Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz. IX - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-07, 12:57   #4021
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.

Kasia - Olce potrafiło odparzyć jak zrobiła kupę na placu zabaw.. Czasem jak narobiła na śnie, ja nie zauważyłam to po przebraniu nic nie było, ale rzadko Z drugiej strony bez sensu go rozbudzać.
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 12:58   #4022
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.

Magda, a co do fryzjerki, to ja chyba miałam na 9, makijaż na 11, a ślub na 16... ale nie jestem pewna, czy faktycznie miałam na 9, czy nie przypadkiem na 8.... ale czasowo wyszło akurat. z tym że ja miałam jeszcze rozstawianie winietek, bo w piątek było inne wesele i nie mogłam tego zrobić dzień wcześniej.

A w ogóle to CI zazdroszczę! Sama chętnie bym miała ślub i wesele jeszcze raz Czekam aż mnie ktoś zaprosi, bo mam ochotę na zabawę
Stary 2016-01-07, 12:59   #4023
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
magda eee nauka nie, bo mi ruchu trzeba Ale idę do apteki. 3 km zajrzę przy okazji do pracy i wrócimy do domu samochodem, o!
Makijaż miałam na 11.
to trzeba przynieść pudełka na choinkę i ozdoby z piwnicy i rozebrać choinkę i znieść znowu na dół wszystko. Gary mam nie umyte, podłoga też by nie pogardziła małym szorowankiem
Ale myślę, że moje 4 piętro i rozebranie choinki by wystarczyło
Stary 2016-01-07, 13:01   #4024
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Kasia - Olce potrafiło odparzyć jak zrobiła kupę na placu zabaw.. Czasem jak narobiła na śnie, ja nie zauważyłam to po przebraniu nic nie było, ale rzadko Z drugiej strony bez sensu go rozbudzać.
Sam się obudził po tym pierdnieciu

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 13:02   #4025
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

my dziś też planowaliśmy rozebrać. tzn ja planowałam. Bo własnie mąż mi powiedział, że wraca dziś ok. 22. Fajnie :/ a ja mam doła jak stąd do Hong Kongu.

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
sam się obudził po tym pierdnieciu:d

wysłane z mojego gt-i9505 przy użyciu tapatalka
:d
Stary 2016-01-07, 13:02   #4026
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
my póki co pod jedną, bo mi za gorąco pod swoją własną kołdra ma 200x200. Łóżko zaledwie 140, ale sądzę, że wystarczy na początek. Póki co śpimy tylko z kotem:P

mnie też to przeraża. Poród chyba niepozornej...był taki szybki, łatwy i przyjemny, podawane na zmianę zzo i oxy. i jeszcze przebity pęcherz. Nie wiem czy chciałabym się na to godzić. Martwi mnie to, że te ingerencje mogą cokolwiek zaszkodzić dziecku (za dużo oxy, obrzęki i krwiaki na główce od zbyt mocnego parcia np). Przez to trochę zaczęłam się bać porodu. ale staram się myśleć racjonalnie.

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

O, może zakupię te ręczniczki. bo mam tylko babyono podkłady, ale też słyszałam, że bella mama lepsze. WIęc wyślę męża po dwie paczuchy. A że on też przejeżdza koło ikei codziennie do pracy, to może namówię go by wszedł mi kupić ręczniki. Chociaż namówić go na to...wyzwanie.

Śliczne te rzeczy

Btw, macie przewijaki?
Mam, dostaliśmy ale mi się nie podoba on i kupiłam prześcieradło na przewijak. Jak to nie zda egzaminu to kupię taki jaki mi się będzie podobał.

Cytat:
Znaczy teoretycznie ma - na 7/8 rano gdzie ja do 15 wysiedzę z głową w powietrzu Muszę szukać gdzieś indziej

Na blogu ostatnie ciuszki
Zależy jaką fryzurę chcesz robić. Bo upięcie będzie się trzymać. Ja miałam luźno włosy pokręcone i z trzymaniem tego było średnio. Fryzjera miałam chyba na około 9,30, wzięli mnie zdecydowanie później przez jakieś opóźnienia bo dopiero koło 12 byłam w domu, makijażysta na mnie czekał. A o 14:30 ślub wyrobiliśmy się ale masakra była. Lepiej mieć ciut wcześniej. Często różnie bywa jak to na moim przypadku, a niby taki profesjonalny salon.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 13:03   #4027
Eleo765
Zadomowienie

Cytat:
Czarna - naucz się za mnie

I jeśli mi nie leci siara, to dziewczynom co testowały laktatory to też nie leciała siara chyba nie
Mnie leciało cos przezroczystego, jak woda
Stary 2016-01-07, 13:08   #4028
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
my dziś też planowaliśmy rozebrać. tzn ja planowałam. Bo własnie mąż mi powiedział, że wraca dziś ok. 22. Fajnie :/ a ja mam doła jak stąd do Hong Kongu.
Jak nie rozbierzemy teraz to do wielkanocy postoi
Oj nie miej doła - zjedz pomarańczę, banana

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Mam, dostaliśmy ale mi się nie podoba on i kupiłam prześcieradło na przewijak. Jak to nie zda egzaminu to kupię taki jaki mi się będzie podobał.

Zależy jaką fryzurę chcesz robić. Bo upięcie będzie się trzymać. Ja miałam luźno włosy pokręcone i z trzymaniem tego było średnio. Fryzjera miałam chyba na około 9,30, wzięli mnie zdecydowanie później przez jakieś opóźnienia bo dopiero koło 12 byłam w domu, makijażysta na mnie czekał. A o 14:30 ślub wyrobiliśmy się ale masakra była. Lepiej mieć ciut wcześniej. Często różnie bywa jak to na moim przypadku, a niby taki profesjonalny salon.
Prześcieradło na przewijak to zło jak dziewczyny piszą, bo szybko się brudzi i nie nadążysz za zmienianiem

Mi się będzie wszystko trzymać oprócz prostych włosów, ale ich nie planuję Upięcie chcę, bo inaczej będzie mi gorąco i zrobi mi się szopka zamiast fryzury
A tu miałabym do niej dojechać (niedaleko) i byłabym pierwsza więc nie ma szans na opóźnienia
Stary 2016-01-07, 13:09   #4029
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli chodzi o spanie, to tez nie lubię się tulić :P Nawet jak mnie stopą ktoś dotyka, to mnie to drażni i się odsuwam ale teraz gdy mi tak gorąco, to jedna kołdra jest lepszym rozwiązaniem. WIęcej miejsca na wiercenie się Po porodzie pewnie wrócę do kokonowania się kołdrą

o, właśnie podobnego szukałam. Bo zależy mi by te boki były jak najbardziej pionowe. Chcę mieć większą powierzchnię na przewijanie, a nie by 50% powierzchni było skośne (jak pompowany przewijak z ikei).

taki plenerowy mam. Szukam właśnie w miarę płaskich na łóżeczko.

jesu, ale mi dziś ciężko oddychać. Chyba zalegnę w łóżku na cały dzień. Mąż w pracy...ja pracować nie mogę...ech. ta ciąża to strata czasu. Nie można by tak jakoś szybciej?
Ja teraz śpię raz pod kołdra raz pod takim cienkim polarowym kocykiem z Ikei czasem pół na pół

A ja dziś mam jakiś boost energii mimo zę wstałam tak wcześnie - posprzątałam kuchnie, łazienkę, zrobiłam porządek w szafce łazienkowej i jeszcze poprasowałam trochę (kocyk z lamillou i rożek) a w dodatku chce mi się nawet zrobić obiad
Cytat:
Znaczy teoretycznie ma - na 7/8 rano gdzie ja do 15 wysiedzę z głową w powietrzu Muszę szukać gdzieś indziej

Na blogu ostatnie ciuszki
Mi się wydaje że 8 będzie w porządku żebyś na spokojnie dała radę - bo tak na prawdę umówisz się na 8 , powiedzmy z godzinę będzie Cię czesać, potem musisz wrócić do domu to już będzie 9.30-10, zjesz coś to będzie 11, potem make up i w zasadzie najpóźniej o 14 będziesz musiała zacząć się ubierać w suknie ja też miałam ślub na 14.40 a fryzjera chyba właśnie ok 8-9 i było "na styk"
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Nie odciągaj Bo dla dziecka siara jest najcenniejszym, co może dostać, a Ty ją odciągniesz teraz i lipa.

PS. Spodziewaj się paczki dziś, wysłaliśmy w sobotę

My wczoraj zaliczyliśmy zajęcia z doradcą chustowym - 2,5h Młodemu w chuście się baaardzo podobalo. Gorzej, że ja do wiązania typu kangur mam za duże cycki i chyba będziemy musieli wiązać kieszonkę
Teraz tylko kupić chustę (300zł ).
Spytam się gin o to odciąganie dziś na wizycie

Bosz i czemu nic nie piszesz ile Ci przelać i w ogóle

A co do chust to jak dziewczyny piszą - są tańsze opcje, ja kupiłam właśnie z Little Frog, w dodatku chyba mieli akurat promo -15% (pierwszy gatunek), jak co promocje ogłaszają na FB

Edytowane przez viki1988
Czas edycji: 2016-01-07 o 13:12
viki1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 13:14   #4030
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Mi się wydaje że 8 będzie w porządku żebyś na spokojnie dała radę - bo tak na prawdę umówisz się na 8 , powiedzmy z godzinę będzie Cię czesać, potem musisz wrócić do domu to już będzie 9.30-10, zjesz coś to będzie 11, potem make up i w zasadzie najpóźniej o 14 będziesz musiała zacząć się ubierać w suknie ja też miałam ślub chyba na 14.40 a fryzjera chyba właśnie ok 8-9 i było "na styk"
Hmmm... na 8 fryzjerka, godzinę czesania. Powrót do domu, zapakowanie młodego i Tż, dojazd na wioskę mamy 10. Pewnie jeszcze ksiądz nam wsadzi spowiedź w ten sam dzień, bo mieszkamy razem więc już 11. Makijaż godzinę - to maks 13 jestem gotowa Do ślubu 2h, ale pewnie o 14:30 trzeba będzie wyjechać z domu, bo bramy więc zostanie mi 1,5h na obiad, ubranie się i w międzyczasie karmienie małego.
Hmmm.. może faktycznie ta 8 rano nie jest taka zła
Stary 2016-01-07, 13:15   #4031
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:

Prześcieradło na przewijak to zło jak dziewczyny piszą, bo szybko się brudzi i nie nadążysz za zmienianiem

Mi się będzie wszystko trzymać oprócz prostych włosów, ale ich nie planuję Upięcie chcę, bo inaczej będzie mi gorąco i zrobi mi się szopka zamiast fryzury
A tu miałabym do niej dojechać (niedaleko) i byłabym pierwsza więc nie ma szans na opóźnienia
No tak ale mam zamiar kupić te podkłady do przewijania dla dziecia i dawać jeszcze na to. A jak nawet to nie da rady to wtedy kupię swój.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 13:16   #4032
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:

no właśnie nie mam nic do jedzenia :/ bo mąż miał zakupy dziś zrobić... ech. problemy nawet nie mam czekolady. za to mam cały barek nalewek i szczerze mówiąc, to zaczyna być uciążliwe :P

ja cyba będę kładła pieluszki tetrowe na przewijak, na dziecko zresztą też. słyszałam, że to pomaga uniknąć fontanny.

polecam upięcie, jeżeli lubisz tańczyć, albo nawet i nie, emocje i tak robią swoje i długie włosy bardzo grzeją. także dobrze robisz
Stary 2016-01-07, 13:19   #4033
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm... na 8 fryzjerka, godzinę czesania. Powrót do domu, zapakowanie młodego i Tż, dojazd na wioskę mamy 10. Pewnie jeszcze ksiądz nam wsadzi spowiedź w ten sam dzień, bo mieszkamy razem więc już 11. Makijaż godzinę - to maks 13 jestem gotowa Do ślubu 2h, ale pewnie o 14:30 trzeba będzie wyjechać z domu, bo bramy więc zostanie mi 1,5h na obiad, ubranie się i w międzyczasie karmienie małego.
Hmmm.. może faktycznie ta 8 rano nie jest taka zła
No mi się wydaje że to bedzie "na spokojnie" , w razie jakby co masz czas na np. histerie dziecka albo jakąś wpadkę (bo nie wiem pójdzie Ci oczko w rajstopach, złamie się obcas buta, będzie gdzieś niespodziewany korek na drodze to będziesz mieć czas na zażegnanie kryzysu) wydaje mi się że później niż na 9 to i tak by było ryzykowne
Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
No tak ale mam zamiar kupić te podkłady do przewijania dla dziecia i dawać jeszcze na to. A jak nawet to nie da rady to wtedy kupię swój.
Ja zamierzam ew. kłaść pieluchy tetrowe po prostu, też mi się wydaje że takich specjalnych pokrowców to by trzeba mieć jakąś szaloną ilość żeby to miało sens

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
no właśnie nie mam nic do jedzenia :/ bo mąż miał zakupy dziś zrobić... ech. problemy nawet nie mam czekolady. za to mam cały barek nalewek i szczerze mówiąc, to zaczyna być uciążliwe :P
Proponuję zamówić pizze
Stary 2016-01-07, 13:20   #4034
kasia01987
Wtajemniczenie

Ja podkładam tetre i zawijam mu nu siusiaka bo zazwyczaj się zsika

kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 13:22   #4035
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Nebula - nic a nic nie masz w szafkach? Biedna Mi Tż wypomina ostatnio, że jestem odkurzacz.. ale mi się wieczorem dopiero włącza, że to bym zjadła, tamto bym zjadła, a wcześniej tak nie jem.
Co do tetrowej pieluchy podobno się zwija podczas przewijania i ucieka i w ogóle jest niewygodna powtarzam to co pisano na wątku, żeby nie było

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
No mi się wydaje że to bedzie "na spokojnie" , w razie jakby co masz czas na np. histerie dziecka albo jakąś wpadkę (bo nie wiem pójdzie Ci oczko w rajstopach, złamie się obcas buta, będzie gdzieś niespodziewany korek na drodze to będziesz mieć czas na zażegnanie kryzysu) wydaje mi się że później niż na 9 to i tak by było ryzykowne
albo na kłótnię z Tż chciałam właśnie na 9, żeby się wyspać przynajmniej do 7, ale w sumie pewnie i tak nie będę spala z nerwów
Stary 2016-01-07, 13:24   #4036
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Nebula - nic a nic nie masz w szafkach? Biedna Mi Tż wypomina ostatnio, że jestem odkurzacz.. ale mi się wieczorem dopiero włącza, że to bym zjadła, tamto bym zjadła, a wcześniej tak nie jem.
Co do tetrowej pieluchy podobno się zwija podczas przewijania i ucieka i w ogóle jest niewygodna powtarzam to co pisano na wątku, żeby nie było
właśnie, bieda straszliwa. Ale to dlatego że ja nadal mam kompletny brak apetytu i jak już mi się czegoś zachce, to jest to coś idiotycznego, np japońskie pierożki i sama tego i tak i tak nie zrobię.

a poza tym w szafkach prawie nic nie mamy, bo od lipca walczymy z molami spożywczymi. już straciłam nadzieję, że się ich pozbędziemy zalęgły się podczas remontu, gdy nas nie było 2 miesiące w mieszkaniu, a było 35 stopni. zanim się zorientowałam co gdzie i jak, to zdążyły się namnożyć chyba za szafkami...
Stary 2016-01-07, 13:26   #4037
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

albo na kłótnię z Tż chciałam właśnie na 9, żeby się wyspać przynajmniej do 7, ale w sumie pewnie i tak nie będę spala z nerwów
my mieliśmy tylko jedną malutką
"-gdzie jesteś?!"
"-spoko bejbe, mknę do Ciebie po autostradzie 200km/h. zaraz będziemy"

niestety, taka była prawda, bo na tydzień przed ślubem otworzyli nam autostradę (obwodnicę Warszawy),a my do ślubu jechaliśmy sportową corvette. Więc pocisnął sobie jeszcze na wolności :P
Stary 2016-01-07, 13:28   #4038
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Nebula - ja bym poodsuwała szafki i w ogóle bym zrobiła generalne porządki na twoim miejscu

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Nebula - w nerwach to do takiej delikatnej kłótni na pewno nie dojdzie "Uwielbiamy" się kłócić w takich sytuacjach kłótnia była w dzień zaręczyn, w dzień ślubu cywilnego to może być i też w dzień kościelnego, a co!
Stary 2016-01-07, 13:28   #4039
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Nebula - ja bym poodsuwała szafki i w ogóle bym zrobiła generalne porządki na twoim miejscu
robiłam już pincet razy średnio dwa razy w tyg wyjmuję wszystkie słoiki i opakowania (chociaż staramy się jeść na bieżąco by nigdzie się nie lęgły) i myję półki.

ale średnio raz na tydzień pojawi się gdzieś jakieś nowe molowe maleństwo. skąd? Nie mam pojęcia. Jedynie czego nie mogę odsunąć to wiszących szafek. i tak myślę, że mogą być za nimi... ale tam to pułapki naustawiane, ale tylko jeden mol dał się złapać.
Stary 2016-01-07, 13:45   #4040
kamilka
Zadomowienie

Kasia smaruj bephantenem- mnie bardzo szybko pomagał. Ja nie przebieram bo sie wybudzi, a jak sie wybudzi to juz pospane... A teraz w tych warunkach z tym gorzej u nas... Chyba ze juz macie cos na pupce to wtedy tak...

Czarna kup mi gaziki jałowe przy okazji

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 13:48   #4041
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Kinga, bo Ty stosujesz płatki kosmetyczne i wodę do tyłka:
- trzymasz wodę w miseczce gdzieś koło przewijaka? Czy nalewasz przed przewijaniem i przynosisz?
- jak umyjesz tyłek tym gazikiem, to nie śmierdzi pupa kupą?
W łazience mam miseczkę i przy każdej zmianie pieluchy nalewam nowej ciepłej wody, zanosze do przewijaka i nalewam jedną pompkę olejku. Pierwszym wacikiem zmywam kupę to co największe i od razu wyrzucam, jak już jest czysta pupa czy po siku to maczam drugi raz. Używam takich dużych płatków takie coś jak te: http://photos05.redcart.pl/templates...Image/4383.jpg

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Jakos nie mogę sie ogarnąć. Obiadu nie mam. TZ mówi zeby pizze zamówić ale przecież starsza ma uczulenie na mleko i nie mogłaby zjeść. Próbuje sprzątnąć ale to jak walka z wiatrakami. Próbuje robic zdjecia na kurs ale ciagle okazuje sie ze sa złe.
Wiesz, taki dzien wynajmowania sobie problemow.
Po prostu zły dzień, jutro będzie lepiej nie przejmuj się.

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Witam sie niewyspana ale szczesliwa
Ogarnelismy cycki odciagam przed karmieniem mroze potem daje malemu on pieknie ssie teraz slodko spi. To byla bardzo ciezka przeprawa w zyciu sie nie spodziewalam ze kp jest takie czasochłonne i trzeba tego sie z dzieciaczkiem nauczyc, cierpliwość i spokój najwazniejsze
A teraz ide spac bo od porodu spie po godzinie i wygladam jak trup.Dobrze ze nawal sie uspokaja, ukojenie daje zimna pielucha.
Jesli ktos urodzil gratuluje i zycze udanego kp
Super, że tak dobrze wam idzie.

Cytat:
Ja podkładam tetre i zawijam mu nu siusiaka bo zazwyczaj się zsika

Że niby jak zawijasz i w co?

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2016-01-07 o 14:32
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 13:52   #4042
kamilka
Zadomowienie

Mam pytanie o kocyki la milou... Czy materiał jest jakiś lepszy gatunkowo niż te które sa wystawiane na Allegro np od milutkiej?

kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 13:52   #4043
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Biedna Martynka(( masakra ile badań jest przy wczesniaczkach...byle wszystko było dobrze. Kamilko on ładnie ssie, już znam powód tego bóle, z boku sutka jest pęknieta skóra i stad to wszystko. Boli na początku karmienia tylko.

Zuken się nie odzywala?

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Dziewczyny jak śpi dziecię i zrobi kupke( mój robi to dość głośno) odrazu przebieracie. Nie sądzę żeby za godzinę - bo mniej więcej za tyle wstanie się odparzyl

Ja raczej przewijam. Czasem uda sie tak że sie nie budzi.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 14:03   #4044
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Mi się Olkę zawsze udawało na śnie przebrać. Ale po karmieniu na śpiocha zawsze się budziła na co ja reagowałam
Stary 2016-01-07, 14:08   #4045
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Mam pytanie o kocyki la milou... Czy materiał jest jakiś lepszy gatunkowo niż te które sa wystawiane na Allegro np od milutkiej?

Ja mam tylko porównanie z minky kupionym w sklepie i muszę przyznać że ten w produktach la milou jest przyjemniejszy.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 14:11   #4046
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:

Bawełna może być lepszej jakości. Samo minky jest chyba tej samej jakości.
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 14:48   #4047
Casaa
Zakorzenienie

Magda to i ja napisze jak to u nas bylo slub mielismy na 18, fryzjerka do domu przyjechala kolo 10, nakrecila mi walki i z walkami na glowie pojechalam na makijaz, a po tym szybciorem do kosciola na spowiedz :P po tym powrot do domu i wykonczenie fryzu generalnie pozniej ubieranie i w sumie tez na styk wyszlo

Nebula corvette U nas mesiek byl

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 14:49   #4048
kinga1701
Zakorzenienie

Ja jak słyszę kupę to czekam z 20 min bo często robi w turach i tez przebieram. I często się budzi i znowu głodny, ale dam mu pierś 5,10 min i śpi.

Dziś to przechodzi sam siebie je po 40 min co godzinę max półtorej. I to je nie ze się przytula.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 14:51   #4049
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam porównanie LaMilou i Makaszki (http://www.kolorowodosnu.pl/ jest też na Allegro) i jak dla mnie LaMillou ma lekko lepszą bawełnę, grubszą poprostu, Minky jest to samo

Przyszło moje zamówienie z Gemini
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20160107_14_16_23_Pro.jpg (86,8 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20160107_14_16_50_Pro.jpg (85,7 KB, 20 załadowań)
Stary 2016-01-07, 14:53   #4050
iola14
Rozeznanie

Dzień dobry Teraz dopiero się ogarnęłam eh... Miałam dzisiaj ostatnią wizytę u gina. Rozwarcie mi się od ostatniej wizyty powiększyło z 1,5 cm na 3 cm. Ciekawe kiedy urodzę Generalnie wszystko jest ok tylko czekać na poród.
Potem pojechaliśmy po prezent dla kuzynki (5l.) i idąc do kasy ogłosili alarm i ewakuowali wszystkich ze sklepu Nie mam prezentu i siły żeby dalej gdzieś jeździć eh... Najlepiej to bym sobie na porodówkę pojechała i nigdzie nie będę musiała iść

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Hej, nie nadrobilam wszystkiego, za bardzo mi się kumuluje, może jeszcze w domu coś poczytam, tu w szpitalu marne szanse.

W poniedziałek urodziła się moja córeczka. Co do cc mam mieszane uczucia - bardzo dziwny zabieg Te odczucia szarpania, że czuję się dotyk a ból nie... bardzo dziwne. Najpierw miałam schizy że mnie znieczulenie nie zlapie, bo jakoś nie bardzo chciało, na szczęście miałam mega zabawnych anestezjologów którzy rozladowywali atmosferę. Dodatkowo to walucie w kręgosłup - nie za bardzo przyjemne uczucia. Ale dziecko się urodziło, spoko Mąż kangurowal kiedy leżałam na pooperacyjnej a potem i mnie ja przynieśli na ssanie cyca. Ja cały pierwszy dzień prawie na morfinie, także zadowolona i spiaca.
Na nic dzieciak zabrany na oddział noworodkowy. Drugi dzień masakra - boli mnie wszystko a każą mi samej wstawać, chodzić, brać prysznic, zajmować się dzieckiem. Dziecko na szczęście spokojne, mąż ogarnął ubieranie, przewijanie, etc. Ja się ruszalam jak osiemdziesieciolatka.
Najgorsze było to, że myśleliśmy że dziecko się najada moim "mlekiem " a mała po prostu urodziła się nalykana wod plodowych i jej się nie chciało jeść. Dopiero jak jej pomogli sonda się ich pozbyć to w nocy dała mi taki koncert że bieglam prawie na neonatologie po mleko w butli dla niej. Tak więc mojego mleka nie było za wiele a butle tu niektóre położne wydzielały bardzo oszczędnie. Zresztą noc z dzieckiem bez męża w szpitalu to okropność.
Dopiero dzisiaj laktacja się rozkręca, mam początek nawału, bo ja mnie cycki, brzuch po cięciu i do tego mam mega spuchniete nogi. Marzę o własnym domu i własnym łóżku. Chcę ogarniać te nowe obowiązki z perspektywy własnego domu... może jutro uda się już wyjść.
Acha, brzuch mam jak w 6 miesiącu chyba....

Gratuluję nowych narodzin - Niepozorna, Malwi, nie wiem kto jeszcze no nie zdążyłam odczytać. Wbrew pozorom mam tu ciągle urwanie głowy.
Super, że dochodzisz do siebie i laktacja się rozkręca

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Nie zmruzylam oka nawet na 5 minut, mąż chrapie
Nie stresuje sie tak ta cesarka jak tym ze musze zostawic córkę w domu na tyle dni serce mi pęka chyba... masakra jakaś... jeszcze przed chwilą zaliczyliśmy pobudke z wielkim płaczem, chyba ją zęby męczą :/

---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 02:04 ----------

I jakby tego było mało mam straszną zgage i brzuch jak kamień
Też to będę przechodzić jeszcze dziś Grześ z mężem w kuchni siedział i wcisnął się tak pod wózek, że głowa mu utknęła. Wyciągnąć go nie umieliśmy i jak tu go z kimś zostawić Trzymaj się to w sumie tylko 3 dni Powodzenia

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Zuken, u nas Kinga też spi u siebie w pokoju co nie zmienia faktu że czasem wycieczki nocne do nas uskutecznia.

W weekendy normalnie wypisują.
U nas to samo O dziwo bardzo łatwo dał się przenieść do córki do pokoju i śpi w normalnym łóżku i nie ucieka, ale w nocy czasem nawet 4 razy go wynoszę od nas

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
cześć jestem po obchodzie i będzie kroplowka

Cytat:
a poza tym w szafkach prawie nic nie mamy, bo od lipca walczymy z molami spożywczymi. już straciłam nadzieję, że się ich pozbędziemy zalęgły się podczas remontu, gdy nas nie było 2 miesiące w mieszkaniu, a było 35 stopni. zanim się zorientowałam co gdzie i jak, to zdążyły się namnożyć chyba za szafkami...
Może jakaś karma dla zwierząt albo coś My mieliśmy taki problem i okazało się, że w karmie dla ptaków siedziały Wyrzuciliśmy ją i spokój

Uaoo Jak tam dzisiaj?
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości