Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-03, 12:18   #4051
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Na diecie szpitalnej chyba ciężko poprawić jakiekolwiek wyniki

Ja zlecialam dwa kilo przez cztery dni...
Ale zelazo poszlo w gore dzieki zastrzykom.
W ogole moje zelazo to jakis odpal.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 12:18   #4052
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
U nas menda koscielna zazyczyla sobie 200 zl
No ale co zrobic. Czlowiek glupi byl i zaplacil.
Masakra! A myślałam że 50 zł to dużo
Kurde, ja się obawiam, że tak czy siak zapłacimy tyle ile będą chcieli bo mój ojciec jest bardzo "kościelny" i podejrzewam że nie da hańby nam zrobić księdzu zbyt mała kwota albo niezapłaceniem "kościelnej". Bardziej się martwi żebyśmy wstydu nie zrobili niż tym jak to w ogóle będzie wyglądać i skąd wziąć tyle kasy na to.
Szkoda gadać, wkurza mnie jego postawa bo wszystko na pokaz.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 12:19   #4053
dolinka881
Zadomowienie

Kurdeeee.. cytowalam i rozladowal mi się telefon:/

Halwaya-odważnaś z tymi urodzinami

Czubasek-pewnie organizm odreagowuje szpitalne żarcie...

Sylwoha- my daliśmy 500zl co łaska i usłyszeliśmy, że on rozumie, że słabo się młodzieży powodzi... chyba ocipiał. Nie dosyć, że się z nim użeraliśmy, bo non stop robił nam pod górę, to jeszcze takie teksty..a ślubu udzielał nam i tak inny ksiądz..
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 12:20   #4054
sylwoha
Zakorzenienie

Night u mnie jest identycznie
I tez uwazam ze kiedys kobiety maily straszne zycie
A i teraz maja- czesto na walsne zyczenie

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Dolinka u mnie o cukrze nie o slubie ponyleczka
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 12:20   #4055
kalusia87
Zakorzenienie

Dziewczyny, orientujecie się, jak to jest z ubezpieczeniami grupowymi? TŻ jest ubezpieczony w Same Wiecie Jakiej firmie (tej która inwigiluje nasze forum) i chce się zwolnić z pracy. Jest wtedy możliwość opłacania składki samemu? Choćby przez miesiąc, żeby dostać kasę za urodzenie dziecka?
Stary 2015-11-03, 12:25   #4056
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dolinka u mnie o cukrze nie o slubie ponyleczka
Aaaa.. faktycznie to u Ogolnie było :p
Mylę Was czasami sama nie wiem czemu
Stary 2015-11-03, 12:31   #4057
Lili 83
Zakorzenienie

Ile przed posiłkiem wstrzykujecie insulinę?
Ja mam jakieś 20min.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 12:36   #4058
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Ile przed posiłkiem wstrzykujecie insulinę?
Ja mam jakieś 20min.
Ja mam szybko działająca więc tak ok 10 min przed.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 12:38   #4059
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, orientujecie się, jak to jest z ubezpieczeniami grupowymi? TŻ jest ubezpieczony w Same Wiecie Jakiej firmie (tej która inwigiluje nasze forum) i chce się zwolnić z pracy. Jest wtedy możliwość opłacania składki samemu? Choćby przez miesiąc, żeby dostać kasę za urodzenie dziecka?
To ktoś inwigiluje? Nie wiem która

Wydaje mi się że skoro to ubezpieczenie grupowe zawarte przez zakład pracy to z dniem zakończenia umowy o pracę, umowe z firma ubezpieczeniowa też trzeba rozwiązać. A żeby dostać kase za urodzenie dziecka to musisz płacić składki przez 9 miesięcy. Ja tak chciałam zrobić bo gdy tylko dowiedziałam się o ciąży poszłam się ubezpieczyć a wtedy już karencja obowiązywała więc w pracy się ubezpieczyliśmy, a że było przejście z jednej firmy ubezpieczeń do drugiej to nas karencje nie obowiązywały,jedynie TŻ jakieś miał, na śmierć rodziców chyba trzy miesiące.
Stary 2015-11-03, 12:39   #4060
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Cytat:
Night u mnie jest identycznie
I tez uwazam ze kiedys kobiety maily straszne zycie
A i teraz maja- czesto na walsne zyczenie
No to tez racja. Moi Rodzice sa po rozwodzie, wiec u Nich juz nie ma o czym mowic w temacie podzialu obowiazkow...ale patrzac na moich Tesciow zawsze mam poczucie wielkiego zalu...tak bardzo jest mi zal Tesciowej, zdecydowanie za duzo spoczywa na Jej barkach, a Tesc nie robi nic....i az mnie rozrywa od srodka jak to widze niejednokrotnie i jak sie jeszcze Tesc potrafi smiac z Tesciowej, ze jak male dziecko, "po wieczorynce", zasypia w fotelu.... BO JEST WYKONCZONA!!!!!!!! Ehhh szkoda gadac.... Ale chwile pozniej dociera do mnie, ze jest w tym tez sporo winy Tesciowej, ze teraz musi biegac dookola Tescia... bo zawsze tak biegala, tak Tescia nauczyla i przyzwyczaila...nie dopuszczala do wielu rzeczy...i teraz jest jak jest... Trzeba sie skupic na sobie i starac sie uczyc na nieswoich bledach.
Stary 2015-11-03, 12:39   #4061
ogolnie
Zakorzenienie

A ubezpieczyć na życie możesz się samodzielnie niekoniecznie przez zakład pracy.
Stary 2015-11-03, 12:44   #4062
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
To ktoś inwigiluje? Nie wiem która

Wydaje mi się że skoro to ubezpieczenie grupowe zawarte przez zakład pracy to z dniem zakończenia umowy o pracę, umowe z firma ubezpieczeniowa też trzeba rozwiązać. A żeby dostać kase za urodzenie dziecka to musisz płacić składki przez 9 miesięcy. Ja tak chciałam zrobić bo gdy tylko dowiedziałam się o ciąży poszłam się ubezpieczyć a wtedy już karencja obowiązywała więc w pracy się ubezpieczyliśmy, a że było przejście z jednej firmy ubezpieczeń do drugiej to nas karencje nie obowiązywały,jedynie TŻ jakieś miał, na śmierć rodziców chyba trzy miesiące.
Kiedyś któraś dziewczyna zadała na wątku pytanie i od razu odezwał się Pan z tej firmy ubezpieczeniowej. TŻ opłaca składki już kilka lat więc szkoda byłoby żeby teraz tej kasy nie dostał. Czyli gdyby zmienił ubezpieczyciela to też by mu się należało?

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
A ubezpieczyć na życie możesz się samodzielnie niekoniecznie przez zakład pracy.
No właśnie też o tym myślałam, tylko ciekawe, czy oni by to potraktowali jako kontynuację?
Stary 2015-11-03, 13:03   #4063
sylwoha
Zakorzenienie

Nie dostalam takich informacji :p

Ogolnie cala diagnostyke cukrowa w szpitalu uwazam za porazke

Tylko tyle ze wyszlo z ta sprawa z wodami to chociaz tyle dobrze
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 13:05   #4064
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
Mujerku, ale u mnie jakakolwiek mysl o poronieniu (a wlasciwie strach przed nim) pojawila sie moze dwa, moze trzy razy i to bylo dawno temu, w pierwszym trym. Pozniej staralam sie nie dopuszczac do siebie zadnych negatywow. Stad jestem w szoku, ze teraz, w trzecim trym., na 6,5 tyg przed terminem, pojawia sie u mnie taki sen Ja jestem taka, ze rzadko pamietam swoje sny, a jak juz pamietam i sa tego typu to mysle pozniej caly dzien co to moglo oznaczac.... tak juz mam przerazil mnie ten sen troche....

Co do biegania w osmym miesiacu Moja Tesciowa sobie "normalna" pracowita sobote zorganizowala jak byla na poczatku czy w polowie osmego miesiaca; sprzatala, prala, wieszala firanki, zaslony....i tak przy ostatniej firance.... moj TZ stwierdzil, ze to juz jest na Niego czas i jest wczesniakiem.

Tak wiec nie ma zartow, trzeba uwazac z najbardziej dla Nas blahymi sprawami. Ja sie tak ciesze, ze od pol roku nie musialam dotykac ani odkurzacza, ani mopa TZ sprzata, nieraz jest wykonczony po tygodniu pracy, a tu jeszcze sprzatanie w weekend Go czeka i koszenie trawy.... tak mi Go szkoda bo On jest tak pracowity i taki kochany...chce mnie odciazyc jak tylko moze... Nawet koszyk z praniem zanosi do suszarki, gdzie musze Mu zaznaczac, zeby wieszanie chociaz mi zostawil.... Oprocz wieszania i zdejmowania/sortowania/skladania prania to nie pozostaje mi nic innego jak tylko gotowanie i zakupy (na ktore nota bene TZ tez ze mna jezdzi)... i szczerze mowiac nie wyobrazam sobie zycia w pokoleniu moich rodzicow, gdzie wszystko bylo ZAWSZE na glowie kobiety... moja Tesciowa jak sobie tak cala sobote sprzatala, to byla po calym tygodniu pracy, a i tak Tesc nie wzial na siebie przynajmniej czesci obowiazkow....

Ogladacie moze Moje 600g szczescia??? Wiecie, ze w tym tygodniu sie konczy??? Ostatni odcinek jest w piatek!!!
To, że świadomie nie myślisz, nie znaczy, że Ci to gdzieś podświadomie nie siedzi. Nie wkręcaj sobie na wszystkich bogów takich rzeczy. Oczywiście, jak się uprzesz, to psychika ma tę piekną moc, że może się coś dziać. Stres czyni cuda. Niestety. Lepiej jednak przyjąć, że to zwykły sen wynikły z lęków. A senniki... no proszę Naprawdę sugerujesz się sennikami?

A jest taka reguła co do tego, które sny się pamięta. Najczęściej pamięta się po prostu te, które wywołują duże emocje. Jak wszystko w życiu, zapamiętujemy najlepiej to, co wzbudza emocje. Nie bez przyczyny różne techniki wizualizacji itp. nakazują by używać w tym emocji...
Pamiętasz sen o poronieniu, bo wywołał w Tobie duże emocje.

Ja z kolei nie wyobrażam sobie, że miałabym nic nie robić te 9 miesięcy. Nie mówię, odpuściłam sobie to i owo, ale odkurzanie to dla mnie żaden wysiłek. I mego 10 kg psa cały czas noszę. Wczoraj zbieraliśmy orzechy, to owszem, trochę mnie zmęczyło, bo mnie od schylania plecy bolą (nie zadbałam o nie wystarczająco, niestety).
W sumie uważam, że za mało się ruszałam i tym samym jestem szalenie niezadowolona, bo po ciąży będę wrakiem i szybko do formy nie wrócę. Żal mi siebie, kiedy pomyślę o zadyszce, jaka mnie męczy.

I tu generalnie nie chodzi o sprzątanie, bo jak tylko powiem TŻ, to on bez problemu wszystko zrobi. Myślę, że jeśli ciąża przebiega prawidłowo to uziemianie się jest wręcz szkodliwe. Rozumiem ciąże zagrożone, ale to inna bajka.

Nie wiem, jak to dalej oczywiście ze mną będzie, bo może urodzę za 10 minut, ale to raczej nie z powodu wysiłku fizycznego. Okna zresztą planuję umyć, z tym, że ja mam tylko dachowe i małe okienka, a większe też bym pewnie umyła wychodząc z założenia, że większość da się zrobić bez sensacji

Cytat:
Aż się zaczynam bać co ksiądz powie na nasze "co łaska" na ślub, bo już mamy zaplanowane ile chcemy dać (a wg krążących wieści obecnie u nas w parafii daje się średnio 500 zł). W ogóle, wściekłam się. No dobra - księdzu mogę dać, organiście mogę dać, ale żeby cholera "kościelna" brała 50 zeta za zapalenie trzech świec przy ołtarzu i zapalenie światła w kościele?!
Mówiłam, żeby jechać do pobliskiej, wiejskiej parafii. Tam ksiądz nie dość, że debeściak to jeszcze nieraz nic nie bierze za ślub i kościół ładnie przystroi. To nikt mnie nie słuchał, a ja nie mam zamiaru się potem denerwować...Może księdzu dam, a dziecku czegoś nie kupię? Jeszcze mnie nie poyebało...

mujer zastanawiałam się gdzie się zapodziałaś
Uznałam, że nie mam nic do powiedzenia Znudziło mi się wymądrzanie i wzbudzanie niechęci w ludziach

Cytat:
Mujer ale najlepsze ze w domu mialam lepsze duzo lepsze wyniki

I licze na to ze beda lepsze a wrecz jestem pewna
Lepsza dieta i mniej stresu swoje robią zawsze.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 13:24   #4065
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Witam sie po wizyzice

A wiec, jezeli cukier zostsnie zaakceptowany przez lekarke to wychodze
Ale mam co 3 dni ktg plus raz natydz usg z przeplywami
Kurde, jak to u nas jest? Moge panstwowo? Skoro bede miala skierowanie ze szpitala?
Bo ciekawam czy mam prawo wymagac na nfz kurde

I co wypuszczają cię?

Cytat:
Dziewczyny, a jak mam ubezpieczenie na życie z zakładu pracy, a byłam na ip po kolizji to mogę chyba starać się o jakieś odszkodowanie nie? Bo w wypisie mam wstrząs mózgu wpisany.
Powinnaś dostać, ale to zalezy jakie masz ubezpieczenie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
kupię w pasmanterii przedłużkę do stanika ? czy tylko all ??
Ja ostatnio szukałam i nigdzie nie ma, kiedyś trafiłam w chińczyku, ale teraz chyba musze na all zamówić

Cytat:
czytalyście ? nóż w kieszeni się otwiera ..
Żenada, ale to bylo do przewidzenia niestety...

Cytat:
Ja mam dzisiaj doła mojej mamie nie warto mówić o czymkolwiek, wczoraj jej powiedziałam, że mi ta glukoza wyszła podwyższona i teraz do mnie non stop wydzwania, żebym sprawdziła, jakie wady u dziecka powoduje cukrzyca

Nie odbieraj telefonu
Nie ma to jak pocieszyć w trudnej chwili
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 13:45   #4066
simka234
Wtajemniczenie

A ja w życiu do końca ciąży nie mam zamiaru wchodzić na wysokości..

Po ostatniej akcji schylilam się żeby młodemu buzię wytrzec i nie wiem jak to się stało że wyladowalam na tyłku.. i mnie du..pa bolała..
A za 3 dni podobna akcja tylko do przodu padlam na szczęście pidparlam się rękami
Także postanowiłam nigdzie nie wchodzić..cóż najwyżej brudne szyby będą nikt nie umrze od tego...

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 13:59   #4067
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Mamusie!

Czasem Was podczytuję z krzaczków

Gdzieś tam na początku wątku się odezwałam ale później mnie wcięło..

Jestem już w 31 tc i mam cukrzycę ciążową. Od wczoraj jestem na insulinie.

Można dołączyć?
Witaj

Cytat:
Termin mam na 3 stycznia ale przed świętami lekarz chce zrobić cesarkę. Mówił coś o 20tym grudnia..
Zobaczymy
Dziewczynka! Tym bardziej się cieszę, bo w domu mamy już 4 letniego synka
Gratuluję córeczki!

Cytat:
Aż się zaczynam bać co ksiądz powie na nasze "co łaska" na ślub, bo już mamy zaplanowane ile chcemy dać (a wg krążących wieści obecnie u nas w parafii daje się średnio 500 zł). W ogóle, wściekłam się. No dobra - księdzu mogę dać, organiście mogę dać, ale żeby cholera "kościelna" brała 50 zeta za zapalenie trzech świec przy ołtarzu i zapalenie światła w kościele?!
Mówiłam, żeby jechać do pobliskiej, wiejskiej parafii. Tam ksiądz nie dość, że debeściak to jeszcze nieraz nic nie bierze za ślub i kościół ładnie przystroi. To nikt mnie nie słuchał, a ja nie mam zamiaru się potem denerwować...Może księdzu dam, a dziecku czegoś nie kupię? Jeszcze mnie nie poyebało...

mujer zastanawiałam się gdzie się zapodziałaś
My daliśmy 400 zł, bo u nas daje się 400-500 zł i ksiądz swteirdził, że takie minimum dajemy...
Za to kościelny bierze 100 zł...
Ostatnio znajoma brała ślub i jej mąż po wszystkim pojechał się rozliczyć z kościelnym, a że kościelny nie wypełnił swoich wszystkich obowiązków to ten mu zapłacił 'tylko' 50 zł. Kościelny nie chciał tego wziąć, ale ostatecznie wziął... Kilka dni później znajomi dostali pocztą swoje 50 zł spowrotem

Dzień dobry
Ja dziś od 4:00 na nogach. Rano jechałam na wizytę w przychodni.
Wszystko jest ok, miałam jeszcze raz pobrany GBS ale tylko z pochwy pytałam dlaczego z odbytu nie, a gin.stwierdziła, że z odbytu nie ma potrzeby. W każdym razie zapłacę sobie i sama zrobię dla świętego spokoju. Poza tym za dwa tygodnie mam mieć ściągnięty krążek i odstawione wszystkie leki, tylko wit.D będę brać dalej
No i dostałam skierowanie na kolejne badania.

Wczoraj wieczorem miałam fatalny humor. Na dodatek poprztykaliśmy się z mężem i się do siebie do tej pory nie odzywamy...
Nie chce mi się nawet pisać o co chodziło. W każdym razie na koniec powiedział coś, co mnie zabolało więc przestałam z nim rozmawiać i tak do dziś.
Stary 2015-11-03, 14:08   #4068
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:

Często firmy proponują indywidualna kontynuację

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Olejek z migdalow rafinowany czy nierafinowany? Kupowalyscie?

Wypisalam wnioski urlopowe

W pt biorę wolne, a od 16 urlop wiec jeszcze tylko 6 dni roboczych mi zostalo ale będę spala

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

A ja mialam glukozę badana bardzo szybko. Nie wiem czemu ale na pewno przed 20 tyg. Zapytam gin o taka praktyke

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 14:10   #4069
acapella
Zadomowienie

Hej
Witam nowe i nowe-stare mamy My dziś dzisiaj wchodzimy w 37 tydzień
Sylwoha mam nadzieję, że wyjdziesz dziś
A co u Sylwuski? ;> Chyba nie pisała nic ostatnio? Czy przegapiłam?
Adka super ta kartka

Co do zrobnień Wiktorii to ja słyszałam raz Wipcia, tak WiPcia
My się nie musimy martwić rankingami, nie sądzę, że będzie drugi taki w Krakowie :P

Mam pytanie do krakowskich mam Czy znacie jakiegoś dobrego lekarza na nfz? Chodzi mi o takiego, który nie będzie przepisywał antybiotyków z marszu, nie namawiał do szczepień i umiał poświęcić maluszkowi i rodzicom czas?
Bo z tego co wiem dane przychodni, do której będzie zapisane dziecko musimy podać już w szpitalu po porodzie?

Dolinka, szpital, w którym chcę rodzić też tak wygląda, parę dni temu opisywałam No może nie rodzi się w swoich ubraniach, ale chyba nawet bym nie chciała, koszula jednak trochę przykryje pupę No i planuję w wodzie rodzić

Aniqa ja miałam w pochwy i odbytu pobierany. Mam nadzieję, że szybko się dogadacie z TŻtem
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 14:23   #4070
adka_19
Wtajemniczenie

dzien dobry !
wow, 4 strony od rana

Lili witamy !
sylwoha fajnie ze wyniki lepsze ;*
Powinnas miec moim zdaniem na panstwo KTG...

Dzieki ze dajesz znac co z sylwuska

oenedue witamy z powrotem
Powinnas kupic bez problemu przedluzke w pasmanterii !

ogolnie probuj z tym odszkodowaniem a moze a moze ;d

sylwuskatrzymaj sie !!!

[b]mujer jak to po schodach nie wchodzila w 8 miesiacu ?!
Ja dzisiaj zrobilam sobie akrdio na 3 pietro.
Na 2gie bez problemu na 3cie mnie wpychali hahahaha

halwaya jednak brytyjska sluzba zdrowia z tymi darmowymi rzeczami jest boska

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Hej
Witam nowe i nowe-stare mamy My dziś dzisiaj wchodzimy w 37 tydzień
Sylwoha mam nadzieję, że wyjdziesz dziś
A co u Sylwuski? ;> Chyba nie pisała nic ostatnio? Czy przegapiłam?
Adka super ta kartka

Co do zrobnień Wiktorii to ja słyszałam raz Wipcia, tak WiPcia
My się nie musimy martwić rankingami, nie sądzę, że będzie drugi taki w Krakowie :P

Mam pytanie do krakowskich mam Czy znacie jakiegoś dobrego lekarza na nfz? Chodzi mi o takiego, który nie będzie przepisywał antybiotyków z marszu, nie namawiał do szczepień i umiał poświęcić maluszkowi i rodzicom czas?
Bo z tego co wiem dane przychodni, do której będzie zapisane dziecko musimy podać już w szpitalu po porodzie?

Dolinka, szpital, w którym chcę rodzić też tak wygląda, parę dni temu opisywałam No może nie rodzi się w swoich ubraniach, ale chyba nawet bym nie chciała, koszula jednak trochę przykryje pupę No i planuję w wodzie rodzić

Aniqa ja miałam w pochwy i odbytu pobierany. Mam nadzieję, że szybko się dogadacie z TŻtem
czy Ty jestes donoszona?!

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 14:31   #4071
limonka_86
Zadomowienie

Z tego co wiem to ciąża do noszona jak jest skończony 37 tydzień u mnie to będzie już w sobotę! !
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 14:35   #4072
dolinka881
Zadomowienie

Chyba donoszona jest od skończonego 37 tygodnia. Ale zostaliśmy poinstruowani, że po 36 tyg możemy rodzic normalnie w szpitalu, a przed 36 tyg jechać od razu do kliniki gdzie specjalizują się we wczesniakach. Także chyba już od 36 tyg jest bezpiecznie
Stary 2015-11-03, 14:36   #4073
ogolnie
Zakorzenienie

Byłam w pracy pytać kadrowej o odszkodowanie, mogę składać wniosek Więc jak dobrze pójdzie to trochę jednak zarobię na tej kolizji
No ale dobrze, że ogólnie nic złego się nie wydarzyło.

Kalusia wątpię, że uznaliby to jako kontynuację, chyba że w tej samej firmie ubezpieczeniowej jako osoba prywatna a nie pracownik zakładu pracy, ale musiałabyś dopytać. Tylko wydaje mi się, że oferty dla firm są lepsze niż dla klientów indywidualnych, także mogłaby się zmienić składka i kwoty ubezpieczenia. Tak coś mi kadrowa gadała jak w czerwcu się ubezpieczałam.

mujer brakuje Twoich postów
Stary 2015-11-03, 14:39   #4074
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Często firmy proponują indywidualna kontynuację

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Olejek z migdalow rafinowany czy nierafinowany? Kupowalyscie?

Wypisalam wnioski urlopowe

W pt biorę wolne, a od 16 urlop wiec jeszcze tylko 6 dni roboczych mi zostalo ale będę spala

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

A ja mialam glukozę badana bardzo szybko. Nie wiem czemu ale na pewno przed 20 tyg. Zapytam gin o taka praktyke
Mam oba, z rafinowanego myślę zrobić wyciąg olejowy z nagietka na ciepło.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 14:53   #4075
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:

)
my mamy taką pediatrę ale z nią znów problem że jest lekarzem rodzinnym i chodzą do niej również dorośli co równa się kolejkom. No i niestety nie ma u niej umawiania na godziny tylko się przychodzi i czeka w kolejce. Coś za coś... no i niestety jest problem u niej z przyjmowaniem nowych dzieci. Córkę mi do niej zapisali bo to również moja lekarka. Syna mam nadzieję, że zapiszą, żeby cała rodzina była w jednej przychodni. Jak mi nie zapiszą to też będę szukać.
Fajna lekarka była kiedyś na zastępstwie z sąsiedniej przychodni. Będę musiała ją najwyżej sprawdzić.

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

tak cicho ostatnio na wątku hehe

Żaneta widzę że jesteś co tam u Was?
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 14:55   #4076
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
O boziu.... nie bede sie nawet denerwowac... ch*k im w tylek. Ja za chrzest nie mam zamiaru placic wole kupic cos jakims potrzebujacym dzieciom.
my nie mamy kogo wziąć na chrzestnych więc narazie nawet nie myślę o tym całym cyrku...

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość

właśnie marzy mi sie szarlotka... mniam mniam... a tatrzańska to jaka?
dużo jabłek pokrojonych w plasterki ale nie smażonych
robiłam taką
http://arabeskawaniliowa.blog.pl/201...ka-tatrzanska/

Cytat:
Wujek lezal w szpitalu pod katem cukrzycy i dostal glukometr plus paski za free. A teraz ma na refundacje paski.

Siedze na allegro i wiem ze mam jeszcze zamowic koszule i recznik dla malego a nie chce mi sie szukac. Taka jestem rozleniwiona ze szok.
myślałam , że tylko ja mam ten problem z allegro .. też nie potrafię się za to zabrać a czas ucieka..

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Nam Ciebie też brakowało

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
.

Sylwoha- my daliśmy 500zl co łaska i usłyszeliśmy, że on rozumie, że słabo się młodzieży powodzi... chyba ocipiał. Nie dosyć, że się z nim użeraliśmy, bo non stop robił nam pod górę, to jeszcze takie teksty..a ślubu udzielał nam i tak inny ksiądz..
ja pierdziele ... ;/;/;/
Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość

Wczoraj wieczorem miałam fatalny humor. Na dodatek poprztykaliśmy się z mężem i się do siebie do tej pory nie odzywamy...
Nie chce mi się nawet pisać o co chodziło. W każdym razie na koniec powiedział coś, co mnie zabolało więc przestałam z nim rozmawiać i tak do dziś.
mam nadzieje ze sie chłopak szybko ogarnie napięta atmosfera to ostatnie czego nam teraz trzeba

Cytat:
Byłam w pracy pytać kadrowej o odszkodowanie, mogę składać wniosek Więc jak dobrze pójdzie to trochę jednak zarobię na tej kolizji
No ale dobrze, że ogólnie nic złego się nie wydarzyło.

przeczytałam 'byłam w nocy pytać kadrowej ..'

powiem Wam ze chyba sobie juz daruje zakupy w pojedynke .. ;/
niepewnie sie czuje :P ale o dziwo samochodem jeździ mi się lepiej niż jakiś miesiac temu ..

kupiłam w rossku mini żel pod prysznic, pastę, szampon i odżywkę .. to zaoszczędze troche miejsca w torbie do szpitala..

a w pepco kupiłam kreacje na swieta dla mojego psa czapeczke św mikołaja na gumce i taki czerwony szalik hahah
musiałam;/;/

nigdzie nie ma szalfroków takich cieńkich ;/ na targ będę musiała kiedyś zajrzeć.. no i oczywiście miałam przy okazji kupić kapcie do szpitala i zapomniałąm..

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 14:58   #4077
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to ciąża do noszona jak jest skończony 37 tydzień u mnie to będzie już w sobotę! !

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 14:59   #4078
benita84
Zadomowienie

OGOLNIE mymy płaciliśmy za ślub 500zl i to było ze wszystkim tj ksiądz, organista, kwiaty. Byłam taka nieogarnięta że zapytałam księdza ile mam dać, powiedział "co łaska" więc zapytałam ile to jest no ale płaciło sie w tzw kancelari i jak dałam te 5 stówek to babeczka na mnie spojrzała z takim wyrzutem to mówię że proboszcz mówił ze tyle wystarczy w szoku była no ale nic już więcej się nie odezwała dla mnie to i duzo i nie bo za różne pierdoły przy ślubie też płaciliśmy tyle a to jednak miałbyć najważniejszy element całej imprezy poza tym w sąsiedniej parafi ksiądz życzył sobie 1500 więc no...

Co do snów to dla mnie to jest po prostu sposób przepracowania przez mój mózg tego co tam się po nim kołacze świadomie lub nie. Ale wiadomo bywają sny po których trudno się otrząsnąć i bierze się je bardziej do siebie. Jak mi się śniło ze mój synek zaginąl to później przez jakiś czas miałam lęk żeby to się nie ziściło.

Cytat:
przyłączam sie do pytania a jeszcze mam dodatkowe pytanie gdzie w Krakowie warto zrobić to obowiązkowe badanie bioderek? Moze tez da się na nfz?

GBS miałam pobierany tylko z pochwy tamtym razem. Teraz jeszcze nie dostałam skierowania. Pytałam w diagnistyce to 25zl z jednego miejsca.
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 15:01   #4079
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
my nie mamy kogo wziąć na chrzestnych więc narazie nawet nie myślę o tym całym cyrku...

dużo jabłek pokrojonych w plasterki ale nie smażonych
robiłam taką
http://arabeskawaniliowa.blog.pl/201...ka-tatrzanska/

myślałam , że tylko ja mam ten problem z allegro .. też nie potrafię się za to zabrać a czas ucieka..

ja pierdziele ... ;/;/;/

mam nadzieje ze sie chłopak szybko ogarnie napięta atmosfera to ostatnie czego nam teraz trzeba

przeczytałam 'byłam w nocy pytać kadrowej ..'

powiem Wam ze chyba sobie juz daruje zakupy w pojedynke .. ;/
niepewnie sie czuje :P ale o dziwo samochodem jeździ mi się lepiej niż jakiś miesiac temu ..

kupiłam w rossku mini żel pod prysznic, pastę, szampon i odżywkę .. to zaoszczędze troche miejsca w torbie do szpitala..

a w pepco kupiłam kreacje na swieta dla mojego psa czapeczke św mikołaja na gumce i taki czerwony szalik hahah
musiałam;/;/

nigdzie nie ma szalfroków takich cieńkich ;/ na targ będę musiała kiedyś zajrzeć.. no i oczywiście miałam przy okazji kupić kapcie do szpitala i zapomniałąm..
Ja też zaopatrzylam się w miniaturki kapcie też kupiłam specjalnie do szpitala ale za to nigdzie nie mogłam znaleźć żadnych skarpecioch, które by mnie porwały:p
A nie chciałaś maluchowi sprezentowac takiej kreacji? :p

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

A jeszcze co do wyprawki, to znajoma, która ostatnio urodziła powiedziała żebym spakowała na wszelki wypadek smoczek.. bierzecie?
Stary 2015-11-03, 15:06   #4080
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
A jeszcze co do wyprawki, to znajoma, która ostatnio urodziła powiedziała żebym spakowała na wszelki wypadek smoczek.. bierzecie?
Widziałam że dziewczyny dają już w szpitalu ale ja nie biorę. Pare dni dam radę tamtym razem chyba dopiero po 4 tyg daliśmy smoczek ale teraz nie będę aż tyle czekać chyba że trafi się taki aniołeczek co nie potrzebuje smoczka
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości