Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-20, 11:43   #661
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Jeden, ten, co już jest na świecie od 20 miesięcy mnie ruchy nie budzą, ani nie przeszkadzają w zaśnięciu, jestem zbyt zmęczona, żeby mi przeszkadzały.
Moja do 4 rż wstawała zawsze przed 6
Potrafiła też np 0 4 rano się podnieść i nie mieć ochoty na spanie, teraz śpi do 6.15-6.30, szaleństwem jest 7
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 11:57   #662
tija93
Zakorzenienie

Łóżeczko i przewijak Pierwsza wersja to miało wejść razem do sypialni, ale nie ma tyle miejsca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160420_114948.jpg (91,3 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20160420_115007.jpg (78,9 KB, 39 załadowań)
Stary 2016-04-20, 12:09   #663
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Łóżeczko i przewijak Pierwsza wersja to miało wejść razem do sypialni, ale nie ma tyle miejsca
Żabka już miejsce grzeje

Już jesteście gotowi na dzidzię
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 12:11   #664
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Żabka już miejsce grzeje

Już jesteście gotowi na dzidzię
TŻ kazał koniecznie położyć żabę i ją przykryć W sumie jak pomyślę ileeee jeszcze trzeba kupić to nie jesteśmy gotowi
Stary 2016-04-20, 12:12   #665
Piernik Torunski
Zakorzenienie

dziewczyny w trójce w audycji "za a nawet przeciw" temat dot. in vitro..teraz sie zaczyna
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 12:13   #666
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
TŻ kazał koniecznie położyć żabę i ją przykryć W sumie jak pomyślę ileeee jeszcze trzeba kupić to nie jesteśmy gotowi
a co jeszcze musisz kupić?
ubranka masz, główne meble masz. Z tego co pamiętam wózek też już macie.
o ile się nie mulę zostały kosmetyki?
Stary 2016-04-20, 12:14   #667
LunaLov
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Pokój na poddaszu super!
Przemyślałam sprawę i wymieniłam dziś te smutne na cotton candy- róż-mięta i nie żałuję Mąż mówi żebym tym razem je rozpakowała to już się nie rozmyślę

Przybywa Toś, bo to ładne imię

A to nasze dzisiejsze zakupy, wszystko za niecałe 10zł. Miałam już nie kupować ciuszków
Babygirl a ja sie zaczełam zastanawiać czy aby na pewno dobrze wybrałam kolor! No ale teraz mnie utwierdziłaś!
Ziuta a nie mówiłam Super bardzo się cieszę, że jednak się udało (oczywiście przejrzałam link do bloga od ciebie, i przeraża mnie fakt że pokój śliczny ale zawalony zabawkami, no dużo się dzieje - mnie tez to czeka czego nie znosze!)

Cytat:
Trzeba myśleć pozytywnie, może ta osoba co przyjdzie oglądać nie skusi się na zakup

U mnie też

Kupiliśmy to: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30248537/ Jeszcze dwa miesiące temu było za 119
Też sie zastanawiam nad tym, który wybrałaś albo nad tym
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248529/

Offtopując to od dzis w ikei -15% na rosliny i doniczki do 2.05. Jakby ktoś chciał

Cytat:
Kurcze fajny ten przewijak... miałam nie kupować stojącego... hmmmm a w łóżeczku wasza Żaba!!!
Zuzia - 29.07.2016 19:01

Edytowane przez LunaLov
Czas edycji: 2016-04-20 o 12:16
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 12:14   #668
natalia_23
Zakorzenienie

witam
Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Ja juz po połówkowym, z Maluszkiem wszytsko ok, został chłopcem wazy prawie pol kilograma podobno mam łożysko na przedniej ścianie, czyli powinnam słabo ruchy czuć? Bo czuje je dość mocno

Cytat:
Psikus

Może nie dojechały właśnie... Już nieraz się z tym spotkałam, ale tym razem były wszystkie wersje kolorystyczne
Ciągle myślę gdzie je ulokować

Wybrałam smutną - biało beżowo szarą, ale szłam z zamiarem kupienia tej właśnie miętowej z różem Gdzie ulokowałaś ballsy?

Firma niedawno weszła do Polski, dlatego jest jeszcze niewiele opinii. Koleżanka zaprosiła mnie na spotkanie na którym były prezentowane kosmetyki Arbonne i tak się o nich dowiedziałam. Koleżance tak się wtedy spodobało, że została konsultantką i wymieniła wszystkie swoje kosmetyki na rzecz tych z wyłącznie naturalnym składem.

