|
|
#4531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LVII
Cytat:
Mam się znudziła i jakieś Bielendy z Hialuronem stosowała.
|
|
|
|
|
#4532 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4533 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Ja go mam zamiennie z kremem BioDermik w tubce, na noc fajny, tłuściutki ale nie tak bardzo jak Ava i dobrze się wchłania. Miałam - oczywiście
- Bielendę z serii 40+, ale wykończyłam i nie mogę znaleźć
|
#4534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W zasadzie, na zimę, do twarzy, planowałam Sanbios, krem rokitnikowy, firma z Gliwic bodajże, też ma przeboski skład. Pod oczy też mi pasował. Cytat:
Cieszę, się i ciekawa jestem czy ten Hourglass spełni Twoje oczekiwania, bo do tej pory z tymi jutubami różnie bywało kamera przekłamuje, oczekiwania zagramanicznych jutuberek się rozmijają z moimi np etc.Ja się właśnie lepiej czuję obecnie bez ciapania, mam cerę daleką od idealnej, zawsze już będzie taka chropowata, z różnymi włókniakami etc mam tam tysiąc badziewi, ale jednocześnie mam dość fluidów, mejkapu. Nie lubię go czuć, nie służy mi. Czasem meziałam pudrem mineral, ale teraz i z tego rezygnuję. Jakoś mi tak lżej i Młodziej? Maluję brwi i rzęsy - no i ostatnio w planie mm oczy-powieki, ale to już wyższa szkoła jazdy.
|
||
|
|
|
#4535 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Ja się, niestety, od podkładu nie potrafię odzwyczaić. Fluid i odrobina cienia na brwi, jak mam dodatkowe 30 sekund to odrobina różu - i wsio. Na makijaż oczu nie tyle nie mam czasu, co rano jestem nieprzytomna do tego stopnia, ze wszelki makijaż traci sens. Mogłabym w biurze, ale na to z kolei nie mam czasu. A w weekend się malować nie zamierzam.
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja już potrafię wyjśc z domu bez tapety po depilacji twarzy w zeszłym roku ![]() Ale do pracy wolę się lekko pociapać jakims bb albo minerałami, bo moja twarz jest gładka, ale kolor ma nierówny: szaro-trupioblada z plackami czerwieni na policzkach i fioletowymi sińcami pod oczami ![]() Tymczasem borem lasem kupiłam ten płaszcz zanim i jego wypollizują, bo opinie na blogach i w sieci ma niezłe http://restyle.pl/product-pol-1315-R...y-futerko.html Dziś doszedł do paczkomatu koło pracy. Po szybkiej przymiarce w firmowej toalecie (nie mogłam sie doczekać ) stwierdzam, że jest ok, rozmiar M w sam raz, na cycu akurat się dopina, przy moich 164cm sięga z 5-10 cm przed kolano, wykończenie jak na fotach, nie jest mocno pognieciony od transportu. Zastrzezenia mam tylko dwa:- nie jest taki mega gruby i ciężki jak się spodziewałam, niewiele grubszy od mojego jesiennego, ale tak przy temperaturach zakresu -5 do +5 stopni powinien dawać radę - dół jest obszerny i sterczy na boki jak na zdjęciach, a myślałam, że laska ma jakąs halke i nie bedzie tak odstawać na doopie Jeszcze ten mi się podoba http://restyle.pl/product-pol-1310-Y...rny-welna.html ale drogi. No i chińszczyzna, punk rave ma rózne opinie w sieci. No i mam juz 3 jesiennie płaszcze (w tym ten długi wojskowy ze skóry, w którym wcale nie chodzę, bo nie mam gdzie )
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-10-21 o 11:28 |
|
|
|
|
#4537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszy spoko bardzo taki sweet. Ale druuuuuuuuuuuuuuugi marzenie! |
|
|
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
aż za bardzo sweet, upitoliłabym szeroki dół i futro na dole
ale lolicie spódniczki i podkolanówki robią dużo słitasności na tych zdjęciach, z portkami powienien wyglądać w miarę okno bosski ale cienki, widać na fotach na modelce jak się falująco poły rozchylaja, wełniane grube płaszcze tak nie robią więc niby cienki na ciepło, a z drugiej strony futro na kapturze. Nie lubię futer poza zimą ![]() No i po co mi 4 jesienny płaszcz (i to za takie piniondze), jak zakładam 1 albo 2 razy w roku (na Wszystkich swiętych i czasem na Wielkanoc jak zimno ).I wsio. Do pracy chodzę w budrysówce z kapturem i na sportowo-wygodnie, a na zakupy w weekend to już w ogóle dresy i cienka puchówka, zero makijazu, olej na włosach itp ![]() ten też czadooowy http://www.emp-shop.pl/art_314448/ ale j.w. nie mam gdzie nosić
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-10-21 o 11:44 |
|
|
|
#4539 | |
|
Nindżopesz
|
Ja może dziwna jestem ale lubię się malować
Zwłaszcza oczy i ciapać minerałami, nawet jak nigdzie nie idę to sobie maznę coś lekko na powieki i strefę T. Tak żeby się osobiście w lustrze nie straszyć.Cytat:
Fajny, fajny, Ty nie masz szerokich bioder to nie powinno przeszkadzać, że taki rozkloszowany. I do cycka pewnie ładną klepsydrę zrobi. |
|
|
|
|
#4540 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Maja, Ty te płaszcze specjalnie wklejasz, żeby mi było żal, ze w obcasach chodzić nie mogę :chlip:
Te długie boskie ![]() Kurczę, stwierdzam, za kapcanieję jakikolwiek element garderoby oglądam, podziwiam pod względem estetycznym, ale uwagę to zwracam czy ciepły i wygodny
|
#4541 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ten zimowy z emp http://www.emp-shop.pl/art_258263/ mnie odstraszył tym, że raz zero opinii o firmie, a dwa "Zamykany na pięć przykrywanych zatrzasków" Że co? Już widze, jak mi zatrzaski się odpinają, jak na wietrze wyciagam łapy w góre, żeby wielki spadający kaptur trzymac ![]() Cytat:
w ostatnich tygodniach przejrzałam setki płaszczy w sklepach i w sieci (i sieciówki i od polskich producentów) i naprawde szlag mnie trafia, ze 95% płaszczy na jesień i zime nie ma kapturów! Naprawdę tak cięzko pojąc producentom, że człowiek chciałby sobie osłonić uszy i włosy przed wiatrem i deszczem czymś innym niż przyklapiająca czapka i niewygodny w trzymaniu parasol? o rozmemłanych zapięciach pod szyja juz nie wspomnę
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-10-21 o 12:22 |
||
|
|
|
#4542 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Jechała ze mną pociągiem dziewczyna. Wysoka blondynka, w długim dopasowanym płaszczu, buty na niedużym obcasie - zauważyłam ja przy wysiadaniu i rzuciła mi siew oczy bo b.elegancko wyglądała. Tylko: płaszcz dopasowany, z klasycznym kołnierzem, bez szalika, bez kaptura, bez czegokolwiek kryjącego. Tylko mi przemknęło przez myśl, kiedy się przeziębi i ja przewieje i zajmie gardło, zatoki, inne takie.... Na dodatek ja jestem sukienkowa i jeansy i kurtkę to sobie mogę założyć w weekend jak idę do biblioteki - do pracy niestety muszę mieć ciepłe okrycie, zwłaszcza uwzględniając "komfort" jazdy pociągiem....
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, jeszcze jedno: długie płaszcze nadają się tylko do CHODZENIA.
Jak w tym swoim usiadłam w pociągu czy tramwaju, to zaraz dół się walał po zabłoconej podłodze a taki długi, ciezki rozkloszowany dół, to ani to podwinąc, ani załozyc na siedzenie nijak nie szło
|
#4544 |
|
Nindżopesz
|
Rejcz, doszło Hourglass.
Co prawda nie mam do niego dobrego pędzla póki co, ale "coś robi". Zwłaszcza w sztucznym oświetleniu widzę różnicę, taka jakby... silikonowa powłoczka na paszczy, czy może efekt jak tuż po umyciu kiedy to twarz jest napięta i czysta. Zastanawiam się ino czy nie "ściumpia" ale dzisiaj podsuszyłam sobie twarz maseczką z kwasem więc wstrzymam się z werdyktem. Na plus, że nie robi pyłkowego wykończenia jakie dał mi sypki Nars i Meteory. Na minus: są jakieś drobinki widoczne w mocnym sztucznym świetle. Czy to warte takiej kasy? Pomyślę jutro jak mi suchość zejdzie I zobaczymy jak się sprawuje w ciągu dnia. Od Meteorytów z pewnością lepsze dla mnie.
|
|
|
|
#4545 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Już dawno miałam Ci zaproponować, oglądasz/czytasz Ruth Crilly/ Amodelrecommends? Lubię tę laskę, ma świetne poczucie humoru - sarkaźmik, nawet spory dystans jak na modelkę i beauty vlogerko-blogerkę. Podobają mi się nawet jej teksty na blogu o ciąży etc. Robi fajne testy. Już dawno nie kupuję high-end stuff ale po prostu lubię jej słuchać. ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
Obecne zostawiają na twarzy brokat i są pyliste właśnie. Widoczne. nie dają woalu. Te Rose od Betty to był chyba najlepszy meteor ever, no jeszcze stare w kompakcie takie na Azję. Ale nowe formuły big no-no Cieszę się, że Hourglass lepszy. No raczej na wysuszoną skórę, nie wskazany Cytat:
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-10-21 o 12:47 |
||||
|
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
ale juz pisałam, że do pracy i na zakupy wolę luz i wygodę, bluzy, dżinsy i płaskie buciory
![]() na imprezy w klubie a'la dyskoteka sie nie nadaje, a nigdzie więcej nie chodzę ![]() nawet zdjęty i położony na kolanach wciąż się po podłodze wala, trzeba by zwijac w kulkę ![]() na zimę to najfajniejszy byłby długi gruby kożuch z futrzanym kapturem a'la szlachcianka na kuligu do tego wielka futrzana czapa a'la Bohun i git ![]() Bo w wersji mniej eleganckiej to mam pcuhowa długa kurtkę i wełnianą czape w norweskim klimacie, z takimi nausznikami i sznurkami do zawiązywania pod brodą
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-10-21 o 13:00 |
|
|
|
#4547 | |
|
Zakorzenienie
|
Joł joł baru! snad wilgoci
Cytat:
![]() Może to jeszcze będzie pomocne dla uczących się pływać: Mój mąż pomimo ogromnego lęku przed wodą stwierdził ,patrząc na mnie i naszego przyjaciela jak czerpiemy radochę z pływania i nie mamy żadnego problemu z utrzymaniem się na wodzie, że to co on czuje chyba nie jest do końca adekwatne, bo skoro inni cieszą się z tego to musi być fajne. I to mu te z pomogło , intelektualna analiza
|
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
W jakich sklepach typu ross? w marketonach? stoi henna Refectocil? nie chce mi sie czekać na przesyłkę, małż dziś jedzie do marketonu, zleciłabym mu kupno, ale nigdy nie widziałam jej w rosach? W duglasie? sepho?
|
|
|
|
#4549 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. aż tak? Ja słyszałam, że te nowe właśnie lepsze ale nie macałam.
|
|
|
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
2. Jest podział - dla jednych lepsze (obstawiam tych z lepszą cerą wyjściowo) dla innych gorsze (moja cera) Po prostu na skórze takiej jak moja, mojej Mam i połowy blogosfery - leżą fatalnie. Jest lepiej bez nich. A na drugiej połowie blogosfery - jest rewela. Kwestia mocno indywidualna. Ale, ponieważ mam porównanie, to uważam, że starsze wersje były lepsze. Z wersji na wersję jest gorzej.
|
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
Oj co się stało ? Idziesz na operację ?
