|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
ojoj biedne jestescie dziołszki z tym kłuciem :/
|
#3542 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3543 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wanienka na stole na ręczniku nie będzie się slizgac ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
Jak duże są to igły?
|
|
|
#3544 | |||
|
Zadomowienie
|
Wróciłam z urodzin taty, fajnie było.
Tylko jeden jego znajomy ciągle mi chciał wina lać i pytał czy na pewno nie piję. ![]() Dostałam od rodziców przy okazji piłeczkę dla synka z FC Barcelony, bo byli niedawno na wycieczce w Barcelonie, więc mam kolejną rzecz w mojej skromnej kolekcji dla dziecka, choć przyda się ona nieco później. ![]() Cytat:
![]() Ja właśnie też nienawidzę prasować co do zasady. ![]() Super koty! Cytat:
Ruchy są bardzo uspokajające, fajnie że już jesteśmy na tym etapie, że je czuć.Ja też jestem ze Śląska. ![]() Cytat:
Edytowane przez florencee Czas edycji: 2016-04-09 o 23:43 |
|||
|
|
|
#3545 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie musi być w brzuch. Może być w udo tyle ze tam większe niebezpieczeństwo ze wbijesz sie w mięsień. Igły cieniutkie s długość Ok 2-3cm. Tyle ze sam lek zwiększa prawdopodobieństwo siniaka. (W przypadku clexan słyszałam ze taki jego urok) |
|
|
|
|
#3546 |
|
Zadomowienie
|
Moja igła ma 4mm😱 nie mam szansy trafić w mięsień
|
|
#3547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tesciowa pokazala mi ten sposób ![]() Cytat:
Wlasnie sie tez zastanawialam jaka jest roznica z rozmiarami skoro w uk liczą po miesiącach, a nie centymetrach. |
||
|
|
|
#3548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3550 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A myślałaś o porodzie w wodzie? Może w którymś ze szpitali w Twojej okolicy jest wanna? Ja chcę najpierw spóbować w wannie, a jak będzie kiepsko to wtedy ZZO, choć ZZO jest o tyle fajne, że na szycie dostrzykują i nic nie czuć.Cytat:
Tyle, że mnie butelka w zupełności wystarczy. Kwestia tylko, czy np. pozwolą mi je wypić w knajpie, gdy będziemy ze znajomymi na ogródku siedzieć.Słuchajcie, a taka kwestia jeszcze zaprząta mi ostatni głowę: idzie lato, niebawem wybieramy się na żagle, może jakieś wakacje. Co z kostiumem? Dwuczęściowy czy lepiej kupić jakiś jedno? Mam na myśli kwestie estetyczne, nie jestem pewna, czy dwuczęściowy kostium to dobry pomysł. Zapewne nie każdy lubi oglądać ciążowe brzuchy. Jak myślicie? I druga sprawa, planujecie jakieś ładne sesje ciążowe? Ja już mam nagraną na czerwiec. Bardzo się cieszę, uważam, że to wspaniała pamiątka. Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-04-10 o 01:10 |
||
|
|
|
#3551 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jej aż mi ślinka cieknie na samą myśl o tych lodach, gdzie można kupić te nowe magnumy????? Cytat:
Bardzo ładne ubranka Hej, witamy ^^ , myślałam że po przekroczeniu 20tygodnia już raczej nikt do nas nie dołączy a tu same niespodzianki Cytat:
Jasne że może być śliwka! Chyba tylko róż jest zarezerwowany dla dziewczynki Maleństwo ostatnio coraz częściej "rozmawia" z mamą wczoraj puściliśmy beyonce i Łucja zaczęła energicznie kopać raz za razem. A przed snem po wsmarowaniu oliwki zauważyłam że już lekko brzuszek się rusza razem z małą baaaaardzo mnie to wzrusza. To jak, kto dzisiaj idzie na niedzielny spacerek ?
|
|||
|
|
|
#3552 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobre posunięcie Cytat:
hej dziewczęta niedzielnie..pogoda do d... |
|||
|
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem jak u mnie z pogoda bo jeszcze mam zsunięte rolety ale sądząc po zachowaniu kota, który od 5 pracuje nad tym żebym wstała musi być ładnie. Opuchlizna z oka prawie zeszła wiec będę mogła znów książki i Was czytać w normalnym tępie. Miłej niedzieli |
|
|
|
|
#3555 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się również niedzielnie, pogoda u nas tez wiele pozostawia do życzenia :-( no ale... Kwiecień plecien...dobrze, że nie ma śniegu :-P
|
|
#3556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wczoraj zadzwoniłam do szpitala w mojej okolicy, koszt to 110 zł także niedrogo we wt będę umawiać się ;-)
|
|
|
#3558 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej.
![]() Cytat:
![]() Jakie to bardzo dobre 0%? W lecie piwko miło jest wypić. Tak to mi tylko wina brakuje do jakiegoś dobrego jedzonka. ![]() Co do kostiumu to kierowałabym się tylko własnymi preferencjami, nie przepadam za strojami jednoczęściowymi, więc brałabym pewnie dwuczęściowy (o ile się taki kupi pasujący i ładny). Ciąża rzecz normalna, a jak się komuś nie podoba, to trudno. ![]() Sesję ciążową obiecała mi przyjaciółka, nie wiem jeszcze kiedy ją zrobimy. ![]() Cytat:
![]() Poszłabym na spacerek, u mnie smutno i szaro. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3559 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z działu ciążowego czy normalnego? ja dzisiaj robię z mężem drugie podejście na zakupy ![]() Cytat:
Rozmawiałam już ze znajomą fotografką, która będzie robiła nam zdjęcia i mówiła, że dobry czas to tak 7-8 miesiąc (o ile jest widoczny brzuszek), bo wtedy kobieta nie jest jeszcze tak zmęczona ciążą ale można też później.Cytat:
![]() Łucja, śliczne imię Cytat:
|
|
#3560 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry.
Wczoraj pogoda była ładna a dzisiaj nie jest za zimno ale brak słońca i tak ponuro. Byłam z Tż na zakupach i poczyniłam kolejne zakupy dla maleństwa ![]() Witam nową mamusię. Dziewczyny współczuję Wam tego kłucia. |
|
|
|
#3561 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a propo linii na brzuszku.. to pojawiła mi się od paru dńi taka delikatna lińia pod i nad pępkiem teraz dochodzi taka sina otoczka wokół pępka
|
|
#3562 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z ciążowego... Mają takie fajne koszule w niebieskie wzorki (to chyba kwiatki) nie odpinane ale będzie rosła razem z brzuszkiem... i jedną biało granatową na ramiączka,może w końcu zrobi się ciepło... u nas wczoraj była nocna wyprzedaż także wszystko -20%
|
|
|
#3563 |
|
Zadomowienie
|
i ja witam sie niedzielnie. U nas pogoda nie rozpieszcza szaro , zimno i pada. Spacery dzisiaj niekoniecznie wskazane u nas , ale po 11 jedziemy na targi niemowlęce są w Lubinie dolny śl. więc jak ktoś blisko to jest jakas alternatywa do siedzenia w domu. W sklepie ,, u Kubusia,, bedzie ponad 30 wystawców i zapowiadają promocje ;D może cos do wyprawki kupimy.
Witam nowa mame i duzo zdrowka dla was życze . |
|
|
|
#3564 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie,
wczoraj byłam z T ż w Poznaniu na przeglądzie roweru, miałam nadzieje na zakupy, ale w ciąży jeszcze gorsza sie zrobiliam i nic mi sie nie podoba :P a później byliśmy na 18tce u kuzyna, więc i pojadłam i potańczyłam, a dzis jestem padnieta :P Cytat:
Cytat:
) imie już jest?Cytat:
A magnum, mmmm któraś pisała, ze w biedronce są, musze się dziś koniecznie wybrać! narobilyście smaka ![]() Cytat:
gratuluje udanych zakupów, ja coś mam z tym problem :P
|
|
#3565 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry! Witam się niedzielnie
U nas też pogoda do kitu, aż się nie chce głowy podnosić z poduszki :P ale popołudniu przychodzą goście i trzeba coś przygotować, mieszkanie ogarnąć jakieś pomysły na ciasto? bo nie mogę się zdecydować co upiec ![]() Cytat:
bo jak sami bliscy znajomi to pewnie bym się nie przejmowała i wyciągnęła z szafy 2 częściowy a nie kupowała nowy specjalnie na tą okazję ewentualnie do tego jakaś chusta / pareo i będzie dobrze bo i tak na pełnym słońcu dla nas przebywanie nie wskazane...Ja bym bardzo chciała sesję ciążową ale nie mogę się zdecydować na fotografa macie kogoś do polecenia na śląsku? ![]() A u mnie w C&A nie ma działu ciążowego ;(
|
|
#3566 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Planów na dzisiaj brak. No dobra, muszę posprzątać łazienkę Muszę sobie nowe spodnie od piżamy kupić, bo mnie wszystkie wkurzają ![]() Cytat:
![]() Ja też, chyba że spadkowe dostanę ![]() Cytat:
Niech lekarz sprawdzi czy na szyjkę te spięcia nie mają wpływu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za oko,że juz spoko.. kupiłam wczoraj "sprawiedliwość owiec" - czytałaś? w trójce jakiś czas temu ją czytali, ale nie słuchałam regularnie..w matrasie wczoraj byłam i były mega przeceny książek..nie wiem czy tylko w tym czy w innych tez,ale jak jesteś molem książkowym to może warto obczaić w necie..a to prawda..dobrze,że narazie bez śniegu ta wiosna |
|
|
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tesco ma bardzo sensowną rozmiarówkę, bo niektóre sklepy to całkiem powariowaly. Np hm ma bardzo duże rzeczy, smyk malutkie, więc hmowskie 56 może być podobne do smykowego62-68 nawet... nie mówię o lidlu, mój syn do dziś ma rajstopy na 56-62 i pasują :O |
|
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Dziendoberek
Jakos dziwnie sie nie wyspałam, cięzko mi było zasnąc bo synek cały czas mnie kopał i kopał wreszcie zasnełam ze zmeczenia.Sniło mi się ze urodziłam i zabrali mi synka, a jak mi go przynieśli do mnie miał pare latek Był bardzo podobny do TZta, pełno gęstych rudych włosów, a nos miał po mojej mamie Dawno nie miałam w sumie realistycznych snów. |
|
|
|
#3570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sprawiedliwość owiec tez w trójce słuchałam ale sama nie czytałam. Wiem ze są 2 części, druga to triumf owiec. Zainteresuje sie ta książka po wypłacie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

<3

zawsze miałam duże tendencje do siniaków, już próbowałam na różne sposoby z tymi zastrzykami. Chyba już będę cały czas chodzić z siniakami 

to będzie mój hit tego lata 

czerwiec 2015
w silesii w katowicach jakiś pokaz mody i kolejka była jeszcze przed wjazdem na jakieś 40min! nienormalni nie jesteśmy i zawróciliśmy 
ale sama nie czytałam.