![]() |
#2941 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Cytat:
![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2943 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzięki dziewczyny za te wszytskie informacje bo ja nie chodzę na SR i jedyne wiadomości jakie mam na ten temat to właśnie od osób które dalej wierzą w cudowną dietę kurczakowo-ryżową. Ostatnio koleżanka mnie pocieszyła że schab też mogę sobie upiec ale bez cebulki bo cebula wzdyma..... Cytat:
![]() moja położna poleca Purelan też nie trzeba zmywać Dziewczyny gratki dobrych wiadomości, cieszę się że dzieciaczki rosną choć moja panika rośnie wprost proporcjonalnie do tych wieści ![]() Ja zasnełam i się niedawno obudziłam, brzuch twardy ale to pewnie dlatego że od wczoraj nie brała magnezu - ale zapasy już zrobione Wredna ze mnie zona i matka na obiad dziś zaszalałam budyń z sokiem malinowym ale nie miałam siły nawet myśleć o staniu przy garach ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i oby bakterie dały się łatwo zwalczyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() chyba bym się pochlastała jakbym z diety cukrzycowej miała przejść na "dietę matki karmiącej" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wróciłam ze spotkania z moja położną z która będę rodzić ![]() ![]() ![]() Poza tym doradziła mi co powinnam robić żeby przygotować krocze do porodu i w miarę możliwości uniknąć nacięcia (bo nie nacinają rutynowo ponoć, tylko jak jest konieczność) Napiszę Wam, bo może się komuś przyda: -już teraz (bo od 34 czy 35 tygodnia już można) robić masaż krocza po kąpieli (o ile oczywiście nie ma sie jakiś infekcji, bo jak sa infekcje to lepiej tam nie dotykać) - od początku 37 tygodnia (tzn 36t0d) brać wiesiołek w tabletkach np Oeparol (zwykły) 3 x 2 tabletki dziennie - od początku 39 tygodnia (tzn 38t0d) pić 2 razy dziennie herbatę z liści malin No i powiedziała mi że można normalnie jeść i pić podczas porodu i z nawet mimo cukrzycy powinnam wziąć jakąś czekoladę ze sobą i np żelki ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2945 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Położna na sr zalecała przemywać dziąsełka woda przegotowaną i właśnie gazikiem, niekoniecznie jałowym ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy KP wystarczy tak co drugi dzień, przy MM codziennie, albo nawet 2 razy dziennie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2947 | ||
Zakorzenienie
|
Ej, leżę właśnie
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ewusia, super że jeteś zadowolona, no i info przydatne ![]() Ja właśnie muszę to krocze zacząć masować, tylko nie wiem jak. Nib czytałam w necie o technice ale jakoś nie wiem czy ogarniam ![]() O wiesiołku i herbatce też słyszałam ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2948 |
Wtajemniczenie
|
Ooo o tych dziasellach to nie słyszałam...
Magda ![]() Candy wracają do nas jak już się ogarniesz ![]() Ja w sumie nic nie używam na brodawki. Ale zauważyłam że już z 1.5 tygodnia nic z nich nie leci. I się zastanawiam czy to dobrze czy zle... ![]()
#2949 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Coś czuję, ze na czekoladzie i żelkach się nie skończy w dzień porodu ![]() Cytat:
![]() ![]() Olka miała do dziąsełek taki komplet z tesco z różową szczoteczką która miała króciutkie gumowe włoski bardzo wąska i niebieskim takim jakby gryzaczkiem (?) taki okrągły kształt z wypustkami. Lubiła to gryźć jak jej coś wyłaziło ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Zakorzenienie
|
no bo mojego upartego Tż namówiłam na zrobienie liceum (i matury, ale do tego dojrzewa haha) i chodzi do liceum zaocznego
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo dobrze zrobilas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Rozeznanie
|
Nebula, Kinga, Viki
![]() Ewusia fajnie że będziesz miała zaufana osobę przy sobie, ja zdaje się na położne na dyżurze. Zresztą podobno u nas w szpitalu jest 3-4 położne na dyżurze i można prosić o zmianę ![]() Miałam dzisiaj mega dużo zalatwien i nie dawno wróciłam do domu, ale Endo dzisiaj odwiedziłam i wyniki mam ok, choć nam jeszcze iść przed porodem raz. W sobotę idę oglądać mała o 9, a później jeszcze idę na dni otwarte do szpitala. Byłam też dzisiaj na spotkaniu z położną, mówiła o porodzie, podobne informacje jak u jerzyczki. Jedno z ciekawszych rzeczy które się dowiedziałam to ze nie nacinaja rutynowo, ale obserwują krocze i gdy skóra bieleje to znak ze jest blisko do pęknięcia i wtedy zalecają nacięcie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ooo, wychodzi na to że już mogę łykać wiesiołka ![]() Swoją drogą na wizycie musze zapytać co zrobić żeby urodzić jak najpóźniej, a przynajmniej po nowym roku ![]() ![]()
![]() |
#2955 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2956 |
Zakorzenienie
|
Wiem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Zakorzenienie
|
Ja też tak mojego wysyłam na kursy. Wyszukuje jakieś promocje i tłumacze, że łatwiej mu będzie prace znaleźć :P
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#2958 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() resztę przekąsek biorę dietetycznych ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2959 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Skoro studiuję i raczej nigdy pracy w zawodzie mieć nie będę albo za marne grosze to się muszę inaczej ustawić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
![]() hmmm.. może faktycznie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2960 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Wtajemniczenie
|
Oj ja zanim dojade do swojego szpitala 50 km to na pewno zglodnieje
![]() Na jakiegoś kebsa po drodze będzie trzeba zajechac ![]()
#2962 |
Zakorzenienie
|
Magda, aaa rozumiem
![]() ![]() Ja wprawdzie nie uważam, że do zawodówki to tylko tępaki chodzą, bo mam znajomą po zawodówce, a bym powiedziała, że ma duuużo większą wiedzę od niektórych z mgr przed nazwiskiem - bardzo dużo czyta, ma fajne hobby, jeździ po świecie ![]() Niemniej jednak tę maturę chociaż to trzeba mieć, bo jednak pracodawca zwraca na to uwagę. A na wyższych szczeblach wymagane są studia - do stanowisk kierowniczych. |
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Zakorzenienie
|
Ja do pępka mam octenisept i gaziki jałowe. Tak też nam na SR polecała położna.
A odnośnie masowania krocza i innych takich, to ja się wstrzymam do bezpiecznego terminu. Boję się, że tym jeszcze bardziej rozhulam macicę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2964 | |||
Zakorzenienie
|
Nie wiem cały czas boję się, że będzie bardzo duży.
Cytat:
Cytat:
Czyli mamy kolejne imię ![]() Cytat:
Ewusia super, że będziesz mieć położną, z której jesteś zadowolona i masz zaufanie. To bardzo ważne ![]() Dotka dzięki, że napisałaś o karmieniu, na pewno się przyda. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Póki co niech skończy tą szkołę.. Nad studiami to coś czuję, że dłużej mi zejdzie go urabiać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jezuuuu ale bym zjadła takiego dobrego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Zakorzenienie
|
Dotka to co napisałaś z KP słowo w słowo pokrywa się z tym co nam połozna mówiła
![]() viki super, że wizyta udana ![]() Co do bakterii w moczu, ja miałam antybiotyk bo ciągle wychodziły syfy i na szczescie pomógł ![]() koktajlowa do mnie nikt z rossmana nie wydzwania ![]() malwi ja mam do pępka octenisept bo połozna polecała na SR i gaziki jałowe ![]() malwi ja tez nie wiedziałam, że do dziąseł jest coś potrzebne ![]() Ewusia fajnie, że spotkanie z położną udane i udalo się zwiedzić szpital ![]() Dotka ja nie planuję robić masażu krocza bo dziewczyny pytały o to położną i ona tak średnio poleca bo to naprawdę trzeba umieć robić ![]()
#2968 |
Zakorzenienie
|
Ej w poprzednim wątku wrzucałyście przepisy na obiad na coś chińskiego (?) wiem że na pewno z sosem sojowym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że truję, ale robie zamówienie. Co kupiłyście/ zamierzacie kupić na wyjście ze szpitala dla dziecka. Jaki krem do buzi?
![]() ![]() |
![]() |
#2970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.