|
|
#241 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
2 tyg to nie długo, jak ja pytałam w sklepie o riko powiedzieli, ze 6-8 w sezonie wakacyjnym
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
A ja czasami jestem zazdrosna. Jak lezymy razem to kego reka odruchowo wędruje na brzuch. Dla mnie brzuch to dziecko, jakby nie ja.
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Ja też nie wiem jaki wózek. Oni tam maja tutki chyba wizualnie mi pasują. Nic wiecej o nich nie wiem. |
|
|
|
#243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój tylko w jedną stronę umie List z wyprawką jeszzce nawet nie przeglądnęłam
|
|
#244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#245 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam
Weekend spędzony z moimi chłopakami . Nie wiem czy mnie syn wypuści na porodówkę . Pierwsze słowa od syna na stacji PKP Bardzo za Tobą mamuś tęskniłem . Mąż też dał radę . Jedynie dziś muszę ogarnąć dom .Cytat:
Cytat:
![]() O tak w Ikei zawsze bardzo dużo kobiet w ciąży ![]() A tu mój brzuchol ![]()
|
|
|
#246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja kupiłam właśnie z tego sklepu bo komplet z dodatkowymi filtrami wychodził najtaniej ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- śliczny |
|
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#248 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#249 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny ! Podczytuję Was od kilku dni i tak pomyślałam, że się odezwę
jestem tegoroczną Mamusią październikową i spodziewam się bliźniąt w internecie jakoś szczególnie wiele forum na temat ciąży bliźniaczej nie znalazłam, oczywiście jest wiele informacji teoretycznych itd, no ale wiadomo, że w praktyce to często jest całkiem inaczej no i niestety już muszę się zmagać z cukrzycą ciążową czy któraś z Was też ma ten problem ?Wszystkim Wam życzę dużo zdrowia i jak najmniej ciążowych dolegliwości
|
#250 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
|
#252 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#253 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ładnie wygląda na zdjęciach. Muszę poszukać gdzie można go pooglądać ![]() Cytat:
Jaki piękny brzuszek A synek jaki słodki Już się nie mogę doczekać kiedy mój synuś będzie tak za mną tęsknił ![]() Cytat:
|
|
#254 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
porażka z tą alergią..powinnaś dostać coś do nosa bezpośrednio, a nie tabletki.. Cytat:
ja rozumiem,że z czasem kiepsko..dobrze,ze przynajmniej mentalnie się łączysz z nami ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
przy okazji - Tija za Was też kciuki Cytat:
jak juz przygotujesz tą listę to pokaż ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa
Widzę, że ostro szalejecie z wyprawkami... muszę też zacząć coś myśleć Poprzeglądać to co mam, siostrę poprosić, żeby mi przywiozła to co ma. Tak myślę, że w czerwcu najszybciej będę prać. Aaaa właśnie dostałam msm z nowo narodzonym synem koleżanki . Jeszcze 3 miesiące i u nas zaczną się porody . A za niedługo mamy studniówki?? U mnie chyba 109 dni, więc za niedługo świętuję
|
|
#256 |
|
Zadomowienie
|
Czy któraś z Was używała tego kremu? http://www.clinique.com.pl/product/1...FYHVcgodRe8JZA
I drugie pytanie do Znowuzapomniałamhasła jaki róż do policzków polecasz? Właśnie mój się kończy i chciałabym jakiś nowy zakupić ![]() Miałam z marykay http://www.marykay.pl/pl-PL/Makijaz/...d?eCatId=10011 co prawda to puder rozswietlający ale ja go jako róż stosowałam i z MaxFactora http://www.ezebra.pl/product-pol-206...-MAUVE-10.html
|
#257 | |||||
|
Raczkowanie
|
Witam się po krzywej cukrowej! Ale to było słodkie! ale dałam rade
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny chodze cały czas do jednego labu i od jakiegos czasu podejrzewałam, że pani pielęgniarka, która zawsze mnie "obsługuje" jest w ciąży - obserwowałam rosnący brzuszek ukryty pod fartuchem. I dziś się pani przyznała Ma termin na koniec sierpnia - kurcze, że jej do nas nie zaprosiłam!A no to macie tego sierściucha mojego Ps. też macie miliony zdjęć swoich kotów, psów, rybek itd?
Zuzia - 29.07.2016 19:01 Edytowane przez LunaLov Czas edycji: 2016-04-18 o 11:16 |
|||||
|
|
|
#258 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję kota, mój leci np za wacikiem łapie i trzyma w psyku i czeka aż ja podejdę zamiast mi przynieść i gapi się jak na idiotkę gdy go wołam Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
Wow piękna bestia Miziałabym go do upadłego ![]() Mój mąż też tak słabo z takimi kochanymi gestami. Jak wspomniałam dziś troszkę mnie zaskoczył mówiąc : "ale ładnie rośniecie". Z dwa razy powiedział do brzucha "Jasio, jesteś tam?" ale żeby jakoś specjalnie się jarał do nie widzę ;p Prędzej słyszę: ale masz już wielki ten brzuch i bąble W sumie to najbardziej bąble go interesują
|
|
#259 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
rudzielec piękny .. i jak pozuje.. model jak się patrzy.. pani z laboru by się przydała na wątku do kompletu Cytat:
|
|||
|
|
|
#260 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ach te dzieciaczki szalejące, nie dają już spokoju mamusiom. ![]() Cytat:
![]() Mój TŻ też jest alergikiem, tak jak ja jest uczulony m.in. na pyłki brzozy, ale u niego objawy nie są zbyt silne. Boję się, że nasz syn nie będzie miał szans w starciu z tymi alergenami. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A powitanie przez synka urocze, fajnie że już Wasza rodzinka w komplecie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że coś dostanę też do nosa. ![]() Cytat:
Kotek super.
|
||||||||
|
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci, że szpital Wojewódzki na tle szpitali w Poznaniu ( z tego co słyszłam od osoby zajmującej się kobietami w połogu) wypada świetnie ![]() a ja jestem podjarana
|
|
|
#262 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tzn. mówi, że jak będzie większy i ruchy bardziej wyczuwalne dla niego, to wtedy będzie dotykał. Oczywiście tez do brzucha nie gada, ale jak idę spać (kładę się zazwyczaj wcześniej) i daję mu buziaka na dobranoc, to mu sie zdarza brzuch pocałowac. Ale szału z okazywaniem tych emocji nie ma ![]() Cytat:
Ale inne rzeczy tez aportuje, np. uwielbia wyciągać paragony, zmięte chusteczki hig. itp., a potem kładzie pod ręką i czeka az mu rzucę![]() natalia_23 piekny brzuszek ![]() Kruszynkaa86 witaj Super sierściuch ![]() Słuchajcie, zrobiła mi się 2 dni temu obok brodawki na piersi taka czerwona kropka, jakby pryszczyk. Wczoraj był już większy i bolący, a dziś zmienił kolor na biały i mam wrażenie, że w środku jest jakis płyn. Próbuję sie umówic do dermatologa, ale nie wiem kiedy będzie miał wolny termin. Czy któraś z Was może sie spotkała z czyms podobnym Bo troche się martwię, bo to takie wrażliwe miejsce
|
||
|
|
|
#263 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
to oczywiście przyszło mi do głowy ale żeby aż tak? Dziś znacznie bardziej boli mnie głowa, stąd moje podejrzenia zatok... Tydzień temu byliśmy z TŻetem w weekend na Mazurach, gdzie trochę mnie podwiało i trochę się podziębiłam stąd moje przypuszczenia... Cytat:
Ja mam milion zdjęć córki, zresztą Wy też wkrótce będziecie miały tego miliony . A obiecałam sobie, że nie będę jedną z tych mamuś które katują znajomych setkami zdjęć swoich pociech .Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
.Co do wózka - my wczoraj kupiliśmy maxi cosi używany, 3 w 1. Jak Wam minął weekend? My mimo deszczowej aury wybraliśmy się na wieś, do chrzestnego TŻeta, którego jeszcze nie miałam okazji poznać (leżał w szpitalu gdy braliśmy ślub). Obie z Natalką zjednałyśmy sobie sympatię kolejnych członków rodziny męża, zresztą bardzo sympatycznych, a Natalka wybiegała się za wszystkie czasy i widziała nie tylko kotki, pieski, kurki ale też krówki i cielaczki . Małż powiedział, że nasłuchał się komplementów pod moim adresem a Natalka z marszu została zaliczona w poczet wnuków .
|
|
#264 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ni...-168862-1.html No właśnie się zastanawiałam gdzie dać te cottonballs, ale może właśnie koło łóżeczka? Jak będą się świecić to będzie sobie patrzeć na nie. Cytat:
Pokaż Cotton balls jak będą gotowe Cytat:
za usgMy też wczoraj byliśmy w Ikea a przy kasie pierwszeństwa same rodziny z dziećmi, nawet się tam nie pchaliśmy ![]() Piękny brzuszek ![]() Cytat:
Cytat:
za krzywą cukrowąJa też dziś zaliczyłam krzywą ![]() ![]() ![]() To mnie pocieszyłyście, myślałam że tylko mój TŻ taki z brzuszkiem ostrożny. Musiałam go namawiać żeby rękę na brzuch kładł i wyczekiwał na kopniaczki Ale w końcu się udało i poczuł Antosię
|
|||||||
|
|
|
#265 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za usg! komplement faktycznie pierwsza klasa a do ikei strach iść jak tam tyle ciężarówek Cytat:
ale najlepiej to działa na pogniecionych paragonach / małych karteczkach ![]() Cytat:
wkurzające strasznie, ale mam wrażenie że otoczenie się pomału przyzwyczaja Mój TŻ nie ma cierpliwości do trzymania ręki na brzuchu, też twierdzi że poczuje jak już będą mocniej wyczuwalne. Teraz potrzyma 10 sekund i twierdzi że nie czuje Myślę, że wszystko w swoim czasie
|
|
#266 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Siostrze w sumie głupio byłoby mi sprzedać ciuchy.. Miałam na myśli bardziej sprzedać je na alle.... ![]() U mojej siostry problem jest taki, że nie bardzo dba o rzeczy więc taka pożyczka raczej nie wchodzi w grę![]() parę ciuszków jej podaruję.. Nowe w prezencie też kupię ..ale resztę takich lepszych ciuszków wolę sprzedać obcej osobie ![]() Cytat:
Łyso byłoby mi sprzedać komuś bliskiemu![]() Cudowności! Tija kciuki za USG ![]() Jakie łożeczko kupiłaś? Pochwal się
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Nasze Bobo to dziecko swojego ojca. Jak sie nie rusza i nic nie pomaga (lezenie, chodzenie, jedzenie) to na glos albo dotyk taty zareaguje.
Inaczej dotykamy brzucha, ja zdecydowanie częściej, więc jak dotyka mąż to Bobo się uaktywnia. |
|
|
|
#268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie że pokaże
i cooton ballsy i kocyk Minky ![]() Cytat:
|
|
#269 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a czy wasze dzieciątka też są aż tak aktywne ?
mój synek coraz mniej śpi chyba a coraz więcej rozrabia w brzuszku Jeszcze siedzę w koszuli nocnej za ok godz jadę do gina chyba czas się ogarnąć
|
|
|
|
#270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
Mój tż wczoraj pierwszy raz poczuł kopniaka syna ale później mały już przestał i zaczął szaleć jak zabrał rękę, zdecydowanie nie lubi jak dotykamy jego chatkę
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.

<3

ale przeraźliwie inteligentnego. Kotek reaguje jak pies, zna komendy, a nikt go tego nie uczył, tylko przyglądał się psu 

Mój tylko w jedną stronę umie
. Nie wiem czy mnie syn wypuści na porodówkę
. Mąż też dał radę

za dzisiejsze usg .

Tzn. mówi, że jak będzie większy i ruchy bardziej wyczuwalne dla niego, to wtedy będzie dotykał. Oczywiście tez do brzucha nie gada, ale jak idę spać (kładę się zazwyczaj wcześniej) i daję mu buziaka na dobranoc, to mu sie zdarza brzuch pocałowac. Ale szału z okazywaniem tych emocji nie ma
czerwiec 2015