Peelingi do twarzy

Lush Dark Angels Pasta peelingująca do twarzy

• 26 marca 2018 o 1:00
    ❤️
    Lush to firma, której zawsze szukam gdy wyjeżdżam za granicę. Produkty są dość drogie i jakościowo nie zawsze warte swoich cen, na dodatek składy reklamowane jako naturalne czasem są...bardzo średnie. Mam jednak sympatię to pachnących wnętrz, do mydeł wyglądających tak ładnie, że chciałoby się je zjeść i do miłych ludzi pracujących chyba w każdym Lushu na świecie. Lubię też te ich opakowania. Dark Angels jest po prostu okej. Dobrze myje, dobrze peelinguje, ładnie pachnie. Okropnym minusem jest to, że niesamowice brudzi, a że ma w sobie sporo olejków, połączenie z węglem skutkuje też bardzo trudnym domywaniem jej z umywalek. Nie uczuliła mnie, nie podrażniła ani nie zapchała, jednak poza dobrym myciem nie robi też nic specjalnego.
  • 22 grudnia 2017 o 14:29
    Trochę za mocny, dziwnie pachnie, brudzi
    Generalnie wszystko z nim w porzadku, jak ktoś lubi mocne peelingi - przy mojej cerze naczynkowej i raczej skłonnej do podrażnień, sprawdza się średnio - niby wszystko jest okej, ale mam zaczerwienioną twarz po użyciu. Oprócz tego jest dośc mocno brudzący, i nawet po spłukaniu trzeba jeszcze skóre przemyć micelem albo tonikiem, bo zostawi a ciemne ślady.
    Zalety:
    • bardzo wydajny
    • fajna konsystencja do rozrabiania z wodą
    Wady:
    • brudas straszny
    • śmierdzi troche jak pasta do butów
    • silnie peelinguje
  • 18 lipca 2017 o 11:06
    dla osób o mocnych nerwach (do czyszczenia łazienki)
    Jestem na tak i nie. Na TAK: - Produkt naprawdę dobrze wpływa na kondycję skóry, uspokaja obszary z wypryskami, zauważalnie niweluje przetłuszczanie skóry, nawilża ją przy tym i nie przesusza. - Ma piękny głeboki zapach (mi się kojarzy z herbatą earl grey). - Forma klasyczna jak przy cleanserach Lush - nie iwelką ilość produktu należy zmieszać z odrobiną wody i wymieszać do powstania pasty, w ogóle mi to nie przeszkadza, a jest wręcz wydajne. - na plus oczywiście naturalny skład i ekologiczna polityka firmy. Na NIE: - Niestety nie nadaje się do użytku solo, należy przed jego użyciem porządnie umyć twarz micelem, ponieważ przylepia się do niedajboże pozostawionego podkładu. - Jest czarny, to widać, ale cała łazienka po jego umyciu też jest czarna. Mam problem z używaniem go rano, ponieważ musze potem dodatkowo umyć całą umywalkę, wyczyścić paznokcie (tak tak, produkt włazi pod paznokcie i są CZARNE), do tego pięć razy porządnie przejrzeć się w lustrze czy czasem nie zostały mi jakieś smugi i nie wyglądam jak górnik. - z powodu powyższego nie jest to więc kosmetyk uniwersalny odradzam go na wszelkie wyjazdy, letnie festiwale itd. - z powodu większego komfortu korzystania stawiam na inne cleansery Lusha, które zarówno dobrze oczyszczają, poprawiają kondycję skóry a przy tym nie brudzą wszystkiego dookoła. Dokończę to opakowanie i na pewno więcej go nie kupię.
    jojoan
    24 maja 2017 o 17:58
    Ma to coś
    Czyścik ma taką czarną, zbitą konsystencję. W dotyku przypomina wilgotną ziemię albo modeline. Ma mocny zapach. Taki trochę ziołowy. Nawet nie wiem do czego go porównać, bo nigdy nic takiego nie wąchałam. Na rękę należy wziąć trochę czyściku, wymieszać go z wodą i nałożyć na twarz. Wtedy można siebie nazywać batmanem, bo cała twarz jest czarna. Bardzo fajnie to wygląda, ale gorzej ze zmywaniem tego. Cała łazienka jest upaprana. Trzeba pamiętać żeby mieć związane włosy, bo inaczej i na nich trochę wyląduje (niestety to sprawdziłam). Strasznie brudzi paznokcie, a raczej bardzo pod nie wchodzi. Podobno ten czyścik jest nie tylko do twarzy, ale także do ciała (tak jest napisane na opakowaniu "Face & Body Cleanser"). Ja jednak wolałam go stosować tylko na twarz. Nie wyobrażam sobie tego jak musiałaby wyglądać moja wanna jakbym cała się tym wysmarowała. Po czyściku skóra twarzy jest przede wszystkim o wiele milsza w dotyku. Taka gładka i miękka. Większość kremów nie zapewnia takiego działania nawet. Skóra wydaje się być taka odżywiona. Czyścik wyrównuje koloryt skóry. Ja mam zawsze problem z różnymi zaróżowieniami w niektórych miejscach. Po użyciu czyścika jest o wiele lepiej. Zapach pozostaje na skórze, ale dość szybko z niej znika. Dobrze oczyszcza pory (mimo, że sam jest czarny dobrze radzi sobie z czarnymi kropeczkami). Szczerze mówiąc byłam dość przerażona kolorem czyścika. W końcu to czarny peeling. Jednak na co dzień nie spotykamy się z takimi produktami. Zostałam mile zaskoczona i jestem zadowolona z tego produktu. Mimo, że jest on przeznaczony do tłustej cery, to przy mojej mieszanej zmierzającej ku suchej dobrze się sprawdził. Polecam użyć po nim jakiegoś żelu nawilżającego.
    karo83
    27 października 2016 o 12:32
    Nieporozumienie
    Kupiłam ten produkt zachęcona opiniani tutaj na wizażu i niestety tym razem się zawiodłam. :) + lekko peelinguje skórę, posiada drobinki ścierające :) + bardzo wydajny! :) + zapach -bardzo mi odpowiadał: świeży, anżykowaty :) + plus również za politykę firmy Lush, która przy oddaniu do sklepu 5 opakowań/słoiczków po kosmetykach daje nam w zamian gratis kosmetyk :( - konsystencja - nie jest to pasta, raczej "plastelina" którą trzeba wymieszać na dłoni z wodą aby uzyskać pastę czyszczącą :( - bardzo przeciętnie oczyszcza :( - nie pieni się :( - masakrycznie ciężko go zmyć!!! kilkanaście razy słukanie wodą nie wystarcza, trzeba go ścierać z twarzy jakąś gąbką albo myjką a i tak ciężko z jegu usunięciem :( - brudzi wszystko dookoła! umywalkę, wannę, gąbki, jakby w mojej łazience myło się stado górników po szychcie :( - zostaje w zaskórnikach! po umyciu nim twarzy wyglądała ona optycznie gorzej niż przed myciem - jakbym miała jeszcze więcej zaskórników :( - zapycha :( - dziwnie tłuści twarz, zostawia nieprzyjemną warstwę na skórze, którą nie schodzi nawet myjką :( - trudno dostępny :( - cena - masakrycznie wysoka za tak marny kosmetyk, który bardziej szkodzi niż pomaga :( - krótki okres przydatności do użycia - ciężko jest więc zakupić/ zamówić kilka kosmetyków na raz gdyż nalezy je użyć w przeciągu maksymalnie kilku tygodni Po prostu go nie lubię i nie polecam nikomu, Pierwsze wrażenie było ok, ciekawe, to coś czego nigdy nie miałam wcześniej, ale z czasem było coraz gorzej i ostatecznie wiem, że nie kupię go ponownie. To niestety zniechęciło mnie do inncyh komsetyków marki Lush.