tego powodu na prenatalne, do tego te przepływy kolorowe.
---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Motyl piękny kociak. Z jakiejś bliskiej hodowli? Kiedyś młodej zapiskały w Smyku buty, w których chodziła już z 2 tygodnie :/ |
|
|
|
#3609 |
|
Raczkowanie
|
ja się nie zgadzam z tym, że magnez nie pomaga. Ja miałam strasznie bolesne skurcze łydek i lekarz zalecił magnez z potasem np mgB6 , ja kupiłam jakiś inny w Rossmanie wiem, że miał dopisek skurcz. Dawkowanie na opakowanie 2 tabletki i odkąd zaczęłam brać , wystarczyła jedna tabletka dziennie i skurcze minęły jak ręką odjąć.
Co do linii na brzuchu , u mnie póki co jej nie ma rozstępów jak na razie też nie ( jedynie takie co już wcześniej miałam ) zobaczymy czy ta teoria zależności między linią a rozstępami się sprawdzi, ja mam nadzieję , że nie.
|
#3610 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli profilaktycznie i na NFZ to zawsze warto skorzystać. Piękności
|
|
#3611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Mam nadzieję, że jak już się synek urodzi to przynajmniej nie będze mylić jego części ciała
|
|
#3612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Również postanowiliśmy zrobić przemeblowanie i dużą szafa wyjdzie z pokoju i przyjdą meble ale już mamy upatrzone i w sobote zamówimy i w czwartek tż kończy NSR to będziemy składać i się przepakowywac
|
|
#3614 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za samą sytuację bo zawsze ludzie się patrzą zmobilizujesz się do wyrzucania z kieszeni na bieżąco Cytat:
NanaR też mamy kombi uparłam się na takie z wiadomą myślą o czym dokładnie kupione w grudniu a w styczniu zaczęliśmy starania ale kolejność
Edytowane przez kaaasi Czas edycji: 2015-10-16 o 12:28 |
|||
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę kupić jakieś auto, bo moje się sypie... ale mi się nic nie podoba :/ chce małe coby się wszędzie wcisnąć (obecnie nie straszny mi żaden parking czy osiedle), ale z drugiej strony nie mogę mieć za mało miejsca z tyłu, bo 2 foteliki trzeba zmieścić.... I tak się rozglądam od czerwca
|
|
|
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mi się tam coś kręci z prędkością światła
|
|
|
|
|
#3617 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No mówię- królowa brytyjska ![]() Cytat:
![]() Dalej mnie dziwnie ten brzuch pobolewa, ciągle leżę. Dzisiaj w sumie pierwszy razy od niedzieli robię obiad, bo już miałam taką ochotę... Moja ciocia ciągle do mnie dzwoni, teraz czekamy na wyniki no bo mówi,że jednak lepiej jakby to miał być pęcherz, bo jak nie to mnie na oddział weźmie... Cytat:
![]() Cytat:
Taaaa.... spod Piotrkowa Tryb.
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale ma piękne żółte oczyska
---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() A ja oczywiście pojechałam do sklepu z butami, żeby je odmagnesowali porządnie. |
|
|
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczkolwiek ja nie znoszę combi, jeździć tym nie będę i jak dla mnie i tak za mało pojemne na dłuższe wypady Ja mam Hondę taką typowo sportową i jeżdżę tylko nią, ale z dwójką to już tak cięzko, więc wymieniamy mi auto na suva lub vana. Będę musiała się nauczyć takim jeździć![]() Tak a'propos to ostatnio czytałam statystyki i wiecie,że Volkswagen ma 10 razy niższą śmiertelność przy wypadkach niż inne marki samochodów?
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uparłam się na tę moją Hondę, ale już przestaje być wygodna, a co dopiero przy dwójce
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3623 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
![]() A urzadzenie ponoc bezpieczne - ja na lotnisku bylam w zeszlej ciazy obficie maglowana i pytalam czy bezpieczne i mowili ze spoko ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- grzeczna tylko pieron wstaje o 6 ostatnio i matce sie wyspac nie daje ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
Nic innego nie polecila, jedynie jsc produkty bogate w magnez i potas bo ponoc ten z naturlanych produktow znacznie lepiej przyswajalny.A co do magnezu w tabletkach to teraz moja gin poleca asmag forte. |
|||
|
|
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja muszę auto zmienić do lutego
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też nie lubiłam dużych aut, ale jakoś przyzwyczaiłam się bo miałam jedną myśl "maleństwo w planach" i jakoś tak samo się wszystko zaczęło układać duże wygodne co tu mówić a z dziećmi to już wogóle przyzwyczaisz się kotów Wam zazdroszczę mi jakoś nie pasuje trzymać w bloku mam wrażenie że zwierzęta tak się męczą, ale jakbym miała domek to na pewno bym miała
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3627 |
|
Rozeznanie
|
Jestem odebralam wyniki i co i nigdy w życiu nie miałam tak dobrych
ALT 8 norma od 0-33 AST 10 norma od 0 -30 Bilirubina całkowitą 5.70 norma 0.00-21.00 Uspokoiła się całkowicie wyszłam taka podjarana szczęśliwa ze szok nawet fo giną z tym uczuleniem zapomniałem iść A co chodzi o echo serca płodu to ją. Miałam w 19-20 tyg wtedy najlepiej serduszko dziecka zbadać nazywa się to echokardiografia.wygląda to raczej tak jak usg gotówkowe trwa ok 30-40 min i pani na usg sprawdza wszystko nerki wątrobę kości twarz dziecka itp a w szczególności właśnie setce wszystkie te zylki przepływy itp ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Rano moja mąka się ruszyła delikatnie a teraz już nic a nic leze nic siedzę zgieta nic. Kurka wodną słodkie na nią nie działają wogóle nawet po glukosię.jedynie to czasem po oleju z polakami ale od środy spokoju naprawdę za duży spokoju eh wieczorem coś tam przesunie się i tyle eh |
|
|
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz superSent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#3629 |
|
Rozeznanie
|
Oleju haha glukosie haha miało być po mleku z platkami i glukozie
---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Martwię mnie ta cholestaza niemiłosiernie ale już spokojną jestem. Teraz niech mała zacznie się ruszać to już wogóle góry przenosić będę mogka |
|
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na psa bym się nie zdecydowała teraz ale kociak hmmm...nie będzie mu za ciasno w bloku? nie musi sobie pochodzić po dachach itd ?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

Najważniejsze, że wszystko OK
ja tam na ubrankach się nie znam jeszcze, ale nie wyglądało mi to na wyprzedaż poletnią. Było dużo bodziaków z długim rękawem. I było trochę rzeczy przecenionych 30% i 50%... ale nie wszystko.

!
.

. Mam nadzieję, że jak już się synek urodzi to przynajmniej nie będze mylić jego części ciała