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Mam dziś to samo Seweryn Krajewski - Nie Jesteś Sama teraz leci
P.S. nie pisałam chyba, ale widziałam - śliczny brzuszek
dzięki, przynajmniej sama nie jestem

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
To juz jestem w domu konkretnych wynikow nie znam, ale cukrzycy nie stwierdzono.
Bardzo mnie to cieszy
Usg mialam zrobione, wszystko w jak najlepszym porzadku z Mala, wiec teraz moge odpocxywac
super, że brak cukrzycy

Cytat:
W ogóle jakiś teraz dziki szał jest na ten octanisept, wszyscy to polecają w szpitalach, szkołach rodzenia itd. Moja położna środowiskowa się śmieje, że to dobry marketing i niewiele więcej.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
dokładnie i od czasu wprowadzenia octanisept zwiększyła się liczba chirurgicznych interwencji... u nas w SR po cichu mówili, że lepiej spirytusem

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
A skąd takowe wiadomości??? Zaczęłam nawet sprawdzać w necie ale nigdzie nie ma potwierdzenia aby były jakikolwiek plany zniesienia ulgi prorodzinnej.... Byłoby to bardzo niesprawiedliwe szczególnie wobec osób posiadających tylko jedno dziecko i nikłe są szanse na zniesienie tej ulgi, zbyt dużo głosów partia która by to wprowadziła miałaby do stracenia,,,

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

O teraz doczytałam.... myślę że w ogóle jej nie zniosą a przynajmniej miejmy taką nadzieję...
też nigdzie nie wyczytałam o nadchodzących zmianach
Cytat:
Napisane przez asienkaroza Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie szyjka zamknięta i to najważniejsze serduszko dzidzi bije jak to lekarz ujął "w rytmie czacza" usg nie miałam, moja anemia zniknęła, ale jest na granicy i nadal mam przyjmować żelazo

moje wyniki to 77-153-136 i lekarz stwierdził, że mam ograniczyć cukry, bo moje wyniki są na granicy jak dla mnie to trochę brakuje i już sama nie rozumiem tego...

lecę was nadrabiać
super, że z dzieckiem wszystko ok. Ciekawe jak u mnie żelazo

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuje za wsparcie ,macie racje powinnam przyśpieszyć jakaś wizyte i umówić sie do jakiegoś diabetologa ,bo inaczej sie wykończe .Zobacze co mi dzisiaj powie mój ginekolog ide na 11:20 .
kciuki za wizytę, mam nadzieję, że lekarz coś Ci doradzi
Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
A ja sie chcialam pokazac w 25t5d dzis mam studniowke
Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Ja tez, też mam dziś studniówkę !!
to świetujemy

Myślałam, że będę w tym tygodniu sadzić warzywka a tu zimno plany będą musiały poczekać

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 12:15   #669
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
dziewczyny w trójce w audycji "za a nawet przeciw" temat dot. in vitro..teraz sie zaczyna
dzięki już włączyłam
Stary 2016-04-20, 12:19   #670
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
a co jeszcze musisz kupić?
ubranka masz, główne meble masz. Z tego co pamiętam wózek też już macie.
o ile się nie mulę zostały kosmetyki?
Jeszcze materac, przewijak na przewijak, kosmetyki, dla mnie rzeczy i te wszystkie akcesoria dla malucha. Mi się wydaję nadal dużo

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Babygirl a ja sie zaczełam zastanawiać czy aby na pewno dobrze wybrałam kolor! No ale teraz mnie utwierdziłaś!
Ziuta a nie mówiłam Super bardzo się cieszę, że jednak się udało (oczywiście przejrzałam link do bloga od ciebie, i przeraża mnie fakt że pokój śliczny ale zawalony zabawkami, no dużo się dzieje - mnie tez to czeka czego nie znosze!)

Też sie zastanawiam nad tym, który wybrałaś albo nad tym
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248529/

Offtopując to od dzis w ikei -15% na rosliny i doniczki do 2.05. Jakby ktoś chciał

Kurcze fajny ten przewijak... miałam nie kupować stojącego... hmmmm a w łóżeczku wasza Żaba!!!
To białe też mi się bardzo podobało, ale TŻ nie lubi białych mebli Za taką cenę warto wziąć ten przewijak
Stary 2016-04-20, 12:26   #671
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość

Pytanie jw. Dlaczego dostaniesz mniej niż normalnie?
bo biorę macierzyński na 12 miesięcy, więc 80proc płatne..

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość

Ja też mogłabym więcej warzyw zjadać, o ile jeszcze śniadanie wmuszę takie "zdrowsze", to potem w ciągu dnia coraz mniej mi się chce i wpada np. buła z samym serem żółtym.
taka buła to jeszcze nie grzech...nie ma co popadać w paranoję..dobrze,że dbasz o sniadanka..

Cytat:
ja mam wrażenie, że przez łożysko nie czyje tak często dziecka jak inne dziewczyny. Ale jak już czuję to zawsze konkretnie.
No i mam wrażenie, że dzieć przez cały czas jest po prawej stronie, zupełnie jakbym po lewej nic nie miała (może tak jest )
Ostatnio też czuję kopniaki ruchy w okolicach lub ciut powyżej pępka.

Dobrze, że leżysz i odpoczywasz. Przed wizytą w ikei można zrobić sobie listę zakupów, żeby nie chodzić po całym przybytku więc myślę, że jak dobrze sobie zaplanujesz zakupy to wycieczka do sklepu nie będzie za bardzo dla Ciebie męcząca.
a ja cześciej czuję dziecko po lewej stronie..albo bardzo nisko..
już mam listę do ikea..ale wiesz najpierw droga do wrocł (ok1h), potem tam spacer, jakis obiad, powrót..na razie odpuszczam.. do wizyty..a wtedy mam nadzieję usłyszę pomyslne inform.

Cytat:
A to nasze dzisiejsze zakupy, wszystko za niecałe 10zł. Miałam już nie kupować ciuszków

Cytat:
Wielkie dla męża!!
chwalę go , bo od tych paru dni jak leżę nie mogę się nadziwić jak daje radę..głupia ja..wszytsko sama zawsze, bo zrobię najlepiej..yhy

Cytat:
wow..ale czad..ten przewijak to ten polecany tu? ale wielki..ja go chcę do sypialni...

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość

dokładnie i od czasu wprowadzenia octanisept zwiększyła się liczba chirurgicznych interwencji... u nas w SR po cichu mówili, że lepiej spirytusem
przekonałas mnie..skreślam dziada z listy

Krefetka to słuchamy razem..jak będziesz dzwonić do trójeczki to pozdrów Piernika
Stary 2016-04-20, 12:29   #672
superhuman
Zadomowienie

Oj tak... Mam szczera i wielka nadzieje, ze nie uda im sie ta transakcja sprzedaży mieszkania. Jeżeli chodzi o ta kasę na L4 to jestem w firmie rok dopiero i na początku miałam inna kasę niz teraz w sumie to dwa razy mi podnosili wiec mysle ze to jest tym spowodowane. No cóż. Jakos damy radę.
TZ idzie dzisiaj na rozmowe o prace do innej firmy ktora dzwoniła do niego sama w sumie. Zobaczymy moze uda sie ze na lepszych warunkach i mniej godzin niz teraz...
Wiec moze i my będziemy mieli co świętować.

Co do ruchów to u mnie Julka wczesniej była z lewej a teraz głownie z prawej ja czuje czasami czuje przy pępku ale w większości to bardzo nisko. Stad tez brzuch mam nisko i moze dlatego jeszcze nie jest taki duzy...

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Pierniku a Twoja mała jak jest położona? Bo pamietam ze pisałaś ze wagę maja prawie taka sama i jesteśmy praktycznie w tym samym "wieku"ciazy
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 12:30   #673
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
wow..ale czad..ten przewijak to ten polecany tu? ale wielki..ja go chcę do sypialni...
Tak, to jest ten polecany i wielkość też zrobiła na mnie wrażenie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Oj tak... Mam szczera i wielka nadzieje, ze nie uda im sie ta transakcja sprzedaży mieszkania. Jeżeli chodzi o ta kasę na L4 to jestem w firmie rok dopiero i na początku miałam inna kasę niz teraz w sumie to dwa razy mi podnosili wiec mysle ze to jest tym spowodowane. No cóż. Jakos damy radę.
TZ idzie dzisiaj na rozmowe o prace do innej firmy ktora dzwoniła do niego sama w sumie. Zobaczymy moze uda sie ze na lepszych warunkach i mniej godzin niz teraz...

Co do ruchów to u mnie Julka wczesniej była z lewej a teraz głownie z prawej ja czuje czasami czuje przy pępku ale w większości to bardzo nisko. Stad tez brzuch mam nisko i moze dlatego jeszcze nie jest taki duzy...

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Pierniku a Twoja mała jak jest położona? Bo pamietam ze pisałaś ze wagę maja prawie taka sama i jesteśmy praktycznie w tym samym "wieku"ciazy
za rozmowę o pracę TŻta!
Stary 2016-04-20, 12:32   #674
Aniol1985
Zadomowienie

Dziewczyny czytam wasze listy i nie ma tam jednego punktu ,nad którym ja sie zastanawiam. Co sądzicie o śmietnikach na na odpady,, toksyczne,, czyt . pampery z kupką? Zastanawiam się nad takim śmietnikiem gdyż nie mam możliwości każdorazowo wywalać brudnego pampersa (mieszkam na 1p do śmietnika mam dosyć daleko, i nie zostawie malucha samego żeby szybko wywalić pampera). Mieszkanie mam dosyć małe i zapaszki łatwo się roznoszą Zastanawiam się nad śmietnikiem na pampersy i znalazłam taki, który każdą pieluche z osobna owija w worek i w ten sposób zamyka szczelnie zapachy. Co o tym sądzicie? Mam na myśli ten model https://www.feedo.pl/tommee-tippee-s...z-na-pieluchy/
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 12:35   #675
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

a ja cześciej czuję dziecko po lewej stronie..albo bardzo nisko..
już mam listę do ikea..ale wiesz najpierw droga do wrocł (ok1h), potem tam spacer, jakis obiad, powrót..na razie odpuszczam.. do wizyty..a wtedy mam nadzieję usłyszę pomyslne inform.