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
Planowo nie, nic się nie stało, ale moja lek. rodzinna, zaleca mi, że to jest taki standard, że w obliczu częstotliwości zakażeń, nawet w zwykłym gabinecie dent. warto to prostu mieć. A chcąc zajść w ciążę, muszę liczyć się z potencjalnym zabiegiem, np cc. Nigdy nic nie wiadomo. Poza tym matka Polly słusznie prawiła to już dawno a ja zbagatelizowałam
pokpiłam sprawę. Zepchłam to na najdalszy plan, a powinnam na odwrót, od tego zacząć. Głupia ja. |
|
|
|
#4553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
Eeeee
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie nimi robiła kosmetyczka i były ok. Wersja brąz i szarość. Kurka w mordę, chyba go wyślę po prostu do drogerii osiedlowej, ale ma nie po drodze
|
|
|
|
|
#4555 | ||||||||
|
Panaroja
|
snad listopadozy w październiku
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i sie zdziwiłam nieco Cytat:
![]() 2. w skórze chadzaj do robo , co sobie będziesz żałować . Cytat:
![]() Cytat:
O kremach itp się produktywnie nie wypowiem , bo teraz używam na dzień Green Pharmacy różanego bo tani i duży a na noc żelu z żeńszeniem . Pod oczy stosuję to samo co na resztę paszczy , od kiedy przeczytałam gdzieś , że ze względu na większą delikatność skóry preparaty pod oczy zawierają to samo co do reszty paszczy , ale w mniejszym stężeniu . I na razie łocy mi nie wypadły , więc chyba to nie szkodzi , a mnie zawracania guowy ![]() Poza tym Green Pharmacy jeszcze używam AA , Lirena i Bielendy na zmianę , tak mi się przynajmniej wydaje , bo pamiętam z grubsza wygląd pudełek , natomiast ni huhu nazwy producenta
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||||||
|
|
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
a daj spokój, przeciez ja w IT robię
adidasy i koszula w krate to tutaj szczyt awangardy ![]() I do długiego płaszcza trzeba odpowiednio sie ubrać (wysoki obcas, jakis elegancki ciuch albo glany, ćwieki i czarny makijaż), a ja wole na luzie np. dzisiaj mam beżowe sznurowane półbuty, dżinsy i luźny sweter w paski ![]() Żarówki vintage ![]() http://allegro.pl/listing/listing.ph...4-uni-1-5-0907 az się prosi, zeby sobie zrobić jakis steampunkowy wystrój mieszkania ![]() Mi się marzy steampunkowa kuchnia z miedzianymi rurkami, takowymi gałkami do szuflad itp ![]() A żeby tak jeszcze ktos wynalazł czajnik z gwizdkiem w kształcie gwizdka lokomotywy.... ![]() Aktualnie moje marzenie na mieszkanie, to: sypialnia gotycka z jakims staromodnym łozem, scianami w czerwieni lub fiolecie, do tego jakies figurki smoków czy innym kreatur, swiece, kadzidełka itp. Salon: wiktoriański lub jakis pdrózniczo-kolonialny lub fantasy (jakieś przytulne staromodne meble, stare mapy w kolorze sepii na ścianach lub jakieś bajery fantasy), kuchnia steampunk, a łazienka s-f z półokrągłą kabiną prysznicową o wyglądzie komory hibernacyjnej i wielka fototapeta na ścianie udająca okno ststku kosmicznego z widokiem na galaktyki ![]() ewentualnie na odwrót: łazienki steampunk tez sa urocze http://1.â☠â☠â☠â☠â☠â☠â☠â☠â☠...4/s1600/s2.jpg a kuchnia s-f z taka naklejka na lodówce ![]() http://www.tenstickers.pl/naklejki-d...wojny-4604.jpg Taa, to juz se pomarzyłam... wracam do robo zarabiać na to wymarzone mieszkanie
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-10-21 o 16:12 |
|
|
|
#4557 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Jak wygląda gwizdek od lokomotywy? Bo wlazłam w różne miejsca czajniki oglądać
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://thumbs.dreamstime.com/z/nale%...wy-1990059.jpg ale chyba nikt nie wpadł na pomysł, zeby to do czajnika przyczepić, w kazdym razie nigdy nie widziałam ![]() ogólnie większość moich pomysłów jest z czapy, pewnie jak już za kilka lat uzbieram na to własne M, to się okaże, że nie stać mnie na te moje odjechane pomysły
|
|
#4559 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Może powinnaś sama zaprojektować rozmaite drobiazgi, których nie ma na rynku? Chętni by się pewnie znaleźli, nie wiem tylko, jak z produkcją... Ale poszłam oglądać różne takie - i chociaż ja mam normalny, biały, elektryczny to jak widzę niektóre modele... czajników, m.in. to mi dosłownie ślinka leci a że w kuchni mam tę fioletowa fototapetę to teraz mam fazę na dobieranie dodatków pod kolor
|
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.

- Bielendę z serii 40+, ale wykończyłam i nie mogę znaleźć

Cieszę, się i ciekawa jestem czy ten Hourglass spełni Twoje oczekiwania, bo do tej pory z tymi jutubami różnie bywało
i Młodziej?
po depilacji twarzy w zeszłym roku
)
marzenie! 

jakikolwiek element garderoby oglądam, podziwiam pod względem estetycznym, ale uwagę to zwracam czy ciepły i wygodny
o rozmemłanych zapięciach pod szyja juz nie wspomnę 

pokpiłam sprawę. Zepchłam to na najdalszy plan, a powinnam na odwrót, od tego zacząć. Głupia ja.