|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
PIETRISIOWATa jesli juz sie małej odbije to zawsze czkawkę ma... Ale po cycu odbija soe jej mało...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Mnie tez bardziej podoba soe drugi tytul Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4712 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jutro ktg zobaczymy co bedzie choc polozna mowila ze nawet jak sie skurcze pisza to nic nie znaczy jesli ja nic nie czuje ![]() a ten wiesiołek to taki w pastylkach tam aplikujesz? i co sie z nim dzieje, nie wycieka za jakis czas? moze ja tez zaczne cos robic choc przyklad uaoo daje do myslenia... ![]() Malwi nasza poetko, mnie tez bardziej podoba sie druga opcja |
|||
|
|
|
#4713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#4714 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
obstawiam ze po prostu się wchłania tak jak w każdym innym miejscu na skórze a sama kapsułka jest glicerynowa więc też się wchłania i nawilża, a poza tym tez biorę normalnie, doustnie ![]() Cytat:
i weź tam przestań z tym pluciem sobie w brodę
|
|
#4715 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Mamuski
przepraszam ze nie nadrabiam ale niewyrabiam sytuacja troszeczkę sie pokomplikowala i musze wszystko przyszykowac ciut wczesniej bo szykuje sie wyjazd dziewczyny bardzo prosze o pomoc gdzie w lozeczku montujemy karuzele? Mam na najwyzszy poziom i klin wiec jak dam nad glowa to bedzie za mala odleglosc lepetynka - karuzela to co moze na srodku i jak bede chciala mu wlaczyc poloze go na srodku bardziej ?
|
|
|
|
#4716 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja sie melduje z goraczka i z takim bolem prawego cyca,ze reki do gory podniesc nie moge
dostawiam malego jak najczesciej i On je a ja placze z bolu piersi
|
|
|
|
#4717 | |
|
Rozeznanie
|
wszystkie miałyście/będziecie miały ktg po 39 tygodniu? Ja chyba poproszę o skierowanie na wizycie, tylko nie wiem czy mi da. Wg aplikacji powinno być jedno zrobione. Wkurza mnie to, że o wszystko muszę się prosić.
---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
Lune, Ewula super maluchy
Co do kup to mój też robi żółte smrodki i aż czuję pod ręką kiedy zrobił Ja używam częściej chusteczek nawilżanych, wodę i płatki rzadziej. Chusteczki trzymam szczelnie zamknięte na kaloryferze i są mega cieplutkie i nie ma awantury przy zmianie pieluchy ![]() Ewula mam taką samą kolejność Cyc, pielucha, cyc. No i często gęsto wali kolejną kupę więc znowu musimy się oporządzić i poprzytulać do cyca. Potem Szumiś, chwilka kołysania i śpi ![]() Baby cudne zdjęcia ![]() Ruda ja w nocy nie budzę Olusia. Sam się budzi mniej więcej co trzy godzinki. Ale gdyby spał dłużej to też bym pewnie nie wybudzała. Ładnie przybiera więc nie widzę sensu ![]() Lune ale miło ze strony właściciela ![]() Malwi jak zawsze Twoje tytuły są genialne ![]() Pietrusiowata mój często ma czkawkę, ale położna mówi że to normalne, bo on ma jeszcze niedojrzały układ pokarmowy. Przejdzie im to. Tak samo dzieci mają z kichaniem. Często kichają, bo tak sobie oczyszczają noski Takie to wszystko sprytne ![]() Jerzyczka |
|
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka bierz paracetamol.
Koktajlowa, ja mam od 37tc ktg 2xtydz. Wez skierowanie choc samo badanie upierdliwe bo musisz siedziec, i siedziec :P Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4720 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nawet mi brzuch nie twardnieje przereklamowane ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4721 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn taki tam "zapaszek" mają, ale do smrodu dorosłej kupy im daleko Cytat:
Cytat:
Tych z Isany jest 40 sztuk i schodzi nam całe opakowanie dziennie już wolę żeby te waciki tak hurtowo zużywał niż chusteczki bo chusteczki tez nam szły jak woda ![]() Cytat:
Cytat:
z tym ze ja zawsze po jedzeniu leżę, albo siedzę z nim jeszcze jakiś czas, pilnuję żeby sobie odbił, albo żeby mu się ułożyło i zazwyczaj w tym czasie tak twardo zasypia ze można go odłożyć Fakt, że w związku z tym zajmuje mi to więcej czasu, ale za to mam później czas żeby coś porobić jak śpi ![]() Cytat:
no chyba ze już mi cyce chcą wybuchnąć to wtedy się decyduję szybciej Ale ogólnie rzadko jest tak ze musze wybudzać zazwyczaj się budzi sam zanim miną 3 godziny Cytat:
no ale to ponoć normalne, niektóre dzieci maja takie skłonności, mój TŻ podobno jak był mały tez miał ciągle czkawkę, więc może po tatusiu to ma ![]() Położna mówiła ze trzeba przeczekać, ewentualnie jak się bardzo męczy to dać pierś żeby sobie przepił, albo utulić, to może pomóc, ale niekoniecznie Cytat:
Śliczne dzieciaczki macie Nadrobiłam i idę do synka, bo już chyba koniec spania
|
||||||||
|
|
|
#4722 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia.... Ja kupilam 2paczki kindii :/ no trudno, nie wyrzuce tylko sie przemecze i zuzyje...
Moze glupie pytanie ale te dziewczyny, ktore juz maja swoich synkow to jak z pielegnacja siusiaka? Jak na oddzialach polozne mowily czy zsuwac (troszke, wiem ze jest przyklejony) napletek czy nie? Ej, ej Czarnula to chyba sie rozpakowala bo cos sie nie odzywa ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4724 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4725 |
|
Zadomowienie
|
Jerzyczka
czemu sie zapalenie przyplątało? Owialo cie?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
żeby sie rozpakowywała
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
Casaa nam nic nie kazali z siusiakiem robić jak na razie. Położna codziennie kontroluje, ale właśnie musze zapytać położnej jutro kiedy zacząć coś robić.
Dziewczyny, a co wy do wody dolewacie do mycia tyłka Powoli mi się kończy olejek migdałowy i zastanawiam się czy coś innego tez się sprawdza. Tez właśnie o czarnej pomyślałam. Juz dawno żadna nie rodziła
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2016-01-10 o 14:57 |
|
|
|
#4729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdecydowanie lepiej mi idzie jak jestem wyspana, chociaz troche :-D Jerzyczka
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#4730 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4731 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja myslalam ze to dopiero po 40 tc robia ale na ostaniej wizycie 38 tc lekarka powiedziala za trzeba zrobic i kazala tez przyjsc za tydzien, normalnie do przychodni |
||
|
|
|
#4732 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczyny za odp. Już myślałam, że tylko mój maluch męczy się z czkawką
|
|
#4733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieki dziewczyny,sprobuje zimnych okladow.. My juz 3 dni na cycusiu bez butli! Czyli butelka medeli nie odzwyczaila malego od piersi. Z czystym sumieniem polecam i zamierzam jej uzywac w przyszlosci do soczkow czy wody ![]() Maly mi dzis caly dzien wisi na cycu. . coraz mniej spi. Malwi,wiem co czujesz z cc. Ja jestem na etapie gdzie juz wrocilam do wagi z przed ciazy a obkurczanie sie macicy trwz ciagle i brzuch mam nadal wzdety. Co mam z tym zrobix? Czekac? Kasia, dla mnie kp to te powod smutkow czesto. W nocy bylam zla na malego jak dlugo nie mogl zlapac sutka,stracilam cierpliwosc i czulam sie okropnie z tym,ze jestem zla na tego aniolka ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Co do pupy to ja uzywam chusteczek nawilzanych. Chce jak najszybciej zuzyc pampers sensitive,bo sa malo mokre i mnie wkurzaja.. Mama mi kupila babydream w rossmanie j sa fajniejsze
|
|
|
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka, musisz czekać, brzuch będzie malał w miarę jak macica się obkurcza. Mi po powrocie do domu położna badała (czyli 2 tygodnie po porodzie) i macica była pod pepkiem, a musi się obkurczyć na tyle, żeby wejść pod bliznę po CC - czyli spooooro.
Ja z dnia na dzień mam brzuch coraz mniejszy. Ostatnio wreszcie się bez problemu wydepilowałam. Mnie chusteczki Babydream w ogóle nie podeszły - za suche. Teraz testujemy Biedronkowe FITTI. |
|
|
|
#4735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie je, małe porcje dziś zjada, po 12 min pewnie jutro waga nie będzie rewelacyjna. Jeszcze chciałam zapytać smarujecie czymś główkę ? ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Ja tez mam pod pepkiem macice, położna mówi na 8 palców. Brzucha mi jednak sporo jeszcze zostało taki flaczek. A macie jakieś pasy? |
|
|
|
|
#4736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kinia,wazysz malego codziennie? Ja pasow nie mam, ale zastanawiam sie czy po 6 tygodniach nie kupic sobie majtek modelujacych.. Bo jednak po cc nie bede mogla szybko cwiczyc wiec takie majtki wciagnelyby troszke brzuchola.. Dotka, mnie wkurza ten brzuch maskrycznie :p |
|
|
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
Położna go waży, a ze przychodzi codziennie to tak. Tzn dziś jej nie było.
W Polsce ile jest wizyt położnej? Właśnie tez myślę o jakiś wysokich majtkach. |
|
|
|
#4738 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jerzyczka tez staram się być spokojna ale rycze codziennie... Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga 6 wizyt. Ja chodze w normalnych majtkach
|
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
Hihihi ja też ryczę właściwie codziennie. Zaczęło się jeszcze w szpitalu, tylko wtedy jeszcze było bez wyraźnego powodu, bardziej takie wzruszenie, a teraz już pod tytułem "oddajcie mi moje życie"... Mam nadzieję że to kiedyś minie ;-)
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.

już się boje że dzieć nie będzie chciał wyjść, będą mnie męczyć pod oxy a na koniec i tak będzie cc
cisnę tą herbatkę z liści malin i wiesiołka też (nawet sie odważyłam spróbowac waginalnie aplikować
- jak nie pomoże na poród to moze chociaż uelastyczni tkanki i nie popękam/nie będzie trzeba ciąć), ale nie wiem co jeszcze mogę zrobić
bujam się na piłce jeszcze 

21.06.2014r.

przereklamowane 

żeby sie rozpakowywała
zdecydowanie lepiej mi idzie jak jestem wyspana, chociaz troche :-D