chwalę go , bo od tych paru dni jak leżę nie mogę się nadziwić jak daje radę..głupia ja..wszytsko sama zawsze, bo zrobię najlepiej..yhy

Krefetka to słuchamy razem..jak będziesz dzwonić do trójeczki to pozdrów Piernika
aaaaa to Tobie oprócz ikei marzą się spacery....
jeszcze dużo czasu do sierpnia więc zdążysz z zakupami.

zawsze wierzyłam w umiejętności swojego męża, a oddanie u moich obowiązków pozwoliło mi jeszcze bardziej docenić jego "wkład" jeszcze bardziej.

dzwonić nie będę... nie lubię wypowiadać się publicznie

ale pozdrawiam Cię tutaj

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-04-20 o 12:39
Stary 2016-04-20, 12:39   #676
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

trzymam kciuki za rozmowę Tzeta w sprawie pracy..dobry znak,ze sami do niego zadzwonili

Mała w 18tc była poprzecznie miednicowo, teraz główką w dół, ale wg lekarza dziecko w ciągu dnia 40x zmienia pozycje na tym etapie..
a jak nisko czujesz? bo ja wysokości biodra prawego lub jeśli po środku to jeszcze ciut niżej

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czytam wasze listy i nie ma tam jednego punktu ,nad którym ja sie zastanawiam. Co sądzicie o śmietnikach na na odpady,, toksyczne,, czyt . pampery z kupką? Zastanawiam się nad takim śmietnikiem gdyż nie mam możliwości każdorazowo wywalać brudnego pampersa (mieszkam na 1p do śmietnika mam dosyć daleko, i nie zostawie malucha samego żeby szybko wywalić pampera). Mieszkanie mam dosyć małe i zapaszki łatwo się roznoszą Zastanawiam się nad śmietnikiem na pampersy i znalazłam taki, który każdą pieluche z osobna owija w worek i w ten sposób zamyka szczelnie zapachy. Co o tym sądzicie? Mam na myśli ten model https://www.feedo.pl/tommee-tippee-s...z-na-pieluchy/
ja chyba postawię na wielorazowe pieluchy.. czytałam,że mozna kupić takie worki własnie, ale bez śmietnika.. z tego co wyczytałam pampersów idzie taka ilość,że nie sposób tego nie wynieść raz dziennie do kosza na zewnątrz
Stary 2016-04-20, 12:42   #677
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
z poczatku zawartość pieluch nie smierdzi.
"zapachy" zaczynają się dopiero jak dieta dziecka jest urozmaicana papkami.
Pytanie jak duży jest ten śmietnik i jaką objętość pieluch przyjmie.
No i ile kosztują te woreczki do obwijania bo pieluchy idą na tony...
Stary 2016-04-20, 12:44   #678
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaa to Tobie oprócz ikei marzą się spacery....
jeszcze dużo czasu do sierpnia więc zdążysz z zakupami.

zawsze wierzyłam w umiejętności swojego męża, a oddanie u moich obowiązków pozwoliło mi jeszcze bardziej docenić jego "wkład" jeszcze bardziej.

dzwonić nie będę... nie lubię wypowiadać się publicznie

ale pozdrawiam Cię tutaj
miałam na mysli spacer po ikea- we Wro jest dwupiętrowa, nawet krokami milowymi to ok godziny trzeba liczyć..
a ja nie wierzyłam w swojego..serio...ale też chyba nie miała takiej motywacji..
wiedziałam,że znajdziesz jakąś błyskotliwą wymówkę
Stary 2016-04-20, 12:46   #679
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
trzymam kciuki za rozmowę Tzeta w sprawie pracy..dobry znak,ze sami do niego zadzwonili

Mała w 18tc była poprzecznie miednicowo, teraz główką w dół, ale wg lekarza dziecko w ciągu dnia 40x zmienia pozycje na tym etapie..
a jak nisko czujesz? bo ja wysokości biodra prawego lub jeśli po środku to jeszcze ciut niżej

ja chyba postawię na wielorazowe pieluchy.. czytałam,że mozna kupić takie worki własnie, ale bez śmietnika.. z tego co wyczytałam pampersów idzie taka ilość,że nie sposób tego nie wynieść raz dziennie do kosza na zewnątrz

Przeważnie przy lewej pachwinie i tuż nad spojeniem a wewnątrz to czasami czuje jakby mi sie miała przez szyjkę przebić na zewnątrz - bardzo nieprzyjemne. A teraz na przykład czuje pod pępkiem troche i nad spojeniem sie wierzga
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 12:47   #680
Krefetka
Zadomowienie

melduję: cudowny kapuśniaczek zjedzony.
Wciągnęłabym kawkę i delicje ale nie mam
Stary 2016-04-20, 12:49   #681
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Ja właśnie jem podobne śniadania tylko warzyw mniej. Chyba muszę to zmienić. Zjadasz całe awokado na raz? Dzięki za przepisy

Pożalę się i ja Ważyłam się rano i mam 59 kg, czyli o 1 kg mniej niż przed ciążą martwię się o małą. Wiem że na połówkowym w zeszłym tygodniu było wszystko ok, no ale przecież muszę w końcu przytyć.
Aniula, Tinker (nie pamiętam kto ma jeszcze cukrzycę) wy na tej diecie coś tyjecie? Ja po prostu jem tyle aż się najem i już Ogólnie nie mam zachcianek, a to co bym chciała to jeść nie mogę. Przed ciążą zajadałam się wręcz słodyczami, teraz to w ogóle mnie do słodyczy nie ciągnie, bardziej mam ochotę na owoce, soki, koktajle i lody. Czasem zjem kostkę czekolady, cukierka czy małego loda, ale kiedyś to potrafiłam zjeść paczkę ciastek czy tabliczkę czekolady na raz! Przecież od jedzenia warzyw i chudego mięsa się nie przytyje. Dziś odbieram wyniki krzywej, ale gin powiedział że nawet jakby tym razem wyszły dobre jakimś cudem to i tak muszę trzymać tą dietę do porodu
Ja moge jesc avokado jak jablko Zjadam zawsze cale. Albo sobie kroje na talrzu albo jako paste do kanapki. Tylko sole i pieprze Omnomnomnomn....

Ja zaczelam ciaze przy 80-81 kg. Jak mi zdiagnozowano cukrzyce 2 mce temu to bylo jakies 83,5. Na ostatniej wizycie bylo 83,75, a teraz czuje, ze moglo dojsc ok 0,5 kilo. Na mojej wadze doszlo No ale ostatni tydzien to prawie dwa magnumy dziennie

Ale juz odstawione bo ostatnie 3 dni mialam cukier na czczo troche za wysoki. Wiec wracam na dobre tory

Ja jem 5 glownych posilkow plus snacki. 1wsze sniadanie - to co pokazalam, prawie codziennie wyglada podobnie. 2gie sniadanie bardziej nabialowe - czesto jakis serek wiejski z warzywami albo owocami jesli jestem w pracy a jak jestem w domu to ide na zupe krem do pobliskiego sandwich baru

Obiad - znow jakis kawalek miesa, duzo zielonych warzyw - dzis np piers pieczona w warzywach, brokuly i wezme sobie ziemniaczka z tutejszej stolowki

Na podwieczorek zazwyczaj mam owoce i tutaj pozwalam sobie na te o wiekszym IG - banan np do tego pomarancza albo jablko - jak sie nie najem to zagryzam orzechami.

Kolacja jak nic w domu nie zrobia to jakas proteinowa znowu - jajka plus warzywa np. No i jak nie grzesze to jest wtedy idealnie
A podgryzam sobie borowki, maliny, jablka, i orzechy - orzechy maja bardzo niskie IG, a sa sycace

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
za 25 t
Jak Ty się połapiesz z tą listą miesiące w cały świat rozpisane
U mńie też cos kiepsko idzie wyprawka, bo wszystko chce skrupulatnie przejrzeć, pomacać i dopiero kupić Listę też mamy.. ale raczej do końca czerwca chcemy mieć już wszystko z wyprawki, bo jak lato będzie upalne to nie bede miała siły, żeby latać po zakupach Zresztą jestem osoba, która lubi mieć wszystko przygotowane 'na wczoraj'

Tija już nie mogliście się powstrzymać? poka zdjęcie łóżeczka
My łóżeczko zostawiamy na lipiec do rozłożenia, bo nie chcemy, by sie kurzyło
Ta lista jest w exelu i sie tak hugowo skopiowalo....
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 12:49   #682
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupowałam woreczki zapachowe paklanki i pieluchy z kupą w nie ładowałam, śmieci wynosiłam po prostu, kiedy zapełnilam kosz. Oczywiście teraz szkoda mi kasy na takie pieroły jak woreczki zapachowe, używam zwykłych woreczkow plastikowych tych większych. Ale woń kupy się z nich nie wydostaje. Śmieci raz dziennie mąż wyrzuca.

U noworodków wszystkich i niemowlaków kp kupa może być przy każdej zmianie pieluchy, ja nie wyobrażam sobie tego spierać z wielorazowych. Nie jest wcale łatwo sprać plamy z kupy (pomijając fakt, ze najpierw trzeba ręcznie usunąć "bohaterkę"). To nie dla mnie :P Ale podziwiam zapał.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 12:52   #683
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
A weź przypomnij jakie miałaś wyniki poprzedniej krzywej?

Generalnie mnóstwo kobiet do połowy ciąży nic nie tyje, albo nawet chudnie. Dopiero przed nami okres najintensywniejszego tycia. Dodatkowo ciężarne z cukrzycą tym bardziej mało tyją, bo dietę trzymają. Jak z dzieciaczkiem jest wszystko ok to ja bym się nie martwiła

rany serio zazdroszczę tym co do połowy nic nie tyją ja jestem w 21t4d i juz 6(!) kg na plusie

Cytat:
Ale gonicie!! Co nadrobię to po pracy znowu 10 stron

ja się zastanawiam czy jestem tutaj już teraz jedyna, która jeszcze nic nie kupiła
pierwsze jakieś zakupy planuje dopiero po majówce. Obliczyła mi kadrowa ile dostanę na macierzyńskim - ma sa kra. A i na l4 jak teraz pójdę to dostanę o prawie 600zł mniej. Z tego co kojarze to na l4 też nie jest tak, że wpływa kasa 10 na konto? Ja już jestem podłamana.
kredytu już na bank nie weźmiemy a jescze nam powiedzieli Ci co nam wynajmują, że chcą przyjśc z koleżanką bo może kupi to mieszkanie - więc jak jeszcze nas wywalą z noworodkiem to normalnie się zapłaczę....
ja kupiłam jedynie szumisia i komplet pieluszek bawełnianych, bo akurat byłam w ikei.
też planuję zakupy po majówce, ale jak widzę jak dziewczyny wklejają te śliczne ubranka to muszę się bardzo powstrzymywać żeby nie popłynąć

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Ja moge jesc avokado jak jablko Zjadam zawsze cale. Albo sobie kroje na talrzu albo jako paste do kanapki. Tylko sole i pieprze Omnomnomnomn....

Ja jem 5 glownych posilkow plus snacki. 1wsze sniadanie - to co pokazalam, prawie codziennie wyglada podobnie. 2gie sniadanie bardziej nabialowe - czesto jakis serek wiejski z warzywami albo owocami jesli jestem w pracy a jak jestem w domu to ide na zupe krem do pobliskiego sandwich baru

Obiad - znow jakis kawalek miesa, duzo zielonych warzyw - dzis np piers pieczona w warzywach, brokuly i wezme sobie ziemniaczka z tutejszej stolowki

Na podwieczorek zazwyczaj mam owoce i tutaj pozwalam sobie na te o wiekszym IG - banan np do tego pomarancza albo jablko - jak sie nie najem to zagryzam orzechami.

Kolacja jak nic w domu nie zrobia to jakas proteinowa znowu - jajka plus warzywa np. No i jak nie grzesze to jest wtedy idealnie
A podgryzam sobie borowki, maliny, jablka, i orzechy - orzechy maja bardzo niskie IG, a sa sycace

.
ja też uwielbiam awokado jem co najmniej 2 na tydzień tylko trudno znaleźć takie idealnie dojrzałe niestety.

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 12:52   #684
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
No nie wiem. Kupy dzieci na mieszankach, szczególnie tych dla alergików walą jak dzikie położna w punkcie pomiarów się śmiała kiedyś, ze Na odległość czuć, kto wcina pepti albo nutramigen.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 12:57   #685
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupowałam woreczki zapachowe paklanki i pieluchy z kupą w nie ładowałam, śmieci wynosiłam po prostu, kiedy zapełnilam kosz. Oczywiście teraz szkoda mi kasy na takie pieroły jak woreczki zapachowe, używam zwykłych woreczkow plastikowych tych większych. Ale woń kupy się z nich nie wydostaje. Śmieci raz dziennie mąż wyrzuca.

U noworodków wszystkich i niemowlaków kp kupa może być przy każdej zmianie pieluchy, ja nie wyobrażam sobie tego spierać z wielorazowych. Nie jest wcale łatwo sprać plamy z kupy (pomijając fakt, ze najpierw trzeba ręcznie usunąć "bohaterkę"). To nie dla mnie :P Ale podziwiam zapał.
Ja też kupowałam woreczki paklanki
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 13:11   #686
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
śmietnik mieści do 28pieluch wkłady- worki na allegro można kupić za ok 20zł /wkład - z opinii wyczytanych na necie jeden wkład starcza na ok 1miesiąc (wiadomo pewnie zależy odczestotliwości zużywania pieluch) można też troszke przypszczedzic i wywalac do niego tylko te z kupką bo te osikane to specjalnie nie smierdza
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 13:16   #687
Orange_tree1
Zadomowienie

Witam witam w środę rano !!

Byłam na tej szkole i powiem Wam, że jestem mega zadowolona. Trzy godziny pierwsze spotkanie trwało, grupa malutka (4 dziewczyny) no i prowadzi ją moja znajoma. Z większością rzeczy się zgadzam, parę rzeczy powiedziała o których nie miałam pojęcia (ale ja sie mało znam na macierzyństwie) no i generalnie bardzo sympatycznie, śmiesznie i w ogóle wypas. Na następnych zajeciach warsztaty z karmienia piersią i w planach np wizyta w szpitalu ( w którym większość z nas będzie rodzić), pójdziemy poznać jak wygląda wszystko od podszewki. Moim zdaniem super ta szkoła i w dodatku na NFZ.

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Taam tam tadaaaam, taam tad TADAAAAAAM GRATULUJĘ zamążpójścia! Ja się zastanawiam, kiedy my się zbierzemy Trochę czuję, że przez to, że uznaliśmy, iż poczekamy do "po porodzie" to strasznie się to odwlecze,nie będzie się składać, ciągle będzie coś innego na głowie. Z jednej strony bym chciała, a z drugiej strony męczy mnie sama myśl, żeby cokolwiek przygotowywać. Wolałabym mieć to już z głowy. TŻ mnie pociesza, że jeszcze nikt mi się nie oświadczył, żebym musiała się martwić
Jaja były, gdy znalazłam wizytówkę od jubilera z wypisanymi nr pierścionków (kto mówi "Kochanie, mama dała Ci naleśniki, są w torbie-weź sobie, ja wychodzę" i zostawia wizytówkę właśnie na tych naleśnikach? Nie wytrzymałam i się przyznałam do znaleziska, tż w pierwszej kolejności myślał, że któreś z rodziców mi wygadało, ha ha. W końcu stwierdził: NAWET, JEŚLI BYŁEM I OGLĄDAŁEM, TO NIE MYŚL SOBIE ZA DUŻO-TO NIE DLA CIEBIE. I KONIEC TEMATU!!! ).

Ja, gdy przestałam rzygać nawet na myśl o jedzeniu, to potrafiłam o 3 w nocy wstać i zjeść słoik ogórków ukiszonych przez teścia. Luby nawiózł mi zapasów od rodziców, bo miałam konkretną fazę na ogóry kiszone. Teraz przeszło. Za to dziś mi się śniły prażynki podczas popołudniowej drzemki-gdy wstałam od razu poleciałam do sklepu, haha.

Ja mam wiecznie zimne stopy
Orange, zamorduję Cię, bo chciałam usunąć moją facjatę z ogólnodostępnego, gdy sobie obczaisz, a Tyś zacytowała Możesz edytować i wywalić odnośnik? Będę wdzięczna
Koty nie powinny jeść nic oprócz mięsa (tzn. mogą dostawać balast w postaci niektórych warzyw, ale to tylko przy problemach z wypróżnieniem-dlatego trzeba wybierać karmy jak najbardziej mięsne; wiadomo, że producenci zawsze wepchną jakieś buraki albo ziemniaki jako wypełniacz ze względu na $$$, ale to lepsze niż kukurydza, makaron, ryż czy skrobia; koty nie powinny też pić mleka krowiego). Kukurydza to zboże, a zbóż nie lubimy najbardziej

Jak wychodziłam jeszcze z kocurem na spacery, to tż raz nas odprowadzał do lasu i tak rzekł "Matko jedyna, gdyby mi ktoś rok temu powiedział, że będę kochał wariatkę, która wyprowadza kota na smyczy, to bym w życiu nie uwierzył"

Moja siostra oraz mama przytyła po 25/30, a dzieci "normalne" tj. do 3500 (nie pamiętam dokładnie wszystkich wag, ale ja np. 3200), za to moja babcia tyła po 9kg, a dzieci rodziłą 4500. Nie reguły. Ja sram w gacie, bo na razie wygląda na to, że ciążę przechodzę tak jak babcia (a nawet 4 kilowego klocka nie wyobrażam sobie rodzić).

Ja dziś trochę połaziłam, ale strasznie mnie ciągnie brzuch. Bardzo nie podoba mi się to uczucie, mam wrażenie, że zaraz mi się skóra rozerwie, brrrr.

Biedna Myślę, że diabetolog jest koniecznością. Cukrzyca nie oznacza, że nie możesz jeść, a nawet nie powinnaś nie dojadać. Moja mama jest cukrzykiem od lat, ma łeb jak sklep, jeśli chodzi o żywienie- mogę ją o coś podpytać, jeśli masz ochotę, ale to tak na szybko. Mimo wszystko przydałaby się wizyta u diabetologa. Masz glukometr? Ile razy dziennie mierzysz cukier?

Generalnie ucieczka nigdy nie jest rozwiązaniem problemu, ale w tej sytuacji priorytetem jest to, żebyś się wyluzowała. Jeszcze nie doczytałam, ale po odpowiedziach dziewczyn wnioskuję, że tż beznadziejnie się odezwał. Ja z eksem tak po sobie jeździliśmy, a potem było wielkie godzenie, ale uważam, że to jest jednak zawsze toksyczne i złe. Po prostu pewnych rzeczy się nie mówi (szczególnie w związku, szczególnie ukochanej osobie), ale to chyba trzeba do tego dojrzeć. Ja teraz, gdy się kłócimy, to mam w głowie przede wszystkim, że kocham tego człowieka, a tylko chwilowo się z nim nie zgadzam. Nauczyłam się mówić w kłótniach o swoich odczuciach i o tym, co mi nie pasuje w zachowaniu drugiej osoby, ale bez oceniania osoby, bez inwektyw. No, ale to trudne i nie zawsze to umiałam.
Trzymaj się. Współczuję Ci i mam nadzieję, że tż się opamięta

Co do Octaniseptu-ma takie same właściwości jak Skinsept, ale ma inną substancję czynną. Skinsept jest na bazie alkoholu izopropylowego, a Octanispet albo nie ma alkoholu w ogóle, albo ma niewielką ilość (nie pamiętam już). Wiem, bo miałam klientkę, która ma ogromną reakcję podrażniającą na alkohol i gdy wykonywałam jej zabieg, to mogłam psikać tylko Octaniseptem. Raz zdezynfekowałam Skinseptem to była masakra stulecia
Zrobione
Fotka usunięta

Kurde no z tą kukurydzą nie pomyślałam... powiem Ci, ze z mojego to mądra bestia bo kukurydzę przeważnie zostawiał

A do pierścionka hahaha
Ten Twój TŻ to prawdziwy jajcarz
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 13:18   #688
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Na początku jest taka produkcja pieluch, że będziesz musiała co chwila wkłady zmieniać. Ja postawię na zwykłe woreczki kanapkowe i codzienne wyrzucanie śmieci

Cytat:
melduję: cudowny kapuśniaczek zjedzony.
Wciągnęłabym kawkę i delicje ale nie mam
To mnie namówiłaś na kawkę

Cytat:
No nie wiem. Kupy dzieci na mieszankach, szczególnie tych dla alergików walą jak dzikie położna w punkcie pomiarów się śmiała kiedyś, ze Na odległość czuć, kto wcina pepti albo nutramigen.
Och
Stary 2016-04-20, 13:20   #689
LunaLov
Raczkowanie

Cytat:
Jeszcze materac, przewijak na przewijak, kosmetyki, dla mnie rzeczy i te wszystkie akcesoria dla malucha. Mi się wydaję nadal dużo

To białe też mi się bardzo podobało, ale TŻ nie lubi białych mebli Za taką cenę warto wziąć ten przewijak
Właśnie sie rozejrzałam po mieszkaniu - wszystkie meble mam białe, sorki krzesla przy bialym stole sa czarne...To juz choroba? Kocham biale wnętrza
Z zakupami tez jestem w lesie i oglądam mech Myśle jak dziewczyny ogarnąć się po majówce tym bardziej, że do tej pory zawsze coś (wesele, komunia).

Cytat:

Kciuki za TŻ!!!

Pierniku nie wiem czy się nie mylę ale chyba we Wrocławiu ikea uruchomiła zakupy on line... ale nie dam sobie ręki uciąć, wydaje mi się że był Wrocek, Łódz i Wa-wa. Musze poszukać info.

Na stronie info http://www.ikea.com/pl/pl/meblenatelefon/index.html
Zuzia - 29.07.2016 19:01

Edytowane przez LunaLov
Czas edycji: 2016-04-20 o 13:26
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 13:22   #690
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Podoba mi się ten przewijak, chyba też go kupię.

Cytat:
bo biorę macierzyński na 12 miesięcy, więc 80proc płatne..

taka buła to jeszcze nie grzech...nie ma co popadać w paranoję..dobrze,że dbasz o sniadanka..

(...)
Przeglądałam dziś znowu książkę "W oczekiwaniu na dziecko", rozdział o diecie i gdybym miała się stosować do wszystkich tych zasad to bym chyba oszalała, ja do tego na lajcie podchodzę, ale może za bardzo, bo jestem taka leniwa, że nie chce mi się nawet głupiego pomidora na tę kanapkę pokroić. I to może zmienię chociaż.

Wyczytałam też, że chyba za bardzo szaleję z kofeiną, teraz sobie nie żałuję herbaty w chorobie, niby robię słabą i z torebki, ale dzieciak jakiś taki nadzwyczajnie pobudzony chyba. To teraz jadę na samym wrzątku, nawet dobre z cytryną i miodem. :P

Co do kosza i pieluch, myślałam że je ładować do woreczków i dawać do normalnego kosza, a mąż będzie latał na śmietnik.
Czytałam też o wielorazowych i jestem w 100% pewna, że to nie dla mnie.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości