|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
Obawiam się, że tak może się dziać gdy już położne nie będą miały indywidualnych praktyk. Jednak jak masz coś swoje to bardziej dbasz o wszystko. Ogólnie nie widzę tego wszystkiego. Tam gdzie ja pracuje przyjmuje 4 ginekologów i rocznie mamy około 400 porodów. Czyli co teraz? Skoro trzeba będzie mieć komplet lekarz+położna+szpital to u nas dzieci nie będą się rodzić?
|
|
#4532 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To pozytywne informacje na ktg tylko je potwierdza bo na pewno wszystko bedzie dobrze
|
|
|
|
|
#4533 | ||||||
|
Zadomowienie
|
w weekend
już się doczekać nie mogęi może w końcu znajdę czas i motywacje by Wam opisać te polisy posagowe ... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla tego Pana. Mój by mi w życiu gałki loda nie oddał ![]() Wooooooow! Jaka podłoga i porządek Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za kociaka! Do mnie się też ciągle takie biedy przyplątują ... codziennie do pracy noszę siatkę z jedzeniem dla bezdomniaków tamtejszych ... No oglądałam i nie podoba mi się ale ja to nie wyznacznik bo słucham metalu na codzień i to troche nie moje klimaty dlatego szybko wróciłam do "przyjaciół" na comedy central ![]() Odebrałam wyniki badań : HGB 14,6 cukier 80/91/84 dodatkowo oznaczyłam sobie wit d3 i mam 48,3 (35-80 norma) także jestem MEGA zadowolona ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- O fuj !!
|
|
#4534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczny Cytat:
Oby szybko znalazła dom
|
|
#4535 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja oglądałam występ Szpaka ogólnie to podoba mi się ta piosenka mógłby przejść do finału, teraz na Kuchenne Rewolucje przełączyłam.
Edytowane przez Niezapominajka 89 Czas edycji: 2016-05-12 o 21:58 |
||
|
|
|
#4536 | ||
|
Rozeznanie
|
Piękny pokoik a w podusi z pandą to się zakochałam
Cytat:
![]() No to dobre wieści u lekarza i dobrze że udało Ci się pogodzić z mama Cytat:
|
||
|
|
|
#4537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że wyniki prawidłowe. "Przyjaciele" na Comedy Central to zawsze pewniak do obejrzenia. Tylko trochę mnie denerwuje, że ciągle tam powtarzają te same odcinki.
|
|
|
|
|
#4539 | |
|
Zadomowienie
|
No muszę przyznać, że jestem dumna ze swojego organizmu
![]() Mimo mojego wariackiego stylu życia daje radę ![]() Cytat:
mimo, że znam texty na pamięć śmieszy mnie ![]() Jak się rozstałam ze swoim ex tuż przed ślubem to była jedyna rzecz która mnie rozweselała i sprawiała, że spałam w nocy (jak serial szedł w tle)
|
|
#4540 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak tez sobie pomyslałam. Ze miał moze w pamięci jak to wyglądało itp. W każdym razie zobaczymy w poniedziałek jak to wyglada. Dzieki dziewczyny A pies... Hmmm ukradł mi reklamówkę z hm i pewnie sie wkurzył ze nic dla niego tam nie ma dlatego tak ja potraktował :P a tak szczerze, to jest po prostu jeszcze małym szatanem :P ale sie rozpadało... Czekam na TZ i moze sie rozhulać burza bo samej to nie lubie :P Któraś z Was wczesniej pytała czy jemu to nie przeszkadza ze jest tak duzo w pracy. Wlasnie niedawno z nim rozmawiałam i mowil ze pociągnął ten tydzien spoko - tzn ze wracał po nocach ale wie ze dostanie za to dobra kasę. Wiec z jednej strony chodzi i gada ze jest zmęczony zły itd ale z drugiej lubi czuć kasę. Nie nadążam za nim. Raz ma takie jazdy raz narzeka. |
||
|
|
|
#4541 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
może wygodniej byłoby Ci z jakąś poduchą dla ciężarnych? choć nie wiem czy coś by zmieniła...Cytat:
ale doczytałam, że córa się pochorowała biednaCytat:
![]() Cytat:
niestety rozumiem Cię, bo mojej rodzince czasami też się podobne teksty zdarzają;/ łatwo wybuchnąć.Cytat:
![]() ślicznie ![]() Cytat:
![]() A co do szyjki... Twój lekarz prowadzący ma porównanie do poprzedniej długości, więc wydaje mi się, że lepiej jemu zaufać Cytat:
współczuję ciężkiego dnia... ja też nie potrafię przejść obojętnie obok bezdomnych zwierząt ostatnio wysiadłam z samochodu, żeby dać bezdomnemu pieskowi szynkę (byłam wcześniej na zakupach), bo coś wyszarpywał spod śmietnika, ale się biedak wystraszył i uciekł... długo o nim myślałam ![]() Cytat:
Ja też po wizycie. I powiem Wam, że mam taki mętlik, że masakra;/ Doktorek pomierzył szyjkę i jak nic wychodzi 2,4cm Zapytałam co konkretnie ma na myśli mówiąc "oszczędzać się" i powiedział, że mogę iść na spacer z psem (o ile to nie dog niemiecki, który mnie przeciągnie przez pół osiedla za sobą ), ugotować szybki obiad (bez stania przy garach przez 3h), przejść się po bułki. Ale nie mogę już łazić godzinami po sklepach, dźwigać, sprzątać (no kurze mogę zetrzeć )... zapytałam czy mogę gdzieś pojechać. Powiedział, że ok jeśli to nie będzie 5-godzinna podróż samochodem np nad morze. Jeśli jakieś okoliczne góry to ok, ale wszystko z głową, żeby się nie wybrać później na 3-godzinny spacer po górkach
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałabym dziś mam 100 dni do tp
|
|
|
|
#4543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak mu dobrze z oczy patrzy ![]() Patrzcie na co wpadałam na fb ![]() Oby nasze dzieciaki nie miały takich pomysłów w przyszłości https://web.facebook.com/fitness.rob...4321735269466/
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4545 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Tak sobie myślę o ludziach walących papierosami. Ja bym taką położną grzecznie z domu wyprosiła. Serio. Dla mnie zapach kogoś takiego jest do nie zniesienia. Jeszcze byłabym zdolna złożyć skargę. Pochwalę się, że mój TŻ nie pali 4 dzień. Ciężko mu bardzo, bo on lubi palić. Ale ja jestem taka wredna, że mu powiedziałam, że jak będzie śmierdział fajami to do syna nawet się nie zbliży. Podrzuciłam mu art o śmierci łóżeczkowej i to chyba najbardziej go przekonało. Wcale nie jest mi przykro, za to ma wrzucać do naszej "specjalnej" doniczki kwoty, które wydałby na papierosy i stawia wycieczkę w październiku
|
|
|
#4546 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie, że ginekolog podał, jak konkretnie ma wyglądać oszczędzanie się i nie jest aż tak rygorystycznie. ![]() super!Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Idę spać, jutro rano glukoza. ![]() Dobranoc! |
|||
|
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
Napiszę tylko że jutro z rana jedziemy na baby show a dzisiaj kupiłam za 80 funtów używane chicco next to me. Tylko teraz wozka i fotelika brakuje z dużego sprzętu.
nadrobie was pewnie po weekendzie
|
|
|
|
#4548 |
|
Rozeznanie
|
Oglądam "Obecność".
![]() Jestem głupia
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
27+0 ![]() ![]()
|
|
|
|
#4550 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny..witam gości jak i uczestniczki pierwszego dnia obchodów Studniówki... w ciągu dnia dostarczę prowiant, muzykę, występy i inne atrakcje
![]() jako amus bush kuchnia serwuje po torciku: ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
na lipcówka czytałam,że jedna dziewczyna ma chyba 23mm i też ma normalnie funkcjonować ale bez przeciążeń, dźwigania itp. tylko z tą nospą ja nie pytałam lekarza,ale po prostu ich wcześniej nie miałam..a dawkę magnezu zwiększyłaś?luteinę masz2x dziennie 100? ja czytałam,że pomiary szyjki sa wiarygodne jeśli są wykonywane przez tego samego lekarza i na tym samym sprzęcie,przecież to są mm więc nie trudno o spore różnice w wyniku...o krążku nic nie mówił? Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4551 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Chyba jeszcze śpicie
. Czy ja jako jedyna wstaję po 5, ok.6?Cytat:
To studniówka!!!! ![]() ![]() Cytat:
dla TŻeta. Mój też pali, chyba wysunę taki sam argument to może w końcu rzuci .I jak film? Dzięki! Cytat:
Dbaj o siebie! Cytat:
Za mną ciężka nocka a dziś kursy do 15, potem jeszcze korki na 16....TŻet zawiózł Natalkę do dziadków, po południu idzie(my) z nią do lekarza...
|
|
#4552 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dziewczyny już o oszałamiającej podłodze pisały Cytat:
oszczędzaj się i daj znać jak tam po szpitalnej wizycie Cytat:
doleczyć córki nie możesz ![]() może dziś lekarz poda skuteczne rozwiazanie na kurację? wczoraj pisałyśmy między innymi też i o Twojej 100D Cytat:
---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Cytat:
![]() muszę: 1. łyknąć tabletki 2. wytargać kota 3. odwiedzi rośliny na balkonie 4. zjeść śniadanie 5. przenieść się z sypialni do pokoju ![]() 6. Pożegnać męża a od wczoraj jeszcze cukier mierzyć. także ten, tego.... z rana zarobiona jestem ![]() Miłego dnia |
||||||
|
|
|
#4553 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój tata, który pali chyba od 12 roku życia ( ) rzucił dokładnie w momencie, gdy ja zaszłam w ciążę (nie wiedział jeszcze o tym, że będzie dziadkiem) i odpukać(!!!) do dzisiaj nie zapalił fakt, że najpierw lekarz mu przepisał jakieś tabletki, ale wziął tylko 1 serię z 2 zalecanych. Nie wiem czy to placebo czy może działa... ale fakt jest taki, że już dość długo nie pali ![]() Cytat:
i czekamy na Twoją częstszą obecność!![]() ja w ciąży nie oglądam horrorów zbyt często wstaję w nocy i byłabym posrana...Cytat:
![]() No powiem Ci, że ja też najbardziej wierzę w pomiar mojego lekarza, mam do niego największe zaufanie. Tym bardziej jak widzę jego zaangażowanie. Bo mógł olać, a jednak zaprosił mnie do siebie na oddział na dodatkowe pomiary z innym lekarzem. Przyjmuje mnie prywatnie (mam pakiet medyczny z pracy, więc i tak nie płacę), a gdy jeżdżę do niego na oddział to nie bierze ode mnie złotówki. Powiedział, że najpierw chce to zmierzyć jeszcze z tym drugim lekarzem i wtedy podejmie decyzję odnośnie pessara. Luteinę mam 2x100, a magnez kupiłam teraz magne b6 z tą dawką 100mg. A Ty jaki bierzesz? Witam piątkowo Wyjątkowo wstałam o 7:30 (ostatnio nie mogę się zwlec z łóżka przed 8;/ i zdążam tylko mężowi dać buziaka gdy wychodzi ), piję kawkę i robię śniadanie Dzisiaj planów w zasadzie brak. Zrobię tylko obiad (jeszcze nie wiem co...), ale za sprzątanie się nie biorę, bo mąż obiecał dzisiaj odkurzyć, jutro umyć łazienkę i ogarnąć resztę. Więc zamierzam dalej w większości leżeć pójdę jeszcze rano z psem na spacer i ogarnę zmywarkę.
|
|
#4554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja już prawie ubrana wg propozycji tiji: dla gości, którzy najdłużej wytrzymają specjalne prezenty: laleczka: ![]() lub broszka-łożysko:
Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-05-13 o 08:04 |
|
|
|
|
#4555 | |||
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Gratulacje! To już III trymestr Cytat:
No powiem szczerze że książkę pochłonęłam w mig, ale może to dlatego że niektóre sceny były tak pikantne, że tylko przelatywałam wzrokiem Mówisz że wyposzczony? Phi że też od razu na to nie wpadłam... Cytat:
A co Cię najbardziej zaniepokoiło w temacie zniczuleń? Gdyby nie to że mąż siedział obok to myślałabym, że mi się przesłyszało. Mieliśmy później niezły ubaw ![]() Cytat:
Woow... Przepięknie! Dlatego ja w ciąży stronię od horrorów i zaprzestałam czytania kryminałów, już chyba wolę te erotyki... Choć ten ostatni przypadkiem padł w moje ręce
|
|
#4556 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja niedawno wstałam, u mnie leje od rana, więc bez wyrzutów robie sobie dziś dzień w łóżku
|
|
#4557 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4559 |
|
Wtajemniczenie
|
jaaaa ale śliczny
dzień dobry ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- ja wstaję o 7
|
#4560 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
za kolejne pomiary! Cytat:
za TŻta!Cytat:
![]() Ta położna może mieć, ale niekoniecznie ![]() Cytat:
Cytat:
Coś czuje, że to będzie niezapomniana impreza Musisz koniecznie spytać na kolejnych zajęciach
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

. Jutro idziemy z nią do lekarza. Gdybym się nie udzielała to wybaczcie... 

a w pepco kupiłam czapeczkę dla małej i dwa pajacyki<3 wstawiam brzuchol w nowych zdobyczach...
🏼

dla tego Pana. Mój by mi w życiu gałki loda nie oddał
:brzydal :
<3

Coś czuje, że to będzie niezapomniana impreza