Kremy pod oczy

Fitomed Mój krem nr 10 - przeciwzmarszczkowy pod oczy

Fitomed Mój Krem Nr 10 Krem Pod Oczy Naturalne Działanie Przeciwzmarszczkowe 15ml
Fitomed Mój Krem

saajko
    3 listopada 2024 o 13:45
    mnie się nie sprawdził
    Krem był wielokrotnie polecany, dlatego skusiłam się na jego zakup, ale u mnie totalnie się nie sprawdził. Może i nawilża skórę pod oczami, ale chyba bardziej natłuszcza, bo krem jest okropnie tłusty i w tym cały problem. Totalnie nie nadaje się pod makijaż, nie pomaga nawet odczekanie dłuższego czasu po aplikacji kremu, trzeba go zetrzeć przed nałożeniem korektora czy podkładu. W efekcie recenzowanego kremu mogłam używać tylko na noc, a jednak dobrze byłoby nałożyć coś pod oko przed aplikacją makijażu. Odniosłam też wrażenie, że jakoś szybko się skończył, ale ja tęsknić za nim nie będę.
  • 23 lutego 2023 o 20:56
    I tak, i nie
    Kremik dostaniemy w malutkim opakowaniu z pompką. Bez problemu wyciśniemy tyle produktu, ile potrzeba. Mnie osobiście bardzo podobają się takie małe, ładne i dopracowane opakowanka, ale nie ma to znaczenia w ostatecznej ocenie. Krem jest dość lekki, bezproblemowo rozprowadza się na strefie wokół oczu. Na noc nakładam także na powieki. Krem nie wywołał u mnie żadnego niepożądanego działania, nie piecze i nie szczypie w oczy po zatarciu. O uczuleniach nie mówię, ponieważ nie mam do nich tendencji. Krem ma białą barwę o niezbyt gęstej, ale też nie za rzadkiej konsystencji. Używam go dwa razy dziennie: na dzień i na noc. Często się zdarza, że nie nakładam już makijażu i strefa pod okiem wygląda dobrze, cały dzień jest ładnie nawilżona. Jednak w mojej opinii pod makijaż nie nadaje się za bardzo, szczególnie, że nakładam kamuflaż z Wibo, bo mam cienie, które trudno przykryć. Niestety krem sobie z tym nie radzi, jest niewystarczający. Strefa pod okiem nie wygląda za dobrze. Ogółem kremik jest bardzo przyjemny, ale dla mnie niewystarczający. Potrzebuję bardziej treściwego kremu, który będzie akceptował mój makijaż pod okiem. :)
  • 19 lutego 2023 o 10:30
    Przyjemny krem, ale bardzo lekko nawilżający
    Dodam na początku, że bardzo widocznych zmarszczek nie posiadam. Krem zakupiłam, ponieważ zauważyłam, że coś zaczyna się pojawiać i chciałam spowolnić proces pogłębiania się ich. Kosmetyk oceniam bardziej na takie 3,5 niż 4, ale nie można dać takiej oceny. Krem jest bardzo delikatny, dobrze się wchłania. Ma przyjemną formułę. Nie rolował się przez niego korektor, nie podrażnił oczu. Jednak jak dla mnie nie był wystarczająco nawilżający. Mam cerę mieszaną w kierunku tłustej, przez co jestem zmuszona do stosowania nieco bardziej agresywnych żeli do twarzy. No może nie agresywnych, ale wiecie, takich co bardziej oczyszczają z tłustej warstwy, a nie jej dokładają. Jak dotąd inne kremy pod oczy były wystarczająco treściwe i nawilżające, że nawet nie poczułam efektu ściągnięcia, mimo stosowania takich żeli do mycia. Tutaj czułam jakbym nic nie miała, a gdy czasem podczas dnia potarłam przez przypadek oko to aż się przeraziłam, bo skóra sucha, aż zabolało. Przez to wysuszenie, moje delikatne zmarszczki były bardziej widoczne. Może latem ten krem lepiej by się u mnie sprawdził, jednak zimą szybko go odstawiłam z okolicy oka i zużyłam do pozostałej części twarzy, która bardziej się u mnie przetłuszcza.
    Zalety:
    • dobry pod makijaż
    • formuła
    • wchłanianie
    Wady:
    • dla niektórych nawilżenie może nie być wystarczające
  • 21 listopada 2022 o 22:25
    Dobry pod makijaż
    Jeśli podejdziemy do tego kremu z rozsądnymi oczekiwaniami, jest duża szansa na zadowolenie. Właściwie kremy przeciwzmarszczkowe mogą działać na trzy sposoby: 1) zawierać mocne składniki aktywne (zwykle chemiczne i/lub w b. wysokim, mogącym podrażniać stężeniu), 2) wygładzać optycznie poprzez silikonowe (lub inne) szpachlowanie zmarszczek, 3) po prostu nawilżać w towarzystwie antyoksydantów, a przez to opóźniać procesy starzenia. Krem Fitomed należy do tej ostatniej kategorii, a więc nie wyprasuje zmarszczek już istniejących i nie zrobi efektu wow. Tym, co jednak umie robić dobrze, jest utrzymanie porządnego nawilżenia, a jeśli dołożymy do tego bardzo przyjemny, naturalny skład, masełkową konsystencję i wygodny, higieniczny, dobrze działający airless, wyjdzie nam godny polecenia, polski kosmetyk, w dodatku w dobrej cenie. Używałam z przyjemnością i chętnie wrócę. Skóra przez wiele tygodni wyglądała dobrze, zero wysuszenia. Krem idealnie zgrywał się z różnymi korektorami (wypróbowałam zastygający, zwykły i naturalnego tłuściocha), a dzięki porządnemu nawilżeniu korektory nie wchodziły w zmarszczki.
    Zalety:
    • dobre nawilżenie
    • higieniczne opakowanie
    • dobry skład
  • 1 listopada 2022 o 20:03
    Spełnił oczekiwania
    Powiedzmy, że jak na produkt, który nie posiada w swoim składzie jakiś konkretnych składników aktywnych i nie obiecuje wygładzenia zmarszczek, to spełnił oczekiwania. Miał dać nawilżenie, zatrzymać wodę w naskórku i to robił. Nie szczypał, nie podrażniał (a tego typu historie zdarzały mi się przy naprawdę chwalonych kremach). Super opakowania, bez pakowania bakterii do środka w trakcie użytkowania, pompeczka działała bez zarzutu. Był naprawdę wydajny i genialnie sprawdzał się jako grubsza warstwa na noc oraz jako krem pod makijaż - nic się nie rolowało. Formuła dość lekka, rozprowadza się super i super wchłania.