Scent Bar LIX - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-06, 20:16   #631
MotherDivine
Niewyczymie.

Dot.: Scent Bar LIX

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
1.marchefka surowa ? sałata lodowa ? tyż chrupio a zdrowsze szpinak to podstawowe i najbogatsze na równi ze szczawiem źródło szczawianu wapnia .
2.ciekawe jak wygląda chińtki deser
3. myślę , że żeby mieć tylu czytelników co taka kasiatusk na przykład , trzeba być taką kasiątusk i takąż tematykę eksplorować
Sałata jest bezsmakowa Może spróbuję pea shoots (jak to sie zwie po polskiemu, bo ja taka zagramaniczna jestę, i bardziej angielska niż ci anglicy, że nie wiem? )

E, deser to ino lody i liczi, no ale i tak się nie załapałam, strasznie byłam tych liczi ciekawa, bo jeszcze nigdy nie kąsałam.

Z tymi blogierkami to też masz rację, ale będę szczera: czasami patrzę, że wybijają się totalne miernoty, a naprawdę dobre blogerki, które świetnie piszą i które osobiście uwielbiam... nie wybijają się.
MotherDivine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 20:18   #632
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Zmierzyć to ja mogę sobie nowy mózg, do wymiany
Gorzej jak se wymienisz na gorszy

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Nie martw się, zabijesz się tylko raz Potem inni będa się martwić co z rolkami zrobić

Cytat:
2.na doophę i ouda przysiady z ciężarami tylko
O! Miałam ostatnio w Lidlu ciężarki zobaczyć i zapomniałam byłam No nic zanabędę jakieś, bo butelki z wodą są za lekkie, a didka za ciężka
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 20:20   #633
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Te Clare widzę, że dosyć drogo wychodzą za próbkę. Warto?
Warto
Red chyba ma je teraz jako godne zastępstwo Lumiere. Ale mogę teraz mylić z czymś innym..

Zrób sobie urodziny przy logowaniu na przyszły miesiąc albo końcowkę miesiąca, jakiś kod zniżkowy wtedy maja przyslać, bodajrze - 10 %. A próbki mają porządne.

Poratowałąbym probasami, ale już w świat polecialy dawno...

Cytat:
2.ciekawe jak wygląda chińtki deser
]
A jak może wyglądac kisiel i ciastka z kota
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 20:27   #634
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

to zależy jakie badana zlecone - jeżeli układ krzepnięcia absolutnie nie można . Przede wszystkim rano po wstaniu trzeba ze dwie szklanki wody wypić, a jedną na pewno . Z lekami interakcji nie będzie , ale nie przed wszystkimi badaniami można brać przeciwkrzepliwe i przed wszystkim trzeba się porządnie nawodnić, żeby naczynia były dobrze wypełnione .
Dzięki, chodziło o interakcje głównie, bała się czy można, bo nawadniać się nawadnia i to za mało. No już któryś raz jej nie dali rady, kilka różnych pielęgniarek. Ja mam to samo, ale póki co nie planuję kłucia. (

Tak mi jej szkoda. Dzięki stokrotne, przekażę.
Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Oooo z nieba mi spadłaś, pomożesz w tłumaczonku? Utknęłam na jednym zdaniu, (tzn robię dalej, ale muszę do niego wrócić rzecz jasna nie wiem jak go ugryźć, czy dobrze rozumiem, bo nie ukrywam że biznes, ekonomia to moja słaba strona, a taka mi się teraz fucha trafiła.

Spending on IT must increase as a percentage of sales. Kotekst taki, że to badanie rynku, co uważają executivy że będzie kluczowe dla ich biznesów in the next 3 years etc etc.
Będę dźwięczna

Chyba, że ktoś jeszcze biznesowo ogarnięty.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2016-03-06 o 20:28
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 22:17   #635
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Wiecie, co... tak mnie wpienia żałosna liczba odsłon bloga, że chyba dam sobie siana. I nie mówcie, że 45 odsłon to dużo. To nie jest dużo. Premiery, anegdotki, cały dzień myślenia o wpisie, notatek, zapisywanych powiedzonek, zdjęć. NIE. Ch... z nimi. Wâ˜☠â˜☠â˜☠â˜☠iłam się. I zazwyczaj zero komentarzy. Jak mówienie do ściany. Jeśli, to Rejcz kochana, Parabelka i dwie - trzy stałe osoby. Czytelników - obserwujących nie przybywa.
Tak. Mam poczucie krzywdy, jestem zawiedziona.
Ju, blogi o związanych z tzw, kulturą wyższą zazwyczaj mają słabą "widownię", chyba , ze prowadzą je osoby o powszechnie znanych nazwiskach , ale moim zdaniem nie jest to powód do likwidacji bloga.
Tytuł , ktory sugeruje tematy sensu stricte malarskie moze nie zachęcać do licznych odwiedzin . Może przydalby się jakiś podtytuł wskazujący na szerszą tematykę , humor itp.
Stary 2016-03-06, 22:24   #636
rachell111
Zakorzenienie

Justyno - teraz już na spokojnie mogę się wypowiedzieć, a nie z doskoku jak przedtem, no cóż rozumiem Cię. Naprawdę Cię rozumiem. Dało mi do myślenia to, że tylu masz nabywców, zatem oni w sposób naturalny mogliby stać się czytelnikami. Z pewnością niektórzy z nich są, ale tu wkracza chyba wszechobecny brak czasu. To są najprawdopodobniej bardzo zajęci ludzie, i zwyczajnie brak im czasu na śledzenie bloga. Od czasu do czasu może wejdą i poczytają, ale czy znajdują na to czas każdego dnia/ co drugi dzień?

Żeby zyskać nowych, to wciąż nie przychodzi mi do głowy nic innego, niż samemu się gdzieś udzielać, pokazać, w nowych tudzież innych kręgach. Skoro pantoflowa poczta nie działa tudzież się wyczerpała. Sama, zapytana czy kogoś czytasz, odpowiedziałaś, że nie. (o ile dobrze pamiętam) Zatem widzisz to również z punktu widzenia odbiorcy.

Ja zarydzykuję, i powiem, że jeżeli chcesz Justyno w miarę szybko dotrzeć do szerokiego odbiorcy - załóż kanał na YT i kręć filmiki o perfumach! Uważam, że brak przeciwwagi do tego co na YT perfumowo już się znajduje, po drugie słuchanie Ciebie byłoby przyjemnością, plus kondensacją wiedzy, a po trzecie Jutuberki zawsze nadmieniają - a to i to na moim blogu, jak zawykle zapraszam, tam notki o..... xyz.

Zupełnie po swojemu, nie po jutubowemu, po prostu się kręć, linkuj bloga i zobaczysz. Tylko, że to z kolei angażuje czasowo, ale dobrze uwalnia myśli.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2016-03-06 o 22:36
Stary 2016-03-06, 22:41   #637
Betty83
Zakorzenienie

z pracy

Cytat:
O! Miałam ostatnio w Lidlu ciężarki zobaczyć i zapomniałam byłam No nic zanabędę jakieś, bo butelki z wodą są za lekkie, a didka za ciężka

te kettle 2,5 kg?
macałam, fajne, ale nie wiem czy brać 2 czy wystarczy 1 na początek

Cytat:
Napisane przez MotherDivine Pokaż wiadomość
E, deser to ino lody i liczi, no ale i tak się nie załapałam, strasznie byłam tych liczi ciekawa, bo jeszcze nigdy nie kąsałam.

liczi jest fajne, ale na pestkę uważaj

Cytat:
1. na razie martfou natureu w lodufce , a potem sieu zobaczy zamierzam wykorzystać do pudełkowego żarcia

jak chcesz żeby dojrzało, to wyjmij z lodówki, zawiń w papier i do szafki
jeśli zużywasz pół, to zostaw na później zawsze połówkę z pestką

Cytat:
Cześć Baru

Przyszłam się pochwalić, jaka to jestem sprytna i przebiegła, niczym jakaś, nieprzymierzając, szczwana lisica albo jakaś inna zwierzyna.

Mój ulubiony olejek do twarzy kosztuje 44 funty za 15ml.

Dzisiaj kupiłam 3 próbki po 5ml, na yebayu, 7.45 funtów każda.

Huehuehue.

co to za cudo?

ja się zachwycam co lush robi z moją skórą

Cytat:
Betty jesteś doskonała, zmyślna jak mało kto - a takiego technicznego bystrzaka i otwartej głowy to nie znam. Ani jednego

nie jestem, ale staram się jak mogę

Ju, jak tylko mogłam to się zawsze przed snem rzucałam na nowy wpis, jak tylko podałaś na fb. teraz muszę się wyregulować do nowego systemu. w dodatku z braku telefonu nie jestem tyle online.
poza tym nie używam żadnych narzędzi do śledzenia, komentować kiedyś próbowałam i nie poszło. zresztą ja się na żadnych blogach nie udzielam, bo nie umiem, nie wiem co napisać. zresztą regularnie zaglądałam tylko do Ciebie, Sabb, na MWH u Anven i do jednej urodnicy co się przerzuciła na vloga
reszta, to 1-2 wpisy znalezione przypadkowo przez gogle i uciekam

ja tam mogę nie jeść tydzień, albo więcej
jak dzieci nie mam u siebie, to często zapominam o jedzeniu
takie okresy wegetacji
o samej wodzie i ziołach, jak żołąd nie wysiada to jeszcze kawę popijam
później sobie odbijam
raz się zapędziłam za bardzo i pić przestałam, ale to deprecha była
jak nery zaczęły boleć i pojawiły się halucynacje to się jakoś sama ogarnęłam
w dzieciństwie mnie zmuszali, przekupywali, faszerowali środkami pobudzającymi apetyt

jak się sama nauczyłam nieźle gotować, to się trochę poprawiło w temacie
a tak na prawdę, to tylko jak mam chuopa blisko (ale tylko tego obecnego, przy innych była masakra), to wraca mi normalny apetyt

Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 22:52   #638
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
ja się zachwycam co lush robi z moją skórą
Choć znam tylko czyściki/myjacze i maseczki, ale bueno! Szkoda że drogie i tak krótkotrwałe, a przede wszystkim dla mnie słabo dostępne. On nawet mi robi dobrze na psyche Relaks i ukojenie. Zawsze poprawiał mi humor

A Ty masz na myśli jakieś konkretne cuda? Choć powinnam unikać pokus zakupowych.
Stary 2016-03-06, 23:12   #639
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Choć znam tylko czyściki/myjacze i maseczki, ale bueno! Szkoda że drogie i tak krótkotrwałe, a przede wszystkim dla mnie słabo dostępne. On nawet mi robi dobrze na psyche Relaks i ukojenie. Zawsze poprawiał mi humor

A Ty masz na myśli jakieś konkretne cuda? Choć powinnam unikać pokus zakupowych.
to
gładkość i miękkość na paszczy
jakoś tej zimy zamiast mocnych kwasów używam drapaków
potestowałam trochę na miejscu i jakiś balsam bym jeszcze chciała
ale wolałam doczytać, bo nie mogłam się zdecydować
chuop jakieś mydło nabył
może go wyślę przed przylotem na zakupy, bo na święta się wybiera

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Mić nie widać, a ja kaczuchy znalazłam
chociaż to chyba gęsi są i bez kaloszków
Stary 2016-03-06, 23:16   #640
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
justyna - ciężko o czytelników nawet na blogach beauty, takich jak mój. Zwykle dostaję ze 2-3 komentarze i to wszystko. Twój blog ma niszową tematykę, więc pewnie jest jeszcze trudniej. Ale skoro już masz bloga, i chociaż kilku stałych czytelników, to może nie warto z tym kończyć?
Myślę, że masz rację - tylko mnie wścieka brak rozwoju - a piszę od 4 lat!
Ja często, nawet przy wpisach kiedy pokazuję skończony obraz, komentarzy nie mam wcale

Cytat:

Ju
Ja zaaglądam, moze nie codziennie, ale raz na kilka dni...no i nie zostawiam komentarzy bo nie znam się na malarstwie. Dziewczyny sie zachwycają, porownują, dyskutują, a ja mogę tylko napisać że mi sie podoba albo ie podoba. Do kitu taki komentarz .Bo nawet go nie rozwinę, bo co napiszę jak ktoś zapyta, że mi się podoba bo tak, albo że mi się nie podoba bo nie?

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------
Stazjo, to żadna przeszkoda! Po pierwsze, komentarz to zawsze ślad, że była tu i czytała konkretna, żywa i na dodatek znana mi osoba. Coś jak machnięcie w Barze. Bo ja nie mam danych, kto mnie odwiedza, tylko liczba wejść. Po drugie, to, co się czuje, jest najważniejsze. Nie trzeba uzasadnień - gdyby ludzie posługiwali się kryterium "podoba się / nie podoba się" mniej byłoby hohsztaplerki w sztuce, zrozum, to jest najzdrowsze i u osób nie związanych profesjonalnie ze sztuką jedyne słuszne kryterium.

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
Ju, blogi o związanych z tzw, kulturą wyższą zazwyczaj mają słabą "widownię", chyba , ze prowadzą je osoby o powszechnie znanych nazwiskach , ale moim zdaniem nie jest to powód do likwidacji bloga.
Tytuł , ktory sugeruje tematy sensu stricte malarskie moze nie zachęcać do licznych odwiedzin . Może przydalby się jakiś podtytuł wskazujący na szerszą tematykę , humor itp.
Taaa... Brulion Malarski i D...pa Maryni

Cytat:
Justyno - teraz już na spokojnie mogę się wypowiedzieć, a nie z doskoku jak przedtem, no cóż rozumiem Cię. Naprawdę Cię rozumiem. Dało mi do myślenia to, że tylu masz nabywców, zatem oni w sposób naturalny mogliby stać się czytelnikami. Z pewnością niektórzy z nich są, ale tu wkracza chyba wszechobecny brak czasu. To są najprawdopodobniej bardzo zajęci ludzie, i zwyczajnie brak im czasu na śledzenie bloga. Od czasu do czasu może wejdą i poczytają, ale czy znajdują na to czas każdego dnia/ co drugi dzień?

Żeby zyskać nowych, to wciąż nie przychodzi mi do głowy nic innego, niż samemu się gdzieś udzielać, pokazać, w nowych tudzież innych kręgach. Skoro pantoflowa poczta nie działa tudzież się wyczerpała. Sama, zapytana czy kogoś czytasz, odpowiedziałaś, że nie. (o ile dobrze pamiętam) Zatem widzisz to również z punktu widzenia odbiorcy.

Ja zarydzykuję, i powiem, że jeżeli chcesz Justyno w miarę szybko dotrzeć do szerokiego odbiorcy - załóż kanał na YT i kręć filmiki o perfumach! Uważam, że brak przeciwwagi do tego co na YT perfumowo już się znajduje, po drugie słuchanie Ciebie byłoby przyjemnością, plus kondensacją wiedzy, a po trzecie Jutuberki zawsze nadmieniają - a to i to na moim blogu, jak zawykle zapraszam, tam notki o..... xyz.

Zupełnie po swojemu, nie po jutubowemu, po prostu się kręć, linkuj bloga i zobaczysz. Tylko, że to z kolei angażuje czasowo, ale dobrze uwalnia myśli.
To jest super pomysł! Tylko... jak to zrobić... jak się ODWAŻYĆ???

Cytat:

Ju, jak tylko mogłam to się zawsze przed snem rzucałam na nowy wpis, jak tylko podałaś na fb. teraz muszę się wyregulować do nowego systemu. w dodatku z braku telefonu nie jestem tyle online.
poza tym nie używam żadnych narzędzi do śledzenia, komentować kiedyś próbowałam i nie poszło. zresztą ja się na żadnych blogach nie udzielam, bo nie umiem, nie wiem co napisać. zresztą regularnie zaglądałam tylko do Ciebie, Sabb, na MWH u Anven i do jednej urodnicy co się przerzuciła na vloga
reszta, to 1-2 wpisy znalezione przypadkowo przez gogle i uciekam

dziś mało nie obraziłam czytelników...
Opis obrazu, rozumiecie : "Kolory brąz i niebieski" Koniec opisu

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 23:44   #641
Betty83
Zakorzenienie

duch szuka domu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-07, 00:04   #642
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

To jest super pomysł! Tylko... jak to zrobić... jak się ODWAŻYĆ???
Mi się wydaje, że wystarczy być Tobą i wystarczy chcieć.

Cytat:
to
gładkość i miękkość na paszczy
No tak jest doskonały. Ajjjj zatęskniłam, na lato się zaopatrzę. Nie znoszę tej zafiltrowanej, zaklejonej skorupy na twarzy. Cały dzień marzę o oczyszczeniu, oz myciu filtra. Tzn stricte skorupy nie mam, ale ja czuję warstwę filtra 50 i dla mnie ona jest mocno niekomfortowa, nawet Bioderma AR Teinte już mnie drażni.
Stary 2016-03-07, 00:19   #643
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
No tak jest doskonały. Ajjjj zatęskniłam, na lato się zaopatrzę. Nie znoszę tej zafiltrowanej, zaklejonej skorupy na twarzy. Cały dzień marzę o oczyszczeniu, oz myciu filtra. Tzn stricte skorupy nie mam, ale ja czuję warstwę filtra 50 i dla mnie ona jest mocno niekomfortowa, nawet Bioderma AR Teinte już mnie drażni.
a perfiumy widziałaś?
https://uk.lush.com/products/gorilla-perfume
mnie się tylko dirty na skórze udało przetestować - trzymał się do wieczora
nie wiedziałam za co łapać, a było mało czasu na decyzje
Stary 2016-03-07, 00:42   #644
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
a perfiumy widziałaś?
https://uk.lush.com/products/gorilla-perfume
mnie się tylko dirty na skórze udało przetestować - trzymał się do wieczora
nie wiedziałam za co łapać, a było mało czasu na decyzje
Nie no jak skąd gdzież by nie znam

Niestety murszę zmywać się do łoża zmusić się do snu.

A szkoda, bo teraz nagle mam wielki przypływ energii i jasności umysłu. Trochę przerwy od tłumaczenia, trochę Wizażu i od razu człowiekowi lepiej na głowę
Stary 2016-03-07, 05:27   #645
Betty83
Zakorzenienie

nie wiem skąd się wzięło takie na barze (pewnie po jakiejś imprezie zostało), ale
Stary 2016-03-07, 07:50   #646
Parabelka
Panaroja

snad kawusi
Cytat:
Nie kupuję żadnych foliowanych pekinek, już się parę razy nadziałam w nich na niespodziankę
edit- chodzi mi o lodową.
lodowa była ok , ale nie będę w biedrze niczego foliowanego więcej kupować a tak czy siak jak coś foliowanego kupuje to przerzucam z reguły najpierw cała skrzynkę, zanim wybiorę sobie jedno
Cytat:
Sałata jest bezsmakowa Może spróbuję pea shoots (jak to sie zwie po polskiemu, bo ja taka zagramaniczna jestę, i bardziej angielska niż ci anglicy, że nie wiem? )

Z tymi blogierkami to też masz rację, ale będę szczera: czasami patrzę, że wybijają się totalne miernoty, a naprawdę dobre blogerki, które świetnie piszą i które osobiście uwielbiam... nie wybijają się.
1.a jak toto wygląda ?
2.chińtkie skośne lody ?
3.bo mierność występuje najpowszechniej i dlatego ma najwięcej odbiorców na swoim poziomie , odbicia od mierności w górę są niszowe
Cytat:
butelki w postaci całej zgrzewki
Cytat:
A jak może wyglądac kisiel i ciastka z kota
kisiel to wiem ,ciastka jeszcze sobie nie wyobraziłam
Cytat:
Dzięki, chodziło o interakcje głównie, bała się czy można, bo nawadniać się nawadnia i to za mało. No już któryś raz jej nie dali rady, kilka różnych pielęgniarek. Ja mam to samo, ale póki co nie planuję kłucia. (

Tak mi jej szkoda. Dzięki stokrotne, przekażę.
niezamaco
Cytat:
te kettle 2,5 kg?
macałam, fajne, ale nie wiem czy brać 2 czy wystarczy 1 na początek

jak chcesz żeby dojrzało, to wyjmij z lodówki, zawiń w papier i do szafki
jeśli zużywasz pół, to zostaw na później zawsze połówkę z pestką

ja tam mogę nie jeść tydzień, albo więcej
jak dzieci nie mam u siebie, to często zapominam o jedzeniu
takie okresy wegetacji
o samej wodzie i ziołach, jak żołąd nie wysiada to jeszcze kawę popijam
później sobie odbijam
raz się zapędziłam za bardzo i pić przestałam, ale to deprecha była
jak nery zaczęły boleć i pojawiły się halucynacje to się jakoś sama ogarnęłam
w dzieciństwie mnie zmuszali, przekupywali, faszerowali środkami pobudzającymi apetyt

jak się sama nauczyłam nieźle gotować, to się trochę poprawiło w temacie
a tak na prawdę, to tylko jak mam chuopa blisko (ale tylko tego obecnego, przy innych była masakra), to wraca mi normalny apetyt

1.bier od razu dwa , z pojedynczym nic nie zrobisz , a 2,5 kg dla kobity co ma wprawę w dźwiganiu didów i zakupów to żadne obciążenie na dobrą sprawę .
2.jedno leży na wierzchu eksperymentalnie
3.

tak ogarniając temat myślą dochodzę do wniosku , że praktycznie chyba nie ma dziś kobiet , które nie miałyby kiedykolwiek jakiegoś problemu z jedzeniem - niechęć , nadmierne , odchudzanie , anoreksja, bulimia - każda coś za sobą ma , nawet jeżeli na oko wygląda i je normalnie ja byłam tragicznym niejadkiem w dzieciństwie , za to we wczesnym okresie dojrzewaniowym zostałam utuczona czekoladą przez brata - i przez swoją nieświadomość , bo nie miałam pojęcia o czymś takim jak tycie (gdzie te lata niewinne , zresztą wtedy problem otyłości u dzieci/młodzieży praktycznie nie istniał) , potem dobiłam do większej wagi tuczona przez babcię , potem załatwiły mnie ówczesne hormony , a potem już tylko miałam 20 kg do zrzucenia w wieku 18 lat no i obsesja na punkcie nietycia i kontrolowania żarcia została mi na wieki wieków jakby to było fajnie nie mieć rozregulowanego mechanizmu głodu-sytości i traktować jedzenie tylko jak funkcję podtrzymującą życie

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 08:15   #647
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
jakby to było fajnie nie mieć rozregulowanego mechanizmu głodu-sytości i traktować jedzenie tylko jak funkcję podtrzymującą życie
Mój chłop tak ma, je cztery razy dziennie co dadzą, nie kwęka, że podłe i nie wybrzydza. Ja tak nie umiem, jem... z 6-7 razy dziennie, a to ciastko, a to jakieś fikuśności, i rozmyślam co bym dobrego zjadła, ciągle mi się czegoś chce.
Ale i tak nie mogę narzekać na figurę biorąc pod uwagę ile potrafię zjeść

Cytat:
Tak w ogóle co nowego w minerałach? Dalej szukam czegoś podobnego do Lumiere i kiszka
Cytat:
Red chyba ma je teraz jako godne zastępstwo Lumiere. Ale mogę teraz mylić z czymś innym..
Ta jest, Clare mi podeszło Teraz już nie mam takiej ładnej cery jak w cionszy (wylazły zaskórniki, rozszerzone pory) ale nadal jestem z nich zadowolona.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 08:31   #648
rachell111
Zakorzenienie

również znad kawusi

Cytat:

tak ogarniając temat myślą dochodzę do wniosku , że praktycznie chyba nie ma dziś kobiet , które nie miałyby kiedykolwiek jakiegoś problemu z jedzeniem - niechęć , nadmierne , odchudzanie , anoreksja, bulimia - każda coś za sobą ma , nawet jeżeli na oko wygląda i je normalnie ja byłam tragicznym niejadkiem w dzieciństwie , za to we wczesnym okresie dojrzewaniowym zostałam utuczona czekoladą przez brata - i przez swoją nieświadomość , bo nie miałam pojęcia o czymś takim jak tycie (gdzie te lata niewinne , zresztą wtedy problem otyłości u dzieci/młodzieży praktycznie nie istniał) , potem dobiłam do większej wagi tuczona przez babcię , potem załatwiły mnie ówczesne hormony , a potem już tylko miałam 20 kg do zrzucenia w wieku 18 lat no i obsesja na punkcie nietycia i kontrolowania żarcia została mi na wieki wieków jakby to było fajnie nie mieć rozregulowanego mechanizmu głodu-sytości i traktować jedzenie tylko jak funkcję podtrzymującą życie
Ja całe życie nie miałam na tym tle żadnych problemów. Uwielbiałam jeśc, jadłam co chciałam, kiedy chciałam i nic mi nie przybywało. Nie zaprzątał mojej głowy temat tycia, chudnięcia, kalorii, nic z tych rzeczy.
Aż do pewnego momentu w życiu (30) kiedy to zbiegły mi się wszystkie rzeczy (w tym najgorsze) na raz i pozostawiły po sobie ślad w postaci +10 kg

Nic to, shit happnes

zmykam pracusiować.
Stary 2016-03-07, 08:49   #649
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Ta jest, Clare mi podeszło Teraz już nie mam takiej ładnej cery jak w cionszy (wylazły zaskórniki, rozszerzone pory) ale nadal jestem z nich zadowolona.
Ja z ciekawości minerałowej zamówiłam se próbki tego Clare - ale pies ich srał z taką obsługą zamówione i zapłacone było w ubiegły poniedziałek, w piątek, jak napisałam maila to mi łaskawie podali numer nadania przesyłki, samej przesyłki oczywiście nie ma nadal - ale za koszty przesłania sobie 8zł liczą!
Stary 2016-03-07, 08:58   #650
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Ja z ciekawości minerałowej zamówiłam se próbki tego Clare - ale pies ich srał z taką obsługą zamówione i zapłacone było w ubiegły poniedziałek, w piątek, jak napisałam maila to mi łaskawie podali numer nadania przesyłki, samej przesyłki oczywiście nie ma nadal - ale za koszty przesłania sobie 8zł liczą!
Ja zamówię do paczkomatu. Ale najpierw zużyję annabelle.

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 08:59   #651
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Ja zamówię do paczkomatu. Ale najpierw zużyję annabelle.
Ja jestem za leniwa na paczkomat, musiałabym do niego iść - a PP w zęby przyniesie
Stary 2016-03-07, 09:12   #652
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Ja jestem za leniwa na paczkomat, musiałabym do niego iść - a PP w zęby przyniesie
Moja PP to może i przyniesie, ale po dłuuuugim czasie. Wolę paczkomat.

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 09:15   #653
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
U mnie też wysyłali ponad tydzień, już myślałam, że nie dojdzie. A niektóre dziewczyny miały paczkę po dwóch dniach także tego...

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 09:17   #654
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Moja PP to może i przyniesie, ale po dłuuuugim czasie. Wolę paczkomat.
U mnie w pracy listonosz jest codziennie....

Taka mi się refleksja jedzeniowa jeszcze nasunęła: jak byłam mała, też byłam niejadek i w pewnym momencie nawet mi coś tam na apetyt przepisali. Tyle, ze jak patrzę z perspektywy czasu jak moja mama gotowała, to się nawet nie dziwie, ze nie chciałam tego jeść. Tłusto, smażone i na smalcu. Jako jedyna przyprawa - sól i cebula. Warzyw prawie wcale - ogórek i pomidor. I kwestia lichego zaopatrzenia to jedno, a kwestia pewnej wyobraźni kulinarnej to trochę co innego....

Edytowane przez Margot45
Czas edycji: 2016-03-07 o 09:20
Margot45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 10:15   #655
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Mój chłop tak ma, je cztery razy dziennie co dadzą, nie kwęka, że podłe i nie wybrzydza. Ja tak nie umiem, jem... z 6-7 razy dziennie, a to ciastko, a to jakieś fikuśności, i rozmyślam co bym dobrego zjadła, ciągle mi się czegoś chce.
Ale i tak nie mogę narzekać na figurę biorąc pod uwagę ile potrafię zjeść
ano właśnie . Ja bym mogła jeść bez przerwy cały dzień okrągło pewnie odreagowywanie lat , kiedy byłam na ostrej diecie a na ciastka to sobie chodziłam popatrzeć do cukierni

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2016-03-07, 10:47   #656
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
ano właśnie . Ja bym mogła jeść bez przerwy cały dzień okrągło pewnie odreagowywanie lat , kiedy byłam na ostrej diecie a na ciastka to sobie chodziłam popatrzeć do cukierni

E tam, ja od dziecka na żadnej diecie nie byłam, a też uwielbiam non stop cos memłać, najlepiej słodkie ofkors
Stary 2016-03-07, 11:10   #657
tricolor
Wtajemniczenie

Za dziecka byłam niejadek i kościotrupik, mogłam nie jeść całymi dniami wręcz, tylko pić. Potem dojrzewanie, potem hormony, rozregulowało mi się wszystko, x kg za dużo. Najchętniej jadłabym bez przerwy. I jak byłam wege też byłam chuda, ale poleciało mi mnóstwo rzeczy, kazali wrócić do mięsa. Jak jem bardziej białkowo jestem rzadziej i mniej głodna.

Miłego dnia całemu Baru

Ju zaglądam na bloga, ale rzadko zostawiam komentarz (teraz wiem, że to błąd). Czasem jest ciąg dni, kiedy nic się nie chce.
A Twój blog wielokrotnie mi pomógł, poprawił nastrój.
Stary 2016-03-07, 11:14   #658
neska951
Zakorzenienie

Jół baru

Palabelko help Wzięłam serię zastrzyków na kręgosłup i przez tydzien po kuracji było ok a dziś schyliłam się po coś z ziemi ,to jak mi strzeliło aż gwiazdy zobaczyłam i mól mega poniżej krzyża ciągnący biodro... ledwo się dotelepałam do domu , ruszanie nogami tzn chodzenie boli bo ciągnie za biodra . A jak teraz siedzę to drętwieje mi noga... To dysk? I nadlej zastrzyki bedą?Już mi mi odpada ...
Stary 2016-03-07, 11:20   #659
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Jół baru

Palabelko help Wzięłam serię zastrzyków na kręgosłup i przez tydzien po kuracji było ok a dziś schyliłam się po coś z ziemi ,to jak mi strzeliło aż gwiazdy zobaczyłam i mól mega poniżej krzyża ciągnący biodro... ledwo się dotelepałam do domu , ruszanie nogami tzn chodzenie boli bo ciągnie za biodra . A jak teraz siedzę to drętwieje mi noga... To dysk? I nadlej zastrzyki bedą?Już mi mi odpada ...
wypadnięty dysk czyli tzw qrva kulszowa najprawdopodobniej pewnie będą, spanie na twardym , i zmiana nawyków ruchowych oraz intensywne wzmacnianie mięśni odcinka lędźwiowego Cię czeka . Jeżeli masz drążek w domu , powiś sobie na drążku z podpartymi z przodu nogami , żeby biodra swobodnie zwisały bez obciążenia .Współczuję

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2016-03-07, 11:25   #660
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
wypadnięty dysk czyli tzw qrva kulszowa najprawdopodobniej pewnie będą, spanie na twardym , i zmiana nawyków ruchowych oraz intensywne wzmacnianie mięśni odcinka lędźwiowego Cię czeka . Jeżeli masz drążek w domu , powiś sobie na drążku z podpartymi z przodu nogami , żeby biodra swobodnie zwisały bez obciążenia .Współczuję
Oooooo drążek .... Dzięki za radę

To mam spać na podłodze dobrze zrozumiałam? Jak tak to od razu się dziś kładę

Ale pytanie podstawaowe , będą zastrzyki? :pro si:

A i to prawda że Jacomo Silences Jest wycofane?

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2016-03-07 o 11:27
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości